Vissza a Főoldalra
 

Feliratkozás Hírleveleinkre!
Adatvédelmi Tájékoztató
Ország Boltja 2011 Népszerűségi díj Egyéb kategória II. helyezett Ország Boltja 2012 Népszerűségi díj Hobbi és kellék kategória III. helyezett
Most ingyen kezdhetsz el játszani a Túlélők Földjén!
Kattints ide a részletekért...
Nézz be kártyaboltunkba!
Hatalom Kártyái – Császárváros június 17.
Zén Legendái: Lúcia kalózai május 18.
Alfa pakli - Tengeri rablók március 18.
Alfa pakli - Kereskedők március 18.
Alfa pakli - Felfedezők március 18.
A pillanat képe
Annihiláció
(Ősök Városa varázslat)
Küldd el képeslapként!
Az annihiláció elmondása után a galetki előtt álló torzszülött testéből csupán egy fájdalomtól vonagló, egyszerre ordító és sipítozó görcs marad, mely molekulánként elhalványodik, és meglepően gyorsan átsüllyed a teljes nemlétbe.
Nézz szét a galériában!
Budapest ComicCon - 2023.06.10.-06.11.
Császárváros lapbemutató 3. hét
Kérdezz-felelek 51.
Új HKK webbolt - Grandgames
Befizetési akció 2023.06.05. - 2023.06.19.

A lista folytatása...
Hatalom Kártyái - Lezajlott versenyek
Hatalom Kártyái - Versenykiírások
Hatalom Kártyái verseny - 2023. június 9., Dungeon
Termékismertető - Kártyaalbum lap (10 darab)

A lista folytatása...
Kombók a HKK-ban (5968)
Lapötletek (64836)
Császárváros lapbemutató 1. hét (125)
Milyen lap újrakiadását szeretnéd látni? (16)
58. BEHOLDER TALÁLKOZÓ 2023.06.17. PROGRAMJA (19)
Kérdezz-felelek 51. (40)

További témák...
Tegnap leggyakoribbak:
A bajnokság döntősei
A dobogósok
A Nemzeti Bajnok
Az ezüstérmes
A Nemzeti Bajnok akció közben.
3. nap

Utoljára ezt küldték:
Roncsmentés
Küldj te is képeslapot!
Doomlord online game
Mágia Mesterei Online Játék
Szerkesztőség:
honlap@beholder.hu
Készítők:
Farkas Zsolt (Speedz)
Szeitz Gábor (Talbot)
Mazán Zsolt (Maci)
Webdesign:
Szirják Csaba (Chaar-Lee)
Szegedi Gergely (GerY5)
Ha hibát találsz a honlapon:
Írj nekünk!
 
 | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | ...
Nézet:
-Egy dobatás, csak akkor csinál valamit ha van mit dobatni...
- Egy side lap valóban akkor jó, ha felhúzzuk ( ezt a százalékot nem tudom honnan vetted, de kíváncsi lennék a részletes elemzésre hozzá.)
- Az a rész továbbra sem megy át ha egy lapnak nagyok a szélső értékei, csak a statisztika számít, amit amúgy nem kapunk és nem mérhető az adott szituációk miatt.

Azt azonban, elvitatni, hogy ez egy teljesen ingyenes speciális counter, ami után rögtön tud húzatni, ami esetleg ha valamilyen csoda folytán a gyűjtőbe kerül akkor is tud lapelőnyt generálni, "bármikor" kikapcsolható hálóval rendelkezik, és nem mellesleg ha szerencsétlen ellenfelünk nem dobat akkor az idézési költsége járj ellen is optimális nem lehet.

Ne felejtsük el, hogy a lapok fokozatosan uralják le az asztalokat, és most azt éreztem egy darab után, hogy SEMMILYEN dobatással nem szeretnék, merek játszani, mert 1 db kósza "remekül" kitalált és áttolt termiktől elszállok, mint a győzelmi zászló.

De továbbra is akkor járnánk a legjobban, ha nem lesz igazam.

Fec
 
Kezd azert a Rhatt szin felporogni, Behoson 5.-10. mindenki hasznalta. Jo, 1 Sokszin is volt abbol, az nem szamit, de azert mar atlagon feluli jelenlet a top10-ben.
( ha kivesszuk a Sokszint, akkor 9 jatekos * 3 szin / 9 szin = 3 hasznalat lenne az atlag, Rhatte meg ugye 5 )

Teny, hogy top4-ben nem volt (még ).

A szegedi kiemelt paklikat nem latom, mert rohaggyak meg, nem voltam ott, akkor semmi kozom hozza, mi volt (meg Gergo se volt ott)
 
A rhatt azért egyre erősebb szín szerintem és egyre többen használják is. A maedhros, ganuid védelmező, mágikus aszály nullás szett eléggé brutál. És a Mókac nagyobb ködszilank, blobba folytatás sem elhanyagolható. És erre jön még a termik.
 
A lap így lett tesztelve.

Egy aktív lap (mint pl. dobatás) mindig fog csinálni valamit, egy reaktív lap (ami direkt dobatás ellen van) csak akkor hasznos, ha az adott támadást használják ellened. Ezért már eleve erősebbnek kell lennie, mint az aktív lapnak; minél szűkebb szegmenst céloz, annál erősebbnek, hogy a lap erősségének várható értéke megmaradjon.

A gyakorlati teszt ezt is mutatja, még ha emiatt be is szorítod egyébként az átlagnál gyengébb Rhatt színt, az esetek 80%-ában ugyanúgy szentségelsz, hogy hiába sideoltad be, ugyanúgy ledobattak. 19%-ban meg működik, és hallgathatod az ellenfél bosszankodását, aki egyébként a maradék 80%-ban ugyanúgy ledobat mindenkit és nyeri azzal a meccset. Szóval az éremnek mindig 2 oldala van.

A kreativ termik akkor lenne tényleg erős, ha emiatt többen játszanának a Rhattal, de a gyakorlat nem ezt mutatja, a kreativ pedig sehol nincs a statisztikákban. Illetve akkor, ha emiatt tényleg kevesebb dobatással játszanál.
 
Bálint válasza korrekt volt. Ez egy módosító reakció, a lap képességeit már azelőtt letiltja, hogy a lap létrejön, igy a forrásimmunitás se véd ellene.
 
+1
 
Kérdés: Kreatív termik ebben a formában nem igazán képviseli a rota szellemiséget véleményem szerint.!

Nem lehetne vmit kezdeni ezzel a lappal, iszonyat mód exploitálható, és 90%ig biztos vagyok benne, h nem így lett tesztelve.
Így, hogy SEM REAGÁLNI,SEM LESZEDNI nem tudom első cselekvésből, ha mutatnak egy ilyet, majd remekül ki lehet építeni a KÖRÖNKÉNT 1 lappal a lapeĺőnyt, mivel 0 lapnál is lehet vele húzni.

Ha ez volt a tervezői szándék szomorú vagyok, mert ez napalm a dobatásokra, nem pedig ellenlap.

Köszi,
Fec
 
Trebor fogja ezeket ha ez a kérdés.
 
Elvileg nem fog már változni.
 
Tiltott mágia laplista még módosulni fog a márciusi versenyig, vagy ez már fix?
 
Kaposváron simán tiltani szoktam minden K, K2 stb. ikonos lapot.

Sokkal változatosabb paklik jönnek elő így.

Az "E" annyira nem zavaró, mert ott van egy kör megoldani a lapot, mielőtt működni kezdene.

Ill már nincs fluxusgenerátor, ami igazán erős.
(Az Életkristályt meg kitiltja a K)
 
ha nem változik, tiltani kell (de addig van még bőven idő), meg más lapokat is.
 
Szerintem meg ebbol az fog kijonni, hogy vagy megvaltozik a szabaly vagy marad, es az orzo meg majd jol benne marad a keszletben. En nem banom, ha valtozik a szabaly, de azt nagyon bannam, ha ilyen - a parosra egyaltalan nem valo - lapok maradnak a keszletben.
 
Elnézést, ha nem jött át, mire is akartam kilyukadni. Szerintem nem a 7 kulcs őrzőt kéne tiltani, hanem erre a szabályra lenne szükség:

"Az (E)-t és (K)-t, amikor nem a te köröd van, nagykörönként csak 1 játékos körében lehet használni"

Ez számos más olyan lapot is kezel, amire esetleg nem gondolunk.

Tavaly volt erről egy szavazás, ahol kicsivel az nyert, hogy nem kell, de amikor később megnéztük, hogy konkrétan ki mire szavazott, és ki jött el a versenyre, végül az jött ki, hogy a versenyen résztvevők többsége szerette volna ezt a szabályt.

Szóval érdemes lenne ezen elgondolkodni, sok fejfájástól megkímélnénk magunkat. A (K) és az (E) kitalálásakor ezt rögtön le kellett volna szögezni, akkor most ezen nem is kéne agyalni, hogy kell-e vagy sem.
 
Amúgy ezt nem ártana mielőbb kitalálni, mert 7 kulcs őrzője nem terem minden bokorban, és tartok tőle, hogy ha legit lesz, mindenki a termikkel akar majd játszani...
 
A hét kulcs őrzője insant nyer. A többi példa csak előnyt ad. Az őrző K2-vel, egyetlen nagykör alatt nyer, ingyen. Ha nem kerül tiltásra, arról fog szólni a verseny, hogy ki teszi ki hamarabb. Nagyon izgi lesz.
 
Nemcsak ő, hanem kb minden lap, aminek (K) vagy (E) képessége van, különösen, ha több ilyen.

Erre volt is egy egyszerű és logikus megoldási javaslat, hogy az (E)-t és (K)-t körönként 1x lehessen használni, ha nem a te köröd van. Akkor ezt egy elég szoros, 34:42 arányú szavazásban leszavazták. (Most megnéztem egyébként, a szavazók közül ki az, aki valóban részt vett a versenyen, és igy az igenre 21, a nemre 15 valid szavazat érkezett).

A verseny eredményeit utólag megnézve valóban nem csupa ilyen lapokból álltak a paklik, de ennek valószínűleg az is az oka, hogy ha nem jönnek létre lapjaid, akkor mindegy, mi van rájuk írva. Az élmezőny igy rengeteg reakcióval játszott, de ha azt elhagyjuk, domináns lapok voltak
Életkristály (K) és (E) képesség (nagykörönként akár +4VP és 3 tóken), az Oázisfészkelő (nagykörönként 4 dermesztésjelző, feltámad), Minotaurusz naturalista (életkristállyal és egyéb finomságokkal megtámogatva nagykörönként akár 8 lap húzás!) stb mindenki csemegézzen kedvére.

Szóval lehet tiltani a termiket, az életkristályt meg még egy rakás egyéb lapot, de lehet inkább ezt a korlátozást kéne bevezetni párosra.
 
Szegény Tűzrakásnak már úgyis mindegy ÚN versenyen
 
Van meg mas hasonlo, oda nem illo lap. Pl. a 7 kulcs orzoje teljesen irrealis lenne paroson. A Tuzrakas es az Unalomuzo kismiska hozza kepest es azok is tiltolistasak...
 
természetesen.
 
Páros versenyre ugye kap valamiféle tiltást/nerfet a Napkirály?
 
Ha sideolsz, akkor is a 33 lapnak bent kell maradnia, ellenfeled a meccs végén ezt ellenőrizheti, és óvhat is, ha nem stimmel.

Ha mezőnél kivesznek, akkor nem gond, ha 33 alá megy (de az a sideolás után nem csökkenhet tovább).
 
Veszélyes fajon side után is meg kell maradnia 33 lénynek? Ha mezőből kivesznek 7 faj lapot, akkor be kell rakni helyette annyit sideból?
 
Igy van, Daes Moran nem felel meg (szerencsére csak lényből van 22 féle goblin még )

A feltételek bővitésével most készültünk el, elvileg a Goblin kulacs már oké.

Igen ha céhek miatt beraksz +3 lapot akkor 33 helyett 35 faj lappal kell játszanod (de elvileg a pakliszerkesztő ezt is tudja).

Az alakváltó ősködöt javítottam, megkapta a morf altípust a lapkeresőben is. A régi verzió is használható és beszámít Veszélyes fajon.
 
A pakliszerkesztő jelenleg az Alakváltó ősködöt sem ismeri fel, mint morfot. Ez hiba, vagy valóban nem számít bele az etnikum lapokba?
 
Köszönöm a választ!

Ha jól értettem, Daes M'oran varázsbotja nem lesz etnikum lap, mert az szerepel rajta, hogy 'goblint'. Annak ellenére sem, hogy a goblinok 'korábbi' avatárjához kötődik.
Pakliszerkesztő a Goblin kulacsot jelenleg, nem ismeri fel, mint fajhoz tartozót, ez a funkció van jelenleg fejlesztés alatt?

Amennyiben 3 céhet (nem művészek céhét) használok mező mellé, akkor a 60 lapos paklimban 33+2 goblint kell játszanom?
 
köszi holnap meglesz ez.
 
A versenyszabályokat elolvasva szerintem 33, ha a pakliszerkesztő is ezt mondja, akkor stimmel.
 
Sziasztok!

Veszélyes fajon Semleges csatamezőben (57 lap, céhek nélkül) hány etnikum lappal kell játszak? 33 v 36 v 38?
Jelenleg a pakliszerkesztő 33 lapot mutat.

Köszi szépen a választ!
 
Mivel januárban már nem lesznek versenyek, be kellene élesíteni a pakliszerkesztőben a február 01-től használható lapokat (BDV, Manaevő). Köszi.
 
 | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | ...
Nézet:
Hírek, változások | Kérdések | Csere-bere | Stratégiák | Versenyek | Lapötletek | Szavazások | Egyéb

A társalgás szabályai | A legaktívabb fórumok és fórumozók | Moderátori tevékenységek


Főoldal | Túlélők Földje | Ősök Városa | Kalandok Földje | Sárkányölő | Puzzle | Hatalom Kártyái Kártyajáték | Álomfogó Kártyajáték | Káosz Galaktika Kártyajáték | Könyvesbolt | Alanori Krónika | Shadowrun | Battletech | Íróink | Könyvsorozataink | Fórum | Galéria és képeslapküldő | Sci-fi és fantasy novellák | Regisztráció | A Beholder Kft.-ről | Adatvédelmi tájékoztató

© Beholder Kft., 2003 - 2023
E-mail: beholder{kukk}beholder{ponty}hu | Tel.: (06-1)-280-7932

Az oldalon megjelent szöveges és illusztrációs anyagok átvétele, másolása, illetve bármilyen módon történő felhasználása csak a Beholder Kft. engedélyével lehetséges.
A fórumban történő hozzászólások valóságtartalmáért, minőségéért semmilyen felelősséget nem vállalunk.