Vissza a Főoldalra
 
Hatalom Kártyái

Milyen legyen a májusi páros verseny formátuma?

1) hagyományos új nemzedék
2) tiltott mágia új nemzedék
3) hagyományos káosz
4) tiltott mágia káosz

(A szavazáshoz be kell jelentkezned!)
További szavazások...
Fórum a témához...

Feliratkozás Hírleveleinkre!
Adatvédelmi Tájékoztató
Ország Boltja 2011 Népszerűségi díj Egyéb kategória II. helyezett Ország Boltja 2012 Népszerűségi díj Hobbi és kellék kategória III. helyezett
Most ingyen kezdhetsz el játszani a Túlélők Földjén!
Kattints ide a részletekért...
Nézz be kártyaboltunkba!
Alfa pakli - Mágusok március 16.
Alfa pakli - Druidák március 16.
Alfa pakli - Boszorkányok március 16.
A pillanat képe
Maerju
(Ősök Városa szörnyeteg)
Küldd el képeslapként!
"Óriási, csupa karom és csáp behemótok. Három vaskos lábukon imbolyogva közlekednek, apró madárszemükkel élelem után kutatnak. Bár nagy mérete a legtöbb ragadozót elijeszti, a maerju valójában könnyű préda - ráuszítva szolgahadadat, pillanatok alatt szétszedik neked ezt a lomha és magatehetetlen szörnyeteget." - Encyclopedia Fantasia
Nézz szét a galériában!
XLVI. Alanori Mini Olimpia
Board Game Expo 2024.05.18-19.
HKK Tiltott mágia döntő videó
Májusi verseny formátuma
Beholderes HKK verseny március 16. - Versenybeszámoló

A lista folytatása...
Túlélők Földje - Közös Tudatok listája
Országjáró feladat 2022
Országjáró feladat 2020
Országjáró feladat 2019

A lista folytatása...
Excelsior (1002)
A májusi verseny páros legyen vagy egyéni? (ÚN-ről és formátumról 2-3. körben szavazunk) (30)
HKK kérdés? (47065)
Lapötletek (64943)
[HKK Piac] Régi lapok (1521)
[HKK Piac] Eladó gyűjtemény (9480)

További témák...
Tegnap leggyakoribbak:
A bajnokság döntősei
A dobogósok
A Nemzeti Bajnok
Az ezüstérmes
A Nemzeti Bajnok akció közben.
3. nap

Utoljára ezt küldték:
Szikrázó manahal
Küldj te is képeslapot!
Doomlord online game
Mágia Mesterei Online Játék
Szerkesztőség:
honlap@beholder.hu
Készítők:
Farkas Zsolt (Speedz)
Szeitz Gábor (Talbot)
Mazán Zsolt (Maci)
Webdesign:
Szirják Csaba (Chaar-Lee)
Szegedi Gergely (GerY5)
Ha hibát találsz a honlapon:
Írj nekünk!
 

 | 1 | 2 | 3 | 4 |
Nézet:
draftolás 4 boosterből, ritkák nélkül:
Ellene nagyon sok érvet tudok mondani, mellette egyet sem.

Amikor kibontod a paklit, az első dolog, amit megnézel, a ritka lap. Milyen paklit lehet rá építeni, ha lehet egyáltalán? Érdemes csak azért kivenni, mert értékes, aztán ki tudja, mi jön utána? Továbbadhatom-e azért, hogy megtartsam a nemgyakot, ami az előre begyakorot paklimhoz kell? Stb. A játékos során pedig sokszor pont a ritka az, amiben a meccsfordító erő van, "a hkk mindig tartogat meglepetéseket", amire azt mondod egy vesztett meccsnél is, hogy ha azt behúzom, még visszajöhet a játék.

Ezzel szemben mit tartogat egy csupa gyak-nemgyakból álló technikai játék? Előre felkészülsz 2-3 paklitípusból, nincsenek meglepetések, azt draftolod, amit előre elhatároztál, és kész. És aztán persze kiderül, hogy a nemgyakoriban is vannak lapok, amik erősebbek a többinél, és aki többet draftol belőle, az előnyhöz jut, és akkor már nemgyakokat kezdünk kitiltani, és jön a végén a 6 paklis csak gyakori draft.

Ez a játék nem sakk. Ha pusztán tudásalapú játékot szeretnénk, ahol nincs szerepe a szerencsének és a gyors, intuítív döntésképességnek, akkor állítsunk össze egy fix paklit, fix lapsorrenddel, és kapja mindenki ugyanazt! Az is egy játék lenne, csak már nem HKK...

Ezt régen is próbáltuk már, hogy ritkák nélküli verseny, aztán rájött mindenki, hogy a ritkák esszenciális részét képzik a játéknak, nélkülük sokkal unalmasabb az egész, és ez a formátum kikopott szépen.
 
Valóban... mondjuk attól még a ritkák nélküli draftot lehetett volna próbálni, de gondolom, már késő (?)
 
Az 'gyarmaton van most hétvégén, viszont régi kieges.
 
Mindenesetre a tavaszi draftot megpróbálhatjuk így szerintem. (side note:mintha lenne most valahol draft, ott is 4 paklival mehetne már akár...). Miklóssal megbeszélem, mennyi nevdíjért mehet, meglátjuk, hányan jönnek el, és mi a tapasztalat. A Nemzetivel kapcsolatban nem tudok egyelőre ígérni semmit, majd a tavaszi draft után meglátjuk.
 
Nekem személy szerint maximum 20-30%-os gyűjtim van, mégis ott szoktam azért lenni

Egyébként ha a többség szerint ez jó, akkor örömmel benne vagyok én is, nem zavar az alacsonyabb díjazás sem. De fizetni nem szeretnék azután, hogy bejutottam a TOP 16-ba. Nem anyagi, hanem elvi okokból.
 
Én akkor is elmennék nemzetire, ha semmi nem járna HA elég élvezetesek a formatok. Kit érdekel a díjazás de komolyan? Aki bejutott 3. napra, annak már rég megvan minden lap, ami kell...úgyhogy részemről bármit beáldoznék azért, hogy kellően jó és kiegyenlített legyen a draft is.
 
Emlekeztetnek, hogy nem is olyan nagyon regen meg reg elfeledett kiegeszitokbol folyt a draft a donto napjan... aztan kaptunk lehetoseget, hogy aktualis versenylapokbol draftoljon a top 16. Ugyanugy ingyen. Ez egy gesztus. Es ha a Kiado hozzatesz meg 16 boostert a kerethez, az is egy gesztus. Amit megkoszonni illik, nem kovetelni.

Masreszrol - bar meg sosem volt szerencsem bejutni a 3. napra -, en azon se akadnek fenn, ha ennek a plusz 1 boosternek az arat ki kene kohognom.

Egyelore csak elmelet h 4 csomagbol ritkak nelkul jobb lenne a verseny. Ezt ala kene tamasztani a tavaszi behos profi drafton, amit szerintem senki nem fog kihagyni, aki megteheti h eljon. Plusz egy boosternyi beugro ide vagy oda.

Kellemetes karacsonyt Nektek!
 
Bár nem az én döntési jogköröm a promók eldöntése, mert nem az én cégem a Beho (csak javaslatokat tehetek, és lelkesen örülök minden jó és megvalósult promónak) de hosszasan lehetne sorolni a promókat, amik a hkk-hoz tartoznak, és ezek száma és értéke is jelentősen nőtt az elmúlt 1-2 évben, és jövőre is tovább nő.

Eggyezzünk ki abban, hogy
Kellemes ünnepeket minden HKK-snak!
ebben aligha lesz vita .
 
Azt kellene látni, hogy a "több ajándék" amit említesz, az a kiadónak legalább annyira megéri. Illetve megfelelő kommunikáció és vevőkhöz való megfelelő hozzáállás esetén még jobban is megérné. Annyira elkeserítő látni, hogy itt egy ilyen remek játék és nemhogy a direkt marketing nem nagyon pörög, de még abba is fáj plusz 24000 Ft-ot belerakni, ami az év legrangosabb eseménye lenne. Egyszerűen engem, mint fogyasztót elkeserít az, hogy folyton megy a szöttyögés, a sírás rívás mindenen és nem az az elsődleges szempont, hogy kiszolgáljátok azt a maroknyi vásárlóbázist, akik így vagy úgy de még veletek vannak.
Sokkal kisebb forgalmat bonyolító vállalkozást viszek, de sohasem akadok fent, ha egy-egy nagyobb rendezvényre "több ajándékot" kell beleraknom és nem azért mert hű de jófej vagyok, hanem mert a vásárlók értékelik, és fokozatosan többen jönnek és többet vásárolnak ergó nyilván jobban járok, igaz hosszabb távon, nem aznap amikor "több ajándékot" adok.
Nem az a kellemetlen hogy a 16 dekket 1500-ban számolod, mert akár úgy is lehet (bár elég erőltetett) hanem, hogy ekkora nagyságrendnél, itt a nyilvánossaág előtt magyarázkodtok, ahelyett hogy azt mondanátok hogyha a többség ezt akarja akkor így lesz "ajándékba".
 
Illetve a "nyerészkedés" nagyon demagóg szó ott, ahol arról van szó, hogy sokezer, vagy még több ezer forint promó ajándékot ad a kiadó.
A javaslatodat akkor tudjuk megfontolni - mert érdemes erre - ha nem megyübk el "legyen több ajándék, mert az jár" irányba.
 
Ha nem kerül valami semmi pluszba, viszont több értéket kapsz, azt triviális +1-ezni,erre akartam rámutatni.
Ha nem tudja v. akarja a kiadó az (egyébként is jelentős) beletett összeget növelni, és kerül valamibe a versenyzőnek, ott dől el, megér-e annyit.
A pakli költségeket felesleges tipoelgetni a díjazásnál:mivel a díjazásvól behós termékeket vehetsz, így 16 pakli ára 1-1-ben vonható a díjazásból, ha 0-ban akarjuk hogy maradjon. A nevdíjnál, ami pénz, nem 1500-zal számoltam.
 
Azon túl, hogy aki szeret draftolni az a +1500 Ft-tól függetlenül is el fog menni a draftra ha ráér. (Nyilván én is.)
Szerintem a nemzetis díjalap csökkentés, hovatovább nevezési díj szedése érdekes ötlet a kiadót eltartó termék legkomolyabb marketing értékkel bíró versenyén. Ahogy én látom nagyrészt azért lehet még HKK-t eladni, mert vannak versenyek. (Meg egy maréknyi gyűjtő.)
A verseny = reklám. (Jobb helyszín, nagyobb díjazás = nagyobb reklám.)
A versenyszervezés akkor is megérné a kiadónak, ha az a díjosztással együtt nettó veszteséges. Ehhez képest jelenleg nyerészkedés megy ezen is.

A 16 dekket, sikerült 1500 Ft-os dekkenkénti árral számolni. Ez valójában 16 * (1 dekk gyártási költsége) extra terhet jelent a kiadónak, nem pedig a webbolti valódi ártól is drágább áthúzott kamu árat.
Egy erősebb bdv-vel kevesebb, mint 16k a 16 db dekk. A kiadónak ettől nyilván jóval kevesebbe kerül.

Kíváncsi lennék, hogy alakulnának a részvételi számok a kiadói versenyeken, ha mondjuk úgy lenne "megemelve" a díjalap (amire elég komoly szükség lenne), hogy megszűnik a nevezési díj. "Aki vesz tőlünk HKK-t, az eljöhet versenyezni ingyen havonta egyszer." Akár csak a kezdő/amatőr kategóriában is.
(76-71-61-46-51-57 az utolsó 6 januári hagyi részvételi adatai, `14-től `19-ig.)

Üdv: Kyb
 
Rosszul olvastam, persze úgy is lehet, hogy megtartod a ritkát, amit bontottál, egyszerűbb.
 
A Nemzetinél, hogy ez reális felvetés legyen, mellé kell tenni, hogy a díjazás kb. 24000-es csökkenésével v. inkább 1000-1200 forintos 3.napi nevdíj fizetéssel gondolná, aki párolja, és reális esélye van ott lenni.
Az áprilisinál egyértelmű, kb. 33%-os nevdíj emeléssel menne.
A kódot meghagynám, amit bontott valaki, a ritkákat pedig kisorsolva adnám a játékosoknak a végén ill. ha valaki kilép.
 
Szerintem kéne egyet tesztelni, hogy milyen úgyhogy mehetne áprilisban a próbája. Egyébként is már amikor először felmerült az ötlet is tetszett, én támogatom (ha ez a nemzetis díjalap csökkenésével járna, tőlem legyen, úgyis az élményért jár oda az ember, akkor meg legyen az kimaxolva).
 
A Nemzetis, ingyenes draftról beszélünk, vagy az áprilisi fizetősről?
 
+1
 
+1
Bar ez nyilvan +1 gratis boosterrel tobb a top 16 szamara...
 
Balázs,
a draftnál meg sem fontoltátok, hogy 2-2 kiegből menjen, ritkák nélkül? 2 db A kieg, 2 db B kieg, a bontásnál kiveszed a kódot és a ritkákat és utána indul a válogatás. Így kiegenként 19 lapból, összesen pedig 76 lapból kell paklit alkotni. Így tartható akár a 3 szín korlát 35 lap, vagy a 4 szín korlát 42 lap is (utóbbi, ugyan azt az arányt adja, mint 3 kiegnél a 35).

Már beszéltünk róla, hogy ez minden szempontból jobb, mert:
-sokkal kisebb a szerencsefaktor, nem lehet 1 bebontott bomb lappal versenyt nyerni
-sokkal nyugodtabban lehet tiltani/nerfelni, mert több lap van a poolban
-nincs probléma abból, hogy ki szűr duplán, mert mindkét szomszéd kétszer szűr.

Annyi hátránya van, hogy nyilván 1 kieggel drágább a dolog és kb. 15%-al hosszabb. Kétlem, hogy ez bárkinek is problémát jelentene játékosi oldalról, pláne az előnyök tükrében.

Üdv: Kyb
 
A Nemzetiből az októberi időpont van eldöntve, meg az 1.nap hagyi.
A 2 nap még hosszas gondolkodás (és morgolódás, hogy miért pont az ) tárgyát fogja képezni.
A draft alapvetően 2 td 1 éi, hacsak a 11.kiadást nem akarjuk belevonni valahogy.
 
A link, amire mutat az oldal, a tavalyi nemzeti szabályzata (időpont is a tavalyi).

Mivel a versenynaptárban még a megbeszélt formátum van benne, ezért gondolom még megbeszélés tárgyát képezi.
 
Az hagyjan, de miert 2 eloholt invazio + 1 elemi erok a draft?
 
Nemzeti 2.nap fixen soxin lesz???
 
Gondoltam nem reagálok, de mégis.

Ok, elhiszem, csak tudod, néha előfordul az igazságérzet
De nekem mindegy, lényeg, hogy mindenki jól járjon, csak kíváncsi voltam a "kiadó" álláspontra, amit Balage meg is válaszolt, és az rendben is van (köszönöm szépen, hogy gyorsan reagált, elfelejtettem külön megírni, emiatt elnézést.)
 
Ennek utána is tudsz nézni, ha akarsz.
1. A legendás célnál tudod nézegetni, kinek van 6 ill. 10 vidéki versenye.

2/p profi játékosnál a Profi játékosok menüpontban a nevére klikkelve látod, milyen versenyeken vett részr valaha

2/a amatőr játékosnál kell választanod egy versenyt, amin részt vett, és ott a nevére bökve ugyanez.

DK-t ne hagyd ki elég látványos a versenylistája
 
Mondjuk megnéznék erre egy statisztikát, de sztem csak olyanok szereztek vidékiek közül is foil fluxot, akik amúgy járnak rendszeresen nagy versenyre is. Győr-Szombathely tekintetében biztos ez a helyzet. Gondolom máshol is kb. hasonló.
 
Valószínűleg azért nem tudott adni még időpontot, mert nem volt meg a behós versenynaptár. Januártól nyaggasd tovább . Ha tudtok versenyszervezők egymással egyeztetni, az mindenképpen hasznos.
 
Tűz követőt ki ne hagyd.

Illetve ugyanitt villámcsarnok unbann se lenne rossz.
Szikra nerf miatt nem indokolt a tiltása. Pont egy jobb ngy erősségű lap. Így már semmi kivételes nincs benne.
 
Igen, ezt én is támogatom. Zolit kb 3 hónapja nyaggatom, hogy a jövő évre mondja meg mikor rendezhetek én is végre kiemelt versenyt. Úgy gondolom a messzebbről ide látogató játékosokat (szerencsére van jó pár) már illene ezzel "megajándékozni" illetve másokat felcsábítani a nem is olyan messzi északra
 
Én nem hinném, hogy ez gond lenne. Egyrészt, mert a hkk egésze szempontjából annyival több lehetősége van a pestieknek (Nemzetire pl. minden hónapban kijuthatnak, lényegesen több hsz pontszerzési lehetőség, Budapesttől időben nagyon kevés vidéki helyszín van igazán messze.

Ráadásul szerintem nincs olyan vidéki versenyző, aki 5 különböző vidéki helyszínre a sajátja mellett elmegy, de Pestre nem. Ha Pécsről indulok ki, akkor egyedül Kaposvár - nagyon esetleg Kecskemét - van közelebb, mint Budapest, az összes többi helyszínhez többet kell utazni. Keleten ugyan több város van egymás mellett, de ott sem nagyon látok sehol 5 várost, ami közelebb van, mint Pest. Tehát összességében a vidékieknek még így is többet kell utazniuk a vidéki küldetés teljesítéséhez, mint a pestieknek.
 
 | 1 | 2 | 3 | 4 |
Nézet:
Hírek, újdonságok, változások | Szavazások

A társalgás szabályai | A legaktívabb fórumok és fórumozók | Moderátori tevékenységek


Főoldal | Túlélők Földje | Ősök Városa | Kalandok Földje | Sárkányölő | Puzzle | Hatalom Kártyái Kártyajáték | Álomfogó Kártyajáték | Káosz Galaktika Kártyajáték | Könyvesbolt | Alanori Krónika | Shadowrun | Battletech | Íróink | Könyvsorozataink | Fórum | Galéria és képeslapküldő | Sci-fi és fantasy novellák | Regisztráció | A Beholder Kft.-ről | Adatvédelmi tájékoztató

© Beholder Kft., 2003 - 2024
E-mail: beholder{kukk}beholder{ponty}hu | Tel.: (06-1)-280-7932

Az oldalon megjelent szöveges és illusztrációs anyagok átvétele, másolása, illetve bármilyen módon történő felhasználása csak a Beholder Kft. engedélyével lehetséges.
A fórumban történő hozzászólások valóságtartalmáért, minőségéért semmilyen felelősséget nem vállalunk.