651. forduló, 653. forduló, Sauron Junior összes nyilvános fordulója
Fordulóm kinézete legyen.
Kövesd a Túlélők Földje levelezős szerepjátékot: érdekességek, friss információk a Facebook oldalunkon! http://www.facebook.com/tulelokfoldje

TÚLÉLŐK FÖLDJE

Betáplálva: 2006. márc. 7. 9h:26'
EZ A 652. JÁTÉKHETED, 652. FORDULÓD
653. játékheted kezdete: márc. 13.
A következő fordulódat legkorábbana 653. játékhéten tudjuk betáplálni.
EXT - Már megkaptad az extra fordulót!
E-mail!
KALANDOZÓ: #2226
SZÁMLA : XXXX

SAURON JUNIOR KALANDJAI


7 nap telt el azóta, hogy letáboroztál a [488,110] koordinátán. Ez az idő nem múlt el esemény nélkül:
A táborozás 1. napján találkozol Rodin fia Danairral. Tharr első számú avatárja. Egy árnyszőttest, egy bársony övsálat, egy bozontfonatot, egy csodálatos nyakláncot, egy dr'thanox gyűrűt, egy drag'kór fülkarikát, egy drakolder gyűrűt, egy drakolit csizmát, egy drakolit kesztyűt, egy drakolit lábvédőt, egy drakolit páncélt, egy drakolit sisakot, egy drakolit vállvédőt, egy értépő sarkantyút, egy Hatalom Karkötőjét, egy Istenek Talizmánját, egy két kard szimbólumot, egy Khór maszkját, egy kreiton palástot, egy Luthius karkötőjét, egy mihlanil medált, egy nemesi vívópalástot, egy Notermanthi amulettet, egy og'lhobn fülbevalót, egy óriások övét, egy örökkéval.kristályát, egy rogalhal csuklópántot, egy ryuku csataszoknyát, egy ryuku hüvelykgyűrűt, egy ryuku kalózkendőt, egy Teremtő koronáját, egy torz fülkarikát, egy tűzhaj diadémet és egy Vlagyimir gyűrűjét visel. Fegyverzetét egy ködsárkány trófea, egy Zt'tuzzarxn trófea és egy élőholt drakolder trófea teszi egyedivé. Hovatartozását apró jelvény mutatja: mindent elsöprő hömpölygő ármádia. Övén 10 kalandozóskalp fityeg! Jobb kezében egy Aurgir lándzsáját, bal kezében egy naginatát tart. Lőfegyvere egy mihlanil dobótőr. Hátasa egy idomított pikkelyes ptog. Tárgyainak egy részét egy bazaltelementál viszi. Érzékeled auráját: ő is semleges. Profi harcos, nem vitás. Egy mély meghajlással köszöntöd. Egymásra mosolyogtok, híreket cseréltek. A mentális kapcsolat megerősítése után elbúcsúztok egymástól.
Az 1. napon találkozol Warttal. Egy bársony övsálat, egy dr'thanox gyűrűt, egy drag'kór fülkarikát, egy draklen talizmánt, egy drakolder gyűrűt, egy Élet gyűrűjét, egy értépő sarkantyút, egy Fagyor övsálját, egy hűbéresi gyűrűt, egy Istenek Talizmánját, egy játékmesteri palástot, egy kamikáze fejfedőt, egy kreiton palástot, egy mordaith álarcot, egy mordaith karkötőt, egy mordaith kesztyűt, egy mordaith köpenyt, egy mordaith nadrágot, egy mordaith vállvédőt, egy Notermanthi amulettet, egy nt'lagod karkötőt, egy óriás fülbevalót, egy örökkéval. rubinját, egy ősi csizmát, egy ősmágus fülbevalóját, egy rogalhal csuklópántot, egy ryuku hüvelykgyűrűt, egy Teremtő koronáját, egy tűzhaj diadémet, egy védőtalizmánt és egy Yuin gyöngysorát visel. Ruházatát egy élőholt drakolder trófea, egy yuong tűzsárkány trófea és egy Zt'tuzzarxn trófea színesíti. Hovatartozását apró jelvény mutatja: MOSOLYGÓ RETTENET RÓZSASZÍN BUGYIBAN. Jobb kezében egy ősi kardot, bal kezében egy nitmák pengét tart. Lőfegyvere egy vas dobónyíl. Egy spagulár a hátasa. Mentális auráját felismered, az ő jelleme is semleges. A harc elkerülhetetlen, ezt mindketten tudjátok. Akkor essünk túl rajta minél hamarabb!

Néhány mozdulatot teszel, mormolsz, és a következő másodpercben már agytaposás vibrál körülötted. A szilánk működik (+2 életpont). Egy tükörpajzs rúnavarázst mormol el ellenfeled. Üdvözlésképpen egy tűzeső varázslatot eresztesz meg ellenfeled irányába. Az Istenek Talizmánja semlegesíti a varázslatot. Gyógyulsz (+2 életpont). Ellenfeled egy kézmozdulatot tesz, majd ellő egy izomernyesztés varázslatot. Elernyedsz! (Kevesebbszer fogsz támadni.) Vas dobónyilat hajítasz a másik védtelen testébe. Ellenfeled nyakában Yuin gyöngysora csillog - emiatt kettővel kevesebbszer támadhatsz. Elrepül 4 vas dobónyíl. Alaposan megsorozod Wart jobb karját. (4 támadással 256 életpontot sebezve.) (istene védelmezi.) Teli erőből vas dobónyilat dob Rád az ellenfeled. Feléd repül 10 vas dobónyíl. Több lövedéke átfúrja a testedet. (10 támadástól 744 életpontot vesztesz.) Megmarkolva a tleikan nyársat a másikra támadsz. Tleikan nyárssal jól megszurkálod Wart fejét. (8 támadással 919 életpontot sebezve.) Vámpirizálsz (+184 életerő). (istene védelmezi.) Távolról jégcsóva varázslatot lősz a másikra. 23 életpontot sebeztél. Angolna szálkával jól megszurkálod Wart nyakát. (5 támadással 454 életpontot sebezve.) Vámpirizálsz (+91 életerő). (istene védelmezi.) Fegyvered 18 ép-t sebzett rajtad. Távolról villámsújtás varázslatot lősz a másikra. 30 életpontot sebeztél. Ősi karddal Wart kegyetlenül összevagdalja a testedet. (13 támadástól 2159 életpontot vesztesz.) Ellenfeled regenerálódik! Nitmák pengével Wart párszor kilyukasztja a fejedet. (10 támadástól 922 életpontot vesztesz.) Ellenfeled regenerálódik! Megújítod a vámpirizáció varázslatot. [-20 varázspont.] Megújítod az áldomás varázslatot. [-17 varázspont.] {Csatastatisztika; sebzés: 1682, sebződés: 3843, gyógyulás: 279, összesen: -3564 ÉP}

Ahogy minden elsötétedik előtted, lelked öntudatlanul is kapaszkodik mihaszna testedbe. Utolsó gondolatoddal görcsösen tiltakozol a halál ellen. Aztán mintha hideg vízzel teli vödörbe mártottad volna a fejed, miközben a lábad alól kirúgták a talajt: szédelegve tántorogsz, majd kinyitod a szemed. Túlélted! Hisz ez lehetetlen... Aztán, a deus ex machina hűlt helyét látva, rájössz, hogy mi is történt. A fantasztikus varázstárgy megmentett, és elrepített a veszély helyszínéről! Ráadásul még egy keveset gyógyított is rajtad. (+2598 életerő.) [20 pontot használtál fel.] A táborozás hátralevő részét azzal töltöd, hogy visszacammogsz a táborozásod eredeti helyszínére.
Táborozásod alatt úgy döntöttél, hogy szeretnél kicsit többet megtudni Kaszás Ubaron mesterkedéséről, ezért felvetted a kapcsolatot az Invázióügyi Minisztériummal. Megismerted a 171. labirintus rejtekhelyét. [Térképét, koordinátáit és további információkat az Alanori Krónika 122. számában találsz.] Táborozásod egyik napján felkeresett az Aukciós Ház ügynöke. Átvette a felajánlott 5 ryuku evezőt (999 arany kikiáltási áron), 1 ryuku kesztyűt (877 arany kikiáltási áron). A felajánlási költség tételenként 100 arany.
A 2. napon összeakadsz Birkával. Egy arany sárk. kesztyűt, egy arany sárk.karperecet, egy arany sárkányköpenyt, egy arany sárkánynadrágot, egy arany sárkánysisakot, egy arany sárkányvállapot, egy arany sárkányvértet, egy bársony övsálat, egy dr'thanox gyűrűt, egy drag'kór fülkarikát, egy drakolder gyűrűt, egy értépő sarkantyút, egy fűzött kagylósort, egy gólemgyűrűt, egy Istenek Talizmánját, egy Notermanthi amulettet, egy og'lhobn fülbevalót, egy örökkéval.tűzopálját, egy ősmágus fülbevalóját, egy Ovgun nyakláncát, egy regeneráló övet, egy ryuku hüvelykgyűrűt, egy smaragd karkötőt és egy Teremtő koronáját visel. Fegyverzetét egy triklem drakolder trófea, egy ryuku sorkatona trófea és egy Zt'tuzzarxn trófea ékesíti. Valamilyen szövetség tagja, jelvénye: MOSOLYGÓ RETTENET RÓZSASZÍN BUGYIBAN. Övén 2 kalandozóskalp fityeg! Jobb kezében egy tleikan nyársat, bal kezében egy arany sárkánypajzsot tart. Auráját érzékelve máris tudod, semleges jellemű, mint ahogy Te is.
Üdvözlitek egymást, mint két régi jóbarát. Rövid trécselés után folytatod utadat.
A 2. napon ismét találkozol Warttal. Mindketten meg akarjátok ölni a másikat: máris két nyomós ok a harcra.

Ki tudja, mire készül a másik - jobb az óvatosság! A biztonság kedvéért felraksz egy agytaposás varázst. Morgan szilánkja gyógyít (+2 életpont). Egy tükörpajzs rúnavarázst mormol el ellenfeled. Egy kézmozdulatot teszel, majd ellősz egy tűzeső varázslatot. 32 életpontot sebeztél. A szilánk működik (+2 életpont). Teli erőből vas dobónyilat dobsz az ellenfeledre. Yuin gyöngysora gyorsítja fel ellenfeled, így kettővel kevesebb támadás leadására van időd. Elrepül 5 vas dobónyíl. Alaposan megsorozod Wart jobb oldalát. (5 támadással 322 életpontot sebezve.) (istene védelmezi.) Vas dobónyilat markolva becéloz ellenfeled. Feléd repül 10 vas dobónyíl. Alaposan megsorozza a fejedet. (10 támadástól 744 életpontot vesztesz.) Túl erős az ellenfeled. Ellenfeled kissé lomha, így szerencsédre el tudsz futni előle. Megújítod az áldomás varázslatot. [-17 varázspont.] Morgan szilánkja gyógyít (+2 életpont). {Csatastatisztika; sebzés: 354, sebződés: 744, gyógyulás: 6, összesen: -738 ÉP}


A 3. napon összefutsz Vöröshasú Eliottal. Tagja az Igaz Barátok Rendjének. Egy bársony övsálat, egy dr'thanox gyűrűt, egy drag'kór fülkarikát, egy drakolder gyűrűt, egy fűzött kagylósort, egy Istenek Talizmánját, egy játékmesteri palástot, egy kreiton palástot, egy kyorg övcsatot, egy Luthius karkötőjét, egy moa cipőt, egy moa köntöst, egy moa nadrágot, egy moa sisakot, egy moa vállapot, egy moa védőkesztyűt, egy Notermanthi amulettet, egy nt'lagod karkötőt, egy og'lhobn fülbevalót, egy örökkéval. rubinját, egy ősmágus fülbevalóját, egy rogalhal csuklópántot, egy ryuku hüvelykgyűrűt, egy Teremtő koronáját, egy tradicionális övet, egy troglodita gyűrűt, egy tűzhaj diadémet, egy Urgod fétisét, egy Vlagyimir gyűrűjét és egy Yuin gyöngysorát visel. Fegyverzetét egy Zt'tuzzarxn trófea, egy ködsárkány trófea és egy élőholt drakolder trófea díszíti. Valamilyen szövetség tagja, jelvénye: egy kristálygömb belsejében épülő mágustorony. Jobb kezében egy biethlan pörölyt, bal kezében egy nunchakut tart. Lőfegyvere egy hosszú íj. Hátasa egy idomított pikkelyes ptog. Tárgyainak egy részét egy sivatagi doareg viszi. Számodra jól felismerhető a körülötte lebegő láthatatlan aura: semleges, mint a Tiéd. Üdvözlitek egymást, mint két régi jóbarát. Rövid trécselés után folytatod utadat.
Az aranytermő erszény 117 aranyat termelt.
A táborozás alatt próbáltál minél többet pihenni. Ennek köszönhetően visszanyerted erőd egy részét. (+288 életerő.) Varázserőd regenerálódik. (+1796 varázspont.) Időt cserélsz (+10 TVP, -5 VP). Mély meditáció segít a pszid regenerálásában. (+79 pszi pont.) Erőt merítesz a Közös Tudatból. (+3 tudatpont.)
A táborozás ideje alatt hosszú időt töltöttél azzal, hogy ryuku sorkatona nyomok után kutattál. Sikerrel jártál! Azonosítasz egyet a keresett fajból.

Nem árt az elővigyázatosság! Egy tompítás varázslattal készülsz a csatára. Morgan szilánkja gyógyít (+2 életpont). Sajnos ellenfeled sem kezdő: felhelyez egy agytaposás varázslatot. Néhány elegáns kézmozdulat után már süvít is ellenfeled felé egy bo'adhun csapás. 575 életpontot sebeztél. Morgan szilánkja gyógyít (+2 életpont). Egy jégoszlop varázslatot dob rád a másik. 64 életpontot vesztettél. (-20 védekezés.) Vas dobónyilat küldesz ellenfeled felé. Elrepül 7 vas dobónyíl. Lövedékeiddel perforálod a ryuku sorkatona testét. (7 támadással 435 életpontot sebezve.) Ellenfeled nagy erővel hozzád vág néhány ryuku harci dárdát. Sajnos nincs időd félreugrani előlük. 545 életpontot vesztettél. Te itt életveszélyben vagy. A lábizmaid talán még segíthetnek. Megindulsz, mint a tájfun, és reménykedsz. Sikerült! Megújítod az áldomás varázslatot. [-17 varázspont.] Morgan szilánkja gyógyít (+2 életpont).
{Csatastatisztika; sebzés: 1010, sebződés: 609, gyógyulás: 6, összesen: -603 ÉP}

[7 pontot használtál fel, van még 963. Kapsz 11 VP-t.]

* 1. KP: elmormolod az 53. varázslatot a 188. varázslatot a 26. varázslatot
Fürgén varázsolsz! Csapásaid erősebbek lesznek! (+18 sebzés támadásonként.) [-24 varázspont.] Morgan szilánkja gyógyít (+2 életpont). [2 pontot használtál fel, van még 961. Kapsz 3 VP-t.]
Sajnos nincs a birtokodban valamilyen komponens, ami feltétlenül szükséges lenne a varázslat elmondásához (1 isteni könnycsepp). [0 pontot használtál fel, van még 961.]
Hihetetlen sebességgel varázsolsz. A varázslat működésbe lép, láthatatlanul védelmezve testedet. [-16 varázspont.] A szilánk működik (+2 életpont). [2 pontot használtál fel, van még 959. Kapsz 3 VP-t.]

* 2. KP: elmormolod a 165. varázslatot a 88. varázslatot a 209. varázslatot
Sajnos nincs a birtokodban valamilyen komponens, ami feltétlenül szükséges lenne a varázslat elmondásához (1 isteni könnycsepp). [0 pontot használtál fel, van még 959.]
Sajnos nincs a birtokodban valamilyen komponens, ami feltétlenül szükséges lenne a varázslat elmondásához (1 szopókő). [0 pontot használtál fel, van még 959.]
Szupersebesen mormolsz. Felkészülsz a vadászatra. [-40 varázspont.] Morgan szilánkja gyógyít (+2 életpont). [2 pontot használtál fel, van még 957. Kapsz 3 VP-t.]

* 3. KP: leveszed/lerakod az 511. tárgyat
Sajnos nincs a birtokodban az a tárgy. [0 pontot használtál fel, van még 957.]

* 4. KP: kézbeveszed/felveszed a 608. tárgyat
A füledre akasztod az ősmágus fülbevalóját. [0 pontot használtál fel, van még 957.]

* 5. KP: elmormolod a 224. varázslatot a 220. varázslatot a 28. varázslatot
Szupersebesen mormolsz. Munkád gyümölcsözni fog! [-22 varázspont.] Gyógyulsz (+2 életpont). [0 pontot használtál fel, van még 957.]
Szupersebesen mormolsz. (+2 minden tulajdonságodra.) [-25 varázspont.] Morgan szilánkja gyógyít (+2 életpont). [2 pontot használtál fel, van még 955. Kapsz 3 VP-t.]
Hihetetlen sebességgel varázsolsz. Izmaid megnőnek, megdagadnak (+22 erő). [-22 varázspont.] Morgan szilánkja gyógyít (+2 életpont). [2 pontot használtál fel, van még 953. Kapsz 3 VP-t.]

* 6. KP: kézbeveszed/felveszed az 1041. tárgyat
Ezt már megtetted korábban. [0 pontot használtál fel, van még 953.]

h 1037 használod az 1037. tárgyat
Használod az arany sárkánysisakot. Sebeid gyógyulnak (+2265 életerő). [0 pontot használtál fel, van még 953.]

h 697 8888 használod a 697. tárgyat
Megfújod az Ezüstmágusok kürtjét. Életenergiád mágikus energiává alakul! (+1218 varázspont, -2437 életpont.) [0 pontot használtál fel, van még 953.]
(Feltételes gyógyítás:) Megidézted az ősi gyógyítás varázslatot! [-5 TVP] Ősi energiák regenerálják tested (+450 életerő). [-30 varázspont.] Gyógyulsz (+2 életpont).
(Feltételes gyógyítás:) Egy utolsó kézmozdulattal kisütöd az ősi gyógyítás varázslatot! [-5 TVP] Ősi energiák regenerálják tested (+450 életerő). [-30 varázspont.] Morgan szilánkja gyógyít (+2 életpont).
(Feltételes gyógyítás:) Kimondva az utolsó varázsszót, létrehoztad az ősi gyógyítás varázslatot! [-5 TVP] Ősi energiák regenerálják tested (+450 életerő). [-30 varázspont.] Gyógyulsz (+2 életpont).
(Feltételes gyógyítás:) Az utolsó ige kiejtésével elmondtad az ősi gyógyítás varázslatot! [-5 TVP] Ősi energiák regenerálják tested (+450 életerő). [-30 varázspont.] Gyógyulsz (+2 életpont).
(Feltételes gyógyítás:) Kimondva az utolsó varázsszót, létrehoztad az ősi gyógyítás varázslatot! [-5 TVP] Ősi energiák regenerálják tested (+450 életerő). [-30 varázspont.] Morgan szilánkja gyógyít (+2 életpont). [25 pontot használtál fel, van még 928. Kapsz 40 VP-t.]

vv 71 309 135 elmormolod a 71. varázslatot a 309. varázslatot a 135. varázslatot
Hihetetlen sebességgel varázsolsz. Újabb lehetőségek nyílnak meg előtted szürkeállományod kihasználására. [-20 pszi pont.] [2 pontot használtál fel, van még 926. Kapsz 3 VP-t.]
Fürgén varázsolsz! 8 évet fiatalodtál! [-200 varázspont.] Morgan szilánkja gyógyít (+2 életpont). [5 pontot használtál fel, van még 921. Kapsz 8 VP-t.]
A varázslatot nem tudod elmondani, mert nem adtad meg a 2. paramétert. [0 pontot használtál fel, van még 921.]

v 75 333 elmormolod a 75. varázslatot
Énekbe kezdesz a mágia különös nyelvén. Pezsgő mágikus energia terjed szét benned. Elmormoltad a mágiafeloldás varázslatot! Elmúlt a sebfertőzés hatása. Sikerrel jártál! [-17 varázspont.] A szilánk működik (+2 életpont). [5 pontot használtál fel, van még 916. Kapsz 8 VP-t.]

p 195 14 használod a 195. pszi képességet
Megtisztítod tudatodat. Megtelsz pszi energiával! Kisütöd a pszi-konverzió II pszi képességet. Pszi energiáidat konvertálva, előállítottál 14 Tudatpontot. [-280 pszi pont.] [15 pontot használtál fel, van még 901. Kapsz 24 VP-t.]

at 5039 15 TU-t adsz át az 5039. kalandozónak 15
Koncentrálsz, akaratotok összekapcsolódik. 15 TU árán átcsúsztatsz 15 TU-t. [0 pontot használtál fel, van még 901.]

kut 5 kutatsz 5 pontért
Bekukkantasz a litu-puka páfrány egymásba fonódó levelei alá. Hűha, találtál egy hoarián bőrövet. [5 pontot használtál fel, van még 896. Kapsz 8 VP-t.]

ftv 271 828 felt. tám/véd. varázslat a 271. varázslatot a 828. szörnyet
Ok, ezt a támadó varázslatot fogod használni, ha a megadott lénnyel szembekerülsz. [0 pontot használtál fel, van még 896.]

v 21 88 elmormolod a 21. varázslatot
Mormolni kezdesz. Ereidben a vér forrón lendül előre. Elmondtad a korgó gyomor, huss varázslatot! Terülj, terülj, asztalkám! És íme, előtted van 88 kaja. [-264 varázspont.] A szilánk működik (+2 életpont). [5 pontot használtál fel, van még 891. Kapsz 8 VP-t.]

v 198 452 101 elmormolod a 198. varázslatot
Miközben a varázsigéket mormolod, kezeddel fura mozdulatokat teszel. Hamarosan érzed, hogy kezed erővel telik meg. Sikerült elmondanod a tiltott teleport varázslatot! Vuuush, elteleportálsz!

A TELEPORTÁLÁS PILLANATA ELŐTTI TÉRKÉPED


(488,110) ryuku sorkatona (#828)

[452,101] A bokrok megritkulnak, árnyékba vonja őket az új terep, a ritka erdő.

Ahogy sétálsz, egyszercsak megragadja valami a figyelmedet. Megvizsgálod közelebbről: találtál egy teriád települést.
(Feltételes kutatás:) Rövid felderítés után találsz egy bejáratot a teriád települést körbevevő sziklafalon. Fegyvereidet előkészítve, Óvatosan átléped a küszöböt. Egy teremtett lélek sem ront rád, mint ahogy azt remélted. A település csendes, csupán az eléd táruló folyosón végigszáguldó, kelet-nyugati szellő borzolja kicsit az idegeid. Szisztematikusan végigjárod a teriád település utcáit. Nem vennél ugyan mérget erre a kijelentésre, de mintha spirálban befelé haladnának. Vajon mi lehet a középpontjában? Hirtelen egy ellenséges teremtmény toppan eléd. Egy teriád íjász támad rád.

Hatalmadat demonstrálandó, mormolni kezdesz. Létrejött egy agytaposás. A szilánk működik (+2 életpont). Üdvözlésképpen egy bo'adhun csapás varázslatot eresztesz meg ellenfeled irányába. 575 életpontot sebeztél. Gyógyulsz (+2 életpont). Egy bo'adhun csapás varázslatot dob rád a másik. Az agytaposásnak köszönhetően a varázslat kudarcot vallott! Vas dobónyilat markolva becélzod a mozgó célpontot. Elrepül 7 vas dobónyíl. A teremtmény kacagva elüti a lövedéket! A lény néhány teriád nyílvesszőt lő feléd. 480 életpontot sebződsz. Meglengetve a tleikan nyársat a másikra rontasz. Tleikan nyárssal nagy lendületekkel át- meg átszúrod a teriád íjász testét. (9 támadással 1199 életpontot sebezve.) Vámpirizálsz (+240 életerő). Néhány elegáns kézmozdulat után már süvít is ellenfeled felé egy jégcsóva. 45 életpontot sebeztél. Angolna szálkával többször eltalálod a teriád íjász testét. (6 támadással 594 életpontot sebezve.) Vámpirizálsz (+119 életerő). Fegyvered 59 ép-t sebzett rajtad. Üdvözlésképpen egy villámsújtás varázslatot eresztesz meg ellenfeled irányába. 63 életpontot sebeztél. Ütéseket mér a teriád íjász a farkával a jobb válladra. (2 támadástól 259 életpontot vesztesz.) Tleikan nyárssal többször eltalálod a teriád íjász jobb karját. (3 támadással 385 életpontot sebezve.) Vámpirizálsz (+78 életerő). Egy kézmozdulatot teszel, majd ellősz egy jégcsóva varázslatot. 44 életpontot sebeztél. Angolna szálkával épp hogy megszúrod a teriád íjász jobb lábát. (1 támadással 103 életpontot sebezve.) Vámpirizálsz (+21 életerő). Fegyvered 61 ép-t sebzett rajtad. Néhány elegáns kézmozdulat után már süvít is ellenfeled felé egy villámsújtás. 66 életpontot sebeztél. Több csapást kapsz a teriád íjász farkától. (2 támadástól 232 életpontot vesztesz.) Ennyi! A másik kigúvadt szemmel borul a földre. Meghalt.
Megpróbálsz minél többet összegyűjteni az ellőtt lövedékekből. 7 vas dobónyilat találsz meg, amelyet még használni tudsz. Alaposan átvizsgálod a tetemet. Úgy tűnik, alkalmasan betápoltál. Szerzeményed: 1 teriád nyílvessző. Felhasználva a kőkést, szereztél 1 teriád férget. 17268 tapasztalati pontot, és 1 fejlesztési pontot kaptál. Megújítod a vámpirizáció varázslatot. [-20 varázspont.] Gyógyulsz (+2 életpont).
{Csatastatisztika; sebzés: 3074, sebződés: 1091, gyógyulás: 464, összesen: -627 ÉP}

Rövid pihenőt engedélyezel magadnak, majd folytatod a település felderítését. Egy nyitott épület belsejében találsz végre valami szuvenírt, amit innen magaddal vihetsz. Érdemes volt keresni: kincsre bukkansz! A zsákmány egy teriád nyílvessző. Egy féregtenyészet intéz feléd kihívást.

Egy bo'adhun csapás varázslatot dobsz ellenfeledre. 575 életpontot sebeztél. Morgan szilánkja gyógyít (+2 életpont). Teli erőből vas dobónyilat dobsz az ellenfeledre. Elrepül 7 vas dobónyíl. Lövedékeiddel perforálod a féregtenyészet sziklaszerű törzsét. (7 támadással 262 életpontot sebezve.) Meglengetve a tleikan nyársat ellenfeledre rontasz. Felkészülsz a spirituális extenzióra. Tleikan nyárssal jól megszurkálod a féregtenyészet testét. (9 támadással 713 életpontot sebezve.) Vámpirizálsz (+143 életerő). Egy kézmozdulatot teszel, majd ellősz egy jégcsóva varázslatot. 45 életpontot sebeztél. Angolna szálkával többször eltalálod a féregtenyészet testét. (6 támadással 374 életpontot sebezve.) Vámpirizálsz (+75 életerő). Fegyvered 10 ép-t sebzett rajtad. Üdvözlésképpen egy villámsújtás varázslatot eresztesz meg ellenfeled irányába. 70 életpontot sebeztél. Harapásokat kapsz a jobb karodba és kezedbe! (2 támadástól 52 életpontot vesztesz.) Csápok tekergődznek feléd. Megpróbálod elkerülni őket, de néhány lecsap a testedre. (2 támadástól 50 életpontot vesztesz.) Ellenfeled vámpirizál rajtad. 48 életpontot vesztettél. A féregtenyészet harapásai nyomán sebek nyílnak a lábadon és karodon. (2 támadástól 55 életpontot vesztesz.) Öregedtél 3 évet. A féregtenyészet csápjai a bal lábad köré tekerednek. Kikászálódsz, de milyen áron! (2 támadástól 61 életpontot vesztesz.) Maga az idő szivárog el (-21 TVP). A féregtenyészet megharapdálja a bal lábfejedet és a combodat. (2 támadástól 61 életpontot vesztesz.) A tőled elszívott varázsenergiát saját regenerálására fordítja. (-13 varázspont.) Tleikan nyárssal megdöfködöd a féregtenyészet testét. (9 támadással 700 életpontot sebezve.) Vámpirizálsz (+141 életerő). Távolról jégcsóva varázslatot lősz a másikra. 48 életpontot sebeztél. Angolna szálkával megdöfködöd a féregtenyészet sziklaszerű törzsét. (5 támadással 296 életpontot sebezve.) Vámpirizálsz (+60 életerő). Fegyvered 25 ép-t sebzett rajtad. Egy villámsújtás varázslatot dobsz ellenfeledre. 75 életpontot sebeztél. A féregtenyészet megharapdálja a jobb lábfejedet és a combodat. (2 támadástól 59 életpontot vesztesz.) Csápjaival a féregtenyészet csapásokat mér a hasadra. (2 támadástól 55 életpontot vesztesz.) Harapásokat kapsz a bal karodba és kezedbe! (2 támadástól 46 életpontot vesztesz.) Nem öregedsz. A féregtenyészet csápjai a bal lábad köré tekerednek. Kikászálódsz, de milyen áron! (2 támadástól 65 életpontot vesztesz.) Elszenveded a kronoérintést (-17 TVP). A szörny néhányszor beléd mar, főként az oldaladat és a mellkasodat részesítve előnyben. (2 támadástól 45 életpontot vesztesz.)
Ennyi! A másik kigúvadt szemmel borul a földre. Meghalt.
Megpróbálsz minél többet összegyűjteni az ellőtt lövedékekből. 7 vas dobónyilat találsz meg, amelyet még használni tudsz. Szereztél 15 teriád férget. 17438 tapasztalati pontot, és 1 fejlesztési pontot kaptál. Megújítod a vámpirizáció varázslatot. [-20 varázspont.] Gyógyulsz (+2 életpont).
{Csatastatisztika; sebzés: 3158, sebződés: 632, gyógyulás: 423, összesen: -209 ÉP}

Az életben maradásért meg kell küzdened: ezt egy újabb ellenfél legyőzésével érheted el. Egy féregtenyészet készül a lemészárlásodra.

Egy bo'adhun csapás varázslattal köszöntöd a másikat. 575 életpontot sebeztél. Gyógyulsz (+2 életpont). Vas dobónyilat markolva becélzod a mozgó célpontot. Elrepül 7 vas dobónyíl. Több lövedéked átfúrja a féregtenyészet nyakát. (7 támadással 272 életpontot sebezve.) Elszántan ellenfeledre rontasz. Felkészülsz a spirituális extenzióra. Tleikan nyárssal megdöfködöd a féregtenyészet jobb vállát. (9 támadással 710 életpontot sebezve.) Vámpirizálsz (+143 életerő). Mélyen koncentrálva, megidézel egy jégcsóva varázslatot, majd ellenfeledre küldöd. 50 életpontot sebeztél. Angolna szálkával többször eltalálod a féregtenyészet bal karját. (6 támadással 371 életpontot sebezve.) Vámpirizálsz (+75 életerő). Fegyvered 60 ép-t sebzett rajtad. Mélyen koncentrálva, megidézel egy villámsújtás varázslatot, majd ellenfeledre küldöd. 73 életpontot sebeztél. A féregtenyészet harapásai nyomán sebek nyílnak a lábadon és karodon. (2 támadástól 60 életpontot vesztesz.) A féregtenyészet csápjai a bal lábad köré tekerednek. Kikászálódsz, de milyen áron! (2 támadástól 61 életpontot vesztesz.) A teremtmény kiszívja életenergiádat, magát gyógyítva. 64 életpontot vesztettél. A féregtenyészet megharapdálja a jobb lábfejedet és a combodat. (2 támadástól 63 életpontot vesztesz.) Öregedtél 3 évet. Csápjaival a féregtenyészet csapásokat mér a hasadra. (2 támadástól 72 életpontot vesztesz.) Maga az idő szivárog el (-17 TVP). A féregtenyészet kitátja pofáját, és többször belemar a testedbe. (2 támadástól 50 életpontot vesztesz.) A tőled elszívott varázsenergiát saját regenerálására fordítja. (-10 varázspont.) Tleikan nyárssal többször eltalálod a féregtenyészet fejét. (9 támadással 707 életpontot sebezve.) Vámpirizálsz (+142 életerő). Egy kézmozdulatot teszel, majd ellősz egy jégcsóva varázslatot. 43 életpontot sebeztél. Angolna szálkával többször eltalálod a féregtenyészet testét. (6 támadással 359 életpontot sebezve.) Vámpirizálsz (+72 életerő). Fegyvered 8 ép-t sebzett rajtad. Egy villámsújtás varázslattal köszöntöd a másikat. 74 életpontot sebeztél. A szörny néhányszor beléd mar, főként az oldaladat és a mellkasodat részesítve előnyben. (2 támadástól 56 életpontot vesztesz.) Csápok tekergődznek feléd. Megpróbálod elkerülni őket, de néhány lecsap a testedre. (2 támadástól 43 életpontot vesztesz.) A féregtenyészet harapásai nyomán sebek nyílnak a lábadon és karodon. (2 támadástól 56 életpontot vesztesz.) Öregedtél 4 évet. Csápjaival a féregtenyészet lecsap a jobb karodra. (2 támadástól 52 életpontot vesztesz.) A lény idődet lopja (-11 TVP). A féregtenyészet megharapdálja a bal lábfejedet és a combodat. (2 támadástól 66 életpontot vesztesz.)
A féregtenyészet még megpróbál elszaladni, de két-három lépés után összeesik, és nem mozdul többet.
Megpróbálsz minél többet összegyűjteni az ellőtt lövedékekből. 7 vas dobónyilat találsz meg, amelyet még használni tudsz. Szereztél 11 teriád férget. 18212 tapasztalati pontot, és 1 fejlesztési pontot kaptál. Megújítod a vámpirizáció varázslatot. [-20 varázspont.] Morgan szilánkja gyógyít (+2 életpont).
{Csatastatisztika; sebzés: 3234, sebződés: 711, gyógyulás: 436, összesen: -275 ÉP}

Úgy tűnik, még egy megmérettetés vár rád. Valahogy ez másnak tűnik, mint az előzőek. A település urával, egy képzett teriáddal lesz dolgod. Egy teriád főmágus jön feléd.

Védekezésképp villámgyorsan felhúzol egy agytaposás varázst. Gyógyulsz (+2 életpont). A sok gyakorlás növelte tudásodat (+1 teológia). Potenciális célpontod gyorsan felrak egy számodra ismeretlen védekező mágiát. Az elnyelés kiolt minden védekező varázslatot. Egy bo'adhun csapás varázslattal köszöntöd a másikat. A lény immúnis erre a varázslatra! Morgan szilánkja gyógyít (+2 életpont). Egy őselemi savcsapás varázslatot dob rád a másik. 1180 életpontot vesztettél. Ráébredsz, hogy ez a csata öngyilkosság lenne.
{Csatastatisztika; sebzés: 0, sebződés: 1180, gyógyulás: 4, összesen: -1176 ÉP}

Ebben a helyzetben a menekülés a legbölcsebb lépés. Szerencsére ellenfeled nem követett.
Megszűnik a látás és hallás köznapi értelme: a másodperc törtrésze alatt leperegnek lelki szemeid előtt életed fontosabb pillanatai. Ez a halál... [100 pontot használtál fel, van még 715. Kapsz 160 VP-t.]
Aztán mintha hideg vízzel teli vödörbe mártottad volna a fejed, miközben a lábad alól kirúgták a talajt: szédelegve tántorogsz, majd kinyitod a szemed. Túlélted! Hisz ez lehetetlen... Aztán, a deus ex machina hűlt helyét látva, rájössz, hogy mi is történt. A fantasztikus varázstárgy megmentett, és elrepített a veszély helyszínéről! Ráadásul még egy keveset gyógyított is rajtad. (+1234 életerő.)
[20 pontot használtál fel, van még 695. Kapsz 32 VP-t.]
(Feltételes gyógyítás:) Elmormoltad az ősi gyógyítás varázslatot! [-5 TVP] Ősi energiák regenerálják tested (+450 életerő). [-30 varázspont.] A szilánk működik (+2 életpont).
(Feltételes gyógyítás:) Sikerült elmondanod az ősi gyógyítás varázslatot! [-5 TVP] Ősi energiák regenerálják tested (+450 életerő). [-30 varázspont.] A szilánk működik (+2 életpont). Észreveszel valamit a földön. Szinte felismerhetetlen (kb. 3 hetes) alakváltó nyomok vezetnek délkeletre. Találsz még kb. 3 hetes emberi nyomokat, amelyek délnyugatra, kb. 2 hetes emberi nyomokat, amelyek délkeletre vezetnek.
(Feltételes készítés:) Legyártottál 1 nyílvesszőt. Erőd TF-elődött.
[-100 varázspont.] A szilánk működik (+2 életpont). [24 pontot használtál fel, van még 681. Kapsz 38 VP-t.]

h 1477 3 5 használod az 1477. tárgyat
Rápattansz a jokonbia ágra, és szemöldököd borzolva, erősen összpontosítasz. Meghatározod a hozzávetőleges irányt és a távolságot, aztán elrugaszkodsz. Hopp! Az arcodba vág a szél. Nem tudsz az alattad elsuhanó tájra figyelni, a landolásra koncentrálsz. Hiába, nem születtél madárnak, így megütöd magad érkezéskor. (-76 életerő.) [10 pontot használtál fel, van még 671. Kapsz 16 VP-t.]

AZ UTAZÁS MEGKEZDÉSE ELŐTTI TÉRKÉPED


(452,101) teriád íjász (#802), féregtenyészet (#803), teriád főmágus (#808), teriád település (#1286)

[457,106] A fák ritkulnak, az erdő hangulata "megenyhül". Találsz egy húsos terrathuát. Téged még az erdőben sem lephet meg buta szörny. Megörülsz, amikor rájössz, hogy egy dzsumbujharcos került az utadba. (ld. enc.) No, ma sem fognak berozsdálni az izmaid. Felkészülten várod ellenfeled.

Úgy ítéled meg, hogy nem árt egy agytaposás védekező rúna felrakása. A következő pillanatban már meg is idézted. Gyógyulsz (+2 életpont). Ellenfeled ujjai a levegőben táncolnak, ajkai hangtalanul mozognak. Varázsol! Aha, egy számodra ismeretlen védekező mágia... Üdvözlésképpen egy bo'adhun csapás varázslatot eresztesz meg ellenfeled irányába. 575 életpontot sebeztél. Gyógyulsz (+2 életpont). Ellenfeled mormol, majd ujjaiból kirepül egy Asylux átka varázslat. Semmi hatás! Ellenfeled nagy erővel hozzád vág néhány dzsumbujharcos bólát. 339 életpontot sebződsz. A lény dobófegyverként dzsumbujharcos bólát használ. Már repül is belőlük feléd pár. 323 életpontot sebződsz. Vad csatakiáltással, felemelve a tleikan nyársat a másikra rontasz. Felkészülsz a spirituális extenzióra. Tleikan nyárssal néhányszor teljesen átdöföd a dzsumbujharcos napcserzett bőrét. (8 támadással 1045 életpontot sebezve.) Vámpirizálsz (+210 életerő). Ellenfeledre jégcsóva varázslatot lősz. 45 életpontot sebeztél. Angolna szálkával megdöfködöd a dzsumbujharcos fejét. (6 támadással 540 életpontot sebezve.) Vámpirizálsz (+109 életerő). Fegyvered 18 ép-t sebzett rajtad. Egy kézmozdulatot teszel, majd ellősz egy villámsújtás varázslatot. 71 életpontot sebeztél. A dzsumbujharcos a Kobraharapás technikáját alkalmazva, megsoroz öklével. (2 támadástól 433 életpontot vesztesz.) Tleikan nyárssal többször eltalálod a dzsumbujharcos napcserzett bőrét. (3 támadással 385 életpontot sebezve.) Vámpirizálsz (+78 életerő). Mormolsz, majd ujjaidból kirepül egy jégcsóva varázslat. 31 életpontot sebeztél. Angolna szálkával meghorzsolod a dzsumbujharcos napcserzett bőrét. (1 támadással 90 életpontot sebezve.) Vámpirizálsz (+19 életerő). Fegyvered 29 ép-t sebzett rajtad. Távolról villámsújtás varázslatot lősz a másikra. 54 életpontot sebeztél. Ütések érik a válladat és a karodat. (2 támadástól 432 életpontot vesztesz.) A dzsumbujharcos most már meggondolná a harcot, de egy kicsit elkésett. Megölted!
Hasznavehetetlenné vált az angolna szálka. Szereztél 1 dzsumbujharcos bólát. (ld. enc.) 17179 tapasztalati pontot, és 1 fejlesztési pontot kaptál. Megújítod a vámpirizáció varázslatot. [-20 varázspont.] Gyógyulsz (+2 életpont). Megújítod az áldomás varázslatot. [-17 varázspont.] Morgan szilánkja gyógyít (+2 életpont).
{Csatastatisztika; sebzés: 2836, sebződés: 1574, gyógyulás: 424, összesen: -1150 ÉP}


(Feltételes gyógyítás:) Egy utolsó kézmozdulattal kisütöd az ősi gyógyítás varázslatot! [-5 TVP] Ősi energiák regenerálják tested (+450 életerő). [-30 varázspont.] Gyógyulsz (+2 életpont).
(Feltételes gyógyítás:) Sikerült elmondanod az ősi gyógyítás varázslatot! [-5 TVP] Ősi energiák regenerálják tested (+450 életerő). [-30 varázspont.] Morgan szilánkja gyógyít (+2 életpont).
(Feltételes gyógyítás:) Az utolsó ige kiejtésével elmondtad az ősi gyógyítás varázslatot! [-5 TVP] Ősi energiák regenerálják tested (+450 életerő). [-30 varázspont.] Gyógyulsz (+2 életpont). Megvizsgálod a talajt. Elég régi (kb. 3 hetes) alakváltó nyomok vezetnek keletre. Találsz még kb. 2 hetes emberi nyomokat, amelyek északkeletre vezetnek. A sok gyakorlás növelte tudásodat (+1 nyomkövetés). Találsz néhány eldobott tárgyat: 2 pirkit. Magadhoz veszed őket.
[15 pontot használtál fel, van még 656. Kapsz 24 VP-t.]

m 2 2 2 mozogsz keletre, keletre, keletre
[458,106] A terep továbbra is sűrű erdő. A madarak már messziről jelzik VALAMI érkezését. Észrevétlenül meglapulsz egy hatalmas fatörzs mögött. Hiába, a tapasztalat. Ezúttal is megúsztad harc nélkül. Persze kíváncsi vagy, mi is volt az ellenfeled. Felismered. Ez egy magh-goth párduc. Amint megtisztul a terep, Te is előkerülsz.

Nocsak, itt van valami érdekes! Elég régi (kb. 3 hetes) alakváltó nyomok vezetnek keletre.

(Továbbmész...) [459,106] Fák, mindenütt csak fák. A madarak már messziről jelzik VALAMI érkezését. Profi módon beékelődsz egy sűrű facsoport közepébe. Természetesen sikeres volt a rejtőzködés. Aztán a tudásvágy győz, és kipillantasz. Azonnal felismered, hogy ellenfeled egy magh-goth párduc volt. Amikor elhal a zaj, előmászol.

Felfedeztél egy húsos terrathuát. Oopsz, e mellett nehogy elmenj! Éles szemeddel kiszúrtál egy teriád települést.
(Feltételes kutatás:) Valahol előtted széles lyuk tátong a teriád települést övező sziklafalon, ez lehet a bejárat! Mindenfelé sasolva, a falak közé lépsz. Sziklafalak mindenütt. A teriád települést nagyon egyszerűre építették, majdhogynem minden épület ugyanolyan. Könnyű lesz eltévedni, gondolod, miközben elindulsz előre. A halk neszre lenézel a lábad elé. Egy teriád féreg vonaglik ott, már az utolsókat rúgja. Ezek az ocsmányságok csak a teriádok agyában maradhatnak életben. Undorral taposol rá, mire az minden evilági mozgását beszünteti. A települést védő őrszemek egyike hirtelen bukkan fel előtted. Egy teriád harcos támad rád.

Nem árt valamilyen védekező mágiát alkalmazni: agytaposás létrehozásához szükséges szavakat mormolsz. Gyógyulsz (+2 életpont). A mészárlásra kiszemelt áldozat agytaposás varázst lök magára. Távolról bo'adhun csapás varázslatot lősz a másikra. Az agytaposásnak köszönhetően a varázslat kudarcot vallott! Morgan szilánkja gyógyít (+2 életpont). Egy Tharr haragja varázslattal köszönt csatapartnered. Az agytaposásnak köszönhetően a varázslat kudarcot vallott! Távolról Tharr haragja varázslatot lő rád a másik. Az agytaposásnak köszönhetően a varázslat kudarcot vallott! Ellenfeled támadó varázslatot alkalmaz: Tharr haragja varázslatot lő rád. Az agytaposásnak köszönhetően a varázslat kudarcot vallott! A szörny mérgező gázt lehel! Próbálod visszatartani a lélegzetedet, de csak félig jársz sikerrel. (79 életpontot vesztettél.) Marokra fogva a tleikan nyársat ellenfeledre rontasz. Tleikan nyárssal megdöfködöd a teriád harcos testét. (8 támadással 827 életpontot sebezve.) Vámpirizálsz (+166 életerő). Mélyen koncentrálva, megidézel egy jégcsóva varázslatot, majd ellenfeledre küldöd. 40 életpontot sebeztél. Angolna szálkával többször eltalálod a teriád harcos jobb karját. (6 támadással 418 életpontot sebezve.) Vámpirizálsz (+84 életerő). Fegyvered 62 ép-t sebzett rajtad. Távolról villámsújtás varázslatot lősz a másikra. 69 életpontot sebeztél. Farokcsapások csattannak a hasadon. (2 támadástól 117 életpontot vesztesz.) A szörny kitárja karjait, és megpróbál átölelni. Azonban te erősebbnek bizonyulsz - ellököd magadtól. A teriád harcos többször végigkarmolja a derekadat. (2 támadástól 152 életpontot vesztesz.) Szerencsére egyetlen tárgyad sem semmisült meg. Tleikan nyárssal megdöfködöd a teriád harcos testét. (8 támadással 737 életpontot sebezve.) Vámpirizálsz (+148 életerő). Egy kézmozdulatot teszel, majd ellősz egy jégcsóva varázslatot. 34 életpontot sebeztél. Angolna szálkával kicsit megbökdösöd a teriád harcos nyakát. (6 támadással 376 életpontot sebezve.) Vámpirizálsz (+76 életerő). Fegyvered 66 ép-t sebzett rajtad. Üdvözlésképpen egy villámsújtás varázslatot eresztesz meg ellenfeled irányába. 65 életpontot sebeztél. Ütéseket mér a teriád harcos a farkával a bal válladra. (2 támadástól 118 életpontot vesztesz.) Megpróbál megragadni. Lerázod magadról! A szörny több karmával is a lábadra csap. (2 támadástól 158 életpontot vesztesz.) Tárgyaid ellenállnak. Hasznavehetetlenné vált az angolna szálka. Megújítod a vámpirizáció varázslatot. [-20 varázspont.] A szilánk működik (+2 életpont). Megújítod az áldomás varázslatot. [-17 varázspont.] Morgan szilánkja gyógyít (+2 életpont).
{Csatastatisztika; sebzés: 2566, sebződés: 752, gyógyulás: 482, összesen: -270 ÉP}

Menekülsz, mint akit sóspuskával lőttek fenékbe.
Utad során felfedezel egy oltárt. Tharr hívői építették. Előpakolod a kaját, és eszel. (-1 kaja.) Öreg nyomkövetőként körbeszaglászol. Friss törpe nyomok vezetnek keletre. Találsz még kb. 1 hetes törpe nyomokat, amelyek északnyugatra vezetnek.

(Továbbmész...) [460,106] Fellélegzel, ahogy az erdő nyomasztó súlya mögötted marad. Sík területre értél. A végtelen síkság egyhangúságát csak néha töri meg egy-egy facsoport.
(Feltételes támadás:) Egy teriád gyilkos! Ezt kerested. Mivel minden egyéb kommunikációs lehetőséget kizár a szörny agresszív magatartása, felkészülsz a csatára.

Úgy ítéled meg, hogy nem árt egy tompítás védekező rúna felrakása. A következő pillanatban már meg is idézted. Gyógyulsz (+2 életpont). A csata nem lesz könnyű: célpontod számodra ismeretlen védekező varázslatot rak magára. Ellenfeledre bo'adhun csapás varázslatot lősz. 460 életpontot sebeztél. Gyógyulsz (+2 életpont). Ellenfeled néhány elegáns kézmozdulata után már süvít is feléd egy pusztító végzet. 664 életpontot vesztettél. Mielőtt közelharcba bocsátkoznál, vas dobónyilat ragadva megsorozod ellenfeledet. Elrepül 7 vas dobónyíl. Több lövedéked átfúrja a teriád gyilkos torz fejét. (7 támadással 399 életpontot sebezve.) Az ellenfél néhány teriád tőrt hajít feléd. Sajnos nincs időd félreugrani előlük. 350 életpontot vesztettél. Meglengetve a tleikan nyársat ellenfeledre rohansz. Tleikan nyárssal nagy lendületekkel át- meg átszúrod a teriád gyilkos jobb vállát. (9 támadással 1141 életpontot sebezve.) Vámpirizálsz (+229 életerő). Egy kézmozdulatot teszel, majd ellősz egy jégcsóva varázslatot. 34 életpontot sebeztél. Angolna szálkával többször eltalálod a teriád gyilkos torz fejét. (6 támadással 634 életpontot sebezve.) Vámpirizálsz (+127 életerő). Fegyvered 12 ép-t sebzett rajtad. Egy villámsújtás varázslatot dobsz ellenfeledre. 64 életpontot sebeztél. Farkával végigüt a teriád gyilkos a hátadon. (1 támadástól 321 életpontot vesztesz.) Borzasztó hideg hatol a csontjaidba (-6 erő forduló végéig). A teriád gyilkos csapásokat oszt a bal karodra karmaival. (3 támadástól 153 életpontot vesztesz.) Az ütés kábító erejű. 153 életpontot vesztettél. A szörny több karmával is a lábadra csap. (3 támadástól 153 életpontot vesztesz.) Az ütés kábító erejű. 153 életpontot vesztettél. Tleikan nyárssal megdöfködöd a teriád gyilkos jobb vállát. (4 támadással 489 életpontot sebezve.) Vámpirizálsz (+98 életerő). Üdvözlésképpen egy jégcsóva varázslatot eresztesz meg ellenfeled irányába. 36 életpontot sebeztél. Angolna szálkával kicsit megsebzed a teriád gyilkos nyakát. (1 támadással 98 életpontot sebezve.) Vámpirizálsz (+20 életerő). Fegyvered 15 ép-t sebzett rajtad. Néhány elegáns kézmozdulat után már süvít is ellenfeled felé egy villámsújtás. 53 életpontot sebeztél. A teriád gyilkos hosszú farka lesújt a mellkasodra. (1 támadástól 321 életpontot vesztesz.) Hideg markol a szívedbe (-6 erő forduló végéig). A teriád gyilkos néhányszor belevágja karmát a bal válladba. (3 támadástól 153 életpontot vesztesz.) A teriád gyilkos karmaival feltépi a torkodat! (3 támadástól 153 életpontot vesztesz.) Félig lebénul a bal oldalad az ütéstől. 153 életpontot vesztettél.
Véres nyál csordul ki a teriád gyilkos száján, majd halk hörgéssel a porba hull.
Megújítod a vámpirizáció varázslatot. [-20 varázspont.] Megújítod az áldomás varázslatot. [-17 varázspont.]
{Csatastatisztika; sebzés: 3408, sebződés: 2754, gyógyulás: 478, összesen: -2276 ÉP}

Megszűnik a látás és hallás köznapi értelme: a másodperc törtrésze alatt leperegnek lelki szemeid előtt életed fontosabb pillanatai. Ez a halál... [127 pontot használtál fel, van még 529. Kapsz 203 VP-t.]
Hirtelen valami hatalmas erő ragad a magasba. Ilyen lenne a halál? A földre huppanva, sokáig várod a fanfárok zenéjét. Aztán félve kinyitod a szemed. A jelek szerint még mindig élsz! Néhány percbe telik, amíg rájössz, hogy hogyan menekültél meg: a deus ex machina, amely nálad volt, mentette meg az életedet. A varázstárgy, mielőtt végleg eltűnt volna, még néhány sebedet is begyógyította... (+1510 életerő.)
[20 pontot használtál fel, van még 509. Kapsz 32 VP-t.]
(Feltételes gyógyítás:) Létrehoztad az ősi gyógyítás varázslatot! [-5 TVP] Ősi energiák regenerálják tested (+450 életerő). [-30 varázspont.] A szilánk működik (+2 életpont).
(Feltételes gyógyítás:) Elmormoltad az ősi gyógyítás varázslatot! [-5 TVP] Ősi energiák regenerálják tested (+450 életerő). [-30 varázspont.] A szilánk működik (+2 életpont). Oppsz, itt járt már valaki! Még egész friss törpe nyomok vezetnek keletre. Találsz még kb. 2 hetes emberi nyomokat, amelyek keletre, friss törpe nyomokat, amelyek nyugatra vezetnek. [10 pontot használtál fel, van még 499. Kapsz 16 VP-t.]

m 2 2 2 mozogsz keletre, keletre, keletre
[461,106] Síkság, továbbra is csak síkság. A terep egyhangúságát csak néha töri meg egy-egy csupasz kenyérfa. Megérezve a magas fűből érződő szagot, rájössz, hogy valami rád leselkedik. Pár lépést teszel a szörny felé, és felismered. Egy csapat ryuku sorkatona. Mivel minden egyéb kommunikációs lehetőséget kizár a szörny agresszív magatartása, felkészülsz a csatára.

Úgy ítéled meg, hogy nem árt egy tompítás védekező rúna felrakása. A következő pillanatban már meg is idézted. A szilánk működik (+2 életpont). A halálraítélt, aki veled szemben áll, küszködik életéért: elmormol egy agytaposás varázst. Egy halálos érintés varázslatot dobsz ellenfeledre. 10075 életpontot sebeztél. Gyógyulsz (+2 életpont). Ellenfeled egy kézmozdulatot tesz, majd ellő egy jégoszlop varázslatot. 129 életpontot vesztettél. (-20 védekezés.) Az 1 ryuku sorkatona szemében félelem villan, aztán lassan lehunyja, miközben lelke kitör testének fogságából.
Átkutatod a tetemet. A következő kincseket találtad: egy pszi kő, egy arany karperec [arany karperec ládikóba-> (476,95)-> 26 arany, -2 ÉP], egy ezüst gyűrű [ezüst gyűrű ládikóba-> (476,95)-> 6 arany, -2 ÉP], 2 aranylánc [aranylánc ládikóba-> (476,95)-> 40 arany, -2 ÉP], egy aranygyűrű [aranygyűrű ládikóba-> (476,95)-> 12 arany, -2 ÉP] és 3 vasérc, ezenkívül 1 ryuku menetpajzs [ryuku menetpajzs ládikóba-> (476,94)-> 125 arany, -2 ÉP] és 1 ryuku védőkenőcs. Szereztél 4 katonai kötszert. 36913 tapasztalati pontot, és 1 fejlesztési pontot kaptál.
{Csatastatisztika; sebzés: 10075, sebződés: 139, gyógyulás: 4, összesen: -135 ÉP}

Az irányodba osonó szörny tehetségtelen a rejtőzködésben, ezért rögtön kiszúrod. Jobban megnézed, és rájössz, hogy ez csak egy shintar pásztor lehet. Nyugodtan várod, hogy megleckéztethessed a pimasz lényt.

Még megfelelő a távolság - felhúzol egy tompítás varázslatot. Morgan szilánkja gyógyít (+2 életpont). Ellenfeled ujjai a levegőben táncolnak, ajkai hangtalanul mozognak. Varázsol! Aha, egy számodra ismeretlen védekező mágia... Egy bo'adhun csapás varázslattal köszöntöd a másikat. A lény immúnis erre a varázslatra! Gyógyulsz (+2 életpont). Üdvözlésképpen egy inst.szingularitás varázslatot ereszt meg irányodba ellenfeled. Szörnyűség, szerencse és ügyesség tulajdonságod közelebb került egymáshoz (-2 az elsőre, +2 a másodikra)! Teli erőből vas dobónyilat dobsz az ellenfeledre. Elrepül 5 vas dobónyíl. Lövedékeiddel perforálod a shintar pásztor testét. (5 támadással 309 életpontot sebezve.) Marokra fogva a tleikan nyársat ellenfeledre rohansz. Tleikan nyárssal nagy lendületekkel át- meg átszúrod a shintar pásztor testét. (9 támadással 1100 életpontot sebezve.) Vámpirizálsz (+221 életerő). Ellenfeledre jégcsóva varázslatot lősz. A lény immúnis erre a varázslatra! Angolna szálkával többször eltalálod a shintar pásztor testét. (6 támadással 566 életpontot sebezve.) Vámpirizálsz (+114 életerő). Fegyvered 15 ép-t sebzett rajtad. Egy kézmozdulatot teszel, majd ellősz egy villámsújtás varázslatot. A lény immúnis erre a varázslatra! Nem sikerült a shintar pásztor ravasz és erős ütései közül mindet hárítanod. (2 támadástól 558 életpontot vesztesz.) Papi rangod egy IMádkozásnyit csökkent. Tleikan nyárssal néhányszor teljesen átdöföd a shintar pásztor testét. (9 támadással 1093 életpontot sebezve.) Vámpirizálsz (+219 életerő). Üdvözlésképpen egy jégcsóva varázslatot eresztesz meg ellenfeled irányába. A lény immúnis erre a varázslatra! Angolna szálkával gyengén megszurkálod a shintar pásztor testét. (2 támadással 177 életpontot sebezve.) Vámpirizálsz (+36 életerő). Fegyvered 19 ép-t sebzett rajtad. Egy villámsújtás varázslattal köszöntöd a másikat. A lény immúnis erre a varázslatra! A shintar pásztor újból meg újból lesújt rád. (2 támadástól 535 életpontot vesztesz.) Isteni hited kicsit megrendült! Ennyi! A másik kigúvadt szemmel borul a földre. Meghalt.
Elvesztette a varázserejét az angolna szálka. Megpróbálsz minél többet összegyűjteni az ellőtt lövedékekből. 5 vas dobónyilat találsz meg, amelyet még használni tudsz. 21120 tapasztalati pontot, és 1 fejlesztési pontot kaptál. Megújítod a vámpirizáció varázslatot. [-20 varázspont.] Gyógyulsz (+2 életpont). Megújítod az áldomás varázslatot. [-17 varázspont.] Gyógyulsz (+2 életpont).
{Csatastatisztika; sebzés: 3245, sebződés: 1127, gyógyulás: 598, összesen: -529 ÉP}


(Feltételes gyógyítás:) Megidézted az ősi gyógyítás varázslatot! [-5 TVP] Ősi energiák regenerálják tested (+450 életerő). [-30 varázspont.] A szilánk működik (+2 életpont).
(Feltételes gyógyítás:) Kimondva az utolsó varázsszót, létrehoztad az ősi gyógyítás varázslatot! [-5 TVP] Ősi energiák regenerálják tested (+450 életerő). [-30 varázspont.] Morgan szilánkja gyógyít (+2 életpont). Megvizsgálod a talajt. Nem túl régi (maximum néhány napos) törpe nyomok vezetnek nyugatra. Találsz még kb. 1 hetes törpe nyomokat, amelyek keletre vezetnek.

(Továbbmész...) [462,106] Még mindig füves síkságon vagy. Szerencsédre hamar észreveszed a fűben feléd lopakodó valamit. Már gyerekkorodban sem ijedtél meg, ha egy Zafórion közeledett feléd. Most sem aggódsz különösebben. (ld. enc.) Már éppen kezdted elunni a céltalan bóklászást. Egy kis csata éppen jól jön.

Egy bo'adhun csapás varázslatot dobsz ellenfeledre. 575 életpontot sebeztél. Morgan szilánkja gyógyít (+2 életpont). Üdvözlésképpen egy Zafórion köpete varázslatot ereszt meg irányodba ellenfeled. Nyálkás, ragadós, vibrálva pulzáló anyag borít be. Egy időtorzulás közepére kerültél! (-50 TVP.) Vas dobónyilat markolva becélzod a mozgó célpontot. Elrepül 5 vas dobónyíl. Több lövedéked átfúrja a Zafórion testét. (5 támadással 295 életpontot sebezve.) Elszántan a másikra támadsz. Felkészülsz a spirituális extenzióra. Tleikan nyárssal többször eltalálod a Zafórion testét. (8 támadással 820 életpontot sebezve.) Mélyen koncentrálva, megidézel egy jégcsóva varázslatot, majd ellenfeledre küldöd. 39 életpontot sebeztél. Angolna szálkával gyengén megszurkálod a Zafórion testét. (6 támadással 427 életpontot sebezve.) Fegyvered 48 ép-t sebzett rajtad. Egy kézmozdulatot teszel, majd ellősz egy villámsújtás varázslatot. 58 életpontot sebeztél. A Zafórion megkarcolja csáprágójával a karodat. (1 támadástól 168 életpontot vesztesz.) A Zafórion megkarcolja csáprágójával a karodat. (1 támadástól 165 életpontot vesztesz.) Elszenveded a kronoérintést (-15 TVP). A Zafórion megkarcolja csáprágójával a karodat. (1 támadástól 173 életpontot vesztesz.) Ez kronoérintés volt (-23 TVP). Tleikan nyárssal megdöfködöd a Zafórion testét. (8 támadással 857 életpontot sebezve.) Egy kézmozdulatot teszel, majd ellősz egy jégcsóva varázslatot. 45 életpontot sebeztél. Angolna szálkával párszor épp hogy megérintgeted a Zafórion fejét. (6 támadással 543 életpontot sebezve.) Fegyvered 46 ép-t sebzett rajtad. Mélyen koncentrálva, megidézel egy villámsújtás varázslatot, majd ellenfeledre küldöd. 66 életpontot sebeztél. Ellenfeled feléd csápol, de csak apró sebet ejt a jobb bokádon. (1 támadástól 154 életpontot vesztesz.) Ellenfeled feléd csápol, de csak apró sebet ejt a bal bokádon. (1 támadástól 178 életpontot vesztesz.) A lény idődet lopja (-19 TVP). A Zafórion megkarcolja csáprágójával a karodat. (1 támadástól 157 életpontot vesztesz.) Elszenveded a kronoérintést (-21 TVP). Tleikan nyárssal jól megszurkálod a Zafórion testét. (8 támadással 850 életpontot sebezve.) Üdvözlésképpen egy jégcsóva varázslatot eresztesz meg ellenfeled irányába. 39 életpontot sebeztél. Angolna szálkával valamennyire megsebezgeted a Zafórion bal hátsó lábát. (5 támadással 364 életpontot sebezve.) Fegyvered 72 ép-t sebzett rajtad. Támadó varázslatot alkalmazol: ellenfeledre villámsújtás varázslatot lősz. 60 életpontot sebeztél. A szörny belemar a bal térdedbe. (1 támadástól 165 életpontot vesztesz.) Csáprágójával a Zafórion megsebzi a bal combodat. (1 támadástól 176 életpontot vesztesz.) Ez kronoérintés volt (-24 TVP). A Zafórion megkarcolja csáprágójával a karodat. (1 támadástól 179 életpontot vesztesz.) Elszenveded a kronoérintést (-21 TVP).
A Zafórion még megpróbál elszaladni, de két-három lépés után összeesik, és nem mozdul többet.
Megpróbálsz minél többet összegyűjteni az ellőtt lövedékekből. 5 vas dobónyilat találsz meg, amelyet még használni tudsz. Alaposan átvizsgálod a tetemet. Nemhiába, alkalmas tápszereket találsz! Nézzük, milyen kincsre bukkantál: 1 szerencse gyűrűje (ld. enc.). Szereztél 4 póklábat. 33276 tapasztalati pontot, és 1 fejlesztési pontot kaptál. Megújítod az áldomás varázslatot. [-17 varázspont.] Morgan szilánkja gyógyít (+2 életpont).
{Csatastatisztika; sebzés: 5038, sebződés: 1681, gyógyulás: 4, összesen: -1677 ÉP}


(Feltételes gyógyítás:) Sikerült elmondanod az ősi gyógyítás varázslatot! [-5 TVP] Ősi energiák regenerálják tested (+450 életerő). [-30 varázspont.] Gyógyulsz (+2 életpont).
(Feltételes gyógyítás:) Kimondva az utolsó varázsszót, létrehoztad az ősi gyógyítás varázslatot! [-5 TVP] Ősi energiák regenerálják tested (+450 életerő). [-30 varázspont.] Gyógyulsz (+2 életpont).
(Feltételes gyógyítás:) Kimondva az utolsó varázsszót, létrehoztad az ősi gyógyítás varázslatot! [-5 TVP] Ősi energiák regenerálják tested (+450 életerő). [-30 varázspont.] Morgan szilánkja gyógyít (+2 életpont).

(Továbbmész...) [463,106] Szűnni nem akar a zöld síkság. A fű zizzenésére felfigyelve, észreveszel egy feléd törtető szörnyet. Jobban megnézed, és rájössz, hogy ez csak egy széleshátú bahrot lehet. Ha a szörny harcolni akar, ám legyen. Majd megmutatod neki.

Távolról bo'adhun csapás varázslatot lősz a másikra. 575 életpontot sebeztél. Gyógyulsz (+2 életpont). Vas dobónyilat hajítasz a másik védtelen testébe. Elrepül 5 vas dobónyíl. Több lövedéked átfúrja a széleshátú bahrot testét. (5 támadással 318 életpontot sebezve.) A lény mereven rádnéz. Mentális burkot vonva magad köré, lerázod a támadást. Elszántan ellenfeledre támadsz. Tleikan nyárssal nagy lendületekkel át- meg átszúrod a széleshátú bahrot széles hátát. (9 támadással 1177 életpontot sebezve.) Vámpirizálsz (+236 életerő). Egy jégcsóva varázslattal köszöntöd a másikat. 39 életpontot sebeztél. Angolna szálkával megdöfködöd a széleshátú bahrot testét. (6 támadással 585 életpontot sebezve.) Vámpirizálsz (+118 életerő). Fegyvered 14 ép-t sebzett rajtad. Egy villámsújtás varázslattal köszöntöd a másikat. 72 életpontot sebeztél. Sikeres döféseket ejt testeden a széleshátú bahrot. (2 támadástól 315 életpontot vesztesz.) A teremtmény rád tapos. 136 életpontot vesztettél. Egyensúlyodat egy pillanatra elvesztve, oldalra fordulsz. Máris rúgások érik a hátadat és a fenekedet. (2 támadástól 296 életpontot vesztesz.) Ordítasz, ahogy a szörnyeteg rád tapos. 130 életpontot vesztettél. Tleikan nyárssal megdöfködöd a széleshátú bahrot testét. (7 támadással 885 életpontot sebezve.) Vámpirizálsz (+178 életerő). Üdvözlésképpen egy jégcsóva varázslatot eresztesz meg ellenfeled irányába. 46 életpontot sebeztél. Angolna szálkával kicsit megsebzed a széleshátú bahrot széles hátát. (1 támadással 104 életpontot sebezve.) Vámpirizálsz (+21 életerő). Fegyvered 24 ép-t sebzett rajtad. Támadó varázslatot alkalmazol: ellenfeledre villámsújtás varázslatot lősz. 66 életpontot sebeztél. Beléd öklel a széleshátú bahrot! jobb karodat és kezedet találja el. (2 támadástól 316 életpontot vesztesz.) Ordítasz, ahogy a szörnyeteg rád tapos. 136 életpontot vesztettél. A széleshátú bahrot rúgásaival megsorozza a bal lábadat. (2 támadástól 296 életpontot vesztesz.) A teremtmény rád tapos. 133 életpontot vesztettél. A széleshátú bahrot még megpróbál elszaladni, de két-három lépés után összeesik, és nem mozdul többet.
Elvesztette a varázserejét az angolna szálka. Megpróbálsz minél többet összegyűjteni az ellőtt lövedékekből. 4 vas dobónyilat találsz meg, amelyet még használni tudsz. Felhasználva a kőkést, szereztél 2 bahrot bőrt. 21052 tapasztalati pontot, és 1 fejlesztési pontot kaptál. Megújítod a vámpirizáció varázslatot. [-20 varázspont.] Gyógyulsz (+2 életpont). Megújítod az áldomás varázslatot. [-17 varázspont.] Gyógyulsz (+2 életpont).
{Csatastatisztika; sebzés: 3867, sebződés: 1796, gyógyulás: 559, összesen: -1237 ÉP}


(Feltételes gyógyítás:) Egy utolsó kézmozdulattal kisütöd az ősi gyógyítás varázslatot! [-5 TVP] Ősi energiák regenerálják tested (+450 életerő). [-30 varázspont.] A szilánk működik (+2 életpont).
(Feltételes gyógyítás:) Elmondtad az ősi gyógyítás varázslatot! [-5 TVP] Ősi energiák regenerálják tested (+450 életerő). [-30 varázspont.] A szilánk működik (+2 életpont).
(Feltételes gyógyítás:) Kimondva az utolsó varázsszót, létrehoztad az ősi gyógyítás varázslatot! [-5 TVP] Ősi energiák regenerálják tested (+450 életerő). [-30 varázspont.] Gyógyulsz (+2 életpont). [76 pontot használtál fel, van még 250. Kapsz 121 VP-t.]

m 1 1 1 mozogsz északkeletre, északkeletre, északkeletre
[464,105] Ritkul a növényzet, és meredek kapatató áll előtted. Hegyvidéken vagy. Néhány lefelé guruló kő figyelmeztet a veszélyre. Egy fényes griff nem lehet ellenfél a hozzád hasonló profinak. Nyugodtan várod a találkozást. Nem tetszik a szörny képe. Úgy döntesz, kiplasztikázod egy kicsit.

Egy bo'adhun csapás varázslattal köszöntöd a másikat. A lény immúnis erre a varázslatra! Morgan szilánkja gyógyít (+2 életpont). Ellenfeled mormol, majd ujjaiból kirepül egy manarobbantás varázslat. 540 életpontot vesztettél. Mielőtt közelharcba bocsátkoznál, vas dobónyilat ragadva megsorozod ellenfeledet. Elrepül 4 vas dobónyíl. Több lövedéked átfúrja a fényes griff testét. (3 támadással 74 életpontot sebezve.) A seb azonnal beforr! Ellenfeled kitátja pofáját, és máris elektromos szikrák repülnek feléd. Tökéletes vezetőnek bizonyulsz. (179 életpontot vesztettél.) A következő tárgyaid semmisültek meg az elektromos tűzben: 3 küklopsz szem, sullár hólyag, 4 kaktuszbogyó, 6 nyílvessző, kajmánhús, 5 karbin plazma. Félelmet nem ismerve ellenfeledre rontasz. Felkészülsz a spirituális extenzióra. Tleikan nyárssal gyengén megszurkálod a fényes griff testét. (4 támadással 292 életpontot sebezve.) Vámpirizálsz (+59 életerő). A seb azonnal beforr! Távolról jégcsóva varázslatot lősz a másikra. 43 életpontot sebeztél. Angolna szálkával néhányszor megkarcolod a fényes griff testét. (2 támadással 112 életpontot sebezve.) Vámpirizálsz (+23 életerő). Fegyvered 72 ép-t sebzett rajtad. Távolról villámsújtás varázslatot lősz a másikra. A lény immúnis erre a varázslatra! Ellenfeled mormol, majd ujjaiból kirepül egy vakító fény varázslat. Megvakultál! (Gyengébben fogsz támadni.) Apró csípést ejt rajtad a fényes griff csőrével. (1 támadástól 130 életpontot vesztesz.) A hideg átjárjai tagjaid (-14 védettség). A fényes griff többször végigkarmolja a derekadat. (2 támadástól 198 életpontot vesztesz.) Az ütés kábító erejű. 198 életpontot vesztettél. Egy kis bőrt csippent le a lábfejedről a fényes griff, ahogy megpróbál megharapni. (1 támadástól 185 életpontot vesztesz.) Távolról jégcsóva varázslatot lősz a másikra. 45 életpontot sebeztél. Egy villámsújtás varázslattal köszöntöd a másikat. A lény immúnis erre a varázslatra! Fürge ellenfeled elegánsan elkerülte támadásodat. Ellenfeled egy kézmozdulatot tesz, majd ellő egy vakító fény varázslatot. Megvakultál! (Gyengébben fogsz támadni.) A fényes griff belecsíp a jobb térdedbe. (1 támadástól 124 életpontot vesztesz.) A hideg átjárjai tagjaid (-14 védettség). A fényes griff csapásokat oszt a jobb karodra karmaival. (2 támadástól 175 életpontot vesztesz.) Az ütés ereje elsöprő, izmaid tovább sajognak tőle. 175 életpontot vesztettél. Ellenfeled fogaival elkapja a jobb lábadat. (1 támadástól 239 életpontot vesztesz.) Úgy döntesz, ebből elég volt. Úgy gondolod, jót tenne egy erős sprint. Szerencsédre üldöződ hamarabb elfáradt mint te. Elvesztette a varázserejét az angolna szálka. Megújítod a vámpirizáció varázslatot. [-20 varázspont.] Gyógyulsz (+2 életpont). Megújítod az áldomás varázslatot. [-17 varázspont.] Gyógyulsz (+2 életpont).
{Csatastatisztika; sebzés: 202, sebződés: 2215, gyógyulás: 88, összesen: -2127 ÉP}


(Feltételes gyógyítás:) Kimondva az utolsó varázsszót, létrehoztad az ősi gyógyítás varázslatot! [-5 TVP] Ősi energiák regenerálják tested (+450 életerő). [-30 varázspont.] A szilánk működik (+2 életpont).
(Feltételes gyógyítás:) Elmondtad az ősi gyógyítás varázslatot! [-5 TVP] Ősi energiák regenerálják tested (+450 életerő). [-30 varázspont.] A szilánk működik (+2 életpont).
(Feltételes gyógyítás:) Egy végső mozdulattal előhívod az ősi gyógyítás varázslatot! [-5 TVP] Ősi energiák regenerálják tested (+450 életerő). [-30 varázspont.] Gyógyulsz (+2 életpont).
(Feltételes gyógyítás:) Az utolsó ige kiejtésével elmondtad az ősi gyógyítás varázslatot! [-5 TVP] Ősi energiák regenerálják tested (+450 életerő). [-30 varázspont.] A szilánk működik (+2 életpont).
(Feltételes gyógyítás:) Sikerült elmondanod az ősi gyógyítás varázslatot! [-5 TVP] Ősi energiák regenerálják tested (+450 életerő). [-30 varázspont.] A szilánk működik (+2 életpont). Ahogy továbbmész, egyszercsak bizsergető érzés kerít hatalmába: aha, itt valahol fém (ezüstdarab) van a föld alatt!
(Feltételes ásás:) Egy jó nagy lukat ástál. Sikeres volt a földtúrás: Kiástál 2 ezüstdarabot! Lepihensz, és eszel. (-1 kaja.)
(Feltételes készítés:) Begyűjtöttél 10 szögletes követ. Erőd TF-elődött.
(Feltételes készítés:) Begyűjtöttél 20 kerek követ. Erőd TF-elődött.

(Továbbmész...) [465,104] A hegyek egyre magasabbak, meredekebbek. Magashegységben vagy. Néhány lefelé guruló kő figyelmeztet a veszélyre. Egy sangin yeti nem ijeszthet meg. Nyugodtan várod a találkozást. Itt csata lesz.

Egy bo'adhun csapás varázslatot dobsz ellenfeledre. 575 életpontot sebeztél. A szilánk működik (+2 életpont). A szörny hideget lehel! Iszonyatos fagyási sérüléseket szenvedsz. (201 életpontot vesztettél.) A következő tárgyaid váltak hasznavehetetlenné a szörnyű fagytól: 3 zöld üveg, 2 extra takarmány, 4 spiritusz, hoarián vállkendő, 4 nyílvessző, 2 sötét ital. Megmarkolva a tleikan nyársat ellenfeledre ugrasz. Felkészülsz a spirituális extenzióra. Tleikan nyárssal tökéletesen perforálod a sangin yeti bal lábát. (9 támadással 1197 életpontot sebezve.) Vámpirizálsz (+240 életerő). Egy jégcsóva varázslatot dobsz ellenfeledre. A lény immúnis erre a varázslatra! Angolna szálkával megbököd a sangin yeti testét. (1 támadással 92 életpontot sebezve.) Vámpirizálsz (+19 életerő). Fegyvered 25 ép-t sebzett rajtad. Mélyen koncentrálva, megidézel egy villámsújtás varázslatot, majd ellenfeledre küldöd. 63 életpontot sebeztél. Mancsával a sangin yeti megpöcköli a jobb válladat. (1 támadástól 163 életpontot vesztesz.) Megpróbál megragadni. Egymásnak feszültök, de te bizonyulsz az erősebbnek. Egy tockost nyomat Neked a sangin yeti! (1 támadástól 270 életpontot vesztesz.) Félig lebénul a bal oldalad az ütéstől. 270 életpontot vesztettél. A szörny még egy utolsó halálüvöltést hallat, majd eldől.
10418 tapasztalati pontot, és 1 fejlesztési pontot kaptál. Megújítod a vámpirizáció varázslatot. [-20 varázspont.] Morgan szilánkja gyógyít (+2 életpont). Megújítod az áldomás varázslatot. [-17 varázspont.] Gyógyulsz (+2 életpont).
{Csatastatisztika; sebzés: 1927, sebződés: 929, gyógyulás: 265, összesen: -664 ÉP}


(Feltételes gyógyítás:) Egy végső mozdulattal előhívod az ősi gyógyítás varázslatot! [-5 TVP] Ősi energiák regenerálják tested (+450 életerő). [-30 varázspont.] Gyógyulsz (+2 életpont). Egyszercsak megtorpansz. Hohó, nicsak, mit fedeztél fel: egy édesmohát. Bányászat képességeddel fémet (mithril) érzel a föld alatt. Felemeled a távcsövedet, és körülnézel. Néhány mérföldre északkeletre megpillantasz egy ryuku aranybányát. Leereszted a távcsövet, és továbbindulsz.

(Továbbmész...) [466,103] Magad mögött hagyod a hófödte csúcsokat. A terep már csak alacsonyhegység. Ghaurdashi hegyén jársz - legalábbis a draklenek körében így nevezik e helyet. Megpillantasz egy felfelé kapaszkodó élőlényt. Már távolról sem tűnik túl veszélyesnek a szörny. Amint közelebb ér, rá is ismersz. Egy sangin yeti. Úgy tűnik ma Te vagy a főfogás a szörny étlapján. Mivel szavakkal úgy sem tudnád meggyőzni, jöhetnek a fegyverek.

Egy bo'adhun csapás varázslatot dobsz ellenfeledre. 575 életpontot sebeztél. Gyógyulsz (+2 életpont). A szörny nagy levegőt vesz, majd borzalmasan hideg levegőt okád. Csontodig hatol a hideg. (315 életpontot vesztettél.) A következő tárgyaid váltak hasznavehetetlenné a szörnyű fagytól: álompor, 2 quwarg igazgyöngy, nyílvessző. Marokra fogva a tleikan nyársat ellenfeledre rontasz. Tleikan nyárssal többször eltalálod a sangin yeti testét. (9 támadással 1142 életpontot sebezve.) Vámpirizálsz (+229 életerő). Egy kézmozdulatot teszel, majd ellősz egy jégcsóva varázslatot. A lény immúnis erre a varázslatra! Angolna szálkával megdöfködöd a sangin yeti bal karját. (6 támadással 640 életpontot sebezve.) Vámpirizálsz (+129 életerő). Fegyvered 72 ép-t sebzett rajtad. Üdvözlésképpen egy villámsújtás varázslatot eresztesz meg ellenfeled irányába. 69 életpontot sebeztél. A sangin yeti mancsával eltalálja a jobb lábadat. (1 támadástól 362 életpontot vesztesz.) Megpróbál karjaival összeroppantani. Egymásnak feszültök, de te bizonyulsz az erősebbnek. A sangin yeti megüti a jobb karodat a mancsával. (1 támadástól 395 életpontot vesztesz.) Az ütés kábító erejű. 395 életpontot vesztettél. Tleikan nyárssal többször eltalálod a sangin yeti jobb karját. (9 támadással 1128 életpontot sebezve.) Vámpirizálsz (+226 életerő). Egy kézmozdulatot teszel, majd ellősz egy jégcsóva varázslatot. A lény immúnis erre a varázslatra! Angolna szálkával többször eltalálod a sangin yeti testét. (6 támadással 600 életpontot sebezve.) Vámpirizálsz (+121 életerő). Fegyvered 43 ép-t sebzett rajtad. Egy kézmozdulatot teszel, majd ellősz egy villámsújtás varázslatot. 67 életpontot sebeztél. A sangin yeti mancsával oldalba lök. (1 támadástól 169 életpontot vesztesz.) A szörny kitárja karjait, és megpróbál átölelni. Egymásnak feszültök, de te bizonyulsz az erősebbnek. A sangin yeti behúz egyet a mancsával. (1 támadástól 323 életpontot vesztesz.) A másik úgy érzi veszélyben van, jobbnak látja, ha eltűnik a színről. Megújítod a vámpirizáció varázslatot. [-20 varázspont.] A szilánk működik (+2 életpont). Megújítod az áldomás varázslatot. [-17 varázspont.] Gyógyulsz (+2 életpont).
{Csatastatisztika; sebzés: 4221, sebződés: 2074, gyógyulás: 711, összesen: -1363 ÉP}


(Feltételes gyógyítás:) Megidézted az ősi gyógyítás varázslatot! [-5 TVP] Ősi energiák regenerálják tested (+450 életerő). [-30 varázspont.] A szilánk működik (+2 életpont).
(Feltételes gyógyítás:) Az utolsó ige kiejtésével elmondtad az ősi gyógyítás varázslatot! [-5 TVP] Ősi energiák regenerálják tested (+450 életerő). [-30 varázspont.] Morgan szilánkja gyógyít (+2 életpont).
(Feltételes gyógyítás:) Elmormoltad az ősi gyógyítás varázslatot! [-5 TVP] Ősi energiák regenerálják tested (+450 életerő). [-30 varázspont.] Gyógyulsz (+2 életpont). Megtorpansz, mert valami felkelti a figyelmedet. Aha! Találtál egy ryuku aranybányát. Ki nyitott szemmel jár, talál: esetedben egy oltárt. Dornodon hívei emelték. Észreveszel egy olvasztókemencét. Érzékeled, hogy valamilyen fémszerű anyag (aranyrög) van alattad. Némi ásással hozzájuthatnál. Néhány lefelé guruló kő figyelmeztet a veszélyre. Ráismersz a lényre. Egy vermelő rozsomák. Mivel esélytelen veled szemben, nyugodtan várod. Felkészülsz, hogy minél jobban el tudd kalapálni az agresszort.

Egy bo'adhun csapás varázslattal köszöntöd a másikat. 575 életpontot sebeztél. Gyógyulsz (+2 életpont). Meglengetve a tleikan nyársat ellenfeledre támadsz. Felkészülsz a spirituális extenzióra. Tleikan nyárssal tökéletesen perforálod a vermelő rozsomák testét. (9 támadással 1148 életpontot sebezve.) Vámpirizálsz (+230 életerő). Üdvözlésképpen egy jégcsóva varázslatot eresztesz meg ellenfeled irányába. 41 életpontot sebeztél. Angolna szálkával megdöfködöd a vermelő rozsomák vastagszálú szőrét. (6 támadással 645 életpontot sebezve.) Vámpirizálsz (+130 életerő). Fegyvered 42 ép-t sebzett rajtad. Ellenfeledre villámsújtás varázslatot lősz. 69 életpontot sebeztél. Mielőtt észbe kapnál, a vermelő rozsomák megsorozza az oldaladat és a hasadat mancsával. (4 támadástól 284 életpontot vesztesz.) A szörny tudatát csak a bosszú tölti ki, már képtelen felhagyni a támadással, a halálig harcol. Nem törődik az életével, mindenáron el akar pusztítani. Képtelen vagy visszatámadni. A végső támadás felemésztette a maradék életerejét. 832 életpontot vesztettél. A vermelő rozsomák még megpróbál elszaladni, de két-három lépés után összeesik, és nem mozdul többet.
Felhasználva a kőkést, szereztél 4 rozsomákszőrt. 15958 tapasztalati pontot, és 1 fejlesztési pontot kaptál. Megújítod a vámpirizáció varázslatot. [-20 varázspont.] A szilánk működik (+2 életpont).
{Csatastatisztika; sebzés: 2478, sebződés: 1158, gyógyulás: 364, összesen: -794 ÉP}


(Feltételes gyógyítás:) Sikerült elmondanod az ősi gyógyítás varázslatot! [-5 TVP] Ősi energiák regenerálják tested (+450 életerő). [-30 varázspont.] Morgan szilánkja gyógyít (+2 életpont).
(Feltételes gyógyítás:) Egy végső mozdulattal előhívod az ősi gyógyítás varázslatot! [-5 TVP] Ősi energiák regenerálják tested (+450 életerő). [-30 varázspont.] Gyógyulsz (+2 életpont). [143 pontot használtál fel, van még 107. Kapsz 228 VP-t.]

be 1512 bemész az 1512. épületbe
Hideg levegő fúj szembe, amikor az aranybánya belsejébe lépsz. Az imbolygó fény, ami feléd közelít, arra utal, hogy nem vagy egyedül. Valószínűleg egy csapat ryuku kalandor teszi próbára szerencséjét ezen az elhagyatott helyen. A csendes megfigyelés mellett döntesz, úgyhogy beveted magad az egyik oldaljáratba. Jól választottál, derül ki, amikor az idegenek lámpásának fénye megcsillan a lábaidnál fekvő 8 aranyrög felületén. Elégedett vagy a zsákmánnyal! Felpakolsz, majd mikor senki nem látja, elhagyod a bányát. [10 pontot használtál fel, van még 97. Kapsz 16 VP-t.]

kf 1329 kézbeveszed/felveszed az 1329. tárgyat
Leveszed az arany sárk. kesztyűt, majd felhúzod a kezedre a moa munkáskesztyűt. [0 pontot használtál fel, van még 97.]

kt 50 210 elkészíted az 50. tárgyat (210 darabot)
Csak 19 aranyrög beolvasztásához van elegendő alapanyagod. Legyártottál 1498 aranyat. Erőd TF-elődött. [35 pontot használtál fel, van még 62. Kapsz 56 VP-t.]

m 8 mozogsz északra
[466,102] A vidék továbbra is alacsonyhegység. Érzékeled, hogy valamilyen fémszerű anyag (aranyrög) van alattad. Némi ásással hozzájuthatnál. Úgy érzed mintha valami kellemetlenség közeledne hozzád. Hmm, csak egy csapat ryuku kalandozó. Ettől nincs semmi félnivalód. Itt csata lesz.

Gyorsan felraksz egy agytaposás varázslatot. Gyógyulsz (+2 életpont). Ellenfeled felkészül egy esetleges mentális támadásra egy láthatatlan védekező pszi felhúzásával. Egy kézmozdulatot teszel, majd ellősz egy bo'adhun csapás varázslatot. 575 életpontot sebeztél. Gyógyulsz (+2 életpont). A sok gyakorlás növelte tudásodat (+1 teológia). Mentális támadást alkalmaznak ellened: ellenfeled rád zuhogtat egy az agy kifacsarása pszit. Semmi hatás! Mélyen koncentrálva, ellenfeled megidéz egy nekromanta csókja varázslatot, majd rád küldi. 63 életpontot vesztettél. Az ellenfél gyógyult. Ellenfeled néhány elegáns kézmozdulata után már süvít is feléd egy ősvillám. 181 életpontot vesztettél. A másik elterül, rángatózik egy kicsit, majd csendben meghal.
Átvizsgálod a testet. Kincs! KIIINCS! Lássuk, mire bukkantál: egy shinai gömb [shinai gömb ládikóba-> (475,94)-> 40 arany, -2 ÉP], egy Mágikus Koponya [Mágikus Koponya ládikóba-> (476,94)-> 100 arany, -2 ÉP], egy bíbor erőöv [bíbor erőöv ládikóba-> (475,94)-> 60 arany, -2 ÉP], egy vasérc és egy ezüst karkötő [ezüst karkötő ládikóba-> (476,95)-> 14 arany, -2 ÉP], ezenkívül 1 ryuku nyaklánc (ld. enc.) és 1 ryuku függő. Szereztél 5 katonai kötszert. 1655 tapasztalati pontot, és 1 fejlesztési pontot kaptál.
{Csatastatisztika; sebzés: 575, sebződés: 252, gyógyulás: 4, összesen: -248 ÉP}


(Feltételes gyógyítás:) Megidézted az ősi gyógyítás varázslatot! [-5 TVP] Ősi energiák regenerálják tested (+450 életerő). [-30 varázspont.] Gyógyulsz (+2 életpont). Megpillantasz egy felfelé kapaszkodó élőlényt. Már majdnem megijedtél, de aztán felismered, hogy ez egy zsákmányvadász. Az ellenséges teremtmény a földbe akar döngölni. Nem hagyod magad.

Ellenfeledre bo'adhun csapás varázslatot lősz. 575 életpontot sebeztél. Morgan szilánkja gyógyít (+2 életpont). Félelmet nem ismerve ellenfeledre rontasz. Felkészülsz a spirituális extenzióra. Tleikan nyárssal jól megszurkálod a zsákmányvadász jobb oldalát. (9 támadással 1073 életpontot sebezve.) Vámpirizálsz (+215 életerő). Néhány elegáns kézmozdulat után már süvít is ellenfeled felé egy jégcsóva. 42 életpontot sebeztél. Angolna szálkával megdöfködöd a zsákmányvadász jobb hátsó lábát. (6 támadással 581 életpontot sebezve.) Vámpirizálsz (+117 életerő). Fegyvered 5 ép-t sebzett rajtad. Távolról villámsújtás varázslatot lősz a másikra. 78 életpontot sebeztél. A zsákmányvadász néhányszor belevágja karmát a bal válladba. (10 támadástól 465 életpontot vesztesz.) Iszonyatos fájdalmat érzel, ahogy a karmok kitépnek belőled egy darabot. Még 353 életpontot vesztettél. Ellenfeled regenerálódik! Tleikan nyárssal néhányszor teljesen átdöföd a zsákmányvadász bal vállát. (9 támadással 1130 életpontot sebezve.) Vámpirizálsz (+227 életerő). Egy jégcsóva varázslattal köszöntöd a másikat. 46 életpontot sebeztél. Angolna szálkával többször eltalálod a zsákmányvadász sunyi fejét. (6 támadással 567 életpontot sebezve.) Vámpirizálsz (+114 életerő). Fegyvered 2 ép-t sebzett rajtad. Távolról villámsújtás varázslatot lősz a másikra. 76 életpontot sebeztél. A zsákmányvadász néhányszor belevágja karmát a bal válladba. (10 támadástól 506 életpontot vesztesz.) A szörny kiszakít belőled egy kis húst, és hamm, bekapja! Még 374 életpontot vesztettél. A másik elterül, rángatózik egy kicsit, majd csendben meghal.
26485 tapasztalati pontot, és 1 fejlesztési pontot kaptál. Megújítod a vámpirizáció varázslatot. [-20 varázspont.] A szilánk működik (+2 életpont). Megújítod az áldomás varázslatot. [-17 varázspont.] A szilánk működik (+2 életpont).
{Csatastatisztika; sebzés: 4168, sebződés: 1705, gyógyulás: 679, összesen: -1026 ÉP}


(Feltételes gyógyítás:) Az utolsó ige kiejtésével elmondtad az ősi gyógyítás varázslatot! [-5 TVP] Ősi energiák regenerálják tested (+450 életerő). [-30 varázspont.] A szilánk működik (+2 életpont).
(Feltételes gyógyítás:) Létrehoztad az ősi gyógyítás varázslatot! [-5 TVP] Ősi energiák regenerálják tested (+450 életerő). [-30 varázspont.] Morgan szilánkja gyógyít (+2 életpont).
(Feltételes készítés:) Begyűjtöttél 1 kerek követ. Erőd TF-elődött. [28 pontot használtál fel, van még 34. Kapsz 44 VP-t.]

ek 227 488 110 t. energia kisütése: 227 488 110
Elhatározod, hogy visszatérsz erőd központjába. Mentálisan kapcsolatba lépsz Hófarkassal, és segítségéért fohászkodsz. Környezeted rohamosan elhalványul körülötted, majd ligeted ismerős formái bontakoznak ki szemeid előtt. Szerencsésen hazatértél...

A TELEPORTÁLÁS PILLANATA ELŐTTI TÉRKÉPED


(457,106) húsos terrathua (#1442, belőle készíthető: #1443), dzsumbujharcosok (#902)
(458,106) magh-goth párduc (#871)
(459,106) magh-goth párduc (#871), húsos terrathua (#1442, belőle készíthető: #1443), teriád harcos (#804), teriád település (#1286), Tharr oltár
(460,106) teriád gyilkos (#800)
(461,106) ryuku sorkatonák (#828), shintar pásztor (#849)
(462,106) Zafórion (#877)
(463,106) széleshátú bahrot (#7013)
(464,105) fényes griff (#952), érclelőhely
(465,104) sangin yeti (#857), édesmoha (#1478, belőle készíthető: #1479), érclelőhely
(466,102) érclelőhely, ryuku kalandozó (#829), zsákmányvadász (#953)
(466,103) sangin yetik (#857), ryuku aranybánya (#1512), Dornodon oltár, olvasztókemence (#86), érclelőhely, vermelő rozsomák (#904)

[488,110] A hegyvidéki terepet bozótos váltja fel. Egy-két magányos fa töri meg a nehezen járható terep egyhangúságát. Cifra szitkot eresztesz meg, mikor majdnem felbuksz egy hangyabolyban. Csak ekkor derül ki, hogy amit te hangyabolynak néztél, az egy földbe ásott hulla feje volt! Teljesen ellepték ezek a kis ízeltlábú ragadozók. Vajon a hoariánok veled is ilyen rémes dolgokat művelnének, ha sikerülne elkapniuk? Oopsz, e mellett nehogy elmenj! Éles szemeddel kiszúrtál egy litu-puka páfrányt. Oldalt pillantva, meglátsz egy jokonbia fát. Megtorpansz, mert valami felkelti a figyelmedet. Aha! Találtál egy oltárt. Sheran hívei emelték. Észreveszel egy szent ligetet. Valami furcsát érzel: békesség és harmónia uralja a tájat. Kutatásodat siker koronázza, két savanyú vadnarancs képében. (+1 kaja.) Nocsak, itt van valami érdekes! Aránylag régi (kb. 2 hetes) troll nyomok vezetnek keletre. Találsz még kb. 2 hetes alakváltó nyomokat, amelyek keletre vezetnek.
(Feltételes készítés:) Legyártottál 9 nyílvesszőt. Erőd TF-elődött.
[-2 TU.] [38 pontot használtál fel, van még -4. Kapsz 60 VP-t.]

szk 828 keresed a 828. szörnyet
Úgy készülsz, hogy a táborozási időd egy részében keresni próbálsz egy ryuku sorkatonát. [0 pontot használtál fel, van még -4.]

* 1. BP: leveszed/lerakod a 608. tárgyat
Kiveszed a füledből az ősmágus fülbevalóját. [0 pontot használtál fel, van még -4.]

* 2. BP: kézbeveszed/felveszed az 511. tárgyat
Sajnos nincs a birtokodban az a tárgy. [0 pontot használtál fel, van még -4.]

* 3. BP: használod a 892. tárgyat
Sajnos nincs a birtokodban az a tárgy. [0 pontot használtál fel, van még -4.]

* 4. BP: használod a 305. tárgyat
Sajnos nincs a birtokodban az a tárgy. [0 pontot használtál fel, van még -4.]

* 5. BP: visszadátumozás kérelem
Visszadátumoztunk 2 játékhéttel. [0 pontot használtál fel, van még -4.]

* 6. BP: elmormolod a 208. varázslatot
Nincs elég pontod ahhoz, hogy ezt a parancsot végre tudd hajtani. [0 pontot használtál fel, van még -4.]
Végtagjaid felengednek, ahogy a dermedtség elmúlik. Lassan visszatér az erő bénult tagjaidba. Tested megpihen fárasztó kalandjaid után, lelked szomját oltod az Élet Forrásával... (+1 max. ép.) Mára elég volt a kalandozásból. Rutinos öreg rókaként egy helyet keresel, ahol aránylag biztonságban pihenhetsz. A fáradtság a legjobb altatómester: szinte azonnal elalszol. A megpróbáltatások egyre szívósabbá tesznek. (+1 max. életerő.) Elmúlt a tulajdonságpajzs hatása. Elmúlt a vadászat hatása. Elmúlt a munka gyümölcse hatása. Elmúlt a hatalomvarázs hatása. Elmúlt a szürkeáll. aktiv hatása.
Ebben a körben -4 pontod maradt, ebből a következő körre -4 pontot vihetsz át. Kapsz még 780 pontot. A következő körben tehát 776 pontot költhetsz el.

ENCYCLOPEDIA FANTASIA


DZSUMBUJHARCOS (902. SZÖRNY)
Mikor magabiztosan, erődben és hatalmadban bízva csörtetsz a sűrűben, sok mindenre fel lehetsz készülve, de egy dzsumbujharcosra sosem! A ryuku légió felderítői néha elszakadnak a társaiktól, és reménytelenül eltévedve bolyonganak az ismeretlen szigeteken. Ilyenkor a kiképzés utolsó alapszabálya lép életbe: ölj meg mindenkit, ha élni akarsz! A Császár hadseregében sosem számolják a veszteséget, és Őszentsége szolgálatában meghalni, vagy eltűnni egyre megy. Az eltévedt légióst általában a bennszülöttek, vagy a helyi szörnyfauna gyorsan elteszi láb alól, ám, ha a felderítő túléli az első néhány, vészterhes hónapot, könnyen dzsumbujharcossá válhat. Az ilyen katona, elveszítve időérzékét, feledve még a tulajdon nevét és a beszédképességét is, ösztönlényként harcolja át magát egyik napból a másikba. Ha az utadba téved, jobb, ha felkötöd a gatyád, mert ez az elmeháborodott veszedelmesebb minden általad ismert ryuku légiósnál és egyéb szörnyetegnél!

DZSUMBUJHARCOS BÓLA (1458. TÁRGY)
Te is megfigyelted már, hogy szinte minden élőlénynek van olyan testrésze, amelyre egy jól irányzott dobással, súlyokkal ellátott szíjakat lehetne tekerni. Igen, ez a fura, golyókból és szíjakból álló valami a bóla! Ezt a nagyszerű dobófegyvert 3 teriád kobakból és 3 parittyából magad is elkészítheted, de csak akkor, ha már van nálad egy másik, mintának. Ehhez a KT 1458 parancsot add ki, 5 TVP-ért. Ez a remek dobófegyver egy ügyes vadász kezében 6D6+3 sebzést képes okozni, és nagyon nehezen veszik el. A sebzést kisebb részben a szíjak szorítása, nagyobbrészt viszont a kobakok ütése okozza, ezért a bóla ütőfegyverként sebez. Használni akkor tudod, ha dobófegyver szakértelmed már legalább 10-es. Az elhajított bóla a levegőben olyan félelmetes hangot ad (hála a zsugorított koponyákon átáramló levegőnek), hogy az áldozat szinte megkövül a rémülettől. Mindezért a dobáskor +5 támadást kapsz.

ZAFÓRION (877. SZÖRNY)
Az állatok rémülten menekülnek, és hamarosan már látod is, hogy mitől. A síkság magas füvében egy gigantikus pók közeledik, egy domb méretű kronopók. Ahogy közeledik, látod, hogy környezetében valami furcsa dolog történik, rövid időre a füves terep helyett szikla tűnik fel, majd sivatag, mintha környezetében az idő instabil lenne, és az adott helyszín különböző időpillanatait látnád. Na, ez az a lény, amivel nem szívesen szállsz szembe.

A SZERENCSE GYŰRŰJE (1391. TÁRGY)
A szerencse gyűrűjének zöld ékkövén egy páratlanul szép hölgy sziluettjét látod. A kezében tartott korsóról azonnal felismered: ez maga Fortuna, a Szerencse Nagyasszonya. Úgy tűnik nem csak Ghallán hódolnak neki előszeretettel a humánok, egy-két vele kapcsolatos, elveszettnek hitt varázstárgy még a ryuku kontinensen is fellelhető. Ha a szerencse gyűrűjét az ujjadra húzod, +14 szerencsét kapsz. A tárgyat nem adhatod át másik karakternek, hiszen azzal Fortuna haragját vonnád a fejedre.

RYUKU NYAKLÁNC (1325. TÁRGY)
A ryukuk az efféle fényűzésmentes ékszereket szeretik, mint amilyen ez a csiszolatlan gyöngyökből felfűzött, fénytelen nyaklánc. Ilyesféle, mágikusan aktív gyöngyökhöz azonban még soha nem volt korábban szerencséd. A nyaklánc bűbájos tulajdonságai a te képességeidhez adódnak, így ha a nyakadba akasztod, a következőket tapasztalhatod: +1 védettséget, +10 max. VP-t kapsz, és ezután minden teológia és taumaturgia varázslatod alapköltsége 5 varázsponttal kevesebb lesz (de csak azoké a varázslatoké, amelyek költsége legalább 6 VP). A ryuku nyakláncot csak akkor viselheted, ha legalább 25. tapasztalati szintű vagy.

KARAKTERLAP

Sauron Junior, egy fekete, hosszú hajú, csillogó szemű alakváltó férfi vagy. Fekete a bőröd. Tharr első számú avatárja vagy. A Hófarkas Klán (#9117) K.T. tagjai közé tartozol. Ez a 652. fordulód.

Erő: 77 (114) Szint: 54 Merészség: 10/3 Magasság: 180 cm
IQ: 77 (94) Támadás: 95 (97) Agresszió: 5 Testsúly: 60 kg
Ügyesség: 77 (97) Védekezés: 133 (135) Menekülés: 15 % Életkor: 51/83 év
Egészség: 76 (100) Életpont: 2419/2273 Jellem: semleges Tul. pont: 0
Szerencse: 78 (90) Varázspont: 4057/1190 Pénz: 9425 arany Kép. pont: 0
Tudatpont: 21/0 Pszi pont: 121/60 Halhatatlanság: 30 % EFejl: 7
Eddig összesen 7871 szörnyet (13 ebben a körben) öltél meg. Ebben a fordulóban 236974 TP-t kaptál. Jelenleg 53886333 TP-d van. A következő szinthez még 11113667 TP szükséges. Trófeáid: triklem drakolder, ryuku sorkatona, ryuku gólemtudós. A Hófarkas tetoválását viseled.

HARCI ISMERETEK
víziharc: 11/58 ökölvívás: 7/98 szúrófegyverek: 56/78 (+8%)
vágófegyverek: 35/2 ütőfegyverek: 38/43 lőfegyverek: 16/66
dobófegyverek: 45/7 (+4%)

Feltételes lőfegyver használat: semmi (0 -13.); mérg. ubuk dobónyíl (#188) (14 -37.); bogyógránát (#430) (38 -996.); bűvös shuriken (#562) (997 .); hajító csillag (#939) (998 -);
Óvatosság (labirintusokban): 0 KPCS: automatikusan minden kapcsolónál

EGYÉB ISMERETEK
1. rejtőzködés: 61/55 (+22%) 2. nyomkövetés: 173/24 (+33%) 3. lopás: 2/92
4. mászás: 47/16 5. hajózás: 17/88 6. csapdakészítés: 15/68
7. csapdaészlelés: 24/74 8. gyógyítás: 134/83 9. titkosírás: 7/98
10. felderítés: 34/43 (+14%) 11. szörnyidomítás: 3/90 12. teológia: 323/11 (+149%)
13. taumaturgia: 106/29 (+11%) 14. szerencsejáték: 7/32 15. versengés: 24/71
16. harcművészetek: 4/7 17. zene: 12/12 18. szörnyismeret: 30/44 (+30%)
19. pszi: *68/100 20. zárnyitás: 18/30 21. vadászat: 12/66
22. vitalitás: 11/53 (+20%) 23. bányászat: 60/73 (+6%) 24. úszás: 12/78
25. főzés: 6/45 26. ősteológia: 8/56 (+7%)

FEJLESZTÉSI PONTOK
Felhasználatlan fejlesztési pont: 72
1. sebzés bónusz: 3 2. támadás bónusz: 2 3. védekezés: 1 5. varázslat sebzés: 5
6. regeneráció: 3(4) 8. képességpont: 4 9. gyors fejlődés: 4 10. vp regeneráció: 6(8)
11. kincskeresés: 3

FELTÉTELES PARANCSOK (még 3 lehet)
deus ex machinád 0 mezőre repítsen
totem 80% életpont alatt (ősi gyógyítás (#267))
gyógyítasz 60% életerő alatt 40 TVP-ért (max. 6 alkalommal)
kutatsz max. 300 TVP-ért
ásol max. 80 TVP-ért
készítesz szögletes követ (#17) (max. 10 darabot ), kerek követ (#19) (max. 20 darabot ), nyílvesszőt (#108) (max. 12 darabot ), pézsmatökmagot (#934) (max. 10 darabot ), hajító csillagot (#939) (max. 10 darabot ), kőkést (#6) (max. 2 darabot ), jokonbia ágat (#1477) (max. 5 darabot ), gourry tojást (#1455) (max. 999 darabot )
mászol max. 400 TVP-ért
cirkusz: céllövölde, ötpróba, küldetés, kártyabarlang, labirintus, szellemkastély (63)
maradék TVP-dből az erő (1) tulajdonságodat TF-eled
Feltételes támadás (aktív: 15, max: 16)
armageddont lövő lények (#9099), halált okozó lények (#9098), Rém (#315), éjfattyak (#9096), 9955. szövetség (#9955), purifikátor császár (#393), öregedést okozó lények (#9095), északi tűzsárkány (#219), Dl'orkhaugruk (#425), manaelementál (#290), vámpírféreg (#782) (csak egyszer), ősöreg taalruherceg (#718), teriád varázsló (#798), teriád gyilkos (#800), szőrös azuka (#903) (csak egyszer)
Barátságosság (aktív: 12, max: 16)
semlegesek (#989), jók (#990), élőholt ősmágus (#179), rothadó lián (#427), Garmhuun familiáris (#543), bosszúálló (#562), kronotapír (#286), bűbájlidérc (#761), Bondorroth (#723), magh-goth párduc (#871), Wart (#5667), hoarián barbár (#833)

VARÁZSLATAID ÉS PSZI KÉPESSÉGEID
Varázslói varázslataid
energiatüskék (#29, 5 VP) lángcsóva (#31, 5 VP) izomernyesztés (#33, 6 VP)
varázsvédelem (#34, 8 VP) mágiatörés (#35, 10 VP) védelem sav ellen (#36, 12 VP)
tompítás (#40, 8 VP) fehér glóbusz (#47, 13 VP) villámcsapás (#50, 18 VP)
elektromos pajzs (#51, 14 VP) mágiafeloldás (#75, 5 VP, 5 TVP) fúzió (#77, 25 VP, 5 TVP)
láth. észlelése (#78, 7 VP, 5 TVP) varázsital főzése (#100, 30 VP) tükörpajzs (#101, 26 VP)
savhurrikán (#107, 40 VP) varázsvédelem II (#108, 18 VP) felszínre ugrás (#109, 25 VP, 5 TVP)
varázslatfelejtés (#130, 20 VP, 5 TVP) tűzgolyó (#155, 25 VP) tűzmágia (#157, 24 VP, 5 TVP)
familiáris idézése (#159, 40 VP, 20 TVP) varázskő készítés (#160, 120 VP, 10 TVP) dimenzióugrás (#163, 55 VP, 5 TVP)
városi teleport II (#181, 60 VP, 10 TVP) Symulf rúnája (#182, 12 VP, 5 TVP) vízlélegzés (#185, 15 VP, 5 TVP)
háló (#186, 24 VP) tiltott teleport (#198, 100 VP, 10 TVP) a munka gyümölcse (#224, 10 VP)
jégoszlop (#231, 24 VP) minta formázása (#237, 120 VP, 10 TVP) Thargodan illúzió (#242, 50 VP)
éjfattyak végzete (#260, 100 VP) tl'urlang formázás (#262, 500 VP) filofaxáció (#277, 20 VP, 10 TVP)
időcsere (#285, 5 VP)
Papi varázslataid
vámpirizáció (#1, 8 VP, 5 TVP) éber kakukk (#3, 6 VP) áldomás (#6, 5 VP, 5 TVP)
alkímia (#7, 7 VP, 3 TVP) esőidézés (#11, 8 VP, 5 TVP) erőpajzs I (#12, 6 VP, 5 TVP)
hadiszerencse I (#13, 4 VP, 5 TVP) méregsemlegesítés (#14, 10 VP, 5 TVP) vak őrület (#18, 3 VP, 5 TVP)
kitartó ló (#19, 10 VP, 5 TVP) korgó gyomor, huss (#21, 3 VP, 5 TVP) unkreáció (#22, 0 VP, 5 TVP)
hadiszerencse II (#24, 6 VP, 5 TVP) tündérfény (#25, 1 VP) tulajdonságpajzs (#26, 16 VP, 5 TVP)
harmadik szem (#27, 12 VP, 5 TVP) csupasz izom (#28, 10 VP, 5 TVP) méregfelhő (#37, 12 VP)
óriáserő (#53, 24 VP, 5 TVP) a lélek védelme (#57, 32 VP) azonnali gyógyítás (#58, 15 VP, 5 TVP)
hadiszerencse III (#59, 15 VP, 5 TVP) puha ütés (#60, 18 VP) tűzeső (#61, 16 VP)
erőpajzs II (#63, 24 VP, 5 TVP) oltár eltörlése (#79, 60 VP, 10 TVP) vadítás (#81, 8 VP, 5 TVP)
szörnyészlelés I (#82, 8 VP, 5 TVP) szörnycsábítás (#83, 14 VP, 3 TVP) szörnyidézés (#84, 72 VP, 10 TVP)
vasszervezet (#86, 8 VP) szopókőpusztítás (#88, 21 VP, 5 TVP) agyburok (#90, 11 VP)
fürgülés (#92, 22 VP) rúnapukkasztás (#94, 0 VP) DEM kreálása (#95, 50 VP, 10 TVP)
pusztító végzet (#106, 30 VP) erőpajzs III (#127, 30 VP, 5 TVP) élőholt pozdorja (#134, 40 VP)
tárgyészlelés (#135, 30 VP, 10 TVP) földelem idézése (#144, 70 VP, 20 TVP) Tharr haragja (#145, 16 VP)
ongóliant tombolás (#146, 40 VP) mágikus ütés (#147, 18 VP) becsületjel (#158, 14 VP)
esszenciavédelem (#165, 15 VP, 5 TVP) oltár teremtése (#167, 50 VP, 10 TVP) áldomás II (#169, 10 VP, 5 TVP)
planetáris őrdémon (#172, 18 VP) szopógödöreltörlés (#173, 30 VP, 10 TVP) tárgyvédelem (#178, 14 VP, 5 TVP)
gyorsvarázslás (#179, 0 VP) agytaposás (#180, 12 VP) kényszerport (#183, 8 VP)
esszenciavédelem 2 (#188, 15 VP, 5 TVP) méregfelhő II (#193, 18 VP) megfejtés (#199, 28 VP, 5 TVP)
Pörhemór köre (#205, 30 VP, 5 TVP) kisebb kívánság (#208, 300 VP, 30 TVP) vadászat (#209, 40 VP, 5 TVP)
áldomás III (#217, 15 VP, 5 TVP) hatalomvarázs (#220, 25 VP, 5 TVP) földrengés (#221, 160 VP, 20 TVP)
csapdaészlelés (#222, 12 VP, 5 TVP) mágia megértése (#226, 0 VP) meditáció (#250, 0 VP)
pajzszúzás (#251, 24 VP) bo'adhun csapás (#266, 60 VP) ősi gyógyítás (#267, 30 VP, 5 TVP)
kiszáradás (#268, 70 VP) árnyak segítsége (#270, 24 VP) bo'adhun gyógyítás (#272, 0 VP)
kyorg tudás (#273, 0 VP) papi aura (#377, 50 VP, 5 TVP)
Pszi képességeid
pszi-ernyő (#64, 6 PP, 5 TVP) auratranszformáció (#65, 10 PP, 10 TVP) pszi-regeneráció (#66, 12 PP, 5 TVP)
felejtés (#68, 5 PP, 5 TVP) kí koncentráció (#69, 14 PP, 5 TVP) agyletapogatás (#70, 16 PP, 2 TVP)
szürkeáll. aktiv (#71, 20 PP, 5 TVP) mentális pajzs (#72, 9 PP, 5 TVP) pszi fejlesztés (#73, 20 PP, 10 TVP)
molekulaátrendezés (#74, 10 PP, 5 TVP) agykorbács (#97, 6 PP) pszi-acéltorony (#98, 8 PP)
tudatkutatás (#99, 20 PP, 10 TVP) térképelemzés (#104, 20 PP, 10 TVP) kontinuum-tágítás (#105, 60 PP, 10 TVP)
tudatrombolás (#111, 25 PP) pszi-gyűjtés (#112, 300 PP, 30 TVP) pszi-ernyő II (#113, 10 PP, 3 TVP)
agybénítás (#114, 10 PP) pszi-konverzió (#115, 50 PP, 20 TVP) az elme fölénye (#116, 10 PP, 5 TVP)
szuperpszi kif. (#117, 400 PP, 60 TVP) teljes őrület (#118, 12 PP) térképelemzés II (#119, 80 PP, 40 TVP)
nagyobb agypajzs (#120, 15 PP, 5 TVP) direkt kontaktus I (#121, 35 PP) direkt kontakt. II (#122, 45 PP)
az elme hatalma (#123, 15 PP, 5 TVP) a möszék kiirtása (#189, 8 PP, 5 TVP) igazlátás (#190, 3 PP)
ragály (#191, 5 PP, 5 TVP) gyors pihenés (#194, 0 PP) pszi-konverzió II (#195, 20 PP, 15 TVP)
az agy kifacsarása (#197, 14 PP) agybénítás II (#246, 15 PP) elme dominanciája (#247, 20 PP, 5 TVP)
fehérál.roncsolása (#248, 22 PP) spirituális ext. (#249, 0 PP)
Alakváltó és tudati képességeid
kisebb tűzlehelet (#110, 2 ÉP) nagyobb tűzlehelet (#150, 5 ÉP) pszi kő kreálása (#151, 30 ÉP, 30 TVP)
Ősteológia varázslataid
megifjodás (#309, 200 VP, 10 TVP) isteni eledel (#326, 70 VP, 6 TVP)
Butaság ára beállítás: teológia: +12 vp 13 költség alatt; taumaturgia: +12 vp 13 költség alatt;
A varázslatok tanulására elkölthető: 250 kör eleji VP regeneráció.

JELENLEG RAJTAD LEVŐ AKTÍV VARÁZSLATOK ÉS PSZI HATÁSOK
vámpirizáció (#1) Pörhemór köre (#205) (142,2,1) áldomás (#6) méregsemlegesítés (#14)
óriáserő (#53) csupasz izom (#28)

TÁMADÓ ÉS VÉDEKEZŐ VARÁZSLATOK LISTÁJA
Feltételes varázslat-használat
30. és magasabb szintűek ellen
Támadó varázslatok (aktív: 3, max: 10)
puha ütés (#60), éjfattyak végzete (#260), bo'adhun csapás (#266)
Védekező varázslatok (aktív: 2, max: 10)
agytaposás (#180), tompítás (#40)
Feltételes támadó varázslatok (aktív: 53, max: 59 - védekező varázslatokkal együtt)
pusztító végzet (#106) >> káoszszellem (#472) pusztító végzet (#106) >> tleikan házőrző (#507)
pusztító végzet (#106) >> sötét ülnök (#508) pusztító végzet (#106) >> kreiton idéző (#510)
pusztító végzet (#106) >> tleikan hajadon (#533) pusztító végzet (#106) >> tleikan ölőművész (#535)
pusztító végzet (#106) >> kreiton jótündér (#538) pusztító végzet (#106) >> shokara bogár (#436)
pusztító végzet (#106) >> kreiton lich (#536) nagyobb tűzlehelet (#150) >> tleikan hadúr (#509)
pusztító végzet (#106) >> szellemdarázs (#481) pajzszúzás (#251) >> pszionikus entitás (#553)
direkt kontakt. II (#122) >> részeg kalandozó (#187) bo'adhun csapás (#266) >> kisebb jégisten (#662)
bo'adhun csapás (#266) >> ősöreg hósárkány (#663) puha ütés (#60) >> férfiak (#998)
puha ütés (#60) >> nők (#999) bo'adhun csapás (#266) >> tleikan behemót (#511)
tűzgolyó (#155) >> fagybehemót (#660) bo'adhun csapás (#266) >> ezerszemű bestia (#288)
bo'adhun csapás (#266) >> sötét kaszás (#591) halálos érintés (#271) >> tl'urlang vadász (#610)
halálos érintés (#271) >> ml'othag szürcsölő (#415) halálos érintés (#271) >> árnytündér csontváz (#629)
halálos érintés (#271) >> végzetes szójer (#631) pusztító végzet (#106) >> garmhegyi szerzetes (#599)
halálos érintés (#271) >> tleikan rémeb (#626) bo'adhun csapás (#266) >> takarító (#609)
halálos érintés (#271) >> eldüeni vándor (#601) halálos érintés (#271) >> baljós árny (#588)
bo'adhun csapás (#266) >> ősöreg Tguarkhan (#727) jégoszlop (#231) >> ősöreg taalruherceg (#718)
halálos érintés (#271) >> ryuku orgyilkos (#942) tűzeső (#61) >> Wart (#5667)
jégoszlop (#231) >> gnóm szolgáló (#943) halálos érintés (#271) >> ryuku tolvaj (#883)
halálos érintés (#271) >> teriád törzsfő (#805) halálos érintés (#271) >> kithszaki orgyilkos (#843)
halálos érintés (#271) >> ryuku sorkatona (#828)
Feltételes védekező varázslatok (aktív: 53, max: 59 - támadó varázslatokkal együtt)
elektromos pajzs (#51) >> fényes griff (#952) agytaposás (#180) >> hoarián sámán (#834)
fürgülés (#92) >> gnóm szolgáló (#943) árnyak segítsége (#270) >> ősöreg taalruherceg (#718)
árnyak segítsége (#270) >> ősi asszimiláció (#717) varázsvédelem II (#108) >> tlopedmuk (#584)
agytaposás (#180) >> energiaelementál (#577) fürgülés (#92) >> ősöreg hósárkány (#663)
agytaposás (#180) >> kisebb jégisten (#662) fürgülés (#92) >> fagybehemót (#660)
pszi-acéltorony (#98) >> pszionikus entitás (#553) agytaposás (#180) >> márvány fagyúr (#657)
varázsvédelem (#34) >> elemi pulzátor (#440) varázsvédelem (#34) >> shokara bogár (#436)

ISTENI KÜLDETÉSEID
1.) Fosztogass végig tíz drakolder csatamezőt! (számláló: 1)
2.) Immunitáskövek? Bah, ilyesmire nincs szükségünk! Áldozz fel hármat a szívemtől legmesszebb állóból oltáromnál!
3.) Várlak audenciára - kerülj hozzám olyan közel, mint még soha életedben!

HŐSTETTEID
A quwarg rajzásban leölt quwargjaid: 1 élőholt, 6 rohamosztagos, 4 ősmágus, 1 anyakirálynő, 1 ősquwarg.
Olimpiai helyezéseid: harmadik hely az 5. kategóriában a XI. olimpián.
Eddigi legjobb helyezésed az alanori íjász- és dobóversenyen: 21. Legjobb pontszámod: 144.

A FORDULÓ ELEJÉN MÉG MEGVOLT...
1 álompor (#396) 11 aranyrög (#1251) 2 deus ex machina (#1)
2 extra takarmány (#1360) 1 hoarián vállkendő (#1448) 1 jokonbia ág (#1477)
1 kajmánhús (#1457) 4 kaktuszbogyó (#429) 5 karbin plazma (#199)
3 küklopsz szem (#643) 10 madártoll (#112) 2 nyílvessző (#108)
17 pirkit (#153) 2 quwarg igazgyöngy (#912) 1 sallank karom (#128)
2 sötét ital (#284) 4 spiritusz (#170) 1 sullár hólyag (#168)
19 vas dobónyíl (#189) 102 víz (#27) 3 zöld üveg (#82)

EBBEN A FORDULÓBAN KERÜLT HOZZÁD...
2038 arany (#50) 2 bahrot bőr (#938) 1 dzsumbujharcos bóla (#1458)
2 ezüstdarab (#326) 1 hoarián bőröv (#1341) 31 kaja (#2)
9 katonai kötszer (#1508) 16 kerek kő (#19) 4 pókláb (#1378)
1 pszi kő (#248) 4 rozsomákszőr (#1510) 1 ryuku függő (#1322)
1 ryuku nyaklánc (#1325) 1 ryuku védőkenőcs (#1154) 1 szerencse gyűrűje (#1391)
6 szögletes kő (#17) 27 teriád féreg (#1276) 2 teriád nyílvessző (#1287)
4 vasérc (#152)


Változások a Túlélők Földjén a legutóbbi fordulód óta...


* A katonai kötszerre eddig sajnos nem hatottak a gyógyító tárgyakra ható effektek (pl. felcsermanó vagy az átok varázslat). Mostantól fognak.
* Mostantól a "meghalás" milyenségének állításához (H 1 999) nem szükséges, hogy deus ex machina a karakternél legyen.

Üzenet küldése a karakternek