Vissza a Főoldalra
 

Feliratkozás Hírleveleinkre!
Adatvédelmi Tájékoztató
Ország Boltja 2011 Népszerűségi díj Egyéb kategória II. helyezett Ország Boltja 2012 Népszerűségi díj Hobbi és kellék kategória III. helyezett
Most ingyen kezdhetsz el játszani a Túlélők Földjén!
Kattints ide a részletekért...
Nézz be kártyaboltunkba!
Hatalom Kártyái – Császárváros június 17.
Zén Legendái: Lúcia kalózai május 18.
Alfa pakli - Tengeri rablók március 18.
Alfa pakli - Kereskedők március 18.
Alfa pakli - Felfedezők március 18.
A pillanat képe
Vérszomjas karvaly
(Túlélők Földje szörnyeteg)
Küldd el képeslapként!
Egyszerű madár? Haha, dehogy! Démon ez, melyet egy pökhendi kyorg szolgálatra kényszerített, csak nem számolt a következményekkel.
Nézz szét a galériában!
Budapest ComicCon - 2023.06.10.-06.11.
Császárváros lapbemutató 3. hét
Kérdezz-felelek 51.
Új HKK webbolt - Grandgames
Befizetési akció 2023.06.05. - 2023.06.19.

A lista folytatása...
Túlélők Földje - Közös Tudatok listája
Országjáró feladat 2022
Országjáró feladat 2020
Országjáró feladat 2019

A lista folytatása...
Császárváros lapbemutató 1. hét (89)
Milyen lap újrakiadását szeretnéd látni? (2)
BEHOLDER bácsinak kérdések !!! (7920)
Kérdezz-felelek 51. (38)
Lapötletek (64834)
HKK kérdés? (46803)

További témák...
Tegnap leggyakoribbak:
A bajnokság döntősei
A dobogósok
A Nemzeti Bajnok
Az ezüstérmes
A Nemzeti Bajnok akció közben.
3. nap

Utoljára ezt küldték:
Roncsmentés
Küldj te is képeslapot!
Doomlord online game
Mágia Mesterei Online Játék
Szerkesztőség:
honlap@beholder.hu
Készítők:
Farkas Zsolt (Speedz)
Szeitz Gábor (Talbot)
Mazán Zsolt (Maci)
Webdesign:
Szirják Csaba (Chaar-Lee)
Szegedi Gergely (GerY5)
Ha hibát találsz a honlapon:
Írj nekünk!
 
  ... | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | ...
Nézet:
http://beholder.hu/blog/hkk_tiltott_lapok

Szegény Tündér Mirca melyik év júniusáig lesz figyelve?
 
Volt kb 10 évvel ezelőtt egy olyan frissen bontott verseny ahol régi zénekből kellett bontani.
Látom, hogy eladóak még 2006 - 2009 közötti zének.
Retro jelleggel (véleményem szerint ezeknek a lapoknak semmilyen értékük sincs) vannak-e olyan tervek, hogy ezekből a zénekből - speciális szabályokkal - válogatós verseny legyen.

Speciális szabály pl:
-Két jellemű lapok használata 4 szin helyett
-Kinyitsz egy zént abból 2db-t választasz a többit továbbadod a körben melletted levőnek. Nyitod a köv zént azokból és a kapott 2db lapból választasz 2db és 4 lapot adsz tovább. Nyitod a következő zént azokból és a kapott 4db lapból választasz 2db és 6 lapot adsz tovább ... egészen addig amíg 30 lapot ki nem választasz így (fejenként 15 db zén bontást jelent, minden vásárolható zénből 1-et) a maradék 30 lapból már 5-össével veszel el lapot és már nem bontasz zént.
-Bármilyen nem UR szabálylapot és követőt használhatsz a paklid mellett, de a válogatás után meg kell mondanod mi lesz az az egész napra vonatkozóan. (A versenyszervezőnek biztosítania kellene ezeket a követőket és szabálylapokat.)
 
Nagyságrendileg lehet tudni, hogy egy UR-ből mennyi lett kiadva és/vagy kinyomtatva? Gyűjtői szempontból érdekes lehet, hogy mennyire ritka egy UR. (Mennyire egyedi az, hogy valakinek megvan pl: A főnix halála)
 
A lap alján levő évszámot figyelni a létező legegyszerűbb dolog. Pont ezért lesz a Hóditásokon 2023, annak ellenére, hogy decemberben jelenik meg, hogy ne rotáljon ki 1 évvel korábban, de a HD/KL kiadásakor még nem tudtuk, hogy lesz Új Nemzedék, különben már ők is azonos dátumot kaptak volna.

A másik kérdésedre reagálva, szerintem ezek a lapok rosszul vannak beállitva az adatbázisban, javitani kell őket.
 
http://beholder.hu/blog/ujnemzedeken_hasznalhato_lapok


Itt mi alapján van 2008-as meg 2009-es lap? (Zilak-din főkancellár ill. Zajos léptek)
Ha jól tudom, a pakliszerkesztő is engedi ezeket.

Viszont ugyebár ellentmond ennek az ÚN szabálynak: "Lehet használni a dátum szerint egyébként engedélyezett lapoknak eggyel korábbi, azonos nevű verzióját, ha az ultraritka vagy 2011-nél nem régebbi, és nem tér el lényegesen tőle (ennek definícióját ld. lejjebb)."
 
Feldobnék egy témát: HD és KL együtt rotálása.
Legfőbb indok, hogy a házi versenyeket nem számítva, a HD csak 2021. májusától használható versenyen, kb. 2 hónappal korábban, mint a KL.
A kérdés az, hogy milyen irányban rotálódjanak együtt. Azaz a HD rotáljon később, vagy a KL előbb.
Ha a HD rotál később, az csak a HD-t kellene, hogy érintse szerintem, a többi 2020-as lap így járt. (Feltételezem, ezt könnyű lenne leprogramozni.)
Ha a KL rotál előbb (és persze akkor minden más 2021-es lap is), annak van olyan haszna, hogy előbb érvényesül ténylegesen a rotáció, mert hamarabb lesz a legrégebbi kieg az, ami már rotációra lett tervezve. Személy szerint úgy gondolom, hogy egyébként is egészségesebb egy 5-6 kieget (+ alfák, zének) magában foglaló rota-időszak, mint egy 7-8 kieget magában foglaló. És a korábbi szavazáson is éppenhogy nyert a mostani állapot, a 7-8 kieges rota: http://www.beholder.hu/?m=hkk&in=szavazas.php&id=230.

Gondolom, lassan kezdődik a 2024-es évi kiegek tesztelése, ezért most dobtam be, ha bármilyen irányba is lesz eltérés, akkor most érdemes ez alapján gondolkodni.
Ha a KL rotál előbb (azaz 5-6 kieges rota-időszak lesz), akkor én egyébként még a négyszínkorlát visszahozását is megfontolnám majd az első '24-es kieg megjelenésekor. Elég nagy anomáliának tartom, hogy a draft négyszínű, miközben alaphelyzetben három szín a megengedett. De ez nyilván nehezebb feladat, mert '22-'23 három színre lett fejlesztve.
 
Nem hiszem. Mindkettő a céheidre vonatkozik, amik nem részei a paklinak, szóval semmiképp se tud "visszahatni" a pakli színösszeállítására.
 
Az lenne a kérdésem, hogy ha Mardakor céhmesterrel vagy Roxatit titkárral használok 1 negyedik szinből céhet akkor 4 szinű a paklim?
 
A kétszínű lapok le vannak programozva külön lapkereső adatbázisban? Jó lenne, hogyha lehetne rájuk keresni.
 
Nem számít, de a Lenny nyelvtanilag helyes.
Mindkét képesség feltétele ugyanaz vessző vagy nem vessző, legyen legalább 3 db különböző színű permanensed. (Tehát ha Lennyn kivül van még egy zöld-fekete kétszínű lapod, az nem elegendő).
 
Számít-e a vessző? Lenny J-s képességének szövegében a 3-as után van egy vessző. Így ez azt jelenti, hogy 3 db különböző színű lapomnak kell játékban lennie. Viszont a Szivárványsörényű pegazusnál nincs vessző. Akkor ez azt jelenti, hogy itt elég két lap ha az egyik két színű?
 
Jogos.
 
Tud. Akár ceheket is. Csak a költséget kell újra kifizetni.
 
Az hogy követőt nem tud duplázni rá van írva a lapra
 
Feltéve, hogy a (J) képesség aktiválást igényel és nem automatikus (nem néztem meg, hogy van-e olyan, de elvben lehetséges). És igen, akárminek akár követőnek, helyszínnek, céhnek az aktiválást kívánó képességét is le tudja másolni, hiszen a másolás nem hat a másolt lapra. Ilyenkor nem számít, hogy az adott lap milyen védelemben van részesítve.
 
Tud. Akár ceheket is. Csak a költséget kell újra kifizetni.
 
Leira szelencéje tud másolni (J) képességet?
Mivel a szelence képességeként jön létre, szerintem igen.
 
Szerintem - hacsak nem létezik ezzel ellentétes faq - a Legfőbb követő és a Kreátor követői szövegezése pontosan arra utal, hogy a játék elején ezek a követők önmagukban, egyedül tilthatóak, ezért írják le, mi történik ilyenkor. Mi más tiltaná le őket a játék elején, mint pl. egy Semleges csatamező?
 
Számít-e a vessző?Lángoló Lenny J-s képességének szövegében a 3-as után van egy vessző. Így ez azt jelenti, hogy 3 db különböző színű lapomnak kell játékban lennie. Viszont a Szivárványsörényű pegazusnál(2021) nincs vessző. Akkor ez azt jelenti, hogy itt elég két lap ha az egyik két színű?
 
Amikor ezek a lapok (pl. a csatamező) készültek, még hírből sem, volt olyan, hogy szabálylapot hozok létre tókenként. Feloldhatatlan anomáliát okozna, ha csatamező ellen járj mellé egy Duklopsz áldásos ténykedése nyomán létrehozott újabb járj már nem esne a mező hatása alá. Nonszensz.

A szabályalkotás
- vagy követi a gyakorlatot, és az egyedi döntéseket merevíti meg, és teszi általánosan kötelezővé (faq->szabálypont),
- vagy egy új effectet vagy játékelemet (jelenséget) eleve a rá vonatkozó szabályok közé hoz létre (új képesség, új altípus stb.)
- vagy egy általánossá váló lapszöveget vezetünk ki a lapszövegen kívülre, és szabályba foglaljuk azt (ikonok, nem önálló jelzők, stb).

Emellett a szabályok értelmezése sosem lehet mechanikus, és következetlen. Amennyiben még nincs konkrét szabály a felmerülő problémára (lásd előző pont), akkor a meglévő szabályok mentén, illetve az alapelvek szerint kell egyedi döntéseket hozni.

Szóval attól, hogy nincs leírva, így kell lennie. (Amúgy simán lehet, hogy le van írva, csak nem találtam meg...). Ha nincs rá szabály, a lapszövegből és a szabályokból kell levezetni a döntést. Én bíróként így vezetném le, és nem is nagyon hiszem, hogy másként le lehetne vezetni.
 
Sry, hogy beleszólok, de ez le van írva valahol?
Véleményem szerint az ellenfeled követője és szabálylapja nem működik, az 1 követőt és szabálylapot jelent alap esetben.
Az ,h eddig szokás szerint nyomtuk, más kérdés szerintem.
 
Az, hogy egynél több követőd vagy szabálylapod van az egy különleges, rendhagyó állapot. (Az hogy követőd és szabálylapod is van, az viszont eléggé átlagos.)

Ha a lap szövegéből egyértelműen kiderül, hogy csak egyiket tiltja le, pl.: "ellenfeled követője VAGY szabálylapja nem működik" (pusztító mameluk, zudakedobnor, a remény angyala, stb.), akkor ott egyértelmű, hogy csak egy bizonyos narancs lapról van szó. Ahol viszont az áll, hogy "ellenfeled követője ÉS szabálylapja nem működik", ott minden narancslapra vonatkozik ez a letiltás.

Vannak még azok amik csak ennyit írnak: "ellenfeled követője nem működik" (átkozott követő). De itt faq van rá, hogy mi volt a Kiadó szándéka: ti. hogy minden követőt letilt az átkozott.
 
Köszönöm a gyors választ.

Az volt a félreértelmezhető, hogy a Csatamezőn az áll, hogy "követője nem működik" és nem követői.
Gondoltam csak 1 követőre vonatkozik ezáltal, de így már értem.

Gondolom a Zoárd italának a kompenzációjánál lehet választani, melyik követőt kapcsolja vissza:
1, A Kreátort és emiatt a másik kettőt is
2, A kettő közül az egyiket

Vagy ott is az egyesszám igazából többesszám és mindegyiket visszakapcsolja?
 
A megoldás viszonylag egyszerű. A semleges csatamező nem a kreátor követőit tiltja le, hanem az összes követődet egyszerre. Nincs olyan szöveg a Kreátor követőin, ami azt mondja, hogy csak őt lehet letiltani, a másik két követőt nem. Félreértelmezted a szövegét.

Ez a kitétel épp azért került rá a Kreátor követőire, hogy egy olyan hatással, ami csak egy bizonyos követőt tilt le letiltják, akkor ezzel egyúttal ne legyen a másik kettő is letiltva.

A zavart - szerintem - a Kreátor követői és a Változó környezet közti hasonlóság kelti.

Az a nagyon nagy különbség a két lap között, hogy a Kreátor követői MELLETT, vele egyenrangú, azonos státuszú, ha úgy tetszik, teljes jogú követők állnak (pont ahogyan a legfőbb követő mellett is). A Változó környezet mellett a 4 alter szabálylap azonban nem ilyen. Azokat - ideiglenesen - a VK teszi az asztalra, és ő is távolítja el onnan. Azaz ezek a szabálylapok alárendelt helyzetben vannak vele szemben.
 
Jó gondolom-e?

Ellenfelem Semleges Csatamezővel játszik én meg Kreátor követőivel és két követővel.
A játék elején a Csatamező miatt a Kreátor nem működik, így a Kreátor lapon lévő szöveg szerint 4 lappal kezdek és a másik két követőm se működik.
Megpróbálom lejátszani a Zoárd italát, de ellenfelem megfogja és a kompenzáció lép életbe.
Működik a Kreátorom és a másik két követőm.
Majd lemegy a kör és ekkor
1, a Csatamező újra ki tudja fejteni hatását, így
2, a Kreátor követői játék közben kerül letiltásra, így
3, a Kreátoron lévő szöveg szerint Csatamező nincs hatással a két követőmre, amik így kifejtik képességeiket.

MÁSIK ESET (hasonló, de itt a Csatamező kerül letiltásra, így a folytonos hatáskifejtése szünetel egy időre)

Jó gondolom-e?

Ellenfelem Semleges Csatamezővel játszik én meg Kreátor követőivel és két követővel.
A játék elején a Csatamező miatt a Kreátor nem működik, így a Kreátor lapon lévő szöveg szerint 4 lappal kezdek és a másik két követőm se működik.
Sikeresen kijátszom a Sivatagi teknőst, így a Csatamező kikapcsolódik. Majd ellenfelem lelövi a teknőst.
Ekkor
1, a Csatamező újra ki tudja fejteni hatását, így
2, a Kreátor követői játék közben kerül letiltásra, így
3, a Kreátoron lévő szöveg szerint Csatamező nincs hatással a két követőmre, amik így kifejtik képességeiket.
 
Köszönöm, én is így gondoltam, de már most meg akartan előzni a későbbi problémákat!

Mostanában úgy érzem sok minden változik az "egységesítés " jelige által, így inkább felteszem a kérdést.
 
A mostani kérdezz-felelekben pont ezt a kérdést tettük rendbe. A laudáló termik képessége hatni próbál a sikeresen kijátszott vadak urára (hogy letiltsa annak képességét). De a termik egy szörny, és a szörnyek képességei nem hatnak a vadak urára. Tehát a termik nem tudja letiltani a vadak ura képességét.

Azért is került sor ennek a rendezésére, mert folyton kérdéseket vetett fel.

Az asztalon lévő lapok képességeivel kapcsolatos mindenféle manipulációk csak kétfélék lehetnek: vagy reakciók a képességre, vagy hatás, ami a képességre, és a képességen keresztül a lapra hatni próbálna.

A termik képessége egyértelműen nem reakció, marad a másik lehetőség.

Ami a zavart okozta az a "megtiltás" - szerű képességek. Pl. "nem lehet lapot előkeresni". Ezek továbbra is kivétel kategóriában vannak a fenti szabály alól, mert valójában ezek a képességek nem a lapokra (szabálylapra, követőre, helyszínre, céhre, forrásimmunis lapra) hatnak, hanem a játékosra.

A döntés megszületett. A termikek képességletiltó hatása, nem ilyen, hanem lapokra ható képesség. Ergo: az van, amit fent leírtam.
 
Számít-e a vessző?Lángoló Lenny J-s képességének szövegében a 3-as után van egy vessző. Így ez azt jelenti, hogy 3 db különböző színű lapomnak kell játékban lennie. Viszont a Szivárványsörényű pegazusnál(2021) nincs vessző. Akkor ez azt jelenti, hogy itt elég két lap ha az egyik két színű? A válaszokat előre is köszönöm.
 
Engem is érdekelne a hivatalos álláspont. Véleményem szerint tud lopni a vadak ura.
Érv 1:Régen volt, olyan szabály ha azonos rangú képességek ellent mondanak egymásnak, akkor a később kijátszott lap erősebb.
Érv 2:Az állandóan képességek hamarabb kezdenek el működni, mint a kijátszáskori képességek(ebben biztos vagyok)
 
Laudáló termik mellett működik , A vadak ura kijátszáskori lopása?
 
  ... | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | ...
Nézet:
Hírek, változások | Kérdések | Csere-bere | Stratégiák | Versenyek | Lapötletek | Szavazások | Egyéb

A társalgás szabályai | A legaktívabb fórumok és fórumozók | Moderátori tevékenységek


Főoldal | Túlélők Földje | Ősök Városa | Kalandok Földje | Sárkányölő | Puzzle | Hatalom Kártyái Kártyajáték | Álomfogó Kártyajáték | Káosz Galaktika Kártyajáték | Könyvesbolt | Alanori Krónika | Shadowrun | Battletech | Íróink | Könyvsorozataink | Fórum | Galéria és képeslapküldő | Sci-fi és fantasy novellák | Regisztráció | A Beholder Kft.-ről | Adatvédelmi tájékoztató

© Beholder Kft., 2003 - 2023
E-mail: beholder{kukk}beholder{ponty}hu | Tel.: (06-1)-280-7932

Az oldalon megjelent szöveges és illusztrációs anyagok átvétele, másolása, illetve bármilyen módon történő felhasználása csak a Beholder Kft. engedélyével lehetséges.
A fórumban történő hozzászólások valóságtartalmáért, minőségéért semmilyen felelősséget nem vállalunk.