Vissza a Főoldalra
 
Hatalom Kártyái

Milyen legyen a májusi páros verseny formátuma?

1) hagyományos új nemzedék
2) tiltott mágia új nemzedék
3) hagyományos káosz
4) tiltott mágia káosz

(A szavazáshoz be kell jelentkezned!)
További szavazások...
Fórum a témához...

Feliratkozás Hírleveleinkre!
Adatvédelmi Tájékoztató
Ország Boltja 2011 Népszerűségi díj Egyéb kategória II. helyezett Ország Boltja 2012 Népszerűségi díj Hobbi és kellék kategória III. helyezett
Most ingyen kezdhetsz el játszani a Túlélők Földjén!
Kattints ide a részletekért...
Nézz be kártyaboltunkba!
Alfa pakli - Mágusok március 16.
Alfa pakli - Druidák március 16.
Alfa pakli - Boszorkányok március 16.
A pillanat képe
A bárdversenyekről
(Túlélők Földje esemény)
Küldd el képeslapként!
Ghallán bizonyos időközönként megrendezésre kerülnek ún. bárdversenyek, melyre bármelyik szépéletű, írástudó kalandozó benevezhet versével vagy prózában írt alkotásával. Csupán a maximalista, szörnyölésre szakosodott kalandozóknak szúrja a szemét ez a rendszeres esemény, hiszen ők ebben a szerepkörben nem igazán tudnak jelentős eredményeket elérni.
Nézz szét a galériában!
XLVI. Alanori Mini Olimpia
Board Game Expo 2024.05.18-19.
HKK Tiltott mágia döntő videó
Májusi verseny formátuma
Beholderes HKK verseny március 16. - Versenybeszámoló

A lista folytatása...
Túlélők Földje - Közös Tudatok listája
Országjáró feladat 2022
Országjáró feladat 2020
Országjáró feladat 2019

A lista folytatása...
Excelsior (1002)
A májusi verseny páros legyen vagy egyéni? (ÚN-ről és formátumról 2-3. körben szavazunk) (30)
HKK kérdés? (47065)
Lapötletek (64943)
[HKK Piac] Régi lapok (1521)
[HKK Piac] Eladó gyűjtemény (9480)

További témák...
Tegnap leggyakoribbak:
A bajnokság döntősei
A dobogósok
A Nemzeti Bajnok
Az ezüstérmes
A Nemzeti Bajnok akció közben.
3. nap

Utoljára ezt küldték:
Szikrázó manahal
Küldj te is képeslapot!
Doomlord online game
Mágia Mesterei Online Játék
Szerkesztőség:
honlap@beholder.hu
Készítők:
Farkas Zsolt (Speedz)
Szeitz Gábor (Talbot)
Mazán Zsolt (Maci)
Webdesign:
Szirják Csaba (Chaar-Lee)
Szegedi Gergely (GerY5)
Ha hibát találsz a honlapon:
Írj nekünk!
 

 | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 |
Nézet:
Miklós, az ugye megvan, hogy a T.Vlagyit csak az egyszínű, egylapos verseny tiltólistájára szeretnék feltenni a versenyzők. Senki nem akarja kitiltani sehonnan máshonnan. Erről szó nincs.
Egyetlen nagyon speciális formátumról beszélünk épp.
Ahová az alábbiak kombinációja miatt érzi sokunk túl erősnek:
-Mindenhová beférő és sosem rossz lap, amit nagy eséllyel a játékosok 95%-a alapból fog játszani.
(színtelen, legrosszabb esetben 2. körben +2 Vp áramlásból)
-Nagyon nehéz megfogni (+5)
-Nagyon nehéz leszedni (rezi)
-Életkioltós tömegirtás és gyűjtőtakarítás
-Ha kijött és tud működni, akkor kb. 4 zanszilánkért teljesen el tudja lehetetleníteni, hogy valaha esélyed legyen megoldani, mert kidobálja a paklidból azt a pár lapot ami jó ellene.

Ezek közül különösen az utolsó problémás ezen a formátumon, ahol könnyen lehet, hogy csak 1 vagy 2 megoldás létezik 1 adott szitura amit a paklik próbálnak behúzni/keresni.
Ha a Vlagyi kisemmizi 1 cselekvésből az összes ilyet, az önmagábanfixen el is dönti a meccset.

Tehát megismétlem, az egylapos, egyszínű verseny tiltólistájára szeretnének +1 lapot feltenni az emberek, nem pedig csak úgy kitiltani valamit. Ez NEM összevethető az orzaggal, tűzmadárral vagy más elbaszott lappal. Ne mosd össze a két dolgot.

Üdv: Kyb
 
Érdekes felvetés, hogy a döntőbe jutáshoz is már egy épitett és egy bontott paklis versennyel lehessen bejutni, valószínűleg működne.

Gice: A tesztelői csapat azon a véleményen volt, hogy az egyes lapok bannolgatását nem túl jó ötlet szavazással eldönteni. Alapvetően azért, mert ilyenről szakmai alapon, statisztikák figyelembevétel kell dönteni, és itt a fórumon az is szavazhat erről, a a konkrét lapot az adott formátumon nem is látta. Másrésztől, egy névről, hogy melyik tetszik, bárki tud véleményt alkotni.

Egyébként ha már ennyire eltérítettük ezt a szegény "pakliszerkesztői újdonságok" topikot, akkor kifejtem a véleményem az egész bannolás dologról, meg arról, hogy valaki azt mondja, "bannoljuk ki X lapot" mire egy másik "igen, ki kell bannolni" mire a harmadik már kérdőre von engem, hogy mi az, hogy a lap még nincs kibannolva?

Először is, nekünk, tesztelőnknek az egyik legfontosabb feladatunk, hogy a lapok erőssége jól legyen belőve. Ne kelljen kibannolni semmit. Ahányszor egy lapot bannolni kell, az sajnos bizonyítvány arról, hogy a munkánkat nem tökéletesen végeztük. Természetesen, rengeteg lap van, ezért mindig előfordulhatnak beláthatatlan kombók. De amikor egy lap önmagában túl erős, és ezt sem látjuk előre, az gáz. Az előző 2 évben ugyan nem teszteltem, de ugyanúgy szégyelltem magam érte, hogy egymás után jöttek ki a lapok, amelyeket rögtön a megjelenés után bannolni / nerfelni kellett, mint az Orzag bilincse, Womath, Tűzmadár. Ezt azért a játékosok sem látják szívesen, hogy beszereznek egy lapot, és még nem vagy alig játszottak vele, már bamm. A T. Vlagyimir is ez a kategória, még túl sok verseny nem volt a megjelenése óta, egy zén ritkája volt, és máris ki akarjátok tiltani az augusztusi versenyről és a fél nemzetiről. A fenti 3 lapnál én egyetértettem vele, hogy túl erősek voltak - bár szerintem a Tűzmadárt is bőven helyre lehetett volna rakni egy nerffel - de azért kipróbálás nélkül ne tiltogassunk ki már mindent. Ha más nem, legalább a tesztelők álljanak ki a saját munkájukért, mondják azt, hogy igen, én is teszteltem, leokéztam, jó volt a lap, kapjon egy esélyt. Aztán ha mindenki látta, és tényleg problémás volt, akkor kapjon, de akkor is gondolkodjunk el azon, hogy van-e olyan nerf, ami mellett még játszható marad a lap. Ha már van egy ilyen szabályunk a ritkákra...

Nyilván kapok majd ezért a posztért is oltást, de nemcsak a sikerekért, hanem a hibákért is vállalnunk kell a felelősséget!
 
Leírtam a véleményem miért tartom annak. Ismételni nem fogom magam.Valamint azt is leírtam, hogy ez az én véleményem, amihez a jogom megvan és természtesen a tesztelői csapatnak is ahhoz, hogy teljes mellszélességgel kiálljon a formátum mellett. Nincs ezzel gond, ahhoz kell alkalmazkodni amit épp a helyzet megkíván csak ha épp még lehet a helyzeten módosítani és a módosításra valóban igény van(döntő igény) akkor ugyan ne zárkózzunk el tőle .Főleg ne úgy, hogy igazából a módosítási igény felmérése és annak megtétele tized annyi energiába telt volna/telne mint ezen posztok megírásai.
Én javaslatom még mindig ez lenne a nemzetire:
1 nap hagyi
2. nap draft.
3. nap rochester draft
 
Én csak azt nem értem, hogy ha a tokenes zén nevéről lehetett szavaztatni az embereket, akkor egy ilyen tiltásról miért nem lehet szavazni...
Láthatóan sokan nem szeretnék engedni a formátumon (hangsúlyozom: a formátumon, nem pedig en bloc), márpedig a verseny elvileg a játékosokért szerveződik...
Aztán lehet, az jön ki a szavazáson, hogy nem lesz tiltva, mert azért sokszor azok hangosabbak, akik elégedetlenek valamivel, ez jelen esetben ugye azokat jelenti, akik tiltani akarják.

Teljes színtelen-Bufa tiltásról is lehet akár szavazás, bár azért Gergő szép számmal sorolt fel lapokat, ami miatt nem kellene, szóval ez kicsit overkill reakció arra, hogy a Vlagyi tiltását kérik sokan.
 
Tényleg nem túl mérvadó az, hogy mit gondolnak a játékosok a vlagyiról a fotelban ülve, de az sem, hogy otthon, vagy a kisebb versenyeken (ne adj' Isten tesztelésen) hogyan muzsikál a lap.

Még szerencse, hogy itt lesz augusztusban egy nagy pesti verseny, ahol 50 ember döbbenhet rá hogy teljesen oké a vlagyi erre a formatra.
 
Akkor megerősítem neked, a "tiltsuk ki a vlagyimirt" mozgalom nagyon nem a speciális formátum alapos teszteléséből, hanem hasraütéses bekiabálásból indult

De egyébként jól láttad (csak rosszul következtettél) eddig is ez volt a módszer, megnéztük, gyakorlatban hogy muzsikál egy lap, és az alapján döntöttünk. A Spóra érdekes példa egyébként, mert a levideózott meccsek közül az egyikben az ellenfeled simán meg tudta oldani, a másikban meg semmit nem csináltak a beszaporodott spórák, ugyanúgy kikaptál. Ennek ellenére, megkérdeztem a véleményedet, mivel az én részemről van tisztelet, és elfogadtam, amit mondtál, hogy jobb lenne tiltani.
Ez persze nem jelenti azt, hogy tévedhetetlen vagy, amikor a Tűzmadárról kérdeztelek, határozottan állítottad, hogy nem volt semmiféle nerf, amivel a lapot helyre lehetett volna rakni, muszáj tiltani. De ez sajnos nem volt igaz.
Néha igazad van, néha nem, ettől még nem leszel próféta, aki kipróbálás nélkül előre megmondja, mely lapok teszik tönkre a játékot.

A lényeg a lényeg: úgyis lesz augusztusban kipróbálási lehetőség a lapra, ha túl bróken, simán lehet tiltani a nemzetire, kár ezen előre hisztizni, pont azért teszteljük le a formátumot, hogy a nemzetin tényleg megfelelő és élvezetes legyen.
Ha gondoljátok, akkor magáról a szintelen lapok tiltásáról lehet szavazni. Mert ahogy vki kifejtette, nem is az a gond, hogy a Vlagyimir túl erős, hanem hogy mindenkit használni fogja. De ez igaz lesz a Vcz-re meg a hol van az istenedre is...
 
Újra olvasva helyenként túlságosan személyeskedő hangneműre sikerült, ez nem állt szándékomban, elnézést
 
Na akkor menjünk végig ezen a hozzászóláson
Ha a tesztelő csapat ajánlását vesszük alapul, akkor azt kéne alapul venni akkor is amikor a Vlagyimir tiltásáról beszélgetünk

A formátum elcseszettségéről nem akarok beszélgetni, mostmár ez lesz és kész, de amit írsz Miklós a "szűk formátum->kisebb szerencse " vonalon az nem olyan egyszerű, csak nincs energiám megfogalmazni

Az hogy "egy lap erejét csak kipróbálással lehet megállapítani" remekül hangzik, csak szintén erősen problémás. Egyrészt hkk-zni nem csak versenyen lehet, simán lehet hogy valaki már tesztelt erre a formatra, és tapasztalatból beszél. Másrészt pedig eljátszották ezt már 1 éven belül kétszer. Először a 10.kiadás bontotton, ahol a tesztelők csapat és mindenki másnak ellentmondva csakazértsem lehetett kitiltani a helyszíneket, majd csodák csodájára a top 4 összesen 7 helyszínnel játszott, másodszor pedig nemrég, a HD bontotton, ahol szintén egyöntetűen a spóra tiltása mellett volt mindenki és ezt sem engedted, majd a verseny után konkrétan az én megkérdezésem hatására (mert engem láttál vele játszani a döntőben) azonnal tiltva lett a bontott formátumokról is. Ezt harmadszor is eljátszani szerintem a közröhej kategória, de te tudod...

Egyébként ez az a helyzet, ahol MINDENKI előbb hivatkozhatna tapasztalatra nálad, hiszen sose még csak el sem gondolkoztál egy ilyen formátumú pakli építésén, nemhogy még komoly környezetben játssz is vele.

Minden színtelen/bufa lap kitiltása egyébként nem annyira elrugaszkodott a földtől, mint elsőre gondoltam. Valóban van jónéhány olyan lap ezek között ami minden deckben szerepel. Viszont átgondolás után ez szerintem a gyerek a fürdővízzel esete. Vegyük pl a Bufa bűbáját: korlátba jó, máshova rossz. Bufa lovagnője: villám/tűz/hideg szinergiákhoz jó, máshova nem. Metamorf: kevés lapos kezdéseknek életmentő, máshova teljesen haszontalan, ugyanez a felzárkózás/visszahúzás páros. Szomjazó féreg: önmagában nettó laphátrány de ha rá tudsz menni a zanszilánkokra akár a decked motorja is lehet.

Tehát, bár elgondolkodtatott, a mindenhová használható lapok tiltása erős túlzás lenne, a Vlagyimir, esetleg a Vácz a remete, nagyon talán a hol van az Istenes miatt (bár én azt a lapot személy szerint egyáltalán nem érzem erősnek).

Szavazni meg esetleg lehetne arról amiről már elég sokan kifejtették hogy hasznos lenne, nem pedig valami halványan kapcsolódóról, amit most találtál ki, és szinte nyilvánvaló hogy ki lenne az eredmény
 
Nem értem, miért lenne a formátum elcseszett.

Ez volt a formátum tavaly is, ha gond lett volna vele, akkor a tesztelő csapat nem mondta volna szinte egyöntetűen, hogy idén is ezt a formátumot javasolják.

Minél szűkebb a formátum, a lapkészlet, annál kisebb az esélye, hogy valaki az 1. körben behozhatatlan előnyre tesz szert, pillanatok alatt lekombóz, vagy olyan paklival jön, ami ellen semmi esélyed nincs. Erre a formátumra lehet készülni, meg lehet vizsgálni a színek erősségeit és hátrányait.

Arról, hogy miért ingatom a fejem a tiltási javaslaton:

Azt, hogy egy lap bróken egy formátumon, alapvetően kipróbálással lehet eldönteni. T.Vlagyimirral ilyen formátum még nem volt, tehát valójában senkinek semmilyen fogalma nem lehet arról, hogy ez a lap erős-e ott vagy sem. Csak annyit tudunk, hogy hagyományos formátumon nem bróken. Majd az augusztusi versenyen kiderül, hogy itt hogy muzsikál. Ha a meccsek számottevő százalékában azt látjuk, hogy az nyeri, aki behúzza ezt a lapot, akkor a Nemzetire lehet tiltani.

De ha csak elméleti síkon jön valaki ezzel, ott minden érv, amit elmond, helyt áll számos másik szintelen és Bufa lapra is, akkor már egyszerűbb lenne az összes ilyen lapot defaultban tiltani erről a formátumról. Na erről esetleg lehet értelme szavazni...
 
Én a sima egylapost is szerettem, de az egyszínű-egylapos szerintem magasan a legszórakoztatóbb format jelenleg.
Számomra pont azért, ami miatt az új nemzedék nagyon nem.
 
Nem tudom, melyik a nagyobb ciki. A hasonlat, vagy hogy el kellett magyarázni... Én kérek elnézését. Amúgy, jah. A HKK drog. Érteeeem?
 
Persze az is valid allaspont, ha valaki ugy erzi, tul nagy a szerencse szerepe.

Vlagyi: tiltanam en is, ha valamit ennyire mindenki szeretne, csak ezen a versenyen, es amugy is tiltva van sok lap, akkor 5 mp-es dontes az "ok, tiltsuk" szerintem, felesleges mas lapokat belekeverni.
 
Az egyszinu egylapos verseny a 'drog', JuFe (meg masok) a perfekcionista, aki ugy erzi, hogy igazabol rohadt keveset szamit az 50. lap es a 30.side lap optimalizalasa, de "nem tudja elengedni". Es jobban orulne ezert masfajta versenynek.
 
Ezt a hasonlatot most én sem vágom, pedig szoktam érteni őket.
 
Valahogy ugy kepzelem ezt a problemat, hogy van a "perfekcionista drogos" aki ele odateszik a drogot, es akkor igy "muszaj vegig optimalizalnia", de kozben meg nem szeretne, hogy ezt rakjak ele, mert valojaban nem szamit annyit . Tokre ertem, nem ironia (nokappa vagy hogy is van).
 
Lehet nincs igazam, nem is gondolom azt,hogy mindekire igaz amit én tapasztaltam(nem is tud kellően nagy mintát produkálni az ember, hogy bátran állítsa a nagy igazságot),de az én esetemben nem ezek köszöntek vissza.Örülök,hogy nálad nem úszott el feleslegesen az energia. Az pedig persze aláírom, hogy rohadtul nem mind1 melyik 50+30 lapot teszi az adott deckbe az ember tehát nem azt akarom mondani, hogy ez színtiszta láki gém igenis kell itt is foglalkozni a paklival csak egy bizonyos szint felett már szerintem nem éri meg mert túl nagy a szórása.
 
Igen nekem is hasonló lett a konklúzióm.Amennyiben úgy alakul, hogy részt tudok venni a nemzetin akkor igyekszem erre a formatra a lehető legkevesebb energiát ölni(megkell magam erőszakolni mert imádok paklit optimalizálni) és reménykedni, hogy jókor jó helyen leszek.
 
Nekem meg az a tapasztalatom hogy a belefektetett idő pont hogy itt térult meg leginkább. Rohadt sok versenyt csináltunk ebbol a formatbol. Nemzeti azthiszem buko nelkul volt meg. Biztos itt is kell a szerencse de sztem egyáltalán nem olyan mértékben mint egy sima soxinen vagy hagyin.
 
Csak elvi megközelítés: ha úgy ítéled mrg, hogy az 50.lap optimális kiválasztása már csak 0.000001%-ot hoz (és ez nem is szórakoztat vagy végképp nincs időd rá), akkor azt megspórolhatod, kevesebb a felkészülés. Ha más ennél többnek ítéli / szórakoztatja a csiszolgatás, akkor ezáltal csak 0.000001% hátrányba kerülsz.
 
A lapkészletet meg nem is értem,hogy hozhatod ide. Az objektív vizsgálat szempontjából teljesen irreleváns valamint ha valahol akkor ezen a formaton a legegyszerűbb a tarrhálás ha valamiért szempontként is akarunk erre tekinteni.
 
Nekem ez a tapasztalatom, hogy a belefektetett energia itt térül meg legkevésbé. Túl nagy a szórás(igen nevezhetjük akár szerencsének is). Én szeretem ha beleölök valamiben több 10 órát akkor ott azért legalább a nagy számok törvénye alapján arányaiban ugyanannyi vissza is jön. Tapasztalataim alapján egy drafton,de akár egy hagyi környezetben is sokkal nagyobb mértékben van meg ez a visszacsatolás.
 
A format miert elcseszett?? Mert igényel felkészulest lapkészletet és gondolkodni is kell? Vagy miért? Ne gyere a szerencsével mert ez pont nem az a verseny. A vlagyimirt meg meglehet nézni milyen erős. Lesz mostanába csomó ilyen verseny. En pl nem is használom alapbol (egyenlőre)
 
@Miklós
Maga a formátum is teljesen elcseszett, de legjobban pont a Vlagyimir kaliberű papírok miatt lesz az. Elhiszem, hogy tesztelèsen rengeteg 1 szín 1 lap formatra volt időtök(nem nem tudom, hogy nincs ilyenre ) ès kijött, hogy ez a lap csak 1 a sokból de kèrlek szánd rá az időt ès tegyetek ki egy szavazást erről a lapról(legalább valami generálja a kommenteket...) ès ha az Isten adta nèp úgy dönt add meg nekik ezt az apró örömöt.
 
Azért szomorú hogy egy ilyen bonyolult formaton lehet 1 lappal nyerni. Szerintem mindenki súlyos órákat ver bele hogy kitesztelje hogy melyik a legoptimálisabb 50/80 lap. Ezt az egészet elviheti 1db lap amit elég behúzni és kirakni, annyira sokat nem kell gondolkozni hozzá. Szerintem az a legrosszabb benne hogy ha létrejön és marad mana vagy zsz, akkor kirakja a megoldásokata semmibe, vagy szimplán megeszi a dekket.
 
Abból a 7-ből 5 zsz, így simán kiférhet a 3-4. körben is úgy, hogy az ellenfélnek nincsen manája kánterelni. Kijátszásakor is elég komoly dolgot tud és asztalról is teszi a dolgát. De jelen esetben nem ezekkel van a gond, hanem azzal, hogy korlátozott környezetben nagyon nehéz megfogni vagy megoldani. Így erre a formatra nem idegesítő a lap, hanem inkorrekt SZERINTEM.

De ezzel:

És megoldani is nagyon sokféleképpen meg lehet.


le is zártad a vitát. Nagy kár, hogy mi bizonyosan nem tudtunk eleget játszani vele és ellene az elmúlt fél évben, így ezt nem láthatjuk.
 
Miért ennyire fontos neked az hogy ez az EGY konkrét lap ne legyen tiltva EGY formátumról, aminek amúgy is bőven 100 fölötti lap van a tiltólistáján? Ha jól tudom a tesztelők is egyértelműen a vlagyi tiltása mellett voltak 1szin 1 lapon, itt is többen egyetértettek vele, miért fáj azt mondani hogy oké, ha nektek ez jó, legyen így?
 
Nem tudom, ki mennyit játszott a lappal, én az elmúlt fél évben rendszeresen játszottam vele és ellene is, nagyon sokszor. Nem teszteltem, de egy nagyon jól eltalált lapnak tartom. Az áramlása hasznos, de nem bróken, ugyanilyen áramlása más lapoknak is van. Kánterelni nehéz, de maga a lap is nagyon drága, a legtöbb esetben mire ki tudja az ember rakni, lesz a kánterelésre is 5 VP. Ha pedig mégis lejön, leszedi a lapokat, na bumm, ennyit azért elvárhatunk egy 7-ért jövő laptól. És megoldani is nagyon sokféleképpen meg lehet. Lehet méricskélni, meg hümmögni, hogy juj de durva hogy a 7-ért jövő lapra +5 reagálni, és emiatt gyorsan tiltsuk ki, de a gyakorlati tapasztalat azt mutatta, hogy nem egy bróken lap, sosem volt idegesítő. A HKK-ban jópár lap van, ami iszonyúan idegesítő, Leira, az Antimágikus goblin, az Oázisfészkelő, a Tresed és még sorolhatnám, amikor csak fogod a fejed, hogy a feltámasztás, vagy a jelenés vagy az akármi minek kellett még rá. Én örülök neki, hogy van olyan drága lap, amivel érdemes játszani. Igen, nyerni fog meccseket, de ez alapon kb. minden használható ritkát tiltani lehetne.
 
Nem kell okvetlen Vlagyit megfogni. A kepessegere (mint hatasra, forrasra) nem dragabb reagalni. Pl. eleg mokas Leorazni a kepesseget... Nem azert irom ezt, mert egyetertek a formatumon valo hasznalataval. Szerintem se kene. Csak a teljesebb kep kedveert irtam.
 
Szerintem a vlagyi nyugodtan mehet 1 laposon a tiltólistára ez nem is kérdés.
 
A jagumir meg a furmányos szerintetek azért lett kitiltva mert forrásimmunis, amit kb. 2 leszedés tud megoldani. Bár leütni le lehet őket, plusz amint asztalt érnek csak testek és nem csinálnak semmit.

A vlagyit kevés kánter viszi, mert az egyszín-egylaposra beeső kánterek egy része nem viszi még akkor sem, ha hagysz is rá manát, mert egyszerűen nem fér be annyi lap vagy lénykánter a pakliba. E mellé jön az, hogy ősmágiás lapkánterből sincs sokkal több mint forrásimmunis leszedésből, vagyis megint nő a jó húzás jelentősége.

Erre jön rá az, hogy ha csak a vlagyit hagyod fenn az asztalodon (márpedig miért ne tennéd, mert önmagában is nyerés) akkor az asztaltakarítások többsége sem viszi. Arra pedig megint csak kíváncsi vagyok hány rezisztenciát megkerülő leszedéssel fogunk játszani.

Vagyis ugyanúgy kevés lap oldja meg a vlagyit mint jagumirékat és 180 fokban fordít meg meccseket ha létrejön, nem csak üt vagy megfog egy lapot.

Szóval én is csatlakoznék azon táborhoz akik értetlenül állnak azelőtt hogy miért nincs tiltva erről a formatról.
 
 | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 |
Nézet:
Hírek, újdonságok, változások | Szavazások

A társalgás szabályai | A legaktívabb fórumok és fórumozók | Moderátori tevékenységek


Főoldal | Túlélők Földje | Ősök Városa | Kalandok Földje | Sárkányölő | Puzzle | Hatalom Kártyái Kártyajáték | Álomfogó Kártyajáték | Káosz Galaktika Kártyajáték | Könyvesbolt | Alanori Krónika | Shadowrun | Battletech | Íróink | Könyvsorozataink | Fórum | Galéria és képeslapküldő | Sci-fi és fantasy novellák | Regisztráció | A Beholder Kft.-ről | Adatvédelmi tájékoztató

© Beholder Kft., 2003 - 2024
E-mail: beholder{kukk}beholder{ponty}hu | Tel.: (06-1)-280-7932

Az oldalon megjelent szöveges és illusztrációs anyagok átvétele, másolása, illetve bármilyen módon történő felhasználása csak a Beholder Kft. engedélyével lehetséges.
A fórumban történő hozzászólások valóságtartalmáért, minőségéért semmilyen felelősséget nem vállalunk.