Vissza a Főoldalra
 

Feliratkozás Hírleveleinkre!
Adatvédelmi Tájékoztató
Ország Boltja 2011 Népszerűségi díj Egyéb kategória II. helyezett Ország Boltja 2012 Népszerűségi díj Hobbi és kellék kategória III. helyezett
Most ingyen kezdhetsz el játszani a Túlélők Földjén!
Kattints ide a részletekért...
Nézz be kártyaboltunkba!
Alfa pakli - Mágusok március 16.
Alfa pakli - Druidák március 16.
Alfa pakli - Boszorkányok március 16.
A pillanat képe
Christina Hunter
(Könyv szereplő)
Küldd el képeslapként!
Christina vérfarkas, de meglepő módon nem is olyan vérszomjas, és egyáltalán nem ellenszenves, hanem egy néha kissé könnyelmű, de ugyanakkor kedves lány. Ettől persze még lőnek rá, beleölik a fő keresztapa medencéjébe, szakadékba zuhan, de őt mindez nem akadályozza meg benne, hogy időben odaérjen a megbeszélt, és számára igen fontos randijára.
Nézz szét a galériában!
Tavaszi MondoCon 2024.Április 27-28. Budapest
Hétvégi verseny és Legendák Viadala
XLVI. Alanori Mini Olimpia - Eredményhirdetés
Legendák Viadala paklibeküldés
HKK Kódex változások

A lista folytatása...
Országjáró feladat 2023
Országjáró feladat 2022
Országjáró feladat 2020
Országjáró feladat 2019

A lista folytatása...
Hétvégi verseny és Legendák Viadala (24)
HKK kérdés? (47084)
Lapötletek (64958)
HKK online, TF online, Argum City (49)
Versenybeszámolók (19284)
BEHOLDER bácsinak kérdések !!! (8133)

További témák...
Tegnap leggyakoribbak:
A bajnokság döntősei
A dobogósok
A Nemzeti Bajnok
Az ezüstérmes
A Nemzeti Bajnok akció közben.
3. nap

Utoljára ezt küldték:
Szikrázó manahal
Küldj te is képeslapot!
Doomlord online game
Mágia Mesterei Online Játék
Szerkesztőség:
honlap@beholder.hu
Készítők:
Farkas Zsolt (Speedz)
Szeitz Gábor (Talbot)
Mazán Zsolt (Maci)
Webdesign:
Szirják Csaba (Chaar-Lee)
Szegedi Gergely (GerY5)
Ha hibát találsz a honlapon:
Írj nekünk!
 
 | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | ...
Nézet:
Szóval annak, hogy "ellenfeled lapot dobatna tőled" annak megfelel az, hogy kint van egy szabálylapja, ami lehetővé teszi, hogy ha akarsz, eldobhass általad választott lapot, kvázi költségként, hogy aztán húzhass.
Az oszt igen .
 
Az biztos, hogy mindig így működött (ahogy én írtam), de azt elhiszem, hogy volt aki nem így játszotta. Ne legyen félreértés, szó nincs arról, hogy bármi megváltozna. Egyszerűen csak most merült fel publikusan egy kérdés egy újrafelfedezett szabálylappal kapcsolatban. Volt màr ilyen máskor is, hogy játszottak vhogy egy lapot .. aztán pár hónap után valaki megkérdezte, vagy megnézte a kódexben, hogy működik... De talán még mindig jobb, mintha a Nemzetin jön elő.
 
Jó lenne nemzetire egy fix. álláspont. TMen a Válogatás igen erős lehetne. És hagyin is jó deck rakható rá.
 
Miklós ez mindig így működött, ne most kevesebb mint egy héttel nemzeti előtt találd már ki hogy megváltozik, utána már felőlem azt csinálsz amit akarsz
 
Szerintem meg az lenne a továbbköltés, ha elkezdenénk megkülönböztetni kényszerített és nem kényszerített dobatást (egy 20 éves szabálylap miatt).

A Tleikan így valóban egy jó sidelap a Válogatás ellen, de ezt nem érzem akkora problémának (amúgy is rotál pár hónap múlva). Az őrjöngőt meg így kirakni, hogy nem húzol rá, nem az évezred biznisze.
 
"A dobatás az dobatás, teljesen mindegy, hogy az ellenfél hatása ezt kötelezővé teszi számodra, vagy csak lehetőséget ad rá. (Kódex 4.17.)"

Szerintem ez ugyanugy a szabaly kiterjesztese, "tovabb koltese a versnek", mint az, amit en mondtam. Deklaralni es kodifikalni kellene, mert amig ez nincs leirva igy, addig csak ez is csak velemeny, es mint ilyen, vita forrasa.

Nekem am nyolc, hogy melyik. Csak legyen egyertelmu.
 
Dobatáshoz kapcsolódó hatások:

"Ha bármilyen módon eldobod" - tényleg bármilyen módon, költségnek, forrástól, narancslapnak.

"Ha ellenfeled eldobatja" - ugyanaz, mint az első, de csak az ellenfél forrása vagy narancslapja, a sajátod nem.

"Dobató forrás" - csak varázslat és hatás (ilyen szempontból a narancslap képessége nem forrás).

Itt ugye a 2. pontról beszélünk.

A lapokat azért dobod el, mert ezt az ellenfél szabálylapja lehetővé teszi. Ez nem a saját lapod, saját hatásod, hanem az övé.
Dettó ugyanaz, mint a Korlátozásnál.

A különbség itt annyi, hogy nem kötelező dobnod. De ettől ez még ugyanúgy az ellenfél dobatása, mint a Korlátozásnál.

Áldozásnál teszünk különbséget "kényszerített" és "nem kényszerített" áldozás között. A dobatásnál nincs ilyen. A dobatás az dobatás, teljesen mindegy, hogy az ellenfél hatása ezt kötelezővé teszi számodra, vagy csak lehetőséget ad rá. (Kódex 4.17.)

Abban viszont igazad van Robi, hogy ha az eldobott lapot végül mégsem dobtam el, hanem játékba raktam (Őrjöngő és Kreatív) akkor a Válogatással húzni nem lehet, mivel a szövege szerint "ekkor annyival többet húzhat, mint amennyit dobott", ebben tévedtem, elnézést.
 
Nekem a Birtoklás jut eszembe. Ha vissza veszem a lapom úgy hogy az ellenfelem játszik vele, akkor az az ellenfelem leszedese? :P
 
Pontosan, abszolút nem az ellenfél dobatja el a lapodat ilyenkor, csupán lehetőséget ad, hogy ha akarod, eldobhasd, hogy húzzál.

(Egyébként még ha dobatás is lenne, akkor sem húzhatnál ilyenkor, mert nem történt konkrét dobás, erre van kódex pont is. De ez már csak hab a tortán.)
 
Hatalmas +1, ezek eddig így működtek és logikusan továbbra is így kéne
 
Szerintem a termik szovegeben a dobATas arra utal, hogy az ellenfel dobasra kenyszerit. Ha a dobas nem kotelezo, hanem egy lehetoseg, akkor azt dobataskent ertelmezni elegge meredek.
Az analogia az aldozas. Ha fel kell aldoznom egy lapom, akkor az ellenfel felaldoztatja egy lapom. Ha lehetoseget ad arra,hogy felaldozhatom egy lapom, akkor tortenik valami, azt kenyszeritett aldozaskent ertelmezni ugyanolyan meredek.
 
Sziasztok!

Ma merult fel a kerdes, ami lenyeges akar a jovo heti Nemzeti alakulasara is. Miklos, ma Phantomban Valogatas ellen side-oltal Orjongo remet es Tleikan enyeszvarazst, amiket elvalogatva elobbit egy izommal jatekba raktad, a varazsok pedig ram pakoltad a fuggo countereket, es lap is jart a Valogatas miatt.

A kerdes a kovetkezo: a Valogatas valoban ugy mukodik, mintha a szabalylapot jatszo jatekos az ellenfeletol lapot dobat, amikor o donti el, hogy elvalogatja a lapjait. Tehat a laphuzas koltsege a Valogatasra valo dobas. Ha igy van, akkor miert jar a laphuzas a remre, amikor lapdobas helyett jatekba kerul?
 
Ott pont nem kerestem, köszi.
 
50.4. A többféleképp kijátszható lapon lévő ősmágia, reakciódrágítás és kompenzáció érvényesül mindegyik kijátszási módnál, továbbá ha a lapnak van a saját idézési költségét befolyásoló képessége vagy magyarázata, azt mindegyik kijátszási módjánál figyelembe kell venni.
 
Pumk Lee megadja a varázslatként kijátszott kallereknek is a már rajtuk lévő kompenzációt?
A 75.7 szerint a köd lapok megtartják, de ez nem ködkeresés.
 
Értem. Köszönöm a válaszokat.
 
Jo kerdes. A bubaj hatasa: forras. Mivel megvaltoztatja az epp kijatszott lap mukodeset, ezert hat arra a lapra. Itt az a kerdes, hogy a bubaj kepessege automatikus vagy allandoan mukodo kepesseg-e? Az elobbire lehet reagalni, az utobbira nem.

A lap alatt ott a faq: sajnos a bubsj hatasa allando hatas, amire nem lehet reagalni. Ha arra gondolsz, hogy reagalsz arra, mikor a lap a sajat hatranya miatt a gyujtobe kerul, nos ez egy meg erdekesebb kerdes, de a megoldas egyszeru. A kor vege fazisban nem lehet lapot kijatszani. Ugyhogy sajnos a g. vedelmezo nem segit.
 
Ok, köszönöm a választ. A kijátszáskori képesség dolgot akkor tisztáztuk.
Viszont például egy Ganüid védelmezővel sem tudok megvédeni tőle egy darab lényemet, mert ez egy Hátrány-fajta hatás?
 
134.1. A lapok kijátszáskori képességei csakis egyszer, a sikeres kijátszásuk után jönnek létre.

Tehat a Gravitacio megcsufolasa hatasa NEM kijatszaskori kepesseg. A kijatszott lap pedig HATRANY-t kap, ami nem kepesseg. Ezen nem kene tovabb rugozni. A termikek letilto kepessegenek semmilyen hatasa nincs a bubajra.
 
Szia. Érdekes a lap megfogamazása, de szerintem egyértelműen 9-et. Az aktívat használod, és ott vizsgalod meg hogy hány kő van játékban. Üdv. István
 
Van 2db passzív és 1db aktív Pokolkő (97-es) az asztalon.
Számít a sebzésben a 2db passzív Pokolkő? Azaz 9-et, vagy 1-et sebez?
 
Sziasztok!

A 98-as dátumozású Járvány lappal kapcsolatosan lenne kérdésem.
Nekem kint van 1 Álomőrzők (98-as) lapom és 4db kék lapom.
Ahhoz, hogy a Járványt rámtegye, majd miután visszatettem és újra rámtegye nem kell elköltenie +5VP-t?
 
Nem azt adja a lapoknak, hogy kijátszásukkor rájuk kerül egy hátrány, ami örökre rajtuk marad? A rájuk kerülés az nem egy képesség, amit A gravitácó megcsúfolása ad?
 
Nem tűnik kijatszaskorinak.
 
A termikek a képességeket tiltják le. A bűbáj meg hátrányt ad a lapoknak. A hátrány nem képesség.
 
"kerül játékba"
Nem állandóan adja nekik.
 
Nem tűnik kijatszaskorinak.
 
A gravitáció megcsúfolása által adott hátrány az egy kijátszáskori képességnek számít?
A termikek letiltják?
 
pénteken írok majd erről.
 
Erre tényleg jó lenne mielőbb választ kapni. Ez a lap nem kis hatással van a metára. Színe egymaga játszottá tette a zöld színt.
 
 | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | ...
Nézet:
Hírek, változások | Kérdések | Csere-bere | Stratégiák | Versenyek | Lapötletek | Szavazások | Egyéb

A társalgás szabályai | A legaktívabb fórumok és fórumozók | Moderátori tevékenységek


Főoldal | Túlélők Földje | Ősök Városa | Kalandok Földje | Sárkányölő | Puzzle | Hatalom Kártyái Kártyajáték | Álomfogó Kártyajáték | Káosz Galaktika Kártyajáték | Könyvesbolt | Alanori Krónika | Shadowrun | Battletech | Íróink | Könyvsorozataink | Fórum | Galéria és képeslapküldő | Sci-fi és fantasy novellák | Regisztráció | A Beholder Kft.-ről | Adatvédelmi tájékoztató

© Beholder Kft., 2003 - 2024
E-mail: beholder{kukk}beholder{ponty}hu | Tel.: (06-1)-280-7932

Az oldalon megjelent szöveges és illusztrációs anyagok átvétele, másolása, illetve bármilyen módon történő felhasználása csak a Beholder Kft. engedélyével lehetséges.
A fórumban történő hozzászólások valóságtartalmáért, minőségéért semmilyen felelősséget nem vállalunk.