Vissza a Főoldalra
 

Feliratkozás Hírleveleinkre!
Adatvédelmi Tájékoztató
Ország Boltja 2011 Népszerűségi díj Egyéb kategória II. helyezett Ország Boltja 2012 Népszerűségi díj Hobbi és kellék kategória III. helyezett
Most ingyen kezdhetsz el játszani a Túlélők Földjén!
Kattints ide a részletekért...
Nézz be kártyaboltunkba!
Hatalom Kártyái – Varázsdimenzió június 15.
Zén Legendái: Manaszipoly május 25.
A pillanat képe
A halál sekrestyése
(Túlélők Földje szörnyeteg)
Küldd el képeslapként!
Leah túlvilági teremtményeit általában egy dolog motiválja csak: minél több lelket halálba küldeni, hisz csak így araszolhatnak felfelé uruk kegyeltségi ranglistáján.
Nézz szét a galériában!
Varázsdimenzió lapok használhatók a pakliszerkesztőben
Roxat céhei csereakció
Titanitdukát aukció – 2024. nyár - nyertesek
Varázsdimenzió paklibemutató: óriások
Varázsdimenzió paklibemutató: Womathok

A lista folytatása...
Túlélők Földje - Közös Tudatok listája
Országjáró feladat 2023
Országjáró feladat 2022
Országjáró feladat 2020

A lista folytatása...
HKK kérdés? (47136)
Lapötletek (64980)
Varázsdimenzió paklibemutató: óriások (6)
Varázsdimenzió lapok használhatók a pakliszerkesztőben (1)
Roxat céhei csereakció (2)
Varázsdimenzió paklibemutató: Womathok (2)

További témák...
Tegnap leggyakoribbak:
A bajnokság döntősei
A dobogósok
A Nemzeti Bajnok
Az ezüstérmes
A Nemzeti Bajnok akció közben.
3. nap

Utoljára ezt küldték:
Bíbor möszék
Küldj te is képeslapot!
Doomlord online game
Mágia Mesterei Online Játék
Szerkesztőség:
honlap@beholder.hu
Készítők:
Farkas Zsolt (Speedz)
Szeitz Gábor (Talbot)
Mazán Zsolt (Maci)
Webdesign:
Szirják Csaba (Chaar-Lee)
Szegedi Gergely (GerY5)
Ha hibát találsz a honlapon:
Írj nekünk!
 

Varázsdimenzió paklibemutató: óriások

Óriások

Az óriások a Varázsdimenzióval megkapták régóta emlegetett ráncfelvarrásukat. A követő megtervezésekor fő céljaink voltak:
- szellemében megfeleljen az eredeti követőnek
- a pakliban érdemes legyen sok óriást használni
A tesztelés alapján úgy tűnik, ezeket a célokat sikerült elérni, az óriások megmaradtak drága, nagy lényeknek, ahol kijátszásukhoz a követő ehhez jelentős segítéget ad: a régi követőhöz hasonlóan 2_VP-vel olcsóbbítja őket (akár 0-ra is!) ennek azonban komoly ára van, el kell dobnunk a kezünkből egy óriást. Szerencsére ezzel több óriásunk is kombózik, bár sajnos ezek közül a Nagy tohonya rotál év végén - helyette viszont a kétszín-szabály változásának köszönhetően bekerülhet a Fagyóriás.


A paklinak több, mint a fele, 29 lap óriás! És január 1-től ezt még fokozhatjuk is, a Múltrengető és az Óriásangyal is hasznos adalék lesz, valamint bekerülhet az Égig érő paszuly is. A fennmaradó helyeket szokás szerint a szükséges támogató lapokkal töltjük ki (leszedések és reakciók). Ezek közül a Tűzóriással való kombó miatt érdemes preferálni a tűz altípusú varázslatokat.

Egy gyors áttekintés a pakliban levő lapokról:
Óriások
Nagy tohonya, Ongóliant diszkosz, Gavallér óriás: ezeknél nem is kell gondolkodni, minden óriást be kell rakni, ami dobásra valami hasznos dolgot csinál.

Ongóliant: A reakciók, és ezen belül is a védekezések esszenciálisak a pakliba, ráadásul a követő olcsóbbítással ő akár ingyen is tud jönni, és az asztralról is tud valamit.

Hegyi góliát: Ez a lap irdatlanul erős ebbe a pakliba, egy borzasztóan nehezen megakadályozható asztaltakarítás, ami utána még drágít is, nagyon sok meccset fog megnyerni.

Alvilági óriás: Nagyon magas a sebzése, akár ingyen is jöhet, és feltámad. Mivel a dobálás miatt könnyen kerülünk laphátrányba, ezért kellenek az ilyen kivégző lapok.

Óriás tohonya: Olcsóbbítással 1-ért jön, járj kompatibilis, nehéz megoldani, sokat sebez, szintén nagyon jó lap.

Szerelmes óriás, Időóriás, Tűzóriás: Az erősség / költség arányt ezeknél a fentiekhez képest gyengébb szerintem, ezért is nem játszom 3-mal belőlük, és side-olásnál is könnyen az elsők közt kerülhetnek ki.

Óriás poronty: Kb. a pakli egynegyedére lehet idén csak használni, hogy a lapot is visszaadja, ezért bőven elég belőle 1.

Minden egyéb

Ezek főként reakciók és leszedések, a 3 színből igyekeztem a legjobbakat, legolcsóbbakat összeválogatni (persze lehet, hogy valami elkerülte a figyelmemet). Mivel még így is nagyon kevés reakciónk van, ezért bekerült alapba 3 Termo is. A főnix tüze pedig aggró pakli lévén adja magát, szuper univerzális megoldólap.


Kiegészítő pakli

Ez ízlések szerint alakítható, és túl sok magyarázatot nem igényel.
Bár az óriásokat a járj nem zavarja annyira, azért vannak másfajta drágítások is a játékban, ezért bekerült némi ősmágia. Jelzők ellen ott a Kiégetés, mező ellen Anbam és Zoárd itala (itt nagyon támaszkodunk a követőre, nem jó, ha lekapcsolják!), semmizni Rynthus és Varkaudar lapát. A dobatásra nagyon nem kell készülni, van épp elég lapunk, ami dobatásra működik. Sajnos ezekben a színekben nincs túl sok megoldás az UR bűbájokra, én a Burástya őrszemet raktam be, de a Gwynn trónterme is jó lehet. Természetesen bilincs / börtönre is mindig készülni kell, csak ugye a dobásra kisülő lapjainkat nehezen sideoljuk ki, ezért ezek ellen hátrányban vagyunk - de mondjuk börtön ellen a kevés lap miatt lesz időnk manát gyűjteni. Mindenesetre a semmizések, a Dinamikus szintézisek és a Tegyük tönkre is hasznos ezek ellen. Mivel a követő elég durván olcsóbbít, én a Hívó kürtöt csak a kiegészítőbe raktam, ha pl. lekapcsolják a követőt akkor esszenciális, de metától függően mehet akár alapban is, ha pl. sok a mező és kevés a bilincs.
A Görbe tükör érdemel még becsületbeli említést, akár fő vagy kiegészítő pakliba. Itt az 50/30-ba épp sehol nem fért be nekem, de gyanús, hogy van olyan meta, ahol messze jobb sok most, a pakliban használt lapnál. Ez azonban sok gyakorlati tesztelésből derül csak ki, mindenesetre érdemes észben tartani.


Hogyan kell a paklival játszani?

Sajnos az olcsóbbítás csak a 2. körtől működik, és járjunk sincs mellé, ezért nem tudjuk lerohanni úgy az ellenfelet, mint a régivel, és jó eséllyel ő már pakolászni fog, mire mi ki tudunk játszani valamit. Ezért is kell a sok beleszólás, védekezés, meg utána a kikerült lapokra a megoldólapok, mint Hegyi góliát és társai.
Ha a játék elején nincs dobnivaló óriásunk meg még egy óriás, akkor jó eséllyel érdemes újrakeverni. Ha csak óriást húzunk, az se feltétlenül optimális, mert akkor meg nem tudunk az ellenfél játékába beleszólni.
Ha úgy gondoljuk, hogy az ellenfél játszhat bármilyen lopással, akkor érdemes egy picit óvatosabban játszani, és tartalékolni 1 VP-t a követő képességére, a játék múlhat rajta.
Ha több választási lehetőségünk van, a játék elején az óriás tohonyát érdemes lehozni a rezisztencia, a háló és a passzivizálgatás miatt főhet az ellenfél feje. A Tűzóriáson kívül nincs más lehetőségünk komoly lapelőny építésére, ezért meg kell próbálni a játékot gyorsan ledominálni. Figyeljünk oda arra, hogy bizonyos lapok többféleképp is használhatók!
Pl. a Troll csatakiáltás nemcsak leszedni, de kánterelni is tud, a diszkoszt nemcsak dobni tudjuk, hanem plusz sebzést és zsz-t is jelenthet, a Dornodon visszavág ölő és leszedő lap is.

A végleges pakli

Írjátok le a kapcsolódó fórumban, ti mit változtatnátok a paklin!

Tihor Miklós

Létrehozás: 2024. június 25. 14:28:14
Utolsó frissítés: 2024. június 27. 11:38:50
Nyomtatási forma

Az oldal új verziójának megtekintése


Főoldal | Túlélők Földje | Ősök Városa | Kalandok Földje | Sárkányölő | Puzzle | Hatalom Kártyái Kártyajáték | Álomfogó Kártyajáték | Káosz Galaktika Kártyajáték | Könyvesbolt | Alanori Krónika | Shadowrun | Battletech | Íróink | Könyvsorozataink | Fórum | Galéria és képeslapküldő | Sci-fi és fantasy novellák | Regisztráció | A Beholder Kft.-ről | Adatvédelmi tájékoztató

© Beholder Kft., 2003 - 2024
E-mail: beholder{kukk}beholder{ponty}hu | Tel.: (06-1)-280-7932

Az oldalon megjelent szöveges és illusztrációs anyagok átvétele, másolása, illetve bármilyen módon történő felhasználása csak a Beholder Kft. engedélyével lehetséges.