Vissza a Főoldalra

Könyvismertető - Robert Jordan: A világ szeme I. (2. kiadás)

Az idő kereke sorozat 1. könyve

Az Idő Kereke forog, egymást váltják a korok. A Legendák Korának az Árnyék háborúja vetett véget, sötétségbe süllyedt a világ. Az Árnyékot ugyan sikerült visszazárni börtönébe, de most, évezredek múltán ismét kitörni készül. Csakhogy hol vannak már a múlt hihetetlen hatalmú aes seadai-ai, akik megállíthatnák? A Próféciák azt jósolják, eljön majd a Sárkány, a Napkelte Ura, hogy megküzdjön a gonosszal. Csakhogy azt is hozzáteszik, eközben iszonyatosabb pusztulást hoz a világra, mint amit az valaha látott. Lehet, hogy itt a világvége? Lehet, hogy az Idő Kereke hamarosan megáll?

A Sötét Úr minden követ megmozgat, hogy megkaparintson három fiatalembert, akik a Folyóköz egy békés, független, isten háta mögötti falvában élnek. Miért lehet ilyen fontos neki három vidéki fiú?

Részlet a könyvből

Eredeti cím:Eye of the World (1990)
Fordította:Dr. Würth Attila
Borítót rajzolta:Boros Zoltán & Szikszai Gábor
Kiadta:Beholder
Státusz:elfogyott
Készleten:1 darab
A megjelenés dátuma:2005. október 25.
A sorozat könyvei: A világ szeme I., A világ szeme I. (2. kiadás), A világ szeme II., A világ szeme II. (2. kiadás), A nagy hajtóvadászat (I.-II.) 2. kiadás, A nagy hajtóvadászat I. (1. kiadás), A nagy hajtóvadászat II. (1. kiadás), Az újjászületett sárkány (I.-II.) 2. kiadás, Az újjászületett sárkány I. (1. kiadás), Az újjászületett sárkány II. (1. kiadás), Hódít az árnyék I., Hódít az árnyék I. (2. kiadás), Hódít az árnyék II., Hódít az árnyék II. (2. kiadás), Mennyei tűz I., Mennyei tűz II., A káosz ura I., A káosz ura II., A kardok koronája I., A kardok koronája II., A tőrök útja, A tél szíve I., A tél szíve II., Az alkony keresztútján I., Az alkony keresztútján II., Álmok tőre I., Álmok tőre II.
A sorozat világában játszódó egyéb könyvek: Új tavasz


Robert Jordan könyvei - Az íróról bővebben
Jelenleg kapható Beholder könyvek
- Történet -(A szavazáshoz be kell jelentkezned!)(átlag: 32 szavazat alapján 9.7)
- Hangulat -(A szavazáshoz be kell jelentkezned!)(átlag: 31 szavazat alapján 9.7)
- Borító -(A szavazáshoz be kell jelentkezned!)(átlag: 34 szavazat alapján 9.7)

A cikk a Beholder Kft. oldaláról származik.
A cikk a weben a http://www.beholder.hu/?cikk=6516 címen elérhető.
Létrehozás: 2004. december 15. 12:20:06Utolsó frissítés: 2017. január 3. 16:04:32 Küldd el a cikket másoknak