Vissza a Főoldalra
 

Hírek, változások
Mi is az a HKK?
Hogyan kezdjek játszani?
Megjelent kiegészítők
Teljes szabálykönyv
HKK Kódex
Sorsoló program
Őslich szabályok
HKK-t forgalmazó boltok
HKK klubok
Lapkereső (új)
Lapkereső (régi)
Új Nemzedék lapok
Tiltott és módosított lapok
Versenykiírások
Lezajlott versenyek
Mai versenyek
Profi pontok és versenyzők
Szintlépés
Hatalom Szövetsége
Hatalom Szövetsége tabella
Nemzeti bajnokság
Kiemelt vidéki versenyek
Versenyszabályok
Versenyszervezőknek
Chat, üzenõfal
Fórumok
Szavazások
HKK találkozó
Legendás cél
Toplisták
Pakliszerkesztő (új)
Pakliszerkesztő (régi)
Pakliszerkesztő (régi mobilos verzió)
Megosztások
Memóriajáték
Memóriajáték - Alfa
Kerátor Műhelye
HKK 20 Puzzle
HKK Puzzle
Beholder Labirintus
Mini-szójáték
HKK Blog
HKK Toborzás
HKK Védnöki Program
AK Archívum
Paklileírások
Írások, novellák
TF és ŐV könyvek
Letöltés
HKK Videók
Gyakori kérdések
Kérdezz-felelek
Feliratkozás Hírleveleinkre!
Adatvédelmi Tájékoztató
Ország Boltja 2011 Népszerűségi díj Egyéb kategória II. helyezett Ország Boltja 2012 Népszerűségi díj Hobbi és kellék kategória III. helyezett
Most ingyen kezdhetsz el játszani a Túlélők Földjén!
Kattints ide a részletekért...
Nézz be kártyaboltunkba!
Zén Legendái: Rémháború július 20.
Hatalom Kártyái – Varázsdimenzió június 15.
Zén Legendái: Manaszipoly május 25.
A pillanat képe
Ork barlang
(Kalandok Földje építmény)
Küldd el képeslapként!
"Mikor beléptem, csak úgy özönlöttek felém vicsorgó arckifejezéssel a rusnya képükön, de nem volt számukra menekülés... Mindannyian a kardom élére hányva végezték" - Lángpallosú Geodrin megemlékezése a jubileumi 100. ork barlang kipucolásáról
Nézz szét a galériában!
X. Kelet-Magyarországi HKK Találkozó: sok verseny, sok koncert
Zén bemutató – Rémháború
Varázsdimenzió paklibemutató: Sose halunk meg! (Egérút)
Legendás cél: 1000 lap
HKK tiltások és nerfek 2024 július

A lista folytatása...
Hatalom Kártyái verseny - 2024. augusztus 20., Debrecen 9.
Hatalom Kártyái verseny - 2024. augusztus 19., Debrecen 9.
Hatalom Kártyái verseny - 2024. augusztus 18., Debrecen 9.
Hatalom Kártyái verseny - 2024. július 13., Oldschool

A lista folytatása...
[HKK Piac] Gyakori / nem gyakori lapok (3218)
BEHOLDER bácsinak kérdések !!! (8179)
Varázsdimenzió paklibemutató: Sose halunk meg! (Egérút) (1)
[HKK Piac] Eladó gyűjtemény (9482)
[HKK Piac] Régi lapok (1524)
Lapötletek (64984)

További témák...
Doomlord online game
Mágia Mesterei Online Játék
Szerkesztőség:
honlap@beholder.hu
Készítők:
Farkas Zsolt (Speedz)
Szeitz Gábor (Talbot)
Mazán Zsolt (Maci)
Webdesign:
Szirják Csaba (Chaar-Lee)
Szegedi Gergely (GerY5)
Ha hibát találsz a honlapon:
Írj nekünk!
 

Hatalom Kártyái - Gyakori Kérdések - háló

KijátszásKézből kijátszás: Az AK 119-ben tisztáztuk ezeket a fogalmakat, konkrét példákkal illusztrálva. Azóta azonban rengeteg lap esetében merültek fel kérdések, így tovább szeretnénk egyszerűsíteni ezt a dolgot. Ezentúl egy lap játékba kerülése két módon történhet: kézből kijátszással vagy sima kijátszással. 1. Kézből kijátszás az, ha egy lapot bármilyen módon a kezemből játszok ki. Kézből kijátszás a vízió és a feltámadás is, és mostantól minden olyan egyéb játékba hozatal, amin az szerepel, hogy „mintha a kezedből játszanád ki”. Ilyenek pl. a Temető (új), El Miacchi, Rhatt papja, Kifordított varázsdoboz stb. - Az ily módon kirakott lapokat úgy kell tekinteni, mintha a kezedből játszanád ki. - Lehet rájuk reagálni reakció lapokkal. - Kisülnek azok a hatások, melyek kézből kijátszáskor működnek. - Hat rájuk az Ősi béklyó és a háló. 2. Nem kézből való kijátszás az, amikor egy lapot nem a kezemből játszok ki, hanem bármilyen egyéb módon hozom játékba, pl. a gyűjtőből, pakliból vagy egy előre kikészített lapot rakok ki. - Az ilyen módon kijátszott lapokra nem lehet reagálni. - Nem akadályozza őket az Ősi béklyó, vagy a háló. - Nem sülnek ki azok a hatások, melyek azt mondják, hogy „ha egy lapot kijátszol a kezedből...”
Huraggin taktikájánál nem a kezemből játszom ki a lapokat, ezért ez nem kézből kijátszásnak számít, így nem befolyásolja a háló.
A Negeshin agyfürkésszel kijátszott lap kézből kijátszásnak számít, tehát hat rá a háló.
A Vulkáni energiával a gyűjtőből kijátszott lapok olyanok, mint a víziók, minden szempontból kézből kijátszásként működnek. Tehát a Vulkáni energia saját hálója akadályozza őket.
A hálót is el lehet venni a Sziránusz bűbájjal, mivel a háló a szabálya szerint egy állandóan működő speciális képesség.
Az ellenfél lapjára reagálok egy Solisar aurájával (új), ő visszacounterel, én egy Nz’kromithlan, a mágussal válaszolok, ő ismét visszacounterel, amire én egy Földanya erejével válaszolok. Ebben az esetben a végén a mágus hálója szempontjából még nem játszottam ki lapot. A reakciók kiértékelése a reakció sorban visszafelé történik. Először létrejön a Földanya ereje, de ekkor még nincs háló. Majd létrejön az éjfatty mágus, ekkor kerül a játékba a háló. Viszont a háló csak a játékba kerülése után kijátszott lapokat számolja, a Solisart pedig még előtte játszottam ki, így azt sem számolja, ezért még két lapot játszhatok ki ez után a reackiósor után. Röviden szóval a háló csak a játékba kerülése után kijátszott ÉS a játékba kerülése után létrejövő lapokat számolja. A hálóval egy reakciósorban levő lapoknál nem teljesül mindkét feltétel egyszerre.
Kijátszok egy lapot, az ellenfelem reagál, én pedig reagálok egy Kvazársörényű pegazussal. A lapok visszafelé jönnek létre, ezért az eredeti lap létrejöttekor a Kvazársörényű pegazus már játékban van, és a hatása érvényesül, és az eredetileg kijátszott lap már beleszámít a háló mellett sikeresen kijátszható 2 lapba. Figyelem! A háló csak azt korlátozza, hogy megpróbálhatok-e kijátszani lapot, vagy sem, tehát a háló játékba kerülése előtt megkezdett lapkijátszást visszamenőleg nem "akadályozza" meg. Tehát ha egy 8 lapos counter csatát Kvazársörényű pegazussal zárok, és 4 reakcióm volt a sorban, amelyek mind létrejönnének, akkor a háló ezeket nem fogja visszamenőleg megakadályozni.
Nem jön létre az Izzó fókusz (alfa) képessége akkor, ha a kijátszása előtt okoztam legalább 3 ÉP sebzést az ellenfelemnek. Korábban a Morgan átkánál ezt másként szabályoztuk, de az ilyen, és ehhez hasonló képességek kizárólag akkor vonatkoznak a játékba kerülésük előtti időszakra, ha a szövegezésük kifejezetten ezt tartalmazza. A szabály így összecseng a háló szabályával, valamint az Ősi béklyó és hasonló lapok működésével. (A szabályt a Kódex 99.8. pontja alatt rögzítettük és a fent hivatkozott faq-t eltöröltük.)
Szabály: Ha egy lapon a háló jelet látod, akkor az a lapnak egy speciális képességét szimbolizálja, amely a következőt jelenti: Ha egy játékos egy körben már két lapot játszott ki sikeresen a kezébôl, akkor nem játszhat ki több lapot a kezébôl. Ha a háló képességgel bíró lap ebben a körben került játékba, a korlátozás a kör további részére vonatkozik

Létrehozás: 2009. április 17. 13:24:48
Utolsó frissítés: 2022. október 14. 02:29:05


Főoldal | Túlélők Földje | Ősök Városa | Kalandok Földje | Sárkányölő | Puzzle | Hatalom Kártyái Kártyajáték | Álomfogó Kártyajáték | Káosz Galaktika Kártyajáték | Könyvesbolt | Alanori Krónika | Shadowrun | Battletech | Íróink | Könyvsorozataink | Fórum | Galéria és képeslapküldő | Sci-fi és fantasy novellák | Regisztráció | A Beholder Kft.-ről | Adatvédelmi tájékoztató

© Beholder Kft., 2003 - 2024
E-mail: beholder{kukk}beholder{ponty}hu | Tel.: (06-1)-280-7932

Az oldalon megjelent szöveges és illusztrációs anyagok átvétele, másolása, illetve bármilyen módon történő felhasználása csak a Beholder Kft. engedélyével lehetséges.