Vissza a Főoldalra
 

Hírek, változások
Mi is az a HKK?
Hogyan kezdjek játszani?
Megjelent kiegészítők
Teljes szabálykönyv
HKK Kódex
Sorsoló program
Őslich szabályok
HKK-t forgalmazó boltok
HKK klubok
Lapkereső (új)
Lapkereső (régi)
Új Nemzedék lapok
Tiltott és módosított lapok
Versenykiírások
Lezajlott versenyek
Mai versenyek
Profi pontok és versenyzők
Szintlépés
Hatalom Szövetsége
Hatalom Szövetsége tabella
Nemzeti bajnokság
Kiemelt vidéki versenyek
Versenyszabályok
Versenyszervezőknek
Chat, üzenõfal
Fórumok
Szavazások
HKK találkozó
Legendás cél
Toplisták
Pakliszerkesztő (új)
Pakliszerkesztő (régi)
Pakliszerkesztő (régi mobilos verzió)
Megosztások
Memóriajáték
Memóriajáték - Alfa
Kerátor Műhelye
HKK 20 Puzzle
HKK Puzzle
Beholder Labirintus
Mini-szójáték
HKK Blog
HKK Toborzás
HKK Védnöki Program
AK Archívum
Paklileírások
Írások, novellák
TF és ŐV könyvek
Letöltés
HKK Videók
Gyakori kérdések
Kérdezz-felelek
Feliratkozás Hírleveleinkre!
Adatvédelmi Tájékoztató
Ország Boltja 2011 Népszerűségi díj Egyéb kategória II. helyezett Ország Boltja 2012 Népszerűségi díj Hobbi és kellék kategória III. helyezett
Most ingyen kezdhetsz el játszani a Túlélők Földjén!
Kattints ide a részletekért...
Nézz be kártyaboltunkba!
Zén Legendái: Manaszipoly május 25.
Alfa pakli - Mágusok március 16.
Alfa pakli - Druidák március 16.
Alfa pakli - Boszorkányok március 16.
A pillanat képe
A furfang temploma
(Túlélők Földje építmény)
Küldd el képeslapként!
Itt-ott elszórva találni még néhány elhagyatott építményt, melyről nem tudni kik és mikor építették. A furfang temploma pont ilyen, bár vannak rajta ajtók és ablakok, a belsejébe jutni még soha senkinek nem sikerült.
Nézz szét a galériában!
Varázsdimenzió lapbemutató 3. hét
Páros verseny a hétvégén
HKK várható módosítások, nerfek (július 1.)
Varázsdimenzió lapbemutató 2. hét
60. BEHOLDER TALÁLKOZÓ 2024.06.15. PROGRAMJA

A lista folytatása...
Országjáró feladat 2023
Országjáró feladat 2022
Országjáró feladat 2020
Országjáró feladat 2019

A lista folytatása...
BEHOLDER bácsinak kérdések !!! (8157)
60. BEHOLDER TALÁLKOZÓ 2024.06.15. PROGRAMJA (6)
HKK várható módosítások, nerfek (július 1.) (29)
Új HKK kiegészítő: Varázsdimenzió (60)
Lapötletek (64971)
Zarknod Börtönében (979)

További témák...
Doomlord online game
Mágia Mesterei Online Játék
Szerkesztőség:
honlap@beholder.hu
Készítők:
Farkas Zsolt (Speedz)
Szeitz Gábor (Talbot)
Mazán Zsolt (Maci)
Webdesign:
Szirják Csaba (Chaar-Lee)
Szegedi Gergely (GerY5)
Ha hibát találsz a honlapon:
Írj nekünk!
 

Hatalom Kártyái kártyalap - Apró kívánság

- Kinézet -
(A szavazáshoz be kell jelentkezned!)
(átlag: 62 szavazat alapján 4.6)

- Használhatóság -
(A szavazáshoz be kell jelentkezned!)
(átlag: 103 szavazat alapján 9.3)
- Eredetiség -
(A szavazáshoz be kell jelentkezned!)
(átlag: 62 szavazat alapján 7.6)

(AK117) Idézhetek avatárt az Avatár idézésével, ha a játékban van egy Bufa kódexe. A Bufa kódexe mellett az első öt körben csak egy lapot lehet kijátszani, míg az Avatár idézésével a pakliból kijátszhatok ingyen egy avatárt. Vagyis helyzet ugyanaz, mint amit már leírtunk az Apró kívánság-Ősi béklyó kapcsán. Ráadásul itt a Bufa kódexén rajta is van, hogy csak kézből kijátszásra vonatkozik.
(AK145) Nem kap életet egy életes lény, ha ellopom Diána kívánságával. Az élet szabálya szerint akkor kap életet egy lény, ha azt az idézési költség kifizetésével a kezemből kijátszom. Tehát nem kap életet, ha pl. pakliból veszem elő Apró kívánsággal, Elfeledett szingularitással. Nem kap akkor sem, ha kirakom pl. Nagyobb idézéssel. A Diána kívánságán az szerepel, hogy „úgy kell tekinteni, mintha te játszottad volna ki”. Tehát az élet feltételének egy része teljesül, de a második nem, nevezetesen az, hogy az idézési költség kifizetésével játszottad ki.
(AK149) A Felfelé a lejtőn és a Bénító gyűrű az Ősi béklyó példája alapján a jövőben csak kézből kijátszásra vonatkozik. Így már egyértelmű, hogy nem drágítják sem az Apró kívánsággal kirakott lapot, sem mondjuk az Ördögi mentorral visszahozott lényeket. Sőt a nem kézből kijátszott lapok nem számítanak bele a kijátszott lapok számába a következő drágításnál.
(AK95) Az AK86 Kérdezz-felelek rovata alapján egy lap bármilyen módon történő játékba hozatala kijátszásnak minősül. Ezt a gondolatmenetet követve az Ősi béklyó mellett nem működhetne az Apró kívánság, és a hasonló előkereső/visszahozó lapok. Az Ősi béklyó azt mondja, hogy minden játékos körönként csak egy lapot játszhat ki. Itt azonban a kijátszás a kézből való kijátszásra vonatkozik, csak a fogalmazás picit pontatlan. Vagyis az Ősi béklyó mellett a kezedből körönként egy lapot játszhatsz ki, így minden visszahozó, egyből kirakó lap (Kineport, Ördögi mentor, Kísérteties bajnok stb.) lap működik mellette.
Keresésnek számít az is, ha a pakliból elővett lapot nem kezembe, hanem az asztalra, gyűjtőbe, pakli tetejére rakom (pl. Apró kívánság, Légelementál idézése (új), Ravasz vérfarkas). A keresés definíciója: Minden lap keres, aminek a szövegében a keresés szerepel. Illetve keresés még az is, ha a paklimból, vagy annak x lapjából (és x akár egy is lehet), vagy a kiegészítő pakliból a saját döntésem szerint, vagy valamilyen feltétel alapján vehetek kézbe lapokat, vagy rakhatok ki az asztalra, a gyűjtőbe vagy a pakli tetejére.
A Térsűrítéssel számos probléma merült fel. A lapokat azonnal ki kell rakni? Lehet-e rájuk reagálni? Külön lapkijátszásnak számítanak? Mi van ha kirakom az egyik lényt és a másikat utána eldobatják, visszakeverem stb. Épp ezért a Térsűrítés működését egyértelműsítjük: A két lény a Térsűrítés hatásaként kerül kijátszásra, hasonlóan az Apró kívánsághoz. Ha az idézési költségükben X szerepel, azt 0-nak kell tekinteni. A Térsűrítés sikeres kijátszása után rögtön játékba kerülnek, reagálni nem lehet rájuk, háló és egyéb, kijátszott lapok számát befolyásoló hatások nem hatnak rájuk. Kijátszáskori képességük létrejön.
A gyűjtőben és pakliban levő, az idézési költségében X-et és ?-et tartalmazó lapoknál (pl. Szörnybűvölés (új), Vérkeszeg (új)) az X és ? a minimális érték, általában 0. Ha a gyűjtőből vagy a pakliból hozom őket játékba (pl. Apró kívánság), X és ? értékét nem választhatom meg, az továbbra is a lehető legkisebb érték marad. Nem tudok tehát elszörnybűvölni egy 2 VP-s lényt, ha Apró kívánsággal veszem elő a Szörnybűvölést (új), mivel a Szörnybűvölés lapnál a minimális érték 0.
Az Aranytigris (új) lapnál az Apró kívánsággal és a Térsűrítéssel ellentétben a 3 Fairlight lap nem kijátszáskori hatásként jön létre. Egyszerűen annyit csinál, hogy a várakozó hatások közé kerül 3 db hatás, amelyek mindegyike egy-egy Fairlight lapod idézési költségét 0-val helyettesíti, módosító hatásoktól függetlenül. Ha a költségben X szerepel, akkor X bármilyen megengedett érték lehet. Hasonlóan működik az Ongóliant roham (új) is.
Ha az ellenfelem kijátszott rám egy Thu'zad utazását, és én az én körömben kijátszok egy Apró kívánságot, akkor létrejön az a lap nem jön létre, amit apró kívántam. A Thu'zad utazása nem csak kézből kijátszásra vonatkozik, így az Apró kívánságot is akadályozza. Ha már kijátszottam az Apró kívánságot, a lapot elő kell keresnem, de mivel a Thu'zad utazása miatt már nem jöhet létre, ezért a gyűjtőbe kell dobni.
Kirakhatom Apró kívánsággal a Bosszúszomjas pegazust a paklimból, mivel annak idézési költsége a paklimban a lehető legkisebb érték, azaz 0. Ehhez hasonló, amikor Morgan (új) rak vissza a gyűjtőből egy Lávasárkányt (új). A gyűjtőben a sárkány idézési költsége szintén a lehető legkisebb érték, azaz 4, így Morgan (új) 1 VP-ért rakja vissza.
Nem drágítja a Hegymélyi keltető azt, ha a Molluszk, az ócskással egy fattyat hozok játékba. Ez ugyan lapkijátszás, de ilyenkor nem a lap költségét fizetem ki, hanem azét a forrásét, ami a lapot játékba rakja, hasonlóan, mint pl. a Nekromantanoncnál vagy az Apró kívánságnál. A forrás költsége ilyenkor helyettesíti a kijátszott lap költségét.
Nem tehetek ki Apró kívánsággal egy Teknős holdnyelőt (új) vagy egy Drioszt. A legutóbbi Kérdezz-felelekben a Bosszúszomjas pegazus esetében azt írtuk, hogy "idézési költsége a paklimban a lehető legkisebb érték, azaz 0". Ezt páran félreértették: ez természetesen csak azokra a lapokra vonatkozik, melyek idézési költsége kizárólag X-et vagy ?-et tartalmaz. Vagyis nem a teljes idézési költség lesz a "lehető legkisebb érték", hanem az X és az ?, vagyis a Teknős holdnyelő (új) és a Driosz költsége a pakliban, kézben, illetve gyűjtőben 7, illetve 6. Lásd még: HKK Kódex, 7.7.2.
Kiadás: Esthar Császárság, Alappakli, 8. kiadás, Alappakli, 10. kiadás Gyakoriság: ritka Lapszín (isten): Tharr Típus: általános Szöveg: Keress elő a paklidból egy legfeljebb 2 VP idézési költségű, asztalon maradó lapot, és rakd játékba, mintha most játszottad volna ki. Az esetleges kijátszási feltételnek teljesülnie kell. Ezután a paklidat keverd meg. Illusztráció: Szatmári Zsolt

Ha hiba van a lap szövegében, színében, vagy egyéb adatában...
(írd meg nekünk és kijavítjuk!)

Létrehozás: 2003. október 10. 20:10:24
Utolsó frissítés: 2022. november 17. 15:24:30


Főoldal | Túlélők Földje | Ősök Városa | Kalandok Földje | Sárkányölő | Puzzle | Hatalom Kártyái Kártyajáték | Álomfogó Kártyajáték | Káosz Galaktika Kártyajáték | Könyvesbolt | Alanori Krónika | Shadowrun | Battletech | Íróink | Könyvsorozataink | Fórum | Galéria és képeslapküldő | Sci-fi és fantasy novellák | Regisztráció | A Beholder Kft.-ről | Adatvédelmi tájékoztató

© Beholder Kft., 2003 - 2024
E-mail: beholder{kukk}beholder{ponty}hu | Tel.: (06-1)-280-7932

Az oldalon megjelent szöveges és illusztrációs anyagok átvétele, másolása, illetve bármilyen módon történő felhasználása csak a Beholder Kft. engedélyével lehetséges.