Vissza a Főoldalra
 
Hatalom Kártyái

Milyen legyen a májusi páros verseny formátuma?

1) hagyományos új nemzedék
2) tiltott mágia új nemzedék
3) hagyományos káosz
4) tiltott mágia káosz

(A szavazáshoz be kell jelentkezned!)
További szavazások...
Fórum a témához...

Feliratkozás Hírleveleinkre!
Adatvédelmi Tájékoztató
Ország Boltja 2011 Népszerűségi díj Egyéb kategória II. helyezett Ország Boltja 2012 Népszerűségi díj Hobbi és kellék kategória III. helyezett
Most ingyen kezdhetsz el játszani a Túlélők Földjén!
Kattints ide a részletekért...
Nézz be kártyaboltunkba!
Alfa pakli - Mágusok március 16.
Alfa pakli - Druidák március 16.
Alfa pakli - Boszorkányok március 16.
A pillanat képe
Energiaital
(Ősök Városa varázsital)
Küldd el képeslapként!
"Az energiaital a város széles körben használt doppingszere, a gyorsabb fejlődés eszköze. Az eredmény azonban rendkívül törekény, vigyázz hát az állandó, folyamatos használattal! Könnyen megsínylődheti a szervezeted!" - Encyclopedia Fantasya
Nézz szét a galériában!
XLVI. Alanori Mini Olimpia
Board Game Expo 2024.05.18-19.
HKK Tiltott mágia döntő videó
Májusi verseny formátuma
Beholderes HKK verseny március 16. - Versenybeszámoló

A lista folytatása...
Túlélők Földje - Közös Tudatok listája
Országjáró feladat 2022
Országjáró feladat 2020
Országjáró feladat 2019

A lista folytatása...
Excelsior (1002)
A májusi verseny páros legyen vagy egyéni? (ÚN-ről és formátumról 2-3. körben szavazunk) (30)
HKK kérdés? (47065)
Lapötletek (64943)
[HKK Piac] Régi lapok (1521)
[HKK Piac] Eladó gyűjtemény (9480)

További témák...
Tegnap leggyakoribbak:
A bajnokság döntősei
A dobogósok
A Nemzeti Bajnok
Az ezüstérmes
A Nemzeti Bajnok akció közben.
3. nap

Utoljára ezt küldték:
Szikrázó manahal
Küldj te is képeslapot!
Doomlord online game
Mágia Mesterei Online Játék
Szerkesztőség:
honlap@beholder.hu
Készítők:
Farkas Zsolt (Speedz)
Szeitz Gábor (Talbot)
Mazán Zsolt (Maci)
Webdesign:
Szirják Csaba (Chaar-Lee)
Szegedi Gergely (GerY5)
Ha hibát találsz a honlapon:
Írj nekünk!
 
 | 1 |
Nézet:
A laptervezo palyazathoz: az igy kapott lapokat kulonos gonddal kezelem, tehat nem fog elsikadni a masik 1000 lapotlet kozott. Nem igerem, hogy lap lesz beloluk, de ha tetszenek, mindent megteszek (ez a korabbi palyazatnal is igy volt).
 
MÁTÓL LEHET JELENTKEZNI!


A jelentkezésben szerepeljen:

- A neved
- Ha pécsi vagy, akkor az, hogy be tudsz-e fogadni magad mellé 1-2 embert a Találkozó erejéig, ha nem vagy pécsi, akkor az, hogy igényelsz-e szállást!
- Milyen kiegészítőkből szeretnél draftolni!
 
A kedvezmények kimaradtak:

- 1.000,- Ft kedvezményt kap, aki 50 km-nél messzebbről érkezik (ha egy pécsi játékos elbicajozik Szekszárdra és vissza azért nem jár kedvezmény :P)
- 500,- Ft kedvezményt kap, aki a 18. életévét még nem töltötte be.
- 500,- Ft kedvezményt kap, aki a június 28-i. Nippon Expo rendezvényen részt vett (nem a belépőjeggyel, hanem a HKK-s standnál nálam vezetett jelenléti ív aláírásával lehet ezt igazolni).
A 3 kedvezmény összevonható.
 
Kb. ez lesz a kiírás:


Helyszín:

Minerva Könyvtár. A Minerva Könyvtár általános gyűjtőkörű, nyilvános könyvtár. Fő feladatának tekinti, hogy szolgáltatásain keresztül biztosítsa használói számára a személyiség szabad kibontakozásához, a művelődéshez, az élethosszig tartó tanuláshoz, a szakmai, a közéleti és a társadalmi tájékozódáshoz, az igényes szórakozáshoz, a szabadidő hasznos eltöltéséhez szükséges információkat és dokumentumokat. Mindezen célokat figyelembe véve örömmel vállalták, hogy ennek a rendezvénynek is biztosítanak helyszínt.
Cím: 7623. Pécs, Athinay utca 44.


Időpont:

Július 4-6. (péntek-vasárnap), kezdés minden nap 11 órakor, nevezés 10 órától (amennyiben az első nap érkezők nem tudnak 11 órára megérkezni, úgy a kezdés 12 órára halasztható). A verseny minden nap 17 óra magasságában ér véget, utána más programok kerülnek megrendezésre.

Árak

Nevezési alapdíj: 4.000,- Ft

Az alábbi kedvezmények vannak a versenyen:




Formátumok

Az első napon Hagyományos versenyre kerül sor.

A második nap formátuma A sokszínűség jutalma lesz. Tiltott lapok: A mágia létsíkja (régi), A sárkány kincse, Aranytojás, Archaix, Boa'dhun varázsital, Bundás yeti, Elmerombolás, Idegösszeomlás, Illúzió, Kurtz, Manafamiliáris, Méonech fürkész, Nekrofun máglya, Pszi szakértelem, Sokszínűség, Teológia), ultra ritka lapok.


Az első két napon fenntartom a jogot, hogyha június 27. napjáig meglesz a hivatalos Beholderes kiírás a Nemzetiről, és az eltér ezektől a formátumoktól, akkor automatikusan a Nemzeti Bajnokság formátumai kerülnek megrendezésre


A harmadik napon Frissen bontott válogatós versenyre kerül sor. Ezen a versenyen legjobb eredményt elérő játékosok vehetnek részt. A kiegészítőkről még tájékoztatok mindenkit!


További programok

HKK kvíz:
Nevezési díj: Nincs
Mindkét napon 1-1 HKK kvíz kerül megrendezése. A kvízek kitöltése ingyenes, az összesítésben legjobb eredményt elérőket külön díjazzuk!


Laptervező, valamint illusztrációs verseny:
Nevezési díj: Nincs
Legyen a tiéd a hétvége legjobb lapötlete, valamint illusztrációja! Vasárnap 12 óráig lehet lapötleteket és illusztrációkat beadni (egy ember mindkét kategóriában csak egyet adhat be), a legjobb ötlet és rajz külön díjjal gazdagodik, valamint továbbküldésre kerülnek Makó Balázshoz!


Műveltségi vetélkedő:
Nevezési díj: 1.500 Ft/csapat
4 fős csapatok jelentkezését várjuk a pénteki nap során egy bő órás vetélkedőre! A csapatok lexikális ismeretét, memóriáját, valamint taktikai képességét, ügyességét méri fel a vetélkedő, amelyben komoly díjak is vannak! A vetélkedő 3 fordulóból (és az ún. szabaduló-körökből) áll, melynek nevei az alábbiak:

- Máséval a csalánt
- 10-ből 1
- Kötelék

Hogy ezek pontosan mit jelentenek, a helyszínen kiderül. A legjobb eredményt elérő csapatok ajándékokkal gazdagodnak!

HKK Activity:

Nevezési díj: 1.000 ft/csapat

2 fős csapatok jelentkezését várjuk a szombati nap során, akik együtt játszanak. Az egyik játékos az ún. „hagyományos játékos”, a másik az ún. „extrém játékos” (ezt a csapat dönti el). 2-4 pontos feladatok (Hkk lapok és személyek) elmutogatására kerül sor, de párbajokkal, illetőleg a játékvezető segítségével akár 5 pont is szerezhető! A legjobbak díjaknak kapnak, de a feladványokban is értékes ajándékok vannak elrejtve!

Gondoltam egy lapra!

Nevezési díj: nincs

Gondoltam egy lapra! Találd ki, melyik az! A borítékokban lévő rejtvények megoldásával előrébb juthatsz! Ha először találod ki, melyik lapra gondoltam, ajándékkal gazdagodsz! Ez a játék a 3. napra be nem jutottak számára kerül megtartásra!

A további programok igény szerint alakulhatna, lehet szó detektívjáték-szervezéséről, társasjáték-bajnokságról, vagy Anime-bemutatóról is.


Díjazás

A harmadik napra bejutottak számára ingyenes a draftverseny. 30 induló felett az első 16, 20 induló felett az első 12, 20 induló alatt az első 8 jut a döntőbe.

Mindkét nap győztese ultraritka lapot kap. A harmadik napot követően az első 3 helyezett kap ultraritka lapot. Ezenkívül kiosztásra a nevezési díj értéke (fejenkénti 600 Ft-os járulékos költség levonásával), amelyből a draftpaklikat vesszük meg és a maradékot az alábbiak szerint osztjuk ki:

1. helyezett: A maradék nevezési díj értékének 50%-a
2. helyezett: A maradék nevezési díj értékének 30%-a
3-4. helyezett: A maradék nevezési díj értékének 10-10%-a
5-8. helyezett (12 fő esetén 5-6.): 3-3 Világégés.

Ezenkívül a draft során szerzett lapjait az összes játékos megtarthatja (amennyiben régi kiegészítőkből lesz a draft, úgy mindegyik játékos további nyereménnyel gazdagodik).

Szállás-étkezés:

A Pécsen kívüli versenyzők Kollégiumában lesznek elszállásolva, ennek áráról a későbbiekben tudok információval szolgálni. Néhány embert a pécsi versenyzők el tudnak szállásolni. Mivel nem áll szándékunkban kiemelni embereket, akiknek ingyenes a szállás, másokkal meg mindent megfizettetni, miután eldöntöttük, ki alszik kollégiumban és ki valamelyik pécsi versenyzőnél, kiszámoljuk, hogy a kollégiumi díj összesen mennyire jön ki az ott alvóknak, majd elosztjuk annyi fele, ahányan a kollégiumban és a versenyzőknél összesen szállást igényelnek, így mindenki ugyanannyit fizet és senkinek sem lesz túl drága a szállás. Az étkezését mindenki egyénileg oldja meg, igény esetén tehetek kísérletet központi étkezés megszervezésére, vagy kollektív étel-rendelésre.

Jelentkezés:

Jelentkezni lehet június 30-ig bezárólag a 06-30-575-3214-es telefonszámom, valamint a szabo_andras88@freemail.hu, illetőleg az andras.dr.szabo@gmail.com e-mail címen lehet! Az esetleges kérdéseket ugyanitt lehet feltenni.

Szeretettel vár Pécsre mindenkit Lászlóné Bauer Nóra könyvtárigazgató, valamint Szabó András versenyszervező!
 
Mára már hivatalossá vált:

A Beholder júliusi verseny-időpont változtatása miatt július 4-6-án lesz a Nyugat-Magyarországi Hkk Találkozó! Még ma elkészítem a kiírást és megnyitom a jelentkezést.

A korai időpont azonban felvet egy kis problémát: Nem tudhatjuk most még, hogy miből lesz a Nemzeti draft és július elejéig vszínű nem is fogjuk tudni. Ezért meg kell szavazni, milyen kiegből legyen a draft. Az alábbi opciók vannak:

- Világégés
- Istenek viadala
- Végzetúr (lehet, hogy csak alapcsomag)
- Elözönlés
- Tengermély
- Újjászületés
- Misztikus erők.

A régi kiegek nyilván olcsóbbak, így a díjazás is nagyobb lesz, viszont új kiegekből értékesebb lapok bonthatók! Ha esetleg valakinek van Örökkévalóság vagy Zanszilánkok kiegészítője nagyobb tételben, amit eladna, és nem túl drágán (Behonál ezek már kifogytak), akkor azt is megfontolom!
 
Sztem nyugodtan jöhet, nagy fiú ő már


Viszont az időpont kapcsán most, ahogy Dani Zolitól hallottam, mégis kicsit várni kell a véglegesre...
 
Hat, igy mar megfontoljuk de talan meg korai lenne...
 
Nyugat-Magyarországi Találkozóról néhány érdemi információ most már:


- Formátumok:
1. nap: Hagyományos verseny.
2. nap: Sokszínűség jutalma, a tavalyi Nemzetis szabályok szerint.
Amennyiben július 11. napjáig a Nemzeti Bajnokság formátumai kiderülnek és nem egyeznek meg a fentiekkel, akkor automatikusan a Nemzeti Bajnokság formátuma lesz a találkozón. Ha a Nemzeti bajnokság formátuma csak július 11. után lesz hivatalos, akkor már nem változtatok semmit.
3. nap: Draft, a jelentkezők dönthetnek, hogy a Nemzetis kiegekből vagy új kiegekből.


- Bejutás a 3. napra: Ugyanúgy, mint eddig, legalább 30 embernél a legjobb 16, legalább 20 embernél a legjobb 12, 20 alatt legjobb 8.


- Nevezési díj: Az alapdíj 4.000,- Ft, az alábbi kedvezményekkel:
- 1.000,- Ft kedvezményt kap, aki 50 km-nél messzebbről érkezik (ha egy pécsi játékos elbicajozik Szekszárdra és vissza azért nem jár kedvezmény :P)
- 500,- Ft kedvezményt kap, aki a 18. életévét még nem töltötte be.
- 500,- Ft kedvezményt kap, aki a június 28-i. Nippon Expo rendezvényen részt vett (nem a belépőjeggyel, hanem a HKK-s standnál nálam vezetett jelenléti ív aláírásával lehet ezt igazolni).
A 3 kedvezmény összevonható, tehát ha Makó Gergely lejön és 3 héttel előtte a Nippon Expo-ra is elmegy, akkor 2.000,- Ft-ért nevezhet.
 
HIVATALOS!!!!!!

AZ IDEI NYUGAT-MAGYARORSZÁGI HKK TALÁLKOZÓ IDŐPONTJA: 2014. JÚLIUS 18-20!

Részletekkel a jövő héten jelentkezem, versenyre nevezni május 19-től lehet majd!
 
Nyugat-Magyarországi Hkk Találkozó kapcsán egyeztettem a Hkk Blogos srácokkal és Krisztiánnal az időpontok kapcsán. Nekem elsődleges célom, hogy olyan hétvégére tegyem a találkozót, ami nem esik egybe pesti versennyel, és nyilván nekik sem érdekük ez. Az alábbi dolgokat beszéltük meg a 4 időpont kapcsán:


Július 4-6: KIÜRESÍTHETŐ IDŐPONT, amennyiben oda szervezem, nagyon valószínű, nem lesz konkurenciája. Ez rendben lévőnek tűnik.

Július 11-13: A Hkk Blog a draftját ide tervezi. Mivel tradicionálisan a 2. hétvégék az övék Pesten, és mivel a Behos verseny mellett ez tűnik a július legfontosabb pesti versnyének, ezért véletlenül sem szeretnék nekik keresztbe szervezi. Tehát EZT AZ IDŐPONTOT FELEJTSÜK EL, AKI ODA SZAVAZOTT, KÉREM, SZAVAZZON ÁT!

Július 18-20: Sem Dungeonös, sem Blogos versenyt nem terveztek erre a hétvégére. Tehát könnyen KIÜRESÍTHETŐ IDŐPONT!

Augusztus 1-3: Elég népszerű az időpont. Viszont Krisztián mindenképpen Dungeonös versenyt fog arra a hétvégére szervezni, tehát NEM KIÜRESÍTHETŐ. Ezzel együtt ezt az időpontot nem veszem ki a lehetséges időpontok közül, de csak elsöprő többség esetén vagyok hajlandó ide tenni! Még annyit ehhez, hogy ebben az időpontban megvan annak a veszélye, hogy a Minerva Könyvtár nem vállalja. Amennyiben ez megtörténne, úgy ezt az időpontot is kiveszem, de egyelőre még nem így állunk, úgyhogy benn hagyom.


Innentől kezdve már tényleg csak a szavazatok számítanak. Szeretném megkérni azokat a pesti és egyéb, más városbéli versenyzőket, akik érdeklődnek a rendezvény iránt, szavazzanak szintén! Ne utólag kapjak 15 olyan kommentet, hogy az időpont nem jó! A szavazás a 'Magyar Hkk-sok' facebook-csoportban található, de aki privátba vagy ide ír nekem, azt is figyelembe veszem, vasárnap indítottam útjára!
 
Ennél azért kicsit nagyobb aktivitásra számítottam....facebookon és privátban páran írtak azért, szeretném ezeket összesíteni:

- Időpontok terén csak egy kérés volt, hogy legyen közel a nemzetihez. Extrémen közel nem akarom tenni hozzá, így augusztus 1. hétvégéje után már nem szeretném:

Nézzük meg az időpontokat:

- Június 3. hétvégéje nem jó, mert beho Találkozó.
- Június 4. hétvégéje nem jó, mert Zénes Bontott van és Pécsett országos Anime-Találkozó is, amivel nem illene konkurálnom.
- Július 1. hétvégéje jó, de valószínűleg belefutunk egy Dungeonös versenybe.
- Július 2. hétvégéje jó, de valószínűleg belefutunk egy Hkk Blog versenybe. Itt még szempont lehet, hogy ez lesz a Pécsi Rockmaraton hétvégéje, így aki össze akarja a 2-t kötni, megteheti.
- Július 3. hétvégéje jó, de valószínűleg belefutunk egy Hkk Blog versenybe.
- Július 4. hétvégéje nem jó, mert Behos verseny.
- Augusztus 1. hétvégéje jó, de valószínűleg beefutunk egy Dungeonös versenybe.

Ez még annyival módosul, hogy ha én szervezem, valamikor táborozni fogok július során, ez befolyásolhatja az időpontot.

Ennek tükrében várok véleményeket!



2. Jelenleg senki nem jelezte, hogy szeretné szervezni.



3. Eddig 4 ember véleményét olvastam, 3 inkább maradna a városban, egyvalaki inkább utazna falura. Ebben is várom a kommenteket!
 
1. ponthoz kicsi javítás: Június 3. és augusztus 1. hétvégéje közötti időpontba terveztem. Sztem evidens volt, hogy erre gondoltam, de a szöveg alapján más jöhetett le
 
A topicnyitás ezúttal még a szokottnál is korábban történt meg a részemről, azonban úgy érzem, hogy a szervezés most várhatóan több kérdést vet fel, mint az eddigi években. Ezért indokoltnak tartottam előbb is megkezdeni a szervezőmunkát. Egyelőre a formátumokkal és a verseny 'szakmai' részével nem szeretnék foglalkozni, az egy második hullám lesz (persze aki le akarja erről írni a véleményét, nyugodtan tegye meg), egyelőre a szervezés alapkövei kapcsán szeretném leírni a kérdéseimet.


1. Rögtön az első probléma: az időpont. A tervem az volt, hogy június 3. és augusztus 1. hétvégéjének valamelyikén szeretném szervezni. Azonban nem kell hozzá nagy logika, hogy lássuk: nem lehet olyan időpontot találni, amely legalább egy pesti versennyel nem fog egyezni:

- Június 3. és 4. hétvégéje a Beho Találkozó, illetőleg a Zénes bontott verseny időpontja, innentől úgy tűnik, nem is lehet majd ezekre az időpontokra versenyt tenni.
- Júliusban lesz Dungeonos verseny, valószínűleg 2 Blogos verseny (a klasszikus havi blogos verseny és a féléves draft), valamint egy Behos verseny. Tehát szabad hétvége nem lesz.
- Augusztus első hétvégéje Dungeon verseny lesz.

Ezért adott az elsősorban pestiek számára felteendő kérdés: Ezek közül melyik az, amelyiket a legkisebb szívfájdalommal hagynátok ki? A Behos versenyen nyilván vitán felül állnak, mert szabály szerint nem írhatok ki keresztbe versenyt, és gondolom a Blogos draftot sem hagyná ki, aki egyszer oda kijutott.


2. Alapvető kérdés: Ki szervezze? Én nagy örömmel vállalom idén is, de lehet, van más is, akkor nyilván azzal az emberrel megvitatom és megszavaztatjuk.


3. Amennyiben a szervezés joga az enyém marad, rögtön szeretnék két koncepciót felvázolni.

Az egyik igazából, hogy minden marad úgy, mint eddig. A Minerva könyvtárban tartunk versenyt, az embereket elszállásoljuk magunknál, ha kell kollégium, akkor ott a többieket. Az étkezést mindenki maga oldja meg. Erről sokat nem szeretnék írni, ez egyértelmű.

Hanem a másik opció egy olyan megoldás lenne, ami egy kollektívebb, táborosabb fehlingű lenne. A nagyszüleim falujában, Fekeden, ami Pécstől kb. 30 kilométerre található, van egy vendégház, amely alkalmas arra, hogy 16 embert elszállásoljon. Amennyiben ez kevés, a falu lakói még további 9 embernek tudnak szállást biztosítani. Nekem és néhány Fekedhez közeli pécsi játékosnak biztos nem kéne szállás, és lehet, páran ingáznának, tehát szerintem akár 30-40 ember is elférne ott, ezenkívül akár sátorozásra is van lehetőség. Kisebb létszám esetén a vendégházban lehetne a versenyeket tartani, nagyobb létszám esetén mehetnénk a kultúrházba, ami a vendégháztól gyalog 3 percre van, ott bőven van hely. A szálláson víz és Wifi természetesen van.

Ennek az előnyei:

- Az egész társaság együtt lenne.
- A verseny helyszínért nem kellene fizetni, így a nevezési díj 100%-osan a díjakra fordítható lenne (tavaly 12.000,- Ft-ot fizettem a könyvtárra).
- Olyan programok szervezésére van lehetőség, amire a könyvtárban nem (focimeccs, éjszakai séta, kemencés sütés, extrém esetben akár esti koncert is). Ha meg tudok kicsit lobbizni, a klubhelységbe is bemehetnénk ahol pingpong- és csocsóasztal is van.
- Igény esetén a kollektív étkeztetést is meg tudjuk oldani.
- A falu jól megközelíthető, a főúttól és az autópályától is kb. 10 km-re van.


Hátrányai:

- Elkerülhetetlenné válik, hogy szállásköltséget fizessetek, ami 2 napra összesen 3.000 és 4.500 Ft között lesz vhol.
- A helyieknek kicsit macerásabb lenne az utazás, ami azzal járna, hogy pár helyi játékossal kevesebb lenne.
- Amire szükségetek van kaja, pia, érdemes hozni magatokkal, mert a bolt nincs túl gyakran nyitva és elég drága.


A két opcióból melyik jönne be jobban?


Várom a véleményeteket mindhárom kérdésben!
 
 | 1 |
Nézet:
Hírek, változások | Kérdések | Csere-bere | Stratégiák | Versenyek | Lapötletek | Szavazások | Egyéb

A társalgás szabályai | A legaktívabb fórumok és fórumozók | Moderátori tevékenységek


Főoldal | Túlélők Földje | Ősök Városa | Kalandok Földje | Sárkányölő | Puzzle | Hatalom Kártyái Kártyajáték | Álomfogó Kártyajáték | Káosz Galaktika Kártyajáték | Könyvesbolt | Alanori Krónika | Shadowrun | Battletech | Íróink | Könyvsorozataink | Fórum | Galéria és képeslapküldő | Sci-fi és fantasy novellák | Regisztráció | A Beholder Kft.-ről | Adatvédelmi tájékoztató

© Beholder Kft., 2003 - 2024
E-mail: beholder{kukk}beholder{ponty}hu | Tel.: (06-1)-280-7932

Az oldalon megjelent szöveges és illusztrációs anyagok átvétele, másolása, illetve bármilyen módon történő felhasználása csak a Beholder Kft. engedélyével lehetséges.
A fórumban történő hozzászólások valóságtartalmáért, minőségéért semmilyen felelősséget nem vállalunk.