Vissza a Főoldalra
 

Feliratkozás Hírleveleinkre!
Adatvédelmi Tájékoztató
Ország Boltja 2011 Népszerűségi díj Egyéb kategória II. helyezett Ország Boltja 2012 Népszerűségi díj Hobbi és kellék kategória III. helyezett
Most ingyen kezdhetsz el játszani a Túlélők Földjén!
Kattints ide a részletekért...
Nézz be kártyaboltunkba!
Hatalom Kártyái – Varázsdimenzió június 15.
Zén Legendái: Manaszipoly május 25.
Alfa pakli - Mágusok március 16.
Alfa pakli - Druidák március 16.
Alfa pakli - Boszorkányok március 16.
A pillanat képe
Vérzékenység
(Túlélők Földje életkép)
Küldd el képeslapként!
"Csak egy quwarg csípte meg, nem lesz semmi baja!..." - Zén: hogyan fogyott el az expedíciónk c. feljegyzéseiből
Nézz szét a galériában!
Céhek átmeneti tiltása Új Nemzedékről
HKK Zsákbamacska a júniusi Beholder találkozón
Varázsdimenzió ritkák
Titanitdukát aukció - 2024. nyár
Befizetési Akció 2024.06.07. - 2024.06.21.

A lista folytatása...
Túlélők Földje - Közös Tudatok listája
Országjáró feladat 2023
Országjáró feladat 2022
Országjáró feladat 2020

A lista folytatása...
Új HKK kiegészítő: Varázsdimenzió (129)
Lapötletek (64978)
HKK várható módosítások, nerfek (július 1.) (53)
BEHOLDER bácsinak kérdések !!! (8164)
TF help (6657)
HKK kérdés? (47109)

További témák...
Tegnap leggyakoribbak:
A bajnokság döntősei
A dobogósok
A Nemzeti Bajnok
Az ezüstérmes
A Nemzeti Bajnok akció közben.
3. nap

Utoljára ezt küldték:
Tolvajakció profi módra
Küldj te is képeslapot!
Doomlord online game
Mágia Mesterei Online Játék
Szerkesztőség:
honlap@beholder.hu
Készítők:
Farkas Zsolt (Speedz)
Szeitz Gábor (Talbot)
Mazán Zsolt (Maci)
Webdesign:
Szirják Csaba (Chaar-Lee)
Szegedi Gergely (GerY5)
Ha hibát találsz a honlapon:
Írj nekünk!
 
 | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | ...
Nézet:
Aki gólemet tesz a gólem epikusba az annyit is ér
 
Gondoltam, hogyha már jön a Melák, akkor jöhet bármi más is. De akkor várjunk még néhány évet az epikus versennyel!
 
"Az epikusok etnikumokat segítő követők" - igen, a gólem epikusba rengeteg gólem kell
 
Az lenne a ráerőltetés, ha olyan versenyt csinálnánk, amit irsz.
Az epikusok etnikumokat segítő követők. A Zarknodok korlátozó szabálylapok, a kettőt ne keverjük, nagyon más a kettő. A harmadik tipus a hordaparancsnok, ide tartozik minden, a használóját segitő narancslap, ami nem etnikumot segit. Mindhárom narancslap tipusból fog megjelenni a jövőben.
Hogy ironikus lapötletek meg fognak-e valósulni? Te mit gondolsz?
 
Köszönöm a választ.
Tiltani a felújítás mellett sem kéne azért a Melákot. A nerf előtti Kragoru nagyságrendekkel erősebb követő volt nála, hiába olcsóbbít kettőt a Melák.
Amúgy tervezel tartani egyszer egy kizárólag epikusokat engedélyező behós versenyt? Gyanítom, hogy előbb-utóbb ezt a fejlesztési irányt szeretnéd a játékra erőszakolni, úgyhogy egyszer akár ki is próbálhatná a nép.
De hogyha már epikusozunk, akkor a régi funkciók tervezve vannak, hogy mind kijönnek epikus formában? Melák (új) fog drágítani? Lesz majd esetleg egy Zarknodos epikus ami csak (!) a laphúzást tiltja le és mást nem csinál? Adtam le nemég néhány irónikus epikus lapötletet a Lapötletek topikban. Azokból várható valami, amit esetleg előre megjósoltam?
 
Remélem az az etnikum is megkapja a hőn áhított epikusát
 
Köszönöm!
 
Az kb. mind1, hogy a Mennyek úrnője ott van felsorolva tiltott lapként, vagy 2 sorral feljebb, de rögtön átrakom. A Ködharcost én egyedül nem dönthetem el, hogy így hogy nem tud ködkeresni, visszakerülhet-e, megvitatom majd a többiekkel, és a következő lista revíziónál változhat majd.
 
Ez már emlékeim szerint egy kb éves történet, amikor egy nerf/reformcsomag keretében helyreraktuk a legproblémásabb narancslapokat. Akkor állapodtunk meg abban is, hogy nemkívánatos az a mechanizmus, hogy egy narancslap a te kártyáidat kettővel olcsóbbitja, mig az ellenfél lapjait egy mellérakott szabálylappal még drágitani is tudod. A kragorut épp ezért nerfeltük rögtön akkor, de a Melákról úgy gondoltuk, hogy ott nem szükséges az azonnali beavatkozás, inkább csak pörgősön szokott előjönni, ezérrt a káoszon nem is kell piszkálni, és ÚN-re pedig kiadjuk új formában a követőt (ez most meg is fog történni év végén). A várható változások listájában is ott van már 1 éve.
 
Melák, az óriás: Újrakiadás új formában, a régi verzió tiltása.

lol
Ez mi? Miért?
 
A Tm listáról nem lehetne setleg az egyértelműen trehányságból ottmaradt lapokat leszedni(most még nem olyan ciki mint majd akkor amikor megígértük, hogy tuti nem változik a lista)?
-A Mennyek Úrnője
-Ködharcos

Amúgy pont ez is olyan dolog, ami miatt nincs sok bizodalmam benne, hogy ez a feladat kellő komolysággal van kezelve...
 
Hát én csak elnézéskérést tudok max tolmácsolni, elismerem, a lap kicsit erősebb lett a kelleténél, mi ezt már láttuk az elmúlt fél évben is, ahogy játszottunk vele - de a megjelenés előtt még nem, akkor bizony mindnyájan leokéztuk...

Egyetlen biztos megoldás rá, ha le tudod kánterelni, de ehhez a reakciódrágítás miatt manafölényben kell lenned.
 
Kicsit elmélkedtem ma, és egyszerűen nem megy át sajnos a fejemen
ez a Gyalázat lemosása, hogy lett teljesen oké lap?
mondja már el nekem valaki, hogyan kell optimálisan megoldani ezt a lapot, amit a tulajdonosa is optimálisan forgat, tehát nyomja mellette Kreatív termikkel, tehát a dobatás nem opció!

Válaszokat és elnézés kéréseket szívesen fogadok!
 
Szerintem is elengedhetjük a Tiltott mágiát,de legalább is megszavaztatnám Beholder Bácsi helyében.
 
Ne menjünk bele, kizárólag a "mennyi idővel nemzeti előtt nerfelünk, tiltunk" a topic most.
 
Pedig én is leírtam, hogy mit szeretnék: konkrét dátumokat az "utána" helyett, ameddig elképzelhető nerf/tiltás.
 
Értem hogy ezen lehet a végtelenségig rugózni, de valójában amióta HKK van, néha tiltunk lapokat, néha nerfelünk, a tiltott mágián IS előfordul ez néha, meg a beszűkült látókörön pláne, ebből sosem volt probléma, ez a játék része...

Csak akkor fogunk már bármit tiltani vagy nerfelni a nemzetiig, tiltott mágiáról is, meg hagyiról is, ha azt feltétlenül szükségesnek ítéljük. De ezt már többször leirtam, nem tudom, mit szeretnél még hallani...
 
Pedig még belülről kellett volna, 10+ email váltás alatt csak a keresés másolást tudtam "leimádkozni" róla, előre lehetett látni, hogy azzal a lappal nagy baj lesz..
 
: -D
 
Szerintem 2 hónapon belül nem tiltottunk/nerfeltüni, én legalábbis rettentően kardoskodtam (volna) ellene.
Iustitiával megcsináltátok, azon már csak kívülről tudtam felháborodni .
 
ja, konkrétan jobban járnánk ha most kialakulna egy teljesen másik format második napnak mert az legalább kész lenne így meg megy a szenvedés
 
Túl sok baj van a tiltott mágiával, legyen egy normális formátum a második nap és mindenki boldog.

Káosz egylapost a népnek.
 
Pont ezzel a nem egyértelmű szabályozással, hogy "majd" meg "utána" lesz az, hogy ha létezik ilyen végtelen kombó, az Nemzetin fog előjönni, nem pedig előtte. Mert senki nem fogja elvinni előtte, hiszen akkor kitiltódhat...
És ez teljesen más, mint a hagyi tiltás, bármennyire is össze akarod mosni. Onnan sosincs tiltás egy verseny tapasztalata alapján. Sőt, hónapok kellenek hozzá. Meg ugye elvileg a konkrét lapról látjuk is, hogy terveztek vele csinálni valamit. Na, pont ezek egyike sincs meg a felvázolt esetleg tiltott mágiáról tiltás esetén.
 
"Legközelebb nagyobb TM verseny a pécsi lesz. Addig már változás nem lesz. Utána lehet, hogy változni fog pár lap."
Mi az az "utána"? Ugye, ahogy összeszedtem, rögtön 1 héttel utána lesz Fehérvár.
Jó lenne egy konkrét dátum az "utána" helyett.

"A Behós verseny után ismét lehet, hogy pár lap tiltásra kerül."
Szintén kellene egy konkrét dátum az "után" helyett. Vagy a szept. 25. az ez a dátum?
És ha igen, miért kell 1 hónap kielemezni a versenyt?
 
Szerintem félreértitek, nem arról van szó, hogy valóban akarunk is bármit változtatni szeptemberben még - csak fenntartjuk rá a jogot. Nem akarom beígérni, hogy semmiképp semmilyen szin alatt... aztán jön valami végtelen bróken kombó.

Ilyen szempontból semmiben nem különbözik a tm a hagyiról, ott is előfordulhat nerf vagy tiltás, az utolsó hónap, ami tabu lesz. Soha nem volt ilyen "szabály" hogy a nemzeti előtt már hónapokkal nem szabad tiltani semmit.
 
Hát ez max nyomokban igaz..itt egy teljes szabály(köd) offolásra került minden indoklás nèlkül. Persze el tudom fogadni, nem vágok eret miatta, de az, hogy csak pár apróság történő az nem igaz. Csak ez pl teljes meta változast tud hozni ès sajnos ezek alapján számodra nem túl nagy belenyúlás is számomra nem ad túl nagy biztonságot, hogy èrdemben elkezdjek kèszülni a versenyre.Nem támogatom az általad felvázolt ütemtervet.Legyetek inkább bátorak ès nerfeljetek vastagabban, de ne szeptember közepèn kelljen már elkezdeni kèszülni a nemzetire.Tudom van az a vèglet aki azzal vagánykodik hogy este marèkolt bele a stócba ès azzal tolja meg a top16ot, de akadnak akik ezt nagyon is komolyan veszik(több hónapos elemzés ès felkèszülès előzi meg a nemzeti). Szerintem èrdemes tiszteletben tartani ennek a rètegnek is a vèlemènyèt főleg, hogy a másik csoport pont nem ellen èrdekelt.
 
Ez nemes egyszerűséggel nevetséges, az az 1 hónap egyszerűen kevés, főleg ha összemérjük korábbi évekkel amikor már 2-3 hónappal előre meg volt a formátum. Ha az augusztusi behós utáni héten véglegesedne már az is kicsit szűkös lenne, de bármi annál kevesebb abszolút vállalhatatlan.

A tiltott mágia ilyen keretek közt a valaha volt legrosszabb nemzeti formátum, nem csak maga a formátum miatt, hanem a bizonytalanság miatt is. Hallatlan az hogy a nagyversenyek konkrétan hátráltatják a felkészülést, nem elősegítik.
 
Akkor leírom még egyszer, összefoglalva, hogy alapvetően mire lehet számítani:

Legközelebb nagyobb TM verseny a pécsi lesz. Addig már változás nem lesz. Utána lehet, hogy változni fog pár lap. Utána az augusztusi Behós versenyig már semmi. A Behós verseny után ismét lehet, hogy pár lap tiltásra kerül.

Ahogy ígértem, arra törekszünk, hogy a nemzeti előtt 1 hónappal ne legyen már változás. Tehát ha kb. szeptember 25-ig lesz még a Behós után nagyobb létszámú TM-es verseny, akkor azután még lehet, hogy revizionáljuk a listát, de utána már nem nyúlunk hozzá.

Amúgy ha megnézitek ez alapvetően csak egy "talán itt változhat" időpont lista, jelentős változások az utóbbi időben nem voltak. Nyilván egy új kiegből raktunk be lapokat, de az amúgy is megkavarja a formátumot, az utolsó verseny után csak a Dungeon szolgálója került fel a listára.
 
legnagyobb problema ezzel az egesszel, hogy errol egy szemelyben te dontesz


Te komolyan azt hiszed, én döntöm el egy személyben, mik legyenek tiltott mágián a tiltott lapok? lol
 
Csak egyetérteni tudok a korábbi hozzászólásokkal.
Muszáj kitűzni, hogy mikor lesz végleges a lista az aug. 26.-i versenyre ÉS a nemzetire, azaz a kettő között már ne változzon.
Ráadásul vannak felkészülési(nek szánt) versenyek addig, ugye júl. végén Pécs, aztán aug. elején Fehérvár, aug. közepén Debrecen, igazából ezeknek is a végső, Nemzetis tiltólistával kellene menniük.
Szóval szerintem a "Pécsig nem változik, utána változhat" helyett jobb lenne ezt a hetet belefeccölni a tiltólistába, és azt mondani, hogy jövő héttől már nem változik Nemzetiig.
 
 | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | ...
Nézet:
Hírek, változások | Kérdések | Csere-bere | Stratégiák | Versenyek | Lapötletek | Szavazások | Egyéb

A társalgás szabályai | A legaktívabb fórumok és fórumozók | Moderátori tevékenységek


Főoldal | Túlélők Földje | Ősök Városa | Kalandok Földje | Sárkányölő | Puzzle | Hatalom Kártyái Kártyajáték | Álomfogó Kártyajáték | Káosz Galaktika Kártyajáték | Könyvesbolt | Alanori Krónika | Shadowrun | Battletech | Íróink | Könyvsorozataink | Fórum | Galéria és képeslapküldő | Sci-fi és fantasy novellák | Regisztráció | A Beholder Kft.-ről | Adatvédelmi tájékoztató

© Beholder Kft., 2003 - 2024
E-mail: beholder{kukk}beholder{ponty}hu | Tel.: (06-1)-280-7932

Az oldalon megjelent szöveges és illusztrációs anyagok átvétele, másolása, illetve bármilyen módon történő felhasználása csak a Beholder Kft. engedélyével lehetséges.
A fórumban történő hozzászólások valóságtartalmáért, minőségéért semmilyen felelősséget nem vállalunk.