480. forduló, 482. forduló, Cshi-Cshi a Cica összes nyilvános fordulója
Fordulóm kinézete legyen.
Kövesd a Túlélők Földje levelezős szerepjátékot: érdekességek, friss információk a Facebook oldalunkon! http://www.facebook.com/tulelokfoldje

TÚLÉLŐK FÖLDJE

Betáplálva: 2010. dec. 13. 13h:56'
EZ A 646. JÁTÉKHETED, 481. FORDULÓD
647. játékheted kezdete: dec. 18.
A következő fordulódat azonnal betápláljuk, amint megkapjuk.
E-mail!
KALANDOZÓ: #2765
SZÁMLA : XXXX

CSHI-CSHI A CICA KALANDJAI


11 nap telt el azóta, hogy letáboroztál a [144,61] koordinátán.
A táborozás 1. napján összefutsz Bon-lessszel. Furcsán, betegesen sápadtnak tűnik. Tagja az Igaz Barátok Rendjének. Egy adamantit kesztyűt, egy csodálatos nyakláncot, egy dalebg.kristályvértet, egy drakolder gyűrűt, egy Emma kötényét, egy értépő sarkantyút, egy hatalom fülbevalóját, egy hókeresztet, egy hótarantula köpenyt, egy kyorg övcsatot, egy kyorg vállpántot, egy lidérckoronát, egy Luthius karkötőjét, egy mihlanil medált, egy ogre övet, egy örökkéval.kristályát, egy ryuku csataszoknyát, egy ryuku hüvelykgyűrűt, egy tűzúr csizmáját, egy villám szimbólumot, egy Vlagyimir gyűrűjét és egy Xanathal karkötőjét visel. Ruházatát egy királyi palotaőr trófea, egy mópat fatty trófea és egy triklem drakolder trófea díszíti. Jelet látsz a ruhájára festve: egy koronára fonódó kígyó. Jobb kezében egy vámpírölőt, bal kezében egy cápafogat tart. Lőfegyvere egy vas dobónyíl. Nem kell gyalog mászkálnia: pacija egy szelíd spagulár. Holmiját egy sivatagi doareg cipeli. Időt szakíttok egy kis tapasztalatcserére. Te nyomkövetés szakértelmed terén kapsz néhány hasznos tanácsot, cserébe a teológia szakértelemről mesélsz beszélgetőpartnerednek. Egymásra mosolyogtok, híreket cseréltek. A mentális kapcsolat megerősítése után elbúcsúztok egymástól.
Az 1. napon egy láthatatlan alak megpróbált lopni tőled, de kiszúrtad idejében. Rögtön elszaladt a sunyi.
Az 1. napon egy láthatatlan alak megpróbált lopni tőled, de kiszúrtad idejében. Rögtön elszaladt a sunyi.
Az 1. napon találkozol egy fekete, copfos hajú, kék szemű alakváltó férfival. Bőre teljesen fehér! Sheran főpapja. Tagja az Igaz Barátok Rendjének. Egy arany papi karkötőt, egy Arsa potrohgyűrűjét, egy che-vállszalagot, egy díszes tunikát, egy Emma kötényét, egy értépő sarkantyút, egy hoarián bőrövet, egy hókeresztet, egy Huddens kesztyűjét, egy Khór maszkját, egy kyorg övcsatot, egy örökkéval.smaragdját, egy rémbőr tarkóvédőt, egy Rughar gyűrűjét, egy ryuku függőt, egy ryuku hüvelykgyűrűt, egy ryuku kalózkendőt, egy ryuku vadászinget, egy Sshreakza amulettjét, egy szerencse gyűrűjét, egy törpe bakancsot, egy Urgod fétisét, egy varkaudar szimbólumot, egy virág szimbólumot és egy Vlagyimir-díjat visel. Ruházatát egy csataremák trófea, egy kisebb quwarg isten trófea és egy őrjáratozó katona trófea ékesíti. Egy szövetséghez tartozik, mutatja a ruhájára festett jel: egybeolvadó szent szimbólumok. Jobb kezében egy vámpírölőt, bal kezében egy T'vadar tőrét tart. Lőfegyvere egy rövid íj. Nem kell gyalog mászkálnia: pacija egy szelíd élőholt sullár. Málhásállata egy sivatagi doareg. Összebarátkoztok egymással. Az ő neve Csendes McPog. Kölcsönösen engedélyezitek egymás számára a további mentális kapcsolatot.
Az 1. napon egy láthatatlan alak megpróbált lopni tőled, de kiszúrtad idejében. Rögtön elszaladt a sunyi. A nyomok alapján a felállított csapda okozta felsülését.
Az 1. napon összeakadsz egy fekete, rövid hajú, piros szemű kobudera férfival. Bőre mint a sírok márvány fehérje. Mozgása könnyed, szinte már légies. Jeges borzongás fut végig gerinced mentén, ahogy ajkai mosolyra húzódnak... Bemutatkoztok egymásnak. Az ő neve Qwardloss. Bizalmas homlokérintésetek lehetővé teszi, hogy a későbbiekben is kapcsolatot tarthassatok fenn. Mesél neked kalandjairól, és közben szájad, szemed, alakodat dicséri. Közömbösen hallgatod a fiú mondanivalóját, majd egy egyszerű mosollyal elhátrálsz - nem tehetsz róla, de nem tetszik neked. Percekkel később is a különös találkozás hatása alatt állsz... de már nem vagy képes felidézni a részleteket.
Az 1. napon összefutsz Syrac Holddal. Furcsán, betegesen sápadtnak tűnik. Raia első számú avatárja. Egy bo'adhun gyűrűt, egy féregíz nyakpántot, egy gólem talizmánt, egy halálhozó karkötőjét, egy haramakit, egy hatalom fülbevalóját, egy hósárkánybőr csizmát, egy Huddens kesztyűjét, egy jégisten amulettet, egy kabutót, egy kisebb napkorongot, egy kotét, egy kyorg övcsatot, egy lajstrom medált, egy lovagi sisakforgót, egy nap szimbólumot, egy ősi kígyóbőr övet, egy ősmágus fülbevalóját, egy ryuku ökölgyolcsot, egy szirén köpenyét, egy trix harci totemet, egy Vlagyimir gyűrűjét és egy Vlagyimir-díjat visel. Felszerelését egy bámulatos zombi trófea, egy triklem drakolder trófea és egy wayazamund szirén trófea díszíti. Hovatartozását apró jelvény mutatja: egybeolvadó szent szimbólumok. Övén 1 kalandozóskalp fityeg! Lőfegyvere egy fúvócső. Nem kell gyalog mászkálnia: pacija egy szelíd élőholt sullár. Holmiját egy sivatagi doareg cipeli. Érzékeled auráját: tiszta fehérrel ragyog, jelezve, hogy ő jó. Egy meleg kézfogás, rövid hírcsere, aztán újból elváltok.
Az 1. napon összeakadsz Starshine-nal. Furcsán, betegesen sápadtnak tűnik. Sheran ministránsa. Egy arany pikkelyvértet, egy értépő sarkantyút, egy gyémánt védőgyűrűt, egy hoarián bőrnadrágot, egy hoarián sarut, egy Huddens alkarvédőjét, egy natharion gömböt, egy nodonrod kitűzőt, egy obszidián karkötőt, egy Ovgun nyakláncát, egy rémbőr tarkóvédőt, egy rinóbőr övet, egy rubin fülbevalót, egy ryuku kalózkendőt, egy ryuku vadászinget, egy varkaudar szimbólumot, egy virág szimbólumot, egy zafír fülbevalót, egy zafír védőgyűrűt, egy nehéz harci kesztyűt és egy örökkéval. rubinját visel. Felszerelését egy varkaudar hadúr trófea, egy őrült varázsló trófea és egy zoloboo sámán trófea díszíti. Jelet látsz a ruhájára festve: egybeolvadó szent szimbólumok. Jobb kezében egy biami kvazárlándzsát, bal kezében egy méregfogat tart. Lőfegyvere egy vas dobónyíl. Tárgyainak egy részét egy sivatagi doareg viszi. Mentális auráját felismered, semleges jellemű, mint ahogy Te is.
Köszöntitek egymást, aztán tovább.
Az 1. napon találkozol egy barna, hosszú hajú, kék szemű ember nővel. Bőre teljesen fehér! Szeme fehérje aranyszínű, pillantása pedig mély és átható. Raia főpap-jelöltje. Tagja az Igaz Barátok Rendjének. Egy értépő sarkantyút, egy fejvadász medált, egy féregíz nyakpántot, egy gyémántsisakot, egy Khór kesztyűjét, egy Khór maszkját, egy koponya gyűrűt, egy kráken gyűrűt, egy mentát karkötőt, egy nap szimbólumot, egy obszidián karkötőt, egy örökkéval. rubinját, egy Rhatt páncélját, egy vark. pecsétgyűrűt, egy varkaudar csizmát és egy varkaudar szimbólumot visel. Ruházatát egy acélkolosszus trófea, egy Blounther apó trófea és egy ongóliant trófea teszi egyedivé. Jelet látsz a ruhájára festve: Aranysárkány. Jobb kezében egy Mallon botját, bal kezében egy Zarknod szemét tart. Lőfegyvere egy hosszú íj. Auráját érzékelve máris tudod, a jó ártatlan tisztaságával ragyog. Összeismerkedtek. Az ő neve Sudár Virág. Mentális kapcsolatot vesztek fel egymással.
Az 1. napon összeakadsz Pipacsot. Sheran főpap-jelöltje. Tagja az Igaz Barátok Rendjének. Egy balkezes gyűrűt, egy gólem talizmánt, egy halálhozó karkötőjét, egy hatalom fülbevalóját, egy hósárkánybőr csizmát, egy lidérckoronát, egy Rhatt páncélját, egy ryuku karvédőt, egy ryuku kesztyűt, egy ryuku nadrágot, egy szirén köpenyét, egy virág szimbólumot, egy vortex talizmánt és egy zafír erőövet visel. Ruházatát egy Blounther apó trófea, egy taalru trófea és egy Notermanthi trófea díszíti. Jelet látsz a ruhájára festve: Lelkekben élő Igaz Barátság. Jobb kezében egy biami kvazárlándzsát, bal kezében egy sárkánytőrt tart. Üdvözlitek egymást, mint két régi jóbarát. Rövid trécselés után folytatod utadat.
Az előre megbeszélt időpontban találkozol társaiddal, hogy közös kalandban vegyetek részt. A találkozóra a következő kalandozók jöttek el rajtad kívül: Bon-less, Sudár Virág, Evil Devil, Roméró és Stoneheart. Evil Devil bemutatkozik neked, valóban nem találkoztatok még korábban. A megadott helyet el sem lehet téveszteni. A város déli részén álló építésre szánt telek alapzatát ásva bukkantak rá a bejáratot rejtő szakadékra. Roméró vezetésével leereszkedtek a hasadékba, de szinte azonnal kőtörmelék és szeméthalom állja az utatokat. Bejáratot nem láttok sehol, pedig valahol itt kell lennie, át kell kutatni a hasadékot. Nyilvánvaló, hogy ezt a feladatot Roméró fogja teljesíteni, ő a szakértő a témában. Rövid keresgélés után szerencsére kiszúr egy rozsdás ajtókeretet a kövek között. Kicsit megmozgatjátok és rájöttök, hogy minimális munkával megtisztíthatjátok a járatot. Megbízótok elégedetten néz végig rajtatok, majd int hogy kövessétek. Egy majd 3 méter széles, már-már lankásnak számító lejtőn ereszkedtek lefelé, amikor megpillantjátok a "kaput"... hát nem így képzelted a nagy idők monumentális ajtajait. Egy háromszor két méteres fémlapnak tűnik, amit beágyaztak egy sziklába. Ráadásul egy érthetetlen vonalhálózattal van ellátva. Mikor hozzáértek az ajtóhoz, hogy kulcslyukat keressetek, egyikőtök végighúzza a kezét a vonalon és az véletlenszerűen felvillan néhol. Na szép, már abban az időben is féltek a tolvajoktól?!
Kiokoskodjátok, hogy az ajtó nyilván akkor nyílik ki, ha helyes sorrendben érintitek meg a vonalakat.
Mikor megnyílik az út, teljes csalódás fut végig mindenki arcán. A régi idők katedrálisa helyett egy hatalmas, festett falú terembe juttok. Elszórtan csontvázakat és rozsdás, korhadt holmikat láttok. Morcosan rugdosva a kacatokat mindannyian bentebb vánszorogtok és a falakat kezditek vizsgálgatni. Ha már a régi vallások tanulmányozása miatt küldtek ide titeket, a falon lévő véseteket kezded tanulmányozni. Rövid vizsgálódás után rájöttök, hogy egy régi rituálé leírása szerepelhet a falakon. A főtt étel próbája az evés, így ti is arra juttok, hogy ha nem próbáljátok ki nem is tudhattok meg semmit. Összegyűltök egy kupacba, ahogyan a rituálé előírja, és egymást segítve, javítgatva néhány sikertelen próbálkozás után a közös kántálásotok célhoz ér. Nem nagy dolog, épp hogy csak megremeg a föld. Mikor körülnéztek meglátjátok az okát is.
A sikeres szertartáshoz mindannyiótok tökéletes koncentrációjára volt szükség, ezért nem is értitek, honnan kerültek elő az alvilág dühöngő teremtményei. Pontosan előtted egy halottidéző áll. Kénytelen vagy megküzdeni vele.

Egy energiapajzs rúnavarázst mormol el ellenfeled.
Egy pusztító végzet varázslattal köszönt csatapartnered. A támadásnak - hála az égnek - semmi eredménye sem volt. Üdvözlésképpen egy izomernyesztés varázslatot ereszt meg irányodba ellenfeled. A támadása szerencsére hatástalan volt.
Fegyvert váltasz: előkapod az Alkotó kalapácsot. A kí fantasztikus tánclépéseket ad: Haláltáncba kezdesz. {GYD:} Alkotó kalapáccsal többször kegyetlenül megütöd a halottidéző foszló testét. (2 támadással 338 életpontot sebezve.) Vámpirizálsz (+68 életerő). A halottidéző megpróbál beléd marni, de kudarca teljes. Ellenfeled pajzszúzás varázslatot lő rád. 315 életpontot vesztettél. A halottidéző szemében félelem villan, aztán lassan lehunyja, miközben lelke kitör testének fogságából.
3654 tapasztalati pontot kaptál. Megújítod a vámpirizáció varázslatot. [-8 varázspont.] A szilánk működik (+2 életpont). {Csatastatisztika; sebzés: 338, sebződés: 315, gyógyulás: 70, összesen: -245 ÉP}


Bon-less egy halottidéző, Evil Devil egy bolyongó lidérc, Roméró egy bolyongó lidérc, Stoneheart egy bolyongó lidérc életét vette időközben.
Sudár Virágot egy halottidéző kergette el.
Maradt még számotokra ellenfél! Bon-lessszel, Evil Devillel, Roméróval és Stoneheart közösen harcoltok majd. Egy halottidéző az ellenfeletek!

Bon-less ongóliant tombolás létrehozásához szükséges szavakat mormol. Stoneheart gyorsan felrak egy kitartás varázslatot. Sajnos ellenfeled sem kezdő: felhelyez egy energiapajzs varázslatot.
Bon-less egy villámcsapás varázslattal köszönti a másikat. 108 életpontot sebzett. Evil Devil üdvözlésképpen egy puha ütés varázslatot ereszt meg az ellenfél irányába. Az ellenfél csapásai puhábbak lesznek. Az ellenfél pusztító végzet varázslatot lő Bon-less irányába. Semmi eredménye! Az ellenfél pajzszúzás varázslatot lő Bon-less irányába. 165 életpontot vesztett.
Bon-less teli erőből vas dobónyilat dob az ellenfélre. Elrepül 5 vas dobónyíl. Alaposan megsorozza a halottidéző jobb vállát. (5 támadással 217 életpontot sebezve.) Evil Devil szemöldöködet ráncolva koncentrál, hogy a fúvócsővel célba találjon. Elrepül 1 tüske. Pontos célzásának köszönhetően meglővi a halottidéző fejét. (1 támadással 18 életpontot sebezve.) A másik elterül, rángatózik egy kicsit, majd csendben meghal.
729 tapasztalati pontot kaptál. A szörnyet te fogod átkutatni.
{Csatastatisztika; sebzés: 0, sebződés: 0, gyógyulás: 0, összesen: +0 ÉP, összes sebzés: 343, összes sebződés: 165}

Sudár Virág újra csatlakozik a csapathoz a veszély elmúltával. Sikerült legyőznötök a rátok leselkedő veszélyt de valaki végig figyelte a csata alakulását. Most úgy ítéli meg, hogy eléggé legyengültetek ahhoz, hogy végezzen veletek. A sötétből ront rátok, épp hogy fel tudtok készülni a csatára mielőtt végezne valamelyikőtökkel.
Bon-lessszel, Evil Devillel, Roméróval, Stoneheart és Sudár Virággal együtt indulsz küzdelemre. Ellenfeletek egy élőholt szertart.m.! (ld. enc.)

Bon-less ongóliant tombolás létrehozásához szükséges szavakat mormol. Roméró elmormol egy varázsvédelem II varázslatot. Stoneheart egy kitartás védekező rúna felrakásával nyit. Sudár Virág hhaar burka II létrehozásához szükséges szavakat mormol. Ellenfeled ujjai a levegőben táncolnak, ajkai hangtalanul mozognak. Varázsol! Aha, egy energiapajzs mágia...
Bon-less néhány elegáns kézmozdulata után már süvít is az ellenfél felé egy villámcsapás. 104 életpontot sebzett. Az ellenfél pusztító végzet varázslatot lő Bon-less irányába. 392 életpontot vesztett.
Bon-less vas dobónyilat küld az ellenfél felé. Elrepül 6 vas dobónyíl. Több lövedéke átfúrja az élőholt szertart.m. fejét. (6 támadással 253 életpontot sebezve.) Vas dobónyilat küldesz ellenfeled felé. Lecsillapítod légzésed, felkészülve Muo-Tie Nyugalmának bevetésére. Elrepül 6 vas dobónyíl. Lövedékeiddel perforálod az élőholt szertart.m. jobb lábát. (6 támadással 615 életpontot sebezve.) Evil Devil lő a hosszú íjjal. Elrepül 5 vashegyű nyíl. Lövedékeivel perforálja az élőholt szertart.m. lábát. (5 támadással 136 életpontot sebezve.) Fegyvert váltasz: előkapod az Alkotó kalapácsot. Ellenfeled nem menekülhet: a kí döbbenetes Haláltáncába kezdesz.
Mjölborg kalapácsával Bon-less néhányszor megcsapja az élőholt szertart.m. jobb karját. (5 támadással 374 életpontot sebezve.) Cápafoggal Bon-less meghorzsolja az élőholt szertart.m. jobb oldalát. (1 támadással 61 életpontot sebezve.) {GYD:} Alkotó kalapáccsal eltalálod az élőholt szertart.m. testét. (1 támadással 174 életpontot sebezve.) (Nincs értelme vámpirizálni.) Vámpírölővel Evil Devil meghorzsolja az élőholt szertart.m. bal karját. (1 támadással 85 életpontot sebezve.) Evil Devil mélyen koncentrálva megidéz egy nekromanta csókja varázslatot, majd az ellenfélre küldi. 63 életpontot sebzett. Társad gyógyult. Sárkánytőrrel Evil Devil meghorzsolja az élőholt szertart.m. lábát. (1 támadással 43 életpontot sebezve.) Karmával néhányszor az élőholt szertart.m. megcsapja Bon-less fejét. (2 támadástól 17 életpontot vesztett.) Az élőholt szertart.m. még megpróbál elszaladni, de két-három lépés után összeesik, és nem mozdul többet.
Előveszed a gyémánt okulárét. Megpróbálsz minél többet összegyűjteni az ellőtt lövedékekből. 6 vas dobónyilat találsz meg, amelyet még használni tudsz. 1308 tapasztalati pontot kaptál. {Lőfegyver fejlődés: 33% esély:0; össz: 0%} Az ellenfél alapos átkutatásának feladata közös döntés alapján Sudár Virágot terheli. Mielőtt elrakná, megmutatja, mit talál {Csatastatisztika; sebzés: 789, sebződés: 0, gyógyulás: 0, összesen: +0 ÉP, összes sebzés: 1908, összes sebződés: 409}

Ismét tiétek a győzelem. Lassan helyreáll a légzésetek, és mintha a homály is oszolni látszana az ősi szellem pusztulása okán.
A vezetőtök úgy veszi ki a részét a kincs kutatásában, mintha részt vett volna a harcban, és rövidesen rátalál a gondosan elrejtett fóliánsra. - Ti csak válogassatok kedvetek szerint, én megtaláltam amiért jöttem, na és persze a környéken élőknek sem kell már semmitől tartaniuk.
Arcán elégedett mosollyal távozik és magatokra hagy benneteket.
Az osztozás után neked 1 isteni kehely (ld. enc.) jut. (Bon-less 1 Fekete Kehellyel és 1 isteni kehellyel , Evil Devil 1 szent jogarral és 1 isteni kehellyel , Roméró 1 isteni kehellyel , Stoneheart 1 isteni kehellyel és 1 szent kézigránáttal , Sudár Virág 1 szent kehellyel és 1 isteni kehellyel gazdagodott.) A talált kincseket összeszedve ti is elhagyjátok a hajdani katedrálist. A sok gyakorlás növelte tudásodat (+1 csapatmunka). 90000 tapasztalati pontot kaptál. [60 pontot használtál fel, van még 560. Kapsz 36 VP-t.]
Táborozásod egyik napján felkeresett az Aukciós Ház ügynöke. Felmutatod a hűségérmédet. Átveszed a sikeresen eladott 1 tradicionális öv (eladási ár: 1360 arany, ebből a kezelési költség: 108 arany) ellenértékét.
Táborozásod egyik napján felkeresett az Aukciós Ház ügynöke. Felmutatod a hűségérmédet. Kifizetted a megvett 1 lélekesszenciát (520 arany).
Nyakadon két apró pont van. Vért szívtak tőled! (-172 életerő.) Már éppen indulnál, amikor egy vérvörös rózsát veszel észre a hátizsákodra fektetve. Vajon hogyan kerülhetett oda? Nem tudsz ellenállni élénk színének és illatának, így óvatosan elteszed.
Már csak két kajád maradt. Nem baj, az egyiket odaadod örökké éhes szörnyecskédnek. De amikor odaérsz a fához, amelyhez kötötted, döbbenten látod, hogy a kötél el van szakítva, s a lény sehol. Dühösen követed a nyomait, de azok elvesznek az aljnövényzetben. Rosszkedvűen térsz nyugovóra. Éjszaka elered az eső, arcodat verik a cseppek. Arra ébredsz, látod, hogy elcsavargott társad nyalogatja az arcodat.
Zu'lit tarsolya termel 7 spirituszt. Az aranytermő erszény 68 aranyat termelt. A méregtermő iszák termelt 1 gyenge mérget. (Nincs mibe rakni 1 gyenge mérget.)
A táborozás alatt próbáltál minél többet pihenni. Ennek köszönhetően visszanyerted erőd egy részét. (+260 életerő.) Varázserőd regenerálódik. (+1108 varázspont.) Időt cserélsz (+10 TVP, -5 VP). Mély meditáció segít a pszid regenerálásában. (+48 pszi pont.) A poszogó möszék csámcsogva habzsolják pszi energiáidat. (-8 pszi pont.) A jóltápláltság következtében szaporodtak a kis aranyosak! (+1 poszogó mösze.) Erőt merítesz a Közös Tudatból. (+4 tudatpont.) Megfejed a tüskés harci gromakot. (+1 kaja.) A lottó 897. hetének nyerőszámai: 23, 15, 1. 2 db 0 találatos szelvényed volt. 8 tanítványod van, akik mindenhová követnek, lesik minden mozdulatodat. Elpárolgott a fejedből a tudás, melyet a moa varázsdoboz kinyitásának különleges élményei ültettek oda. [A két forduló között 2 új/megváltoztatott Encyclopedia Fantasia-t kaptál. (ld. enc.)]
A táborozás ideje alatt hosszú időt töltöttél azzal, hogy őrjáratozó katona nyomok után kutattál. Sajnos sikertelenül. [7 pontot használtál fel, van még 563. Kapsz 4 VP-t.]

* 1. KP: elmormolod a 12. varázslatot a 28. varázslatot a 182. varázslatot
Gyorsvarázsolsz! Az erőpajzs láthatatlanul vibrálni kezd körülötted. [-6 varázspont.] Gyógyulsz (+2 életpont). [2 pontot használtál fel, van még 561. Kapsz 1 VP-t.]
Beizzik a turbómágia. Izmaid megnőnek, megdagadnak (+14 erő). [-10 varázspont.] Morgan szilánkja gyógyít (+2 életpont). [2 pontot használtál fel, van még 559. Kapsz 1 VP-t.]
Fürgén varázsolsz! Zöldes fényű erőtér kezd körülötted vibrálni. [-12 varázspont.] A szilánk működik (+2 életpont). [2 pontot használtál fel, van még 557. Kapsz 1 VP-t.]

* 2. KP: t. energia kisütése: 145 2
Felkészülsz a kasztroplanáris transzformáció förtelmesen undorító szertartására. [-1 TU.] [10 pontot használtál fel, van még 547. Kapsz 6 VP-t.]

* 3. KP: elmormolod a 220. varázslatot a 72. varázslatot
Beizzik a turbómágia. (+2 minden tulajdonságodra.) [-25 varázspont.] Morgan szilánkja gyógyít (+2 életpont). [2 pontot használtál fel, van még 545. Kapsz 1 VP-t.]
Gyorsvarázsolsz! Agyad köré mentális pajzsot vonsz. [-9 pszi pont.] [2 pontot használtál fel, van még 543. Kapsz 1 VP-t.]

* 4. KP: elmormolod az 53. varázslatot a 224. varázslatot a 86. varázslatot
Gyorsvarázsolsz! Csapásaid erősebbek lesznek! (+12 sebzés támadásonként.) [-24 varázspont.] A szilánk működik (+2 életpont). [2 pontot használtál fel, van még 541. Kapsz 1 VP-t.]
Szupersebesen mormolsz. Munkád gyümölcsözni fog! [-10 varázspont.] Gyógyulsz (+2 életpont). [0 pontot használtál fel, van még 541.]
Fürgén varázsolsz! Optimalizálod szervezeted energiafelhasználását. [-8 varázspont.] Gyógyulsz (+2 életpont). [0 pontot használtál fel, van még 541.]

* 5. KP: használod a 745. tárgyat az 1101. tárgyat az 1100. tárgyat
Használod a bo'adhun idolt. A varázslat működésbe lép, láthatatlanul védelmezve testedet. [1 pontot használtál fel, van még 540.]
Használod a Niagren pálcáját. Leheletvékony mágikus aura jelenik meg a tárgyaid körül. [1 pontot használtál fel, van még 539.]
Használod az Éjmágus tükrét. A hatás azonnal érezhető. (+2 szerencse következő táborozásod végéig.) [1 pontot használtál fel, van még 538.]

* 6. KP: elmormolod a 377. varázslatot a 88. varázslatot a 138. varázslatot
Fürgén varázsolsz! Aranyszín ragyogás jelenik meg körülötted. [-50 varázspont.] Gyógyulsz (+2 életpont). [2 pontot használtál fel, van még 536. Kapsz 1 VP-t.]
Sajnos nincs a birtokodban valamilyen komponens, ami feltétlenül szükséges lenne a varázslat elmondásához (1 szopókő). [0 pontot használtál fel, van még 536.]
Fürgén varázsolsz! Lépteid könnyűvé, légiessé válnak. [-15 varázspont.] A szilánk működik (+2 életpont). [2 pontot használtál fel, van még 534. Kapsz 1 VP-t.]

* 7. KP: t. energia kisütése: 37 39
Érzed, hogy nagyobb a kontrollod a testedben buzgó kí felett. [0 pontot használtál fel, van még 534.]

* 8. KP: elmormolod a 90. varázslatot a 385. varázslatot a 71. varázslatot
Beizzik a turbómágia. Agyburok feszül a tudatod köré. [-11 varázspont.] Morgan szilánkja gyógyít (+2 életpont). [0 pontot használtál fel, van még 534.]
Szupersebesen mormolsz. Megidéztél egy földelementált, most egy darabig téged fog szolgálni. [-80 varázspont.] Gyógyulsz (+2 életpont). [10 pontot használtál fel, van még 524. Kapsz 6 VP-t.]
Hihetetlen sebességgel varázsolsz. Újabb lehetőségek nyílnak meg előtted szürkeállományod kihasználására. [-20 pszi pont.] [2 pontot használtál fel, van még 522. Kapsz 1 VP-t.]

* 9. KP: használod az 1133. tárgyat az 1253. tárgyat az 1534. tárgyat
Kinyitod a moa varázsdobozt. Hirtelen feltárul előtted a moák hihetetlen bölcsességének egy parányi szeletje. (IQ-d a következő kör elejéig megnőtt 15-tel.) Megvilágosodtál! Egy gránátcsapda képe jelenik meg előtted, melyet az általad ismert összetevőkből már hiphop össze tudnál rakni. (ld. enc.) [21 pontot használtál fel, van még 501. Kapsz 12 VP-t.]
Óvatosan előszedsz a hátizsákodból egy csillezsályalevelet, és élvezni kezded a belőle áradó illatokat. Rövid ideig bódulat lesz úrrá testeden. (Hatása a kör végéig maradandó: +172 max. életerő, +172 életerő.) [6 pontot használtál fel, van még 495. Kapsz 3 VP-t.]
Működésbe hozod a quwarg teleportgömböt. Az történik, amire számítani lehet, a teleport egy quwarg boly kellős közepébe repít. Alig szűrődik be fény, úgyhogy a quwarg-hegyek zsezsgő mocorgása még félelmetesebbnek tűnik. Most látod, hogy jónéhány sebből vérzel már (-9 életerő). Eltűnik a fény, ahogy egy lény magasodik föléd: a boly gazdája nyilvánvalóan nincs házon kívül. Egy quwarg harcos!

Fegyvert váltasz: előkapod az Alkotó kalapácsot. Meglengetve az Alkotó kalapácsot a másikra rontasz. A kí mesterfokát jelenti a Haláltánc, amelybe döbbent ellenfeled körül kezdesz. {HD:} Alkotó kalapáccsal kegyetlenül megütöd a quwarg harcos potrohát. (1 támadással 156 életpontot sebezve.) (Nincs értelme vámpirizálni.) Transzformálsz! (+15 varázspont.) Földelementálod szinte kővé dermeszti ellenfeledet végtagjait. (49 életpontot sebezve.) Csáprágó csattan csípőd közelében. A szörny még egy utolsó halálüvöltést hallat, majd eldől.
1179 tapasztalati pontot kaptál.
{Csatastatisztika; sebzés: 205, sebződés: 0, gyógyulás: 0, összesen: +0 ÉP}

Mintha mindez nem lenne elég, újabb lény ugrik elő a semmiből! Egy quwarg parafenomén!

Sajnos ellenfeled sem kezdő: felhelyez egy láthatatlan védekező varázslatot. Mélyen koncentrálva, megidézel egy izomernyesztés varázslatot, majd ellenfeledre küldöd. Ellenfeled elernyed. Morgan szilánkja gyógyít (+2 életpont). Ellenfeled vakító fény varázslatot lő rád. A támadásnak - hála az égnek - semmi eredménye sem volt. Ellenfeled néhány elegáns kézmozdulata után már süvít is feléd egy vakító fény. A támadása szerencsére hatástalan volt. Ellenfeled néhány elegáns kézmozdulata után már süvít is feléd egy vakító fény. A támadása szerencsére hatástalan volt. Egy vakító fény varázslattal köszönt csatapartnered. A támadásnak - hála az égnek - semmi eredménye sem volt. A parafenomén elröhögi magát, és megpróbál meghajlítani egy birtokodban levő tárgyat. Egy másodpercnyi erőlködés után a parafenomén dühödten megrázza a fejét: kudarcot vallott, hehe! Fegyvert váltasz: előkapod az Alkotó kalapácsot. Félelmet nem ismerve a másikra rohansz. A kí mesterfokát jelenti a Haláltánc, amelybe döbbent ellenfeled körül kezdesz. {FM:} Alkotó kalapáccsal egy borzalmas ütést mérve rá összetöröd a quwarg parafenomén torát. (1 támadással 173 életpontot sebezve.) (Nincs értelme vámpirizálni.) Transzformálsz! (+17 varázspont.) Földelementálod szinte kővé dermeszti ellenfeledet végtagjait. (66 életpontot sebezve.) Csáprágó csattan csípőd közelében. A szörny még egy utolsó halálüvöltést hallat, majd eldől.
2163 tapasztalati pontot kaptál.
{Csatastatisztika; sebzés: 239, sebződés: 0, gyógyulás: 2, összesen: +2 ÉP}

Haha, büdös quwargok! Bőszen taposod őket, miközben kincsre bukkansz. Találtál 5 quwarg tojást. Újabb kavargó, teleportérzés lesz úrrá rajtad, ahogy megtörténik a visszaút. A következő pillanatban a kimerült teleportgömböt a kezedben tartva térsz magadhoz. [41 pontot használtál fel, van még 454. Kapsz 24 VP-t.]

* 10. KP: használod a 916. tárgyat
Használod a drachmor kristályt. Kékes fény vonja be bőröd. [1 pontot használtál fel, van még 453.]

tps 25 TVP spórolása: 25 pontért
Félreraktunk, letiltottunk neked 25 TVP-t, addig nem használhatod fel, amíg ki nem adsz egy TPF parancsot (ill. kör végéig). [25 pontot használtál fel, van még 428.]

vtn 364 varázslat tanulás: a 364. varázslatot
Elszánod magad, és bekopogtatsz a nagy ezüstkarikával. Sokáig nem történik semmi, de azután hangtalanul kitárul az ajtó, és megjelenik egy ezüstös rúnákkal hímzett köpenyt viselő, áttetsző alak. Faragott, kígyómintás botján kékes szikrák szaladgálnak. A mágus örömmel fogad, és a piszkos anyagiak megbeszélése után kezdetét veszi végre a hosszadalmas tanulás. A kézmozdulatokon, varázsszavakon, anyagi komponenseken kívül még rengeteg fontos dolgot elsajátítasz. Most már el tudod mondani a varázslatot, de másnak sajnos nem tudod megtanítani. A varázsló varázslat, amelyet kaptál: tolvajvér. (ld. enc.) Lebotorkálsz a lépcsőn, és nemsokára újra a kapun kívül találod magad. [35 pontot használtál fel, van még 393. Kapsz 21 VP-t.]

hu 56 729 hulladék: 56 729
Hulladékgyűjtés törölve: mákrózsa virág. Hulladék, ezért nem gyűjtesz rubin fejéket. [0 pontot használtál fel, van még 393.]

h 697 1600 használod a 697. tárgyat
Megfújod az Ezüstmágusok kürtjét. Életenergiád mágikus energiává alakul! (+800 varázspont, -1600 életpont.) [0 pontot használtál fel, van még 393.]
(Feltételes gyógyítás:) Kimondva az utolsó varázsszót, létrehoztad az ősi gyógyítás varázslatot! [-5 TVP] Ősi energiák regenerálják tested (+300 életerő). [-30 varázspont.] A szilánk működik (+2 életpont).
(Feltételes gyógyítás:) Sikerült elmondanod az ősi gyógyítás varázslatot! [-5 TVP] Ősi energiák regenerálják tested (+300 életerő). [-30 varázspont.] Gyógyulsz (+2 életpont).
(Feltételes gyógyítás:) Egy végső mozdulattal előhívod az ősi gyógyítás varázslatot! [-5 TVP] Ősi energiák regenerálják tested (+300 életerő). [-30 varázspont.] Morgan szilánkja gyógyít (+2 életpont).
(Feltételes gyógyítás:) Elmormoltad az ősi gyógyítás varázslatot! [-5 TVP] Ősi energiák regenerálják tested (+300 életerő). [-30 varázspont.] Gyógyulsz (+2 életpont). [20 pontot használtál fel, van még 373. Kapsz 12 VP-t.]

hh 1760 1546 504 használod az 1760. tárgyat az 1546. tárgyat az 504. tárgyat
Kortyolsz a kehelyből, érzed hogy felfrissülsz és erővel telítődsz. (+419 ép ). [4 pontot használtál fel, van még 369. Kapsz 2 VP-t.]
Teremtesz egy adag varkaudar pálinkát a varázskorsóba, majd felhajtod a mágikusan létrehozott löttyöt. Megborzongsz az alkohol hatásától. (+4 támadás, -8 védekezés - a kör végéig.) [2 pontot használtál fel, van még 367. Kapsz 1 VP-t.]
Nekilátsz, hogy minden szemetet beledobálj az aranytermő ládikóba: rubin fejék (185,60)-> (140 ap), összesen 140 arany, 2 ÉP veszteség, 0 VP veszteség. [6 pontot használtál fel, van még 361. Kapsz 3 VP-t.]

m 6 mozogsz nyugatra
[143,61] Folytatod sétádat a házak közt. A sarok mögött csosszanó léptek figyelmeztetnek a veszélyre. Már távolról sem tűnik túl veszélyesnek a szörny. Amint közelebb ér, rá is ismersz. Egy részeg kalandozó. Úgy döntesz, itt az ideje, hogy demonstráld hatalmadat. Rárontasz a szörnyre.

Ellenfeled láthatatlan védekező varázslattal készül a csatára. Ellenfeled izomernyesztés varázslatot lő rád. A támadásnak - hála az égnek - semmi eredménye sem volt. Fegyvert váltasz: előkapod az Alkotó kalapácsot. Marokra fogva az Alkotó kalapácsot a másikra támadsz. {FM:} Alkotó kalapáccsal gyilkos csapásokat szórva összezúzod a részeg kalandozó testét. (2 támadással 318 életpontot sebezve.) Vámpirizálsz (+64 életerő). Transzformálsz! (+31 varázspont.) Földelementálod támad. (57 életpontot sebezve.) A részeg kalandozó csapása csak a levegőt találja. A részeg kalandozó most már meggondolná a harcot, de egy kicsit elkésett. Megölted!
Alaposan átvizsgálod a tetemet. Úgy tűnik, alkalmasan betápoltál. Szerzeményed: egy aranygyűrű [aranygyűrű ládikóba-> (143,61)-> 12 arany, -2 ÉP] és egy obszidián függő [obszidián függő ládikóba-> (143,61)-> 10 arany, -2 ÉP]. Szereztél 1 szöges bunkót. [szöges bunkó ládikóba-> (185,60)-> 10 arany, -2 ÉP] 1579 tapasztalati pontot kaptál. Megújítod a vámpirizáció varázslatot. [-8 varázspont.] A szilánk működik (+2 életpont).
{Csatastatisztika; sebzés: 375, sebződés: 6, gyógyulás: 66, összesen: +60 ÉP}

Valami egészen sajátos dologra bukkansz: egy tábla, felirattal. Elolvasod: " Harcosok klubja. Belépés csak rengeteg DEM birtokában! Fürge Gyopi " Ahogy sétálsz, egyszercsak megragadja valami a figyelmedet. Megvizsgálod közelebbről: találtál egy főutcát. Utad során felfedezel egy fekete lótuszt. Ahogy sétálsz, egyszercsak megragadja valami a figyelmedet. Megvizsgálod közelebbről: találtál egy sárkánytanyát. Miközben fütyörészve sétálsz, megpillantasz a közelben egy borkonyó cserjét. Megtorpansz, mert valami felkelti a figyelmedet. Aha! Találtál egy gyöngymangó bokrot. Egyszercsak megtorpansz. Hohó, nicsak, mit fedeztél fel: egy házat. (no:1. építését el Condor Pasa kezdte, eddig 2500 TVP épült bele.) Egyszercsak megtorpansz. Hohó, nicsak, mit fedeztél fel: egy szent tölgyfát. Épületeket látsz: egy jáde sárkány kolostor (701. épület.), egy Vérvörös Lángok Oktató Központ (702. épület.), egy Zan fogadó a Rövidlátó Drakolderhez. (703. épület.) és egy Serény Múmiák Shop (704. épület.). [7 pontot használtál fel, van még 354. Kapsz 4 VP-t.]

ve 170 50 megveszed a 170. tárgyat 50
Egyetlen boltot sem találsz a környéken, ahol azt a tárgyat árulnák. [0 pontot használtál fel, van még 354.]

ve 677 1 megveszed a 677. tárgyat 1
Vásároltál 1 szulfagor agyart. 8 aranyat fizettél. (ld. enc.) [0 pontot használtál fel, van még 354.]

h 1525 384 627 használod az 1525. tárgyat
Nekikészülsz az őskristály-szilánkkal történő művelethez. Mindkét tenyeredet a kristályhoz tapasztod, és lehunyt szemmel várod a csodát. Egyszer csak egy szörny képe bontakozik ki lelki szemeid előtt. A kép részleteit nyilazott, nehezen kivehető feliratok magyarázzák. Most már tudod, milyen is egy Sheran avatárja. (ld. enc.) Ezután egy másik szörny is megjelenik a kristályban. Most már egy vtoeken döntőbírát is láttál. (ld. enc.) Az őskristály-szilánk itt befejezte pályafutását, már nem tudod mire használni. [3 pontot használtál fel, van még 351. Kapsz 1 VP-t.]

t 384 támadod a 384. szörnyet
FT 384 parancs tárolva. [0 pontot használtál fel, van még 351.]

m 8 mozogsz északra
Gyomorkavaró érzés vesz erőt rajtad: a teleport varázslat befejezéseképp most visszarepít a kiinduló mezőre. Hushhh, elteleportálsz!
[281,115] A síkság itt véget ér, és egy ritka erdő kezdődik. Utad során felfedezel egy drakolder csatamezőt.
(Feltételes kutatás:) Megszorítod a zsebedben lévő dramoan talizmánt, majd besétálsz a csatamező területére. Úgy néz ki, a varázstárgy tényleg védelmez valamennyire. Kicsit távolabb valamilyen földöntúli tűz ég. Azért itt-ott még megcsillan a nap fénye ilyen-olyan félig ép tárgyakon. Belesétálsz egy kisebb füstgomolyagba. Csípni kezdi a szemed a sűrű savfelhő. Pár perc eltelik, míg magad mögött hagyhatod. Egy gothag döglidérc jön feléd.

Még megfelelő a távolság - felhúzol egy hhaar burka II varázslatot. A szilánk működik (+2 életpont). Távolról élőholt pozdorja varázslatot lősz a másikra. 275 életpontot sebeztél. Morgan szilánkja gyógyít (+2 életpont). Vas dobónyilat hajítasz a másik védtelen testébe. A pontosabb célzás érdekében lenyugtatod érzékeidet. Elrepül 6 vas dobónyíl. Lövedékeiddel perforálod a gothag döglidérc testét. (6 támadással 620 életpontot sebezve.) Földelementálod támad. (21 életpontot sebezve.) Félelmet nem ismerve a másikra rohansz. A kí nagymesterek precizitásával hajtasz végre egy Sziklazuhatag manővert. Ököllel többször kegyetlenül megütöd a gothag döglidérc rothadó alakját. (6 támadással 930 életpontot sebezve.) Földelementálod támad. (47 életpontot sebezve.) A gothag döglidérc karma a fejed mellett suhan el! A gothag döglidérc karma a fejed mellett suhan el! Yeeee! Lenyomtad az ellenfeledet, esélye sem volt.
Előveszed a gyémánt okulárét. Megpróbálsz minél többet összegyűjteni az ellőtt lövedékekből. 6 vas dobónyilat találsz meg, amelyet még használni tudsz. Felhasználva 2 csepp spirituszt, szereztél 1 xirnox szivet. [xirnox szív ládikóba-> (186,106)-> 10 arany, -2 ÉP] 12162 tapasztalati pontot, és 1 fejlesztési pontot kaptál. {Lőfegyver fejlődés: 33% esély:0; össz: 0%}
{Csatastatisztika; sebzés: 1893, sebződés: 2, gyógyulás: 4, összesen: +2 ÉP}

Még egy utolsó pillantást vetsz az imént legyőzött szörny hullájára, majd tovább indulsz. Hosszas kutatás után egy kincsesládára bukkansz. Érdekes, ez hogy maradhatott épen itt?!? Érdemes volt keresni: kincsre bukkansz! A zsákmány egy téfea-agy [téfea-agy ládikóba-> (186,106)-> 8 arany, -2 ÉP] és 9 arany. Egy ködmágus intéz feléd kihívást.

Gyorsan felraksz egy hhaar burka II varázslatot. Morgan szilánkja gyógyít (+2 életpont). A halálraítélt, aki veled szemben áll, küszködik életéért: elmormol egy agytaposás varázst. Egy kézmozdulatot teszel, majd ellősz egy villámcsapás varázslatot. 171 életpontot sebeztél. Morgan szilánkja gyógyít (+2 életpont). Ellenfeled néhány elegáns kézmozdulata után már süvít is feléd egy vérbeli borzongás. A támadásnak - hála az égnek - semmi eredménye sem volt. Bűvös shurikent küldesz ellenfeled felé. A pontosabb célzás érdekében lenyugtatod érzékeidet. Elrepül 6 bűvös shuriken. Lövedékeiddel perforálod a ködmágus fejét. (6 támadással 330 életpontot sebezve.) Földelementálod totálisan porba burkolja ellenfeled. (59 életpontot sebezve.) Fegyvert váltasz: előkapod a kígyópengét. Marokra fogva a kígyópengét a másikra rohansz. A kí mesterfokát jelenti a Haláltánc, amelybe döbbent ellenfeled körül kezdesz. {FM:} Kígyópengével mély sebeket nyitva megvagdosod a ködmágus jobb lábát. (6 támadással 513 életpontot sebezve.) Földelementálod támad. (40 életpontot sebezve.) Egy kézmozdulatot teszel, majd ellősz egy méregfelhő II varázslatot. Sajnos nem hatott ellenfeledre. Nem vagy felkészülve a ködmágus gyors oldaltámadására. Többször eltalálja a jobb karodat. (2 támadástól 166 életpontot vesztesz.) Mélyen koncentrálva, ellenfeled megidéz egy ősi sorvasztás varázslatot, majd rád küldi. A támadása szerencsére hatástalan volt. {FM:} Kígyópengével megvagdalod a ködmágus fekete csuháját. (6 támadással 499 életpontot sebezve.) Földelementálod totálisan porba burkolja ellenfeled. (53 életpontot sebezve.) Távolról méregfelhő II varázslatot lősz a másikra. A támadás sajnos hatástalan volt. Ellenfeled nagyon fürge: döféseket kapsz a lábadba és a lábfejedbe. (2 támadástól 167 életpontot vesztesz.) Ellenfeled ősi sorvasztás varázslatot lő rád. A támadása szerencsére hatástalan volt. {KCC:} Kígyópengével végigvagdosod a ködmágus nyakát. (6 támadással 506 életpontot sebezve.) Földelementálod totálisan porba burkolja ellenfeled. (38 életpontot sebezve.) Egy kézmozdulatot teszel, majd ellősz egy méregfelhő II varázslatot. Semmi eredménye! Nem vagy felkészülve a ködmágus gyors oldaltámadására. Többször eltalálja a jobb karodat. (2 támadástól 156 életpontot vesztesz.) Egy ősi sorvasztás varázslattal köszönt csatapartnered. Semmi eredménye! {FM:} Kígyópengével kicsit megvagdalod a ködmágus fejét. (3 támadással 259 életpontot sebezve.) Földelementálod szinte kővé dermeszti ellenfeledet végtagjait. (34 életpontot sebezve.) Üdvözlésképpen egy méregfelhő II varázslatot eresztesz meg ellenfeled irányába. Az agytaposásnak köszönhetően a varázslat kudarcot vallott! Nem vagy felkészülve a ködmágus gyors oldaltámadására. Többször eltalálja a bal karodat. (2 támadástól 180 életpontot vesztesz.) Egy ősi sorvasztás varázslatot dob rád a másik. A támadása szerencsére hatástalan volt.
A ködmágus most már meggondolná a harcot, de egy kicsit elkésett. Megölted!
Előveszed a gyémánt okulárét. Megpróbálsz minél többet összegyűjteni az ellőtt lövedékekből. 6 bűvös shurikent találsz meg, amelyet még használni tudsz. Alaposan átvizsgálod a tetemet. Úgy tűnik, alkalmasan betápoltál. Szerzeményed: 1 jen tekercs (ld. enc.). 20397 tapasztalati pontot, és 1 fejlesztési pontot kaptál. {Lőfegyver fejlődés: 33% esély:0; össz: 0%} Megújítod az áldomás II varázslatot. [-10 varázspont.] A szilánk működik (+2 életpont).
{Csatastatisztika; sebzés: 2502, sebződés: 669, gyógyulás: 6, összesen: -663 ÉP}

Felvonod szemöldököd az újabb zaj hallatán. Egy újabb szörny! Egy ezeréves lélek jön feléd.

Védekezésképp villámgyorsan felhúzol egy hhaar burka II varázst. Morgan szilánkja gyógyít (+2 életpont). A sok gyakorlás növelte tudásodat (+1 taumaturgia). Varázsenergiád fejlődik. (+6 max. varázspont.) Ellenfeled szemöldökét összehúzva koncentrál, ahogy felrak egy láthatatlan védekező pszit. Távolról kiszáradás varázslatot lősz a másikra. 905 életpontot sebeztél. Ellenfeled összeaszalódik! Morgan szilánkja gyógyít (+2 életpont). Ellenfeled néhány elegáns kézmozdulata után már süvít is feléd egy ősi sorvasztás. Semmi eredménye! Mérg. vas dobónyilat markolva becélzod a mozgó célpontot. Lecsillapítod légzésed, felkészülve Muo-Tie Nyugalmának bevetésére. Elrepül 5 mérg. vas dobónyíl. Lövedékeiddel perforálod az ezeréves lélek áttetsző testét. (5 támadással 431 életpontot sebezve.) Földelementálod totálisan porba burkolja ellenfeled. (42 életpontot sebezve.) Hirtelen valami iszonyatos dolog érint meg: a szörny halál-aurája! Megacélozod akaratodat, és sikeresen ellenállsz. Fegyvert váltasz: előkapod a kígyópengét. Elszántan ellenfeledre ugrasz. {FM:} Kígyópengével végigvagdosod az ezeréves lélek testét. (6 támadással 759 életpontot sebezve.) Földelementálod totálisan porba burkolja ellenfeled. (81 életpontot sebezve.) Távolról méregfelhő II varázslatot lősz a másikra. A támadás sajnos hatástalan volt. Egy ősvillám varázslattal köszönt csatapartnered. 123 életpontot vesztettél. Nem vagy felkészülve az ezeréves lélek gyors oldaltámadására. Többször eltalálja a bal karodat. (4 támadástól 112 életpontot vesztesz.) Felfénylik az esszenciavédelem II! {FM:} Kígyópengével mély sebeket nyitva megvagdosod az ezeréves lélek testét. (3 támadással 394 életpontot sebezve.) Földelementálod szinte kővé dermeszti ellenfeledet végtagjait. (63 életpontot sebezve.) Távolról méregfelhő II varázslatot lősz a másikra. A támadás sajnos hatástalan volt. Ellenfeled támadó varázslatot alkalmaz: ősvillám varázslatot lő rád. 116 életpontot vesztettél. Szúrásokat kapsz a válladba és a felkarodba. (4 támadástól 106 életpontot vesztesz.) Felfénylik az esszenciavédelem II! A lény irtózatos robbanással semmisül meg (-113 életerő). Ennyi! A másik kigúvadt szemmel borul a földre. Meghalt.
Előveszed a gyémánt okulárét. Megpróbálsz minél többet összegyűjteni az ellőtt lövedékekből. 5 mérg. vas dobónyilat találsz meg, amelyet még használni tudsz. 21540 tapasztalati pontot, és 1 fejlesztési pontot kaptál. {Lőfegyver fejlődés: 33% esély:+1; össz: 1%} Megújítod az áldomás II varázslatot. [-10 varázspont.] Morgan szilánkja gyógyít (+2 életpont).
{Csatastatisztika; sebzés: 2675, sebződés: 570, gyógyulás: 6, összesen: -564 ÉP}

Már jó ideje bóklászol a csatamezőn, amikor egy újabb szörnyet pillantasz meg. Ez valahogy más mint a többi! Egy fertőzött dr.lárva támad rád.

A biztonság kedvéért mentális energiát gyűjtesz, és kifeszítesz egy pszi-acéltorony pszit. Sajnos ellenfeled sem kezdő: felhelyez egy agytaposás varázslatot. Mélyen koncentrálva, megidézel egy kiszáradás varázslatot, majd ellenfeledre küldöd. Az agytaposásnak köszönhetően a varázslat kudarcot vallott! A szilánk működik (+2 életpont). Mélyen koncentrálva, ellenfeled megidéz egy halálvarázs II varázslatot, majd rád küldi. Szerencsére nem hatott rád. Ellenfeled végigsöpör rajtad egy az agy kifacsarása pszi támadással. Semmi eredménye! (köszönhetően pszi-acéltorony védelmednek.) Teli erőből mérg. vas dobónyilat dobsz az ellenfeledre. Lecsillapítod légzésed, felkészülve Muo-Tie Nyugalmának bevetésére. Elrepül 5 mérg. vas dobónyíl. Lövedékeiddel perforálod a fertőzött dr.lárva bal lábát. (5 támadással 582 életpontot sebezve.) Földelementálod szinte kővé dermeszti ellenfeledet végtagjait. (41 életpontot sebezve.) A szörny elemi tüzet lehel! A tűztámadás kevésbé volt veszélyes, mint ahogy számítottad. (116 életpontot vesztettél.) Fegyvert váltasz: előkapod a kígyópengét. Meglengetve a kígyópengét ellenfeledre rohansz. A kí mesterfokát jelenti a Haláltánc, amelybe döbbent ellenfeled körül kezdesz. {FM:} Kígyópengével mély sebeket nyitva megvagdosod a fertőzött dr.lárva bal lábát. (6 támadással 1012 életpontot sebezve.) Vámpirizálsz (+203 életerő). Transzformálsz! (+50 varázspont.) Földelementálod szinte kővé dermeszti ellenfeledet végtagjait. (25 életpontot sebezve.) Ellenfeledre méregfelhő II varázslatot lősz. 168 életpontot sebeztél. Ellenfeled hányni kezd. A fertőzött dr.lárva csapásokat oszt a jobb karodra karmaival. (2 támadástól 263 életpontot vesztesz.) A fertőzött dr.lárva harapásai nyomán sebek nyílnak a lábadon és karodon. (2 támadástól 137 életpontot vesztesz.) A szörny hatalmas darabot tép ki húsodból, és bekebelezi. Még 66 életpontot vesztettél. Ellenfeled regenerálódik! {Lőfegyver fejlődés: 33% esély:+1; össz: 1%} Megújítod a vámpirizáció varázslatot. [-8 varázspont.] Morgan szilánkja gyógyít (+2 életpont). Megújítod az áldomás II varázslatot. [-10 varázspont.] Gyógyulsz (+2 életpont).
{Csatastatisztika; sebzés: 1828, sebződés: 582, gyógyulás: 209, összesen: -373 ÉP}

Futsz, mint az őrült, átugrálva az akadályokon. Megúsztad! Lihegsz, huhuhu.
Egyszercsak megtorpansz. Hohó, nicsak, mit fedeztél fel: egy teljesen lerombolt oltárt. Utad során egy különös szoborra bukkansz, ami apró, színes porszemek kavargásából épül össze. A szobor Chara-din egy hívét ábrázolja, amint alamizsnáért kuncsorog Tamarinai Geodrin előtt. Ahogy sétálsz, egyszercsak megragadja valami a figyelmedet. Megvizsgálod közelebbről: találtál egy tűzbokrot. Ki nyitott szemmel jár, talál: esetedben egy szent tölgyfát. Megtorpansz, mert valami felkelti a figyelmedet. Aha! Találtál egy óriás liánt. Szemedet összehúzva előrekémlelsz: igen, jól látod, találtál egy Chara-din monolitját.


(Feltételes gyógyítás:) Elmormoltad az ősi gyógyítás varázslatot! [-5 TVP] Ősi energiák regenerálják tested (+300 életerő). [-30 varázspont.] Morgan szilánkja gyógyít (+2 életpont).
(Feltételes gyógyítás:) Befejezted az ősi gyógyítás varázslatot! [-5 TVP] Ősi energiák regenerálják tested (+300 életerő). [-30 varázspont.] Morgan szilánkja gyógyít (+2 életpont).
(Feltételes gyógyítás:) Az utolsó ige kiejtésével elmondtad az ősi gyógyítás varázslatot! [-5 TVP] Ősi energiák regenerálják tested (+300 életerő). [-30 varázspont.] Gyógyulsz (+2 életpont).
(Feltételes gyógyítás:) Kimondva az utolsó varázsszót, létrehoztad az ősi gyógyítás varázslatot! [-5 TVP] Ősi energiák regenerálják tested (+300 életerő). [-30 varázspont.] Morgan szilánkja gyógyít (+2 életpont). Éles szemeddel azonnal kiszúrod, hogy van valami a földön... Aránylag régi (kb. 2 hetes) kobudera nyomok vezetnek délnyugatra. Találsz még kb. 2 hetes troll nyomokat, amelyek délnyugatra, kb. 1 hetes troll nyomokat, amelyek délkeletre, kb. 1 hetes árnymanó nyomokat, amelyek délnyugatra vezetnek.
Összeakadsz egy copfos ősz hajú, szürke szemű, hosszú szakállas gnóm férfival. Bőre mint a hold sápadt ezüstje. Mozgása könnyed, szinte már légies. Valahogy az az érzésed támad, mintha kiválasztott volna valamire... Tisztán érzed auráját: tisztán tündököl. Egy jó jelleművel állsz szemben! Nincs beszédes kedvében, csak mosolytalanul rádnéz. Odébbállsz. Percekkel később is a különös találkozás hatása alatt állsz... de már nem vagy képes felidézni a részleteket.
Néhány tárgyat pillantasz meg a földön: 21 szögletes kő[*], 19 teriád féreg[*]. (A [*]-al jelölt tárgyakat egyáltalán nem vagy nem mind vetted fel, a GYJ parancs miatt, vagy azért, mert betelt a hátizsákod.)
[97 pontot használtál fel, van még 254. Kapsz 58 VP-t.]

kt 718 elkészíted a 718. tárgyat
Legyártottál 1 lélekkulcsot. Erőd TF-elődött. [10 pontot használtál fel, van még 244. Kapsz 6 VP-t.]

kt 981 627 1 elkészíted a 981. tárgyat (627 darabot)
Sajnos nincs nálad mithril, pedig elengedhetetlenül szükséges lenne ahhoz, hogy dramoan főzetet készíthess/gyűjthess.
[0 pontot használtál fel, van még 244.]

kt 22 9 elkészíted a 22. tárgyat (9 darabot)
Ehhez sajnos nem megfelelő terepen vagy. [0 pontot használtál fel, van még 244.]

vv 364 127 222 elmormolod a 364. varázslatot a 127. varázslatot a 222. varázslatot
Beizzik a turbómágia. Véred buzogni kezd. (+3 lopás, +3 csapdaészlelés, +3 zárnyitás, +3 rejtőzködés következő táborozásod végéig.) [-22 varázspont.] Morgan szilánkja gyógyít (+2 életpont). [2 pontot használtál fel, van még 242. Kapsz 1 VP-t.]
Fürgén varázsolsz! Az erőpajzs láthatatlanul vibrálni kezd körülötted. [-30 varázspont.] Morgan szilánkja gyógyít (+2 életpont). [2 pontot használtál fel, van még 240. Kapsz 1 VP-t.]
Sajnos nincs a birtokodban valamilyen komponens, ami feltétlenül szükséges lenne a varázslat elmondásához (2 tüske). [0 pontot használtál fel, van még 240.]

m 5 3 2 mozogsz délnyugatra, délkeletre, keletre
[280,116] Nocsak! Hiszen már ritka erdőben vagy! Utad során felfedezel egy ősi rúnatornyot. Felfedeztél egy teljesen lerombolt oltárt. A pusztítást biztos, hogy egy gonosz kalandozó okozta.
(Feltételes mászás:) Felcsatolod a mászó-karpereced, majd nekiveselkedsz az ősi rúnatorony megmászásának. Nem egyszerű! Sokszor csak egy hajszálon múlik, hogy nem zuhansz le a mélybe. Félve mászol tovább ilyenkor, s csak akkor könnyebbülsz meg, amikor átmászol az építmény tetőt szegélyező peremén. Az ősi rúnatorony tetejéről messzire ellátni, Ghalla alant elterülő tájaira. Biztosnak tűnik, hogy réges-régen őrhelyként használták ezt a helyet. Ijedten felkiáltasz, amikor beszakad alattad a rúnatorony teteje. Pár méter zuhanás után egy terembe esel, ahol már vár rád valami! Egy elemi pulzátor!

Hatalmadat demonstrálandó, mormolni kezdesz. Létrejött egy hhaar burka II. A szilánk működik (+2 életpont). A másik mormol valamit: egy láthatatlan védekező varázslat! Ellenfeledre villámcsapás varázslatot lősz. 126 életpontot sebeztél. Gyógyulsz (+2 életpont). Távolról gigaököl varázslatot lő rád a másik. 12 életpontot vesztettél. A lény megtorpan egy pillanatra, és meredten rádbámul. Sziklamerev pillantással véded ki a gyilkos pszi sugarakat. Félelmet nem ismerve ellenfeledre rontasz. Félelmetes Haláltáncba kezdesz, elvágva ellenfeled menekülésének útját. Izmaidat megfeszítve, készen állsz arra, hogy alkalmazd az Erő Öklét. Ököllel borzalmas ütéseket mérve rá összetöröd az elemi pulzátor jobb lábát. (6 támadással 1115 életpontot sebezve.) Vámpirizálsz (+224 életerő). Transzformálsz! (+55 varázspont.) Földelementálod támad. (61 életpontot sebezve.) Az elemi pulzátor elhibázza az ütést csápjával. Az elemi pulzátor nyelve feléd kap, de Te félrehajolsz! Mozgásod felgyorsul, emberi szem számára követhetetlenné válik, ahogy a Sziklazuhataggal bombázod ellenfeledet. Ököllel néhányszor megcsapod az elemi pulzátor jobb szárnyát. (2 támadással 313 életpontot sebezve.) Vámpirizálsz (+63 életerő). Transzformálsz! (+15 varázspont.) Földelementálod támad. (76 életpontot sebezve.) Az elemi pulzátor csápol, de mindhiába. Az elemi pulzátor nyelve nem tudott sebet ejteni Rajtad. Véres nyál csordul ki az elemi pulzátor száján, majd halk hörgéssel a porba hull.
Felhasználva a vadászkést, szereztél 2 madártollat. 9488 tapasztalati pontot, és 1 fejlesztési pontot kaptál. Megújítod a vámpirizáció varázslatot. [-8 varázspont.] Gyógyulsz (+2 életpont).
{Csatastatisztika; sebzés: 1691, sebződés: 12, gyógyulás: 293, összesen: +281 ÉP}

Úgy néz ki, a csatazaj egy újabb szörnynek keltette fel a figyelmét, ami dühösen neked ront. Egy sötét ülnök!

Ki tudja, mire készül a másik - jobb az óvatosság! A biztonság kedvéért felraksz egy hhaar burka II varázst. Gyógyulsz (+2 életpont). Mélyen koncentrálva, megidézel egy villámcsapás varázslatot, majd ellenfeledre küldöd. 112 életpontot sebeztél. Morgan szilánkja gyógyít (+2 életpont). A teremtmény rád emeli fekete szemét, és meghozza a döntést. ÁRTATLAN! Elmosolyodsz. Meg kell mutatnod, mennyire hálás vagy a kedvező ítéletért! Fegyvert váltasz: előkapod a kígyópengét. Meglengetve a kígyópengét a másikra rohansz. Haláltáncba kezdesz ellenfeled körül. {HD:} Kígyópengével párszor kilyukasztod a sötét ülnök testét. (6 támadással 983 életpontot sebezve.) Földelementálod szinte kővé dermeszti ellenfeledet végtagjait. (46 életpontot sebezve.) Egy kézmozdulatot teszel, majd ellősz egy méregfelhő II varázslatot. 136 életpontot sebeztél. Ellenfeled hányni kezd. A sötét ülnök gyenge döfése nem tudott megsebezni. A sötét ülnök farkával melletted a levegőbe suhint. {FM:} Kígyópengével kegyetlenül összevagdalod a sötét ülnök testét. (5 támadással 807 életpontot sebezve.) Földelementálod támad. (53 életpontot sebezve.) Egy méregfelhő II varázslatot dobsz ellenfeledre. 131 életpontot sebeztél. Ellenfeled hányni kezd. A szörny fegyverével feléd szúr, de nem talál. A sötét ülnök melléd csap a farkával! A sötét ülnök összecsuklik, majd megpróbál feltápászkodni, de végleg elhagyja az ereje, és elterül. Megölted.
Alaposan átvizsgálod a tetemet. A következő kincseket találtad: 1 angyalok gyűrűje. 13629 tapasztalati pontot, és 1 fejlesztési pontot kaptál.
{Csatastatisztika; sebzés: 2268, sebződés: 0, gyógyulás: 4, összesen: +4 ÉP}

Csak ennyi? nézel körül fitymálva. NEM! - kapod a világos választ a hely egy másik lakójától. Egy tleikan behemót!

Megfontoltan felméred a helyzeted, majd elmormolsz egy hhaar burka II varázslatot. Morgan szilánkja gyógyít (+2 életpont). Üdvözlésképpen egy villámcsapás varázslatot eresztesz meg ellenfeled irányába. 122 életpontot sebeztél. Morgan szilánkja gyógyít (+2 életpont). A szörny mérgező gázt lehel! Küzdesz a méreg ellen, a siker részleges. (47 életpontot vesztettél.) Fegyvert váltasz: előkapod a kígyópengét. Vad csatakiáltással, felemelve a kígyópengét a másikra ugrasz. Félelmetes Haláltáncba kezdesz, elvágva ellenfeled menekülésének útját. {GYD:} Kígyópengével kegyetlenül összevagdalod a tleikan behemót bal első lábát. (6 támadással 778 életpontot sebezve.) Vámpirizálsz (+156 életerő). Transzformálsz! (+38 varázspont.) Földelementálod támad. (39 életpontot sebezve.) Üdvözlésképpen egy méregfelhő II varázslatot eresztesz meg ellenfeled irányába. 164 életpontot sebeztél. Ellenfeled hányni kezd. A tleikan behemót mancsával feléd csap, de Te résen vagy. {FM:} Kígyópengével kegyetlenül összevagdalod a tleikan behemót fejét. (6 támadással 784 életpontot sebezve.) Vámpirizálsz (+157 életerő). Transzformálsz! (+39 varázspont.) Földelementálod szinte kővé dermeszti ellenfeledet végtagjait. (64 életpontot sebezve.) Egy méregfelhő II varázslattal köszöntöd a másikat. 174 életpontot sebeztél. Ellenfeled hányni kezd. A tleikan behemót mancsa nem tudott sebet ejteni Rajtad. {FM:} Kígyópengével megvagdalod a tleikan behemót jobb vállát. (2 támadással 270 életpontot sebezve.) Vámpirizálsz (+55 életerő). Transzformálsz! (+13 varázspont.) Földelementálod szinte kővé dermeszti ellenfeledet végtagjait. (39 életpontot sebezve.) Néhány elegáns kézmozdulat után már süvít is ellenfeled felé egy méregfelhő II. 175 életpontot sebeztél. Ellenfeled hányni kezd. A tleikan behemót mancsa nem tudott sebet ejteni Rajtad. A tleikan behemót még megpróbál elszaladni, de két-három lépés után összeesik, és nem mozdul többet.
13629 tapasztalati pontot, és 1 fejlesztési pontot kaptál. Megújítod a vámpirizáció varázslatot. [-8 varázspont.] Morgan szilánkja gyógyít (+2 életpont).
{Csatastatisztika; sebzés: 2609, sebződés: 47, gyógyulás: 374, összesen: +327 ÉP}

Egy kupac ismeretlen eredetű csont szomszédságában jókora faládára lelsz. Kifeszegeted a tetejét. Találsz benne 1 tleikan karkötőt. Óvatosan leereszkedsz a visszafelé még veszélyesebbnek tűnő falon, és pár perc múlva újra szilárd talajt érzel a lábad alatt.

Éles szemeddel azonnal kiszúrod, hogy van valami a földön... Elég régi (kb. 3 hetes) elf nyomok vezetnek északkeletre. Találsz még kb. 3 hetes alakváltó nyomokat, amelyek északkeletre, kb. 2 hetes troll nyomokat, amelyek délre, kb. 3 hetes alakváltó nyomokat, amelyek délre, kb. 2 hetes kobudera nyomokat, amelyek délre, kb. 1 hetes árnymanó nyomokat, amelyek délre, kb. 1 hetes troll nyomokat, amelyek északkeletre vezetnek. Megéheztél, elő az elemózsiás kosarat! (-1 kaja.)

(Továbbmész...) [281,117] Az erdő fái mögötted maradnak, bozótos terepen vagy. Egy kisebb csoportosulást pillantasz meg. Hét törpe és egy alakváltó herceg álldogál egy üvegkoporsó mellett. Mindnyájan könnyeznek, mintha gyászolnának. A koporsóban egy gyönyörűséges ember nő fekszik. Nyilvánvalóan halott. Ha segíteni akarsz, 24 TVP-t kell elköltened (45. jellempróba). Ahogy sétálsz, egyszercsak megragadja valami a figyelmedet. Megvizsgálod közelebbről: találtál egy oltárt. Dornodon híveié.


(Továbbmész...) [282,117] A bozótost újra a nyílt síkság váltja fel. Miközben fütyörészve sétálsz, megpillantasz a közelben egy márványtornyot. Egy öreg törpét pillantasz meg, amint nagyban ás. Kérdésedre mogorván azt válaszolja, hogy kincset keres, de egyedül eléggé nehezen boldogul. Ha segíteni akarsz rajta, 30 TVP-t kell elköltened (24. jellempróba). Ahogy sétálsz, egyszercsak megragadja valami a figyelmedet. Megvizsgálod közelebbről: találtál egy Chara-din monolitját.
(Feltételes mászás:) Megforgatod a mászókampót, és felhajítod. Első alkalommal nem, de másodjára stabilan megakad az ablakban. Mászni kezdesz. Remegsz, mire felérsz. Erősen kapaszkodva a kötélbe, átlendíted magad az ablak párkányán. Meghatottan nézel körbe az ősi torony legfelső szobájában. Fegyveredet markolva vársz, amikor valami sötét tömeg emelkedik fel előtted. Egy nyuhaj karbin!

Fegyvert váltasz: előkapod az Alkotó kalapácsot. Vad csatakiáltással, felemelve az Alkotó kalapácsot ellenfeledre rontasz. Haláltáncba kezdesz ellenfeled körül. {GYD:} Alkotó kalapáccsal iszonyatosan megcsapod a nyuhaj karbin jobb karját. (1 támadással 151 életpontot sebezve.) (Nincs értelme vámpirizálni.) Transzformálsz! (+7 varázspont.) Földelementálod totálisan porba burkolja ellenfeled. (38 életpontot sebezve.) A nyuhaj karbin elhibázza az ütést csápjával. A nyuhaj karbin most már meggondolná a harcot, de egy kicsit elkésett. Megölted!
Felhasználva 3 csepp spirituszt, szereztél 1 karbin plazmát. 394 tapasztalati pontot kaptál.
{Csatastatisztika; sebzés: 189, sebződés: 0, gyógyulás: 0, összesen: +0 ÉP}

Épphogy csak kifújod magad, máris újabb támadó liheg a nyakadba. Egy sötét főgnóm!

Sajnos ellenfeled sem kezdő: felhelyez egy számodra ismeretlen védekező varázslatot. Ellenfeled egy kézmozdulatot tesz, majd ellő egy méregfelhő varázslatot. A támadásnak - hála az égnek - semmi eredménye sem volt. Fegyvert váltasz: előkapod az Alkotó kalapácsot. Megmarkolva az Alkotó kalapácsot ellenfeledre rontasz. Félelmetes Haláltáncba kezdesz, elvágva ellenfeled menekülésének útját. {FM:} Alkotó kalapáccsal iszonyatosan megcsapod a sötét főgnóm jobb karját. (1 támadással 156 életpontot sebezve.) (Nincs értelme vámpirizálni.) Transzformálsz! (+3 varázspont.) Földelementálod támad. (29 életpontot sebezve.) A sötét főgnóm lendületes ütése célt téveszt. A mágus kinyújtja a kezét, és a lángok elborítanak téged! Félig megúsztad. 6 életpontot vesztettél. Véres nyál csordul ki a sötét főgnóm száján, majd halk hörgéssel a porba hull.
Felhasználva a sullár hólyagot, szereztél 3 csepp spirituszt. 704 tapasztalati pontot kaptál.
{Csatastatisztika; sebzés: 185, sebződés: 6, gyógyulás: 0, összesen: -6 ÉP}

Érdemes volt a nyakadat kockáztatni! Az ablak alatt megtalálod, amiért jöttél - szereztél 1 kis vaspajzsot. [kis vaspajzs ládikóba-> (186,106)-> nem kaptál semmit! -2 ÉP] Mikor lemásztál a kötélen, egy laza rántással kiakasztod a vaskampót, és elcsomagolsz. A távcsővel lassan körülnézel. Néhány mérföldre délre megpillantasz egy Chara-din oltárt. Északnyugatra nézve látsz egy Raia oltárt. Leereszted a távcsövet, és továbbindulsz.

[94 pontot használtál fel, van még 146. Kapsz 56 VP-t.]

m 3 8 1 mozogsz délkeletre, északra, északkeletre
[283,118] A sík vidék bozótos terepbe vált át.

Ki nyitott szemmel jár, talál: esetedben egy ősi rúnatornyot. Egyszercsak megpillantasz egy vermet. Egy kövér ember nő üldögél benne. Elhaló nyöszörgéssel próbálja a segítségedet kérni. Ha segíteni akarsz rajta, szükséged van egy szuperkötélre és 8 TVP-re (42. jellempróba). Miközben fütyörészve sétálsz, megpillantasz a közelben egy oltárt. Tharr hívei emelték. Egyszercsak megtorpansz. Hohó, nicsak, mit fedeztél fel: egy nekrofunt.
(Feltételes mászás:) A mászó-karperecet a csuklódra csatolva mászni kezdesz felfelé. Az ősi rúnatorony meredek falain alig találsz fogódzkodót. Sokszor csak egy hajszálon múlik, hogy nem zuhansz le a mélybe. Félve mászol tovább ilyenkor, s csak akkor könnyebbülsz meg, amikor átmászol az építmény tetőt szegélyező peremén. Az ősi rúnatorony teteje teljesen sima, csupán itt-ott látszik a talajon néhány nagyobb repedés. Teljesen váratlanul megmozdul alattad a föld, és alázuhansz egy lentebb fekvő terembe. Megrettensz, amikor egy szörny ront neked, úgy látszik már várt rád. Egy elemi pulzátor!

Néhány mozdulatot teszel, mormolsz, és a következő másodpercben már hhaar burka II vibrál körülötted. Morgan szilánkja gyógyít (+2 életpont). Sajnos ellenfeled sem kezdő: felhelyez egy láthatatlan védekező varázslatot. Ellenfeledre villámcsapás varázslatot lősz. 129 életpontot sebeztél. Gyógyulsz (+2 életpont). Ellenfeled támadó varázslatot alkalmaz: gigaököl varázslatot lő rád. 13 életpontot vesztettél. Vas dobónyilat markolva becélzod a mozgó célpontot. A pontosabb célzás érdekében lenyugtatod érzékeidet. Elrepül 6 vas dobónyíl. Több lövedéked átfúrja az elemi pulzátor furcsa alakját. (6 támadással 631 életpontot sebezve.) Földelementálod szinte kővé dermeszti ellenfeledet végtagjait. (65 életpontot sebezve.) A lény megtorpan egy pillanatra, és meredten rádbámul. Sziklamerev pillantással véded ki a gyilkos pszi sugarakat. Elszántan ellenfeledre ugrasz. A kí fantasztikus tánclépéseket ad: Haláltáncba kezdesz. A kí zenél testedben, ahogy fókuszálódik egy Sziklazuhatag megindításához. Ököllel halálos csapásokat osztva péppé vered az elemi pulzátor szárnyas testét. (5 támadással 762 életpontot sebezve.) Vámpirizálsz (+153 életerő). Transzformálsz! (+15 varázspont.) Földelementálod támad. (39 életpontot sebezve.) Az elemi pulzátor csápjával feléd suhint, de ügyesen félrehajolsz. Az elemi pulzátor nyelve nem tudott sebet ejteni Rajtad. Az elemi pulzátor most már meggondolná a harcot, de egy kicsit elkésett. Megölted!
Előveszed a gyémánt okulárét. Megpróbálsz minél többet összegyűjteni az ellőtt lövedékekből. 6 vas dobónyilat találsz meg, amelyet még használni tudsz. Felhasználva a vadászkést, szereztél 2 madártollat. 9488 tapasztalati pontot, és 1 fejlesztési pontot kaptál. {Lőfegyver fejlődés: 33% esély:0; össz: 0%} Megújítod a vámpirizáció varázslatot. [-8 varázspont.] A szilánk működik (+2 életpont).
{Csatastatisztika; sebzés: 1626, sebződés: 13, gyógyulás: 159, összesen: +146 ÉP}

Úgy néz ki, a csatazaj egy újabb szörnynek keltette fel a figyelmét, ami dühösen neked ront. Egy kreiton bűvölő!

Megfontoltan felméred a helyzeted, majd elmormolsz egy hhaar burka II varázslatot. Gyógyulsz (+2 életpont). Egy kézmozdulatot teszel, majd ellősz egy villámcsapás varázslatot. 129 életpontot sebeztél. A szilánk működik (+2 életpont). Ellenfeled egy kézmozdulatot tesz, majd ellő egy szerencsétlenség varázslatot. (-40 szerencse a harc időtartamára.) Mielőtt közelharcba bocsátkoznál, vas dobónyilat ragadva megsorozod ellenfeledet. Elrepül 6 vas dobónyíl. Pár lövedéked átjárja a kreiton bűvölő nyakát. (6 támadással 627 életpontot sebezve.) Földelementálod szinte kővé dermeszti ellenfeledet végtagjait. (37 életpontot sebezve.) A lény igéző tekintetét rád emeli. Akaratodat kasztroplanáris pajzsba tömörítve, ellenállsz. Félelmet nem ismerve a másikra ugrasz. A kí fantasztikus tánclépéseket ad: Haláltáncba kezdesz. Felkészülsz a Sziklaököl alkalmazására. Ököllel halálos csapásokat osztva péppé vered a kreiton bűvölő testét. (6 támadással 967 életpontot sebezve.) Vámpirizálsz (+194 életerő). Transzformálsz! (+19 varázspont.) Földelementálod támad. (51 életpontot sebezve.) A kreiton bűvölő csápjával feléd suhint, de ügyesen félrehajolsz. Mozgásod felgyorsul, emberi szem számára követhetetlenné válik, ahogy a Sziklazuhataggal bombázod ellenfeledet. Ököllel csak érinted a kreiton bűvölő vaskos nyúlványait. (1 támadással 152 életpontot sebezve.) Vámpirizálsz (+31 életerő). Transzformálsz! (+3 varázspont.) Földelementálod szinte kővé dermeszti ellenfeledet végtagjait. (39 életpontot sebezve.) A kreiton bűvölő elhibázza az ütést csápjával. A másik elterül, rángatózik egy kicsit, majd csendben meghal.
Előveszed a gyémánt okulárét. Megpróbálsz minél többet összegyűjteni az ellőtt lövedékekből. 6 vas dobónyilat találsz meg, amelyet még használni tudsz. 13128 tapasztalati pontot, és 1 fejlesztési pontot kaptál. {Lőfegyver fejlődés: 33% esély:+1; össz: 1%} Megújítod a vámpirizáció varázslatot. [-8 varázspont.] A szilánk működik (+2 életpont).
{Csatastatisztika; sebzés: 2002, sebződés: 0, gyógyulás: 231, összesen: +231 ÉP}

Rémülten felnyögsz: még egy szörny ront rád! Egy kreiton idéző!

Úgy ítéled meg, hogy nem árt egy hhaar burka II védekező rúna felrakása. A következő pillanatban már meg is idézted. Gyógyulsz (+2 életpont). Egy kézmozdulatot teszel, majd ellősz egy élőholt pozdorja varázslatot. 538 életpontot sebeztél. Gyógyulsz (+2 életpont). Ellenfeled néhány elegáns kézmozdulata után már süvít is feléd egy ősi sorvasztás. Semmi eredménye! Teli erőből vas dobónyilat dobsz az ellenfeledre. A pontosabb célzás érdekében lenyugtatod érzékeidet. Elrepül 6 vas dobónyíl. Lövedékeiddel perforálod a kreiton idéző szellemalakját. (6 támadással 520 életpontot sebezve.) Földelementálod totálisan porba burkolja ellenfeled. (63 életpontot sebezve.) A szörny iszonytató kiáltást hallat! Ellenállsz! Nemhiába, erős a szervezeted. Félelmet nem ismerve ellenfeledre támadsz. Haláltáncba kezdesz ellenfeled körül. Emberfeletti gyorsaságot kölcsönöz számodra a kí, de ez szükséges is a Sziklazuhataghoz. Ököllel gyilkos csapásokat szórva összezúzod a kreiton idéző bal oldalát. (7 támadással 924 életpontot sebezve.) Vámpirizálsz (+185 életerő). Transzformálsz! (+18 varázspont.) Földelementálod totálisan porba burkolja ellenfeled. (63 életpontot sebezve.) Ellenfeled ősi sorvasztás varázslatot lő rád. A támadása szerencsére hatástalan volt. A kreiton idéző csápjával feléd suhint, de ügyesen félrehajolsz. A másik elterül, rángatózik egy kicsit, majd csendben meghal.
Előveszed a gyémánt okulárét. Megpróbálsz minél többet összegyűjteni az ellőtt lövedékekből. 6 vas dobónyilat találsz meg, amelyet még használni tudsz. Átkutatod a tetemet. Kincs! KIIINCS! Lássuk, mire bukkantál: 1 kreiton fókusz. 14188 tapasztalati pontot, és 1 fejlesztési pontot kaptál. {Lőfegyver fejlődés: 33% esély:0; össz: 0%} Megújítod a vámpirizáció varázslatot. [-8 varázspont.] A szilánk működik (+2 életpont).
{Csatastatisztika; sebzés: 2108, sebződés: 0, gyógyulás: 191, összesen: +191 ÉP}

Módszeresen végigkutatod a termet ősi relikviák utáni vágyakozással, és úgy néz ki, nagy szerencse ért. Rövid idő elteltével kincsre lelsz. Találtál 1 topáz erényövet. [topáz erényöv ládikóba-> (187,107)-> 110 arany, -2 ÉP] Visszafelé könnyebben megy a mászás, hiszen valamennyire már sikerült kiismerni a rúnatorony homorú oldalának buktatóit. Pár percen belül sikeresen földet érsz. Alaposan körülnézel a földön. Nem valami friss (kb. 1 hetes) emberi nyomok vezetnek északkeletre. Találsz még kb. 2 hetes troll nyomokat, amelyek északra vezetnek. A sok gyakorlás növelte tudásodat (+1 nyomkövetés).

(Továbbmész...) [283,117] Bozótok, bokrok, cserjék továbbra is mindenütt. Utad során felfedezel egy nothar cserjét. Ahogy cammogsz, egyszercsak hogy, hogy nem: kiszúrsz egy oltárt. Fairlight hívői építették. Egy női hangot hallasz: "Segítség!" Kapkodod a fejed, de csak pár másodperc múlva találod meg a hang forrását. A melletted álló magas tölgy kinyúló ágán egy gyönyörű elf nő ül. "Nézd vándor s figyeld bajom, lantom néma s nem hallhatom, csak egy kicsiny húr kéne még, egy húrért egy húron pendülnék." Nem hiába fejlesztetted az intelligenciádat: "Megpurcant egy drótszőr, mi?" Ha segíteni akarsz a bárdon, egy drótszőrre és 5 TVP-re van szükséged (49. jellempróba). Szemedet összehúzva előrekémlelsz: igen, jól látod, találtál egy Chara-din monolitját.

Oppsz, itt járt már valaki! Elég régi (kb. 3 hetes) emberi nyomok vezetnek keletre. Találsz még kb. 2 hetes troll nyomokat, amelyek északnyugatra vezetnek.

(Továbbmész...) [284,116] Elhagyod a bokrokat, dombok között vagy. Szemedet összehúzva előrekémlelsz: igen, jól látod, találtál egy krómkaktuszt. Egy elkínzott arcú gnóm közeledik feléd. Megszólít: - Testvér! Nincsen nálad véletlenül egy felesleges móri gyümölcs? Nagyon sürgős lenne! - Hogy segíthess rajta, egy móri gyümölcsre és 3 TVP-re van szükség (40. jellempróba). Valami érdekesre bukkantál: azonosítasz magad előtt egy oltárt. Chara-din hívei emelték.
(Vándorcirkusz:) Már messziről megpillantod a cirkuszos sátrakat, és izgatottan, de határozott léptekkel feléjük indulsz. Mielőtt azonban közéjük léphetnél, egy izgága törpe állja utad, aki jegyet osztogat. Közlöd vele, hogy most nem mennél be, csak nézelődtél kicsit, majd továbbindulsz. [Jelenleg nincs olyan hely, ahol próbálkozhatnál (vagy nincs rá aktív CIR parancsod).] Bányászat képességeddel fémet (ilkin érc) érzel a föld alatt. A munkában a roguena segít.
(Feltételes ásás:) Egy szép, mély gödröt ástál. Eredményes volt a munkád. Kiástál 1 ilkin ércet! Felemeled a távcsövedet, és körülnézel. Amikor keletre nézel, észreveszel egy művészi porolitot. Délkeletre nézve látsz egy púdersziklát. Északnyugatra egy Chara-din monolitja van. Északra egy Raia oltár van. Elrakod a távcsövet.

Korgó gyomrodra hallgatva, megállsz enni. (-1 kaja.)
(Feltételes készítés:) Begyűjtöttél 7 szögletes követ. Erőd TF-elődött. [85 pontot használtál fel, van még 61. Kapsz 51 VP-t.]

m 1 3 mozogsz északkeletre, délkeletre
[285,115] Egyre többet mászva veszed észre, hogy már hatalmas hegyek között vagy. Utad során felfedezel egy csillezsályát. Megállsz, és koncentrálni kezdesz: semmi kétség, a talaj fémtartalmú anyagot (mithril) rejt! Megállsz pihenésképpen, és azért, hogy a távcsővel körbevizsgálódj. Néhány mérföldre keletre megpillantasz egy Raia oltárt. Délkeletre nézve látsz egy művészi porolitot. Délre egy művészi porolit van. Nyugatra egy Raia oltár van. Északra egy Dornodon oltár van. Leereszted a távcsövet, és továbbindulsz.


(Feltételes készítés:) Begyűjtöttél 3 csillezsályalevelet. Erőd TF-elődött.

(Továbbmész...) [286,116] Továbbra is a hegygerincen mászkálsz, a legmagasabb hegyek közt. Szédülsz, ahogy lepillantasz egy szakadékba. Utad során egy különös szoborra bukkansz, ami apró, színes porszemek kavargásából épül össze. A szobor Chara-din egy hívét ábrázolja, amint alamizsnáért kuncsorog Emella a Bombázó előtt. Látsz egy Chara-din monolitját. Érzékeled, hogy valamilyen fémszerű anyag (mithril) van alattad. Némi ásással hozzájuthatnál. Keresel egy magasabb pontot, és onnét körbenézel a távcsöveddel. Amikor északkeletre nézel, észreveszel egy Leah oltárt. Keletre nézve látsz egy Sheran oltárt. Délre egy vaskohó van. Délnyugatra egy púderszikla van. Nyugatra egy művészi porolit van. Északra egy Raia oltár van. Elégedetten elrakod a távcsövet, és továbbmész.

[23 pontot használtál fel, van még 38. Kapsz 13 VP-t.]

be 113 bemész a 113. titkos labirintusba
Garm hegye! Hosszasan kutatsz a szentély után, ahol tanulhatnál végre attól az ismeretlen szerzetestől. Milyen nevet is mondott Charantal? A nagy Taraenthal? Upsz, majdnem elmentél a bejárat előtt. Egy sziklába vájt barlang bontakozik ki előtted, melynek a bejáratát alkotó köveket szakértő kezek fényesre csiszolták. Semmi fényt nem látsz odabent. Kántálni kezdesz. Érzed, ahogy erő áramlik a tagjaidba. Sikerült elmondanod a tündérfény varázslatot! A kézfejed halványan világítani kezd. [-1 varázspont.] Morgan szilánkja gyógyít (+2 életpont). Besétálsz. A falak komorak és sötétek. Egy hosszú folyosó tűnik fel előtted. A vége az árnyékba vész. [5 pontot használtál fel, van még 33. Kapsz 3 VP-t.]

ftv 268 44 felt. tám/véd. varázslat a 268. varázslatot a 44. szörnyet
Ok, ezt a támadó varázslatot fogod használni, ha a megadott szintű lénnyel szembekerülsz. [0 pontot használtál fel, van még 33.]

lm 20 20 20 mozogsz 20 20 20
Pár lépés megtette után egy elágazáshoz érkezel. [2. PONT]
Majdnem bevered a koponyád egy kiálló kőlapba, miközben azon morfondírozol, merre is folytasd utad az előtted kibontakozó útkereszteződésben. [7. PONT]
Hosszú folyosó vezet előre. A téged körülölelő fény félelmetesen kevés világosságot ad. Talán csak épp annyit, hogy megmutassa az ellenséges teremtményeknek, hogy hol vagy. [8. PONT]
Nincs elég pontod ahhoz, hogy tovább tudj menni. [30 pontot használtál fel, van még 3. Kapsz 18 VP-t.]

tpf 25 TVP elővétele: 25 pontért
Felszabadítottunk neked 25 TVP-t a korábban letiltottból. [0 pontot használtál fel, van még 28.]

vv 109 161 elmormolod a 109. varázslatot a 161. varázslatot
Szupersebesen mormolsz. Elhagyva a sötét labirintust, kiteleportálsz a felszínre. [-25 varázspont.] Gyógyulsz (+2 életpont). [2 pontot használtál fel, van még 26. Kapsz 1 VP-t.]
Hihetetlen sebességgel varázsolsz. Következő fordulódban varázsenergiát nyersz ki. [-35 varázspont.] A szilánk működik (+2 életpont). [2 pontot használtál fel, van még 24. Kapsz 1 VP-t.]

v 198 189 32 elmormolod a 198. varázslatot
Nekilátsz a varázslat elmondásának. A kisülni készülő varázslat a következő pillanatban már benned van. Az utolsó ige kiejtésével elmondtad a tiltott teleport varázslatot! Vuuush, elteleportálsz!

A TELEPORTÁLÁS PILLANATA ELŐTTI TÉRKÉPED


(280,116) ősi rúnatorony (#852), oltár, elemi pulzátor (#440), sötét ülnök (#508), tleikan behemót (#511)
(281,115) gothag döglidérc (#429), ködmágus (#597), ezeréves lélek (#634), fertőzött dr.lárva (#630), drakolder csatamező (#966), oltár, művészi porolit (#720), tűzbokor (#35, belőle készíthető: #36), szent tölgyfa (#393), óriás lián (#208, belőle készíthető: #209), Chara-din monolitja (#534), egy gnóm férfi
(281,117) 45. jellempróba, Dornodon oltár
(282,117) márványtorony (#175), 24. jellempróba, Chara-din monolitja (#534), nyuhaj karbin (#110), sötét főgnóm (#136)
(283,117) nothar cserje (#922, belőle készíthető: #923), Fairlight oltár, 49. jellempróba, Chara-din monolitja (#534)
(283,118) ősi rúnatorony (#852), 42. jellempróba, Tharr oltár, nekrofun (#173), elemi pulzátor (#440), kreiton bűvölő (#506), kreiton idéző (#510)
(284,116) krómkaktusz (#46, belőle készíthető: #43), 40. jellempróba, Chara-din oltár, érclelőhely
(285,115) csillezsálya (#1252, belőle készíthető: #1253), érclelőhely
(286,116) a 113. labirintus bejárata, művészi porolit (#720), Chara-din monolitja (#534), érclelőhely

[189,32] A hegy lábánál kezdődő ritka erdőben vagy.
(Feltételes támadás:) Egy Sheran avatárja! Ezt kerested. Felkészülsz, hogy minél jobban el tudd kalapálni az agresszort.

Hatalmadat demonstrálandó, mormolni kezdesz. Létrejött egy hhaar burka II. Gyógyulsz (+2 életpont). A halálraítélt, aki veled szemben áll, küszködik életéért: elmormol egy számodra ismeretlen védekező varázst. Egy kézmozdulatot teszel, majd ellősz egy villámcsapás varázslatot. 116 életpontot sebeztél. Morgan szilánkja gyógyít (+2 életpont). Ellenfeled mormol, majd ujjaiból kirepül egy rovarfelhő varázslat. 62 életpontot vesztettél. (Darazsak vesznek körül, és csípnek!) Mielőtt közelharcba bocsátkoznál, vas dobónyilat ragadva megsorozod ellenfeledet. A pontosabb célzás érdekében lenyugtatod érzékeidet. Elrepül 6 vas dobónyíl. Pár lövedéked átjárja a Sheran avatárja bal lábát. (6 támadással 617 életpontot sebezve.) Földelementálod támad. (67 életpontot sebezve.) A teremtmény hunyorít egyet. Kacagsz a lényen - csak nem valami speciális támadást próbált alkalmazni? Hát, alaposan felsült. Elszántan ellenfeledre rohansz. A kí mesterfokát jelenti a Haláltánc, amelybe döbbent ellenfeled körül kezdesz. Emberfeletti gyorsaságot kölcsönöz számodra a kí, de ez szükséges is a Sziklazuhataghoz. Ököllel halálos csapásokat osztva péppé vered a Sheran avatárja testét. (5 támadással 779 életpontot sebezve.) Vámpirizálsz (+156 életerő). Transzformálsz! (+15 varázspont.) Földelementálod szinte kővé dermeszti ellenfeledet végtagjait. (23 életpontot sebezve.) Nem vagy felkészülve a Sheran avatárja gyors oldaltámadására. Többször eltalálja a jobb karodat. (2 támadástól 92 életpontot vesztesz.) A szörny vérfagyasztó módon huhog! 106 életpontot vesztettél. Ellenfeled természet haragja varázslatot lő rád. 38 életpontot vesztettél. Darabokra robban egy birtokodban levő deus ex machina. Ellenfeled mormol, majd ujjaiból kirepül egy rovarfelhő varázslat. 61 életpontot vesztettél. (Darazsak vesznek körül, és csípnek!) A Sheran avatárja összeesik, és nem mozdul többé. Megölted!
Előveszed a gyémánt okulárét. Megpróbálsz minél többet összegyűjteni az ellőtt lövedékekből. 6 vas dobónyilat találsz meg, amelyet még használni tudsz. 13492 tapasztalati pontot kaptál. Istened ennek örülni fog. {Lőfegyver fejlődés: 33% esély:0; össz: 0%} Megújítod a vámpirizáció varázslatot. [-8 varázspont.] Morgan szilánkja gyógyít (+2 életpont).
{Csatastatisztika; sebzés: 1602, sebződés: 359, gyógyulás: 162, összesen: -197 ÉP}


Összeakadsz egy barna, rövid hajú, zöld szemű kobudera férfival. Sheran félisten hatalmú szolgája. Egy bozontfonatot, egy Eldereth kristályt, egy életköves gyűrűt, egy értépő sarkantyút, egy fejvadász medált, egy gyémánt védőgyűrűt, egy hatalom fülbevalóját, egy hoarián bőrnadrágot, egy Huddens alkarvédőjét, egy Huddens kesztyűjét, egy játékmesteri palástot, egy jégisten amulettet, egy jegygyűrűt, egy jing-jang fejpántot, egy koponya gyűrűt, egy kreiton fókuszt, egy lajstrom medált, egy olimpia kvazármedált, egy örökkéval.smaragdját, egy rizspapír-vértet, egy rubin koszorút, egy ryuku derékszíjat, egy ryuku hüvelykgyűrűt, egy ryuku ökölgyolcsot, egy ryuku vállvédőt, egy szirén köpenyét, egy tűzúr csizmáját, egy varkaudar szimbólumot, egy virág szimbólumot és egy Xanathal karkötőjét visel. Felszerelését egy triklem drakolder trófea, egy krathan csontváz trófea és egy vastagbőrű mutak trófea színesíti. Ugyanabba a K.T.-be tartozik, mint te. Bal kezében egy pengepajzsot tart. Lőfegyvere egy hosszú íj. Málhásállata egy sivatagi doareg. Összeismerkedtek. Az ő neve Musashi Kenjiró. Bizalmas homlokérintésetek lehetővé teszi, hogy a későbbiekben is kapcsolatot tarthassatok fenn. 7 tanítvány kíséri, lesi minden mozdulatát. Mikor elhaladsz mellettük, egy tanítvány megszólít: Tudod miért Tőle akarunk tanulni? Tudása bámulatos, felülmúlja a kolostorok valamennyi nagymesteréét! Az ifjoncok elköszönnek tőled, és te magadra maradsz a gondolataiddal. Bye-bye-t és csocsit mondtok egymásnak, aztán továbbállsz.
[-100 varázspont.] Morgan szilánkja gyógyít (+2 életpont). [10 pontot használtál fel, van még 14. Kapsz 6 VP-t.]

ef 5 507 energia fejlesztése 5
KT-dnek segédkezel egy új tudati képesség kifejlesztésében: hosszan koncentrálsz, a közös gyűjtőbe ömlesztve tudati energiáidat. [-2 TU.] [14 pontot használtál fel, van még 0. Kapsz 8 VP-t.]

a 100 1367 1 átadod a 100. tárgyat az 1367. kalandozónak (1 darabot)
Ok, sikeresen átadtál 1 aranyló ugarhéjat Musashi Kenjiró részére. [0 pontot használtál fel, van még 0.]

kb 2 15 kiveszel a bankból a 2. tárgyat (15 darabot)
Kiveszel a bank széfjéből 15 kaját. [0 pontot használtál fel, van még 0.]

szk 393 keresed a 393. szörnyet
Elhatározod, hogy táborozás alatt megpróbálsz felkutatni egy purifikátor császárt. [0 pontot használtál fel, van még 0.]

* 1. BP: használod a 396. tárgyat a 243. tárgyat
Kibontod az álomvirág szirmait és beszippantod az álomport, remélve, hogy nyugodtabb éjszakád lesz. [Lopás parancsaid, nem szörnyekre vonatkozó támadás parancsaid törlődtek, agressziód 3 lett, kaptál egy BA parancsot jókra és semlegesekre.] [1 pontot használtál fel, van még -1.]
(Felhasználsz a következő forduló TVP-jéből:) Csapdát állítasz fel a motyód mellett. [6 pontot használtál fel, van még -7. Kapsz 3 VP-t.]

* 2. BP: elmormolod a 172. varázslatot a 83. varázslatot
Szupersebesen mormolsz. Kékesen vibrálni kezd a levegő, és a villódzásból kibontakozik egy planetáris őrdémon. Micsoda fenséges látvány! Teljesen békésnek látszik, remélhetőleg tökéletesen fogja feladatát ellátni. [-18 varázspont.] A szilánk működik (+2 életpont). [0 pontot használtál fel, van még -7.]
Nincs elég pontod ahhoz, hogy ezt a parancsot végre tudd hajtani. [0 pontot használtál fel, van még -7.]
Egy kis vizet iszol a kulacsodból. Elmúlt a csillezsályalevél hatása (-172 max. életerő). [KT képesség hatása:] Üzenetet kapsz a Fairlight banktól: mivel ebben a körben elfelejtettél lottót vásárolni, megtették helyetted, 1 szelvénnyel, általuk választott számokkal játszották meg neked. A 10 arany költséget a bank fizette. Vásárolsz egy lottószelvényt, amelyen a tippjeid: 8, 2, 30.
Kimerített a gyorsvágta. (-1 életerő.) Etetési idő! Megeteted a szörnyeidet. Egy szögletes követ nyel le az agyagelementál. Egy kaját bezabál a roguena. Egy kaját bezabál a Rughar familiárisa. 4 kaját bezabál a pikkelyes ptog. 3 kaját habzsol be a sivatagi doareg. Kimerülve a megpróbáltatásoktól, táborhelyet keresel. Hamarosan alámerülsz az álom tengerébe. A heti megpróbáltatások megedzették a szervezetedet. (Szerencséd egy picit megnövekedett - kb. 5 TVP-nyi fejlesztésnek megfelelő mértékben.) Földelementálod elhagy. Elmúlt a munka gyümölcse hatása. Elmúlt a vasszervezet hatása. Elmúlt a széljárás hatása.
Ebben a körben -7 pontod maradt, ebből a következő körre -7 pontot vihetsz át. Kapsz még 622 pontot. A következő körben tehát 615 pontot költhetsz el.

ENCYCLOPEDIA FANTASIA


ÉLŐHOLT SZERTARTÁSMESTER (7145. SZÖRNY)
Az ősi kultúrák vallási vezetői fanatikus hívei voltak isteneiknek. Néhányuk egész életüket a választott istenségüknek emelt szentélyben töltötték, miközben folyamatos kapcsolatban voltak a halhatatlanokkal. A kultúrák megszűnnek, a szentélyek porrá válnak, de a legerősebbek lelke soha nem hagyja el a megszentelt földet. A homályból táplálkoznak és az örökkévalóságig is hajlandóak várni isteneik visszatérésére. Senkitől nem tűrik el, hogy lábukkal megszentségtelenítsék nyughelyüket, ha valaki mégis megteszi ezt, azonnal életét veszik.

ISTENI KEHELY (1760. TÁRGY)
Talán a legősibb eredetű kegytárgyat tartod most a kezedben. Ez az egyszerű talpas fakupa valószínűleg egy jól megtermett borkonyócserje gyökeréből lett megformálva. Amilyen egyszerű és puritán annyira teljes a maga nemében. Magassága nem lehet több 5-10 centinél és pár csepp folyadéknál több nem férhet el benne semmiből. Valaha a főpapok használták a hosszú és kimerítő (nem ritkán saját véráldozatukat igénylő) szertartások végén, a minél gyorsabb felfrissülés érdekében. Használata nagyon egyszerű, mindössze 3 csepp isteni könnycseppet kell a kupába töltened és kisebb szertartás keretében felhajtani azt. A leírás szerint ez azonnal felfrissít és beforrasztja sebeidet (max ÉP-be kerülsz). A kelyhet a H 1760 paranccsal használhatod 3 TVP-ért. A kupa egy nagyon erőteljes relikvia ami még a legnagyobb hatalmasoktól is tiszteletet követel ezért eszedbe sem jut, hogy naponta többször használd, arról nem is beszélve, hogy bármikor szükséged lehet gyógyítő hatalmára, ezért nem adod oda senkinek.

GRÁNÁTCSAPDA (431. TÁRGY)
A robbanó kaktuszbogyó újabb találmány ötletét adja - készíts belőle csapdát! A gránátcsapda elkészítése viszonylag egyszerű: végy négy kaktuszbogyót, és négy manifesztátor nyúlványt. Reszeld le a nyúlványokat, és kend be ezzel a bogyókat. A bogyók áttetszők, elmosódottak lesznek: ha beásod őket a földbe, és port szórsz rájuk, gyakorlatilag lehetetlen észrevenni. Nem véletlen, hogy a gránátcsapda egyike a leghatékonyabbaknak, és emellett 5D4 sebzést okoz annak, aki lopni próbál tőled. Sajnos, a bogyók gyakran tönkremennek, akár úgy, hogy egy tolvaj rájuk lép, akár úgy, hogy maguktól kipukkannak. Ezért minden egyes alkalommal, amikor a gránátcsapdát a H 431 paranccsal, 6 TVP-ért felállítod, el kell használnod egy kaktuszbogyót. Újabb nyúlványokra nincs szükség, feltesszük, hogy maradt még a reszelékből ill. át tudod kenni a felrobbant bogyóról. A gránátcsapda elkészítése a KT 431 paranccsal történik, 10 TVP árán.
Megjegyzés: A H 431 parancsnak megadhatsz egy második paramétert is, egy második csapdát, ha nincs nálad kaktuszbogyó, akkor a másodikként megadott csapdát fogod felállítani.

TOLVAJVÉR (364. VARÁZSLÓI VARÁZSLAT)
Végre egy varázslat, ami a Mesterség művelőit segíti. Bizony, még a legjobb tolvajnak sem árt egy kis mágikus támogatás! Erre való ez a varázslat, amit ha elmondasz 22 VP-ért, lopásod, csapdaészlelésed, zárnyitásod és rejtőzködésed egyaránt hárommal lesz nagyobb a következő táborozásod végéig. Ez a művelet 5 TVP-t vesz igénybe, komponensként pedig fel kell használnod 3 csepp tintát.

SZULFAGOR AGYAR (677. TÁRGY)
Leölve a bíbor szulfagort, trófeaként elteheted hatalmas agyarait. A kemény, tűznek tökéletesen ellenálló csont bizonyára felkelti majd valamelyik faragómester érdeklődését.

SHERAN AVATÁRJA (384. LÉNY)
Ha egy Sheran avatár érkezik Ghalla halandó világába, minden levél, minden tó vize, és minden vadon élő állat a megtiszteltetéstől áthatva egyszerre, egy ütemre rezdül egyet, ezzel is bizonyítva, hogy bármikor készen állnak életüket adni ezért az univerzum felsőbb régióiba emelkedett lényért. Erre persze nincs gyakran szükség: Sheran igazságot osztó hírnökei maguk is tökéletesen el tudják végezni dolgukat... megoldani a feladatot, felkutatni és meggyőzni szándékainak értelmetlenségéről azt, aki miatt e földre hívták őket.

VTOEKEN DÖNTŐBÍRA (627. SZÖRNY)
Atyavilág! Az alanorban eddig megfejtett kreiton tekercsek találgatásai alapján létezik egy minden tleikant és minden kreitont irányító hatalmasság, aki a történelem legsodróbb időszakaiban is képes volt arra, amire a legtöbb vezető sajnos nem, hogy összefogottan és precízen a háttérből irányítsa a tleikanok fennmaradást célzó hadműveleteit. A vtoeken döntőbíra! Ezek szerint az ősi pergamenek nem hazudtak, amikor délceg alakját, gigantikus méreteit, elképesztő tekintélyét hosszasan ecsetelték. És a ruházata! A bíbor palást, mely lazán lengedezik kolosszális termete körül, hogy sok-sok évének tapasztalatát az erre megfelelő köntösbe bújtassa. És mi kandikál ki a zsebéből? A tleikanok legfőbb törvénykönyve! Már a látványa puszta rettegést idéz elő minden halandó lelkében (ez alól természetesen te sem vagy kivétel), mert egy ilyen hatalmasság kedvezőtlen ítélete könnyen az azonnali halálodat okozhatja. Gondold meg kétszer, tényleg szembe akarsz-e szegülni vele: a vtoeken döntőbírát csak FT paranccsal fogod megtámadni. A vámpirizációra immúnis.

JEN TEKERCS (783. TÁRGY)
Ez egy hihetetlenül ősi pergamentekercs. Óvatosan nyitod szét, de várakozásod ellenére, nem omlik porrá. Apró rúnákkal van teleróva, amelyeket nem értesz, a papír első sorában azonban három nagyobb betűt látsz, a mágusiskolában tanult jelekkel. Azt mondják, hogy "JEN". [Ez a tárgy nem adható át.]

KARAKTERLAP

Cshi-Cshi a Cica, egy fekete, hosszú hajú, zöld szemű kobudera nő vagy. Bőröd a sírok márvány fehérjét idézi. Tharr személyes tanácsadója vagy. Az Acél Öklök (#9123) K.T. tagjai közé tartozol. Ez a 481. fordulód.

Erő: 65 (90) Szint: 51 Merészség: 8/5 Magasság: 134 cm
IQ: 65 (88) Támadás: 134 (139) Agresszió: 3 Testsúly: 45 kg
Ügyesség: 65 (87) Védekezés: 207 (217) Menekülés: 20 % Életkor: 38/53 év
Egészség: 64 (91) Életpont: 1721/2373 Jellem: semleges Tul. pont: 6
Szerencse: 63 (97) Varázspont: 3000/1372 Pénz: 3234 arany Kép. pont: 10
Tudatpont: 30/11 Pszi pont: 205/283 Halhatatlanság: 13 %
Eddig összesen 5945 szörnyet (15 ebben a körben) öltél meg. Ebben a fordulóban 147160 TP-t kaptál. Jelenleg 25576607 TP-d van. A következő szinthez még 6423393 TP szükséges. Trófeáid: trakuun lidérc, Bropxat, triklem drakolder. A 480. fordulódban 18503 arany került a bankszámládra. 18595 aranyat vehetsz fel a kamatokat is beleszámítva. Eddig 16 többszemélyes kalandot teljesítettél.

HARCI ISMERETEK
víziharc: 7/52 ökölvívás: 39/20 (+6%) szúrófegyverek: 33/67
vágófegyverek: 37/70 (+1%) ütőfegyverek: 10/72 (+24%) lőfegyverek: 9/3
dobófegyverek: 39/96 (+3%)

Feltételes fegyverváltás: Alkotó kalapács (#921) << ököl (#28) << kígyópenge (#955)
Feltételes lőfegyver használat: semmi (0 -29.); vas dobónyíl (#189) (30 -37.); vas dobónyíl (#189) (38 -40.); mérg. vas dobónyíl (#190) (41 -996.); ezüstshuriken (#327) (997 .); bűvös shuriken (#562) (998 -);
Óvatosság (labirintusokban): 5 KPCS: automatikusan minden kapcsolónál

EGYÉB ISMERETEK
1. rejtőzködés: 58/14 (+300%) 2. nyomkövetés: 111/8 (+20%) 3. mászás: 36/55 (+20%)
4. csapdakészítés: 40/95 (+6%) 5. csapdaészlelés: 36/39 (+300%) 6. gyógyítás: 39/79
7. titkosírás: 4/51 8. felderítés: 25/50 (+8%) 9. szörnyidomítás: 21/61
10. teológia: 159/60 (+33%) 11. taumaturgia: 132/19 (+27%) 12. szerencsejáték: 5/6
13. versengés: 20/52 14. harcművészetek: 43/28 15. zene: 7/23
16. szörnyismeret: 58/23 (+20%) 17. pszi: 23/74 (+1%) 18. zárnyitás: 10/55 (+300%)
19. vadászat: 8/60 20. vitalitás: 5/57 21. bányászat: 43/15 (+6%)
22. úszás: 9/42 23. főzés: 11/46 24. csapatmunka: 11/8

FEJLESZTÉSI PONTOK
Felhasználatlan fejlesztési pont: 371
1. sebzés bónusz: 3 5. varázslat sebzés: 1 6. regeneráció: 1(2) 10. vp regeneráció: 3
11. kincskeresés: 1

FELTÉTELES PARANCSOK (még 3 lehet)
deus ex machinád 8 mezőre repítsen
totem 75% életpont alatt (ősi gyógyítás (#267))
gyógyítasz 30% életerő alatt 40 TVP-ért (max. 2 alkalommal)
kutatsz max. 250 TVP-ért
ásol max. 40 TVP-ért csak 70. fémet, vagy jobbat
készítesz tükröt (#43) (max. 5 darabot ), ében tobozt (#578) (max. 10 darabot ), lótuszvirágot (#447) (max. 5 darabot ), kreommat szirmot (#925) (max. 5 darabot ), csillezsályalevelet (#1253) (max. 50 darabot, csak egyszer), fokhagymát (#403) (max. 20 darabot ), nothar bogyót (#923) (max. 15 darabot ), szögletes követ (#17) (max. 10 darabot )
elfogod élőholt sullárt (#216) teriád háló-csapdával (#1280)
mászol max. 200 TVP-ért
maradék TVP-dből az erő (1) tulajdonságodat TF-eled
Feltételes támadás (aktív: 13, max: 16)
szubreális vámpír (#223), lidércúr (#252), élőholt ősmágus (#179), halálelementál (#279), szintszívó lények (#9097), öregedést okozó lények (#9095), ezerszemű bestia (#288), eszement trappoló (#549), Rém (#315), purifikátor császár (#393), rubin sárkány (#330), halált okozó lények (#9098), trakuun lidérc (#576)
Barátságosság (aktív: 5, max: 16)
bűbájlidérc (#761), Acél Öklök (#9123), éjfattyak (#9096), semlegesek (#989), jók (#990), Igaz Barátok (9141. KT)

VARÁZSLATAID ÉS PSZI KÉPESSÉGEID
Varázslói varázslataid
hhaar burka (#32, 6 VP) izomernyesztés (#33, 6 VP) varázsvédelem (#34, 8 VP)
tompítás (#40, 8 VP) jégcsóva (#41, 15 VP) fehér glóbusz (#47, 13 VP)
villámcsapás (#50, 18 VP) elektromos pajzs (#51, 14 VP) varázslat olvasása (#67, 30 VP, 20 TVP)
mágiafeloldás (#75, 5 VP, 5 TVP) varázsital főzése (#100, 30 VP) tükörpajzs (#101, 26 VP)
felszínre ugrás (#109, 25 VP, 5 TVP) tűzgolyó (#155, 25 VP) familiáris idézése (#159, 40 VP, 20 TVP)
varázskő készítés (#160, 120 VP, 10 TVP) varázsenergia (#161, 35 VP, 5 TVP) hhaar burka II (#162, 10 VP)
dimenzióugrás (#163, 55 VP, 5 TVP) városi teleport II (#181, 60 VP, 10 TVP) Symulf rúnája (#182, 12 VP, 5 TVP)
háló (#186, 24 VP) állatvédelem (#192, 25 VP, 5 TVP) tiltott teleport (#198, 100 VP, 10 TVP)
a munka gyümölcse (#224, 10 VP) villámmágia (#227, 36 VP, 5 TVP) jégoszlop (#231, 24 VP)
minta formázása (#237, 120 VP, 10 TVP) Thargodan illúzió (#242, 50 VP) filofaxáció (#277, 20 VP, 10 TVP)
jégmágia (#279, 25 VP, 5 TVP) időcsere (#285, 5 VP) mágikus gyorsítás (#330, 0 VP)
jégvihar (#353, 45 VP) tolvajvér (#364, 22 VP, 5 TVP) tűzelem-idézés (#382, 80 VP, 20 TVP)
vízelem-idézés (#383, 80 VP, 20 TVP) földelem-idézés (#385, 80 VP, 20 TVP)
Papi varázslataid
vámpirizáció (#1, 8 VP, 5 TVP) éber kakukk (#3, 6 VP) gyógymógy (#5, 6 VP, 5 TVP)
áldomás (#6, 5 VP, 5 TVP) alkímia (#7, 7 VP, 3 TVP) esőidézés (#11, 8 VP, 5 TVP)
erőpajzs I (#12, 6 VP, 5 TVP) hadiszerencse I (#13, 4 VP, 5 TVP) méregsemlegesítés (#14, 10 VP, 5 TVP)
vak őrület (#18, 3 VP, 5 TVP) kitartó ló (#19, 10 VP, 5 TVP) korgó gyomor, huss (#21, 3 VP, 5 TVP)
unkreáció (#22, 0 VP, 5 TVP) hadiszerencse II (#24, 6 VP, 5 TVP) tündérfény (#25, 1 VP)
tulajdonságpajzs (#26, 16 VP, 5 TVP) harmadik szem (#27, 12 VP, 5 TVP) csupasz izom (#28, 10 VP, 5 TVP)
méregfelhő (#37, 12 VP) védelem tűz ellen (#38, 12 VP) óriáserő (#53, 24 VP, 5 TVP)
a lélek védelme (#57, 32 VP) azonnali gyógyítás (#58, 15 VP, 5 TVP) hadiszerencse III (#59, 15 VP, 5 TVP)
puha ütés (#60, 18 VP) tűzeső (#61, 16 VP) erőpajzs II (#63, 24 VP, 5 TVP)
oltár eltörlése (#79, 60 VP, 10 TVP) vadítás (#81, 8 VP, 5 TVP) szörnyészlelés I (#82, 8 VP, 5 TVP)
szörnycsábítás (#83, 14 VP, 3 TVP) szörnyidézés (#84, 72 VP, 10 TVP) vasszervezet (#86, 8 VP)
szopókőpusztítás (#88, 21 VP, 5 TVP) agyburok (#90, 11 VP) fürgülés (#92, 22 VP)
rúnapukkasztás (#94, 0 VP) DEM kreálása (#95, 50 VP, 10 TVP) erőpajzs III (#127, 30 VP, 5 TVP)
élőholt pozdorja (#134, 40 VP) tárgyészlelés (#135, 30 VP, 10 TVP) széljárás (#138, 15 VP, 5 TVP)
földelem idézése (#144, 70 VP, 20 TVP) Tharr haragja (#145, 16 VP) ongóliant tombolás (#146, 40 VP)
mágikus ütés (#147, 18 VP) becsületjel (#158, 14 VP) esszenciavédelem (#165, 15 VP, 5 TVP)
oltár teremtése (#167, 50 VP, 10 TVP) feltámadás (#168, 50 VP, 5 TVP) áldomás II (#169, 10 VP, 5 TVP)
planetáris őrdémon (#172, 18 VP) szopógödöreltörlés (#173, 30 VP, 10 TVP) tárgyvédelem (#178, 14 VP, 5 TVP)
gyorsvarázslás (#179, 0 VP) agytaposás (#180, 12 VP) kényszerport (#183, 8 VP)
esszenciavédelem 2 (#188, 15 VP, 5 TVP) méregfelhő II (#193, 18 VP) megfejtés (#199, 28 VP, 5 TVP)
Pörhemór köre (#205, 30 VP, 5 TVP) kisebb kívánság (#208, 300 VP, 30 TVP) vadászat (#209, 40 VP, 5 TVP)
áldomás III (#217, 15 VP, 5 TVP) hatalomvarázs (#220, 25 VP, 5 TVP) földrengés (#221, 160 VP, 20 TVP)
csapdaészlelés (#222, 12 VP, 5 TVP) mágia megértése (#226, 0 VP) méregfelhő III (#229, 25 VP)
meditáció (#250, 0 VP) bo'adhun csapás (#266, 60 VP) ősi gyógyítás (#267, 30 VP, 5 TVP)
kiszáradás (#268, 70 VP) istenítélet (#284, 50 VP) papi aura (#377, 50 VP, 5 TVP)
Pszi képességeid
pszi-ernyő (#64, 6 PP, 5 TVP) auratranszformáció (#65, 10 PP, 10 TVP) pszi-regeneráció (#66, 12 PP, 5 TVP)
felejtés (#68, 5 PP, 5 TVP) kí koncentráció (#69, 14 PP, 5 TVP) agyletapogatás (#70, 16 PP, 2 TVP)
szürkeáll. aktiv (#71, 20 PP, 5 TVP) mentális pajzs (#72, 9 PP, 5 TVP) pszi fejlesztés (#73, 20 PP, 10 TVP)
molekulaátrendezés (#74, 10 PP, 5 TVP) agykorbács (#97, 6 PP) pszi-acéltorony (#98, 8 PP)
tudatkutatás (#99, 20 PP, 10 TVP) térképelemzés (#104, 20 PP, 10 TVP) kontinuum-tágítás (#105, 60 PP, 10 TVP)
tudatrombolás (#111, 25 PP) pszi-gyűjtés (#112, 300 PP, 30 TVP) pszi-ernyő II (#113, 10 PP, 3 TVP)
agybénítás (#114, 10 PP)
A varázslatok tanulására elkölthető: 30 kör eleji VP regeneráció.

JELENLEG RAJTAD LEVŐ AKTÍV VARÁZSLATOK ÉS PSZI HATÁSOK
vámpirizáció (#1) áldomás II (#169) állatvédelem (#192) méregsemlegesítés (#14)
Pörhemór köre (#205) (111,2,1) feltámadás (#168) csupasz izom (#28) Symulf rúnája (#182)
hatalomvarázs (#220) óriáserő (#53) tulajdonságpajzs (#26) tárgyvédelem (#178)
hadiszerencse II (#24) papi aura (#377) agyburok (#90) szürkeáll. aktiv (#71)
esszenciavédelem 2 (#188) tolvajvér (#364) erőpajzs III (#127) varázsenergia (#161)
planetáris őrdémon (#172)

TÁMADÓ ÉS VÉDEKEZŐ VARÁZSLATOK LISTÁJA
Feltételes varázslat-használat
32. és magasabb szintűek ellen
Támadó varázslatok (aktív: 4, max: 10)
élőholt pozdorja (#134), villámcsapás (#50), jégcsóva (#41), tűzgolyó (#155)
Védekező varázslatok (aktív: 6, max: 10)
hhaar burka II (#162), pszi-acéltorony (#98), fehér glóbusz (#47), elektromos pajzs (#51), tükörpajzs (#101), védelem tűz ellen (#38)
Feltételes támadó varázslatok (aktív: 48, max: 59 - védekező varázslatokkal együtt)
Tharr haragja (#145) >> Mnebolath (#237) Tharr haragja (#145) >> Notermanthi (#257)
méregfelhő II (#193) >> taalru (#249) háló (#186) >> ryuku csapásvezető (#778)
élőholt pozdorja (#134) >> élőholt ősmágus (#179) háló (#186) >> molgan (#284)
méregfelhő II (#193) >> elemi rin (#786) izomernyesztés (#33) >> lidérckirály (#316)
méregfelhő II (#193) >> taalru herceg (#307) tűzgolyó (#155) >> Thargodan légiós (#311)
tűzgolyó (#155) >> halálelementál (#279) tűzgolyó (#155) >> Thargodan mágus (#318)
tűzgolyó (#155) >> Thargodan berzerker (#377) jégoszlop (#231) >> Eruol (#378)
izomernyesztés (#33) >> szutykos remák (#191) izomernyesztés (#33) >> nómenklatúra (#158)
izomernyesztés (#33) >> quwarg parafenomén (#248) jégoszlop (#231) >> ro'galhal gyóntató (#524)
jégoszlop (#231) >> Harmarghal (#525) jégoszlop (#231) >> zztrissh harcos (#526)
jégoszlop (#231) >> zztrissh veterán (#527) bo'adhun csapás (#266) >> albinó féreg (#529)
bo'adhun csapás (#266) >> lidérctűz (#457) bo'adhun csapás (#266) >> greén örvény (#443)
méregfelhő III (#229) >> Thargodan raktfőnök (#701) jégoszlop (#231) >> zafír sárkány (#329)
jégvihar (#353) >> több ellenfél elleni harcban (#985) istenítélet (#284) >> társak oldalán harcolva (#986)
kiszáradás (#268) >> Alkotó (#578) istenítélet (#284) >> Teremtő (#579)
tűzgolyó (#155) >> Thargodan főmágus (#580) agybénítás (#114) >> kristálynyálka (#632)
agybénítás (#114) >> végzetes szójer (#631) kiszáradás (#268) >> 45. szintű lényekre
kiszáradás (#268) >> 44. szintű lényekre
Feltételes védekező varázslatok (aktív: 48, max: 59 - támadó varázslatokkal együtt)
tompítás (#40) >> sötét kaszás (#591) agytaposás (#180) >> Teremtő (#579)
elektromos pajzs (#51) >> káoszdémon (#547) elektromos pajzs (#51) >> vérszomjas karvaly (#555)
elektromos pajzs (#51) >> tengeri parduan (#565) varázsvédelem (#34) >> Techiulan (#400)
fehér glóbusz (#47) >> ében tigris (#488) fehér glóbusz (#47) >> Éjvadász (#502)
pszi-acéltorony (#98) >> Eruol (#378) pszi-acéltorony (#98) >> varkaudar vajákos (#690)
pszi-acéltorony (#98) >> csápos otagi (#395) pszi-acéltorony (#98) >> pszi őselementál (#258)
pszi-acéltorony (#98) >> pszi elementál (#221)

ELFOGOTT SZÖRNYEID
sivatagi doareg (#240) (málhás: +40 kg teher) státusz: OK
pikkelyes ptog (#470) (hátas: 10 lépés/kör; 6 TVP/lépés; +8 védettség;) státusz: OK
Rughar familiárisa (#245) státusz: OK
roguena (#779) (ásó: ásás csak 5 TVP-be kerül) státusz: OK
tüskés harci gromak (#156) (tejet ad) státusz: OK
agyagelementál (#203) (őrzi a holmidat: +32 lopás ellen) státusz: OK

ISTENI KÜLDETÉSEID
1.) Imádkozz, amikor már félisten hatalmú felszentelt főpapom vagy!
2.) A béke megöli vallásunkat. Inkább te öld meg Sheran avatárját! (teljesítve)
3.) Keress magadnak tanítványt, aki legalább 10-zel alacsonyabb szintű nálad (de 20-nál nem alacsonyabb szintű), és add át neki szent szimbólumodat, majd ő adja vissza. Ha tanítványod legalább 3 szintet lépett, IMádkozz oltáramnál! (A valódi, szintszívás nélküli szint számít).

KT-d eddig kifejlesztett képességei:
gyógyító totem (116)
konc. könnyítés (132)
a Mester hívása (143)
kasztropl. trafó (145)
kaszt.kiteljesedés (166)
gyalog-galopp (169)
legjobb védekezés (186)
kasztrop.kitágulás (197)
sárkánybölcsesség (230)
önismeret (236)
tolvajfelismerés (243)
a butaság ára (273)
tanítványok (284)
kedvenc táborhely (395)
Tudati képességfa:
tudati portya (501) OK
auraerősítés (502) OK
kőbőr (507) belefejlesztettél: 77 TU. szükséges még: 0 TU. (KT-d jelenleg ezt fejleszti, kifejlesztéséhez még 31 TU szükséges.)
Maradék TU, amit a következő fejlesztéseknél használhattok el: 2461.

A FORDULÓ ELEJÉN MÉG MEGVOLT...
1 álompor (#396) 1 aranyló ugarhéj (#100) 1 deus ex machina (#1)
7 drótszőr (#37) 7 isteni könnycsepp (#260) 1 kij formázó minta (#717)
5 mérg. vas dobónyíl (#190) 2 nothar bogyó (#923) 1 őskristály-szilánk (#1525)
1 rubin fejék (#729) 1 sáfránypor (#211) 1 sallank karom (#128)
3 tinta (#101) 1 tükör (#43) 30 víz (#27)
1 lélekesszencia (#619)

EBBEN A FORDULÓBAN KERÜLT HOZZÁD...
279 arany (#50) 1 angyalok gyűrűje (#529) 2 csillezsályalevél (#1253)
1 ilkin érc (#232) 1 jen tekercs (#783) 5 kaja (#2)
1 karbin plazma (#199) 1 kreiton fókusz (#853) 1 lélekkulcs (#718)
3 madártoll (#112) 4 quwarg tojás (#360) 5 spiritusz (#170)
1 szulfagor agyar (#677) 1 tleikan karkötő (#895) 1 vérvörös rózsa (#1622)

E KÖRBEN TETT LÉPÉSEID TÉRKÉPE


(189,32) Sheran avatárja (#384), Musashi Kenjiró (1367. kalandozó)

Változások a Túlélők Földjén a legutóbbi fordulód óta...


* A 138,121-es mezőn levő ősi rúnatorony a 139,121-re költözött.
* A KLD paranccsal kapcsolatban volt egy programhiba. A 18-42. KLD-k TVP költsége kudarc esetén 0, a többinek kudarc esetén fele a TVP költsége. Egy hiba miatt azonban minden KLD költsége 0 volt kudarc esetén. Ezt korrigáltam.
* Bekerültek a játékba az új területhez kapcsolódó isteni küldetések. Ezzel kapcsolatban az isteni küldetések teljes rendszerét újra kellett írni, bár a rendszert leteszteltük, ha mégis visszásságot tapasztaltok, kérjük írjátok meg nekünk.

Üzenet küldése a karakternek