Vissza a Főoldalra
 

Hírek, változások
Mi is az a HKK?
Hogyan kezdjek játszani?
Megjelent kiegészítők
Teljes szabálykönyv
HKK Kódex
Sorsoló program
Őslich szabályok
HKK-t forgalmazó boltok
HKK klubok
Lapkereső (új)
Lapkereső (régi)
Új Nemzedék lapok
Tiltott és módosított lapok
Versenykiírások
Lezajlott versenyek
Mai versenyek
Profi pontok és versenyzők
Szintlépés
Hatalom Szövetsége
Hatalom Szövetsége tabella
Nemzeti bajnokság
Kiemelt vidéki versenyek
Versenyszabályok
Versenyszervezőknek
Chat, üzenõfal
Fórumok
Szavazások
HKK találkozó
Legendás cél
Toplisták
Pakliszerkesztő (új)
Pakliszerkesztő (régi)
Pakliszerkesztő (régi mobilos verzió)
Megosztások
Memóriajáték
Memóriajáték - Alfa
Kerátor Műhelye
HKK 20 Puzzle
HKK Puzzle
Beholder Labirintus
Mini-szójáték
HKK Blog
HKK Toborzás
HKK Védnöki Program
AK Archívum
Paklileírások
Írások, novellák
TF és ŐV könyvek
Letöltés
HKK Videók
Gyakori kérdések
Kérdezz-felelek
Feliratkozás Hírleveleinkre!
Adatvédelmi Tájékoztató
Ország Boltja 2011 Népszerűségi díj Egyéb kategória II. helyezett Ország Boltja 2012 Népszerűségi díj Hobbi és kellék kategória III. helyezett
Most ingyen kezdhetsz el játszani a Túlélők Földjén!
Kattints ide a részletekért...
Nézz be kártyaboltunkba!
Zén Legendái: Rémháború július 20.
Hatalom Kártyái – Varázsdimenzió június 15.
Zén Legendái: Manaszipoly május 25.
A pillanat képe
Áradás
(Túlélők Földje)
Küldd el képeslapként!
Hogy miért nem települnek a tenger partjára városok? A választ a képen, az időnként ily módon háborgó tenger képében rejtettük el.
Nézz szét a galériában!
X. Kelet-Magyarországi HKK Találkozó: sok verseny, sok koncert
Zén bemutató – Rémháború
Varázsdimenzió paklibemutató: Sose halunk meg! (Egérút)
Legendás cél: 1000 lap
HKK tiltások és nerfek 2024 július

A lista folytatása...
Országjáró feladat 2023
Országjáró feladat 2022
Országjáró feladat 2020
Országjáró feladat 2019

A lista folytatása...
Megújult lapkereső és pakliszerkesztő (226)
HKK kérdés? (47152)
[HKK Piac] Gyakori / nem gyakori lapok (3218)
BEHOLDER bácsinak kérdések !!! (8179)
Varázsdimenzió paklibemutató: Sose halunk meg! (Egérút) (1)
[HKK Piac] Eladó gyűjtemény (9482)

További témák...
Doomlord online game
Mágia Mesterei Online Játék
Szerkesztőség:
honlap@beholder.hu
Készítők:
Farkas Zsolt (Speedz)
Szeitz Gábor (Talbot)
Mazán Zsolt (Maci)
Webdesign:
Szirják Csaba (Chaar-Lee)
Szegedi Gergely (GerY5)
Ha hibát találsz a honlapon:
Írj nekünk!
 

Hatalom Kártyái kártyalap - A gyík lesújt

- Kinézet -
(A szavazáshoz be kell jelentkezned!)
(átlag: 108 szavazat alapján 8.4)

- Használhatóság -
(A szavazáshoz be kell jelentkezned!)
(átlag: 82 szavazat alapján 7.6)
- Eredetiség -
(A szavazáshoz be kell jelentkezned!)
(átlag: 71 szavazat alapján 8.1)

(AK93) Kijátszhatok még egy lapot abban a körben, amikor Ősi béklyó mellett Majd legközelebbel ellenvarázsolták egy kijátszandó lapomat. Az AK88-ban A gyík lesújt-Majd legközelebb kapcsán azt írtuk, hogy a Majd legközelebbel megakadályozott lap olyan, mintha ki sem játszottam volna. Ez alapján a béklyó mellett játszhatok ki újabb lapot, de az ellenfelem nem, hiszen ő már kijátszotta a Majd legközelebbet.
(AK101) Nem kell elköltenem A gyík lesújttal szerzett varázspontot a kör végéig, ha azt egy Sötét mágiára játszottam ki. Az, hogy el kell költeni a varázspontot, az a Sötét mágia hátránya, ami A gyík lesújtnak nincs meg. A lesújtással egyszerűen csak megkapom a varázspontot, és azt kezdek vele, amit csak akarok, és akkor, amikor csak akarom. Például ha a Manaadó csáp által adott varázspontot lopom el, azt sem csak galetkire és testrészre költhetem.
(AK130) Mi történik akkor, ha A gyík lesújttal reagálok az ellenfelem A felhők asszonyára? A gyík lesújt egy reakció, tehát előbb létrejön, mint A felhők asszonya, így módosítja annak hatását. Ezután létrejön A felhők asszonya, elveszi a varázspontodat, amit te kapsz meg A gyík lesújt miatt, az ellenfeled pedig nem kap semmit, vagyis a varázspontod változatlan marad. Természetesen a kör hátralevő részében nem kaphatsz varázspontot.
(AK133) Ki kap varázspontot a Manafonáltól, ha a kijátszásakor A gyík lesújttal reagálok rá? Először is térjünk ki arra, hogy mikor reagálhatok A gyík lesújttal a Manafonálra. A gyík lesújtot akkor játszhatom ki, ha az ellenfelem varázspontot kapna varázslat vagy hatás eredményeképpen, akár késleltetve is. Azonban amikor a Manafonalat kijátszom, akkor egy varázslatot játszok ki, de a varázslat eredményeképpen nem fogok varázspontot kapni. A varázspontot egy hatás fogja nekem adni majd, ami egy asztalon levő laptól származik. Így a Manafonálra, mint varázslatra nem reagálhatok A gyík lesújttal. Akkor reagálhatok vele, ha a Manafonál hatásától varázspontot kapok. Mivel előkészítő fázisban nem cselekedhetek, ezért ekkor gyík lesújtani sem tudok. Amikor az ellenfelem először kapna varázspontot az előkészítő fázison kívül a Manafonáltól, akkor reagálhatok, és a reakció csak az első alkalomra vonatkozik, ebben az esetben arra, amikor reagálok. Hasonló esetet írtunk le az AK88 Kérdezz-felelek rovatában a Kyorg központról és a laphúzásról, csak akkor nem fejtettük ki ilyen bőven.
(AK139) Mondhatom-e azt kör végén, hogy nem akarok húzni az Összeesküvésre, akkor ha az ellenfelem kijátszásakor A gyík lesújttal reagált rá? Valóban, az Összeesküvéssel nem kötelező húzni, azonban egy lap kijátszásánál meg kell határozni minden, a lappal kapcsolatos dolgot. Így a lap kijátszásakor, még a reakciók előtt, el kell döntenem, hogy akarok-e húzni vele. Mivel a lapnak ez az egyik alapfunkciója, ezért ha kijátszáskor nem jelentem ki, hogy nem akarok vele húzni, az azt jelenti, hogy húzni akarok vele.
(AK147) Nem játszhatomki A gyík lesújtot az Élőholt kémekre, mivel nem a képessége az, hogy lapot húzok, hanem a hátránya.
(AK149) Nem játszhatok ki A gyík lesújtot Ewgbert, a mágusra, miután kiszámoltuk az idézési költségek összegét, előtte kell kijátszanom. Egy lapra csak addig lehet reagálni, amíg a lap képessége nem jött létre. Ha már kiszámoltátok az eredményt, az azt jelenti, hogy Ewgbert képessége létrejött, ekkor már nem lehet rá reagálni.
(AK88) A gyík lesújt hátrányra (pl. A hatalom torzulása, A tisztesség manifesztációja) nem működik.
(AK88) és (AK94) Mi történik akkor, ha egy Energizációra kijátszok egy Ellenvarázslatot és egy A gyík lesújtot is egyszerre? A gyík lesújt azt csinálja, hogy az ellenfél helyett én húzok, illetve kapok varázspontot. Viszont, ha egy counterrel megakadályozom a varázslatot, akkor ugye az ellenfelem sem húzna/kapna varázspontot, így A gyík lesújt hatása sem léphet érvénybe, a lapok kijátszásának sorrendjétől függetlenül.
(AK88) Ha A gyík lesújtot egy olyan asztalon maradó lapra használom, ami minden körben lapot húzat, én akkor is csak egyszer húzok vele lapot, nem pedig minden alkalmommal. Azonban például a Kyorg központra nem lehet használni, mivel az az előkészítő fázisban működik, és akkor nem játszhatok ki lapot.
(AK88) Nem játszhatom ki A gyík lesújtot a Majd legközelebbre, mivel a Majd legközelebbre nem húzol lapot, és nem kap varázspontot sem. Csak visszaveszi a kijátszott lapját, és visszaírja az érte járó varázspontot. Olyan, mintha ezt a lapot ki sem játszotta volna. Ennek ellentmond egy korábbi válaszunk az Alanori Krónika 69-es számában. Ott azt mondtuk, hogy a Majd legközelebbel megakadályozott lap esetén sebez a Morgan átka, mivel elköltöttem a varázspontot. Egyszerűbb, és sok problémát megold azonban az, ha a jövőben a Majd legközelebbnél úgy vesszük, hogy az általa megakadályozott lapot ki sem játszottam.
(AK93) Ha az Energizációmra A gyík lesújttal reagál az ellenfél, dönthetek-e úgy a húzási fázisomban, hogy nem húzok lapot? Az Energizáció lap felajánlja a döntés lehetõségét. Ha pedig van döntési lehetõségem, azt mindig akkor kell eldönteni, amikor az aktuálissá válik. Vagyis az Energizációnál akkor, amikor lapot húznék. És ekkor, mivel már tudom, hogy úgyis az ellenfél húzna, dönthetek úgy, hogy mégsem húzok lapot.
(AK93) Mi történik akkor, ha van öt varázspontom, és A gyík lesújttal reagálok egy Manaszívásra? Először levonom A gyík lesújt idézési költségét, marad három varázspontom. Azután létrejön A gyík lesújt, vagyis én fogom megkapni majd a varázspontot, amikor az ellenfelem kapna. Ezután létrejön a Manaszívás, elvesztem a három varázspontot, majd az ellenfelem helyett én kapom meg, tehát nem történik semmi.
(AK93) Mi történik, akkor, ha A gyík lesújttal reagálok egy Manasajtolásra? Nos, a Manasajtolásnál csak sikeres kijátszás után kell megnevezni, hogy varázspontot akarok kapni, vagy lapot szeretnék húzni. Először A gyík lesújt jön létre, vagyis még nem eldöntött a kérdés, ezek után sikeresen létrejön a Manasajtolás, és a lap kijátszója eldönti, hogy melyiket választja a két lehetőség közül. Nyilvánvalóan azt fogja, ami A gyík lesújttal reagáló ellenfélnek a rosszabb választás.
(AK94) Mennyit fog húzni az ellenfelem, ha a Manaszaporodásomra A gyík lesújttal reagál? Valószínûleg semennyit, mivel a Manaszaporodásnál az X-et csak sikeres kijátszás után kell meghatároznom.
(AK94) Reagálhatok a Diána kívánságával az ellenfelem ugyanezen lapjára, csak nem lesz eredménye. Ugyanis a reakciók fordított sorrendben hajtódnak végre. Vagyis ha én is kijátszom a Diána kívánságát, akkor elõször létrejön az enyém, majd az ellenfélé, így a lap továbbra is az ellenfélnél marad. Ugyanez a helyzet A gyík lesújttal is.
(AK94) Reagálhatok két A gyík lesújttal az ellenfelem Energizációjára, de ettõl még csak egyszer fogok varázspontot kapni és lapot húzni.
(AK97) Mi történik akkor, ha a Goldugarom kijátszására az ellenfelem Esszenciakapoccsal (reakcióként másolja a lényt) és Lélekcsapdával (ellenvarázsolja a lényt) reagál? Mivel az Esszenciakapocs sikere nem függ az eredeti varázslat sikeres kijátszástól, ezért a kapocs és csapda sorrendjétől függetlenül mindkét lap sikeresen létrejön, míg az ellenfél Goldugarja nem jön létre. Mégpedig azért, mert A gyík lesújttal csak akkor húzok lapot, ha az ellenfél is húz, míg az Esszenciakapocs sikere, vagy pl. Manaégés független az eredeti lap sikerétől
(AK99) Kijátszhatom-e A gyík lesújtot, ha az ellenfelem izomjelző miatt húz lapot, vagy kap varázspontot? A fő kérdés ugye az, hogy hatásnak számít-e az izommal történő laphúzás, hiszen A gyík lesújt hatásokra és varázslatokra vonatkozik. Ez a húzás, illetve VP kapás módosítható, tehát hatásnak számít, ezért kijátszhatom rá a lesújtot, és én fogok húzni, vagy varázspontot kapni. További kérdés még, hogy több izomjelző estében egy vagy több hatásnak számít-e, és mikor kell eldönteni, hogy varázspont vagy lap lesz az izomjelzőből. nos, a szabályköny szerint egyszerre kell eldöntenem, hogy hány jelzőért húzok lapot, és hányért kapok varázspontot. Ez alapján az egész egy hatásnak számít, és a döntés után lehet rá reakciókat használni, vagyis ekkor lehet lesújtani is.
Kiegészítés egy korábbi kérdéshez: (AK130) Mi történik akkor, ha A gyík lesújttal reagálok az ellenfelem A felhők asszonyára? A gyík lesújt egy reakció, tehát előbb létrejön, mint A felhők asszonya, így módosítja annak hatását. Ezután létrejön A felhők asszonya, elveszi a varázspontodat, amit te kapsz meg A gyík lesújt miatt, az ellenfeled pedig nem kap semmit, vagyis a varázspontod változatlan marad. Természetesen a kör hátralevő részében nem kaphatsz varázspontot. A kérdés az, hogy a fentebb leírt állítás helyes-e, mivel A felhők asszonya sikeres létrejötte után az ellenfél nem kaphat varázspontot, azaz A felhők asszonya által kapott varázspontot sem kapja meg. Igen, a fenti állítás igaz, de nem teljesen pontos. A varázspontot ilyenkor A gyík lesújt adja, ami reakció lévén előbb jön létre, mint az asszony képessége. Ez alapján A gyík lesújtra lehet másik A gyík lesújttal reagálni, hiszen A gyík lesújt adja a VP-t, nem az eredeti lap, így A gyík lesújt egy VP-t adó forrás.
Kiadás: Esthar Császárság Gyakoriság: ritka Lapszín (isten): Mágus Klán Típus: azonnali Altípus: reakció Szöveg: Közvetlenül azután játszhatod ki, hogy egy játékos egy lap kijátszása vagy egy hatás nyomán VP-t kapna vagy lapot húzna (akár késleltetve is). A VP-ket ill. lapokat helyette te kapod, akkor, amikor ő kapná. A lap vagy hatás esetleges többi része normálisan létrejön. Illusztráció: Boros Zoltán, Szikszai Gábor

Ha hiba van a lap szövegében, színében, vagy egyéb adatában...
(írd meg nekünk és kijavítjuk!)

Létrehozás: 2003. október 10. 20:10:26
Utolsó frissítés: 2022. november 17. 15:24:29


Főoldal | Túlélők Földje | Ősök Városa | Kalandok Földje | Sárkányölő | Puzzle | Hatalom Kártyái Kártyajáték | Álomfogó Kártyajáték | Káosz Galaktika Kártyajáték | Könyvesbolt | Alanori Krónika | Shadowrun | Battletech | Íróink | Könyvsorozataink | Fórum | Galéria és képeslapküldő | Sci-fi és fantasy novellák | Regisztráció | A Beholder Kft.-ről | Adatvédelmi tájékoztató

© Beholder Kft., 2003 - 2024
E-mail: beholder{kukk}beholder{ponty}hu | Tel.: (06-1)-280-7932

Az oldalon megjelent szöveges és illusztrációs anyagok átvétele, másolása, illetve bármilyen módon történő felhasználása csak a Beholder Kft. engedélyével lehetséges.