Vissza a Főoldalra
 

Feliratkozás Hírleveleinkre!
Adatvédelmi Tájékoztató
Ország Boltja 2011 Népszerűségi díj Egyéb kategória II. helyezett Ország Boltja 2012 Népszerűségi díj Hobbi és kellék kategória III. helyezett
Most ingyen kezdhetsz el játszani a Túlélők Földjén!
Kattints ide a részletekért...
Nézz be kártyaboltunkba!
Alfa pakli - Mágusok március 16.
Alfa pakli - Druidák március 16.
Alfa pakli - Boszorkányok március 16.
A pillanat képe
Maerju
(Ősök Városa szörnyeteg)
Küldd el képeslapként!
"Óriási, csupa karom és csáp behemótok. Három vaskos lábukon imbolyogva közlekednek, apró madárszemükkel élelem után kutatnak. Bár nagy mérete a legtöbb ragadozót elijeszti, a maerju valójában könnyű préda - ráuszítva szolgahadadat, pillanatok alatt szétszedik neked ezt a lomha és magatehetetlen szörnyeteget." - Encyclopedia Fantasia
Nézz szét a galériában!
Tavaszi MondoCon 2024.Április 27-28. Budapest
Hétvégi verseny és Legendák Viadala
XLVI. Alanori Mini Olimpia - Eredményhirdetés
Legendák Viadala paklibeküldés
HKK Kódex változások

A lista folytatása...
Túlélők Földje - Közös Tudatok listája
Tudati ostrom II. (539. tudati képesség)
Hatalom Kártyái - Nemzeti bajnokság
Manapajzs töltése (565. tudati képesség)

A lista folytatása...
HKK kérdés? (47084)
Hétvégi verseny és Legendák Viadala (23)
Lapötletek (64958)
HKK online, TF online, Argum City (49)
Versenybeszámolók (19284)
BEHOLDER bácsinak kérdések !!! (8133)

További témák...
Tegnap leggyakoribbak:
A bajnokság döntősei
A dobogósok
A Nemzeti Bajnok
Az ezüstérmes
A Nemzeti Bajnok akció közben.
3. nap

Utoljára ezt küldték:
Szikrázó manahal
Küldj te is képeslapot!
Doomlord online game
Mágia Mesterei Online Játék
Szerkesztőség:
honlap@beholder.hu
Készítők:
Farkas Zsolt (Speedz)
Szeitz Gábor (Talbot)
Mazán Zsolt (Maci)
Webdesign:
Szirják Csaba (Chaar-Lee)
Szegedi Gergely (GerY5)
Ha hibát találsz a honlapon:
Írj nekünk!
 

 | 1 |
Nézet:
Még egyet itt hagyok:
• Ha az Ördögi mentorral egy Kijátszási feltétellel rendelkező lényt hozunk vissza, dönthet-e úgy a lap tulajdonosa, hogy nem teljesíti a feltételét, még akkor sem, ha lehetősége van azt megtenni (pl. ÉP áldozás, lapeldobás)?
Tehát ha az Ördögi mentorral visszahozok egy Halálmadarat, és már csak 2 ÉP-ja van az adott játékosnak, kötelező azt feláldoznia?
 
Köszönöm a választ!
Mint ahogy annak rendje és módja, jól elkapott bennünket a „retro láz” és hát bizony egy-egy alkalomnál felvetődik pár kérdés a játék mechanikákkal kapcsolatban. Az alábbiakban csokorba szettem az elmúlt játékaink során felmerült új kérdéseket.
Bízom benne, hogy tudtok ismét segíteni, csapassuk!

• Az Őshangya sámán képessége (2 VP, áldozás) használható-e ugyanarra a lényre, amit a képesség kifizetésnél áldoztunk?
Ha igen, ezzel a képességével saját magát vissza tudja-e tenni a gyűjtőből az asztalra?

• A Lidércúr és Óriás patkány lapoknál, ha nincs a paklimba már lap, kijátszhatom-e őket? Vagy feltételük, hogy legyen annyi lap még a pakliban, amennyit eldobatnának.

A Béke szigetével a szürke (színtelen) szín megjelölhető-e?

A gépben lakozó szellemre reakcióként az első 3 körben kijátszhatom-e az Erős gyengéjét?
Ha igen, melyik fázisban (mielőtt megnéztük volna a pakli felső lapjait, vagy utána)?
+ Ha ki lehet játszani, és mindkét játékos lényt borított, egyik lény se kerül le az asztalra, vagy eldönthető, hogy csak az ellenfél lényét akadályozza meg?

Ördögi mentorral az adott játékos visszahozza sikeresen az összes lényét. Van közte Notermanthi, -aminek az ÉP-je és Sebzése alapesetben 0 lesz-. A játékos más játékba kerüléskor érvényesülő lényt is visszahozott így, mely esetben az aktív játékos válaszhatja meg a lapok kijátszásakor érvényesül képességek sorrendjét. Tehát vizsgálhatom-e a Notermanthi értékeit, egy ugyanazzal a forrással visszahozott Lidércúr játékba kerülési képességének kifejtését követően?

Ördögi mentorral az összes lény egyszerre kerül a gyűjtőből a játékba. Ilyenkor a Kristálypragloncot (két színű lap) a gyűjtőmből a játékba tehetem-e, ha az Ördögi mentor kijátszásakor nincs már Chara-din, vagy Tharr lapom játékban (mert idézési költség kifizetéseként gyűjtőbe került), de az Ördögi mentor játékba tesz a Kristálypraglonccal egyidejűleg újra ilyen színű lapokat.
Ehhez kapcsolódóan, ha a Kristálypraglonc nem kerül így játékba, viszont Notermanthi visszakerül a gyűjtőből az asztalra, így ebben az esetben a Kristálypraglonc a gyűjtőben marad, tehát utána a Notermanthi megkapja az +1/1-et?
 
A hatalom szövetsége mellett eddig is ott volt a FAQ.

Csontkésről is írunk majd.
 
Igen, ez valid, ki tud sülni a büntetés többször úgy, ahogy leírtad.
 
A másik fórumban már jeleztem a Csontkés faq-jának szükségességét.
Emellett hiba: a Hatalom szövetsége IK-ja nem három hanem 2.

+Nem hiba, csak észrevétel: a szakértelmeket, különösen a Földharcot, bontott környezetben gyakorlatilag nem lehet megoldani. A földharcot kizárólag az Őrült varázslóval, vagy Okulüpaj robbanó gömbjével lehet leszedni. A gyenge és a középszer pusztulása, valamint az időrabló érintése a 6-os IK miatt csak elméleti megoldások. Molgan pedig nem igazi megoldás. Ezt csak azért írom, hogy ha valaki esetleg retro bontottban vagy draftban gondolkodik, ezzel számoljon.
 
Érthető, köszönöm!

És egy büntetés ki tud többször is sülni?
pl. ellopják (kisül), visszalopom (mivel én vagyok a tulajdonosa nem sül ki) és megint ellopják (kisül ismét?)
 
Az Utcakolyok atkerulese egyertelmuen hatrany (Kodex 91.3.1), igy arra a Buntetes nem sul ki. Legalabbis Kozepkoron es alighanem Retro-n ez igy van, itt
"A hátrány nem számít forrásnak." kulon kivetel-szabaly.

es gondolom teged ez erdekel.
 
Nem biztos, hogy ideális a fórum, de hátha tudtok egy kártya mechanizmussal kapcsolatban segíteni:

Mi történik akkor, ha az Utcakölyök lapomra az ellenfél Védőrúnát rak, és a következő előkészítő fázisomban, nem tudok/nem akarok neki szörnykomponenst költeni? Ki sérül?
Majd ilyenkor a Védőrúna a lapon marad-e, és ha igen, ki tud sülni újra egy tulajdonos cserénél?

https://lapkereso.hkk.hu/lap/utcakolyok/897

https://pakliszerkeszto .hkk.hu/faq/V%C3%A9d%C5%91r%C3%BAna

Köszönöm a hozzászólásokat!
 
Köszi, akkor van rá magyarázat.

A szememet továbbra is bántja , de ez már az én problémám.
 
A sorszámozásra természetesen odafigyeltük most is!

Viszont a retrónál volt egy olyan eltérés, ami korábbi kiegészítőknél nem:
Nem készült foil verzió minden ritka lapból azért, hogy a korábban foilban kiadott védnöki lapok megőrizzék értéküket.
Ezért a 90 ritka lapból csak 70-nek van foil verziója.
Azért, hogy a foil és normál lapok sorrendje ugyanaz maradjon, ezért a 20, foilban nem kiadott ritka lapot előre vettük, ez lett az első 20 lap (201-220), így lehet tudni, miből nincs foil verzió, és a foil lapoknak ugyanaz a sorszáma, mint a normál megfelelőjüknek (221-290).
 
A ritka lapoknál mi alapján történt a sorszámozás?

Mert a gyakori és nemgyakori lapok sorszámozása követi a megszokottat, színek szerint, azon belül ábécésorrendben.

De ritkáknál ez rengetegszer nem így van:
- színtelen-Bufa lapokkal kellene kezdődnie a számozásnak (201-gyel), de ezek 221-től vannak
- Chara-dinban a Pillanatnyi elmezavar 205-ös, míg az Energiakoncentráció 227-es
- Dornodonban az Északi tűzsárkány 207-es, a Kisebb Zan 208-as, tehát ezek szépen "beékelődtek" a Chara-din lapok közé. Ugyanakkor A Gépezet 233-as.
- A többi színnél nem hozok így egyesével példákat, de szinte mindenhol van ilyen, hogy 1-2 alacsony sorszámozású, aminek még Chara-din sorszámnak kellene lennie, majd utána a többi van a helyén.

Sajnálatos, hogy erre nem sikerült figyelni egy ilyen hiánypótló terméknél.
De lehet, hogy megvan a magyarázat, hogy miért így lettek a ritkák sorszámozva, ezért is kérdeztem rá.
 
Remélem, hogy sokan eljönnek a versenyre, akik már 22+ éve nem fogtak HKK-t a kezükben!

Akinek ez a kiadás sem hozza meg a kedvét, hogy kipróbálja, milyen is volt a játék a 90-es években...

Nem volt egyszerű és könnyű összehozni, de szerintem nagyon megérte, a nosztalgia - faktor, az érzés megfizethetetlen!
 
 | 1 |
Nézet:
Hírek, újdonságok, változások | Szavazások

A társalgás szabályai | A legaktívabb fórumok és fórumozók | Moderátori tevékenységek


Főoldal | Túlélők Földje | Ősök Városa | Kalandok Földje | Sárkányölő | Puzzle | Hatalom Kártyái Kártyajáték | Álomfogó Kártyajáték | Káosz Galaktika Kártyajáték | Könyvesbolt | Alanori Krónika | Shadowrun | Battletech | Íróink | Könyvsorozataink | Fórum | Galéria és képeslapküldő | Sci-fi és fantasy novellák | Regisztráció | A Beholder Kft.-ről | Adatvédelmi tájékoztató

© Beholder Kft., 2003 - 2024
E-mail: beholder{kukk}beholder{ponty}hu | Tel.: (06-1)-280-7932

Az oldalon megjelent szöveges és illusztrációs anyagok átvétele, másolása, illetve bármilyen módon történő felhasználása csak a Beholder Kft. engedélyével lehetséges.
A fórumban történő hozzászólások valóságtartalmáért, minőségéért semmilyen felelősséget nem vállalunk.