Vissza a Főoldalra
 

Hírek, változások
Mi is az az AK?
AK Archívum
GN Archívum
Tartalomjegyzékek
Cikkek az újságból
Krónikák a boltban
Szavazások
Feliratkozás Hírleveleinkre!
Adatvédelmi Tájékoztató
Ország Boltja 2011 Népszerűségi díj Egyéb kategória II. helyezett Ország Boltja 2012 Népszerűségi díj Hobbi és kellék kategória III. helyezett
Most ingyen kezdhetsz el játszani a Túlélők Földjén!
Kattints ide a részletekért...
Termékismertető - Alanori Krónika 125. (2006. május)
Termékismertető - Alanori Krónika 141. (2007. október)
Termékismertető - Alanori Krónika 140. (2007. szeptember)
Termékismertető - Alanori Krónika 139. (2007. július-augusztus)

A lista folytatása...
Doomlord online game
Mágia Mesterei Online Játék
Szerkesztőség:
honlap@beholder.hu
Készítők:
Farkas Zsolt (Speedz)
Szeitz Gábor (Talbot)
Mazán Zsolt (Maci)
Webdesign:
Szirják Csaba (Chaar-Lee)
Szegedi Gergely (GerY5)
Ha hibát találsz a honlapon:
Írj nekünk!
 

Varázslómesterek - Ádám Norbert (Hatalom Kártyái)

Melyikünk ne szeretne híres lenni, valamiben a legjobbak közé tartozni? A HKK-ban is, mint a legtöbb sportban, ahol versenyezni lehet, kialakul a legjobbak mezőnye, az igazi profiké, akik a komoly versenyeket nyerik, és nevük ismert a Hatalom Kártyáit rendszeresen játszók körében. Közülük mutatunk be néhányat Varázslómesterek című sorozatunkban.

Mai interjúalanyom Ádám Norbert, a 2004-es Nemzeti Bajnokság győztese, miskolci játékos, aki mostanában más profi versenyeken is kiválóan szerepel, s úgy tűnik, mostanra ért be igazán HKK játéka.

- Először is áruld el, mikor születtél, mivel foglalkozol?

- '83-ban születtem, érettségi utáni szakmai képzésen veszek részt, vagyis tanulok.

- Mikor és hogyan kezdtél el HKK-zni?

- 1997-ben, a Létsíkok kiegészítő idején. Nyolcadikos koromban láttam lapokat, megkérdeztem, hol lehet ilyet venni, azután egy barátommal elkezdtünk játszani. Rá 2-3 évre nyertem Miskolcon először versenyt, aztán sokat jártam Kelet-Magyarországon versenyekre.

- Emlékszel-e, hogy milyen paklijaid voltak még a baráti játék idején?

- Először "minden, ami jó" típusú, meg tüzes pakli (Tűz létsík, Darkseid + Dupla szintlépés, Tűzelementál, ilyenek).

- A korai versenyeidet fel tudod idézni?

- Az első verseny, amit megnyertem, "Áprilisi bolondságok" volt, be kellett adni egy csomó lapot, és amit véletlenszerűen kisorsoltak, abból kellett játszani. De akkor még engem ott tanítgattak az ellenfeleim... Ezután olyan három hónappal már kezdtem vidéki versenyeket nyerni, jártam Debrecenbe, Nyíregyházára, Egerbe, Ceglédre, meg a pesti amatőrbe. Beholderes profi versenyen még eddig negyediknél jobb helyezést nem is értem el. (A Nemzetin viszont remekül szerepelt, lásd a beszámolót a szeptemberi Krónikában, illetve azóta már nyert Beholderes hagyományos versenyt is - a szerk.)

- Vannak-e kedvenc paklijaid, amikkel igazán szeretsz játszani?

- Egyértelműen az épületes. Már nagyon régóta próbálgatom, szerintem az idők során, ahogy változtak a lapok, több százféle ilyet készítettem. Régen még A gépezetre alapozó volt, aztán meg sok szörnykomponenses, A pénz szentélye, mindig alakul. Tiltott mágián jellemzően ezzel indulok.

- Tudsz olyan paklit mondani, amivel nem szívesen játszol?

- Nem igazán, mindenfélét szeretek. Nem csak versenyző vagyok, hobbi szinten is kártyázom, nemrég varkaudaros paklival mókáztam. Kontrollal, galetkivel, kombóval, mindennel elindulok, ami épp tetszik. Annyira nem szimpatikusak a counterrel telenyomott kontroll paklik, de azért nagy gondom ezekkel sincs.

- Akad-e kedvenc lapod, akár kinézetre, akár használatra vonatkozóan?

- Kinézetre Haarkon és a Zangrozi módszer, meg az Orzag bilincse. Használat szempontjából az Idegösszeomlás, amikor kiadták, azt meg a Méonech fürkészt egyből kinéztem magamnak, elneveztem őket legjobb gyakori lapnak. Magzatos kombót is fejlesztgettem az Idegösszeomláshoz. Ja, és Rundhal, a gyűjtögető! Azt most nagyon szeretem, jó egy csomó pakliba, tárgyasba, épületesbe, kalandozósba.

- Mit gondolsz, egy vidéki játékos nagy hátrányban van a pestiekhez képest, esetleg előnyben is lehet valamilyen szempontból?

- Jelentős hátrányban. Például most Miskolcon nem nagyon találok olyan profi játékost, akivel tesztelhetnék. Régebben Sarkadi Zsolttal lehetett, de mostanában nemigen van kivel. Meg a távolság is: a legerősebb versenyek a pesti Beholderesek. Én tulajdonképpen apukámnak köszönhetem, hogy HKK versenyző vagyok, mivel ő a Volánnál dolgozik, és nekem ingyen van a busz. Emiatt tudok eljárni sok vidéki és pesti versenyre, amúgy igen drága lenne. Egy verseny így is elviszi az egész napot, ha szerencsém van, hazaérek este nyolcra.

- Miskolcon vannak versenyek, te szervezed őket? És milyen a HKK élet?

- Változó, versenyeket tartunk rendszeresen, egy tisztességes boltunk is van. Alapítottunk már lassan egy éve egy klubot, a Szinva-park második emeletén van egy mozi, meg étkezdék, ott van sok asztal, és ott játszunk, pénteken háromtól meg vasárnap háromtól. Sokan csak bejönnek cserélgetni, de házi versenyeket is tartunk. A helyi bolt támogat minket, ott van laponkénti árusítás is. Mostanában (az Ébredés óta) kicsit fellendült az élet. A versenyeken sokszor én is játszom, a vizsgázott bírónk pedig Négyesi Dénes.

- Hogy élted meg ezt a Nemzeti Bajnokságot? Gondoltad-e, hogy akár meg is nyerheted?

- Az első napi paklit sejtettem, hogy jó, az rendesen ki volt tesztelve, de a második napira már rájöttem, hogy nem az igazi, csak nem volt kedvem hazamenni Miskolcra kicserélni. Azt mindenképp jó előjelnek tartottam, hogy pénteken, a születésnapomon kezdődött a Nemzeti.

- A harmadik napon a mérgezős koncepció draftolása előre elhatározott dolog volt, vagy csak úgy jött menet közben?

- Reggel beszélgettem másokkal, hogy milyen jó gyakori-nem gyakori lapok vannak az Ébredésben, akkor már eszembe jutott, hogy van Kígyóméreg, meg Méreglabor. Az első ritka lap, amit kiválasztottam, egy Élet és halál kupája volt, innen már adódott az elképzelés. Összeszedtem 5 Surranó kígyót, egy Gyilkos mérget, a követőn filóztam egy darabig, hogy használjam-e, de úgy döntöttem, megéri. Egy hibát is elkövettem: egyszer Dögbűzös liliomot kellett volna választanom Kígyóméreg helyett, mert kellett volna több mérgező lény, míg Kígyóméregből a végére 5 is lett, de csak hármat használtam. Még játék közben is sokat alakítottam a paklin, cseréltem ki lapokat a kiegészítőből, a végére már sokkal erősebb lett, mint amivel az elején játszottam. Volt, hogy iszonyú jól is húztam, a döntőben például egy kellemes terülés után a Kétágú villám gyorsan bevégezte a játékot.

- Van kedvenc versenyformád?

- Szinte minden jó, amit nem nagyon szeretek, az a hagyományos, bár mostanában már ez is jóval változatosabb. Kedvelem a "mindenből-egyet" versenyt, Tiltott mágiát, gyakori-nem gyakorit. A pároson is tervezem, hogy indulok, csak valószínűleg amatőr párom lesz, egy haverral eljövünk, játszunk egy jót, cserélgetünk, nem baj, ha nem nyerünk. Jó hobbi ez, szeretem. Van, aki azt mondja, aki versenyzik valamiből, az már nem hobbi, de szerintem ez nincs így. Amúgy pénzben most, hogy megnyertem a Nemzetit, nagyjából olyan, mintha ingyen HKK-ztam volna egész életemben. Jó érzés volt, hogy győztem, azt se tudtam, fiú vagyok-e vagy lány, kétszer elrontottam a lakcímemet is...

- Miskolcon örültek neked?

- Nem mondtam el senkinek, amikor kijött a Krónika, akkor tudták meg, a boltban kinagyították a lapot, ráírták, hogy "Gratulálunk, Norbi", örültem neki nagyon...

- Mit változtatnál a HKK-n, ha te csinálnád?

- A lényeknél egy csomónál fel kéne tüntetni az altípusokat, ez sok kisgyereknek fontos, mert ez alapján rakják össze a paklit. A lovasok is lehettek volna pl. élőholt kalandozók.

- Van-e olyan játékos, akivel érdemes lenne még interjút készíteni szerinted?

- A profik közül nagyon sok, talán Csík Janit, Esztán Johnnyt, vagy Panyik Zolit említeném.

- Köszönöm az interjút, gratulálok, és további jó játékot!

Írta: Makó Balázs
A cikk az Alanori Krónika 107. számában jelent meg.

Ha ez tetszett, olvasd el a következő, jellegében hasonló cikket is: Varázslómesterek - Magyar Attila (Hatalom Kártyái).

Létrehozás: 2005. február 8. 12:06:34
Utolsó frissítés: 2015. május 20. 10:44:09
Nyomtatási forma


Főoldal | Túlélők Földje | Ősök Városa | Kalandok Földje | Sárkányölő | Puzzle | Hatalom Kártyái Kártyajáték | Álomfogó Kártyajáték | Káosz Galaktika Kártyajáték | Könyvesbolt | Alanori Krónika | Shadowrun | Battletech | Íróink | Könyvsorozataink | Fórum | Galéria és képeslapküldő | Sci-fi és fantasy novellák | Regisztráció | A Beholder Kft.-ről | Adatvédelmi tájékoztató

© Beholder Kft., 2003 - 2024
E-mail: beholder{kukk}beholder{ponty}hu | Tel.: (06-1)-280-7932

Az oldalon megjelent szöveges és illusztrációs anyagok átvétele, másolása, illetve bármilyen módon történő felhasználása csak a Beholder Kft. engedélyével lehetséges.