Vissza a Főoldalra
 

Feliratkozás Hírleveleinkre!
Adatvédelmi Tájékoztató
Ország Boltja 2011 Népszerűségi díj Egyéb kategória II. helyezett Ország Boltja 2012 Népszerűségi díj Hobbi és kellék kategória III. helyezett
Most ingyen kezdhetsz el játszani a Túlélők Földjén!
Kattints ide a részletekért...
Nézz be kártyaboltunkba!
Alfa pakli - Mágusok március 16.
Alfa pakli - Druidák március 16.
Alfa pakli - Boszorkányok március 16.
A pillanat képe
Urgod haragja
(Túlélők Földje)
Küldd el képeslapként!
Urgodról, a hajdan élt nagyhatalmú mágusról nem sokat tud a mai emberfia. Talán épp csak annyit, hogy mágikus kesztyűjét és fétisét becses relikviaként tartják számon. A jobban értesülteknek talán az is beugrik, Urgod arról volt híres, hogy rettenetesen gyűlölte a kalandozókat. Nos, mint a képen látszik, a köznép sem kerülhette el haragja beteljesedését, ha egy kísérlete nem épp úgy sikerült, ahogy azt előre eltervezte. Ilyenkor tomboló dühvel rombolt, nem nézve, mit tapos el...
Nézz szét a galériában!
Beholderes HKK verseny április 20. - Versenybeszámoló
2. Termikrajzás – zárás
Tavaszi MondoCon 2024.Április 27-28. Budapest
Hétvégi verseny és Legendák Viadala
XLVI. Alanori Mini Olimpia - Eredményhirdetés

A lista folytatása...
Túlélők Földje - Közös Tudatok listája
Aukciós statisztika
Túlélők Földje - Nyomtérkép az utolsó 32 játékhét nyomaiból
Az utolsó Aukciós Napon történtek

A lista folytatása...
Beholderes HKK verseny április 20. - Versenybeszámoló (2)
Hétvégi verseny és Legendák Viadala (31)
HKK kérdés? (47084)
Lapötletek (64958)
HKK online, TF online, Argum City (49)
Versenybeszámolók (19284)

További témák...
Tegnap leggyakoribbak:
A bajnokság döntősei
A dobogósok
A Nemzeti Bajnok
Az ezüstérmes
A Nemzeti Bajnok akció közben.
3. nap

Utoljára ezt küldték:
Szikrázó manahal
Küldj te is képeslapot!
Doomlord online game
Mágia Mesterei Online Játék
Szerkesztőség:
honlap@beholder.hu
Készítők:
Farkas Zsolt (Speedz)
Szeitz Gábor (Talbot)
Mazán Zsolt (Maci)
Webdesign:
Szirják Csaba (Chaar-Lee)
Szegedi Gergely (GerY5)
Ha hibát találsz a honlapon:
Írj nekünk!
 

 | 1 | 2 | 3 | 4 |
Nézet:
"Egyébként meg, a régi típusú követők koporsójába az utolsó szöget nem az epikusok verik, hanem az ereklyék."

Ezek szerint cél is a klasszik törhető követők kiiktatása a metából és nem lesz érdemes többé követő+szabálylap setupokban gondolkodni?
Vagy lesznek olyan lapok, amik a követőtörés megtorlását szolgálják?

Sajnálom, hogy csökkenteni fogja a meta diverzitást, de nálam sokkal több hozzáértő van, biztos ennek is megvan az oka...
 
Ebben egyetértünk. A semmi mestere egy nagyon erős követő. Amellett, hogy semmiz ingyen 1-et, még korlát sincsen rajta (azaz nem kerül minimum 1 ik-ba a lap, vidáman olcsóbbít 0-ra). Erőforrás nélkül, ingyen égeti az ellenfél dekkjét, miközben kirak pl egy Előny a semmiből nevű csodakártyát.
 
Persze, csupán arra céloztam, hogy ez akkor is működik ha még véletlen nincs benne valami okból kifolyólag.
 
Igazából szinte bármelyik kontrollba be lehet tenni néhány tisztán nekronos lapot (doboz, mutyola, kristálybarlang, fekélyes b., szörcsögő m., b. tréfája, stb.). Vegyes költségű lap meg pláne beférhet (ha másként nem, hát side-ba).
 
Ha annyira para a mező, akkor lehet sokszínezni, életenergiázni, harangmesterezni...

Viszont az epikus letiltása esetén az 5 lapos indulás szerintem sem jó megoldás, akkor mindenki azzal játszana...
 
Hát pont a Semmi mesterét odalahet rakni bármi kontrol mellé a free/feltétel nélküli J-s semmizéssel... Az is 1 igazi gyöngyszem az epikusok között.

(Mostanság egy ilyen semmizés kb kontrol mirrorban 1 meccset dönthet el kyorg lesemmizése stb, mindezt úgy ,hogy tiszta nekronos lap lehet nincs is benne)
 
Azért a Rhatt követöje, Semmi mestere, Burastya követő azért jól sikerült. Lehet őket használni, és nem egy spoiler kontroll támogató lapjai.
 
HD: Ez sima pszichológia. Ha nem játszol valamivel, de játszol ellene, és néha kikapsz tőle, akkor természetesen utálni fogod, ettől még nem jelenti azt, hogy erős... És itt nem egyetlen pakliról beszélünk, hanem kvázi összefoglalóan az összes etnikumról, amihez epikus készült, elég sok van már, a játszható pakliknak jelentős részét jelentik az etnikumok. Elég szomorú lenne, ha a játszható paklik ekkora százaléka sosem jutna a dobogó közelébe..

Attól, hogy néha abból a pár lapból kettőt is behúzol az elején, átlagban nem lesz meg a 24 ÉP, ha csak pár ilyen lap van a paklidban, ez nem fejben játék, hanem matematika Egyébként meg, a régi típusú követők koporsójába az utolsó szöget nem az epikusok verik, hanem az ereklyék.

De amit a mezővel kapcsolatosan írtam, csak egy felvetés volt, hogyha TÉNYLEG erős hosszú távon a mező, akkor van értelmes megoldás rá. Ami szabadon konfigurálható. Annak idején az epikusoknál már eleve volt egy olyan ötlet is a vége felé, hogy ne bonyolítsuk a jelzőzéssel, a játék elején mutass meg 10 random lapot a paklidból, ha a fele a megadott etnikum, akkor 24-ről indulsz, egyébként 18-ról, akkor ez a 2-3 spoileres epikus nem profitálna ebből. De ilyesmit lehetne akár "ha kikapcsolják 4 v 5 lappal indulsz" feltételéül is szabni.

Iceage: amit írsz, abban igazad van, sajnos az epikusoknál a kreativitást nagyon korlátozza az, hogy egy megadott, aránylag szűk sávban kell maradnia az erősségének. Úgy kell adnia egy nünansznyi bónuszt, hogy azért még legyen értelme játszani vele. Ahol meglódult a fantázia egy picit - ld. epikus motyogó - ott ebből baj is lett. A játék értékrendje elég kötött, nagyon nehéz találni valamit, ami pont olyan erős, mint az 1 vp-vel való olcsóbbítás. Az 1 vagy 2 lapos korlátozást érdekes ötletnek tartom!

SilentKill: ez egy olyan érv, amit már mástól is megkaptam (persze udvariasabb formában, pl. itt HD-tól is ), hogy "te nem játszol versenyen, ezért kevésbé értesz hozzá." Hidd el, én szívesen elmennék versenyekre, játszanék, imádnám. De ez nem volna fair. Megvan az összes lapom, a szabályok nagy részét én találtam ki, én vagyok a tulajdonos. Ha kikapok valakitől, az oké, de aki ellen nyernék, az mind utálna ezért, inkorrektnek tartanák a dolgot, és igazuk lenne. Nézd meg, még a tesztelők is mennyi (alaptalan) oltást kapnak, pl. mekkora balhé volt abból, hogy indulhattak a 11. kiadás frissen bontott versenyén. De attól még elég jól értek hozzá, emiatt nem kell aggódnod, a versenyzői múlt, a 24 év tesztelés, a játék és a szabályok kitalálása stb azért valahogy nyomot hagyott rajtam. Viszont! Nálad nincsenek ilyen akadályok, szerintem te is jobban rálátnál a dolgokra, objektívabban, nagyobb szakértelemmel tudnál a fórumon a dolgokhoz hozzászólni, ha nemcsak szökőévente egyszer néznél le egy nagyobb versenyre.
 
Ad-hoc játékosként úgy gondolom, hogy az epikus követők 90%-a fantáziátlan lap, ami egy etnikumot segít ahhoz, hogy kontroll legyen belőlük. Unalmasak, és ebben a formában még csak nem is hiánypótlóak.

A Fairlightnál nem csak az Isteni lapok okoznak problémát (mondjuk ha jól nézem nincs is másik olyan isteni szett, ahol egy koncepcióba beférne szinte az osszes lap). Hanem, hogy olyan elrontott lapok vannak mellé, mint Orzag bilincse és a(bár most korlátozva lesz, de ott érthetetlen, hogy kijöhetett így) Fluxusgenerátor.


Szerintem raferne a HKKra egy olyan korlátozó lista a HKK-ra, mint ami Magickben es Yugiohban van, hogy bizonyos lapokbol csak 1 vagy 2 hasznalhato.
 
Azt tudni kell, hogy a kiegek, lapok "lapzártája" minimum hónapokkal, de gyakran félévvel, 1 évvel, vagy akár még többel is a megjelenés előtt van. Ennek sok oka van, tesztelés, grafikák, lektorálás, és főleg nyomdai előkészítés + nyomda.
A pokol kutyája pl. tavaly nyár végén került véglegrsítésre a csapat által. Nyilván próbáljuk megjósolni a metát előre, de majdnem lehetetlen ezt mindig eltalálni.
 
Én magam részéről nagyon-nagyon hiányolom a projektort és az idő kivetítését. Nem szívesen nézegetem a telefont meccs közben,nem beszélve arról,hogy a kivetítőn pontosan látom hány másodperc van még hátra az utolsó percből is akár. A Blogos versenyeken is nagyon hasznos volt. Mindemellett nektek sem kellene kurjongatással megzavarni minket,hogy mennyi idő van még hátra a fordulóból.
 
Szerintem a lapkészlet lett mára túl erős, már nem hígul a Mező 57 lapon, mert van annyi spoiler,még 3 színből is. Ez okozza ezt a problémát véleményem szerint, a szabálylap szerintem létjogosult, és baj lenne, ha nem lenne.

Az epikusok szerintem is a játék egyik rákfenéje, ha tovább erősödik,- az jó eséllyel szétcsapja a versenyjáték maradék egyensúlyát is, nem jó ötlet.

Ahogy a villám szinergia erősítése sem, de ezt már írtam egy két alkalommal, őszintén nem értem kinek juott eszébe még lapot kiadni hozzá, még ha egyenlőre nem is váltotta meg a világot a minotaurusz.
A tűz dettó ezen az úton jár és a dominanciája idjén, óvatosság helyett, - kapott egy most egy bitang UR-t nem értem. (néha 2, ha a Főnix halála is elfér)...

Sárga meg valóban túl erős, de most legalább nem kapott tápot, gondolom következő kiegben sem lesz tovább tolva.
 
Istenem, hogy itt miért nincs a kommentekre emote vagy GIF. A Bence és Jó magam semmivel nem counterel le jobban bármit a sárga istenivel, mint TE vagy a többi epikus/mező, akik ezt az istenei settet használják. Nem is értem Patrik miért velünk példálózól folyamat.

Egy vegyes versenyt ha megnézel nem csak mi indulunk mezővel, hanem még másik 3-4 ember akik elúsznak, ez miért nincs benne sosem a statisztikában? (Lsd Hagyi pörgős Ex).

Szerintem is erős a sárga isteni, de ezt felesleges a mezőre ráhúzni. Személyszerint nekem 1 kicsit sem nagyobb játkélmény, hogy leülök egy korlátozó szab ellen játszani epikussal/követővel/nem korlátozó szablappal, ami ha nem ottomán szarul van összerakva gyakorlatilag autotmat nyeri az elsőt, és side után mivel legalább 1x fog még kezdeni, valszeg elver ha kicsit is gyengébben húzom be a side lapokat. Nézőpont kérdése ki mi ellen szeret játszani/érzi, hogy mennyire adja át a játékélmény.

Amit én is a legnagyobb problémának érzek, az a megjelenő lapok minősége,hibája,inkorrektsége.
Tudom unalmas szöveg a tesztelőkkel,Balázzsal jönni,személyeskedni meg végképp nem akarok már, ezért kollektívan leírom, akinek nem inge ne vegye magára.
Jelen állás szerint látszik, hogy vagy az idő kevés 1 lapra, vagy powerelve van mert félünk nem megy el a kieg, vagy sajnos ilyen a minőség, mert pár gyengébb játékos is tesztel akiknek nincs olyan rálátása se a metára se a lapok valódi erejére, de azonos szavuk van pl szavazásnál.

Ameddig ezeket nem oldjátok meg alternatív megoldásokkal pl "anyagi honorálás" -ami szerintem így 2020-ban minimum lenne a tesztelőknek- addig nagy csodát ne várjatok, kis túlzással még meg is értem azokkat akik beleteszik az idejüket, de nem megy át az akaratuk ,mert a másik 3-4 kolléga leszavazza. Lehet nyugodtan ekézni, ebben a véleményem nem fog megváltozni.

Üdv,
K.D
 
A mezővel továbbra is csak egy baj van: nincs értelmes side lap lenne,amióta 57 lapos trenddel rakjuk össze. Illetve vessetek majd egy pillantást AB deckjére:
Minden lap vagy ingyen jön,vagy védekezve. Konkrétan 9 lap van benne,amiért mindenképpen fizetni kell 1-1 VP-t. A többi jöhet védekezve vagy idézve vagy 0-ért. Szerintem amíg egy pakli képes ingyen játszani,úgy hogy közben letiltja az ellenfél játékát és nincs ellenlapja,addig nincs min csodálkozni. Emlékezzetek a dal deckre,amikor kb ugyanez volt. Lejött fixen a dalnok 2. körben,a kánterek bevédték,a rúna meg kiiktatta a veszélyes dolgokat. Ott legalább voltak követők meg VP-be került az ölés...
 
...ilyenkor annyira bennem van a kisörödög, hogy öntsem az olajat a tűzre...
Őszintén nagyon nehéz megállni.
 
"Itt tenném hozzá, hogy a sárga szín már annyira erős lett, hogy a deckek amik nem sárgáznak, - sárga isteniznek - aligha érnek el helyezést, mert annyira olcsóak. "

Csak ehhez 1 arnyalas: DK piros istenizik honapok ota (persze, sargaval is jatszik, de 24 piros lapot szamoltam nala most), es eleg jo eredmenyeket ert el.
Ezzel nem akarom vitatni, hogy eros most a sarga szin, foglalkozunk is a dologgal (pl. Orzag nerf most).
 
Majd én tudom mivel játszok ne te mond meg, köszi. Nem játszom epikusokkal mert szerintem unalmasak és egysíkúak... ettől függetlenüól tudom, hogy erősek. Sose voltam az aki azért játszik valamivel, mert az a domináns vagy erős pakli...
Dominálnák..ez olyan jó érv mindig mindenre... de amúgy h amegnézed a zelmúlt versenyeket mező meg epikus van a topban szinte mindenhol... ezt azért lehet dominanciának envezni szerintem...

Nem úgy kell érteni, hogy egyáltalán nem játszanak vele, hanem hogy nincs reális esélyük odaérni a topba, mert az epikusok játszi könnyedséggel átmennek rajtuk... tudom, mert sokszor probálkozom járjjal meg különböző szabálylapokkal és ez a tapasztalat...

Megint szó szerint vetted a 2-3 szettet.. urambocsá lehet van 12 lap is bennük... de mivel elég tempósan lehet húzni ezekkel a deckekkel sokszor első körben már 24 ÉP-ben vannak...
Csak, hogy konkrét példát hozzak... Baghar szombati deckjében 10 darab főnix volt még is tudott 22-ben élni az első körében...
Vogel Patrik dugneonos deckjében 13 kedvelt lap volt és volt, hogy 24-ben élt az első körben...
Szóval bármit monda az elméleted, a tapasztalat azt mutatja, hogy igenis működik akét dolog együtt és nincsen vagy, vagy...

Igen mérsékelte (eltűntette) a löhető követőt és igent udom hogy ez részint cél volt, de ez még attól nem érv az epikusok mellett, mert az összképet nézve igencsak káros hatással vannak a jelenlegi versenyjátékra...ezt kár tagadni.

De ugye ha elindulnál versenyen csak egyszer-kétszer tényleg csak a poén kedvéért, akkor te is így látnád... de ugye könnyebb azt mondani, hogy az enyém a cég meg a játék ezért biztos nekem igazam.
Nyilván csinálod már ezt 25 éve és nagy elméleti- meg háttértudás van a birtokodban, de ezt a játékot nem fejben játszák...
 
Ha annyira erősek lennének az epikusok
1.) Te is játszanál velük
2.) Dominálnák a dobogós helyeket

Kivettek minden szabálylapot a metából? És a nap nyugaton kel fel, ugye? pl. a legutóbbi versenyen "csak" az emberek fele játszott szabálylappal

"kvázi 24 ÉP-ről indulnak" "az adott etnikumból 2-3 szett lapot"

Ezt gondold át még egyszer. Vagy, vagy. A kettő együtt nem igazán működik megbízhatóan... De egyébként az epikusoknak pontosan az volt az egyik célja, hogy a régi pénzfeldobós követőket részben leváltsák, szóval ha e téren értek el valamit, az pozitívum.
 
Nyáron ez van, télen majd a hideg lesz.
 
Miért is jók az epikusok???
Kivettek minden szabálylapot kb a metából, mert tempó és lapelőnnyel indulnak mindegyik ellen és akkor még sideolhatnak is... a követőket meg elmeszelték azzal, hogy kvázi 24 ÉP-ről indulnak...
Pont azért erős a mező, mert annak van reális esélye megverni ezeket az enyhén szólva elbaszott követőket...
Ráadásul az összes ugyanazt a kb 40 lapot tartalmazza plusz az adott etnikumból 2-3 szett countert vagy erős lapot... szóval az semmiképpen nem jó, hogy akkor még mező ellen is 5 lap... akkor aztán semmi más nem lenne csak mindenki ugyanazzal játszana..kurva unalmas lenne.

Nyilván a mező jelenlegi erejéhez hozzájön az is, hogy minden más ellen is alapvetően jó match up plusz ott van a borzalmasan túl tolt tűz/villám szinergia, amit ha nem használ az ember örülhet egy 5/3-as eredménynek...
Ráadásul mivel össze lehet rakni 57 laposra, így az egyetlen mező ellenes side lap Az istentelen is kuka lett...
Ezekkel a dolgokkal kellene kezdeni valamit nem pedig tovább buffolni az amúgy is elbaszott epikusokat...
 
Elájulok ha letilták az epikusokat és 5 lapozik továbbra is. Egy jól összerakott epikus még mindig elveri a mezőt, pláne side után. Aki így sem képes rá ott valószínűleg nem a mezővel/epikussal van a probléma.
 
Projektorunk sajnos nincs, de most már talán nem is fog kelleni. Mobilja mindenkinek van, azon tudjátok követni az eredményeket és a hátralevő időt is. Arra nem számítottunk, hogy QR kód olvasója sokaknak nem lesz a telóján, de rakunk ki egy gombot majd oldalra, ahonnan elérhető a sorsolás, ill. szeretnénk csinálni egy telefonos appot is, amit ha elinditasz azonnal megjeleníti az eredményeket.

A Semleges csatamezővel kapcsolatban: ilyen fékre mindig szükség volt, hogy a narancs lapok ne tudjanak a végtelenségig burjánozni. Amikor az epikus követőket kitaláltam, ott pont az volt az elképzelés, hogy nem extrém előnyt adnak, csak egy keveset, ezért nem lehet leszedni, és ezért kezd 5 lappal. Sőt, az eredeti ötlet úgy szólt, hogyha kikapcsolják, akkor is 5 lapod marad. Ez utóbbi végül a tesztelésen el lett vetve, talán az epikusoktól való tűlzott félelem miatt.
Viszont az epikusokban pont az a jó, hogy nem kell a lapokat megváltoztatni, elég a szabályt, ha picit adjusztálni akarunk az egyensúlyon. Pl. ha azt akarjuk, hogy a csatamező dominanciája kisebb legyen, be kell rakni, hogy az epikust ha letiltják, nem húzol kevesebbet. Egy nüansznyi változás, de segíthet a dolgokat helyrebillenteni. De csak akkor, ha ez tényleg komoly problémát jelent.
 
Nekem csak annyi észrevételem van, hogy ha már ott volt a vászon, egy projektort beizzítani már igazán nem lett volna nagy kunszt, és akkor egyrészt a sorsolást (párosítást), másrészt a fordulóból hátrelévő időt nyomon lehetett volna követni...
Az a fejlesztés, ami történt nagyszerű, tényleg örülök, és nem akarok telhetetlennek tűnni, de ez egy kihasználatlan sansz volt. Szerintem.
 
Igen, a kömnyebb elérhetőség és az aszzalok megfelelő sorrendje benne voltak abban a pár dologban, amit kértünk Zolitól, a programozótól a verseny után.
 
Az eredményed alapján úgy tűnik,hogy neked meg akkor van baj,ha nem azzal játszol
 
Az új sorsolóval kapcsolatban annyi csak h kéne valahol egy link vagy eg ilyen 5 perces keret program mint argumnak és go playstore (android).
Mert weben seholse találtam csak amit kiraktatok QR-t azzal nagy nehezen de azzal sem volt egyértelmű mert beolvastam és onnan még alul volt egy link.. ez a najóóóóó haggyál már kategória mire meglett.
Meg ami fura volt az előzőhöz képest h egy bukó vagy win után tudtam h magasabb vagy alacsonyabb asztalszámon leszek, így meg kerestem mint a hülyék.. jó kb 5-10mp-vel volt hosszabb a keresés de ha vagyunk 40en és senki nem találja a linket akkor a laptop előtt ez mókás tömeget gyárt ami lassabban is oszlott
 
De, ha Te játszol vele XD
 
Amúgy nincs baj a mezővel...
 
Ebből az 50 lapból 3 épp most gyengült.
A Nemzeti előtt nem tervezünk már változást. A terveket folyamatosan frissítjük a "módosított szövegű lapok" - nál.
 
Pontosan hogyan nerfelnéd a mezőt? Amúgy inkább a másik 50 lappal lehet a baj amikor semmilyen követő és szabálylap nem zavarja őket.
 
 | 1 | 2 | 3 | 4 |
Nézet:
Hírek, újdonságok, változások | Szavazások

A társalgás szabályai | A legaktívabb fórumok és fórumozók | Moderátori tevékenységek


Főoldal | Túlélők Földje | Ősök Városa | Kalandok Földje | Sárkányölő | Puzzle | Hatalom Kártyái Kártyajáték | Álomfogó Kártyajáték | Káosz Galaktika Kártyajáték | Könyvesbolt | Alanori Krónika | Shadowrun | Battletech | Íróink | Könyvsorozataink | Fórum | Galéria és képeslapküldő | Sci-fi és fantasy novellák | Regisztráció | A Beholder Kft.-ről | Adatvédelmi tájékoztató

© Beholder Kft., 2003 - 2024
E-mail: beholder{kukk}beholder{ponty}hu | Tel.: (06-1)-280-7932

Az oldalon megjelent szöveges és illusztrációs anyagok átvétele, másolása, illetve bármilyen módon történő felhasználása csak a Beholder Kft. engedélyével lehetséges.
A fórumban történő hozzászólások valóságtartalmáért, minőségéért semmilyen felelősséget nem vállalunk.