Vissza a Főoldalra
 

Feliratkozás Hírleveleinkre!
Adatvédelmi Tájékoztató
Ország Boltja 2011 Népszerűségi díj Egyéb kategória II. helyezett Ország Boltja 2012 Népszerűségi díj Hobbi és kellék kategória III. helyezett
Most ingyen kezdhetsz el játszani a Túlélők Földjén!
Kattints ide a részletekért...
Nézz be kártyaboltunkba!
Alfa pakli - Mágusok március 16.
Alfa pakli - Druidák március 16.
Alfa pakli - Boszorkányok március 16.
A pillanat képe
A felébredt etnicoliktor
(Túlélők Földje szörnyeteg)
Küldd el képeslapként!
Egy nemrég napvilágot látott irat szerint így nézett ki az a többezer éve halott etnicoliktor, melynek csontjaiba a feketecsuklyás nekromanta papok kísérletképpen életet leheltek. A Zangroz környéki ásatáson számtalan tehetséges régész és egyéb tudós vesztette életét a szörny öntudatra ébredt agresszivitásának következményeként.
Nézz szét a galériában!
Hétvégi verseny és Legendák Viadala
XLVI. Alanori Mini Olimpia - Eredményhirdetés
Legendák Viadala paklibeküldés
HKK Kódex változások
A Sötétség Kora - helyzetjelentés

A lista folytatása...
Túlélők Földje - Közös Tudatok listája
Országjáró feladat 2023
Országjáró feladat 2022
Országjáró feladat 2020

A lista folytatása...
Hétvégi verseny és Legendák Viadala (22)
HKK online, TF online, Argum City (49)
Lapötletek (64958)
Versenybeszámolók (19284)
BEHOLDER bácsinak kérdések !!! (8133)
Versenyhirdető (1827)

További témák...
Tegnap leggyakoribbak:
A bajnokság döntősei
A dobogósok
A Nemzeti Bajnok
Az ezüstérmes
A Nemzeti Bajnok akció közben.
3. nap

Utoljára ezt küldték:
Szikrázó manahal
Küldj te is képeslapot!
Doomlord online game
Mágia Mesterei Online Játék
Szerkesztőség:
honlap@beholder.hu
Készítők:
Farkas Zsolt (Speedz)
Szeitz Gábor (Talbot)
Mazán Zsolt (Maci)
Webdesign:
Szirják Csaba (Chaar-Lee)
Szegedi Gergely (GerY5)
Ha hibát találsz a honlapon:
Írj nekünk!
 

 | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 |
Nézet:
Én úgy látom, hogy ez a szabály:

91.3.1. Hátránynak tekintendő még a 2001 előtt kiadott lapokon a szöveges leírás azon része is, amelyben ilyen megjelölés ugyan nincs, de a szövegrészben a lap a gazdájára (kijátszójára) nézve egyértelműen előnytelen következmények szerepelnek.
nincs, de a szövegrészben a lap a gazdájára (kijátszójára) nézve egyértelműen előnytelen következmények szerepelnek.

úgy alkalmazandó, hogy:

1.x azt kell vizsgálni, hogy a lap 2001 után kiadott vagy nem, illetve van-e 2001 után kiadott verziója, ha igen a válasz, akkor azt kell nézni, hogy szerepel-e a lapon a hátrány szó. Ha nem, akkor a lapnak nincs hátránya.

2. ha a lap nem 2011 után kiadott, illetve nincs 2001 után kiadott verziója, akkor azt kell nézni, hogy van-e a lapnak olyan hatása, ami csak a lap tulajdonosára hat. Ha nincs, akkor nincs hátránya a lapnak. Ha van, akkor és csak akkor kell azt vizsgálni, hogy ez a hatás negatívan érinti-e a tulajdonost vagy nem. Ha nem, akkor nincs hátránya a lapnak.

Az a furcsa helyzet áll elő, hogy két lapnál ugyanaz a mondat ellentétesen is értékelést nyerhet. Ez van.

Javítsatok ki, ha tévedek.
 
Korlátozáson sincs ott hogy hátrány az hogy nem használhatsz követőt, mégis meg van emlitve hogy bedobható.
 
Mikor megjelent a Mardakor télapó, utána 2 héttel már pörgettem 2-t. Egy sem volt az enyém, és két különböző embertől kértem kölcsön.
Ok, én nem kezdő vagyok; de ha valaki kezdőként áll neki játszani, nem is a 3 lapos kezdéssel felálló paklikat ajánlgatom neki. Az, hogy pár pakliba fontos lap lehet az UR (több is) az az UR bűbájos bilincs óta nem újdonság. Pont a mostani meta az, amikor kevesebb UR kell egy pakliba, mint mondjuk 3-4 éve. (Amikor kb minden pakli 2-3 italkeveréssel kezdődött)
 
Hogy mi a hatrany es mi nem az, arra van szabaly. El kell olvasni, meg kell nezni a lapot es megvan az eredmeny.
Amelyik szabalylapnak nincs hatranya az kikapcsolhato vele.
Ket kerdest fogunk tisztazni.
1) ne legyen illegalis a deck a Sokszinuseg (es hasonlo narancs lapok) kikapcsolasa utan - erre szabaly fog szuletni varhatoan.
2) a Valtozo kornyezetnel a kornyezet vagy az epp hasznalt szabalylap kapcsolhato - ezen meg torpolunk.
 
Egy jó tanács: a hülyeség attól még hülyeség marad, hogy alpárisággal próbáljátok nyomatékosítani.

A többit Szati már leírta.
 
Ne haragudj, de szerintem irreális elvárás, hogy egy szinten legyenek. A meta igy is brutálisan széles szinte bármilyen kártyajátékhoz hasonlítva, én nem érzem problémának, hogy bizonyos paklik korlátozott formátumokon tudnak "csak" labdába rúgni (bár azért volt már rá precedens, hogy járj+krag, keltető+legendás,+keltető+quwarg, járj+tárgy nyert hagyományos/hagyományos közeli versenyt, nem is annyira régen)

Utolsó sor meg elég random, molluszkkal, hét törzzsel, harangmesterrel nem érdemes indulni ezek szerint?
 
Dehogynincs hatással! Például lerúnázol egy Hálócsapdát és húzatsz 2 lapot ellenfeleddel!!!!!!!
Ha ez nem hátrány,akkor nem tudom mi az!
 
oks, akkor megszünteti az ősmágiámat, na ez már csak rám hat
kötözködöl míííg

Így értem amúgy, köszi
 
De van hatása. Ahelyett a fos helyett mással is tolhatod.
 
Alapszabálya szintén a játéknak, hogy ami mindkét játékosra hat, minden lényre hat, az nem hátrány. De nem tudom, miért kell rúgózni olyan dolgokon, amik kb. a játék megzsületése óta így működnek.

De az, hogy TE nem használhatsz követőt a Sokszín mellett, az miben érinti az ellenfeledet. Ha az lenne a Sokszínre írva (ami nyilván egy szabálybeli anomáia lenne, de ettől most tekintsünk el), hogy egyik játékos sem használhat követőt, az már nem hátrány, de nem ez van rajta.
 
Akkor ezzel a megközelítéssel a járj, erdő stb-nek van hátránya, ugyan is az én lapjaimat is drágítja(hátrányosan hat rám)
egy sima rúna meg rám nézve semilyen hatással sincs.
 
Szerintem sem a Sokszínnel sem a Változó rúnájával nem fog működni. A Sokszín esetén azért legyen egyértelmű, hogy az, hogy nem használhatunk mellé követőt, hátrány. Az általános játékmegközelítés az, hogy hátrány az, ami a gazdája szemszögéből nézve egyértelműen kedvezőtlen, az, hogy elveszi a lehetőséget követő használatára, az nyilván kedvezőtlen.

A Változó környezetnél már meggyőzhetőbb vagyok, ugyanakkor azt gondolom, hogy a szabálylap, amit használunk, ami ténylegesen működik, az a Változó környezet, csupán ideiglenesen érvényesül egy másik szabálylap hatása. Tehát szerintem nem lehet a talonban lévő szabálylapokat bedobálni neki.
 
A régin nincs.
 
Nem. Ott ki van emelve, hogy ez hátrány. Sokszínen ilyen nincs.
 
Oké. Én előnynek tekintem, hogy a lépéselőny mellé nem használhatok követőt, mert így nem baszom el egy rossz követővel a szuper szabálylapomat. Ezek szerint a lépéselőnyömet is kikapcsolhatom ezzel a lappal, hisz szerintem ez előny, nem hátrány... kb. ezt csinálod
 
Számomra előny, hogy nem lehet mellé használni. Így biztos nem baszom el.
 
Ha lépéselőnynél vagy a börtönnél hátrány az, hogy nem használhatsz mellé követőt, legyünk következetesek és legyen hátránya ez a sokszín esetén is!
 
Remélem amellé jön a több voks, hogy be lehessen áldozni. Ráférne végre egy kis erősítés a Sokszínre, a Változó környezetről nem is beszélve.
 
Gondolkodunk a felvetett es megvalaszolatlan kerdeseken (Valtozo ill. Sokszin), es meg a megjelenes elott meg fogjuk oket valaszolni - koszi a turelmet.
 
Nem lett megválaszolva... Változó környezet Ősi rúnáját áldozhatom neki?
 
Mikor megjelent a Mardakor télapó, utána 2 héttel már pörgettem 2-t. Egy sem volt az enyém, és két különböző embertől kértem kölcsön.
Ok, én nem kezdő vagyok; de ha valaki kezdőként áll neki játszani, nem is a 3 lapos kezdéssel felálló paklikat ajánlgatom neki. Az, hogy pár pakliba fontos lap lehet az UR (több is) az az UR bűbájos bilincs óta nem újdonság. Pont a mostani meta az, amikor kevesebb UR kell egy pakliba, mint mondjuk 3-4 éve. (Amikor kb minden pakli 2-3 italkeveréssel kezdődött)
 
Nem feláldozod a szabálylapot hanem kikapcsolod mint egy Trantalion, szóval nem kell faq-sem az életenergiához mert ez egyértelmű. Viszont ez egy nagyon erős side lap lehet mondjuk rúnába. És a járj kapott egy egész fasza side lapot így a Vh ellen. Jó lap lett!
 
Visszaterve a lapra: az Erdo pont B(C) deck, amibe eleg jo volt.
De, amint Zsolt is irta, nem a trivialis "1. korben kirakom" jellemzoen a legjobb modja, mert sokat szamithat, hogy 1-gyel kevesebb Erdod van.
Trukkos es eros lap volt a tesztelesen, es az erdon kivul meg sok mas szabalylaphoz is jo lehet.
 
1 olcsóbbítás kéne rá és csá.
Semmi extra.
 
Ilyenkor mindig kicsit dühös leszek, amikor egy UR lap, mint kötelező elem kerül megemlítésre bármilyen paklihoz. Meg, mint koncepcióerősítés.
Segítsük a kezdőket jeligére, mi?

Hol vagyunk már attól, amikor a keltető+lila követős horda egy kezdő paklinak számított. Sok gyngy, pár ritka és a legnehezebben beszerezhető lapja a keltető volt. Ma kell hozzá 2 UR, hogy 100%-on tudd pörgetni. Gyönyörű. Ez borzasztóan rossz irány.

Ez nem kimondottan csak neked szól Balázs, a te kommented volt az első aki ezt hozta példának.

Üdv: Kyb
 
Az a baj, hogy ezeknek egy részét már nem tamogatjuk (galetki,csapda, fóki, krabber), egy részét teljesen támogatjuk, és nem is sikertelenül (raia, orgling, kalandozók), a maradék részét meg sosem támogattuk koncepciószinten (lovas, ?párbaj?).

De ha ugy érzed, hogy ezek számodra nem ütik meg a szintet, akkor az alig 50 másik koncepcióból remélem majd találsz számodra elég erőset meg érdekeset.

Illetve ez az epikuson kívül mással nem érdemes elindulni kijelentés, ez mire van alapozva?
 
TIL: az alattomos, az orkling és a csatakürt szar (gondolom bűzös és a szagvarázs volt az 1-1 jó)

A lovas követőt nem tudom mi indokolná, gyakorlatilag nulláról kéne felépíteni azt is.
 
Én csak annyira reagálnék ezzel a rendkívül érzelmesre sikeredett kommenttel kapcsolatban, hogy attól még, mert senki nem játszik a krabber követővel, lehet hogy nem olyan szar az. A második körtől potenciálisan minden lapodon [[+1]] van - ha több jó ráknépség lenne, ez lenne a métely maga.

Persze, amíg tesztelésen átmegy egy Kegyetlen krabber, addig nem lesz több jó ráknépség.
 
Galetki, Raia, keltető/járj kaller, rox végre kap alamizsnát, de mi a szart ér egy epikus ellen? Szar ez az 5 lap meta, lassan nem is lehet mással tolni, csak epikussal, ha labdába akarsz egyáltalán rúgni. Elvileg a nem epikus követők több tápot adnak, ám minek, ha úgyis ki lehet kapcsolni, és még az első körös reagálás drágítás is lekerült mindről?

Na de folytatván a sort... Krabber, lovas...(hol a lovas epikus?????!?!!?!!)((krabber miért lett ilyen gyász??)
Orgling decket is elengedettnek érzem... Van kb 4 orgling lap, ami a metában labdába rúg és ennyi. Ezek az új EE lapjai közül 1 lett eltalálta plusz a helyszín. De ezelőtt AOban kapott 1et, KMben 1et. A többi nem valami tápos...pl bába... gyógyító forrást fog, ami már kuka. A többi jó orgling meg ZSZ kieges. Kb azóta el lett engedve.

Párbajos lapot ma már nem is látok, ismét egy funkció ami nem kap erősítést. Pedig a mai metába eléggé illeszkedik, pl epikus lövi a 15 ÉP követőt legalább ezzel tudna nyerni...(többi lapja úgysem jön létre).

Csapda is el lett engedve, és ha jól tudom a fóki is. Ezek a deckek, amiket felsoroltam miért nem kapnak epikust? Helyette tényleg ilyen 20 éve feledésbe merült semmi mester jön ki
 
Mégis milyen megfontolásból nem lehet használni a Dharosz kincsét oda lapcounter funkcióra? Vagy a sárkány könnyeit leszedésre/counterelésre? Ugye AM kompatibilisek is. Nem kell mindennek fókinak lenni, hogy betedd a pakliba.

3 lapos kezdések minimum sideból használhatják az ajándékozót, illetve ja, ott a fókuszálás is.

Keltetős kaller decket meg nem értem, egy megtestesült fény a 2 életjelzőjével pl. nem elég jó oda?

(Csapdák évek óta el vannak engedve)
 
 | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 |
Nézet:
Hírek, újdonságok, változások | Szavazások

A társalgás szabályai | A legaktívabb fórumok és fórumozók | Moderátori tevékenységek


Főoldal | Túlélők Földje | Ősök Városa | Kalandok Földje | Sárkányölő | Puzzle | Hatalom Kártyái Kártyajáték | Álomfogó Kártyajáték | Káosz Galaktika Kártyajáték | Könyvesbolt | Alanori Krónika | Shadowrun | Battletech | Íróink | Könyvsorozataink | Fórum | Galéria és képeslapküldő | Sci-fi és fantasy novellák | Regisztráció | A Beholder Kft.-ről | Adatvédelmi tájékoztató

© Beholder Kft., 2003 - 2024
E-mail: beholder{kukk}beholder{ponty}hu | Tel.: (06-1)-280-7932

Az oldalon megjelent szöveges és illusztrációs anyagok átvétele, másolása, illetve bármilyen módon történő felhasználása csak a Beholder Kft. engedélyével lehetséges.
A fórumban történő hozzászólások valóságtartalmáért, minőségéért semmilyen felelősséget nem vállalunk.