Vissza a Főoldalra
 

Hírek, újdonságok
Változások listája
A számlanyitás folyamata
Árak + Jelenlét bónusz
Befizetési módok
Jelentkezési lap
Kedvezmények
Kipróbálás (10 ingyenes forduló)
Szabálykönyv
Új játékosoknak
Alanori Krónika kupon
Aukció
Beállítós UL
Bónuszok
Eseménynaptár
Hasznos Információk
Ismeretek hasonlítása
Kalandozók versenye
Karakternév-változtatás
Lemaradás vásárlása
Reinkarnáció
Statisztikák
Szavazások
Tesztcsata
Titanitdukát aukció
Tudástár
UL küldés
Beholder Labirintus
Memóriajáték
Mini-szójáték
Puzzle
Chat, üzenõfal
Fórumok
Közös Tudatok
Közös Tudatok Listája
KT-képességfa
Levelezési lista, IRC
Megosztott fordulók
Nyilvános fordulók
Miniolimpiák
Olimpiák
TF találkozó
AK Archívum
GN Archívum
Írások, novellák
Linkek
TF könyvek
Letöltés
Gyakori kérdések
Felhasználási feltételek
Feliratkozás Hírleveleinkre!
Adatvédelmi Tájékoztató
Ország Boltja 2011 Népszerűségi díj Egyéb kategória II. helyezett Ország Boltja 2012 Népszerűségi díj Hobbi és kellék kategória III. helyezett
Most ingyen kezdhetsz el játszani a Túlélők Földjén!
Kattints ide a részletekért...
A pillanat képe
Jégelementál
Küldd el képeslapként!
"A jégelementálok szellemek Leah létsíkjáról, amelyek átkeveredve a Víz létsíkjára, minden meleget és energiát magukba szívtak. Erre a világra úgy kerülnek, hogy egy hatalmában bízó gőgös varázsló vagy más nagyúr megidézi őket, hosszabb-rövidebb szolgálatra." - részlet az Encyclopedia Fantasia jégelementálokról szóló fejezetéből
Nézz szét a galériában!
2. Termikrajzás – zárás
XLVI. Alanori Mini Olimpia - Eredményhirdetés
A Sötétség Kora - helyzetjelentés
XLVI. Alanori Mini Olimpia

A lista folytatása...
Túlélők Földje - Közös Tudatok listája
Aukciós statisztika
Az utolsó Aukciós Napon történtek
Turbó turbó (581. tudati képesség)

A lista folytatása...
HKK online, TF online, Argum City (49)
Épülettervezői pályázat 2. (11)
A Sötétség Kora - helyzetjelentés (7)
Olimpiák eredmémyei (9)
A Sötétség Kora - retró történelmi esemény (17)
Tavaszi befizetési akció 2024.03.01. (péntek) - 2024.03.18. (1)

További témák...

2024-04-28 00:25:47 Az UL-ek letöltésre kerültek.

Doomlord online game
Mágia Mesterei Online Játék
Szerkesztőség:
honlap@beholder.hu
Készítők:
Farkas Zsolt (Speedz)
Szeitz Gábor (Talbot)
Mazán Zsolt (Maci)
Webdesign:
Szirják Csaba (Chaar-Lee)
Szegedi Gergely (GerY5)
Ha hibát találsz a honlapon:
Írj nekünk!
 

 | 1 |
Nézet:
A parazita foilos újrakiadása most jelent meg, osztogatjuk szorgalmasan különböző promóciók keretében.

Kártevő volt a 11. kiadásban is, amit egészen a közelmúltig kapni lehetett, és abból foilos reprint is jelent meg az előző védnöki kiadásban.
 
igen, lehet a poolt növelni, csak erre írtam, hogy ez csak akkor lehetséges, ha pár etnikumot elengedünk. Ar okok most jöttek csak vissza, annak nem láttuk értelmét, hogy egyetlen évben rögtön jön 25 fajta, mert akkor meg a következő években nem tudunk már mit kiadni hozzájuk. A vámpírok és a vérfarkasok pedig tudatosan kaptak mostanában minimálisabb támogatást: arra is ügyelnünk kell, hogy azért 1-1 színben hasonló mennyiségű lap (és etnikum legyen). Leah mindig felülreprezentált, rengeteg Leah etnikum van, muszáj válogatni.
A törhető követőknél nem is az hiányzik, hogy törhető legyen, hanem hogy lehessen mellé szabálylapot használni. Dolgozunk / kísérlezezünk ezzel is!
 
Parazitát még csak-csak, de a kártevő megjelent a 11. kiadásban ha jól tudom. Abból kell lennie a másodlagos piacon is.
 
A xeno parazita. Azt jó lenne újra nyomni. Meg az orgling kártevőt.
 
-Örülök, hogy vannak új próbálkozások ezeket kíváncsian várom. Igen a thargadon mechanika kifejezetten erős lett szerintem bár oda is hiányzik még kb 2-3 szett thargodan, hogy valóban játszható legyen stabilan a deck, legalább tier 2 szinten.
-Elhiszem, hogy létezik ez a táblázat,de ha elégedettek vagytok a jelenlegi helyzettel, akkor szerintem át kell valamit ott paraméterezni .
Jelenleg azért nem használsz 50%+ etikum lapot mert egyszerűen nincs kellő minőség mögöttük(remélem a tesztelt újdonságotok ezt megoldja). Hiába van valóban pl az általad most favorizállt Thargadonokból (amik jelenleg egy erősen felül reprezentált etnikum) 18 féle etnikum lap ha abból 3-4 teljesen haszontalan gyakori. A ritka épület koncepció idegen,ill egy ngy instant leszedés, ami érdemben nem tesz hozzá semmit az etnikumhoz (tehát az akár helyettesíthető is bármilyen spoilerrel).Tehát ott tartunk hogy akad egy 36-39 lapos pool ahonnan indul a válogatás és itt már rögtön a tharagdonoknál rögtön ketté is válik a dolog mert egyik részről a pool egyik fele az epikus deckbe illeszkedő részleg meg van egy kragorus gerinc, csak egyik sem kellően kompact. Persze lehet ezen hosszútávon változtatni,de szerintem kicsit érdemes lenne azon a táblázaton állítani, hogy ez a 36-39 lap felmenjen egy stabil 50esre és akkor onnan már lehet jobban válogatni valóban és lehet belefér pár elágazás is a deckeken belül illetve 1-2 nem jól belőtt erősségű lap.
Még egy két „tradicionális” és egyben kezdő barát etnikumot megnéztem (kizárólag az altípusra szűrve):
Teknősök(15 szett van,de iszonyat nehezen értelmezhető hogy mi tartja őket össze valójában az antimágián kívül, (sajnos itt nagyon félkész lett az elkezdett spelleket is használok aztán majd azokat kiantimágiázva előnybe kerülök dolog illetve itt is van egy megkezdett kragos vonal)
Ork( 12+1 token) Talán még ez egy egészen kompakt brigád az előzőekhez képest arányaiban. Ha ez az etnikum állna 15-16 szettből(hasonló minőségben) eltudom képzelni, hogy stabilan oda lehetne jutni valamilyen dupla vagy sima alap követős összeállítással.
Vérfarkas(11 szett) kissé szét van esve a csapat. A pakli alapcsapásíránya volt a járjas nekron horda.Jelenleg 11/5 szett nem is járj kompatibilis.18 lap esetében meg értelmezhetetlen pl a hol ragyogása ami tovább csökkenti ezt a poolt.
Vámpírok(16 szett ) Itt a fehér/zöld/piros 4-es elég felejthető,de a többi egész vállalható Zarknodos alap vonal kezd kirajzolni,de azért még igen vékony a készlet. Szerintem ezen a vonalon lehetne mozgástér a továbbiakban.
Amik viszonylag jól állnak:
Sárkányok(26 szett) van pár elkolbászolt szín,de ekkora merítésből talán belefér. Itt akad egy viszonylag erős minőségi gerinc, így nem is véletlen, hogy olykor sikerül egész jót is menni velük.
Ganüid(21 szett) Itt van egy egész konstans kialakult koncepció (ifjoncok termelése kézbe) már évek óta.Akár eltudom képzelni, hogy ez lassacskán össze is tud állni valami játszható decké ha valaki szán rá energiát Válogatással szerintem akár egész 2.-3. vonalas decket is lehet belőlük rittyenteni.
Illetve ne felejtsük el, hogy kezdő szinten ez a játék egyik nagy vonzereje. Tehát ha jók az alapok nagyobb közösséget lehet bevonzani is. Kontrolozni elég ha megtanulnak 1-2 év aktív szerhasználat után

-A törhető követőket én azért nem temetném még,de tény az elmúlt évek nem ezekről szóltak. Én a következő félévben igyekszem majd próbálkozni velük teszt jelleggel.
-Nyilván tudom, hogy egy kontrol kb mindig erősebb lesz mint egy etnikum de nyilván törekedni kell, hogy közeledjen a topphoz hisz ez a játék jövőjének egyik alappillére.
 
A tókeneket egyébként folyamatosan reprinteljük, csak nem minden kiegészítőben az összeset, mert az azért tömény lenne. De ami egy ideje már nem jött ki, azért azt kiadjuk, illetve látjátok, hogy versenyeken folyamatosan osztjuk ezeknek a foilos reprint verzióját is. De ti jobban látjátok, ha valami nagyon nem elérhető már, írjátok meg, és akkor jön az is.
 
szerintem is. pl lehetne minden gyakori sloton egy token fixen. Így a kezdők, újrakezdők is be tudnának szerezni mindent ami kellhet. tudom másodlagos piacon se egy ökör ára de CM nyomásban azért mégis más.
 
Nagyon sok energiát ölünk abba, hogy megpróbáljuk az etnikum paklijat játszhatóvá tenni, ez egy fontos cél lenne. És igen, a legjobb az lenne, ha érdemes lenne sok etnikum lappal játszani a pakliban, nem csak mutatóba kerülne be pár. Önmagában a kötelék ikon nem elég ahhoz, hogy sokkal játssz belőlük (mivel egy kötelék könnyen teljesíthető), ha meg sok köteléket raksz rá, akkor könnyen lehet, hogy még egy sok etnikumos pakliban is néha nem teljesül. Most egy picit spoilerezni fogok, de ha ennyire ráhibáztál a dolgokra, ez talán megengedhető: erre találtunk egy megoldást, hogy a lap képessége a kötelékek számától erősödik, és most épp ezzel kísérletezünk. A lényeg, hogy a kívánságod teljesülni fog, lesz bőven kötelék De vannak más megoldások is, amiért érdemes lehet több etnikummal játszani egy pakliban, pl. most a Thargodanok egymást visszapakoló kompenzációja és halálsikolya (ezt most versenyen is próbálgattam, egész jól működött), illetve majd a nyári kiegben is látni fogtok még egy megoldást.

Azzal egyébként nem értek egyet, hogy kevés lap lenne egy-egy etnikumban. Erről minden új kieg tervezése előtt részletes táblázatokat készítünk, ésa legtöbb etnikumban egy adott rota-ciklusban bőven elég lap van, 16-20 féle, egy pakliban amúgy sem fogsz ennyit használni. Bármilyen szuper kötelék és szinergia esetén is a pakli felét azért fel kell töltened kiegészítő funkciójú lapokkal, 7-8 félénél többet úgysem fogsz berakni. A választékot persze lehet növelni, de esélyes, hogy mindenki a legjobbakkal fog játszani, felesleges túl sok tölteléket csinálni. Ezt a számot úgy lehetne növelni még, hogy csökkentsük az etnikumok számát (persze csak ha egyetértetek). Jelenleg talán túl sok is van, és van jópár, amivel versenyen nem játszik senki.

Próbálunk minden lényt besorolni valamilyen etnikumba, de azért lesz mindig pár, ami nem fér be sehová, attól még lehet jó lap valahová. Azzal nem értek egyet, hogyha minden spoiler varázslatra is etnikum altípust rakunk (ezt Zorallnak írom), az segít az etnikum paklikon, akkor max. az etnikumok HELYETT a pakliban használt spoilerre ragasztottunk egy kamu címkét. Az etnikum pakliknak az is lenne a célja, hogy visszahozza a lényes játékot. Ha a generic kánter és leszedés helyett a paklimban goblin altípusú leszedés és kánter van, azzal ezt nem érjük el; ráadásul ezek pont a lényeket szorítanák ki, hiszen ha ezek is teljesítik a köteléket és olcsóbbítja őket a követőm, minek a pakliba egy sérülékenyebb lény.

A megszüntethető követők sajnos nagyon rizikósak, ha az ellenfél kezd, le fogja venni őket, és a 4 lapos kezdés ma már óriási hátrányt jelent. Jó volt, amikor ezek még érvényesülni tudtak hagyin, de az az idő már sajnos elmúlt, néhány kivételtől eltekintve (sárkány + járj pl. még most is jó). Pörgősön, káoszon, veszélyes fajon azért ezek tudnak még menni most is.

Ami a legnagyobb nehézséget adja, hogy egy etnikum paklinál már eleve keretek közé vagy szorítva, a szinergia, kötelékek és a követő miatt a lapjaid egy részét egy szűk poolból kell válogatnod. Ezzel szemben egy általános kontrollba berakod a HKK legerősebb lapjaid. Ha csak az epikus összehasonlításnál maradunk, körönként tudsz olcsóbbítani egy bizonyos etnikumba tartozó lapot, de költsége nem mehet így 1 alá - ezzel szemben egy Tarrgeth pl. ad gyakorlatilag 3. egy rakás spoilerre szabadon felhasználható manát, mivel tud 0-ra is olcsóbbítani és összeadódik, az 5. lap helyett pedig te döntöd el, mit veszel vissza, a háló már csak hab a tortán.

Ezt legfeljebb azzal lehetne egyensúlyozni, ha megfelelő számú kötelék esetén BRUTÁLISAN erősek lennének az etnikumok. Viszont itt meg van egy olyan probléma, hogy egy adott etnikum paklit könnyen össze lehet rakni optmiálisra már a tesztelésen is, ha túl jól működik, kapja a gyengítéseket (a hajó pakli is így járt, túl jó volt az első verziója, de még sok más etnikumot is ide sorolhatnák), míg a kész kiegből kimazsolázom a legerősebb lapokat algoritmus nyilvánvalóan nem tud még menet közben elvérezni.

Rota időszak növelése: szerintem erre térjünk akkor vissza, ha a különböző években kiadott lapok erőssége már homogénebb lesz. De talán még akkor is biztonságosabb az ún teljes lecserélése helyett a káosz és az ún közé egy harmadik formátum-verziót bevezetni, és akkor bizonyos versenyeken a lapok szélesebb skálája használható. A rota csúcsa a HD-KL-11. kiadás volt, tehát "félkáosznak" csak akkor lesz értelme, ha a megnövelt időintervallumba se férnek ezek már bele.
 
+1
El vannak pocsékolva többnyire a gyngy slotok a draft versenyek előnyére, pedig sok problémát lehetne velük egyensúlyozni.
Valamint a Veszélyes faj versenyszabályát is kéne módosítani, hogy a már szándékosan rosszul kiadott nem-lény lapokat is lehessen használni a fajos kereten belül.
 
Jufe által felvetett dolgokhoz:

Az etnikumokat lehetne támogatni nagyon egyszerű módon: vonjátok vissza azt az elvet,hogy nem-lény lapok nem kaphatják meg az amúgy tök logikus altípusukat (Gwynn trónterme-burástya). Értem,hogy így még nagyobb spoiler lenne,de a burástyák közé lenne még nagyobb spoiler,ami talán indokolttá tehetne egy még etnikumosabb decket. Az epikus max könnyebben gyógyulna miatta,de bekapcsolna sok köteléket,illetve kereshetőséget egyszerűsítené pl. egy ngy burástyának,ami burástyát keres ki (ilyet nyilván nem tennénk epikus kontrollba,nem akkora spoiler,de burástyás "etnikumepikusba" vagy börtönös verzióba-ha majd összerakom - már igen.
Továbbá ha már felmerült a minó erőművész: teljesen elvesztettük a minókat ezzel és tényleg csak egy epikus rakható már össze belőlük max. Felvetettem már másik fórumon is: NE KIEGENKÉNT jöjjön egy etnikumból 4-5 db,hanem MINDEN KIEGBEN jöjjön 2-3 db inkább. Tudom hogy ez így nehezíti a tesztelést meg minden,de az előnyeit szerintem nem kell ecsetelnem.
A rota kibővítését támogatom egyébként. Természetesen nem most,az AP-t és HD-t nem engedném vissza,de a KL-t már lehet,ha a céheket nem is.
 
Köszönjük a cikket.
Nekem a rota szempontjából olan hiányérzetem van, hogy tovább mélyítettük az etnikumok és "kontrolok" közti szakadékot. Én szertek kipróbálni etnikum deckeket is, szoktam is olykor még ha tudom jelentős hátrányból indulok egy top lapokat használó pl sokszínűség ellen.
A szakadék nekem ott nyilvánul meg gyakorta, hogy egyszerűen bármilyen irányba kezdek elindulni egy etnikum deck összerakásakor egyszerűen nincs elég bevethető lap és sok esetben még nem is csak minőségre gondolok,de egyáltalán nem találok 12-15 etnikum lapnál többet amit betehetnék egy verseny pakliba ami nyilván tovább indukálja azt, hogy maximum epikus deckekbe tudjak gondolkodni hisz ott a +1 lap miatt nagyobb esélyel húzok az adott szegmensből. Viszont ha epikusozok akkor meg nem minden esetben sikerül az etnikum valódi erejét kihasználni hisz egy törhető követő vagy korlátozó szabálylap jelentené a valódi átütő erőt meta szinten nem pedig egy sokadik egyen deck ami ugyanzon 30 lapot pörgeti az etnikum lapok mellett.
Nekem a javaslatom az, hogy lényegesen bátrabban használjuk a kötelék ikont és akár kötelék 2-3-4re igazán "brutális" dolgokra is legyen képes a lap.
Illetve a rota fényében a korlátozott lapmennyiségek okán engedjük el a kamu gy/ngy etnikum nélküli kártyákat.Ezek egyértelműen soha nem érnek paklit majd(most a legutóbbi kiegből szemezgetnék):
Monozoid,Sziklaomlás,Mágikus párducszobor,Eszenciapuding,Lefejezés,Szellemdarázs,Urgod káoszpajzsa,
Ill akadnak olyanok amiknek akad etnikum specifikuma,de nincs meg hozzá még a minimális készlet sem, hogy ez értelmezhető legyen:
Mino erőművész ,Trolldorong,mákrózsa.
Ha ilyeneket adunk ki ami majd egyszer hátha jó lesz vagy fejben készültök előre hogy majd a 3.-4. kiegbe fog csúcsra érni a minó/álom deck akkor azt inkább 1 kiegbe öszpontosítsátok mert ha elhúzzátok az lesz a vége hogy max 1 évig lehet egyáltalán érdemben gondolkodni rajtuk és az első 2 évben csak foglalták a slotot.
Továbbá ami még kicsit növelné a játékteret ha a rota időszaka kitágulna idővel némileg.Ilyenen van-e gondolkodás esetleg?
 
Köszi szépen!

A fejlesztési kérést továbbitom a programozónak, szerintem nincs akadálya, hogy megvalósítsa!
 
Miklós, köszönjük az értékelést és a sok befektetett munkát, én aki amúgy mindig morgok valami miatt, úgy látom, hogy kezd "gyógyulni" a HKK. Nekem jelenleg főleg a weblappal vannak gondjaim, de mivel a fejlesztés folyik, így nem is emlegetem tovább, ellenben a már fejlesztett pakliszerkesztőnél az lenne a javaslatom, hogy ne XML formátumba exportálja a paklit, ha lehet, bármi jobb lenne, akár egy txt is. Ennél még az is jobb volt, hogy a régi pakliszerkesztőnél sima egér kijelöléssel lehet copy-paste-elni a paklit és a side-ot egy doc-ba. Valamelyik megoldásnak örülnék.
Köszi mégegyszer, és Kellemes Ünnepeket!
 
 | 1 |
Nézet:
Hírek, újdonságok, változások | Szavazások

A társalgás szabályai | A legaktívabb fórumok és fórumozók | Moderátori tevékenységek


Főoldal | Túlélők Földje | Ősök Városa | Kalandok Földje | Sárkányölő | Puzzle | Hatalom Kártyái Kártyajáték | Álomfogó Kártyajáték | Káosz Galaktika Kártyajáték | Könyvesbolt | Alanori Krónika | Shadowrun | Battletech | Íróink | Könyvsorozataink | Fórum | Galéria és képeslapküldő | Sci-fi és fantasy novellák | Regisztráció | A Beholder Kft.-ről | Adatvédelmi tájékoztató

© Beholder Kft., 2003 - 2024
E-mail: beholder{kukk}beholder{ponty}hu | Tel.: (06-1)-280-7932

Az oldalon megjelent szöveges és illusztrációs anyagok átvétele, másolása, illetve bármilyen módon történő felhasználása csak a Beholder Kft. engedélyével lehetséges.
A fórumban történő hozzászólások valóságtartalmáért, minőségéért semmilyen felelősséget nem vállalunk.