Vissza a Főoldalra
 

Hírek, változások
Mi is az a HKK?
Hogyan kezdjek játszani?
Megjelent kiegészítők
Teljes szabálykönyv
HKK Kódex
Sorsoló program
Őslich szabályok
HKK-t forgalmazó boltok
HKK klubok
Lapkereső (új)
Lapkereső (régi)
Új Nemzedék lapok
Tiltott és módosított lapok
Versenykiírások
Lezajlott versenyek
Mai versenyek
Profi pontok és versenyzők
Szintlépés
Hatalom Szövetsége
Hatalom Szövetsége tabella
Nemzeti bajnokság
Kiemelt vidéki versenyek
Versenyszabályok
Versenyszervezőknek
Chat, üzenõfal
Fórumok
Szavazások
HKK találkozó
Legendás cél
Toplisták
Pakliszerkesztő (új)
Pakliszerkesztő (régi)
Pakliszerkesztő (régi mobilos verzió)
Megosztások
Memóriajáték
Memóriajáték - Alfa
Kerátor Műhelye
HKK 20 Puzzle
HKK Puzzle
Beholder Labirintus
Mini-szójáték
HKK Blog
HKK Toborzás
HKK Védnöki Program
AK Archívum
Paklileírások
Írások, novellák
TF és ŐV könyvek
Letöltés
HKK Videók
Gyakori kérdések
Kérdezz-felelek
Feliratkozás Hírleveleinkre!
Adatvédelmi Tájékoztató
Ország Boltja 2011 Népszerűségi díj Egyéb kategória II. helyezett Ország Boltja 2012 Népszerűségi díj Hobbi és kellék kategória III. helyezett
Most ingyen kezdhetsz el játszani a Túlélők Földjén!
Kattints ide a részletekért...
Nézz be kártyaboltunkba!
Hatalom Kártyái – Varázsdimenzió június 15.
Zén Legendái: Manaszipoly május 25.
A pillanat képe
Az a hírhedt gnóm szolgáló
(Túlélők Földje szörnyeteg)
Küldd el képeslapként!
A Túlélők Földje egyik labirintusában egy öreg, púpos, béna, félszemű gnóm szolgáló vár rád, aki semmilyen páncélt nem visel, s fegyvere sincs. Vajon hogyan képes ártani neked, főleg úgy, hogy a fél keze hátra van kötve? Hidd el, még így is igen veszélyes! Az effajta szolgák bármire képesek gazdájukért.
Nézz szét a galériában!
Varázsdimenzió lapelemzés 2. rész
60. Beholder Találkozó 2024.06.15. - Beszámoló
Varázsdimenzió lapelemzés 1. rész
Céhek átmeneti tiltása Új Nemzedékről
HKK Zsákbamacska a júniusi Beholder találkozón

A lista folytatása...
Országjáró feladat 2023
Országjáró feladat 2022
Országjáró feladat 2020
Országjáró feladat 2019

A lista folytatása...
BEHOLDER bácsinak kérdések !!! (8171)
HKK kérdés? (47113)
HKK várható módosítások, nerfek (július 1.) (61)
Új HKK kiegészítő: Varázsdimenzió (143)
Versenyhirdető (1828)
Békés megyei HKK-sok jelentkezzenek! (6355)

További témák...
Doomlord online game
Mágia Mesterei Online Játék
Szerkesztőség:
honlap@beholder.hu
Készítők:
Farkas Zsolt (Speedz)
Szeitz Gábor (Talbot)
Mazán Zsolt (Maci)
Webdesign:
Szirják Csaba (Chaar-Lee)
Szegedi Gergely (GerY5)
Ha hibát találsz a honlapon:
Írj nekünk!
 

Hatalom Kártyái - Gyakori Kérdések - büntetés*

(AK100) Az ellenféltől ellopok egy büntetéses lényt Tűnékeny csábítással. Nem bünteti az ellenfelet, amikor a kör végén leesik a csábítás, és visszakerül hozzá a lény. A büntetés definíciója szerint egy lap akkor büntet, ha egy varázslat vagy hatás miatt kikerül gazdájának irányítása alól. Mivel ilyenkor a Tűnékeny csábítás hátránya miatt kerül vissza a lap, nem pedig a hatásaként, így senkit sem szenvedi el a büntetést. Ráadásul a büntetés csak akkor büntet, ha a lap a tulajdonosa irányítása alól kerül ki. Ha pl. visszalopom a saját lényemet egy Szörnybűvöléssel, akkor nem büntet.
(AK100) Tizenkettőt büntetnek rajtam a goblinok, ha egy varázslattal a gyűjtőbe küldök három goblinnal együtt egy Goblin mágust is. A goblinok egyszerre kerülnek a gyűjtőbe, ezért még érvényes rájuk a mágus büntetést adó képessége.
(AK111) Mi történik akkor, ha rárakok egy Védőrúnát az Átokmanóra, és az minden körben gazdát cserél? Mivel a büntetés az előkészítő fázisban is működik, ezért a manónál is büntetni fog. Az eset egyébként minden esetben megegyezik az AK36-ban leírt Áruló yathmogVédőrúna helyzettel. Amikor az ellenfelemhez átküldöm, rajtam sebez a büntetés. Mégpedig azért, mert büntetés azon sebez, akinek a varázslata vagy lapjának hatása miatt a büntetéses lap kikerül a játékból, vagy tulajdonosának irányítása alól. Ha viszont az ellenfél küldi vissza a manót, akkor nem sebez a büntetés, mivel ekkor nem került ki a tulajdonosának irányítása alól, éppen hogy visszakerült a tulajdonosához.
(AK118) Szabálylap hat más szabálylapra és követőre, követő nem hat szabálylapra, de más követőre igen. Egyet gyógyulok egy lap visszavételétől, ha én Birtoklással játszom, az ellenfelem pedig Hatásvadászattal, mert a Hatásvadászat, a szövege szerint az asztalon maradó lapok hatásait növeli. A szabálylapok és követők pedig nem minősülnek asztalon maradó lapnak. Ha a Hatásvadászat úgy lenne megfogalmazva, hogy minden gyógyító hatás eggyel többet gyógyít, akkor növelné a Birtoklás által okozott gyógyítást is. Négyet fog sebezni a lényeim büntetése Hatásvadászat és Védelmező rakshallion mellett, mivel a Védelmező rakshallion a lapnak adja a büntetést, ezt növeli a Hatásvadászat, vagyis itt nincs szó arról, hogy egy szabálylap hatna a követőre.
(AK123) Ha Nagyobb életszívással megölök egy büntetéses lényt, akkor az előbb gyógyulok azután büntet a lény. Ha kijátszok egy lapot, akkor annak először létrejön a teljes hatása, majd ezután következnek az egyéb asztalon levő lapokból következő hatások.
(AK133) Van egy Akmalom, aki egy másik lapomtól büntetést kap. Nem jön létre a büntetés akkor, ha megölöm az Akmalt az ÉP-t csökkentő jelzőkkel, hogy kapjak varázspontot. Bár az ÉP-t csökkentő jelzőknél ugyan hat a büntetés, ha a lény azonnal meghal tőle. Azonban Akmalnál az ÉP-t csökkentő jelző rákerülése nem egy hatás eredménye, hanem egy költség, hasonlóan mint amikor Birtoklással veszem vissza egy lapomat, hogy gyógyuljak egyet. Költségre pedig nem hat a büntetés.
(AK145) Nem büntet az a passzív tárgy, amelyik az Ilgarathi védőhálótól kapja a büntetést, mivel passzív tárgy képessége nem érvényesül, a védőháló pedig a lapnak adja a képességet, úgy kell tekinteni, mintha az a lapra lenne írva.
(AK145) Nem lép életbe a büntetés, ha egy büntetéses lapom elmúlás jelzőtől kerül a gyűjtőbe az előkészítő fázisban. Ahogy azt már az AK40-ben leírtuk a Troglodita törzsfőnök kapcsán, a büntetés akkor lép életbe, ha egy forrás hatására a gyűjtőbe kerül a lap. Ha a forrás használata után még játékban van, és csak később esik le, mert mondjuk a forrás méreg, ÉP csökkentő vagy elmúlás jelzőt rakott rá, akkor már nem érvényesül a büntetés. A büntetést azért fogalmaztuk így, mert ekkor már nem mindig eldönthető, hogy mely forrástól kapott jelző miatt esik le a lap.
(AK146) Nem büntetődök, ha elövök egy lényt, amin van egy büntetéssel rendelkező KF-es tárgy. A tárgy nem forrástól került a gyűjtőbe, hanem azért mert meghalt a lény. Ilyenkor nem sül ki a büntetés, kivéve, ha a KF-es tárgy a szövege szerint nem magának adja a büntetést, hanem a lénynek.
(AK147) Nem büntet a passzív tárgy vagy épület, ha Ilgarathi védőháló vagy Tilretas fala van játékban. Ezek a lapok a tárgyaknak/épületeknek adják a büntetést, és passzív tárgy vagy épület képessége nem működik.
(AK148) 15 ÉP-m lesz, ha kijátszok egy Déja vut (új), sebződök 4-et a leeső lapok büntetésétől és csak 19 a max. ÉP-m. Először létrejön a lap teljes hatása, tehát megtörténik az, ami a Déja vura (új) van írva, majd utána sül ki a kárpótlás, büntetés stb. Ahogy azt a szabályok diktálják. Vagyis 20 ÉP-re kerülés előbb történik meg mint a büntetés. Ez a 20 ÉP-re kerülés gyógyulás, és a max. ÉP-t nem befolyásolja. Ha kevesebb a max. ÉP-d, akkor csak a maxig gyógyít, ha több, akkor csak 20-ig.
(AK36) Ha Védőrúnát rakok az Áruló Yathmogomra, akkor amikor az ellenfelem átveszi, rajtam sebez a büntetés. Mégpedig azért, mert büntetés azon sebez, akinek a varázslata vagy lapjának hatása miatt a büntetéses lap kikerül a játékból, vagy tulajdonosának irányítása alól. Ha viszont az ellenféltől veszem át az Áruló Yathmogot, és úgy rakom rá a Védőrúnát, akkor amikor ő visszaveszi, nem lép érvénybe a büntetés, mivel ekkor az Áruló Yathmog nem kerül ki a tulajdonosának irányítása alól.
(AK37) A büntetés egy hatás, és a Pozitív létsík csökkenti a sebző hatásokat. Értelemszerűen, ha a büntetés az, hogy VP-veszítesz vagy lapot dobsz, azt nem befolyásolja a sík.
(AK37) Az ellenfelem egyik lénye leütné a Kőóriásomat, vagy Sziklozugomat, de én átirányítom a sebzést a Förtelemférgembe, amitől az meghal. Ilyenkor elszenvedem a féreg büntetését, mivel a Kőóriás képessége is hatásnak minősül, és a féreg emiatt a hatás miatt kerül a gyűjtőbe.
(AK37) Ha az ellenfelem belém lő egy Gömbvillámot, és azt visszalövöm egy büntetéses lénybe, akkor akár az enyém, akár az ellenfelemé volt a büntetéses lény, mindenképpen az ellenfelem sebződik a büntetéstől, mivel ő volt annak a varázslatnak a kijátszója, ami megölte a büntetéses lényt.
(AK40) Nem sebződök a büntetéstől, ha kijátszok egy Troglodita törzsfőnököt, és az ellenfelemnek a -1 ÉP-s jelző miatt az előkészítő fázisban meghal a Varázslótanonca. A büntetés az olyan varázslatokra és hatásokra vonatkozik, amelyek miatt a lény a gyűjtőbe kerül. Itt a tanonc megkapta a jelzőt, életben maradt, tehát nem hat a büntetés. Az már mellékes, hogy a következő előkészítő fázisban (mivel elveszti a védekezési bonuszt) meghal. Más kérdés azonban az, ha úgy játszom ki a törzsfőt, hogy a tanoncnak már csak 1 ÉP-je van. Ekkor megtörténik a törzsfő kijátszásának hatása, a tanonc rögtön meghal, tehát létrejön a büntetés.
(AK45) Az előkészítő fázisban nem lehet használni aktiválást kívánó speciális képességeket, de az állandó képességek működnek. A probléma abból adódik, hogy néha nehéz eldönteni egy képességről, hogy állandó vagy aktivizálást kívánó képesség. Általános szabály erre az, hogy azok a képességek kívánnak aktivizálást, amelyiknél szabadon dönthetek arról, hogy használom a képességet vagy nem. Értelemszerűen az összes olyan képesség, aminek költsége van, aktivizálást kívánó, mert ott mindig én döntök arról, hogy használom-e a képességet. A büntetés állandó képesség, mivel az tőlem függetlenül mindig kifejti hatását. A Romboló már egy vitatottabb eset, de amikor a gyűjtőbe kerül, nem kötelező célpontot választanom neki, így ez is aktivizálást kíván, ezért nem működik az előkészítő fázisban sem. Sőt a Kísérteties bajnokkal visszahozott Romboló sem szed le semmit, amikor visszamegy a gyűjtőbe, mivel az a kör legvégén történik, és utána már nem használhatok aktivizálást igénylő képességet. Ha a Romboló szövegében nem az szerepelne, hogy választhatok neki célpontot, hanem az, hogy ha a gyűjtőbe kerül mindenképpen leszed egy célpont lapot, akkor állandóan működő képességnek minősülne, és ekkor működne az előkészítő fázisban is. Persze ekkor a saját lapodat szedné le a saját rombolód, ha az ellenfélnek nem lenne lapja játékban.
(AK46) Ha van egy Büntetésem és egy repülő manóm, és az ellenfelem kijátszik egy másik repülő manót, nem sebződik. Ekkor ugyanis nem az ellenfelem hatása vetette vissza manót a kezembe, hanem a saját manóm hátránya (ld. Mingókörte és manó esete az AK45-ben).
(AK52) Az asztalon van egy lapom, aminek büntetése van. Kijátszok az ellenfél egy lapjára egy Kataklizmát, erre ő visszalövi az én büntetéses lapomra. Kire hat a büntetés ? A büntetés mindig a varázslat kijátszóját, vagy hatás használóját sújtja. Mivel a Kataklizma a te varázslatod volt, ezért ebben az esetben te szenveded el a büntetést.
(AK59) Ha az ellenfél Tisztítótüzét egy Célpontválasztással átirányítom egy büntetéses lényembe, az ellenfél szenvedi el a büntetést. A lényem ugyanis nem a Célpontválasztástól, hanem a Tisztítótűztől hal meg. A Tisztítótüzet pedig az ellenfelem játszotta ki.
(AK69) Működik a büntetés, ha a lény a Sárgaláztól hal meg. Az előkészítő fázisban is működik a büntetés, ha a lény nem méregtől vagy gyengülés jelzőtől hal meg. A Sárgaláz pedig nem gyengülés jelzővel öl.
(AK69) Nem sebződök akkor, ha Gyorsaságpróbával leszedek egy passzív Kristályhegyet. A büntetés speciális képesség, és a passzív lapok speciális képességei nem működnek, kivéve a lények képességeit.
(AK73) Nem sebez rajtam a Lidércvipera a büntetésével, ha megtámadja egy lény, és emiatt visszakerül a kezembe. A büntetés nem működik akkor, ha a lény a saját hátránya miatt kerül ki a játékból.
(AK75) Ha az ellenfelem használja az én lapom közös képességét, akkor is rajtam sebez a büntetés, mivel a hatás gazdája az, aki a lapnak is a gazdája. Vagyis közös képességnél hiába az ellenfél használja, akkor is a te hatásod marad.
(AK75) Nem érvényesül a büntetés akkor, ha egy repülő manóm visszakerül a kezembe egy másik manó kijátszása miatt, mivel hátránynál nincs büntetés. Ha az ellenfelem használja az én lapom közös képességét, akkor is rajtam sebez a büntetés, mivel a hatás gazdája az, aki a lapnak is a gazdája. Vagyis közös képességnél hiába az ellenfél használja, akkor is a te hatásod marad.
(AK80) Működik a büntetés, ha egy lényem meghal az Átoksárkánytól, mivel az Átoksárkány képessége egy állandó hatás. A hatás gazdája pedig mindig az Átoksárkány aktuális gazdája, ezért a büntetés rá fog hatni.
(AK81) A büntetés hatásnak számít. Az asztalon maradó lapok speciális képességei, pár kivételtől eltekintve (pl. harci képességek) hatásnak számítanak.
(AK91) Ellenfelem Védelmező rakshallionnal játszik, kint van négy lénye az asztalon és én kijátszok egy Déja vu -t. Hány életpontom lesz a varázslat létrejötte után? 8 ÉP-d lesz. Az a szabály, hogy először létrejön a teljes varázslat hatása, majd ezután következnek az olyan dolgok, amik a varázslat miatt az egyéb asztalon levő lapokból származnak. Mint pl. a büntetés is.
(AK91) Működik a büntetés, ha egy lény Fürge Rhemedyl képessége miatt kerül a gyűjtőbe. Fürge Rhemedyl képessége egy hatás, vagyis működik rá a büntetés, meg lehet védeni a galetkit tőle testrésszel stb.
(AK91) Sajnos a Vératka a szövege nem egyértelmű. A büntetésnek ugye azt kellene büntetnie, aki lelövi a lényt. Az atka szövege szerint viszont te döntesz arról, hogy létrejön-e a büntetés vagy nem. Mi eredetileg azt szerettük volna, hogy ha az atka a gyűjtőbe kerül bármilyen hatástól, akkor te leszedheted az ellenfél egyik lapját. Ezért maradunk is ennél, a félreérthető megfogalmazás ellenére. Vagyis bárki lövi le az atkát, mindenképpen a gazdája dönt a képesség használatáról, és ő választ célpontot neki.
(AK93) Két lapot szedhetek le az ellenféltől, ha két Vératkám van játékban, és lelövöm az egyiket, mivel a büntetések összeadódnak. Azonban ha van a játékban egy életjelzős lény, akkor nem mondhatom azt, hogy az egyik büntetéssel leszedem az életjelzőt róla, a másikkal megölöm a lényt. Ugyanis, amikor létrejön a büntetés megnevezem a célpont lapokat, mindkettőnél az életjelzős lényt, majd ezután egyszerre létrejön a büntetés, a lény a gyűjtőbe kerülne, az életjelzője pedig megmenti. Egy hatással nem lehet kétszer megölni ugyanazt a lényt.
(AK94) Működik-e a Vadmágikus zóna a büntetésre. A Vadmágikus zóna a szövege szerint akkor lép érvénybe, ha használok egy sebző varázslatot, vagy hatást. A büntetés egy hatás, és ha büntetem vele az ellenfelemet, akkor használom is.
(AK95) A Különleges élvezetnél a büntetés egyértelműen a lény képessége lesz, viszont a passzivizálás - húzás - varázspont-termelés már nem egyértelmű. A lap szövege ebben a témában a következő: „Passzivizáld be a lényt, akin a Különleges élvezet van: kapsz…” Ezt úgyis lehet érteni, hogy a bűbáj képessége, és akkor én használom az ellenfél lényén, és én passzivizálom, és úgy is, hogy a lény képessége lesz, és az ellenfelem használja. Mivel az első változat egyrészt sok problémát vet fel, és ellentmond a HKK eddigi gyakorlatának, ezért a második értelmezést tartjuk helyesnek. Vagyis a lény képessége lesz, és a lény mindenkori gazdája használhatja.
(AK97) Legbelsőbb árulás segítségével kijátszom az ellenfél varázslatát,a mivel lelövöm a kárpótlásos, büntető, jutalmas lényemet. Ekkor engem büntet, nem jutalmaz és kárpótol senkit, mert a jutalom és kárpótlás szabályai nem vonatkoznak arra az esetre, ha magam lövöm le a saját lényemet. Ha ugyanilyen módszerrel lelövöm az ellenfél kárpótlásos, büntető, jutalmas lényét, akkor engem büntet, engem jutalmaz, az ellenfelet kárpótolja.
(AK98) Minden lap kijátszásánál először létrejön a lap teljes hatása, vagyis az ami a lapra van írva. Ezek után jönnek létre azok a hatások, amik más asztalon levő lapokból, és egyéb szabályokból következnek. Ezek alapján, ha A helytartó csápjával lelövök egy büntetéses lényt, a csáp először gyógyítani fog, majd utána sebez a büntetés.
(AK98) Nem csökken a max. ÉP-m, ha van egy Őrült Szajonnom és egy Feketemágiám játékban, és az ellenfelem kijátszik egy lapot, mivel ez egy hátrány, nem pedig speciális képesség. A Feketemágia akkor működik, ha varázslat vagy hatás sebzi meg játékost, a hátrány pedig nem számít hatásnak, így pl. a büntetés sem működik rá.
(AK98) Nem hat rám a Védelmező rakshalion büntetése, ha visszaveszek egy szkritteremet az asztalról, mivel a szkritterek visszavétele nem a lény képessége, tehát nem hatás, hanem az Ébredés kiegészítő egyik szabálya.
Ha Sebezhetetlen vérfarkassal egy másik lényemet rakom a gyűjtőbe ahelyett, ami normálisan a gyűjtőbe kerülne, akkor ugyanúgy kisül az újonnan célzott lény jutalma, kárpótlása, büntetése, mintha az ellenfelem a másik lényemet célozta volna eredetileg is.
Ha egy lényem közvetett módon kerül a gyűjtőbe egy olyan forrástól, ami a lényre hat ugyan, de az eredeti hatása nem az, hogy sebződik, vagy a gyűjtőbe kerül a lény (pl. leszedem róla az izmot, és már sebesült volt a lény), akkor is kisül a büntetés, hiszen a forrás hatására került a lény a gyűjtőbe. Mindez csak akkor igaz, ha a lény egyből a gyűjtőbe kerül a forrás hatására. Ahogy korábban is leírtuk, a később gyűjtőbe küldő különböző jelzők pl. nem aktiválják a büntetést.
Ha lelövöm a Kreátoromat, akkor a büntetés saját magamra sül ki.
Ha tárgyat rakok egy galetkire (pl. Izzó lemezpáncél), azt nem lehet megakadályozni testrész feláldozásával, mivel az se nem varázslat, se nem hatás. Viszont a tárgy képessége már hatás, amit megakadályozhatnék ugyan, de nem sok értelme lenne, hiszen a tárgy rárakott lap lévén folyamatosan kifejti a hatását. Azonban ha egy Izzó lemezpáncéllal ölök meg egy büntetéses lényt, az büntetni fog, ha azonnal megöli a lényt, mivel a páncél -4 ÉP-je egy hatás, ami miatt meghalt a lény.
Játékban van az én oldalamon több lap mellett egy Éberség, az ellenfelemnek is vannak kijátszott lapjai. Ha kijátszom egy Teljes fordulatot, akkor először annak hatására minden aktív lap passzivizálódik, így az Éberség is. Ezután történnének a passzivizálás hatására bekövetkező dolgok, de mivel a Éberség passzív, így nem kerül lap a gyűjtőbe. Ha azonban az Éberség passzív volt, akkor a fordulat hatására aktív lesz, és a fordulat miatt passzivizálódott lapok a gyűjtőbe kerülnek. A gyűjtőbe kerülő lapok egyszerre mennek a gyűjtőbe. Az esetleges, a gyűjtőbe kerülés miatt bekövetkező hatások (pl. büntetés, jutalom, kárpótlás stb.) az általam meghatározott sorrendben jönnek létre, mikor már az összes lap a gyűjtőben van.
Kisül a büntetés, ha az Őrült parancsnok képessége miatt a saját lényem kör végén a gyűjtőbe kerül. A parancsnok képessége nem hátrány, hanem annak a képességnek a része, hogy a lényeim aktivizálódnak és erősödnek. Egy képesség részei nem választhatók szét, hogy az egyik fele képesség, a másik hátrány.
Mi történik, ha ellopják a Kreátort, kinél sül ki a büntetés? A büntetés (és kárpótlás, jutalom stb) egy kapcsolódó hatás. Akkor jön létre, amikor az előidéző hatás már teljes egészében létrejött, de természetesen az eredeti tulajdonosnál. Az A játékos elbűvöli a Kreátort B játékostól. Kreátor átkerül az A játékoshoz, majd B játékosnál létrejön a Büntetés A-ra, azaz végig kell dobni Kreátor hatásait A lapjaira - köztük magára Kreátorra is! Hasonló gondolatmenetet követve, ha ellopok egy Manaevő férget, aminek 3 VP-s kárpótlása van, akkor az ellopott férget egyből feláldozhatom, hogy a 3 VP-t én kapjam meg.
Szabály: Ha egy kártyára az van írva: büntetés: X ÉP, ez azt jelenti, hogy ha ez az asztalon levő lap valaki varázslatának vagy asztalon (esetleg gyűjtőben) levő lapjának hatása miatt kikerül a játékból (tehát akkor is, ha kézbe vetetik vissza), vagy kikerül tulajdonosa irányítása alól, akkor a varázslat kijátszója ill. a hatást kifejtő lap gazdája X ÉP-t sebződik. A büntetés nem érvényesül akkor, ha egy lényedet harcban megöli egy másik lény, ha feláldozod a lapodat, ill. ha lap létrejöttét megakadályozzák (pl. egy reakciólappal). A sebződés a hatás teljes létrejötte után következik be, tehát ha pl. Deja Vu-vel leszedik egy lényemet, aminek 4 ÉP-s büntetése van, akkor leesik minden lap, elvesznek a VP-k, felkerülünk 20 ÉP-re, stb., majd ezután sebződik a varázslat kijátszója 4-et. Olyan lappal is találkozhattok, amire más jellegű büntetés van írva, ennek létrejöttének feltételei ugyanazok. Természetesen az előbbiek alapján megbűnhődhet valaki a saját lényének lelövése miatt is. Ha több forrásból kapsz egyszerre büntetést, azok összeadódnak.

Létrehozás: 2004. március 30. 03:45:31
Utolsó frissítés: 2017. március 31. 13:43:53


Főoldal | Túlélők Földje | Ősök Városa | Kalandok Földje | Sárkányölő | Puzzle | Hatalom Kártyái Kártyajáték | Álomfogó Kártyajáték | Káosz Galaktika Kártyajáték | Könyvesbolt | Alanori Krónika | Shadowrun | Battletech | Íróink | Könyvsorozataink | Fórum | Galéria és képeslapküldő | Sci-fi és fantasy novellák | Regisztráció | A Beholder Kft.-ről | Adatvédelmi tájékoztató

© Beholder Kft., 2003 - 2024
E-mail: beholder{kukk}beholder{ponty}hu | Tel.: (06-1)-280-7932

Az oldalon megjelent szöveges és illusztrációs anyagok átvétele, másolása, illetve bármilyen módon történő felhasználása csak a Beholder Kft. engedélyével lehetséges.