Vissza a Főoldalra
 

Feliratkozás Hírleveleinkre!
Adatvédelmi Tájékoztató
Ország Boltja 2011 Népszerűségi díj Egyéb kategória II. helyezett Ország Boltja 2012 Népszerűségi díj Hobbi és kellék kategória III. helyezett
Most ingyen kezdhetsz el játszani a Túlélők Földjén!
Kattints ide a részletekért...
Nézz be kártyaboltunkba!
Alfa pakli - Mágusok március 16.
Alfa pakli - Druidák március 16.
Alfa pakli - Boszorkányok március 16.
A pillanat képe
A kincskeresés itala
(Ősök Városa varázsital)
Küldd el képeslapként!
Minden valamirevaló, kalandozókedvű galetki gyakran kortyol ebből a varázslatos szerből. A csodás itóka hatására ugyanis sokkal nagyobb mennyiségű, és hatalmasabb erejű varázstárgyakat és egyéb kincseket talál még az is, aki egyébként semmit nem ért a kincskereséshez!
Nézz szét a galériában!
XLVI. Alanori Mini Olimpia - Eredményhirdetés
Legendák Viadala paklibeküldés
HKK Kódex változások
A Sötétség Kora - helyzetjelentés
Hatalom Szövetsége - 54. félév végeredmény

A lista folytatása...
Túlélők Földje - Közös Tudatok listája
Országjáró feladat 2022
Országjáró feladat 2020
Országjáró feladat 2019

A lista folytatása...
Versenyhirdető (1827)
Lapötletek (64955)
BEHOLDER bácsinak kérdések !!! (8131)
[HKK Piac] Eladó gyűjtemény (9481)
[HKK Piac] Régi lapok (1523)
Épülettervezői pályázat 2. (11)

További témák...
Tegnap leggyakoribbak:
A bajnokság döntősei
A dobogósok
A Nemzeti Bajnok
Az ezüstérmes
A Nemzeti Bajnok akció közben.
3. nap

Utoljára ezt küldték:
Szikrázó manahal
Küldj te is képeslapot!
Doomlord online game
Mágia Mesterei Online Játék
Szerkesztőség:
honlap@beholder.hu
Készítők:
Farkas Zsolt (Speedz)
Szeitz Gábor (Talbot)
Mazán Zsolt (Maci)
Webdesign:
Szirják Csaba (Chaar-Lee)
Szegedi Gergely (GerY5)
Ha hibát találsz a honlapon:
Írj nekünk!
 
Grat srácok!
Szívesen
Ez nem Ur lap szerintem...csak a pontosítás végett.
Igen az első kiválasztás is hasonlóan egyszerre lenne jó megoldani (akár így,de akár úgy is mint azt előbb javasoltam).PL az ellen narancs lapjait magad elé veszed és az egyiket lehelyezed fejjel lefelé(ez lesz a tiltott) és egyszerre felfordítjátok.
Köszi!
Illetve van-e már gondolkodás a gyakorlati megvalósításról? Nem ártana.
Ok kiválasztom az 1 decket, amit tiltok majd a másik kiválaszt a 2 deckjéből 1et amivel játszik.Ezt feltételezem valamilyen módszerrel egyszerre kellene megtenni az inkorrektség elkerülése véget( mitudomén látom hogy az ellen a pirosra bugyizott tűz deckjét választotta akkor ne csapjak rá gyorsan a kék "víz" deckemre...) Javaslatom, hogy minden narancs lap azonos bugyival legyen tokozva(vagy tok nélkül) és 1 narancs lapot fordítsunk le a deck kiválasztásnál, amit egyszerre felfordítunk(ha több narancs lap van akkor a fő egyértelműen azonosítható deck releváns lapot pl 5 követőnél legfpbb követő járj+ roxnál a roxot pl stb).Ezzel szerintem elkerülhetőek a félreérthetőségek. Biztos egyéb kérdések is felmerülnek másokban ezeket érdemes lenne előre kibeszélni és fixálni,lévén, hogy nincs kialakult gyakorlat ebben.
Ez releváns kérdés bár gondolom azok mehetnek duplán,de jó lenne egy megerősítés!
Mikor várható a format kièrtèkelèse?
Szerintem is akár lezárható. Egész érdemi szavazat jött és ha nem az "egyéni" irányba fog szavazni innentől mindenki, vélhetőleg itt pár napon belül nem lesz változás.
Nagyszerű hírek.Köszönjük!
Volt már érintve a kérdés,de szerintem nem lett érdemi kifutása(vagy nem találkoztam vele), hogy mikor lesz meginterjúvolva a nagyérdemű a "3 különböző paklis" format meghatározásáról. Egyre égetőbb lenne, hogy kiderüljön milyen formatra kell a várható érintetteknek paklit építeni. Jó lenne ha a hétvégi behós verseny után(ott már kiderül hogy várhatóan melyik max 30 ember lesz a célközönség) kiküldésre kerülnének ezek az e-mailek.
Nagyon örülök, hogy koncepcióba kezdünk végre gondolkodni, dícséretes,de akkor legyünk következetesek és alaposak. Egy druidák nevezető kiegbe ne egy ember és egy etnikumhoz feltételezem egyáltalán nem passzoló nyerstáp spell legyen a ritka lap. A boszorkányoknál is bicskanyitogató a spoiler sors fintora. Mi a köze ennek a lapnak a manalefolytáshoz? Legalább a ritkáknál figyeljünk erre ha már koncepciókat építünk.Gyakoriak közt akadhat ami max flavorba illeszkedik ide,de a kieg huzó lapjainál könyörgöm ezt vegyük komolyabban.Az irány jó ,nagyon örülök ennek,de ha kitalálunk valamit azt lehetőleg teljes egészében rendeljük ennek alá és akkor valóban átütő és előremutató lehet.
Sajnálatos,de köszönöm hogy jelezted.
Bármilyen diskurzus/szavazás ami a témában születik üdvözítő.
+1 a forrásimmunis marhaság mellé!
Hát igen ez a ködharcos képpel való illusztrálás sajnos megint egy mondhatni megszokott kommunikációs hiba.Messze nem elegáns...
Targeth nerf érthető,de még nem tudom megítélni mennyire valóban indokolt hisz messze nem dominálta a versenyeket a követő.
A többi szerintem elfogadható,sőt hasznos. Ködharcost sajnálom,de csak a köd ikon miatt(egy über nerfnek jobban örülem volna) mert a köd koncepció(nem a 3 szettet beteszek a paklimba kontrolra gondolok) kb megszünt létezni és a feltámasztása is egyszerűbb lenne ha db szám legalább rendelekzésre állna.
Első nekifutásra igen jól hangzik!
Köszönjük a beszámolót és a visszajelzést! Szerintem is van potenciál a kallerekben és mélységük is akad tehát több színben lehet bennük gondolkodni.Első sorban TM-en,de igen van olyan narancs lap kombináció amiben akár hagyin is ki lehet próbálni szerintem is.
Gratulálok az elől vègzetteknek!
Felüdülés!
Teljesen jogos! Némi masszázs még lehet elférne rajta, persze tudom ez "csak" az első tesztje lesz az évben a formatnak(meg amúgy is alakul még a nyári kieg miatt is),de azért chd meg sheran 3 lapos lista raia meg 10... Értem én, hogy van bőven merítés a raiából.de 1-2 lapot még lehet találnék az adott színekből ami kicsit harmonizálná ezt a dolgot.
Köszönjük a beszámolót és grat mégegyszer!!!
Köszönjük a szervezést. Személy szerint nekem tetszett az új helyszín.Eddig ez tűnik a favoritnak a teszteltek közül(mondom úgy, hogy nekem kb +20-25 perc oda jutnom).
Nem látok előre nyilván,de ez a nem lehet rá reagálni dolog szerintem akár gond is lehet.
Sajnos kirotálódott
Ez az achát gólem hosszútávon(2-4 év) kissé aggályos is lehet.Nem vagyok benne biztos, hogy ezt jó ötlet volt visszahozni...
-Örülök, hogy vannak új próbálkozások ezeket kíváncsian várom. Igen a thargadon mechanika kifejezetten erős lett szerintem bár oda is hiányzik még kb 2-3 szett thargodan, hogy valóban játszható legyen stabilan a deck, legalább tier 2 szinten.
-Elhiszem, hogy létezik ez a táblázat,de ha elégedettek vagytok a jelenlegi helyzettel, akkor szerintem át kell valamit ott paraméterezni .
Jelenleg azért nem használsz 50%+ etikum lapot mert egyszerűen nincs kellő minőség mögöttük(remélem a tesztelt újdonságotok ezt megoldja). Hiába van valóban pl az általad most favorizállt Thargadonokból (amik jelenleg egy erősen felül reprezentált etnikum) 18 féle etnikum lap ha abból 3-4 teljesen haszontalan gyakori. A ritka épület koncepció idegen,ill egy ngy instant leszedés, ami érdemben nem tesz hozzá semmit az etnikumhoz (tehát az akár helyettesíthető is bármilyen spoilerrel).Tehát ott tartunk hogy akad egy 36-39 lapos pool ahonnan indul a válogatás és itt már rögtön a tharagdonoknál rögtön ketté is válik a dolog mert egyik részről a pool egyik fele az epikus deckbe illeszkedő részleg meg van egy kragorus gerinc, csak egyik sem kellően kompact. Persze lehet ezen hosszútávon változtatni,de szerintem kicsit érdemes lenne azon a táblázaton állítani, hogy ez a 36-39 lap felmenjen egy stabil 50esre és akkor onnan már lehet jobban válogatni valóban és lehet belefér pár elágazás is a deckeken belül illetve 1-2 nem jól belőtt erősségű lap.
Még egy két „tradicionális” és egyben kezdő barát etnikumot megnéztem (kizárólag az altípusra szűrve):
Teknősök(15 szett van,de iszonyat nehezen értelmezhető hogy mi tartja őket össze valójában az antimágián kívül, (sajnos itt nagyon félkész lett az elkezdett spelleket is használok aztán majd azokat kiantimágiázva előnybe kerülök dolog illetve itt is van egy megkezdett kragos vonal)
Ork( 12+1 token) Talán még ez egy egészen kompakt brigád az előzőekhez képest arányaiban. Ha ez az etnikum állna 15-16 szettből(hasonló minőségben) eltudom képzelni, hogy stabilan oda lehetne jutni valamilyen dupla vagy sima alap követős összeállítással.
Vérfarkas(11 szett) kissé szét van esve a csapat. A pakli alapcsapásíránya volt a járjas nekron horda.Jelenleg 11/5 szett nem is járj kompatibilis.18 lap esetében meg értelmezhetetlen pl a hol ragyogása ami tovább csökkenti ezt a poolt.
Vámpírok(16 szett ) Itt a fehér/zöld/piros 4-es elég felejthető,de a többi egész vállalható Zarknodos alap vonal kezd kirajzolni,de azért még igen vékony a készlet. Szerintem ezen a vonalon lehetne mozgástér a továbbiakban.
Amik viszonylag jól állnak:
Sárkányok(26 szett) van pár elkolbászolt szín,de ekkora merítésből talán belefér. Itt akad egy viszonylag erős minőségi gerinc, így nem is véletlen, hogy olykor sikerül egész jót is menni velük.
Ganüid(21 szett) Itt van egy egész konstans kialakult koncepció (ifjoncok termelése kézbe) már évek óta.Akár eltudom képzelni, hogy ez lassacskán össze is tud állni valami játszható decké ha valaki szán rá energiát Válogatással szerintem akár egész 2.-3. vonalas decket is lehet belőlük rittyenteni.
Illetve ne felejtsük el, hogy kezdő szinten ez a játék egyik nagy vonzereje. Tehát ha jók az alapok nagyobb közösséget lehet bevonzani is. Kontrolozni elég ha megtanulnak 1-2 év aktív szerhasználat után

-A törhető követőket én azért nem temetném még,de tény az elmúlt évek nem ezekről szóltak. Én a következő félévben igyekszem majd próbálkozni velük teszt jelleggel.
-Nyilván tudom, hogy egy kontrol kb mindig erősebb lesz mint egy etnikum de nyilván törekedni kell, hogy közeledjen a topphoz hisz ez a játék jövőjének egyik alappillére.
Nagyon sok a lehetősèg ezekbe az olcsóbbítható lapokba. Persze nehèz balanszálni ezen deckeket, így lesz benne szórás rendesen, de ha elindul a deck nagyon vad dolgokat lehet vele menni
Köszönjük a cikket.
Nekem a rota szempontjából olan hiányérzetem van, hogy tovább mélyítettük az etnikumok és "kontrolok" közti szakadékot. Én szertek kipróbálni etnikum deckeket is, szoktam is olykor még ha tudom jelentős hátrányból indulok egy top lapokat használó pl sokszínűség ellen.
A szakadék nekem ott nyilvánul meg gyakorta, hogy egyszerűen bármilyen irányba kezdek elindulni egy etnikum deck összerakásakor egyszerűen nincs elég bevethető lap és sok esetben még nem is csak minőségre gondolok,de egyáltalán nem találok 12-15 etnikum lapnál többet amit betehetnék egy verseny pakliba ami nyilván tovább indukálja azt, hogy maximum epikus deckekbe tudjak gondolkodni hisz ott a +1 lap miatt nagyobb esélyel húzok az adott szegmensből. Viszont ha epikusozok akkor meg nem minden esetben sikerül az etnikum valódi erejét kihasználni hisz egy törhető követő vagy korlátozó szabálylap jelentené a valódi átütő erőt meta szinten nem pedig egy sokadik egyen deck ami ugyanzon 30 lapot pörgeti az etnikum lapok mellett.
Nekem a javaslatom az, hogy lényegesen bátrabban használjuk a kötelék ikont és akár kötelék 2-3-4re igazán "brutális" dolgokra is legyen képes a lap.
Illetve a rota fényében a korlátozott lapmennyiségek okán engedjük el a kamu gy/ngy etnikum nélküli kártyákat.Ezek egyértelműen soha nem érnek paklit majd(most a legutóbbi kiegből szemezgetnék):
Monozoid,Sziklaomlás,Mágikus párducszobor,Eszenciapuding,Lefejezés,Szellemdarázs,Urgod káoszpajzsa,
Ill akadnak olyanok amiknek akad etnikum specifikuma,de nincs meg hozzá még a minimális készlet sem, hogy ez értelmezhető legyen:
Mino erőművész ,Trolldorong,mákrózsa.
Ha ilyeneket adunk ki ami majd egyszer hátha jó lesz vagy fejben készültök előre hogy majd a 3.-4. kiegbe fog csúcsra érni a minó/álom deck akkor azt inkább 1 kiegbe öszpontosítsátok mert ha elhúzzátok az lesz a vége hogy max 1 évig lehet egyáltalán érdemben gondolkodni rajtuk és az első 2 évben csak foglalták a slotot.
Továbbá ami még kicsit növelné a játékteret ha a rota időszaka kitágulna idővel némileg.Ilyenen van-e gondolkodás esetleg?

A társalgás szabályai | A legaktívabb fórumok és fórumozók | Moderátori tevékenységek


Főoldal | Túlélők Földje | Ősök Városa | Kalandok Földje | Sárkányölő | Puzzle | Hatalom Kártyái Kártyajáték | Álomfogó Kártyajáték | Káosz Galaktika Kártyajáték | Könyvesbolt | Alanori Krónika | Shadowrun | Battletech | Íróink | Könyvsorozataink | Fórum | Galéria és képeslapküldő | Sci-fi és fantasy novellák | Regisztráció | A Beholder Kft.-ről | Adatvédelmi tájékoztató

© Beholder Kft., 2003 - 2024
E-mail: beholder{kukk}beholder{ponty}hu | Tel.: (06-1)-280-7932

Az oldalon megjelent szöveges és illusztrációs anyagok átvétele, másolása, illetve bármilyen módon történő felhasználása csak a Beholder Kft. engedélyével lehetséges.
A fórumban történő hozzászólások valóságtartalmáért, minőségéért semmilyen felelősséget nem vállalunk.