Vissza a Főoldalra
 

Hírek, változások
Mi is az a HKK?
Hogyan kezdjek játszani?
Megjelent kiegészítők
Teljes szabálykönyv
HKK Kódex
Sorsoló program
Őslich szabályok
HKK-t forgalmazó boltok
HKK klubok
Lapkereső (új)
Lapkereső (régi)
Új Nemzedék lapok
Tiltott és módosított lapok
Versenykiírások
Lezajlott versenyek
Mai versenyek
Profi pontok és versenyzők
Szintlépés
Hatalom Szövetsége
Hatalom Szövetsége tabella
Nemzeti bajnokság
Kiemelt vidéki versenyek
Versenyszabályok
Versenyszervezőknek
Chat, üzenõfal
Fórumok
Szavazások
HKK találkozó
Legendás cél
Toplisták
Pakliszerkesztő (új)
Pakliszerkesztő (régi)
Pakliszerkesztő (régi mobilos verzió)
Megosztások
Memóriajáték
Memóriajáték - Alfa
Kerátor Műhelye
HKK 20 Puzzle
HKK Puzzle
Beholder Labirintus
Mini-szójáték
HKK Blog
HKK Toborzás
HKK Védnöki Program
AK Archívum
Paklileírások
Írások, novellák
TF és ŐV könyvek
Letöltés
HKK Videók
Gyakori kérdések
Kérdezz-felelek
Feliratkozás Hírleveleinkre!
Adatvédelmi Tájékoztató
Ország Boltja 2011 Népszerűségi díj Egyéb kategória II. helyezett Ország Boltja 2012 Népszerűségi díj Hobbi és kellék kategória III. helyezett
Most ingyen kezdhetsz el játszani a Túlélők Földjén!
Kattints ide a részletekért...
Nézz be kártyaboltunkba!
Alfa pakli - Mágusok március 16.
Alfa pakli - Druidák március 16.
Alfa pakli - Boszorkányok március 16.
A pillanat képe
Ork bérgyilász
(Túlélők Földje szörnyeteg)
Küldd el képeslapként!
"Az orkok kitűnő bérgyilkosok: olcsók és nem kár értük, ha netán elvesznének a küldetés teljesítése során. A városok szívében élő titkos alvilági szervezetek ezért előszeretettel alkalmazzák őket a piszkos munka elvégzésére, ha valakit el kell tenni láb alól." - részlet az Encyclopedia Fantasiából
Nézz szét a galériában!
Hétvégi verseny és Legendák Viadala
Legendák Viadala paklibeküldés
HKK Kódex változások
Hatalom Szövetsége - 54. félév végeredmény
Ajándéksorsolás április + márciusi eredményhirdetés

A lista folytatása...
Országjáró feladat 2023
Országjáró feladat 2022
Országjáró feladat 2020
Országjáró feladat 2019

A lista folytatása...
Lapötletek (64958)
HKK kérdés? (47081)
Hétvégi verseny és Legendák Viadala (22)
HKK online, TF online, Argum City (49)
Versenybeszámolók (19284)
BEHOLDER bácsinak kérdések !!! (8133)

További témák...
Doomlord online game
Mágia Mesterei Online Játék
Szerkesztőség:
honlap@beholder.hu
Készítők:
Farkas Zsolt (Speedz)
Szeitz Gábor (Talbot)
Mazán Zsolt (Maci)
Webdesign:
Szirják Csaba (Chaar-Lee)
Szegedi Gergely (GerY5)
Ha hibát találsz a honlapon:
Írj nekünk!
 

Hatalom Kártyái kártyalap - Kísérteties bajnok

A lap felújított változata (ahogy egy késõbbi kiegészítõben megjelent)

- Kinézet -
(A szavazáshoz be kell jelentkezned!)
(átlag: 20 szavazat alapján 7.8)

- Használhatóság -
(A szavazáshoz be kell jelentkezned!)
(átlag: 17 szavazat alapján 5.9)
- Eredetiség -
(A szavazáshoz be kell jelentkezned!)
(átlag: 16 szavazat alapján 6.1)
(AK32) Ha Lady Olívia macskáját Kísérteties bajnokkal visszahozom, a kör végén a gyűjtőbe kerül, nem menti meg az életjelzője. A Kísérteties bajnokon ugyanis az szerepel, hogy az így megidézett lény kör végén mindenképpen a gyűjtőbe kerül. Az Ezüsthajnal szabálykönyvében már leírtuk, hogy ha egy lapon a "mindenképpen" szó szerepel, akkor azt semmilyen lap nem változtathatja meg, vagyis mindenképpen megtörténik.
(AK33) Kísérteties bajnokkal nem hozhatok vissza Fair play mellett 6-nál nagyobb idézési költségű lényt, mivel a Kísérteties bajnok az őrposztba hozza vissza azt.
(AK33) Kísérteties bajnokkal nem hozhatok vissza Fair play mellett 6-nál nagyobb idézési költségű lényt, mivel a Kísérteties bajnok az őrposztba hozza vissza.
(AK33) A Kísérteties bajnokkal visszahozott lény a kör legvégén kerül a gyűjtőbe, azaz utána már nem lehet lapot kijátszani, így Haláltáncot sem.
(AK35) Ha Kísérteties bajnokkal játékba hozok egy Óriás pöfeteget, a kör végén kapok kis gombákat, mivel a bajnok szövegében az szerepel, hogy az így visszahozott lény minden szempontból normális módon viselkedik. Az ilyen lényeknek minden speciális képessége működik.
(AK36) A Kísérteties bajnokkal visszahozott lény minden szempontból normálisan viselkedik, kivéve, hogy a kör végén mindenképpen a gyűjtőbe kerül, de csak akkor, ha még az asztalon van. Ha valamilyen hatással (pl. A Gépezet) visszaveszem a kezembe, akkor már nem tud a gyűjtőbe kerülni.
(AK38) A Megtestesülésnek kijátszási feltétele, hogy feláldozd X ÉP-det. A HKK-ban, a kijátszási feltételt mindig teljesíteni kell, amikor az adott lap bármilyen módon játékba kerül, kivéve, ha valamilyen lap határozottan az ellenkezőjét nem állítja. Tehát a Kísérteties bajnoknál is teljesíteni kell a kijátszási feltételt, és a Megtestesülés annyi per annyis lesz, ahány ÉP-t áldozok neki. Persze nem egy jó üzlet a Megtestesülést visszahozni a bajnokkal, mivel amikor a kör végén a gyűjtőbe kerül ismét sebződök annyit, mint amennyit áldoztam neki.
(AK45) Az előkészítő fázisban nem lehet használni aktiválást kívánó speciális képességeket, de az állandó képességek működnek. A probléma abból adódik, hogy néha nehéz eldönteni egy képességről, hogy állandó vagy aktivizálást kívánó képesség. Általános szabály erre az, hogy azok a képességek kívánnak aktivizálást, amelyiknél szabadon dönthetek arról, hogy használom a képességet vagy nem. Értelemszerűen az összes olyan képesség, aminek költsége van, aktivizálást kívánó, mert ott mindig én döntök arról, hogy használom-e a képességet. A büntetés állandó képesség, mivel az tőlem függetlenül mindig kifejti hatását. A Romboló már egy vitatottabb eset, de amikor a gyűjtőbe kerül, nem kötelező célpontot választanom neki, így ez is aktivizálást kíván, ezért nem működik az előkészítő fázisban sem. Sőt a Kísérteties bajnokkal visszahozott Romboló sem szed le semmit, amikor visszamegy a gyűjtőbe, mivel az a kör legvégén történik, és utána már nem használhatok aktivizálást igénylő képességet. Ha a Romboló szövegében nem az szerepelne, hogy választhatok neki célpontot, hanem az, hogy ha a gyűjtőbe kerül mindenképpen leszed egy célpont lapot, akkor állandóan működő képességnek minősülne, és ekkor működne az előkészítő fázisban is. Persze ekkor a saját lapodat szedné le a saját rombolód, ha az ellenfélnek nem lenne lapja játékban.
(AK54) Felhúzom a feláldozott A kalmárok italáért járó lapokat akkor is, ha az ellenfelem egy Talbot szavával válaszolt. A Talbot szavánál a kör legvégén, vagyis a gyógyulási fázis legvégén automatikusan megtörténő dolgok továbbra is végrehajtódnak. A lények, épületek felgyógyulnak, felhúzom a A kalmárok italáért járó lapokat, a Kísérteties bajnokkal visszahozott lény leesik stb. Viszont a gyógyulási fázis korábbi része, amikor még azonnali varázslatokat és hatásokat lehet használni, szintén elmarad, senki nem csinálhat semmit.
(AK57) Mi történik akkor, ha Sir Lonil Zomarra Utolsó áldást játszok ki? És akkor, ha Kisebb Zannal másolom? Az Utolsó áldás esetében egyértelmű a kérdés. Sir Lonil Zomaron az olvasható, hogy sebzésen kívül semmilyen módon nem kerülhet a gyűjtőbe, az Utolsó áldáson pedig az, hogy a lény a kör végén a gyűjtőbe kerül. A két lap ellentmond egymásnak, ezért a Kronobogárnál felállított szabályt követjük: az asztalon maradó lap hatása mindig erősebb az egyszeri hatású lapénál. Vagyis Sir Lonil Zomar nem kerül a gyűjtőbe. Ha Kisebb Zannal másolom az már más helyzet, mert a zan egy asztalon maradó lap, annak ellenére, hogy a kör végén a gyűjtőbe kerül. Ekkor is a Kronobogár esetét lehet követni: ha két asztalon maradó lap ellentmond egymásnak, akkor a később játékba került lap szövege a mérvadó. Tehát a Kisebb Zannal másolt Sir Lonil Zomar a gyűjtőbe kerül a kör végén. Felvetették még a Kísérteties bajnok + Sir Lonil Zomar kombó kérdését is, itt azonban már az alapfelállás hibás, hiszen Sir Lonil Zomar csak kézből kerülhet játékba, Kísérteties bajnokkal ezért nem lehet visszahozni.
(AK95) Az AK86 Kérdezz-felelek rovata alapján egy lap bármilyen módon történő játékba hozatala kijátszásnak minősül. Ezt a gondolatmenetet követve az Ősi béklyó mellett nem működhetne az Apró kívánság, és a hasonló előkereső/visszahozó lapok. Az Ősi béklyó azt mondja, hogy minden játékos körönként csak egy lapot játszhat ki. Itt azonban a kijátszás a kézből való kijátszásra vonatkozik, csak a fogalmazás picit pontatlan. Vagyis az Ősi béklyó mellett a kezedből körönként egy lapot játszhatsz ki, így minden visszahozó, egyből kirakó lap (Kineport, Ördögi mentor, Kísérteties bajnok stb.) lap működik mellette.
(AK95) Mivel bármely módon való játékba hozás kijátszásnak számít, és az antimágia szabályánál nincs leírva, hogy csak kézből kijátszáskor működik, ezért ha Kísérteties bajnokkal visszahozok egy Moa darabolót, akkor először létrejön az anti-mágia, majd elveszi az ellenfél varázspontját. A kör végén pedig a gyűjtőbe kerül.
(AK97) Nem működik a Moa lord képessége, ha Szokatlan ceremónia miatt, vagy Kísérteties bajnok miatt kerül a gyűjtőbe. Csak akkor működik, ha forrás eredményeként kerül a gyűjtőbe. A Szokatlan ceremóniánál használati költségként áldozom. Ez ún. „nem kényszerített áldozás”, ami nem számít hatásnak, így nem is forrás. A Kísérteties bajnoknál a bajnok hátránya miatt kerül a gyűjtőbe. A hátrány szintén nem hatás, és nem is forrás.
Kiadás: Létsíkok, Túlélők Földje Gyakoriság: nem gyakori Lapszín (isten): Leah Típus: azonnali Szöveg: Csak a csere és a harci fázis között játszhatod ki, ha van legalább egy hely az őrposztodban. Válassz ki egy lényt a gyűjtődből, ez a lény a kör végéig az őrposztodba kerül. Mindenben a normális módon viselkedik, kivéve, hogy a kör végén mindenképpen a gyűjtőbe kerül. Illusztráció: Bőjthe Csaba

Ha hiba van a lap szövegében, színében, vagy egyéb adatában...
(írd meg nekünk és kijavítjuk!)

Létrehozás: 2003. október 10. 20:05:02
Utolsó frissítés: 2024. január 12. 12:47:04


Főoldal | Túlélők Földje | Ősök Városa | Kalandok Földje | Sárkányölő | Puzzle | Hatalom Kártyái Kártyajáték | Álomfogó Kártyajáték | Káosz Galaktika Kártyajáték | Könyvesbolt | Alanori Krónika | Shadowrun | Battletech | Íróink | Könyvsorozataink | Fórum | Galéria és képeslapküldő | Sci-fi és fantasy novellák | Regisztráció | A Beholder Kft.-ről | Adatvédelmi tájékoztató

© Beholder Kft., 2003 - 2024
E-mail: beholder{kukk}beholder{ponty}hu | Tel.: (06-1)-280-7932

Az oldalon megjelent szöveges és illusztrációs anyagok átvétele, másolása, illetve bármilyen módon történő felhasználása csak a Beholder Kft. engedélyével lehetséges.