Vissza a Főoldalra
 

Újdonságaink
Előkészületben
ÁSZF
Adatvédelmi tájékoztató
A pontgyűjtésről
Akciók
Beholder könyvek (Lista)
Más kiadók könyvei (Lista)
Kártyacsomagok (Lista)
Magazinok (Lista)
Játék-kiegészítők (Lista)
Puzzle játékok (Lista)
PC játékok (Lista)
Társasjátékok (Lista)
Dobókockák (Lista)
Keresés a termékek közt
Chat, üzenõfal
Íróink
Sorozataink
Ajánlók, kritikák, ismertetők
Könyvrészletek
Fantasy borítóképek
Sci-fi borítóképek
Könyv toplisták
Fórumok
Szavazások
Bevásárló kosár
Feliratkozás Hírleveleinkre!
Adatvédelmi Tájékoztató
Ország Boltja 2011 Népszerűségi díj Egyéb kategória II. helyezett Ország Boltja 2012 Népszerűségi díj Hobbi és kellék kategória III. helyezett
Most ingyen kezdhetsz el játszani a Túlélők Földjén!
Kattints ide a részletekért...
Nézz be kártyaboltunkba!
Zén Legendái: Manaszipoly május 25.
Alfa pakli - Mágusok március 16.
Alfa pakli - Druidák március 16.
Alfa pakli - Boszorkányok március 16.
A pillanat képe
A morin tigris
Küldd el képeslapként!
A morin birodalom hegyei közt élő tigrisek erősek, gyorsak, bátrak, és sziklánál biztosabb támaszai uruknak. Ugyanezen tulajdonságok igazak egyébiránt Ho Tarasin Mitanára is, a mennyszülte morin császár unokahugának személyi testőrére.
Nézz szét a galériában!
Termékismertető - Kártyavédő tok - Ultra Pro - Premium toploader (25 db)
Birodalom (könyvsorozat)
Könyvismertető - Babánk édes álma
Termékismertető - Zén Legendái: Manaszipoly

A lista folytatása...
Könyv adás - vétel (622)
Megújult webbolt (14)
Kaland-Játék-Kockázat (156)
Részvétnyilvánítás - Böszörményi Gyula (2)
Alanori Krónikát vennék (61)
Az Idő Kereke sorozat folytatódik! (10)

További témák...
Doomlord online game
Mágia Mesterei Online Játék
Szerkesztőség:
honlap@beholder.hu
Készítők:
Farkas Zsolt (Speedz)
Szeitz Gábor (Talbot)
Mazán Zsolt (Maci)
Webdesign:
Szirják Csaba (Chaar-Lee)
Szegedi Gergely (GerY5)
Ha hibát találsz a honlapon:
Írj nekünk!
 

Hatalom Kártyái - Misztikus Erők ismertető

A Hatalom Kártyái legújabb kiegészítője, a Misztikus erők hamarosan a boltokba kerül, ideje hát, hogy meséljek róla egy kicsit.


Az ozorindumi aréna lelátóján tízezres tömeg őrjöngött. A napok óta tartó véres viadal a végéhez közeledett. A porondon az a két mágus állt, aki eddig minden ellenfelét legyőzte: Ozohrat és Thu'zad. A közönség láthatóan Ozohratnak szurkolt. A karizmatikus, jó kiállású férfi ellenfeleit elegánsan és változatosan győzte le: sok esetben saját varázslataikat fordította velük szembe, máskor félelmetes démonokat idézett meg, de olyan is előfordult, hogy villámokkal és tűzgolyókkal egyszerűen kivégezte gyenge ellenfelét. Ezzel szemben Thu'zad olyan erőket manipulált, amelyek nem voltak látványosak. A közönség sokszor egyszerűen nem is értette, mi történt, miért rogyott a mágus ellenfele a padlóra.

Thu'zad sosem játszott kis tétekben, mestere volt a tér-idő szövetét manipuláló mágiának. Képes volt a valóságot átformázni, más létsíkokra utazni, és átszelni az univerzumot a gondolat sebességével. A napok óta tartó folyamatos harc azonban őt is elfárasztotta, ereje fogytán volt. Ozohrat mosolyogva, hívogatón állt ki elé, de tudta, a zöld mágus is sokat elhasznált tartalékaiból. Amikor a versenyt felügyelő elf, az egyensúly megteremtőjeként ismert bíra megadta a jelet a kezdésre, a közönség elcsendesült. Ozohrat azonnal támadásba lendült, és egy korábbi ellenfelétől, Karimontól ellesett varázslattal, az enyészettel próbálkozott. Thu'zad érezte, hogy a mágia elhúzódik tőle, az átok nehéz súlyként nehezedik rá, de azt is tudta, ez a varázslat csak lelassítja, legyőzni nem fogja. Megidézte kedvenc teremtményét, a kronoszauruszt, amely azonnal hozzálátott, hogy elszipkázza Ozohrat manáját. A zöld mágus fogcsikorgatva kereste a megoldást és próbált varázsenergiát gyűjteni, elegendő időt adva ezzel Thu'zadnak, hogy fölényre tegyen szert. A fehér mágus tudta, hogy Ozohratot megvédik amulettjei és védővarázslatai a direkt támadásoktól - előző ellenfeleit is így győzte le. Thu'zad kézmozdulatai nyomán így inkább láthatatlan csapdák sora vette lassan körül Ozohratot, amelyek a kellő időben megteszik hatásukat. Ozohrat varázsszavai nyomán közben egy hatalmas mithril gólem emelkedett elő a földből, amely lábának egy döndülésével pontot tett a hozzá képest apró kronoszaurusz pályafutásának végére.

Thu'zad, még mindig az enyészettel küszködve, újabb varázslatot szőtt, amely lelassította az idő folyását a közvetlen környezetében. A felé dübörgő mithril gólem oszlopnagyságú lábai lassított felvételként közelítettek. Thu'zad egy komplex varázslatba fogott, melynek nyomán a mithril gólem fölött egy kitárt szárnyú, gyönyörű pegazus jelent meg. A két teremtmény ádáz - és kiegyensúlyozott - küzdelembe kezdett, amelyet a közönség üdvrivalgása kísért.

A zöld mágus úgy döntött, ideje kivégezni az enyészettől meggyengült ellenfelét. Egy újabb, mástól lopott varázslatot vetett be, amelyet Gormathiontól szerzett meg, és amely a hangzatos a világ elhamvasztása nevet viselte. Az aréna padlóját tűztenger borította be, de mielőtt bárkiben kárt tett volna, azonnal ki is hunyt, és Ozohrat a fejét fogva, a padlóra rogyott. Thu'zad láthatatlan csapdái nemcsak kioltották a varázslatát, hanem összes manáját is kiszipolyozták.

Közben azonban a gólem győzedelmeskedett, és megindult Thu'zad felé. Ozohrat kinyújtotta a kezét, és a mithril gólem alakja elmosódott, eltorzult, és Ozohrat láthatóan jobban lett. Thu'zad már újabb varázslatát fonta, amikor a zöld mágus az égnek emelte a kezét, és egy Ozorindumban megtanult mágiát alkalmazott: a levegő lángra robbant körülötte, ahogy minden energiát kiszívott a környezetéből, és a saját regenerálására fordította. A közönség ekkor már biztos volt kedvencének a győzelmében, harsogva éltették. Thu'zad ekkor befejezte varázslatát, és belevetette magát az általa szőtt időhurokba. A nézők szemszögéből egy szemvillanásnyi időt sem vett igénybe, ahogy a párbaj újra lepergett, de ezúttal Thu'zad minden részleten módosított valami apróságot. A szemvillanásnyi idő leteltével csak annyit látott mindenki, hogy a mithril gólem porrá omlik, elhordja a szél, és Ozohrat a földön fekszik, agonizálva, magatehetetlenül, levegőért küszködve...

Thu'zad mosolyogva az emelvény felé fordult. Eljött az idő, megszerezte a végső díjat, amire oly régóta vágyott! Ekkor azonban az aréna fölött gomolygó szürke felhő jelent meg, és az aréna porondjából, sőt, a nézők sorai közül is szürke füst kezdett felszállni. A közönség pánikba esett, sikoltozva, egymást taposva próbáltak menekülni. Az arénát fojtogató misztikus erőket olyasvalaki irányította, akivel még Thu'zad sem tudott szembeszállni. A fehér mágus fogát csikorgatta, ökölbe szorított keze kifehéredett tehetetlen dühében. A nyereményt az orra előtt ragadták el a száraz porhüvelyként összeeső bíra kezéből! A fehér mágus megértette, hogy itt már nincs keresnivalója. Térkaput nyitott, de megesküdött magában, hogy öt év múlva visszatér, és elpusztítja Őt, aki ily galádul elrabolta azt, ami megillette volna.Eme rövid kitérő után térjünk vissza a mi világunkba, és nézzük az új HKK kiegészítőt. Mivel a Zu'lit kincsében két újdonság is bekerült a játékba (a kincs és az előny), most pihenőt hagytunk, és nem vezettünk be új szabályt vagy képességet. Szintén a játék egyszerűen tartása miatt a régebbi képességekből csak az igazán fontosakat visszük tovább, a többi megmarad egy-két kiegészítő érdekességének. A kiegészítő készítésekor a következő szempontokat tartottuk elsősorban szem előtt:

 • jó, használható, érdekes lapok legyenek.
 • ne legyenek sokkal erősebbek, mint a korábbi kiegészítőkben megjelent lapok. Időnként kapunk olyan kritikát, mely szerint a régi lapokat már nem lehet használni. Erre azt tudom válaszolni, hogy ez csak kis részben igaz. Természetesen az újabb lapok általában picit erősebbek, mint a régiek, de a versenyeken (a profiknál is) rengetegféle hasonló erősségű koncepció megfér egymás mellett, és sok koncepció támaszkodik régebbi lapokra is az újak mellett. Baráti játékokra ez persze még inkább igaz. Általában egy koncepció (hacsak nem valami vadonatúj összeállítás) 2-3-4 féle lapot használ a legújabb kiegészítőből, tehát bőven vannak benne mindig régebbi lapok is. De olyan is van, hogy a versenyen olyan pakli is jó eredményt ér el, amelyben nincs is új lap! (Ez azért viszonylag ritka.)
 • jól működjenek a mostani lapok a régebbi koncepciókkal.
 • lehetőség legyen újfajta paklikat is építeni.
 • a lapok kiegyensúlyozottak legyenek, lehetőleg ne legyen túl nagy erőkülönbség köztük. Ez a Zu'lit kincsénél talán még „túl jól” is sikerült: a visszajelzésekből úgy látjuk, szükség van egy-két „spoilerre”, a többinél kicsit erősebb lapra, aminek van értéke, amit szeretnének bontani a játékosok. Ilyen lapokat is készítettünk tehát.
 • a lapok lehetőség szerint egyszerűek, érthetőek legyenek.

Természetesen ezt a sok szempontot egyszerre nehéz teljesíteni, de szerencsére (immár 13 éves kártyajáték-készítői rutinunkon kívül) segítségünkre volt ebben a tömérdek ötlet, amit a játékosoktól, tesztelőktől kapunk, valamint a népes tesztelőgárda, amelynek nem egy tagja már szintén sok éves játéktapasztalattal és a profi versenyek alapos ismeretével rendelkezik.

A Misztikus erők csatája elsősorban varázslatok által zajlik, így rengeteg jó varázslat került be, ezek elsősorban a kontroll és Lassan járj! típusú koncepciókat erősítik, de természetesen sok más pakliba is használhatók. A szerintem legjobbak közül emelnék csak ki néhányat:

 • Vérnász: általános, 3 VP-ért és X ÉP-ért elvehetsz 1 X idézési költségű lapot.
 • Az aratás ideje: bűbáj, 1 VP-ért 2 kör múlva kapsz 3 VP-t, 3 lapot és 4 ÉP-t.
 • Trinigan dilemmája: azonnali, 3 VP-ért varázslatot akadályoz meg vagy lapot szed le.
 • Morgan irtóztató ereje: reakció, 1 VP-ért olyan varázslatot akadályoz meg, melyre kijátszója max. 2 VP-t költött.
 • Gaddar ultimátuma: azonnali, 2 VP-ért az ellenfél már nem játszhat ki lapot ebben a körben, és szétoszthatsz kettőt az alábbi jelzők közül: méreg, elmúlás, álom, dermesztés.

Az etnikum paklik sok játékos szívét megdobogtatják, alig van olyan, akinek ne lenne köztük kedvence. Természetesen most is segítettük a legtöbb életképes etnikumot, megpróbálom mindet felsorolni, amelyek új erőre kaphatnak ezzel a kiegészítővel:
ganüidek, galetkik, teknősök, chara-din fattyak, thargodanok, xenók, orglingok, quwargok, manók, szkritterek, sárkányok, gnómok, élőholtak, vámpírok, motyogók, yetik, lovasok, vérfarkasok, éjfattyak, kalandozók, pegazusok, gólemek, óriások, nerubok, minotauruszok, goblinok, legendás lények. Impozáns névsor! Természetesen ezen lapok nagy része másféle paklikban is használható. Különösen sok lappal gazdagodtak most a teknősök és a vámpírok.

A többi, ismert koncepció kedvelői is örülhetnek: találnak érdekességet a tárgyak, a fókuszkristályok, az épületek, a Zarknod kovácsát kedvelők, a Zarknod börtönével vagy bilincsével játszók, a hordák kedvelői, a blokkoló, Kyorg ősmágus, áldozós és a vízió pakli hívei is.

A Hét törpe (és néhány más új lap) segítségével (és pl. a régi Törpe-gnóm glionnnal) egészen kellemes törpe-paklit rakhatunk össze, az Alantas játék és az Enyészet pedig az ellenfél paklijából való Semmizés ravasz és hatásos, ám kockázatos koncepcióját keltheti életre. Thu'zad is rendelkezik immár annyi jó lappal, amiből érdekes paklit készíthetünk. Olyan összeállítások is lehetségesek, amelyben csak egy jellem (jó, semleges vagy gonosz) színei kapnak helyt, az ilyen önkorlátozást egy-egy meglehetősen erős lap segíti.


Mindenkinek jó játékot!
Tihor Miklós és Makó Balázs

A kiegészítőben megjelent lapok listája

Ez a termék sajnos már elfogyott.

Létrehozás: 2008. január 14. 15:13:37
Utolsó frissítés: 2015. május 20. 10:44:22
Nyomtatási forma


Főoldal | Túlélők Földje | Ősök Városa | Kalandok Földje | Sárkányölő | Puzzle | Hatalom Kártyái Kártyajáték | Álomfogó Kártyajáték | Káosz Galaktika Kártyajáték | Könyvesbolt | Alanori Krónika | Shadowrun | Battletech | Íróink | Könyvsorozataink | Fórum | Galéria és képeslapküldő | Sci-fi és fantasy novellák | Regisztráció | A Beholder Kft.-ről | Adatvédelmi tájékoztató

© Beholder Kft., 2003 - 2024
E-mail: beholder{kukk}beholder{ponty}hu | Tel.: (06-1)-280-7932

Az oldalon megjelent szöveges és illusztrációs anyagok átvétele, másolása, illetve bármilyen módon történő felhasználása csak a Beholder Kft. engedélyével lehetséges.