Vissza a Főoldalra
 

Hírek, változások
Mi is az a HKK?
Hogyan kezdjek játszani?
Megjelent kiegészítők
Teljes szabálykönyv
HKK Kódex
Sorsoló program
Őslich szabályok
HKK-t forgalmazó boltok
HKK klubok
Lapkereső (új)
Lapkereső (régi)
Új Nemzedék lapok
Tiltott és módosított lapok
Versenykiírások
Lezajlott versenyek
Mai versenyek
Profi pontok és versenyzők
Szintlépés
Hatalom Szövetsége
Hatalom Szövetsége tabella
Nemzeti bajnokság
Kiemelt vidéki versenyek
Versenyszabályok
Versenyszervezőknek
Chat, üzenõfal
Fórumok
Szavazások
HKK találkozó
Legendás cél
Toplisták
Pakliszerkesztő (új)
Pakliszerkesztő (régi)
Pakliszerkesztő (régi mobilos verzió)
Megosztások
Memóriajáték
Memóriajáték - Alfa
Kerátor Műhelye
HKK 20 Puzzle
HKK Puzzle
Beholder Labirintus
Mini-szójáték
HKK Blog
HKK Toborzás
HKK Védnöki Program
AK Archívum
Paklileírások
Írások, novellák
TF és ŐV könyvek
Letöltés
HKK Videók
Gyakori kérdések
Kérdezz-felelek
Feliratkozás Hírleveleinkre!
Adatvédelmi Tájékoztató
Ország Boltja 2011 Népszerűségi díj Egyéb kategória II. helyezett Ország Boltja 2012 Népszerűségi díj Hobbi és kellék kategória III. helyezett
Most ingyen kezdhetsz el játszani a Túlélők Földjén!
Kattints ide a részletekért...
Nézz be kártyaboltunkba!
Alfa pakli - Mágusok március 16.
Alfa pakli - Druidák március 16.
Alfa pakli - Boszorkányok március 16.
A pillanat képe
A Tűzvihar, mely felégette Ghallát
(Túlélők Földje életkép)
Küldd el képeslapként!
A Világégés, melyet Dornodon bocsátott a világra, nem kímélte a békés teremtményeket sem. Többmillió életforma menekült keletre, ahol még volt esély a túlélésre.
Nézz szét a galériában!
Hétvégi verseny és Legendák Viadala
Legendák Viadala paklibeküldés
HKK Kódex változások
Hatalom Szövetsége - 54. félév végeredmény
Ajándéksorsolás április + márciusi eredményhirdetés

A lista folytatása...
Országjáró feladat 2023
Országjáró feladat 2022
Országjáró feladat 2020
Országjáró feladat 2019

A lista folytatása...
Hétvégi verseny és Legendák Viadala (9)
Lapötletek (64956)
Versenybeszámolók (19284)
BEHOLDER bácsinak kérdések !!! (8133)
Versenyhirdető (1827)
[HKK Piac] Eladó gyűjtemény (9481)

További témák...
Doomlord online game
Mágia Mesterei Online Játék
Szerkesztőség:
honlap@beholder.hu
Készítők:
Farkas Zsolt (Speedz)
Szeitz Gábor (Talbot)
Mazán Zsolt (Maci)
Webdesign:
Szirják Csaba (Chaar-Lee)
Szegedi Gergely (GerY5)
Ha hibát találsz a honlapon:
Írj nekünk!
 

 | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 |
Nézet:
Igen, ez sajnos a modernizálás áldozatául esett. Pedig valóban nem véletlenül került be Silistra is a listára.
 
Nagyrészt ugyanaz lesz. A kiegészítő jele, lap széle, etc. tér(het)nek majd el.
 
Arra van esély, hogy az ajándéklapról döntés szülessen az előrendelés lezárása előtt? Engem pl ez befolyásolhat, hogy mennyit rendeljek.
 
Ezek a lapok hogyan fognak kinezni? Lehet errol valami mintat valahol megtekinteni? Vagy teljesen ugyanolyanok lesznek mint regen? En 20+ eve jatszottam utoljara, de most elgondolkodtam, hogy rendeljek e ebbol...
 
Nem tudom, ez szandekos volt-e, de Haarkon darazsai maskepp mukodik, mint az eredeti, a "kiveve aldozastol" jellegu lapok eseten, mint pl. Silistra a listarol (de van meg jopar lyen lap 2000 elott).
 
Esetleg Illúziópalota?
 
Hőskorszakot nem támogatom elvből. Árnyéksárkány, Quwarg ősmágus, alter art Griffőnix, ilyesmit inkább.
 
Ha már lehet kívánni, Nagyobb kívánság?
 
Úgy tudtuk a HK az tabu, akkor viszont Élőholt quwarg? Ha jól látom az kiesett a védnökiből
 
Ha már ritkaság, talán jobb lenne olyan, amiből nem volt reprint, nem?

A listán gyűjtői okokból nem szerepel Hőskorszak lap, de esetleg egy Hőskorszak lapot ki lehetne adni ilyen célból, mit gondoltok?
 
Lenne is egy ötletem:

Kisebb quwarg istenség, ha már nem foilos lesz akkor nem ütközik a védnökivel sem.
 
még nincs véglegesítve, hogy melyik lap lesz, különben beleírtuk volna, de biztos, hogy nem foilos lap lesz. (ja ha van ötlet, kívánság, írjátok meg, mi még csak vitázunk rajta.)
 
Lehet valamit tudni az egyedi retró ajándéklapról?
Mi lesz az, foilos lesz-e? stb?
 
Látom, lett végül minimum rendelés, de a 3-at amúgy korrektnek tartom.
 
Én játszottam 2000 körül és most újrakezdtem lassan 1,5 éve.Nekem egyetlen fontos dolog van ebben a kiegben, hogy újra átérezzem azt Ami akkor volt. Nem halok meg az 1.-2. körben, nincs tele az asztal 30 lappal a 2. körben, hanem akár több kör kell egyetlen lény kijátszásához, stb stb. Nemnagyon erdekel, hogy ikonos less a repülés vagy nem, vagy fekete vag fehér less a széle. Én azt várom a kiegtöl, hogy a régi játékot tudjam vele játszani elérhetö lapokkal. Persze ha valaminek csunya a grafikája, akkor a szebbet szívesebben nézegetem az asztalon.
 
A tizenhármak városa (Zén) kiegészítő ikonját tudom hasonlóként elképzelni. De nem tudom, hogy a sok kicsi ikon a körgyűrűn belül hogyan nézne ki egy olyan stílusú ikonon.
 
Fordítsd meg egy hkk lapot, és látni fogod, miről van szó. De elkészittetem az ikont és megmutatom, akkor jobban érthető lesz.
 
Nyert az ikon szavazásban a "HKK hátlapról az ikonok körbe", amit én még csak elképzelni sem tudok, hogy mi akart lenni. Erre rá is kérdeztem, de nem kaptam rá választ.
Ez meg lett osztva valami privát facebook oldalon, vagy hogyan tudta ennyire koordináltan mindenki, hogy miről van szó?
 
Szintúgy bízom benne, hogy az ikonozás kérdése át lesz még gondolva. Hajrá eredeti retro!
 
Azt nem láttam említve, de a repülés ikon és k,s stb ellen az is szól, hogy valóban bár könnyebbé tenné a lap megértését ÚN -hez szokott embereknek, de retro versenyen ugyanúgy ottlesznek a régi lapok és azokat is érteni kell. Új repülő ikonos Arkanygyal is ott figyelhet majd az asztalon a régivel együtt. Aki meg nem megy versenyre annak is releváns, mivel jó eséllyel akar majd olyan paklit építeni, aminehez kell olyan lap, aminek csak régi kiadása lesz.

A szövegek pontosítása kifejezetten jó ötlet és sokba fogadnék, hogy a kutyát se zavar, de ezt az ikonozást érdemes lehet átgondolni.
 
Én csak azt sajnálom, hogy néhány lap nem lesz újra rajzolva. A foilnak viszont örülök.
 
Ez egyébként pont nem igaz, hogy a retró lapok egyszerűbbek. Elég sok olyan retró lap van, amin 3-400 karakter van, akár 10-12 sor szöveg, nagyítóval kell elolvasni. És persze jópár olyan, aminek meg rövid a szövege, furcsa módon ez a 2 véglet van. Jelenlegi limitünk egyébként 7 sor (színesítő szöveggel együtt). A szövegek modernizálásával már remélhetőleg már bent leszünk a limiten, kivéve van pár brutálisan hosszú színesítő szöveg.

Én pl a (K) (S) jelölésekhez nem ragaszkodom, amúgy sincs sok ilyen lap, ha úgy is belül tudunk maradni minden ilyen lapnál a 7 soron belül, hogy kiirjuk ezeket szöveggel, akkor legyen úgy.
 
Azért arra szeretném felhívni a figyelmet, hogy a modern környezetben is használt ikonok, K, stb használatát 61,4% NEM szavazta meg, (és 1,8% tartózkodott), ezért nagyon bízom benne, hogy a többség igénye fog ebben a döntésben érvényt kapni.
A repülés ikon erőltetését továbbra sem érzem jó ötletnek. Aki nem tudja elolvasni (a jelentős hányadban az ÚN lapoknál sokkal egyszerűbb) szövegezését egy lapnak, és azon értelmezni a "Repül" vagy "Aktívan jön játékba" kifejezéseket, ott szerintem komoly gond van.
 
Én lennék a legboldogabb, ha minden paraméterrel mindenki elégedett lenne. De szerintem örüljünk már annak is, ha 7-ből 5 paraméter jó neked, a másik 2-t meg elfogadod, mert az másnak fontos úgy.

Azt te jobban látod, egy versenyen átlag hányszor fordul elő, hogy a grok képződményt leárnyéktüzezik. De azt tudnotok kell, hogy minden versenyen alapvetően a jelenlegi érvényes, kódexben rögzített szabályokat kell használni. Természetesen minden versenyszervezőnek jogában áll saját házi szabályokat alkalmazni, de ezeket (vagy egy ezekre mutató linket) tételesen fel kell tüntetnie a versenykiírásban. Tehát nem elég az egy retró versenyen, hogy "a 2000 előtti szabályokat alkalmazzuk". Le kell írnod világosan, hogy a repülés képesség, egy lényre csak egy fegyver rakható, passziv épület nem rombolható stb. Ha bármilyen lapot másképp játszotok, mint a szabályok előírják (pl Fekete lyuk áldozhatatlansága hátrány), és az nem szerepel a lap melletti faqban, azt is fel kell tüntetnetek.
Ha a lista túl hosszú, akkor pedig el kell gondolkodni minden egyes tételnél, van-e bármi jelentősége neki, vagy csak értelmetlen bonyolítás.
 
Imádjuk a ronda képeket. Hörcher könnyedén benne van a top 5 illusztrátorban nálam és sok másnál is.
 
Pont ezek a fajo pontok amiket lehet erdemes lenne ujragondolni. Az lenne a legjobb ha olyan termek jonne amivel mindenki elegedett. Kiado is, mi is, ujak is, es sikeres lenne elismert.

Nekem peldaul fontosabb a repules ikon mintsem 2 lap ujrarajzolasa, foleg ha az ujrarajzolast retro stilusban meg lehet oldani meg jo is lenne.

Ha az UN jatekosok belemennenek abba hogy repules ikon nelkul is jo nekik de mondjuk legyenek K meg S ikonok, mar beljebb vagyunk.

Elkapkodni semmikepp nem erdemes.

Nekem a repulessel kapcsolatban az merul fel hogy: peldakent rajta van a repules ikon ami nem kepesseg, megis egy Grok kepzodmeny kepessegkent fog hatni es ha arnyektuzzel megszuntetem ezt a spec kepesseget akkor mar nem kap bonuszt a Grok kepzodmenytol. De ha most szabalyt modositunk es a repules mar nem szamit kepessegnek az egy jatekmechanikai valtozas es az mar masik jatek lesz.
Tehat a szabalyok modositasaval nem ertek egyet.

Az masik kerdes hogy esztetikailag a szarny kifogasolhato. Ertem hogy elony hogy az UN jatekosoknak segit, masreszt a gyerekeknek is segit tanulni a jatekot. Ez reszemrol elfogadhato. Inkabb a retro hangulat a kerdeses. Azt is megertem h legyen egyseges a lapok arculata. Nyilvan kompromisszumkent elfogadhato hogyha a nyereseg az hogy noveljuk a retro jatekosbazist es a retro formatumot ez erositeni fogja. Viszont akkor a szabalyokon ne modositsunk, a lapok alap mukodesen es szabalyokon.

De az is lehet hogyha specifikusan arra kerdeznenk ra hogy az UN jatekosok a szarny elhagyasaval is el tudnak e fogadni es megvennek-e a termeket soman lehet h belemennenek.

En a fajo pontok osszegyujteset es tovabbi megfontolasat javaslom annak erdekeben hogy sikeres legyen a termek es senkinek ne maradjon rossz erzese.
 
Az biztos, hogy mindenkinek más fér bele a retro témába, nehéz megtalálni az arany középutat! Pl nekem azzal nincs gondom, hogy K3 helyett kiírjuk, hogy körönként 3x, de pl a lejjebb idézett destab szöveget nagyon nem szívesen írnám a régi fogalmazással.

Nekem a legnagyobb fájdalmam a retró szavazások kapcsán, hogy nem szavazták meg a legrondább képek újrarajzolását. Annak ellenére, hogy nekünk ez jelentős költség lenne, sokat számított volna a termék szinvonalába.
 
Nekem ezzel nincs bajom, sztem ez amit írtál így jó. Nekem az ún lapokon lévő jelzések retró környezetbe történő beleerőltetésével van csak bajom.
 
Így van, pontosan! Ez megvalósult. De ha már úgyse tökéletes replikái a lapok a régi verziónak, akkor miért baj, ha mostani teminológiával írjuk rá ugyanazt, amit régen, és akkor minden játékos pontosan ugyanúgy fogja a lapot értelmezni.

Mutatok példát, rögtön az 1. lap:
eredeti szöveg:
"Szörnykomponens költség nélkül is kirakható, 2 ÉP feláldozásával."
akkoe ez most helyettesítés? A teljes költséget helyettesítem, vagy csak a csontot?

Én ezt így írtam most:
"Költségéből az 1 szörnykomponenst helyettesítheted 2 ÉP áldozással."
Teljesen egyértelmű, ez a jelenlegi terminológia.

Van-e olyan játékos, aki szerint jobb lenne az 1.mondat? Ha igen, miért?
 
Az első pontra reflektálva: nem fognak ugyan úgy kinézni, mivel más lesz az évszám, más lesz az oldalán a kiegészítő jele, sőt a lap szélének színe is sok esetben más lesz (fekete helyett fehér). Nem hiszem hogy ezért a gyűjtők reklamáltak volna, sőt sok gyűjtőnek az is számit a retró lapokánál, hogy az adott lap 95-ös, vagy 96-os kiadású például. De ezek szerint egy védnöki lap, ahol azért tegyük hozzá nem arkangyalok meg ördögi mentorok lettek védnökölve, hanem temető, meg T. Vlagyimir és társai, adott esetben kevesebb dologban (évszám és foil) fognak különbözni az eredeti lapoktól mint ezek (évszám, lap szélének színe, meg minden féle UN ikon) a retró lapok. Ez csak egy vélemény, nem biztos hogy igazam van.
 
 | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 |
Nézet:
Hírek, újdonságok, változások | Szavazások

A társalgás szabályai | A legaktívabb fórumok és fórumozók | Moderátori tevékenységek


Főoldal | Túlélők Földje | Ősök Városa | Kalandok Földje | Sárkányölő | Puzzle | Hatalom Kártyái Kártyajáték | Álomfogó Kártyajáték | Káosz Galaktika Kártyajáték | Könyvesbolt | Alanori Krónika | Shadowrun | Battletech | Íróink | Könyvsorozataink | Fórum | Galéria és képeslapküldő | Sci-fi és fantasy novellák | Regisztráció | A Beholder Kft.-ről | Adatvédelmi tájékoztató

© Beholder Kft., 2003 - 2024
E-mail: beholder{kukk}beholder{ponty}hu | Tel.: (06-1)-280-7932

Az oldalon megjelent szöveges és illusztrációs anyagok átvétele, másolása, illetve bármilyen módon történő felhasználása csak a Beholder Kft. engedélyével lehetséges.
A fórumban történő hozzászólások valóságtartalmáért, minőségéért semmilyen felelősséget nem vállalunk.