Vissza a Főoldalra
 

Újdonságaink
Előkészületben
ÁSZF
Adatvédelmi tájékoztató
A pontgyűjtésről
Akciók
Beholder könyvek (Lista)
Más kiadók könyvei (Lista)
Kártyacsomagok (Lista)
Magazinok (Lista)
Játék-kiegészítők (Lista)
Puzzle játékok (Lista)
PC játékok (Lista)
Társasjátékok (Lista)
Dobókockák (Lista)
Keresés a termékek közt
Chat, üzenõfal
Íróink
Sorozataink
Ajánlók, kritikák, ismertetők
Könyvrészletek
Fantasy borítóképek
Sci-fi borítóképek
Könyv toplisták
Fórumok
Szavazások
Bevásárló kosár
Feliratkozás Hírleveleinkre!
Adatvédelmi Tájékoztató
Ország Boltja 2011 Népszerűségi díj Egyéb kategória II. helyezett Ország Boltja 2012 Népszerűségi díj Hobbi és kellék kategória III. helyezett
Most ingyen kezdhetsz el játszani a Túlélők Földjén!
Kattints ide a részletekért...
Nézz be kártyaboltunkba!
Karácsonyi menü december 11.
A pillanat képe
Kreve, az áruló
Küldd el képeslapként!
Casuel D'evoir, a sznob mágus, arca szegletében előkelően mosolyogva figyeli, amint áldozata, Kreve Tor Bezaemar a varázsindák fogságában vergődik.
Nézz szét a galériában!
Termékismertető - Alfa pakli - Felfedezők
Termékismertető - Hatalom Kártyái - Résföld
Termékismertető - Zén Legendái: Kísértetjárás
Birodalom (könyvsorozat)

A lista folytatása...
Könyv adás - vétel (620)
Megújult webbolt (14)
Kaland-Játék-Kockázat (156)
Részvétnyilvánítás - Böszörményi Gyula (2)
Alanori Krónikát vennék (61)
Az Idő Kereke sorozat folytatódik! (10)

További témák...
Doomlord online game
Mágia Mesterei Online Játék
Szerkesztőség:
honlap@beholder.hu
Készítők:
Farkas Zsolt (Speedz)
Szeitz Gábor (Talbot)
Mazán Zsolt (Maci)
Webdesign:
Szirják Csaba (Chaar-Lee)
Szegedi Gergely (GerY5)
Ha hibát találsz a honlapon:
Írj nekünk!
 

Juliet E. McKenna: Veszélyes játszma (ekultura.hu ajánló)

Livak, a fiatal szerencsejátékos tolvajlány éppen egyik barátját várja egy út menti fogadóban, hogy útnak indulhassanak Colba, az Őszi Országos vásárra, ahol legfőbb vágya, hogy megkopassza néhány gyanútlan embertársát. Csakhogy a barát késik.

A lány pedig unatkozik, ezért amikor a fülébe jut egy felhívás, mely szerint valaki magas áron vásárolna tormalin régiségeket, azonnal eszébe villan, hogy ő tud egy helyet, ahol ilyen tárgy található. A tulajra egyébként is haragszik, ezért a tőle megszokott ügyességgel betör a pasashoz, magához veszi az értékes söröskupát, és már el is tűnik.

Útja egyenesen a régiséggyűjtő(k)höz vezet, ahol némi óvatos beszélgetés után választhat: törvénykézre kerül, vagy segít megszerezni néhány tárgyat. Persze józan eszére hallgat, így a második megoldást választja, ám útközben többszörösen meggondolja magát.

Főleg, amikor egymás után több alkalommal is közvetlen életveszélybe kerül (mondjuk vele vannak újdonsült „társai” is, de ez nem nagyon vigasztalja, hiszen mindkettő, a zsoldos és a varázsló is folyamatosan parancsolgatnak neki, amihez nem igazán van hozzászokva), illetve amikor többszöri felszólításra sem árulja el neki senki, pontosan mire is kellenek a tárgyak, és kik is azok a rejtélyes szőke férfiak, akik különös kegyetlenséggel bánnak el ellenségeikkel, és micsoda véletlen, ők is tormalin tárgyakat gyűjtenek.

Szerencsére útjuk során csatlakozik hozzájuk egy tormalin nemes hűbérese és annak barátja, akik mindketten elég jó fegyverforgatók ahhoz, hogy nagy hasznára váljanak társaiknak, mellesleg pedig képviseljék urukat egy ki tudja, milyen célt szolgáló, ám valószínűleg nagy hasznot hozó vállalkozásban.

Amikor Livak érzelmi és testi kapcsolatba keveredik a társaság bölcsével (akiről mellékesen kiderül, hogy a leggyengébb láncszem), még elképzelni sem tudja, miféle megpróbáltatások várnak rá. Hiszen olyan dolgokkal fog találkozni, amit nem csak ő, de még a nála sokkal nagyobb tudással és tapasztalattal rendelkező mágusok sem láttak. Sőt, még csak hallani sem hallottak róla. Eddig.

A számtalan izgalmas kalandot, véres és mágikus összecsapás során a csapat tagjai némileg összekovácsolódnak, ám mire kezdenék megszokni egymás társaságát, egyesek erőszakos úton, természetesen nem önszántukból kénytelenek távozni az élők sorából. Sőt, a túlélők száma majdnem nullára csökken, ám az Ősmágus és „kísérete” éppen idejében érkezik ahhoz, hogy megmentse a bátor kalandozókat.

Juliet E. McKenna regénye teljesen új világba vezet bennünket. Vannak ugyan varázslók, de leginkább egy távoli szigeten élnek és ki tudja, mit csinálnak, de nem igazán a világ dolgaival foglalkoznak. Legalábbis egy ideig. Utána már kénytelenek, hiszen veszélybe kerül valami, amit eddig mindenki biztosnak hitt.

A szőke emberek ugyanis nem a széles közben ismert és elfogadott elemi varázslatokat, hanem valami egészen más, úgynevezett éteri mágiát alkalmaznak, ami ellen - úgy tűnik - az elemi mágia hatástalan.

Hogy lehetséges az, hogy Livak képes használni ezt az „új” mágiát? Mert bár igaz, hogy van némi köze az Erdő Népéhez, sőt, az apja igric volt, de ez nem jelent semmi. Vagy mégis? És egyáltalán: ki mit kezd az időközben összeharácsolt tormalin régiségekkel?

Galgóczi Móni, www.ekultura.hu

Vissza a könyvhöz

Ha ez tetszett, olvasd el a következő, jellegében hasonló cikket is: Janet Evanovich: A négy fejvadász (ekultura.hu ajánló).

Létrehozás: 2004. augusztus 5. 11:49:11
Utolsó frissítés: 2015. május 20. 10:44:08
Nyomtatási forma


Főoldal | Túlélők Földje | Ősök Városa | Kalandok Földje | Sárkányölő | Puzzle | Hatalom Kártyái Kártyajáték | Álomfogó Kártyajáték | Káosz Galaktika Kártyajáték | Könyvesbolt | Alanori Krónika | Shadowrun | Battletech | Íróink | Könyvsorozataink | Fórum | Galéria és képeslapküldő | Sci-fi és fantasy novellák | Regisztráció | A Beholder Kft.-ről | Adatvédelmi tájékoztató

© Beholder Kft., 2003 - 2024
E-mail: beholder{kukk}beholder{ponty}hu | Tel.: (06-1)-280-7932

Az oldalon megjelent szöveges és illusztrációs anyagok átvétele, másolása, illetve bármilyen módon történő felhasználása csak a Beholder Kft. engedélyével lehetséges.