Vissza a Főoldalra
 
Feliratkozás Hírleveleinkre!
Adatvédelmi Tájékoztató
Hatalom Kártyái

Szeretnéd-e, hogy a nov. 28-i Homokdűnék frissen bontott versenyen a ritka lapok tiltottak legyenek? (Ld. ezt a cikket)

1.) Igen.
2.) Nem.
3.) Nem leszek ott a versenyen.

(A szavazáshoz be kell jelentkezned!)
További szavazások...
Fórum a témához...
Ország Boltja 2011 Népszerűségi díj Egyéb kategória II. helyezett Ország Boltja 2012 Népszerűségi díj Hobbi és kellék kategória III. helyezett

Most ingyen kezdhetsz el játszani a Túlélők Földjén!
Kattints ide a részletekért...
Nézz be kártyaboltunkba!
HKK Negyedszázad október 23.
A pillanat képe
Egy mech pusztulása
(Könyv esemény)
Küldd el képeslapként!
A csatamecheck, bár hihetetlen páncélzattal rendelkeznek, de korántsem elpusztíthatatlanok. Legfélelmetesebb ellenfelük azonban önmaguk, vagyis az ellenség által irányított csatamechek.
Nézz szét a galériában!
Homokdűnék beharangozó
XXIV. HKK Nemzeti Bajnokság
Negyedszázad – lapelemzés
Homokdűnék érdekességek, információk
Táplálási szünet - 2020. október 21.

A lista folytatása...
Aukciós statisztika
Az utolsó Aukciós Napon történtek
Túlélők Földje - Nyomtérkép az utolsó 32 játékhét nyomaiból
Országjáró feladat 2019

A lista folytatása...
Homokdűnék beharangozó (6)
XXIV. HKK Nemzeti Bajnokság - 2020 - október 23-25. (57)
Homokdűnék érdekességek, információk (24)
BEHOLDER bácsinak kérdések !!! (7015)
HKK kérdés? (45345)
Negyedszázad – lapelemzés (2)

További témák...
Tegnap leggyakoribbak:Utoljára ezt küldték:

Küldj te is képeslapot!
Doomlord online game
Mágia Mesterei Online Játék
Pókerjáték
Szerkesztőség:
honlap@beholder.hu
Készítők:
Farkas Zsolt (Speedz)
Szeitz Gábor (Talbot)
Mazán Zsolt (Maci)
Webdesign:
Szirják Csaba (Chaar-Lee)
Szegedi Gergely (GerY5)
Ha hibát találsz a honlapon:
Írj nekünk!
Ajánlott böngésző, felbontás:
Internet Explorer, 1024x768
 

 | 1 | 2 |
Nézet:
Szuper
 
Up, kisebb valtozas
 
Ebben a kérdésben egyébként én egy olyan kompromisszumot is el tudok képzelni, hogy azt mondjuk, hogy védekezéses lappal védekezésként kijátszva nem lehet húzni. Mert manapság, amikor már gyakori lap is tud 0-ért leszedni, nem tudom azt az ember sajnálni, aki azért sír, mert az első körben kapott egy fluxot. A parát inkább a cantrip lapok meg a Kyorg tudás jelentik. Ezeket ez a szabály gyengítené, a többit meg békén hagyná.
 
Inkább itt a csatamezővel van a probléma hogy mellette működik minden ilyesmi! Mondjuk ki. Amúgy rengeteg megoldás volna ezekre a lapokra egy-egy szabálylappal akár vagy követővel.
 
Valószínűleg amiatt is ilyen látványos a legjobb védekezéses lapok ereje, mert a circa 42 db megjelent idézéses lapból 2 lett igazi versenylap, A harc elcsitul és a Megrontott pega. Amíg ilyen széles az olló a kettő szabály között, addig nem igazán látszik az idézés haszna, bár szerintem jó ötlet volt a behozatala.
 
Manaáramlás csak h ne menjen az idő a dobásokkal
 
Nagyon örülök a védekezés szabály tervezett változtatásának!
A HKK legnagyobb problémája eddig szerintem az volt, hogy a játék előtti kockadobás nem döntötte el minden esetben a meccs végkimenetelét. Az ilyen remek változtatásoknak hála viszont (remélem lesz még!) egy szép, nem is olyan távolinak tűnő napon, már a kockadobás után közvetlenül lehet majd menni diktálni és büfézni, rengeteg értékes időt spórolva ezzel a játékosoknak!
 
Idézném a hozzászólásom első sorát. Ez egy nagyon vékony mezsgye, ahol akár jobbra dőlsz, akár balra, könnyen kiléphetsz az ösvényről. Komoly munka a megfelelő balansz kiókumlálása. Kíváncsi vagyok a végeredményre. Abban egyetértek a fejlesztőkkel, hogy ideje meghegeszteni valamit. Ahogy mentorom mondta, lehet, hogy elég volna néhány védekezéses lapot megpiszkálni... (én mondjuk ebben nem igazán hiszek). Valamit tényleg nem árt piszkálni rajta, mert ez így nem igazán jó, viszont én csak nagyon óvatosan nyúlnék a szabályhoz.
 
Más módokon is lehet a 3 vs 1 mana problémát kezelni, idézés például.

De az alapvető probléma az volt, ami János leírt, ma már sokszor a kezdő azért kerül hátrányba, mert kezdett... pont a védekezéses lapok miatt, amik no risk high rewardként ingyen lapelőnyt (és sokszor tempó előnyt adnak) úgy, hogy az ellenfél ugyanezzel a lehetőségével nem tud élni. Ez pedig a másik véglete a dolognak, nyilván egyik sem jó, mert az egyik a kezdő játékos irányába a másik pedig a nem kezdő irányába tolja el a játékot.

De ez egyelőre csak tesztelve lesz, közel sem biztos, hogy be lesz vezetve. Nyilván, ha az fog kijönni, hogy így egyáltalán nem lehet védekezni, mert nincs deck/játékos, aki első körben kirakna valami ÉS emellé a tempó deckek fixen nyernek (vagy hatalmas előnyt alakítanak ki) a 3 vs 1 mana szitunál, akkor nem lesz ilyenféle korlátozás.

De azért hozzá tartozik az is a sztorihoz, hogy a mai HKK-ban olyan olcsók a lapok, hogy a nem kezdőnek már 1 vs 1 mana esetén is nagy előnye van a plusz 1 lap miatt, amit húz a köre elején (hát még ha ki tudott védekezni valamit az asztalra)... nem feltétlenül a kezdő játékos 2. körében kezdődnek a gondok.
 
Ahhoz nagy tesztelés kell hogy elpasszold az első kört kövibe meg nyerjél. Mert ezután elfogja mindenki.Hiába van az ellenfélnél egyel több lap vagy akár kettővel. Sztem meg pont arra voltak jók ezek a lapok ha nem te kezdtél ne kapjál ki fixen! Az persze mellékes hogy hány használható lap megy igy a kukába.
 
Ezért van a tesztelés. Hogy a kérdésben alappal lehessen döntést hozni.
A védekezés eredetileg számbeli korlátozás nélkül tette lehetővé az ilyen lapok kijátszását az ellenfél első körében, ha ő kezdett.
Mindenki emlékszik a Krigissel felálló ganüid paklira és a horrorra, amit okozott. Akkor került bele a szabályba a számbeli korlátozás, és ezzel együtt az eltörölni kívánt mondatrész is.
A védekezés szabály mögöttes értelme, és tartalma azonban semmit nem változott. A kezdő játékos 1 Vp vs 0 Vp, aztán 3 Vp vs 1 Vp előnyét próbálja kompenzálni.
Véleményem szerint az előny azonban nem tisztán varázspont alapú, ezért nem is szabad ennyire ledesztillálni.
Az említett ganüides rémálom is a lapelőnyt helyezte előtérbe, ahogyan most is emiatt került napirendre ez a kérdés. Az eleve több lappal kezdő játékos quasi kockázat nélkül tehet ki lapot az ellenfél első körében. A nyereség esélye épp ezért irreálisan magas. Egy így kijátszott Kyorg tudás, vagy Techiánaflux/Perzselő homok már a 0. körben irgalmatlan előnyt adhat, és áteshetünk a ló másik oldalára. A nem-kezdő játékos első körében (1 Vp vs 1 Vp), pláne, ha a nem-kezdő játékos kezdett több lappal, elkezd elcsúszni a lapelőny, amit a következő körben kialakuló Vp előny nem tud kompenzálni.

A védekezés szabály ilyenkor "támadó szabállyá" változik, és erre keresi a megoldást a tesztelő csapat (gondolom, alappal).

Szerintem nem az eltörlésére van szükség ennek a mondatrésznek, hanem a pontosítására.
..., de ha kevesebb lappal kezdte a játékot, mint ellenfele, egy lapot mindenképp kijátszhat"-ra.
 
Védekezés szabálynál lesz még valami esetleg vagy 3 mana vs 1 manánál simán lehet majd nyerni? (emiatt tiltottátok ki a lépéselőnyt, gondoltam jelzem )
 
Az a védekezés szabály NAGYON rosszul hangzik
 
Update a tervekben, akit erdekel.
 
+1
 
A motyogó követő nerfelése hosszú távon indokolt (bár jelenleg nincs a top versenypaklik között, amint kijön 1-2 erősebb motyogó, ami játszhatóvá teszi őket, azonnal inkorrektté válik a folyamatos lapelőny).

Az orzag bilincsével mi legyen... szerintem nem kell neki nagy nerf. Megfogható, levehető, azaz megoldható. Viszont a játék elhúzódása esetén, amikor a manát a lapok átlagköltségének a nullához tartása miatt már nem lehet mire elkölteni, egyetlen bilincs egy nagy kör alatt kivégzi az ellenfelet. Hogy ez ne történhessen meg, egy szimpla sebzés limitet kellene rátenni. Ettől a lap a legtöbb partiban, ahol a meccs az első 4-5 kör alatt eldől, semmiben nem lenne kevesebb, vagy gyengébb. Viszont nem válna inkorrekt nyeréssé az említett atipikus meccseken.
Uff. Szóltam.
 
Hiába "elképzelés", így volt.
 
Egyet értek.
Nem értem a nerfet, de nem is vagyok profi játékos.
Eddig is vagy a sima kultivátorral nyomtam,vagy a semmi mesterével. Mindkettő sokkal jobb a motyogóknak szerintem.
Üdv.
István
 
Hát mondjuk egy korlát az tényleg elfér rajta.
 
Pontosan ez a baj a lappal hogy akár 1-2 kör alatt nyer mert nincs rajta korlát. Ha lenne mondjuk egy max 6os seb/gyógyulás és az ellenfélnek lenne akár plusz egy köre megvédeni a seggét már eleget gyengült volna a lap. De én azt nem értem az ilyeneket miért utólag kell módosítani. Nemtudom elképzelés hogy ezt a többség így szavazta meg.
 
Szerintem egyértelműen OP az a lap.
Persze, sokat dob a vidéki versenyek látogatottságán (már, ahol), mert totál imba lap.
 
Senki nem mondta, hogy blank, én is azt írtam, hogy promo lapként túl erős. Az utolsó mondatban a két "ha" meg pont elég, hogy helyén kezeljük a leírt szituációt.

Én csak amellett érveltem, hogy szerintem egyelőre fölösleges nerfelni egy olyan lapot, ami sokat dob a vidéki versenyek népszerűségén, és nem is egyértelműen OP. De ez egyelőre nincs is napirenden, ahogy olvashattuk, csak "szem előtt" van.
 
Már februárban felvetettem a Behodernél,hogy az Orzag ilyen formában kicsit túlzás. Szerintem ha Roland újra átgondolná a kommentet,ő is arra jutna,hogy NINCS olyan pakli,ami ellen blank lenne. Zarknodék ellen nincs halálsikoly,igaz,cserébe ott felgyűlik a VP és ha ott topdeckre jön 8-10 VP-knél és nincs rá megoldás,akkor viszlát.
 
Járj ellen miért nem csinál semmit? 1 mana, 3ÉPből kifèr.
 
Magyarázzátok már el kérlek a zarknodék ellen miért is nem jó a bilincs.
 
Már most is inkább A Semmi mesterével játszák az alig létező motyogó decket, a nerf után, meg sosem lesz asztalon az epikus kultivátor, az tuti...
 
A követővel kapcsolatban nem írtam semmit, de azt teljesen elfogadom. Valószínűleg hosszabb távon fejlesztési okokból sem jó így, ahogy most van, és csak azért nem "szabadult el", mert nem túl erős az etnikum alatta (bár szerintem nem is gyenge, csak kevesen játsszák).
 
A motyi epikus dolga az már kitesztelt, eldöntött. Csak az időpontja kérdéses. Ez egy hosszabb távú balance miatt kell, eredetileg télre terveztük.
Azonban ha a bilinccsel történik valami, az szinte biztosan a nemzeti előtt lesz (nem közvetlenül persze), és azzal együtt logikus lenne a motyi nerf is.
 
A bilincs nerfet egyelőre én sem érzem szükségesnek, szerintem csak promo lapként "túl erős", egyébként bármilyen counter elviszi. Ha kikerült az asztalra, akkor természetesen bosszantó, hogy nem lehet optimálisan megoldani.

Rengeteg pakli ellen pedig nem csinál semmit (Zarknodok, Harangmester, Járjak - a kontrolloknál pedig úgyis a countercsaták döntik el a meccset, ha ez leesik az asztalra, már úgyis mindegy).
 
Játéktervezési szempontból a kultivátor védhető. Kvázi “végtelen lapelőny”. A sok semmizés azért nem olyan gyakori, mint anno a VÉ idején, ahol minden lap semmizett kb.

Az Orzag bilincs egy undorító lap. Van pénzed/időd utazgatni? Tessék, kapsz egy kb. kihagyhatatlan lapot. 3-as szinergia, ingyen költség nélkül lejön... Akár első körben. Ha Ozmi azért lett tiltva, mert minden dekk vele kezdődött, az O.B. is megérdemli.
 
 | 1 | 2 |
Nézet:
Hírek, újdonságok, változások | Szavazások

A társalgás szabályai | A legaktívabb fórumok és fórumozók | Moderátori tevékenységek


Főoldal | Túlélők Földje | Ősök Városa | Kalandok Földje | Sárkányölő | Puzzle | Hatalom Kártyái Kártyajáték | Álomfogó Kártyajáték | Káosz Galaktika Kártyajáték | Könyvesbolt | Alanori Krónika | Shadowrun | Battletech | Íróink | Könyvsorozataink | Fórum | Galéria és képeslapküldő | Sci-fi és fantasy novellák | Regisztráció | A Beholder Kft.-ről | Adatvédelmi tájékoztató

© Beholder Kft., 2003 - 2020
1680 Budapest, Pf. 4 | E-mail: beholder{kukk}beholder{ponty}hu | Tel.: (06-1)-280-7932

Az oldalon megjelent szöveges és illusztrációs anyagok átvétele, másolása, illetve bármilyen módon történő felhasználása csak a Beholder Kft. engedélyével lehetséges.
A fórumban történő hozzászólások valóságtartalmáért, minőségéért semmilyen felelősséget nem vállalunk.