Vissza a Főoldalra
 
Hatalom Kártyái

Milyen legyen a májusi páros verseny formátuma?

1) hagyományos új nemzedék
2) tiltott mágia új nemzedék
3) hagyományos káosz
4) tiltott mágia káosz

(A szavazáshoz be kell jelentkezned!)
További szavazások...
Fórum a témához...

Feliratkozás Hírleveleinkre!
Adatvédelmi Tájékoztató
Ország Boltja 2011 Népszerűségi díj Egyéb kategória II. helyezett Ország Boltja 2012 Népszerűségi díj Hobbi és kellék kategória III. helyezett
Most ingyen kezdhetsz el játszani a Túlélők Földjén!
Kattints ide a részletekért...
Nézz be kártyaboltunkba!
Alfa pakli - Mágusok március 16.
Alfa pakli - Druidák március 16.
Alfa pakli - Boszorkányok március 16.
A pillanat képe
Egy igazán vad disznó
(Könyv)
Küldd el képeslapként!
A prófécia gyermekei című könyvben megesett jelenet: Az ifjú Garion bátran tartja fel a rohamozó, félelmetes vaddisznót.
Nézz szét a galériában!
XLVI. Alanori Mini Olimpia
Board Game Expo 2024.05.18-19.
HKK Tiltott mágia döntő videó
Májusi verseny formátuma
Beholderes HKK verseny március 16. - Versenybeszámoló

A lista folytatása...
Túlélők Földje - Közös Tudatok listája
Országjáró feladat 2022
Országjáró feladat 2020
Országjáró feladat 2019

A lista folytatása...
A májusi verseny páros legyen vagy egyéni? (ÚN-ről és formátumról 2-3. körben szavazunk) (30)
HKK kérdés? (47065)
Lapötletek (64943)
[HKK Piac] Régi lapok (1521)
[HKK Piac] Eladó gyűjtemény (9480)
[HKK Piac] Eladó lapok (141662)

További témák...
Tegnap leggyakoribbak:
A bajnokság döntősei
A dobogósok
A Nemzeti Bajnok
Az ezüstérmes
A Nemzeti Bajnok akció közben.
3. nap

Utoljára ezt küldték:
Szikrázó manahal
Küldj te is képeslapot!
Doomlord online game
Mágia Mesterei Online Játék
Szerkesztőség:
honlap@beholder.hu
Készítők:
Farkas Zsolt (Speedz)
Szeitz Gábor (Talbot)
Mazán Zsolt (Maci)
Webdesign:
Szirják Csaba (Chaar-Lee)
Szegedi Gergely (GerY5)
Ha hibát találsz a honlapon:
Írj nekünk!
 

 | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 |
Nézet:
Dehogynem, csak nem az altalanos isten szoval, hanem nevesitve egyet az 5200+ bol, amit eddig kitalaltak.
Valahogy mindenki szereti a sajat istenet gondolni az egyetlennek, ha az altalanos "isten" fonevet hallja.
Majd ha Jahvet/Elohim-et ocsaroljak, akkor lehet jogosan megsertodni.
 
Nem, mert ebben nincs Istenkáromlás.
 
Egyetértek. Azért van ahonnan már nincs lejjebb.
 
Ezennel tisztelettel kérem a hozzászólás törlését. Köszönöm.

Zsolt atya
 
*** moderálva ***
 
Talan annyit beirok, hogy az nem merult fel otletkent, hogy ilyen hibrid rotacios megoldas legyen? Pl 20 lap lehet barmilyen es 30 lap mindig a rotacios kiegekbol.
Az ultrakat nem rotalnam inkabb valami isteni szabaly szeruseget hoznek, hogy x darab hasznalhato.
 
Szerintem a lapok erősödése már régóta mérgezi a játékot. A Múltidéző volt az a kieg, ahol volt egy akkora ugrás, ami jelentősen megváltoztatta a játék dinamikáját és tempóját, azóta ez a folyamat csak gyorsult. Számomra a mostani meta már a nevetséges kategória (minden 0-ért, vagy 1-ért jön, minden lap legalább három dolgot csinál egyszerre, ha egy lap nem cantrip+counter+lapleszedés, akkor használhatatlan, a lények stat-ja alig számít, első körben mindenki terül, stb.), szóval ennek a folyamatnak a megállítását/visszafordítását mindenképpen támogatom (sőt már korábban kellett volna).
 
Ez alighanem valóban így lenne, de azért a tizedet kicsit költői túlzásnak gondolom.

Abból kiindulva, hogy a Megaszaurusz Maximusz szintű ur-ek is azért elvannak a 3-4000-es szinten. Reálisabbnak érzem azt, hogy ami tényleg versenylap, az mondjuk 10-15 ezerről 5-8 ezerre csökken. Attól függően mennyi lesz a wild verseny.
 
Köszönöm az informálást. Igazából nekem a rotával kapcsolatosan leginkább az a szívfájdalmam, hogy vannak olyan lapok, pl az anyamotyogó , albínó varkaudar ,amelyek most perpillanat nincsenek benne a legszűkebben vett metában, azonban a lapok erejében rejlőpotenciál, miatt egy új kiegészítővel pl egy adott szín erősödése, vagy egy koncepcióba lévő kongurencia miatt bármikor visszakerülhet a körforgásba. Kvázi ezek a lapok valóban most a mappában pihennek, de a játékosok megtartják őket, mert reális esély van arra, hogy ismételten egy -egy pakli alapkövévé /kiegészítő elemévé válhatnak . Ugyanakkor ezt a pakliépítési szabadságot nyírbája meg a rota, bár hozzáteszem elég kevés ilyen lap van ami személy szerint nekem , ami valóban hiányozni fog (lold haven albínó, anyamotyogó, most már elég, vámpírfarkas, kragorus lapok) ha nem veszem alapul a verseny ur-eket.
 
Hát mit mondjak ,köszönöm ezt rendkívül megasröptű igényesen, és udvariasan megfogalmazott, konstruktív gondolatmenetet. Nem tudom ,hogy hogy vagy vele, de ha Miklós, és a Balázs intelligens válaszokat tud adni a játékosok felvetéseire, és mindezt illedelmes hangnemben ,akkor megelőlegezem a bizalmamat erre te is képes lennél.
A mondani valódra visszatérve, nem tudom ,hogy észrevetted e ,de minden negyedik játékos kb erről "picsog"
Alapvetően az egy természetes folyamat, hogy a lapok elértéktelennek egy -két kivételtől eltekintve, főleg ,ha kiadják őket, ez egy természetes folyamat, emiatt nem is vertem a cégtáblát, azonban itt másról van szó.
Itt ezek a lapok tiltólistára kerülnek , anno az ozminak kb 4-5000 volt a piaci értéke, miután bannolták a versenyekről ez kb leredukálódott 3-400 jó magyar forintra.. Na már most nem kell látnoki képességgel rendelkezni ahhoz ,hogy bárki láthassa ,hogy a verseny ur-eknek ,amiket egyébként használnának ha nem rotálódnának ki , szintén ez lesz a sorsuk, és ha mondjuk egy 10-15ezeres ur a tizedére csökken azt te miként definiálnád?
Jó persze lehet mondani ,hogy lesznek olyan formatok ahol használhatóak lesznek, de ezek aránya még kérdéses
 
Szerintem az elég baj lenne, ha a játék tempolyát a körök számával mérnénk, nem pedig az akció-reakció alapján. Ezen az IK nem befolyásol, ezen a lapok képessége dönt.
A játék tempójával semmi baj, az a gond, hogy szinte lehetetlen megfirdítani egy rossz állást.
Remélem ezen fognak változtatni...
Én meg alapból megkülönböztetném a verseny és a gyűjtő részét. A verseny lap ne legyen drága.
Nincs szerintem több darab a kieg legjobb ritkájából mint a legnagyobb gittből, csak a spolert mindenki hamar akarja míg a gittet nem. Ezért is megy le az értéke. Ha lenne pl gitt UR de mocskos kevés mert csak pl beho/kiemelten lehet nyerni és csak keveset akkor ez kB annyit érne egy gyűjtőknek mint most a Vlagyimir..
A versenyre meg sokkal több koncepciót is össze lehetne rakni mert abból a ráköltött 50-200k-ból, amire most 1-2 verseny paklira futja kifér minden verseny lapra szánt lap.
Nem lenne sírás a gyűjti érték miatt és a gyűjtőknek is lenne értékes lap, ami stabil
 
+1
 
Termeszetesen ezzel is foglalkozunk, de ez 1 masik kerdes.

Megj: 3 eves rotaval 2021 telre, amikor az elso rota-kieg kijon (ún. valódi rotáció időszakának kezdete), kirotalodnanak pl. az alabbi lapok: Fluxusgenerator, Villamhorgony, Fairlight bolcsessege, Kyorg tudás, A harc elcsitul.
 
Valaki megtenné kérem hogy röviden, tömören, lényegretörően elmagyarázza nekem (mert komolyan nem értem), hogy mégis miben más a bevezetni tervezett rotáció attól ami jelenleg van? Ugyanis eddig is kirotálódtak a lapok 4-5 év alatt, csak nem azért mert tiltólistára kerültek, hanem azért mert annyit gyengültek hogy nem érdemes őket használni. (Igen, van néhány kivétel, meg 1 koncepció a fókusz személyében ami teljesen erre épít, de eddig is szűntek meg, majd jöttek létre új paklik)

A jelenlegitől csak annyiban tér el a tervezett rotáció hogy nem erősödnek tovább a lapok, mi pontosan ezzel a gond?
 
Jött ki sok olyan etnikum lap, ami nem fért be, de sok olyan is, ami igen .
Amit egyértelműen állítok, az csak annyi, hogy a rotáció miatt biztosan nem kell a metának szűkülnie. Pl. mostanában az ngy-ket azért nem terveztük általában top versenylapnak, hogy ne szorítsák ki a ritkákat. Ha úgy látjuk, hogy a rotában elfér, akkor több versenylap ngy-t tudunk tervezni.
Nem vagyunk tökéletesek, de jellemzően elég sokszínű a meta a HKK-ban, ezt féltik páran a rotától. Nos, nem kell.
Persze, tudjuk, hogy az 1.rota kiegre különösen oda kell figyelni, azon leszünk, a tesztelők pedig nagyon tisztességesen állnak a munkához.
 
Lehet, hogy elvi szinten igazad van Balázs, de a gyakorlatban eddig nem ez valósult meg(rengeteg olyan etnikum lap jelent meg aminek 0 esèlye volt bekerülni a paklikba), így szerintem jogos a szkeptikus hangnem. Egyszerűen nem hiszem, hogy van elèg idő/energia/motiváló erő, hogy ennyi tökéletes etnikum lap megèrkezzen a metába/kulcslapok èrdemben pótlás rá kerüljenek.Persze mindent meg tettünk azèrt, hogy ez ne így legyen mikor teszteltem is, de mègse sikerült. Akkor mikor volt mihez vissza nyúlni ,mèg volt esèly hogy páran elbohóc kódjának az adott etnikummal, de ez most pár fèlresikerült lap esetèn akár hosszútávon tudja az adott etnikum lètèt befolyásolni.
Ezzel nem azt mondom, hogy rotáció ellen vagyok csak azt, hogy vegyük le a rózsaszín szemüveget ès ha belevágtok ne vegyètek fèlvállról a tesztelők megtámogatását extra motiváló tènyezőkkel mert az első rota kieg ha nem sikerül 120%osan akkor a bizalom sajnos könnyen szerte fog oszlani sokaknál.
 
A meta leszűkülése nem következik a rotációból, sem a 4,sem a 3 évesből. 154-es hsz (vagy annak környékén ) mutattam be számokkal érvelve, miért.
 
Kedves Mindenki!

Marha kiváncsi voltam ennek a társalgásnak a kiemenetelére, már csak azért, mert erősen emlékeztet a "brexit-állapot"-ra.

Attól tartok, hogy azért nem fognak tudni soha egyezni a vélemények, mert kevesen értik meg, hogy itt minimum 4 szempontból kellene értékelést adni a dologra.
1. A kiadó érdekei (persze, hogy le kell gombolniuk pénzt - nekik is élni kell valamiből) - igaz, lehetne 100x hatékonyabban, de ez nem az én dolgom, tehát e téren inkább meg sem szólalok.
2. A játék "egyediségének" vs "élettartamának" megőrzése. Ez egy spirál... a minimum ,hogy a döntés, vagy annak elhalasztásának kihatása a játék további létére már kiszámíthatatlan... megint csak olyan kérdés, melyet feleslegesen minősít egy játékos, mert a végeredménynek mindenképpen diktatorikus módon kell bekövetkeznie.
3. Én mint magánember, játékos mit nyerek, mit veszítek: Na ez a mi kérdésünk. Tetszik, nem tetszik, a rotálás egy erős szűkülést fog eredményezni a metában, és ez azt fogjha eredményezni, mint a legtöbb más játékban. (ciklikusan 2-3 uralkodó koncepció az unalomig, megváltás a következő rotálás). A szabadságfaktornak ez esetben lőttek, és a komoyl fantáziájú, mondhatni egyedi paklik zsebből halálra lesznek itélve. Marad a jól bevált 35-40 fix lap körül legyeskedő good stuff-ból 80%, a maradék a lelkes próbálkozó és az újonc. Vagy még ez sem, mert ezek mennek a - mint az korábban jelezve volt - kisebb támogatást kapó formatba.
4. Gyüjtők: hát lehet kivárom a lokális brexit végét bármely további lap megvételével...

Mindösszesen.. a cél jó, az eszköz kérdéses. Nekünk visziont nem azt kell megválaszonli itt, hogy a kiadónak mi jó, vagy a játékmechanizmus hogy deformáldik, hanem hogy az "UN" system alapján 3 év múlva ott leszek-e vajon a versenyeken, vagy én is behúzodok a haveroikkal egy kocsmába nosztalgoapartikat nyomni, aminek a fődíja egy plusz korsó sör...

Tudom nem sokat segített, de ha jól látom, akkor a véleményt ez esetben a legönzőbb és legegocentrikusabb módon kellene megvizsgálni...

Szevasztok...
 
Számomra elég érdekes, hogy úgy közelítjük meg a dolgot, hogy, ha nem lenne rotáció akkor is elértéktelenedne minden lap és kikerülnének a használatból. Ez a jelenlegi rendszerrel valóban így van, de épp ezen fogunk most változtatni, nem?

Ha a lapok erősödés a köv. 2 kieg után nem várható, akkor rotáció nélkül a mostani lapok gyakorlatilag végdátum nélkül használhatóak lennének, a gyűjtemények mind megtartanák az értéküket és a játszható koncepciók száma folyamatosan nőne az új kiegészítőkkel.
 
Az unaloműző pont az egészséges példa, amivel nincs bajom. De a kyorg / soli aura / sötét mágia első körös reprintje vagy most a papnő, tomboló, vízitüncié nem ez a kategória.

Ha előre szólnak, akkor a piac annak megfelelően árazza be a lapokat. Nem 2k lesz a használható ritkák ára, hanem 500. Akkor is el fog fogyni minden booster, csak legfeljebb többen bontanak és nem a spoilerek eladása fogja visszahozni a booster árát, hanem a többi "gitt" is elmegy, mert ésszerű áron forognak a lapok. Senki sem jár rosszul. A kereskedőnek meglesz az árrése így is, mert szűkülő készletnél mindenre szüksége lesz a játékosoknak (remélhetőleg, nem lesz sitt a ritkák jelentős része), a játékos egy alacsonyabb összegért vett készletet szívesebben rotál ki 2 év múlva, mintha ennek a 4 szeresét fizette érte. A kiadónál meg így is / úgy is elfogynak a kiegészítők...
 
+1
 
A piac reszehez annyi eszrevetelem lenne, hogy ezeket a jatekosok (es az alanor) lovi be.

Eros univerzalis lap? Igen. Akkor legyen draga!
Kijott ujra? Igen. Gyengebb lett? Nem. Akkor miert megy le 2000 ft-rol 1000-re?
Egy egeszseges eses nyilvan kell, de egy ilyen 2-300 ft korul / ujrakiadas.

Persze, van benne logika hogy friss kiegbol nagyobb esellyel lehet valamit bontani, stb stb, de szerintem 10-bol 8 jatekos nem fog venni 1 displaynel tobbet az adott kiegeszitobol, az pedig zsakbamacska.

A kiado ehhez mondjuk annyit tehetne, hogy szabalyozza az ujranyomott spoilerek bonthatosagat.
 
Ne csináld ezt, Zoli! Nagyon nem értek Veled egyet!
Gondolkozzunk reálisan. Ma egy (akár erősebb) versenylap értéke is magától esik. Illetve van olyan is ami elég gyorsan kikopik a metából.
Mondok egy példát: Unaloműző. Míg a KM megjelenése +1 év időben elég magasan volt kvalifikálva, azóta meredeket zuhant a metában való részvétele. Sajnos aki anno megvette 1500-2000+ ft-os áron, most ennek csak töredékéért adhatja el.

De...

Nem tudom Te hogy vagy vele, de úgy gondolom a kártyáidat Te sem befektetésnek vetted, hanem egy szórakozásodat, kikapcsolódásodat segítő játéknak, hobbinak. Nem tudom azt elképzelni, hogy úgy vásároltad a lapokat, hogy majd azokat értékében tudd eladni, hiszen nem kereskedelmi és haszonszerzési céllal vásároltad. (én pl tuti nem azért)
Nem tudom azt sem komolyan venni, hogy ha előre szólnak, hogy két év múlva komolyan elkezdjük a rotációt, akkor villámgyorsan megválsz a gyűjteményedtől magas értéken és ezzel fosztod meg magad két évnyi szórakozástól, játéktól, hobbitól, társaságtól, stb.
Nem kell erre reflektálnod, elég ha magadban tudod mi az igazság.

Ehhez egy kis toldalék: Ha a sokat használt versenyspoilerek a jelen rendszerben ilyen értékvesztést produkálnak (mint az Unaloműző, hogy a példánál maradjak, de sok egyéb lapot is lehet említeni) akkor miért gond az, hogy ezentúl azért lesz értékvesztés mert nem fogod tudni a versenyek java részén használni?
A jelen készleted jó lesz még két évig, utána kezdenek tiltódni a legrégebbi lapok belőle. Jelenleg mennyi ideig futtatsz egy lapot egy olyan deckedben amivel sokszor mész versenyre? Jönnek hamar a jobb lapok és már váltod is le a régieket újakra! Ugye?
Most sincsenek sok éves lapok egy tier1 pakliban sem! Ez ugyanúgy fog működni tovább, csak gyengülni fog az átlag laperő, nem erősödni.

Az egyetlen "csoport" akit ténylegesen komoly hátrányként fog érni a rotáció az a kereskedői réteg. Na nálunk lesz amortizáció rendesen. Mindenki másnál csak látszólagos az értékvesztés. A jelen lapokkal lehet még két évig tolni (ha két éves rotációs idő lesz meghatározva), két év múlva pedig rotáció nélkül sem tartja meg egyik lap sem az értékét.

Szerintem ha ez kell, hogy élvezhető maradjon a játék, akkor meg kell lépni!

Ja és még egy!
Azt sem nagyon értem, hogy a kiadó a rotációval rákényszerít az új kieg lapjainak vásárlására, mert a régiek kirotálódnak? WHAT? Ez mi?
Most is rá volt mindenki kényszerítve, hiszen mindig új és erősebb lapok voltak. Azt senki se állítsa nekem, hogy ha nem lenne rotáció, akkor 4-5-6 évekig tudná a jelenleg összerakott paklijával tolni a játékot! Hol vannak már a KM, AO, GE lapok? Nagyon elvétve látni... és a GE csak most lesz 3 éves!!!

Ezen szerintem minden fanyalgó gondolkodjon el egy kicsit.

Sok változatos paklit szoktam építeni, valamiért nem akarok beállni a kontroll sorba, meg az epikus metába. Iszom is a levét, mert ezekkel a "móka" deckekkel nem lehet komoly eredményeket elérni. Szórakozni remekül lehet (pl. egy Végső összecsapás, vagy Ozohrattal, Kreátor tükrével többször megtolt Haller után mókás nézni az ellenfél reakcióit), de attól még a tier 1 deckek és egy épkézláb játékos bármikor elcsomagol.
Na ezeknek lőttek a rotációval. De nem baj, majd alkalmazkodom az új szabályokhoz és találok valami más mókát az engedélyezett lapkészletből. A régi mókákat meg viszem a régi formátumra.

Peace
 
amen
 
Arra egyébként miért nem gondol szinte senki, hogy lehet lennének új belépők/visszatérők a játékba, ha egészségesebb lenne a kártyák ereje, illetve ha csak 4 év lapjait kéne ismerni és beszerezni, nem 25-ét?
 
A pénzügyi piac nem a változásokat nem szereti, hanem a kiszámíthatóság hiányát. Mivel azt gondolom, hogy itt alapvetően okos emberek vannak, és jelentős mennyiségű pénz is gazdát cserél a játékosok / kiadó / viszonteladók között, kár a hobbi jelzővel takarózni. A verseny lapok beszerzése bizonyos értelemben igen is befektetés!
Ha úgy veszek el a családtól, munkától vagy a pihenéstől minden hétvégén egy napot, hogy tudom semmi esélyem sincs a versenyen jó eredményt elérni, akkor nem hobbi játékos vagyok, hanem idióta. Ha eredményt akarunk, akkor kell a minőségi lapkészlet. Lehet tarhálni is, de van az a szint, amikor az embernek derogál kérni. Én sem szeretem, ha az kell hogy befolyásolja egy felszabaduló hétvégémen a versenyen használt lapok összetételét, hogy mi van itthon és mit adtam valakinek kölcsön...
A HKK versenylapok beszerzése igen is befektetés. Nem hosszútávú, de van egy egészséges, látható amortizációja. Egészen addig, amíg a kiadó bele nem nyúl ebbe drasztikus lépésekkel! Mert nem a természetes amortizásió és lemorzsolódás a probléma, hanem az olyan döntések, mint:
- Ozmi kitiltása kompenzáció nélkül
- 11. kiadás
- és most a rotációs modell (amiben valójában már benne vagyunk)

Kifejtem.
- Már Ozmi kitiltása is igen érzékeny volt, pedig csak egy 10ks playset-ről beszélünk. Addig nem sok érte, amíg cserélhető, eladható és van versenyértéke. Itt sem a tény volt a baj, h ki kell venni egy elemet a játékból ami nem oda való. Hanem az, h ezért a játékosok nem kaptak cserébe semmit!
(Én javasoltam, kértem hogy az ilyen döntéseknél legyen lehetőség a kiadó versenyén becserélni a lapot más, hasonló értékű lapra, amit csak így lehet megszerezni. Akkor nem csak az az érzés marad meg, hogy kivett a kiadó 10k pénzt a játékosok zsebéből. Mondván a hülyegyereknek, hogy érted vertelek meg, nem ellened... Azért az még fáj!) Nekem személy szerint nem a lap hiánya fáj, hanem az anyagi kár. És ott sem az összeg, hanem a hozzáállás.
Mondjuk leadod a nyugdíjazott Ozmit, kifizeted az új lap anyagárát / jelképes összeget az adminisztrációra (hogy a kiadót nehogy kár érje) és mindenki örül!

Régifajta elvhű embernek gondolom magam. Nem szeretem, ha nem a játék van én értem, hanem fordítva. Akkor akarok kártyát venni, annyit és annyiért amikor, amennyit én jónak látok. A rotációs modell rákényszerít a vásárlásra! Engem ez a tény már visszatart a folytatástól. Függetlenül, hogy mennyit költöttem eddig, és mennyit fogok ez után hkk-ra költeni. Nem az összeg a lényeg, hanem az érzés!

Igen, rossz megélni hogy megvettem mondjuk 10 szett verseny spoilert 50+k pénzért, majd fél évvel később újra megjelentek és most 5000 sincs az értéke a csomagnak. EZ nem egy egészséges amortizáció, amit a példákban felhoztok! Korábban nem volt ilyen fokú reprintre példa, nem volt indokolt hogy erre számítsanak a játékosok!

A 11. Kiadás megjelenésekor csak nem értettem, h ezt most miért kellett? Megvolt az a lapkészlet a mezőnynél, ami elegendő a játékosoknak. Voltak drágább és kevésbé drága lapok. De sokan elmondhatjuk, h akár 100k értéket dobtunk ki az ablakon a reprinttekkel. És szó sem volt róla, hogy "figyeljetek oda gyerekek, a következő években elkezdjük újra kiadogatni a leggyakrabban használt versenylapokat!". Pedig csak ennyi kellett volna hogy más legyen a piaci hatása. Utóbbi esetben örömmel fogadja a játékosok többsége az újra megjelenést, nem pedig úgy hogy még szerencse hogy megint buktam 20-30-50k pénzt.

Oké, hogy a játék hosszútávú fenntarthatóságához szükség van a könnyen beszerezhető versenylapokra! De ezt ne a már meglévő készlettel tegyük! Előbb adjuk ki az új generációt, és AZOKAT a lapokat tegyük folyamatosan elérhetővé ÉS erről tájékoztassuk a játékosokat is! EZEK már nem fognak elfogyni, nem kell sem stokizni, sem felsrófolni az árát.

Szívesen költöm el ugyan azt a pénzmennyiséget havonta / évente kártyára mint eddig ha ez megfelelően van tálalva! Nem attól félek, hogy a rotáció mellett érkező lapok és a játék élmény nem tartana az asztal mellett. Nem a változástól félek, hanem igen is sajnálom azt a sok 100k pénzt amit a készletembe tettem, és az most már a bejelentéssel elolvadt. Mert már most sem tudom féláron sem eladni és vagyunk ezzel páran. És ha el is adtam volna 2 hónapja. Hogy fogja magát érezni az a friss játékos, aki most ruházott be mondjuk 3-400k pénzt egy olyan gyűjteménybe, ami már megfelelő alap a jó szereplésre, ha minden más feltétel is adott ehhez. Megvettem, majd most közlik velem, hogy lassan dohatom a kukába! Nem gyűjtő, egyszerűen szeretne eredményt elérni a beletett idő és pénzért cserébe!

Ha tudom, hogy amit eddig az x versenypaklihoz szükséges spoilerekre költöttem a belpiacon, azért megkapom a komplett kiegészítő lapjait is, mert jut belőle mindenkinek, és nem kell bestokizni semmit, mert jön helyette másik / újra meg fog jelenni: az oké. Az irány akár ez is lehetne! Csak részemről a bizalom fogyott el teljesen.
Utóbb már látom, hogy a 10 és 11 Kiadás már megágyazott ennek az új piaci modellnek. Csak ez a párbeszéd tűnik számomra régen eldöntöttnek. Már elindultunk ezen az úton, anélkül h az első csapás előtt (én így éltem meg a 11. Kiadást, minimális a hozzáadott érték, és brutális az amortizációs hatása!) valóban érdeklődött volna a kiadó a játékosok véleményéről. Szép dolog a törekvés az új játékosok felkutatására és a játék elkezdésének könnyítésére. Kell gondolni a holnapra! De azért a meglévő játékosok tartják el MA ezt a játékot. Én azt gondolom, h sokakban a 11 kiadás okozta drasztikus elértéktelenedés friss emléke adja a motort a negatív kommentekhez. Arra sem volt lehetőség felkészülni, csak szembesültünk vele. Ahogy most a rotációval is.
 
Erősíteni kellett, hogy az új kieget vegyék, ezért a paklik a side-dal együtt kb. 80%-ban új, 20%-ban régebbi kártyákból állnak. Tovább erősíteni nincs hova és ahelyett, hogy egy vállalható minimum arányt kérnének az új lapokból MINDEN versenyen, inkább fő támogatott formátummá teszik 100%-ban új lapokból álló, leginkább a frissen bontottra emlékeztető versenyzést. Nem tudták, hogy az erősítés pazarlás, mert a kezedből úgyis eldobatják, counter vagy laplövés elviszi? Inkább változatosabb kártyákat kéne kiadni, drágább, stabilabb lapokat, amikre nincs hatással az olcsó counter. ARÁNYOSAN kellene nézni, hogy minimálisan erősödjenek a lapok, vagy hátrányaik növekedjenek. Meg lehetne párbaj, galetki, testrész, helyszín, kegy, szakértelem, szintlépés, politika, előny, szingularitások, különleges formátumokra szánt lapok, etnikumok. Jó lapokat kellene alkotni, amiket megmutatva új embereknek érteni fogják a lap működését, mert rá van írva mit csinál és a színesítő szöveg és a kép hangulata bevonzza őket a játékba.
 
Ezt most kb úgy mondod, mintha ebből pont annyi lenne majd, mint mondjuk fajból vagy párosból... csak mert párosból 1 van, fajból meg nulla... Szerintem ennek úgy lenne értelme, hogy 75%-a legalább ez. És amúgy igen, az ember úgy működik, hogy amihez nincs kedve, arra nem megy. Ha nem hagyományos, nagyon elgondolkozom, hogy elmenjek-e...
 
Zoli, nem ez van már most is? Mit csinálsz, amikor a kiírt versenyformátum nem hagyományos? Hanem veszélyes faj, vagy sokszínűség, vagy isteni szövetség stb... Akkor ezekre mind nem mész? Vagy fogod, és összeraksz rá egy paklit?

A HKK mindig is 3 játék volt egyben: a gyűjtés, a pakliösszerakás és maga a játék. Eddig is volt egy rakat különböző formátum, most lesz még egy, amire megadott feltételek szerint kell a paklidat összerakni. Nem értem, mi ezzel a gond? Miben más ez?

Miben fog nehézséget okozni a pakliépítéskor, hogy most a ZV lapot nem rakhatod be a pakliba? Mi VÁLTOZIK számodra? Ezt kéne konkretizálnunk. Ha jól értem az aggályodat, és tényleg csakis a hagyományos versenyekre jártál, mindig ugyanazzal a paklival, akkor SEM fog semmi változni számodra, kicsit változtatsz ezen a paklin, és kész, már ÚN kompatibilis...
 
Az a baj a Magic-es példákkal, hogy OTT van elég nagy játékos bázis, akik eleve a legalább kétféle versenyeken szocializálódtak. Itt összesen van akkora játékos állomány, hogy ha azt kétfelé akarod szedni, akkor nem marad kb semmi. Ha én ragaszkodom a meglévő lapjaimhoz, és szeretnék játszani, akkor hogy fogok találni megfelelő verseny formátumot a szabad hétvégéimre?

Miután majd eljutok 3 hónap alatt 2 versenyre, és a néha beeső jobb eredmények is elmaradnak majd a rutin hiánya miatt (és el fognak maradni) akkor miért ne keresnék bármi más hobbit?

Én minden érvet megértek, logikus lépések ezek is a kiadó részéről. Csak az a bajom, h annyira szűk a játéklehetőség (országos szinten, ne csak BP-t nézzük), a verseny szervezőknek nem fogja megérni bevállalni a néhány fővel induló versenyeket. Ki fog kopni az, ami nem követi a fő fejlesztési irányt.

Baráti társaságok tartják életben a vidéki versenyeket is. Mert van 2-3 kocsira való játékos, akik mennek mindenhova. De ha közülük kiesik 1-2 kulcs ember, várhatóan a kocsi sem fog elindulni.

Nehéz a családot és a munkát összeegyeztetni a játékkal, még pesten is ahol van lehetőség. A verseny helyszínek nem arra vannak berendezkedve, h párhuzamosan 4 verseny fusson, amatőr és profi / ún és vad formátumban. És nincs is hozzá elég játékos sztem.

Még ha valós a probléma, és megoldás is kell, én sajnos nem látom a felhők felett ragyogó napsütést :/
 
 | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 |
Nézet:
Hírek, újdonságok, változások | Szavazások

A társalgás szabályai | A legaktívabb fórumok és fórumozók | Moderátori tevékenységek


Főoldal | Túlélők Földje | Ősök Városa | Kalandok Földje | Sárkányölő | Puzzle | Hatalom Kártyái Kártyajáték | Álomfogó Kártyajáték | Káosz Galaktika Kártyajáték | Könyvesbolt | Alanori Krónika | Shadowrun | Battletech | Íróink | Könyvsorozataink | Fórum | Galéria és képeslapküldő | Sci-fi és fantasy novellák | Regisztráció | A Beholder Kft.-ről | Adatvédelmi tájékoztató

© Beholder Kft., 2003 - 2024
E-mail: beholder{kukk}beholder{ponty}hu | Tel.: (06-1)-280-7932

Az oldalon megjelent szöveges és illusztrációs anyagok átvétele, másolása, illetve bármilyen módon történő felhasználása csak a Beholder Kft. engedélyével lehetséges.
A fórumban történő hozzászólások valóságtartalmáért, minőségéért semmilyen felelősséget nem vállalunk.