Vissza a Főoldalra
 

Hírek, újdonságok
Változások listája
A számlanyitás folyamata
Árak + Jelenlét bónusz
Befizetési módok
Jelentkezési lap
Kedvezmények
Kipróbálás (10 ingyenes forduló)
Szabálykönyv
Új játékosoknak
Alanori Krónika kupon
Aukció
Beállítós UL
Bónuszok
Eseménynaptár
Hasznos Információk
Ismeretek hasonlítása
Kalandozók versenye
Karakternév-változtatás
Lemaradás vásárlása
Reinkarnáció
Statisztikák
Szavazások
Tesztcsata
Titanitdukát aukció
Tudástár
UL küldés
Beholder Labirintus
Memóriajáték
Mini-szójáték
Puzzle
Chat, üzenõfal
Fórumok
Közös Tudatok
Közös Tudatok Listája
KT-képességfa
Levelezési lista, IRC
Megosztott fordulók
Nyilvános fordulók
Miniolimpiák
Olimpiák
TF találkozó
AK Archívum
GN Archívum
Írások, novellák
Linkek
TF könyvek
Letöltés
Gyakori kérdések
Felhasználási feltételek
Feliratkozás Hírleveleinkre!
Adatvédelmi Tájékoztató
Ország Boltja 2011 Népszerűségi díj Egyéb kategória II. helyezett Ország Boltja 2012 Népszerűségi díj Hobbi és kellék kategória III. helyezett
Most ingyen kezdhetsz el játszani a Túlélők Földjén!
Kattints ide a részletekért...
A pillanat képe
Szikrázó manahal
Küldd el képeslapként!
"Ezzel a rózsaszín és narancssárga pikkelyekkel megáldott, csukafejű teremtménnyel a barlangi tavak mélyén találkozhatsz. Persze lehet, hogy nem is ennyire rikító a kinézete, csupán attól világít, hogy teste színültig mágiával van telítve. Talán ezért is érzed azt a furcsa bizsergést, amikor apró és hegyes fogaktól hemzsegő, szélesre tárt szájával különböző testrészeid felé veszi az irányt." - részlet a szikrázó manahalról szóló Encyclopedia Fantasiából
Nézz szét a galériában!
XLVI. Alanori Mini Olimpia
Tavaszi befizetési akció 2024.03.01. (péntek) - 2024.03.18.

A lista folytatása...
Túlélők Földje - Közös Tudatok listája
Aukciós statisztika
Túlélők Földje - Nyomtérkép az utolsó 32 játékhét nyomaiból
Az utolsó Aukciós Napon történtek

A lista folytatása...
Olimpiák eredmémyei (9)
A Sötétség Kora - retró történelmi esemény (17)
Épülettervezői pályázat 2. (10)
Tavaszi befizetési akció 2024.03.01. (péntek) - 2024.03.18. (1)
Tavaszi befizetési akció 2023.02.27. (hétfő) - 2022.03.10. (2)
TF KÖZÖS TUDATOK (1277)

További témák...

2024-03-28 11:15:05 Az UL-ek letöltésre kerültek.

Doomlord online game
Mágia Mesterei Online Játék
Szerkesztőség:
honlap@beholder.hu
Készítők:
Farkas Zsolt (Speedz)
Szeitz Gábor (Talbot)
Mazán Zsolt (Maci)
Webdesign:
Szirják Csaba (Chaar-Lee)
Szegedi Gergely (GerY5)
Ha hibát találsz a honlapon:
Írj nekünk!
 

 | 1 | 2 | 3 |
Nézet:
Ha már tiltva vannak szabálylapok/követők - én egyetértek azzal a koncepcióval, hogy újféle paklik megjelenése kívánatos a tiltott mágián - akkor felvetem annak meggondolását, hogy egyes csak ritkán játszott UR szabálylapok/követők kikerülhetnének a tiltott lapok közül.
 
Igen eddig ez mindig káosz format volt, az nagyobb mozgásteret ad, amit még felvetettek, hogy a 33-at csökkentsük, ez is egy lehetőség.
Azért is lazitottunk a megkötéseken, hogy minél több lap megfeleljen a feltételeknek.
De meglátjuk majd hányféle paklit tudnak összerakni.
 
Más.
Most már nyilván nincs mit tenni, de a jövőre vonatkozóan mindenképp érdemes lenne újragondolni ezt a Veszélyes faj + ÚN + 33 lap felállást. Iszonyatosan szűk a mozgástér (feltéve persze, hogy nem akarsz töltelék gittekkel játszani).
 
Másfelől ha már mindenképpen tm ún. Akkor sztem részlegesen tiltott narancs lapok. (erre érveltem hosszan)
 
Sztem maga a tm nem jó ún formában... de ehez kibic vok. Véleményem ebbe nem releváns (nem érintett ne szavazzon, ez is elő jött) érveket írtam.
 
Egy 1 szavas tldr, mester? Jo az egyes narancslapok tiltasaval operalo Tiltott magia Nemzeti 2. napra v sem? (ez itten a lenyeg)
 
Bár az aktív játék még mindig távol ál töllem, de azt gondolom (ritka esetek egyike), hogy most Miklósnak igaza van (a konkrét lista persze nem feltétlen jó, amihez nem is szólok így hozzá, de a vita ettől messze ment. Túlságosan is, amikor a középkort sikerült ide keverni)

Azt gondolom, h az UN formátum, ha már meg lett lépve a 180 fokos fordulat, kell h maradjon a nemzetire. Ezt szerintem jól védi a MIklós. (Akkor is ha lell neki 2-3 év még h kiforrja magát), ugyanakkor a paletta így nagyon beszükül. Ha ebből még lapokat tiltunk, nem lesz választék. (Lásd 1 lapos ún)
Ezért a szab lapok mellől (helyetük kiszedni extrába azt a 10-10 lapot ugyan olyan meta szükítést okozna sztem.

Én régen amikor minden narancs tiltva volt, 1 bajom volt a formattal (amúgy szerettem). Az h a friss kieg lapjai hiánytalanúl használhatóak voltak, márpedig a fejlesztési séma miatt azok brokkenek voltak a formaton. Most gyengülnek (elvben) de így is biztos van szinenként 2-5 ami problémás lehet. Ezek nagyobb problémája a formatnak.

A minden narancs lap maradjon mint egyik véglet és nagyobb tiltó lista sztem nem müködik a szük választék miatt. (Sarkitsuk le: fő titkár helyett tiltottak a céhek indirekt tilrásra kerül még a szinenként 2-3 aktivátor is.. azzal h a titkárt kiemelve lett még az aktivátorok maradnak) a minden narancs tiltása könnyen lehet hogy hasonlóan sok lapot indirekt tiltásra helyez. Ezért gondolom, h itt a köztes megoldás -jó listával- jó lehet.

Dominálni fog a börtön? Vagy a keltető?esetleg a tokozó? Igen ez lehetséges. Ha sokan ugyan azt fedezik fell pont azáltal h kiestek a domináns narancsok. Viszont marad mozgás tér választék a lapokban. Az un 1laposon nem véletlen, h a pega dominált. Egyszerüen a szük kínálat így tudta a kiskaput átlépni. Ugyanakkor pont ez intő jel lehet arra, h a tiltott mágia felejtős legyen (nemzetire legalábbis)

Érdemes az 1 laposból tanulni a lista állitásnál.
 
Ahogy te is leirtad, egy sima fórumszavazás amúgy sem alkalmas erre, hiszen az ott szavazók nagyobb része nem jön el a versenyre. .


Szerintem ezt másnál olvastad.

Nem értek veled egyet továbbra sem. A narancs lapok szűkítése is egyfajta meta szűkítés és ezáltal bizonyos másodvonalas lapok nem tudak bekerülni a játékba ugyanúgy mint sima hagyi esetében, hisz annó ahhoz a narancs laphoz készült csak sose volt esélye bekerülni hagyi deckbe.

Bennem egyébként az is felmerült már, hogy tényleg szükség van-e 3 napra. Tény, hogy egy évente csak egyszer megrendezett, ilyen presztízsű eseménynél nagyon fontos, hogy a szerencse szerepét minél jobban lecsökkentsük, és egy szerencsétlenebb első nap után mindig nagyon jó, hogy van még remény a második napról bejutni. De ugyanakkor iszonyú fárasztó ez a 3 napos maraton, és ha az első 2 nap ugyanazokkal a spoilerekkel játszik amúgy is mindenki, akkor lehet, hogy egyszerűbb lenne egy napra összevonni.


Ez egy tradíció.Nyilván én is egyre öregebb vagyok és egyre nehezebben bírom a 3 napot,de ettől még ennek pont ez is a lényege, hogy 3 napon át ki tud toppon lenni. Majd ha tényleg megöregszünk csinálunk egy fél napos senior nemzetit az öregek otthonába, fél távnál egy 2 órás alvó/ebéd szünettel.
 
Káosz egylap újra +1
 
Ugyanezen az elven szerintem a káosz egyszín vagy egylap teljesen jó opciò szerintem. Passzol ahhoz, hogy minden skillt tesztel, van tér építeni de a végtelen 0-ás countert kicsit elkerüli.

Illetve aki eljut Nemzetire az addigra szerintem fog tudni szerezni/kèrni lapot rá. Ezeknek a 17-18-as lapoknak amùgy is erösen 0-hoz konvergál most az ára.
 
Lehetni lehetne, és én nagy híve is vagyok ennek, hogy szavazza meg a nép, mi legyen, mert utána akár működik a dolog, akár nem, ti döntöttetek, mosom kezeimet, de ebben az esetben sajnos nem sok értelme lenne.

Ahogy te is leirtad, egy sima fórumszavazás amúgy sem alkalmas erre, hiszen az ott szavazók nagyobb része nem jön el a versenyre. Az most még nem tudjuk, ki fog bejutni a Nemzetire (mint ahogy azt sem lehet előre tudni, ki jön a versenyre 1 hónap múlva), tehát a márciusi versenyre ezt így nem lehet megszavazni.

A másik, még nagyobb probléma, hogy amikor egy formátumról, szabályokról döntesz, nem feltétlenül jó, ha azok lesznek a szabályok, amit a többség preferál. Képzeld el, hogyha az olimpián az úszók szavaznák meg, milyen számok legyenek, és mondjuk a többségnek a gyorsúszás az erőssége, akkor minden szám különböző távú gyorsúszás lenne, és azok, akik hátban vagy mellben jók, nem tudnának egyetlen számban sem nyerni.

A szituáció itt is ehhez hasonlatos. Sok játékos van, aki nagyon jól tud játszani egy-egy bejáratott paklival, szinte sosem hibázik, ha a megszokott krakochhal, katapultőrrel meg hasonló lapokkal kell játszania, stabil teljesítményt hoz Semleges csatamezővel. Tegyük fel, hogy ők vannak többségben, akkor egy szavazás eredménye is az lesz, hogy mind a két napon lehessen ugyanazokkal a spoilerekkel játszani.

Ekkor viszont nyilvánvaló hátrányba kerülnek azok, akik képesek új, kreatív, akár meglepő paklikat kitalálni egy teljesen új környezetben, olyan lapokkal, amik a megszokott spoilerek mellett labdába sem tudnának rúgni.

A Nemzetinek arról kéne szólni, hogy az összes HKK-hoz kapcsolódó képességet teszteljük, ne csak egyfélét. Épp ezért nem biztos, hogy jó ötlet a kecskére bízni a káposztát, mert nagyon torz eredmény születhet, és az lesz, amit az elmúlt évek során mindig tapasztaltam a Nemzeti után, hogy a 30-40%, aki a szavazásnál kisebbségben volt, panaszkodik, hogy mennyire rossz volt a formátum.

Bennem egyébként az is felmerült már, hogy tényleg szükség van-e 3 napra. Tény, hogy egy évente csak egyszer megrendezett, ilyen presztízsű eseménynél nagyon fontos, hogy a szerencse szerepét minél jobban lecsökkentsük, és egy szerencsétlenebb első nap után mindig nagyon jó, hogy van még remény a második napról bejutni. De ugyanakkor iszonyú fárasztó ez a 3 napos maraton, és ha az első 2 nap ugyanazokkal a spoilerekkel játszik amúgy is mindenki, akkor lehet, hogy egyszerűbb lenne egy napra összevonni.
 
 
Köszi, erre tippeltem, csak biztosan akartam érteni.
 
A formátum neve lehetne: BEHÚÚÚÚZTAD???!!!
 
Én egy olyan tiltólistát szeretnék, ahol csak a hagyományoson tiltott lapok szerepelnek, viszont minden lapból csak 1-et lehet használni. Az sem baj éppen, ha káosz
 
Mi lenne ha megkérdeznénk a nagyérdeműt mit szeretne?Narancs lapok nuku tiltásával játszani vagy egy olyan tiltólistával harcba szállni amiben vannak tiltott narancs lapok is(és ne nemzeti konzultáció szerűen pls...)? Majd az eredményt elfogadva megtartani a versenyt.MAJD a verseny után újra megkérdezvén a nagyérdeműt eldönthetjük mi legyen a nemzetin.Igen időben vagyunk még ehhez.Ne fussuk már ezeket a felesleges köröket.Ez lesz még nyáron is a téma ha nem sikerül alátámasztani, hogy valóban ez a jó megoldás és ezt is szeretné a plebs.
 
Verzió 1.
 
Ez a mondat mit jelent?
"Emellett a Beholderes profi versenyről bejutók száma 7-ről 5-re csökken, viszont ha már az 5 legjobb mind bejutott, a legjobb, még nem bejutó versenyző fog kvalifikálni."

Verzio 1: ha MIND az 5 bejutott, akkor egesz pontosan 1 jatekos fog bejutni errol a versenyrol, megpedig az, aki a legjobb korabban-nem-bejuto.

Verzio 2: MINDENKEPPEN 5 uj kvalifikalo lesz, az 5 legjobb korabban- nem-bejuto.
 
természetesen minden hat mindenre, és volt olyan időszak, amikor a mező valamilyen okból visszaszorult. de én a mostani metából, az elmúlt fél év statisztikáiból indultam ki, és akkor nagyon domináns volt. Elméletben lehet, hogy 1 év múlva visszaszorul valamiért, és akkor akár vissza is lehet engedni TM-re, de én látom előre a fejlesztést, és ezért erre nem sok esélyt látok, újabb, az Anbamhoz hasonló lap nem készül, mint ahogy újabb erős anti-mező narancslap sem, szóval a menetelését max az állithatja meg, ha nerfet kap.
 
Ha ez ilyen egyszerű lenne, akkor miért vannak óriási kilengések az egyes narancs lapok sikerességében és használati arányában? Ott az örök példa mindenre, a Semleges csatamező: velünk van már több mint 15 éve, hol minden visz, hol nem rúg igazán labdába évekig. A választ nyilván te is tudod: a használt lapokban, az egyes narancs lapokhoz illeszkedő koncepciók erejében rejlik. Épp ezért nem a narancs lapok piszkálása a megoldás, ha más metát szeretnél, hanem a legerősebb és leguniverzálisabb kártyák tiltása.

Pont a mező mutatja a legjobban, hogy szó sincs itt a narancs lapok erejéről. A legerősebb narancs lapok (szerintem) még mindig a törhető követők. Míg az epikusok (elméletben) alig csinálnak valamit, mégis versenyesélyes decket lehet építeni szinte bármelyikre. Ha kivesszük a narancs lapokat a képletből egy mező vs. bármilyen törhető követő matchupban (4 lap vs. 4 lap), akkor máris megkapjuk a választ arra, hogy miért a mezőnek áll a játszma. (Side után szerencsére jócskán lehet ezen billenteni.) Nyilván azért, mert ő játszik a jobb lapokkal.

Természetesen nem azt mondom, hogy a narancs lapok nem alakítják a metát. Ezt viszont MINDIG maguk a használt lapok implikálják, és nem fordítva.
 
Leszögezném, hogy mint játékosnak, semmi bajom nincs a mezővel, sőt. Jó vele játszani, mert kicsi az esélye, hogy az ellenfél lepörög a játék elején és/vagy lapot se tudok kijátszani. Tudom játszani a saját játékomat, az ellenfél pedig nem tudja a sajátját, nem kell mindenféle narancslapok miatt aggódnom, meg a követőmegszüntetés miatt 5-6 ÉP-ről kezdeni, az önmagában egy jó érzés. Még az se zavar igazán, hogy nem tudok mindenféle izgalmas koncepciót mellérakni, mert akkor annak a kulcslapjait az ellenfél ki tudja az elején szedni, és ezért alapvetően a legerősebb, leguniverzálisabb lapokat kell beleraknom.

Mint játéktervező, tisztában vagyok vele, hogy teljesen mindegy, milyen lapokat csinálunk, ezek jelentős részével nem fognak játszani, mert a lapok sosem tudnak tökéletesen egyforma erősek lenni, és a játékosok többsége értelemszerűen a legerősebb lapokkal fog játszani. Erre már pár év után rájöttünk, ekkor kezdtünk narancslapokat csinálni. Amik egy-egy gyengébb koncepciót erősítenek, vagy erősebb koncepciót gyengítenek. Ez nem egy lehetséges megoldás volt a problémára, hanem a megoldás. Ennek köszönhetően sokkal több lap vált játszhatóvá, az univerzális, de egymással nem kombózó spoilerekkel szembekerültek a valamivel gyengébb, de egymással kombót alkotó, és narancslap által támogatott paklik, sokkal több pakli, koncepció vált játszhatóvá, és ezen a ponton a HKK óriásit rugaszkodott el a többi tcg-hez képest, ahol a meta sokkal szürkébb volt.

De mint ahogy a normál lapoknál, a narancs lapoknál sem sikerült nyilván mindet tökéletesen erősre belőni. Voltak erősebbek, és gyengébbek. Tudnotok kell, hogy a lapok tervezése, a fejlesztés részben mindig reakció a korábbi dolgokra, próbáljuk az egyensúlytalanságokat rendbe hozni - és ebből néha még nagyobb egyensúlytalanság születik. Ha azt láttuk, egy narancslap nem elég jó, elkezdtük egyre erősebb lapokat kiadni a koncepcióhoz, de olyan is előfordult, hogy egy nagyon gyengének ítélt koncepció nagyon erős narancslapot kapot, aztán később amikor a lapjai erősödtek, már túl erős lett.

A mező csak egy válasz volt azokra a narancslapokra, amelyek túl erősek lettek, de ez egyúttal kiüttötte a nyeregből a közepes, gyenge narancslapokat is. Ami a normál lapok szintjén a Tiltott mágia - kitiltjuk a legerősebb lapokat, hogy a tier2 lapokkal játszanak - pontosan ezt éri el a mező és a legerősebb narancslapok tiltása. Ha a legerősebb narancslapokat tiltjuk, akkor akár a mezőre már nincs is szükség, mert már nincs az a szitu, hogy XYZ narancs lap ellen nem akarok játszani, nem akarom, hogy szembejöjjön, mert esélyem sincs. És akkor lehet játszani olyan narancslapokkal is, amik egyébként labdába sem tudnának rúgni.

Miért kell narancslapokat tiltani? Hogy egy egészségesebb játékkörnyezetben is ki lehessen próbálni a játékot, ahol nem tudod már a narancslapok felfedésekor, hogy ki fogja a játékot nagy valószínűséggel nyerni. Lehet, hogy ez csak egy illúzió marad, de egy próbát azért megér.

Az egyébként, hogy a top50 lapot vagy a top100 lapot tiltjuk, a top6 narancslapot vagy a top12-t, csak annyit befolyásol, hogy tier2 vagy tier3 paklik fognak játszani. Ez már kb. majdnem mindegy, talán jobb a lehető legkevesebb dolgot tiltani, és ha valami túl domináns, akkor bővíteni vele a listát.
 
Szerintem jó formátum a tiltott mágia, de csak akkor igazán jó, ha a tiltások jól vannak belőve. Ha nem a top 50 hanem a top 100 vagy akár a top 150 lap lenne tiltva, akkor tényleg nem lenne szükség a narancs lapok piszkálására, felértékelődnének a második vonalas ritkák, a gyngy-k, zén-ek... Nem attól lesz változatos a meta, hogy kitiltjuk a narancs lapokat, hanem attól, hogy más lapok is jönnek szembe, mint amikkel mindenki játszik. Ha kitiltjuk a narancs lapokat a top sláger papírok mellől, azzal csak annyit érünk el, hogy másik narancs lap mellett jönnek szembe majd ugyanazok a sláger papírok.

Az csak egy illúzió, hogy ha kitiltunk 3 meghatározó narancs lapot, attól színesebb lesz a játékkép.

szerintem, de én nem értek hozzá
 
Az igaz, hogy kb. lehetetlen nagy tobbsegnek jo 2. napi formatumot talalni. De ettol meg mindent erdemes megtenni a legjobb (legkevesbe rossz, mindenfele ertelemben) formatum tartasaert, hiszen ez egy fontos dolog.

Ahogy latom, a nagy tobbsegnek nem onmagaban a Tiltott Magiaval van baja (ha alaposan megfontolt tiltolista van), hanem kimondottan az egyes narancslapok tiltasaval - ezt kb. semmibe nem tartana elengedni.

Az "RC es ujabb" gondolat szerintem a legrosszabbak kozott van, ellenben a Kaosz 1 lapos a jobbak kozott, de nyilvan a leendo resztvevok velemenye kell hogy szamitson igazan.
 
Itt van es top3
http://beholder.hu/blog/hkk_nemzetibajnoksag
 
Lehet én nem látom ezt sehol leírva, de a kiadói amatőr kategóriából is lehet kvalifikálni vagy csak a profi top 5?
 
+1
 
Debrecenben, Nyíregyházán és Miskolcon a 2 versenyből az egyik Káosz szokott lenni.
 
A bontottat szeretem.
A 2022-es behós Tiltott mágia Új Nemzedék nem tetszett.
Illetve a márciusi Tiltott mágia Új Nemzedék verseny se teszik.
Javaslom a Nemzeti bajnokság 2. napjára a Káosz Sokszínűség Jutalma versenyt.
 
Dév, Beholderes versemyen is tartunk káosz versenyt, és a versenyszervezőket is bátoritjuk, hogy legyen ilyen versenyük is. Egyelőre azért van nekünk ebből még csak speciálisabb (egyszínű formátum), mert a hagyományos lapkészletében az új nemzedék és a káosz nem különül el annyira, a HKK legerősebb lapjai közül sok még most is használható. Jövőre lesz először olyan a 11. kiadás kirotálásával, hogy a meta jelentősen változik, egyre több, már az Új Nemzedékre tervezett lap is életképes lesz, akkor szerintem lesz már értelme külön káosz hagyit is tartani.

Emellett viszont tény, hogy a káosz formátumot külön nem teszteljük, kevésbé kiegyensúlyozott, nem alkalmas annyira egy egyenlő feltételeket nyújtó környezetnek. Ráadásul sok új játékos van, nem várhatjuk el, hogy a Nemzetin való részvételhez olyan lapokat kelljen beszerezniük, ami már kereskedelmi forgalomban nem kapható. Ezért a Nemzetin nem lesz káosz formátum.

Nemzeti 2. nap: elméletben nagyon sok formátumot ki lehet találni, de gyakorlatban azok az életképes, bevált formátumok, amiket a "versenyszabályok" oldalon is megtalálsz. Itt azért a lehetőségeket eléggé végigzongoráztuk már. Az egyszínnel kapcsolatban az volt a tapasztalat, hogy oké, bekerült néhány olyan lap is a paklikba, ami hagyin nem, de azért alapvetően a megszokott spoilerek alkották a paklik gerincét. Egylaposnál dettó. Ráadásul az utóbbi években nagyon sok panasz volt a 2. nap formátumra. Igen, szavaztuk róla, de a 40%, aki a másik formátumra panaszkodott, annak nem tetszett. Nem lehet olyan formátumot kitalálni, amivel mindenki elégedett, akkor talán lehet, hogy egyszerűbb, ha a formátumot mi határozzuk meg, akkor mindenki egységesen minket szidhat érte

A rotából következik, hogy egyszerre vannak bent erősebb, spoiler lapok, és az újabb, kevésbé erős lapok. Ha a hagyitól jelentősen eltérő metát akarunk, akkor mindenképp egy olyan format szükséges, ahol az erősebb lapok valamilyen módon tiltva vannak, az egyszínű v egylapos erre sajnos nem alkalmas. A Tiltott mágia mellett felmerült még egy olyan ötlet is, hogy a narancslapokon kívül csak a Roxat céheiből vagy a később megjelent lapokból lehet paklit épiteni, a legerősebb lapok itt is ki vannak zárva, garantáltan más paklik lennének, mint hagyin.
 
+1
 
 | 1 | 2 | 3 |
Nézet:
Hírek, újdonságok, változások | Szavazások

A társalgás szabályai | A legaktívabb fórumok és fórumozók | Moderátori tevékenységek


Főoldal | Túlélők Földje | Ősök Városa | Kalandok Földje | Sárkányölő | Puzzle | Hatalom Kártyái Kártyajáték | Álomfogó Kártyajáték | Káosz Galaktika Kártyajáték | Könyvesbolt | Alanori Krónika | Shadowrun | Battletech | Íróink | Könyvsorozataink | Fórum | Galéria és képeslapküldő | Sci-fi és fantasy novellák | Regisztráció | A Beholder Kft.-ről | Adatvédelmi tájékoztató

© Beholder Kft., 2003 - 2024
E-mail: beholder{kukk}beholder{ponty}hu | Tel.: (06-1)-280-7932

Az oldalon megjelent szöveges és illusztrációs anyagok átvétele, másolása, illetve bármilyen módon történő felhasználása csak a Beholder Kft. engedélyével lehetséges.
A fórumban történő hozzászólások valóságtartalmáért, minőségéért semmilyen felelősséget nem vállalunk.