670. forduló, 672. forduló, Sauron Junior összes nyilvános fordulója
Fordulóm kinézete legyen.
Kövesd a Túlélők Földje levelezős szerepjátékot: érdekességek, friss információk a Facebook oldalunkon! http://www.facebook.com/tulelokfoldje

TÚLÉLŐK FÖLDJE

Betáplálva: 2006. jún. 26. 12h:16'
EZ A 672. JÁTÉKHETED, 671. FORDULÓD
673. játékheted kezdete: júl. 3.
A következő fordulódat azonnal betápláljuk, amint megkapjuk.
EXT - Már megkaptad az extra fordulót!
E-mail!
KALANDOZÓ: #2226
SZÁMLA : XXXX

SAURON JUNIOR KALANDJAI


4 nap telt el azóta, hogy letáboroztál a [360,66] koordinátán.
A táborozás 1. napján összefutsz Acinonyx Jubatusszal. Sheran teljhatalmú megbízottja és jobbkeze. Tagja az Igaz Barátok Rendjének. Egy bársony övsálat, egy bo'adhun gyűrűt, egy bűzölgő csizmát, egy drag'kór fülkarikát, egy drakolder gyűrűt, egy kreiton palástot, egy Luthius karkötőjét, egy mihlanil medált, egy Mutáns koronát, egy natharion talizmánt, egy örökkéval. topázát, egy ősmágus fülbevalóját, egy Ovgun nyakláncát, egy rizspapír-vértet, egy rogalhal csuklópántot, egy ryuku függőt, egy Teremtő koronáját, egy virág szimbólumot, egy Vlagyimir gyűrűjét, egy yiang csuklópántot, egy yiang kesztyűt, egy yiang köpenyt, egy yiang mellényt, egy yiang nadrágot és egy yiang vállvédőt visel. Felszerelését egy triklem drakolder trófea, egy Nap bírája trófea és egy vtoeken döntőbíra trófea színesíti. Ő is a te K.T.-dbe tartozik. Bal kezében egy kyorgölő pengét tart. Lőfegyvere egy vas dobónyíl. Auráját érzékelve máris tudod, semleges, mint a Tiéd. Köszöntitek egymást, aztán tovább.
Az előre megbeszélt időpontban találkozol társaiddal, hogy közös kalandban vegyetek részt. A találkozóra a következő kalandozók jöttek el rajtad kívül: Acinonyx Jubatus. Már messziről kiszúrjátok a fura trollt. Egy hatalmas láda mellett ácsorog, és igen türelmetlennek látszik. Közelebb masíroztok. Acinonyx Jubatus megszólítja őt.
- Nos itt vagyunk. Ez az a csomag? - kérdezi a trollt, köszönés helyett.
- Jahm, ez az. Más már nem jön, remélem - mondja a troll és kiköp. Pont a lábad elé! - Nos, tudjátok, mi ez? Egy teleportkapu varázstekercs! - mondja sejtelmesen, és egy összegöngyölt, sárgás pergament halászik elő köpönyege zsebéből. Persze egyikőtök sem hallott még erről az állítólagos tekercsről, így csak összenéztek, és érdeklődve hallgatjátok. - Ezt a ládát kell átkísérnetek a kapun, és a túloldalon átadni a címzettnek, egy... höhöhö... igen kedves barátomnak. Segítsetek neki kicsomagolni! A kaput én fogom megnyitni, a dobozt pedig ti viszitek, és én itt fogok várni. Az átjáró mindössze néhány percig aktív, ezért igyekezzetek! Remélem minden világos. Vegyetek elő fejenként két varázskövet!
Előveszel, és a tenyeredben görgetni kezdesz két varázskövet.
- Felőlem mehetünk - mondod. A troll nem sokat variál. Odaáll közvetlenül a láda mellé, és egyszerűen elszakítja a tekercset, miközben kimond néhány érthetetlen szót. A kapu a semmiből jelenik meg, és sajnos nem láthattok át rajta a túloldalra.
- No, kapjátok el! Mire vártok? - vakkantja a fickó, mire együttes erővel átgördítitek a ládát a nyíláson. - Ne feledjétek a kicsomagolást. És igyekezzetek! - szól utánatok.
Mikor átléptek a kapun, még hallani véled a gúnyos röhögését. De nincs időtök meglepődni. Egy Thargodan mágustorony fogadótermében álltok, és épp egy tanácskozást zavart meg érkezésetek! Mielőtt bármit tehetnél a védelmed érdekében, egy energianyaláb csapódik beléd. 259 életpontot sebződtél. Úgy tűnik efféle csapdák védik a termet az illetéktelen behatolóktól. Védenetek kell magatokat! Nem lesz könnyű az elkövetkező pár perc, az ellenfelekből neked három Thargodan mágus jut.

Röpke számítás után konstatálod, hogy első Thargodan mágus van a legközelebb, őt támadod először. Nem árt az elővigyázatosság! Egy agytaposás varázslattal készülsz a csatára. Morgan szilánkja gyógyít (+4 életpont).
[első Thargodan mágus:] A halálraítélt, aki veled szemben áll, küszködik életéért: elmormol egy elektromos pajzs varázst. [második Thargodan mágus:] Ellenfeled varázstudó! Elmond magára egy elektromos pajzs varázslatot. [harmadik Thargodan mágus:] Ellenfeled elektromos pajzs varázslattal készül a csatára.
Távolról bo'adhun csapás varázslatot lősz a másikra. Semmi hatás! (elektromos pajzs van rajta.) A szilánk működik (+4 életpont). [első Thargodan mágus:] Egy nekromanta csókja varázslattal köszönt csatapartnered. Az agytaposásnak köszönhetően a varázslat kudarcot vallott! Távolról nekromanta csókja varázslatot lő rád a másik. 66 életpontot vesztettél. Az ellenfél gyógyult. Mélyen koncentrálva, ellenfeled megidéz egy nekromanta csókja varázslatot, majd rád küldi. 66 életpontot vesztettél. Az ellenfél gyógyult. [második Thargodan mágus:] Ellenfeled egy kézmozdulatot tesz, majd ellő egy Asylux csapdája varázslatot. Szerencsére nem hatott rád. Ellenfeled mormol, majd ujjaiból kirepül egy sorvasztás varázslat. Az agytaposásnak köszönhetően a varázslat kudarcot vallott! Ellenfeled sorvasztás varázslatot lő rád. Az agytaposásnak köszönhetően a varázslat kudarcot vallott! [harmadik Thargodan mágus:] Egy nekromanta csókja varázslattal köszönt csatapartnered. 64 életpontot vesztettél. Az ellenfél gyógyult. Egy Asylux csapdája varázslattal köszönt csatapartnered. A támadása szerencsére hatástalan volt. Ellenfeled támadó varázslatot alkalmaz: szárazság varázslatot lő rád. Az agytaposásnak köszönhetően a varázslat kudarcot vallott!
Vas dobónyilat markolva becélzod a mozgó célpontot. Elrepül 7 vas dobónyíl. Alaposan megsorozod a Thargodan mágus testét. (7 támadással 409 életpontot sebezve.) Fegyvert váltasz: előkapod a kyorg hosszúpengét.
Kyorg hosszúpengével többször mélyen végigmetszed a Thargodan mágus testét. (5 támadással 534 életpontot sebezve.) Vámpirizálsz (+107 életerő). Naginatával kicsit megsebzed a Thargodan mágus bal vállát. (1 támadással 90 életpontot sebezve.) Vámpirizálsz (+19 életerő). [első Thargodan mágus:] Ellenfeled Asylux átka varázslatot lő rád. Az agytaposásnak köszönhetően a varázslat kudarcot vallott! Mélyen koncentrálva, ellenfeled megidéz egy szárazság varázslatot, majd rád küldi. Az agytaposásnak köszönhetően a varázslat kudarcot vallott! Ellenfeled mormol, majd ujjaiból kirepül egy energiaspirál varázslat. Az agytaposásnak köszönhetően a varázslat kudarcot vallott! [második Thargodan mágus:] Egy Asylux átka varázslatot dob rád a másik. A támadása szerencsére hatástalan volt. Ellenfeled sorvasztás varázslatot lő rád. Semmi eredménye! Ellenfeled mormol, majd ujjaiból kirepül egy méregfelhő III varázslat. A támadásnak - hála az égnek - semmi eredménye sem volt. [harmadik Thargodan mágus:] Ellenfeled mormol, majd ujjaiból kirepül egy Asylux átka varázslat. A támadásnak - hála az égnek - semmi eredménye sem volt. Egy sorvasztás varázslattal köszönt csatapartnered. Semmi eredménye! Egy sorvasztás varázslattal köszönt csatapartnered. A támadásnak - hála az égnek - semmi eredménye sem volt. [első Thargodan mágus:] Az első Thargodan mágus összecsuklik, majd megpróbál feltápászkodni, de végleg elhagyja az ereje, és elterül. Megölted. Úgy döntesz, második Thargodan mágus lesz a következő áldozatod.
Kyorg hosszúpengével többször mélyen végigmetszed a Thargodan mágus lilán pulzáló lábát. (6 támadással 639 életpontot sebezve.) Vámpirizálsz (+128 életerő). Naginatával több döféssel felnyársalod a Thargodan mágus testét. (3 támadással 271 életpontot sebezve.) Vámpirizálsz (+55 életerő). [második Thargodan mágus:] Üdvözlésképpen egy Asylux átka varázslatot ereszt meg irányodba ellenfeled. Az agytaposásnak köszönhetően a varázslat kudarcot vallott! Ellenfeled mormol, majd ujjaiból kirepül egy energiaspirál varázslat. 86 életpontot vesztettél. Egy Asylux átka varázslatot dob rád a másik. Semmi eredménye! [harmadik Thargodan mágus:] Üdvözlésképpen egy Asylux átka varázslatot ereszt meg irányodba ellenfeled. Semmi hatás! Ellenfeled néhány elegáns kézmozdulata után már süvít is feléd egy Asylux csapdája. Szerencsére nem hatott rád. Egy méregfelhő III varázslatot dob rád a másik.
Semmi eredménye! [második Thargodan mágus:] Véres nyál csordul ki a második Thargodan mágus száján, majd halk hörgéssel a porba hull. Mivel harmadik Thargodan mágus áll legközelebb hozzád, ő lesz a következő ellenfeled.
Kyorg hosszúpengével kegyetlenül összevagdalod a Thargodan mágus fejét. (6 támadással 655 életpontot sebezve.) Vámpirizálsz (+132 életerő). Naginatával jól megszurkálod a Thargodan mágus testét. (3 támadással 256 életpontot sebezve.) Vámpirizálsz (+52 életerő). [harmadik Thargodan mágus:] Ellenfeled támadó varázslatot alkalmaz: Asylux átka varázslatot lő rád. Semmi hatás! Ellenfeled mormol, majd ujjaiból kirepül egy méregfelhő III varázslat. Szerencsére nem hatott rád. Ellenfeled egy kézmozdulatot tesz, majd ellő egy Asylux átka varázslatot. Szerencsére nem hatott rád. [harmadik Thargodan mágus:] A szörny még egy utolsó halálüvöltést hallat, majd eldől.
Megpróbálsz minél többet összegyűjteni az ellőtt lövedékekből. 7 vas dobónyilat találsz meg, amelyet még használni tudsz. [első Thargodan mágus:] 8143 tapasztalati pontot kaptál. A következő kincseket találtad: egy kék orchidea [kék orchidea ládikóba-> (310,64)-> 4 arany, -2 ÉP] és egy karbin plazma. [második Thargodan mágus:] 8143 tapasztalati pontot kaptál. Kincs! KIIINCS! Lássuk, mire bukkantál: 2 púderkő és 2 csuklyavirág [csuklyavirág ládikóba-> (310,64)-> 2 arany, -2 ÉP]. [harmadik Thargodan mágus:] 8143 tapasztalati pontot kaptál. Érdemes volt keresni: kincsre bukkansz! A zsákmány 2 sáfránypor és 2 csuklyavirág [csuklyavirág ládikóba-> (310,64)-> 2 arany, -2 ÉP]. Megújítod a vámpirizáció varázslatot. [-23 varázspont.] Gyógyulsz (+4 életpont). Megújítod az áldomás varázslatot. [-20 varázspont.] A szilánk működik (+4 életpont). {Csatastatisztika; sebzés: 2854, sebződés: 288, gyógyulás: 509, összesen: +221 ÉP}


Acinonyx Jubatus három Thargodan mágus vérét vette. Egy Thargodan mágustorony? Végül is mindegy. Csak kicsomagoltok, és ennyi. A meló az meló. Gyorsan nekifogtok és szétkapjátok a deszkaládát. Iszonyú ronda, lila férgek vonaglanak elő belőle! Az istenekre! Ezek mágiafalók, és legalább harminc darab! Néhány féreg pont közétek, és a teleport kapu közé kerül! Nincs mese, el kell pusztítani őket, különben felzabálják a kaput, és akkor nektek befellegezett! Ellenfeled két mágiafaló lesz. (ld. enc.)

Elsőnek első mágiafalót támadod majd. Védekezésképp villámgyorsan felhúzol egy agytaposás varázst. Morgan szilánkja gyógyít (+4 életpont). [első mágiafaló:] Egy elnyelés rúnavarázst mormol el ellenfeled. [második mágiafaló:] Ellenfeled elnyelés varázslattal készül a csatára. Az elnyelés kiolt minden védekező varázslatot.
Ellenfeledre bo'adhun csapás varázslatot lősz. A varázslat sebzés helyett gyógyít a lényen 120 életpontot. Gyógyulsz (+4 életpont). [első mágiafaló:] Üdvözlésképpen egy mágiatörés varázslatot ereszt meg irányodba ellenfeled. A támadásnak - hála az égnek - semmi eredménye sem volt. [második mágiafaló:] Ellenfeled egy kézmozdulatot tesz, majd ellő egy mágiatörés varázslatot. Szerencsére nem hatott rád.
Teli erőből vas dobónyilat dobsz az ellenfeledre. Elrepül 7 vas dobónyíl. Pár lövedéked átjárja a mágiafaló testét. (7 támadással 414 életpontot sebezve.) [első mágiafaló:] Egek! Mekkorát kputtyintott ez a mocsok! Haha, micsoda mázli! Ezt megúsztad. [második mágiafaló:] A szörny irtózatosat kputtyint. Huh, szerencsére nem észlelsz semmi hatást.
Fegyvert váltasz: előkapod a kyorg hosszúpengét. Felkészülsz a spirituális extenzióra.
Kyorg hosszúpengével kegyetlenül összevagdalod a mágiafaló testét. (5 támadással 534 életpontot sebezve.) Vámpirizálsz (+107 életerő). Naginatával jól megszúrod a mágiafaló testét. (1 támadással 94 életpontot sebezve.) Vámpirizálsz (+19 életerő). [első mágiafaló:] Az első mágiafaló csápja eltalálja a bokádat. (1 támadástól 3 életpontot vesztesz.) Az első mágiafaló meglegyinti a csápjával a nyakadat. (1 támadástól 3 életpontot vesztesz.) Csápjával megérint az első mágiafaló. (1 támadástól 3 életpontot vesztesz.) [második mágiafaló:] A második mágiafaló csápjával megpöccinti a válladat. (1 támadástól 3 életpontot vesztesz.) Varázsenergiát vesztesz. (-8 varázspont.) A szörny csápja feléd sújt, de Te fürgén félreugrasz. Csak súrol az ütés. (1 támadástól 3 életpontot vesztesz.) Varázsenergiád szökik! (-9 varázspont.) Csápjával megérint a második mágiafaló. (1 támadástól 3 életpontot vesztesz.) A lény varázsenergiádat szívja, ezáltal erősítve magát. (-8 varázspont.) [első mágiafaló:] Ennyi! A másik kigúvadt szemmel borul a földre. Meghalt. Következő célpontod második mágiafaló lesz.
Kyorg hosszúpengével párszor kilyukasztod a mágiafaló testét. (6 támadással 636 életpontot sebezve.) Vámpirizálsz (+128 életerő). Naginatával jól megszurkálod a mágiafaló fejét. (2 támadással 173 életpontot sebezve.) Vámpirizálsz (+35 életerő). [második mágiafaló:] A második mágiafaló csápja eltalálja a bokádat. (1 támadástól 3 életpontot vesztesz.) A második mágiafaló csápjával megpöccinti a válladat. (1 támadástól 3 életpontot vesztesz.) A második mágiafaló csápjával megpöccinti a válladat. (1 támadástól 3 életpontot vesztesz.) [második mágiafaló:] A szörny még egy utolsó halálüvöltést hallat, majd eldől.
Megpróbálsz minél többet összegyűjteni az ellőtt lövedékekből. 7 vas dobónyilat találsz meg, amelyet még használni tudsz. [első mágiafaló:] 6868 tapasztalati pontot kaptál. [második mágiafaló:] 6868 tapasztalati pontot kaptál. Megújítod a vámpirizáció varázslatot. [-23 varázspont.] Gyógyulsz (+4 életpont). Megújítod az áldomás varázslatot. [-20 varázspont.] A szilánk működik (+4 életpont). {Csatastatisztika; sebzés: 1851, sebződés: 27, gyógyulás: 305, összesen: +278 ÉP}


Acinonyx Jubatus három mágiafaló életét vette időközben. A mágiafalók szerteszélednek, és minden varázserőt tartalmazó tárgyat felzabálnak! Egyszercsak egy hatalmas Thargodan jelenik meg a semmiből. Rátok se hederít, hanem gyorsan körbejár, és valami furcsa, fehér port szór a férgekre, amitől azok szinte azonnal összetöpörödnek, és kiszáradnak! Csak aszott gubók maradnak belőlük. A látvány annyira leköt benneteket, hogy el is felejtetek lelécelni. Persze most már bánhatjátok!
Acinonyx Jubatusszal csapatban küzdesz. Ellenfeletek egy Thargodan főmágus!

Acinonyx Jubatus gyorsan felrak egy energiaburok varázslatot. Hatalmadat demonstrálandó, mormolni kezdesz. Létrejött egy agytaposás. A szilánk működik (+4 életpont). Potenciális célpontod gyorsan felrak egy elektromos pajzs mágiát.
Acinonyx Jubatus üdvözlésképpen egy méregfelhő varázslatot ereszt meg az ellenfél irányába. [Thargodan főmágus:] 145 életpontot sebzett. Az ellenfél öklendezni kezd.
Az agytaposásnak köszönhetően a varázslat kudarcot vallott! Egy bo'adhun csapás varázslattal köszöntöd a másikat. Semmi eredménye! (elektromos pajzs védte meg a nyomorultat.) Gyógyulsz (+4 életpont). Egy méregfelhő III varázslatot dob felétek a másik. [Acinonyx Jubatus:] Semmi eredménye! Semmi eredménye! Az ellenfél mormol, majd ujjaiból kirepül egy Asylux átka varázslat, ami Acinonyx Jubatust célozza. Semmi hatás! Az ellenfél támadó varázslatot alkalmaz: szárazság varázslatot lő Acinonyx Jubatus felé. Nem hatott rá. Távolról sorvasztás varázslatot lő Acinonyx Jubatus irányába a másik. A támadása hatástalan volt.
Acinonyx Jubatus vas dobónyilat ragadva megsorozza az ellenfelet. Elrepül 7 vas dobónyíl. Több lövedéke átfúrja a Thargodan főmágus lilán pulzáló lábát. (7 támadással 429 életpontot sebezve.) Mielőtt közelharcba bocsátkoznál, vas dobónyilat ragadva megsorozod ellenfeledet. Elrepül 7 vas dobónyíl. Több lövedéked átfúrja a Thargodan főmágus lilán pulzáló lábát. (7 támadással 416 életpontot sebezve.) Felkészülsz a spirituális extenzióra.
Ököllel Acinonyx Jubatus gyilkos csapásokat szórva összezúzza a Thargodan főmágus fejét. (9 támadással 1413 életpontot sebezve.) Kyorgölő pengével Acinonyx Jubatus mély sebeket nyitva megvagdossa a Thargodan főmágus lábát. (4 támadással 305 életpontot sebezve.) Tleikan nyárssal épp hogy megszúrod a Thargodan főmágus fejét. (1 támadással 127 életpontot sebezve.) Vámpirizálsz (+26 életerő). Távolról jégcsóva varázslatot lősz a másikra. 36 életpontot sebeztél. Naginatával kicsit megsebzed a Thargodan főmágus bal karját. (1 támadással 99 életpontot sebezve.) Vámpirizálsz (+20 életerő). Az ellenfél mormol, majd ujjaiból kirepül egy Asylux átka varázslat, ami Acinonyx Jubatust célozza. A támadásnak semmi eredménye sem volt. Az ellenfél egy kézmozdulatot tesz Acinonyx Jubatus felé, majd ellő egy szárazság varázslatot. Semmi eredménye! Az ellenfél egy kézmozdulatot tesz Acinonyx Jubatus felé, majd ellő egy szárazság varázslatot. Semmi eredménye! A szörny még egy utolsó halálüvöltést hallat, majd eldől.
Megpróbálsz minél többet összegyűjteni az ellőtt lövedékekből. 7 vas dobónyilat találsz meg, amelyet még használni tudsz. 10832 tapasztalati pontot kaptál. Közös döntés alapján te kutatod át a szörnyet. Átvizsgálod a testet. Úgy tűnik, alkalmasan betápoltál. Szerzeményed: 1 kyorg lepel. Megújítod a vámpirizáció varázslatot. [-23 varázspont.] Gyógyulsz (+4 életpont). Megújítod az áldomás varázslatot. [-20 varázspont.] Morgan szilánkja gyógyít (+4 életpont). {Csatastatisztika; sebzés: 678, sebződés: 0, gyógyulás: 62, összesen: +62 ÉP, összes sebzés: 2970, összes sebződés: 0}

Sajnos a manafaló férgek minden valamire való zsákmányt elpusztítottak, a kapu pedig lassan zsugorodni kezd. Nincs idő fosztogatni! Az épületből mindenfelől dühös hörgések, és kiáltások közelednek. Semmi más érték nincs itt, mint az egyik polcon egy valamiképp épen maradt kis faládikó. Az osztozás után neked 2 mágusok itala, 1 lélekkő (ld. enc.) és 2 szithon vérfókusz (ld. enc.) jut. (Acinonyx Jubatus 2 mágusok italával, 1 lélekkővel és 2 szithon vérfókusszal lett gazdagabb.) Épp az utolsó pillanatban léptek át a kapun, mielőtt az végleg bezárulna mögöttetek. A troll bezzeg nincsen sehol! Megpattant az aljas, a pénzetekkel együtt! Ünnepélyes esküt tesztek, hogy ezt még leveritek a káoszpapon, aztán visszatértek a táborhelyetekre.
114000 tapasztalati pontot kaptál. [50 TVP-t használtál fel.]
Az 1. napon összefutsz Seuso di Pelsoval. Egy árnygyűrűt, egy árnyszőttest, egy bársony övsálat, egy drag'kór fülkarikát, egy drakolder gyűrűt, egy gólemgyűrűt, egy gyémánt védőgyűrűt, egy kreiton palástot, egy moa csiptetőt, egy moa karkötőt, egy moa nadrágot, egy moa sisakot, egy moa vállapot, egy moa védőkesztyűt, egy napmedált, egy natharion talizmánt, egy Notermanthi amulettet, egy óriás fülbevalót, egy örökkéval.kristályát, egy ősi csizmát, egy ősi karkötőt, egy ősi nyakláncot, egy ősi páncélt, egy ősmágus fülbevalóját, egy regeneráló övet, egy Rettegés Köpenyét, egy rogalhal csuklópántot, egy ryuku hüvelykgyűrűt és egy Teremtő koronáját visel. Felszerelését egy élőholt drakolder trófea, egy Dl'orkhaugruk trófea és egy Nap bírája trófea ékesíti. Valamilyen szövetség tagja, jelvénye: egy halványan vibráló nyunyónyűvő vikócmajom. Jobb kezében egy vámpírölőt, bal kezében egy moa hárítópajzsot tart. Lőfegyvere egy vas dobónyíl. Nem kell gyalog mászkálnia: pacija egy szelíd pikkelyes ptog. Tisztán érzed auráját: a jó ártatlan tisztaságával ragyog. Üdvözlitek egymást, aztán ki-ki folytatja a maga útját.
Az 1. napon összeakadsz Annakkal. Sheran lényének egy nagyobb része. Egy árnygyűrűt, egy bársony övsálat, egy drag'kór fülkarikát, egy drakolder gyűrűt, egy értépő sarkantyút, egy háború gyűrűjét, egy halálhozó karkötőjét, egy hósárkánybőr csizmát, egy inváziós amulettet, egy kreiton palástot, egy mihlanil medált, egy moa csiptetőt, egy moa karkötőt, egy moa köntöst, egy moa nadrágot, egy moa sisakot, egy moa vállapot, egy moa védőkesztyűt, egy moa védőmellényt, egy natharion talizmánt, egy Notermanthi amulettet, egy óriás fülbevalót, egy örökkéval. topázát, egy ősmágus fülbevalóját, egy regeneráló övet, egy rogalhal csuklópántot, egy Teremtő koronáját, egy tűzhaj diadémet, egy virág szimbólumot és egy Vlagyimir gyűrűjét visel. Büszkén hordja a varkaudar invázió vas emlékérmét. Jelvényei: Naprend (a Chara-din elleni harcért). Fegyverzetét egy élőholt drakolder trófea, egy triklem drakolder trófea és egy tleikan rémeb trófea díszíti. Hovatartozását apró jelvény mutatja: MOSOLYGÓ RETTENET RÓZSASZÍN BUGYIBAN. Jobb kezében egy teriád kardot, bal kezében egy Zarknod szemét tart. Lőfegyvere egy vas dobónyíl.
Köszöntitek egymást, aztán tovább.
A 4. napon találkozol egy vörös, copfos hajú, zöld szemű elf nővel. A bőre kreolszínű. Elenios személyes tanácsadója. Egy Batharak vállemezét, egy bozontfonatot, egy drakolder gyűrűt, egy gólem talizmánt, egy hósárkánybőr csizmát, egy játékmesteri palástot, egy Luthius karkötőjét, egy Morgan sipkáját, egy Natharion amulettet, egy Natharion karkötőt, egy óriás fülbevalót, egy óriások övét, egy örökkéval. zafírját, egy őselemek köpenyét, egy ősmágus fülbevalóját, egy Raia csataszoknyáját, egy Rughar gyűrűjét, egy szem szimbólumot és egy Urgod kesztyűjét visel. Felszerelését egy Ylgoroth trófea, egy Shengoroth trófea és egy triklem drakolder trófea ékesíti. Valamilyen szövetség tagja, jelvénye: csőrében mákrózsát tartó galamb. Jobb kezében egy vámpírölőt, bal kezében egy cápafogat tart. Lőfegyvere egy tünde íj. Nem kell gyalog mászkálnia: pacija egy szelíd tüskés gigaféreg. Teherhordója is van: egy eszement trappoló! Szegény állat majd megszakad. Egy sárgarigó repked körülötte. Érzékeled auráját: tisztán tündököl. Egy jó jelleművel állsz szemben! Nem tűnik túl barátságosnak. Odébbállsz.
A 4. napon összefutsz egy fekete, rövid hajú, szürke szemű kobudera férfival. Bőre a sírok márvány fehérjét idézi. Tharr korlátlan hatalmú főpapja. Egy arany papi karkötőt, egy értépő sarkantyút, egy gyémánt védőgyűrűt, egy háború gyűrűjét, egy hoarián bőrnadrágot, egy hósárkánybőr csizmát, egy Huddens kesztyűjét, egy két kard szimbólumot, egy Khór maszkját, egy mágusköpenyt, egy örökkéval.gyémántját, egy Ovgun nyakláncát, egy rémbőr tarkóvédőt, egy Rhatt páncélját, egy ryuku derékszíjat, egy ryuku függőt, egy ryuku hüvelykgyűrűt, egy ryuku ökölgyolcsot, egy ryuku vállvédőt, egy teriadan karkötőt, egy Tharr Keresztjét és egy zafír fülbevalót visel. Büszkén hordja a varkaudar invázió vas emlékérmét. Ruházatát egy kisebb quwarg isten trófea, egy térfaló trófea és egy mópat fatty trófea ékesíti. Egy szövetséghez tartozik, mutatja a ruhájára festett jel: egy eltaposott quwarg. Övén 4 kalandozóskalp fityeg! Lőfegyvere egy hosszú íj. Hátasa egy idomított quwarg harcos. Teherhordója is van: egy quwarg királynő! Szegény állat majd megszakad. Csicskása egy élőholt quwarg. Éppen a gazdája hátát masszírozza. Összebarátkoztok egymással. Az ő neve Kasul Herolf. Bizalmas homlokérintésetek lehetővé teszi, hogy a későbbiekben is kapcsolatot tarthassatok fenn. Megszólal: " Remélem Te is kivetted részed a Quwarg irtásban!" Örömmel tapasztalod aurátok egymásra gyakorolt pozitív hatását (+8 varázspont).
A 4. napon összeakadsz Dzsoki a gonosszal. Fairlight félisten hatalmú szolgája. Egy angyalok gyűrűjét, egy arany papi karkötőt, egy halálhozó talizmánt, egy kvazár páncélt, egy lánckesztyűt, egy mithril sisakot, egy obszidián karkötőt, egy smaragd védőgyűrűt, egy szirén köpenyét, egy villám szimbólumot, egy zafír erőövet és egy zangrozi csizmát visel. Ruházatát egy Notermanthi trófea, egy magnetikus praglonc trófea és egy pszi elementál lord trófea színesíti. Hovatartozását apró jelvény mutatja: egy tornádó örvénylő tölcsére. Jobb kezében egy őstroll agyalót, bal kezében egy pengepajzsot tart.
Üdvözlitek egymást, mint két régi jóbarát. Rövid trécselés után folytatod utadat.
A 4. napon találkozol Spunkmeyerrel. Leah kisebb avatárja. Egy adamantit kesztyűt, egy Batharak vértjét, egy che-vállszalagot, egy drakolder gyűrűt, egy ében talizmánt, egy hókeresztet, egy koponya szimbólumot, egy kotét, egy Luthius karkötőjét, egy Morgan sipkáját, egy óriások övét, egy örökkéval.tűzopálját, egy őselemek köpenyét, egy tolvaj klánjelvényt, egy torz fülkarikát, egy tűzúr csizmáját, egy ulkor kötényt és egy Vlagyimir gyűrűjét visel. Felszerelését egy fagybehemót trófea, egy Folrang trófea és egy Garmhuun familiáris trófea teszi egyedivé. Egy szövetséghez tartozik, mutatja a ruhájára festett jel: Árnymanó feje felett tündöklő glória. Övén 2 kalandozóskalp fityeg! Jobb kezében egy árnyszablyát, bal kezében egy wakizashit tart. Lőfegyvere egy hosszú íj. Hátasa egy idomított élőholt sullár. Teherhordója is van: egy Thargodan csontváz! Szegény állat majd megszakad. Számodra jól felismerhető a körülötte lebegő láthatatlan aura: feketén vibrál. Egy alattomos gonosz! Kérdőn néz Rád, de Te csak távolról végigméred. Továbbmész.
A táborozás alatt valamilyen számodra érthetetlen módon szopókő(vek) került(ek) hozzád. Az aranytermő erszény 138 aranyat termelt. Minden varázserőd visszatért. (+472 varázspont.) Időt cserélsz (+10 TVP, -5 VP). Mély meditáció segít a pszid regenerálásában. (+130 pszi pont.) Erőt merítesz a Közös Tudatból. (+3 tudatpont.) [A két forduló között 3 új/megváltoztatott Encyclopedia Fantasia-t kaptál. (ld. enc.)]

* 1. KP: elmormolod az 53. varázslatot a 188. varázslatot a 26. varázslatot
Fürgén varázsolsz! Csapásaid erősebbek lesznek! (+18 sebzés támadásonként.) [-24 varázspont.] Gyógyulsz (+4 életpont). [2 pontot használtál fel, van még 938. Kapsz 3 VP-t.]
Hihetetlen sebességgel varázsolsz. Kékes fény vonja be bőröd. [-15 varázspont.] A szilánk működik (+4 életpont). [2 pontot használtál fel, van még 936. Kapsz 3 VP-t.]
Beizzik a turbómágia. A varázslat működésbe lép, láthatatlanul védelmezve testedet. [-16 varázspont.] Gyógyulsz (+4 életpont). [2 pontot használtál fel, van még 934. Kapsz 3 VP-t.]

* 2. KP: elmormolod a 165. varázslatot a 88. varázslatot a 209. varázslatot
Fürgén varázsolsz! Esszenciavédelem vonja be tested. [-15 varázspont.] Gyógyulsz (+4 életpont). [2 pontot használtál fel, van még 932. Kapsz 3 VP-t.]
Beizzik a turbómágia. Szétrobbantottál 1 szopókövet! [-21 varázspont.] Morgan szilánkja gyógyít (+4 életpont). A sok gyakorlás növelte tudásodat (+1 teológia). [2 pontot használtál fel, van még 930. Kapsz 3 VP-t.]
Hihetetlen sebességgel varázsolsz. Felkészülsz a vadászatra. [-40 varázspont.] Morgan szilánkja gyógyít (+4 életpont). [2 pontot használtál fel, van még 928. Kapsz 3 VP-t.]

* 3. KP: leveszed/lerakod az 511. tárgyat
Sajnos nincs a birtokodban az a tárgy. [0 pontot használtál fel, van még 928.]

* 4. KP: elmormolod a 224. varázslatot a 220. varázslatot a 28. varázslatot
Szupersebesen mormolsz. Munkád gyümölcsözni fog! [-25 varázspont.] A szilánk működik (+4 életpont). [0 pontot használtál fel, van még 928.]
Gyorsvarázsolsz! (+2 minden tulajdonságodra.) [-25 varázspont.] A szilánk működik (+4 életpont). [2 pontot használtál fel, van még 926. Kapsz 3 VP-t.]
Gyorsvarázsolsz! Izmaid megnőnek, megdagadnak (+22 erő). [-25 varázspont.] A szilánk működik (+4 életpont). [2 pontot használtál fel, van még 924. Kapsz 3 VP-t.]

* 5. KP: kézbeveszed/felveszed az 1041. tárgyat
Ezt már megtetted korábban. [0 pontot használtál fel, van még 924.]

* 6. KP: kézbeveszed/felveszed a 608. tárgyat az 1040. tárggyal a 844. tárgyat
A füledre akasztod az ősmágus fülbevalóját. [0 pontot használtál fel, van még 924.]
Ezt már megtetted korábban. [0 pontot használtál fel, van még 924.]
Ezt már megtetted korábban. [0 pontot használtál fel, van még 924.]

h 1619 használod az 1619. tárgyat
Használod a Tharg. varázskönyvet. Sötéten kavargó aura kezd vibrálni körülötted. (+150 max. ÉP következő táborozásod végéig.) [0 pontot használtál fel, van még 924.]

vv 71 377 147 elmormolod a 71. varázslatot a 377. varázslatot a 147. varázslatot
Hihetetlen sebességgel varázsolsz. Újabb lehetőségek nyílnak meg előtted szürkeállományod kihasználására. [-20 pszi pont.] [2 pontot használtál fel, van még 922. Kapsz 3 VP-t.]
Gyorsvarázsolsz! Aranyszín ragyogás jelenik meg körülötted. [-50 varázspont.] A szilánk működik (+4 életpont). [2 pontot használtál fel, van még 920. Kapsz 3 VP-t.]
Gyorsvarázsolsz! Csillogó energiafelhő jelzi, hogy képes vagy a mágikus teremtmények megsebzésére. [-18 varázspont.] Gyógyulsz (+4 életpont). [0 pontot használtál fel, van még 920.]

h 1602 153 20 használod az 1602. tárgyat
Előveszed az ezüstszelencét és készenlétbe helyezed. A belsejébe 20 pirkitet dobsz. Tudod, mikor kell kinyitni - tárgyaid eltűntek, helyükön 13 ramit követ találsz. [3 pontot használtál fel, van még 917. Kapsz 5 VP-t.]

be 612 bemész a 612. épületbe
Elszántan, keményen lépsz be a viharóriás tanyára. Egy gigantikus viharóriás ül a barlang közepén, épp egy hatalmas húsdarabot rágcsál. Itt az ideje az óriásölésnek!

Néhány mozdulatot teszel, mormolsz, és a következő másodpercben már tompítás vibrál körülötted. Morgan szilánkja gyógyít (+4 életpont). Ellenfeled varázstudó! Elmond magára egy láthatatlan védekező varázslatot. Támadó varázslatot alkalmazol: ellenfeledre bo'adhun csapás varázslatot lősz. Sajnos nem hatott ellenfeledre. (elektromos pajzs védte meg a nyomorultat.) A szilánk működik (+4 életpont). Ellenfeled támadó varázslatot alkalmaz: villámcsapás varázslatot lő rád. 28 életpontot vesztettél. Vas dobónyilat küldesz ellenfeled felé. Elrepül 7 vas dobónyíl. Pár lövedéked átjárja a viharóriás villámló testét. (7 támadással 398 életpontot sebezve.) Fegyvert váltasz: előkapod a kyorg hosszúpengét. Félelmet nem ismerve a másikra ugrasz. Felkészülsz a spirituális extenzióra. Kyorg hosszúpengével irtózatos ütéseket osztva több helyen felvágod a viharóriás oszlopos lábát. (4 támadással 434 életpontot sebezve.) Vámpirizálsz (+87 életerő). Naginatával jól megszúrod a viharóriás villámló testét. (1 támadással 90 életpontot sebezve.) Vámpirizálsz (+19 életerő). A viharóriás megpróbál bevinni egy komolyabb ütést, de majdnem teljesen hárítod. (1 támadástól 19 életpontot vesztesz.) Ellenfeled egy kézmozdulatot tesz, majd ellő egy villámsújtás varázslatot. 35 életpontot vesztettél. A másik elterül, rángatózik egy kicsit, majd csendben meghal.
Megpróbálsz minél többet összegyűjteni az ellőtt lövedékekből. 7 vas dobónyilat találsz meg, amelyet még használni tudsz. Szereztél 88 aranyat. 7245 tapasztalati pontot kaptál. Megújítod a vámpirizáció varázslatot. [-23 varázspont.] Morgan szilánkja gyógyít (+4 életpont). Megújítod az áldomás varázslatot. [-20 varázspont.] Morgan szilánkja gyógyít (+4 életpont).
{Csatastatisztika; sebzés: 922, sebződés: 82, gyógyulás: 122, összesen: +40 ÉP}

Kacagva a könnyű győzelem fölött, kimész a barlangból. [10 pontot használtál fel, van még 907. Kapsz 18 VP-t.]

ek 273 15 100 t. energia kisütése: 273 15 100
Ezentúl minden teológia varázslatod, amelynek költsége 15 VP-nél kevesebb, plusz 100 VP-be fog kerülni. Ezentúl minden taumaturgia varázslatod, amelynek költsége 15 VP-nél kevesebb, plusz 100 VP-be fog kerülni. [0 pontot használtál fel, van még 907.]

v 21 80 elmormolod a 21. varázslatot
Varázsolni kezdesz. Pezsgő mágikus energia terjed szét benned. Elmormoltad a korgó gyomor, huss varázslatot! Terülj, terülj, asztalkám! És íme, előtted van 80 kaja. [-240 varázspont.] Gyógyulsz (+4 életpont). [5 pontot használtál fel, van még 902. Kapsz 9 VP-t.]

m 8 mozogsz északra
[360,65] Elhagyod a nehezen mászható magashegységet, és leereszkedsz az alacsonyabb hegyek közé. A sziklák mögül kibukkanó lény nem tudott meglepni. Már gyerekkorodban sem ijedtél meg, ha egy kiütéses negátor közeledett feléd. Most sem aggódsz különösebben. Ha a szörny harcolni akar, ám legyen. Majd megmutatod neki.

Támadó varázslatot alkalmazol: ellenfeledre bo'adhun csapás varázslatot lősz. 575 életpontot sebeztél. A szilánk működik (+4 életpont). Teli erőből vas dobónyilat dobsz az ellenfeledre. Elrepül 2 vas dobónyíl. Pár lövedéked átjárja a kiütéses negátor jobb szárnyát. (2 támadással 121 életpontot sebezve.) Ennyi! A másik kigúvadt szemmel borul a földre. Meghalt.
Megpróbálsz minél többet összegyűjteni az ellőtt lövedékekből. 1 vas dobónyilat találsz meg, amelyet még használni tudsz. 7195 tapasztalati pontot kaptál. Megújítod az áldomás varázslatot. [-105 varázspont.] A szilánk működik (+4 életpont).
{Csatastatisztika; sebzés: 696, sebződés: 0, gyógyulás: 8, összesen: +8 ÉP}

Találsz egy gejzírt. Egyszercsak megtorpansz. Hohó, nicsak, mit fedeztél fel: egy oltárt. Raia hívei emelték. Szemedet összehúzva előrekémlelsz: igen, jól látod, találtál egy törpe bányát. Ahogy cammogsz, egyszercsak hogy, hogy nem: kiszúrsz egy olvasztókemencét. Ki nyitott szemmel jár, talál: esetedben egy vaskohót. Hűha! Ilyet sem láttál még. Ugyanis azt veszed észre, hogy Analotha orrából hatalmas mennyiségű zöld ektoplazma jut Chara-din fizikai manifesztációjára, de ez az istenségen meg sem látszik. Még jó hogy csak szobor az egész, különben attól félnél, hogy elnyel ez a nagy rakás trutymó... Megállsz pihenésképpen, és azért, hogy a távcsővel körbevizsgálódj. Amint a kukkert délkeletre fordítod, megpillantasz egy Sheran oltárt. Délnyugatra nézve látsz egy törpe bányát. Nyugatra egy művészi porolit van. Északnyugatra egy törpe bánya van. Északra egy épület van. Elégedetten elrakod a távcsövet, és továbbmész. A cheloniciták egymással versengve habzsolják a manatartalékodat. (-21 VP.) Megvizsgálod a talajt. Nem túl friss (kb. 1 hetes) árnymanó nyomok vezetnek délre. Találsz még kb. 1 hetes elf nyomokat, amelyek délre, friss árnymanó nyomokat, amelyek északra, kb. 1 hetes törpe nyomokat, amelyek északra, friss elf nyomokat, amelyek északkeletre, kb. 3 hetes alakváltó nyomokat, amelyek északkeletre, friss kobudera nyomokat, amelyek délre, kb. 1 hetes kobudera nyomokat, amelyek északra vezetnek.
(Feltételes készítés:) Begyűjtöttél 2 szögletes követ. Erőd TF-elődött.
(Feltételes készítés:) Begyűjtöttél 3 kerek követ. Erőd TF-elődött. [16 pontot használtál fel, van még 886. Kapsz 28 VP-t.]

vv 11 25 73 elmormolod a 11. varázslatot a 25. varázslatot a 73. varázslatot
Hihetetlen sebességgel varázsolsz. Enyhe zápor kerekedik. Na végre, egy kis víz! Tátott szájjal, felfelé fordított fejjel, csukott szemmel állsz, és kortyokban nyeled az életet adó nedűt. Vizestömlődet is az ég felé fordítod, hogy feltöltődjön. Amilyen gyorsan jött, olyan hamar a zápor véget is ér. Kicsit megfáztál a hideg víztől (-2 életerő). [-108 varázspont.] Morgan szilánkja gyógyít (+4 életpont). [2 pontot használtál fel, van még 884. Kapsz 3 VP-t.]
Beizzik a turbómágia. A kézfejed halványan világítani kezd. [-101 varázspont.] Gyógyulsz (+4 életpont). [0 pontot használtál fel, van még 884.]
Beizzik a turbómágia. Hosszasan meditálsz, pszi gyakorlatokat hajtasz végre. [-20 pszi pont.] [5 pontot használtál fel, van még 879. Kapsz 9 VP-t.]

m 8 1 mozogsz északra, északkeletre
[360,64] Lakott területre érkeztél. Találsz egy táblát, rajta a következő felirattal: " Qvill városa innét baromi messze fekszik...-Lüke " Szemedet összehúzva előrekémlelsz: igen, jól látod, találtál egy nekrofunt. Látsz egy főutcát. Bargvundgandendi még mindig itt téblábol a városban. Ezek szerint nem talált alkalmas csapatot a sárkányvár kifosztására. Ismét elgondolkodsz rajta, hogy talán mégis csak érdemes lenne többedmagaddal ellátogatni arra a helyre. (4. többszemélyes kaland, 60 TVP szükséges hozzá, innen keletre 84, délre 48 mérföldre teljesítheted.) Áldod az előrelátásodat, hogy annak idején megtanultál valamennyire olvasni. Most legalább ki tudod böngészni, hogy mi van a táblára írva, amit találtál: " Vándor, figyelmezz lépteidre, a város az Ördögi Kör védelme alatt áll! "

A következő épületeket látod: egy fegyvermester háza (686. épület.), egy Trikornis Futárszolgálat (746. épület.), egy Ördögi Kör (747. épület.) és egy maffia bank (748. épület.). A cheloniciták egymással versengve habzsolják a manatartalékodat. (-21 VP.)

(Továbbmész...) [361,63] Elérted a kiégett pusztaság határát. Habozva folytatod utadat. Valami érdekesre bukkantál: azonosítasz magad előtt egy Thargodan tábort.
(Feltételes kutatás:) Elmúlt a vadászat hatása. Felméred a tábort - csak néhányan vannak! Itt a nagy lehetőség, meglepetésszerűen támadsz. Nem törődsz a tábort körüllengő sötét aurával. A démoni lények röhögve fogadnak, tudván, hogy ez még jobb móka lesz a mópatkínzásnál. Egy Notermanthi támad rád.

Védekezésképp villámgyorsan felhúzol egy agytaposás varázst. A szilánk működik (+4 életpont). Ellenfeled ujjai a levegőben táncolnak, ajkai hangtalanul mozognak. Varázsol! Aha, egy láthatatlan védekező mágia... Egy bo'adhun csapás varázslatot dobsz ellenfeledre. Semmi eredménye! (elektromos pajzs védelmezte.) Gyógyulsz (+4 életpont). Ellenfeled mágiatörés varázslatot lő rád. Az agytaposásnak köszönhetően a varázslat kudarcot vallott! Ellenfeled néhány elegáns kézmozdulata után már süvít is feléd egy a hatalom szava. Az agytaposásnak köszönhetően a varázslat kudarcot vallott! Teli erőből vas dobónyilat dobsz az ellenfeledre. Elrepül 6 vas dobónyíl. Lövedékeiddel perforálod a Notermanthi testét. (6 támadással 356 életpontot sebezve.) A Notermanthi szemében félelem villan, aztán lassan lehunyja, miközben lelke kitör testének fogságából.
Megpróbálsz minél többet összegyűjteni az ellőtt lövedékekből. 6 vas dobónyilat találsz meg, amelyet még használni tudsz. Alaposan átvizsgálod a tetemet. Nemhiába, alkalmas tápszereket találsz! Nézzük, milyen kincsre bukkantál: 30 arany, egy aranytű, egy vasérc, egy ezüst karkötő [ezüst karkötő ládikóba-> (310,64)-> 14 arany, -2 ÉP], egy fekete gyöngy [fekete gyöngy ládikóba-> (310,64)-> 6 arany, -2 ÉP] és egy borostyán függő [borostyán függő ládikóba-> (310,64)-> 6 arany, -2 ÉP]. 3709 tapasztalati pontot kaptál. Megújítod az áldomás varázslatot. [-105 varázspont.] A szilánk működik (+4 életpont).
{Csatastatisztika; sebzés: 356, sebződés: 6, gyógyulás: 12, összesen: +6 ÉP}

Látva, hogy milyen könnyedén végeztél társukkal, a Thargodanok hátralépnek. Máris magadhoz ragadod a zsákmányt, a leölt Thargodan holmiját. Nemhiába, alkalmas tápszereket találsz! Nézzük, milyen kincsre bukkantál: 2 fémrúd és 7 arany. Egy lidérckirály jön feléd.

Támadó varázslatot alkalmazol: ellenfeledre bo'adhun csapás varázslatot lősz. 575 életpontot sebeztél. Gyógyulsz (+4 életpont). Vas dobónyilat markolva becélzod a mozgó célpontot. Elrepül 3 vas dobónyíl. Lövedékeiddel perforálod a lidérckirály fejét. (3 támadással 178 életpontot sebezve.) A szörny még egy utolsó halálüvöltést hallat, majd eldől.
Megpróbálsz minél többet összegyűjteni az ellőtt lövedékekből. 3 vas dobónyilat találsz meg, amelyet még használni tudsz. 7040 tapasztalati pontot kaptál. Megújítod az áldomás varázslatot. [-105 varázspont.] A szilánk működik (+4 életpont).
{Csatastatisztika; sebzés: 753, sebződés: 0, gyógyulás: 8, összesen: +8 ÉP}

Parancsszó hangzik hátulról, és most egy nagyobb ellenfél lép eléd. Kihívón nézel a Thargodanokra: "ki a következő, aki meg akar halni?" Egy Thargodan légiós készül a lemészárlásodra.

Mormolsz, majd ujjaidból kirepül egy bo'adhun csapás varázslat. 575 életpontot sebeztél. Morgan szilánkja gyógyít (+4 életpont). Mielőtt közelharcba bocsátkoznál, vas dobónyilat ragadva megsorozod ellenfeledet. Elrepül 5 vas dobónyíl. Pár lövedéked átjárja a Thargodan légiós nyakát. (5 támadással 305 életpontot sebezve.) A Thargodan légiós szemében félelem villan, aztán lassan lehunyja, miközben lelke kitör testének fogságából.
Megpróbálsz minél többet összegyűjteni az ellőtt lövedékekből. 5 vas dobónyilat találsz meg, amelyet még használni tudsz. 8316 tapasztalati pontot kaptál. Megújítod az áldomás varázslatot. [-105 varázspont.] Gyógyulsz (+4 életpont).
{Csatastatisztika; sebzés: 880, sebződés: 0, gyógyulás: 8, összesen: +8 ÉP}

A megmaradt Thargodanok elrepülnek a szélrózsa minden irányába. Itt a végső összecsapás ideje! Egy Rém jön feléd.

Támadó varázslatot alkalmazol: ellenfeledre bo'adhun csapás varázslatot lősz. 575 életpontot sebeztél. A szilánk működik (+4 életpont). Teli erőből vas dobónyilat dobsz az ellenfeledre. Elrepül 7 vas dobónyíl. Több lövedéked átfúrja a Rém testét. (7 támadással 415 életpontot sebezve.) A szörny iszonytató kiáltást hallat! De te csak kacagsz rajta. Csak ennyit tudsz, rém? Ököllel fogsz harcolni. Elszántan ellenfeledre ugrasz. Felkészülsz a spirituális extenzióra. Ököllel csak érinted a Rém sötét esszenciáját. (1 támadással 92 életpontot sebezve.) Vámpirizálsz (+19 életerő). Naginatával megbököd a Rém sötét esszenciáját. (1 támadással 95 életpontot sebezve.) Vámpirizálsz (+20 életerő). A Rém meglegyinti a csápjával a nyakadat. (1 támadástól 5 életpontot vesztesz.) A Rém meglegyinti a csápjával a nyakadat. (1 támadástól 6 életpontot vesztesz.) A Rém csápjával megpöccinti a válladat. (1 támadástól 7 életpontot vesztesz.) A tulajdonságpajzs védelmez. Csápjával megérint a Rém. (1 támadástól 8 életpontot vesztesz.) Yeeee! Lenyomtad az ellenfeledet, esélye sem volt.
Megpróbálsz minél többet összegyűjteni az ellőtt lövedékekből. 7 vas dobónyilat találsz meg, amelyet még használni tudsz. 12363 tapasztalati pontot kaptál. A gyakorlástól megnőtt tudásod (+1 ökölvívás). Megújítod a vámpirizáció varázslatot. [-108 varázspont.] Gyógyulsz (+4 életpont). Megújítod az áldomás varázslatot. [-105 varázspont.] Morgan szilánkja gyógyít (+4 életpont).
{Csatastatisztika; sebzés: 1177, sebződés: 26, gyógyulás: 51, összesen: +25 ÉP}

Gyorsan, addig kell a zsákmányt összeszedned, amíg a Thargodanok vissza nem térnek! A következő kincseket találtad: egy shinai gömb [shinai gömb ládikóba-> (310,64)-> 40 arany, -2 ÉP], 4 mérg. ubuk tüske [mérg. ubuk tüske ládikóba-> (310,64)-> 8 arany, -2 ÉP], 2 bőrsisak [bőrsisak ládikóba-> (310,64)-> 10 arany, -2 ÉP], egy orgyilkos tőr [orgyilkos tőr ládikóba-> (310,64)-> 8 arany, -2 ÉP], egy ezüstshuriken és egy deus ex machina. Jól megadtad nekik! Elégedetten távozol, mielőtt még néhány Rém megjelenne.
Egy lebegő porszemekből álló műalkotást látsz. Épp új formát ölt, mégpedig ezt: Chara-din néhány satnya híve megpróbál elmenekülni egy rájuk dőlő ocsmány monolit alól, de ez szerencsére nem sikerül nekik. Az összeomló tákolmány másik oldalán Gordon Marlo vigyorog kajánul. Megtorpansz, mert valami felkelti a figyelmedet. Aha! Találtál egy Chara-din monolitját. Felkapaszkodsz egy magasabb pontra, ahonnét jó kilátás nyílik, és körbevizsgálódsz a távcsővel. Amikor északkeletre nézel, észreveszel egy Tharr oltárt. Nyugatra nézve látsz egy művészi porolitot. Északnyugatra egy Chara-din monolitja van. Északra egy művészi porolit van. Leereszted a távcsövet, és továbbindulsz. Mozgást észlelsz oldalról. A feléd közeledő smaragd sárkány mosolyt csal ajkaidra. Nagyot ásítasz, amíg vársz rá. Legjobb védekezés a támadás, kiáltod, és már ugrasz is.

Nem árt valamilyen védekező mágiát alkalmazni: agytaposás létrehozásához szükséges szavakat mormolsz. Morgan szilánkja gyógyít (+4 életpont). Sajnos ellenfeled sem kezdő: felhelyez egy láthatatlan védekező varázslatot. Mélyen koncentrálva, megidézel egy bo'adhun csapás varázslatot, majd ellenfeledre küldöd. 575 életpontot sebeztél. Gyógyulsz (+4 életpont). Egy Asylux csapdája varázslattal köszönt csatapartnered. Szerencsére nem hatott rád. Ellenfeled mormol, majd ujjaiból kirepül egy káosz szava varázslat. A támadása szerencsére hatástalan volt. Távolról méregfelhő III varázslatot lő rád a másik. Semmi hatás! Mielőtt közelharcba bocsátkoznál, vas dobónyilat ragadva megsorozod ellenfeledet. Elrepül 7 vas dobónyíl. Több lövedéked átfúrja a smaragd sárkány bal első lábát. (7 támadással 414 életpontot sebezve.) A lény zöld felhőt fúj rád. Hasra vágod magad, azonban így is jut a gázból. (47 életpontot vesztettél.) Ököllel fogsz harcolni. Félelmet nem ismerve ellenfeledre rontasz. Ököllel párszor keményen megütöd a smaragd sárkány pikkelyes testét. (4 támadással 347 életpontot sebezve.) Vámpirizálsz (+70 életerő). Naginatával megérinted a smaragd sárkány jobb szárnyát. (1 támadással 93 életpontot sebezve.) Vámpirizálsz (+19 életerő). A smaragd sárkány belemar bal oldaladba, de jó reflexeidnek köszönhetően csak gyenge sebet ejt. (1 támadástól 46 életpontot vesztesz.) A smaragd sárkány farkával meglegyinti a válladat. (1 támadástól 15 életpontot vesztesz.) A szörny több karmával is a lábadra csap. (2 támadástól 69 életpontot vesztesz.) Véres nyál csordul ki a smaragd sárkány száján, majd halk hörgéssel a porba hull.
Megpróbálsz minél többet összegyűjteni az ellőtt lövedékekből. 7 vas dobónyilat találsz meg, amelyet még használni tudsz. Átkutatod a tetemet. Kincs! KIIINCS! Lássuk, mire bukkantál: egy királyi korona [királyi korona ládikóba-> (310,64)-> 125 arany, -2 ÉP], egy arany és egy gyöngymangó. Felhasználva a kőkést, szereztél 6 sárkánypikkelyt. 15670 tapasztalati pontot kaptál. Megújítod a vámpirizáció varázslatot. [-108 varázspont.] Morgan szilánkja gyógyít (+4 életpont). Megújítod az áldomás varázslatot. [-105 varázspont.] A szilánk működik (+4 életpont).
{Csatastatisztika; sebzés: 1429, sebződés: 179, gyógyulás: 105, összesen: -74 ÉP}

Megvizsgálod a talajt. Nem túl friss (kb. 1 hetes) troll nyomok vezetnek északkeletre. Találsz még kb. 1 hetes alakváltó nyomokat, amelyek északkeletre, kb. 1 hetes kobudera nyomokat, amelyek délkeletre, kb. 1 hetes emberi nyomokat, amelyek délnyugatra, kb. 1 hetes törpe nyomokat, amelyek keletre, friss kobudera nyomokat, amelyek délnyugatra, kb. 1 hetes mutáns nyomokat, amelyek délnyugatra, kb. 1 hetes árnymanó nyomokat, amelyek délre vezetnek. Értékes varázserőd a rusnya chelonicitákat táplálja. (-21 VP.) [78 pontot használtál fel, van még 801. Kapsz 140 VP-t.]

v 181 309 63 elmormolod a 181. varázslatot
Koncentrálsz, majd hozzálátsz a mágia megidézésének. A forró energia testedbe áramlik. Egy végső mozdulattal előhívod a városi teleport II varázslatot! Arkánum-jeleket rajzolva a levegőbe, mormolni kezdesz. Hamarosan összegyűlik a szükséges varázsenergia. Sikerült elmondanod a Thargodan illúzió varázslatot! Elhelyezel egy Thargodan illúziót magadon. Megnézed magad egy tükörben - fúj, de ocsmány módon nézel ki! [-50 varázspont.] A szilánk működik (+4 életpont). Vuuush, elteleportálsz!

A TELEPORTÁLÁS PILLANATA ELŐTTI TÉRKÉPED


(360,64) fegyvermester háza (#686), Trikornis Futárszolgálat (#746), Ördögi Kör (#747), maffia bank (#748), nekrofun (#173), főutca (#399), 4. többszemélyes kaland, 15. többszemélyes kaland
(360,65) kiütéses negátor (#785), gejzír (#576), Raia oltár, törpe bánya (#435), olvasztókemence (#86), vaskohó (#155), művészi porolit (#720)
(360,66) viharóriás (#278)
(361,63) Notermanthi (#257), lidérckirály (#316), Thargodan légiós (#311), Rém (#315), Thargodan tábor (#588), művészi porolit (#720), Chara-din monolitja (#534), smaragd sárkány (#326)

[309,63] Épületek tűnnek fel. Rettegve, lapítva sietsz végig Sárkányverem gusztustalan képződményei között, imádkozol, hogy fel ne ismerjenek. Úgy látszik, az a múltkori, rejtélyes kalandozó, aki a küldetést adta, gyakran jár ide, mert most is épp egy Thargodan illúzió mögött rejtőzködő kalandozóval tárgyal! Lehet, hogy mégis komolyan kéne venni az ajánlatát? (13. többszemélyes kaland, 80 TVP szükséges hozzá, innen keletre 159, délre 54 mérföldre teljesítheted.)

Van itt egy Thargodan mágustorony (675. épület.). A cheloniciták egymással versengve habzsolják a manatartalékodat. (-21 VP.)
[-60 varázspont.] A szilánk működik (+4 életpont). [10 pontot használtál fel, van még 791. Kapsz 18 VP-t.]

vtn 330 varázslat tanulás: a 330. varázslatot
Óvatosan, életedért reszketve lépsz be az ajtón. Hirtelen a kevéske fény is eltűnik, ahogy egy Thargodan mágus magasodik eléd. Karmai között kékesen izzó energiagömb ugrál, amely nyilván csak arra vár, hogy gazdája parancsára szétégesse a testedet. A mágus örömmel fogad, és a piszkos anyagiak megbeszélése után kezdetét veszi végre a hosszadalmas tanulás. A kézmozdulatokon, varázsszavakon, anyagi komponenseken kívül még rengeteg fontos dolgot elsajátítasz. Most már el tudod mondani a varázslatot, de másnak sajnos nem tudod megtanítani. A varázsló varázslat, amelyet kaptál: mágikus gyorsítás. (ld. enc.) Szorongva távozol, örülsz, hogy túlélted a mágussal való találkozást. [35 pontot használtál fel, van még 756. Kapsz 63 VP-t.]

vtn 67 varázslat tanulás: a 67. varázslatot
Óvatosan, életedért reszketve lépsz be az ajtón. Hirtelen a kevéske fény is eltűnik, ahogy egy Thargodan mágus magasodik eléd. Karmai között kékesen izzó energiagömb ugrál, amely nyilván csak arra vár, hogy gazdája parancsára szétégesse a testedet. A mágus örömmel fogad, és a piszkos anyagiak megbeszélése után kezdetét veszi végre a hosszadalmas tanulás. A kézmozdulatokon, varázsszavakon, anyagi komponenseken kívül még rengeteg fontos dolgot elsajátítasz. Most már el tudod mondani a varázslatot, de másnak sajnos nem tudod megtanítani. A varázsló varázslat, amelyet kaptál: varázslat olvasása. (ld. enc.) Szorongva távozol, örülsz, hogy túlélted a mágussal való találkozást. [35 pontot használtál fel, van még 721. Kapsz 63 VP-t.]

vv 67 67 67 elmormolod a 67. varázslatot a 67. varázslatot a 67. varázslatot
Beizzik a turbómágia. Hosszas böngészésbe kezdesz, hogy megfejthesd a kezed ügyébe került jégrúna-tekercset. Hosszú perceket töltesz azzal, hogy többször, mindenféle irányban végigmenj a felvésett sorokon. És igen! Lassan összeáll, mit is tartalmaz az írás: azt, hogyan kell elsajátítani egy varázslatot, melynek neve jégvihar. Most már te is képes leszel rá. (ld. enc.) Hangosan felszisszensz, amikor a jégrúna-tekercs elfüstöl a kezedből. [-30 varázspont.] Gyógyulsz (+4 életpont). [10 pontot használtál fel, van még 711. Kapsz 18 VP-t.]
Szupersebesen mormolsz. Sajnos nincs nálad megfejtetlen varázstekercs. [-30 varázspont.] Gyógyulsz (+4 életpont). [10 pontot használtál fel, van még 701. Kapsz 18 VP-t.]
Fürgén varázsolsz! Sajnos nincs nálad megfejtetlen varázstekercs. [-30 varázspont.] Gyógyulsz (+4 életpont). [10 pontot használtál fel, van még 691. Kapsz 18 VP-t.]

m 1 1 8 mozogsz északkeletre, északkeletre, északra
Gyomorkavaró érzés vesz erőt rajtad: a teleport varázslat befejezéseképp most visszarepít a kiinduló mezőre. Hushhh, elteleportálsz!
[361,63] A vidék innentől kietlen, fekete pusztaság, amelyet itt-ott pettyeznek üszkösödő csontok és megfeketedett sziklák. Szürke por száll a levegőben, ahogy a távolban valami feléd közeledik. Egy smaragd sárkány közeledik. Mivel nyilván Te vagy az erősebb, elmosolyodsz. Nem tetszik a szörny képe. Úgy döntesz, kiplasztikázod egy kicsit.

Megfontoltan felméred a helyzeted, majd elmormolsz egy agytaposás varázslatot. Gyógyulsz (+4 életpont). Sajnos ellenfeled sem kezdő: felhelyez egy láthatatlan védekező varázslatot. Támadó varázslatot alkalmazol: ellenfeledre bo'adhun csapás varázslatot lősz. 575 életpontot sebeztél. Gyógyulsz (+4 életpont). Ellenfeled néhány elegáns kézmozdulata után már süvít is feléd egy Asylux csapdája. Szerencsére nem hatott rád. Távolról káosz szava varázslatot lő rád a másik. Semmi hatás! Egy méregfelhő III varázslatot dob rád a másik. Az agytaposásnak köszönhetően a varázslat kudarcot vallott! Vas dobónyilat küldesz ellenfeled felé. Elrepül 7 vas dobónyíl. Lövedékeiddel perforálod a smaragd sárkány pikkelyes testét. (7 támadással 400 életpontot sebezve.) A lény zöld felhőt fúj rád. Próbálod visszatartani a lélegzetedet, de csak félig jársz sikerrel. (43 életpontot vesztettél.) Ököllel fogsz harcolni. Félelmet nem ismerve a másikra rohansz. Felkészülsz a spirituális extenzióra. Ököllel párszor keményen megütöd a smaragd sárkány pikkelyes testét. (4 támadással 346 életpontot sebezve.) Vámpirizálsz (+70 életerő). Naginatával megérinted a smaragd sárkány pikkelyes testét. (1 támadással 102 életpontot sebezve.) Vámpirizálsz (+21 életerő). Egy kis bőrt csippent le a lábfejedről a smaragd sárkány, ahogy megpróbál megharapni. (1 támadástól 61 életpontot vesztesz.) A smaragd sárkány farkával megérint. (1 támadástól 20 életpontot vesztesz.) A smaragd sárkány csapásokat oszt a jobb karodra karmaival. (2 támadástól 58 életpontot vesztesz.) Véres nyál csordul ki a smaragd sárkány száján, majd halk hörgéssel a porba hull.
Megpróbálsz minél többet összegyűjteni az ellőtt lövedékekből. 7 vas dobónyilat találsz meg, amelyet még használni tudsz. Átkutatod a tetemet. Nemhiába, alkalmas tápszereket találsz! Nézzük, milyen kincsre bukkantál: egy királyi korona [királyi korona ládikóba-> (310,64)-> 125 arany, -2 ÉP], 3 arany, egy ezüst nyaklánc [ezüst nyaklánc ládikóba-> (310,64)-> 10 arany, -2 ÉP], egy gyöngymangó és egy borostyán függő [borostyán függő ládikóba-> (310,64)-> 6 arany, -2 ÉP]. Felhasználva a kőkést, szereztél 5 sárkánypikkelyt. 15670 tapasztalati pontot kaptál. Megújítod a vámpirizáció varázslatot. [-108 varázspont.] Morgan szilánkja gyógyít (+4 életpont). Megújítod az áldomás varázslatot. [-105 varázspont.] Gyógyulsz (+4 életpont).
{Csatastatisztika; sebzés: 1423, sebződés: 188, gyógyulás: 107, összesen: -81 ÉP}

Ahogy cammogsz, egyszercsak hogy, hogy nem: kiszúrsz egy Thargodan tábort. Érdekes dolgot veszel észre a távolban: Chara-din egyik hitvány szolgáját látod, amint éppen kegyelemért könyörög Gordon Marlo előtt. Mikor közelebb érsz, akkor veszed csak észre, hogy mindez egy művészien megformált szobor. Pár pillanat erejéig azon spekulálsz, hogy te milyen jelenetet építenél. Valami érdekesre bukkantál: azonosítasz magad előtt egy Chara-din monolitját. Felemeled a távcsövedet, és körülnézel. Messze északkeletre látsz egy Tharr oltárt. Délnyugatra nézve látsz egy épületet. Nyugatra egy művészi porolit van. Északnyugatra egy Chara-din monolitja van. Északra egy művészi porolit van. Leereszted a távcsövet, és továbbindulsz. A cheloniciták egymással versengve habzsolják a manatartalékodat. (-21 VP.) Megéheztél, elő az elemózsiás kosarat! (-1 kaja.) Körbevizsgálódsz. Nem valami friss (kb. 1 hetes) troll nyomok vezetnek északkeletre. Találsz még kb. 1 hetes alakváltó nyomokat, amelyek északkeletre, kb. 1 hetes kobudera nyomokat, amelyek délkeletre, kb. 1 hetes emberi nyomokat, amelyek délnyugatra, kb. 1 hetes törpe nyomokat, amelyek keletre, friss kobudera nyomokat, amelyek délnyugatra, kb. 1 hetes mutáns nyomokat, amelyek délnyugatra, kb. 1 hetes árnymanó nyomokat, amelyek délre vezetnek.

(Továbbmész...) [362,62] Változik a terep, a fekete Thargodan-hegyek között vagy. Megremeg a föld, ahogy a távolban egy vulkán tüzet kezd okádni - ez itt mindennapos dolog. Megtorpansz, mert valami felkelti a figyelmedet. Aha! Találtál egy oltárt. Tharr híveié. Ez hihetetlen! A szemed elé táruló látvány nem más, minthogy Ragnar hatalmának elenyésző morzsájával dezintegrál egy dombnyi kupac káosz-szimbólumot. Érdekes műalkotás... Talán érdemes lenne neked is megpróbálkozni egy ilyen szoborral. Észreveszel egy törpe bányát. Felfedeztél egy vaskohót. A távcsővel lassan körülnézel. Ahogy a szemedet erőlteted, észreveszel északkeletre egy ősvortexet. Délkeletre nézve látsz egy Tharr oltárt. Nyugatra egy művészi porolit van. Északnyugatra egy művészi porolit van. Elégedetten elrakod a távcsövet, és továbbmész. Megpillantasz egy felfelé kapaszkodó élőlényt. Egy picit sem remegsz meg, amikor felismered, hogy egy sziklaskorpió közeledik. Már éppen kezdted elunni a céltalan bóklászást. Egy kis csata éppen jól jön.

Egy kézmozdulatot teszel, majd ellősz egy bo'adhun csapás varázslatot. 575 életpontot sebeztél. A szilánk működik (+4 életpont). A sziklaskorpió szemében félelem villan, aztán lassan lehunyja, miközben lelke kitör testének fogságából.
Felhasználva a toxyl üvegcsét, szereztél 2 csepp toxylt. 2661 tapasztalati pontot kaptál.
{Csatastatisztika; sebzés: 575, sebződés: 0, gyógyulás: 4, összesen: +4 ÉP}

Megpillantasz egy felfelé kapaszkodó élőlényt. Már majdnem megijedtél, de aztán felismered, hogy ez egy vg'axtol torzító. Mivel meglepni nem sikerült, ezért gondolkodás nélkül neked ront a szörny. Persze te sem maradsz tétlen.

Távolról bo'adhun csapás varázslatot lősz a másikra. 575 életpontot sebeztél. Gyógyulsz (+4 életpont). Vas dobónyilat markolva becélzod a mozgó célpontot. Elrepül 7 vas dobónyíl. Alaposan megsorozod a vg'axtol torzító testét. (7 támadással 503 életpontot sebezve.) A szörny koncentrál. Rosszat sejtesz: valamilyen mentális támadásra készül! Mentális barikád mögé bújva, ellenállsz a félelem-sugaraknak. Félelmet nem ismerve a másikra ugrasz. Tleikan nyárssal jól megszurkálod a vg'axtol torzító testét. (9 támadással 1307 életpontot sebezve.) Ellenfeledre jégcsóva varázslatot lősz. 32 életpontot sebeztél. Naginatával jól megszurkálod a vg'axtol torzító testét. (6 támadással 594 életpontot sebezve.) A vg'axtol torzító csáprágója kisebb sebet ejt a bal kezeden. (1 támadástól 182 életpontot vesztesz.) Jeges érzés járja át tested (-6 erő forduló végéig). Ellenfeled feléd csápol, de csak apró sebet ejt a jobb bokádon. (1 támadástól 143 életpontot vesztesz.) Jeges érzés járja át tested (-6 erő forduló végéig). Tleikan nyárssal jól megszurkálod a vg'axtol torzító láthatatlan testét. (9 támadással 1258 életpontot sebezve.) Egy jégcsóva varázslatot dobsz ellenfeledre. 44 életpontot sebeztél. Naginatával valamennyire megsebezgeted a vg'axtol torzító rezgő auráját. (3 támadással 284 életpontot sebezve.) A vg'axtol torzító megkarcolja csáprágójával a karodat. (1 támadástól 165 életpontot vesztesz.) Csontjaidba hideg kúszik (-6 erő forduló végéig). A vg'axtol torzító megkarcolja csáprágójával a karodat. (1 támadástól 145 életpontot vesztesz.) Borzasztó hideg hatol a csontjaidba (-6 erő forduló végéig). A szörny még egy utolsó halálüvöltést hallat, majd eldől.
Megpróbálsz minél többet összegyűjteni az ellőtt lövedékekből. 7 vas dobónyilat találsz meg, amelyet még használni tudsz. 21046 tapasztalati pontot kaptál. Megújítod az áldomás varázslatot. [-105 varázspont.] A szilánk működik (+4 életpont).
{Csatastatisztika; sebzés: 4597, sebződés: 635, gyógyulás: 8, összesen: -627 ÉP}

Alaposan körülnézel a földön. Nem túl friss (kb. 1 hetes) alakváltó nyomok vezetnek délnyugatra. Találsz még kb. 1 hetes kobudera nyomokat, amelyek délnyugatra, kb. 1 hetes mutáns nyomokat, amelyek délnyugatra, kb. 1 hetes troll nyomokat, amelyek délnyugatra, kb. 1 hetes alakváltó nyomokat, amelyek délkeletre, kb. 1 hetes árnymanó nyomokat, amelyek délnyugatra, kb. 1 hetes troll nyomokat, amelyek délkeletre vezetnek. A cheloniciták elégedetten szürcsölik a benned felhalmozódó manát. (-21 VP.)
(Feltételes készítés:) Begyűjtöttél 3 kerek követ. Erőd TF-elődött.

(Továbbmész...) [362,61] Félig kiégett területen vagy. Fekete, élettelen foltok tűnnek fel a zöld növényzetben. A távcsővel lassan körülnézel. Messze keletre látsz egy ősvortexet. Délnyugatra nézve látsz egy művészi porolitot. Nyugatra egy művészi porolit van. Északnyugatra egy Chara-din monolitja van. Északra egy Chara-din monolitja van. Elégedetten elrakod a távcsövet, és továbbmész. Messze előtted, a kiégett bokrok közt mozdul valami. Pár lépést teszel a szörny felé, és felismered. Egy árnylord. Végre egy kis testmozgás. Fincsi!

Védekezésképp villámgyorsan felhúzol egy agytaposás varázst. Morgan szilánkja gyógyít (+4 életpont). A halálraítélt, aki veled szemben áll, küszködik életéért: elmormol egy láthatatlan védekező varázst. Ellenfeledre bo'adhun csapás varázslatot lősz. 575 életpontot sebeztél. Morgan szilánkja gyógyít (+4 életpont). Ellenfeled támadó varázslatot alkalmaz: a hatalom szava varázslatot lő rád. Az árnylord szemében félelem villan, aztán lassan lehunyja, miközben lelke kitör testének fogságából.
Felhasználva a Fekete Kehelyt, szereztél 1 sötét italt. 3937 tapasztalati pontot kaptál.
{Csatastatisztika; sebzés: 575, sebződés: 0, gyógyulás: 8, összesen: +8 ÉP}

Alaposan körülnézel a földön. Aránylag régi (kb. 2 hetes) elf nyomok vezetnek délre. Találsz még kb. 2 hetes emberi nyomokat, amelyek délnyugatra, kb. 1 hetes emberi nyomokat, amelyek északnyugatra vezetnek. Értékes varázserőd a rusnya chelonicitákat táplálja. (-21 VP.) [33 pontot használtál fel, van még 658. Kapsz 59 VP-t.]

m 1 mozogsz északkeletre
[363,60] Fák jelennek meg. Sűrű erdőben vagy.

A cheloniciták elégedetten szürcsölik a benned felhalmozódó manát. (-21 VP.) Oppsz, itt járt már valaki! Épphogy megismerhető (kb. 2 hetes) emberi nyomok vezetnek délnyugatra. Találsz még kb. 1 hetes emberi nyomokat, amelyek északra vezetnek.
(Feltételes készítés:) Legyártottál 5 nyílvesszőt. Erőd TF-elődött. [32 pontot használtál fel, van még 626. Kapsz 57 VP-t.]

h 697 8888 használod a 697. tárgyat
Megfújod az Ezüstmágusok kürtjét. Életenergiád mágikus energiává alakul! (+1113 varázspont, -2227 életpont.) [0 pontot használtál fel, van még 626.]
(Feltételes gyógyítás:) Az utolsó ige kiejtésével elmondtad az ősi gyógyítás varázslatot! [-5 TVP] Ősi energiák regenerálják tested (+300 életerő). [-30 varázspont.] Gyógyulsz (+4 életpont). A sok gyakorlás növelte tudásodat (+1 teológia).
(Feltételes gyógyítás:) Egy végső mozdulattal előhívod az ősi gyógyítás varázslatot! [-5 TVP] Ősi energiák regenerálják tested (+300 életerő). [-30 varázspont.] Morgan szilánkja gyógyít (+4 életpont).
(Feltételes gyógyítás:) Az utolsó ige kiejtésével elmondtad az ősi gyógyítás varázslatot! [-5 TVP] Ősi energiák regenerálják tested (+300 életerő). [-30 varázspont.] Morgan szilánkja gyógyít (+4 életpont).
(Feltételes gyógyítás:) Elmondtad az ősi gyógyítás varázslatot! [-5 TVP] Ősi energiák regenerálják tested (+300 életerő). [-30 varázspont.] A szilánk működik (+4 életpont).
(Feltételes gyógyítás:) Elmondtad az ősi gyógyítás varázslatot! [-5 TVP] Ősi energiák regenerálják tested (+300 életerő). [-30 varázspont.] Gyógyulsz (+4 életpont).
(Feltételes gyógyítás:) Befejezted az ősi gyógyítás varázslatot! [-5 TVP] Ősi energiák regenerálják tested (+300 életerő). [-30 varázspont.] A szilánk működik (+4 életpont).
(Feltételes gyógyítás:) Egy végső mozdulattal előhívod az ősi gyógyítás varázslatot! [-5 TVP] Ősi energiák regenerálják tested (+300 életerő). [-30 varázspont.] A szilánk működik (+4 életpont).
(Feltételes gyógyítás:) Elmormoltad az ősi gyógyítás varázslatot! [-5 TVP] Ősi energiák regenerálják tested (+300 életerő). [-30 varázspont.] A szilánk működik (+4 életpont). [40 pontot használtál fel, van még 586. Kapsz 72 VP-t.]

v 198 387 77 elmormolod a 198. varázslatot
Mély koncentrációban hozzálátsz a varázslat elmondásának. Hamarosan érzed, hogy kezed erővel telik meg. Elmormoltad a tiltott teleport varázslatot! Vuuush, elteleportálsz!

A TELEPORTÁLÁS PILLANATA ELŐTTI TÉRKÉPED


(361,63) Notermanthi (#257), lidérckirály (#316), Thargodan légiós (#311), Rém (#315), Thargodan tábor (#588), művészi porolit (#720), Chara-din monolitja (#534), smaragd sárkány (#326)
(362,61) árnylordok (#342)
(362,62) Tharr oltár, művészi porolit (#720), törpe bánya (#435), vaskohó (#155), sziklaskorpiók (#339), vg'axtol torzító (#416)

[387,77] Elérkeztél a Thargodanok által megkínzott és kiégetett pusztaság határához. Egy kóbor mópat, egy gusztustalan, lárvaszerű lény fut el előled.

Oopsz, e mellett nehogy elmenj! Éles szemeddel kiszúrtál egy Thargodan tábort.
(Feltételes kutatás:) Felméred a tábort - csak néhányan vannak! Itt a nagy lehetőség, meglepetésszerűen támadsz. Rohanás közben már mágikus energiáidat készíted. Sötét halálfelhőt lő rád egy Thargodan, de te lélegzetedet visszafojtva rohansz át rajta. Egy Orkhan Thai intéz feléd kihívást.

Úgy ítéled meg, hogy nem árt egy agytaposás védekező rúna felrakása. A következő pillanatban már meg is idézted. A szilánk működik (+4 életpont). Potenciális célpontod gyorsan felrak egy fehér glóbusz mágiát. Ellenfeledre bo'adhun csapás varázslatot lősz. 575 életpontot sebeztél. Gyógyulsz (+4 életpont). Egy tűzgolyó varázslattal köszönt csatapartnered. 12 életpontot vesztettél. A szörny még egy utolsó halálüvöltést hallat, majd eldől.
Alaposan átvizsgálod a tetemet. Érdemes volt keresni: kincsre bukkansz! A zsákmány 18 arany, 3 vasérc, 2 borostyán függő [borostyán függő ládikóba-> (310,64)-> 12 arany, -2 ÉP], egy réz papi karkötő [réz papi karkötő ládikóba-> (310,64)-> nem kaptál semmit! -2 ÉP] és egy aranytű. 2761 tapasztalati pontot kaptál.
{Csatastatisztika; sebzés: 575, sebződés: 16, gyógyulás: 8, összesen: -8 ÉP}

Látszik, hogy a Thargodanok meglepődtek. Nem számítottak arra, hogy ilyen kemény ellenfelet kapnak! Máris magadhoz ragadod a zsákmányt, a leölt Thargodan holmiját. Érdemes volt keresni: kincsre bukkansz! A zsákmány 2 grifftojás és 3 arany. Egy lidérckirály védelmezi a vadászterületét.

Néhány elegáns kézmozdulat után már süvít is ellenfeled felé egy bo'adhun csapás. 575 életpontot sebeztél. A szilánk működik (+4 életpont). Mielőtt közelharcba bocsátkoznál, vas dobónyilat ragadva megsorozod ellenfeledet. Elrepül 3 vas dobónyíl. Több lövedéked átfúrja a lidérckirály köpenyét. (3 támadással 185 életpontot sebezve.) A lidérckirály összecsuklik, majd megpróbál feltápászkodni, de végleg elhagyja az ereje, és elterül. Megölted.
Megpróbálsz minél többet összegyűjteni az ellőtt lövedékekből. 3 vas dobónyilat találsz meg, amelyet még használni tudsz. 7040 tapasztalati pontot kaptál. Megújítod az áldomás varázslatot. [-105 varázspont.] Gyógyulsz (+4 életpont).
{Csatastatisztika; sebzés: 760, sebződés: 0, gyógyulás: 8, összesen: +8 ÉP}

A Thargodanok elbődülnek - a véredre szomjaznak! Most már biztos vagy benne, hogy győzni fogsz! Egy lidérckirály támad rád.

Egy bo'adhun csapás varázslattal köszöntöd a másikat. 575 életpontot sebeztél. Morgan szilánkja gyógyít (+4 életpont). Vas dobónyilat küldesz ellenfeled felé. Elrepül 3 vas dobónyíl. Lövedékeiddel perforálod a lidérckirály jobb lábát. (3 támadással 175 életpontot sebezve.) Yeeee! Lenyomtad az ellenfeledet, esélye sem volt.
Megpróbálsz minél többet összegyűjteni az ellőtt lövedékekből. 3 vas dobónyilat találsz meg, amelyet még használni tudsz. 7040 tapasztalati pontot kaptál. Megújítod az áldomás varázslatot. [-105 varázspont.] Gyógyulsz (+4 életpont).
{Csatastatisztika; sebzés: 750, sebződés: 0, gyógyulás: 8, összesen: +8 ÉP}

A megmaradt Thargodanok elrepülnek a szélrózsa minden irányába. Itt a végső összecsapás ideje! Egy sötét ölész védelmezi a vadászterületét.

Egy bo'adhun csapás varázslatot dobsz ellenfeledre. 575 életpontot sebeztél. Morgan szilánkja gyógyít (+4 életpont). Mielőtt közelharcba bocsátkoznál, vas dobónyilat ragadva megsorozod ellenfeledet. Elrepül 7 vas dobónyíl. Pár lövedéked átjárja a sötét ölész testét. (7 támadással 399 életpontot sebezve.) A lény kiáltásával megpróbálja megállítani a szívedet. Ellenállsz! Nemhiába, erős a szervezeted. Ököllel fogsz harcolni. Félelmet nem ismerve ellenfeledre rohansz. Felkészülsz a spirituális extenzióra. Ököllel csak érinted a sötét ölész ködös testét. (1 támadással 82 életpontot sebezve.) Vámpirizálsz (+17 életerő). Naginatával meghorzsolod a sötét ölész testét. (1 támadással 96 életpontot sebezve.) Vámpirizálsz (+20 életerő). A sötét ölész karmaival megsebesíti a válladat. (1 támadástól 43 életpontot vesztesz.) A sötét ölész karmai megsebesítik a jobb kezedet. (1 támadástól 26 életpontot vesztesz.) Yeeee! Lenyomtad az ellenfeledet, esélye sem volt.
Megpróbálsz minél többet összegyűjteni az ellőtt lövedékekből. 7 vas dobónyilat találsz meg, amelyet még használni tudsz. 11461 tapasztalati pontot kaptál. Megújítod a vámpirizáció varázslatot. [-108 varázspont.] A szilánk működik (+4 életpont). Megújítod az áldomás varázslatot. [-105 varázspont.] Morgan szilánkja gyógyít (+4 életpont).
{Csatastatisztika; sebzés: 1152, sebződés: 69, gyógyulás: 49, összesen: -20 ÉP}

Benézel a csontokból összeeszkábált kalyibákba, kincs után kutatva. Kincs! KIIINCS! Lássuk, mire bukkantál: egy sárga erőöv [sárga erőöv ládikóba-> (310,64)-> 25 arany, -2 ÉP], egy fűszertartó, egy kristálygömb [kristálygömb ládikóba-> (310,64)-> 10 arany, -2 ÉP], egy aranygyűrű [aranygyűrű ládikóba-> (310,64)-> 12 arany, -2 ÉP], egy ezüst karkötő [ezüst karkötő ládikóba-> (310,64)-> 14 arany, -2 ÉP] és egy pszi kő. A távolban sötét ölészek jelennek meg, nagyon sokan vannak, kezdik körbevenni a tábort. Menekülsz.
Hopp! Egy örvénylő porfelhőből kialakuló szoborral találkoztál, mely Bohmer Kair formáját vette fel, amint éppen egy megfelelőnek látszó Chara-din trófeát tűz az övébe! Ezt az alkotást! Te vajon milyen szobrot csinálnál? A földön meglátsz egy quwargot. Megtaposod, majd megtörlöd a talpad. 1 tapasztalati pontot kaptál. Felemeled a távcsövedet, és körülnézel. Amikor északkeletre nézel, észreveszel egy lávatavat. Délre nézve látsz egy ősvortexet. Északra egy lávató van. Elrakod a távcsövet. Tehetetlenül tűröd, hogy a cheloniciták belezabálnak mentális tartalékaidba. (-21 VP.) Megvizsgálod a talajt. Elég régi (kb. 3 hetes) alakváltó nyomok vezetnek északra. Találsz még kb. 1 hetes alakváltó nyomokat, amelyek északnyugatra vezetnek.
[-100 varázspont.] A szilánk működik (+4 életpont). [70 pontot használtál fel, van még 516. Kapsz 126 VP-t.]

m 3 4 4 mozogsz délkeletre, délre, délre
[388,78] Tovább barangolsz az élettelen pusztaságban. Keresel egy magasabb pontot, és onnét körbenézel a távcsöveddel. Messze nyugatra látsz egy ősvortexet. Elrakod a távcsövet.

Megvizsgálod a talajt. Nagyon régi (kb. 3 hetes) alakváltó nyomok vezetnek északnyugatra. Találsz még kb. 1 hetes kobudera nyomokat, amelyek északnyugatra vezetnek. A cheloniciták egymással versengve habzsolják a manatartalékodat. (-21 VP.) Kajaszünetet tartasz. (-1 kaja.)

(Továbbmész...) [388,79] Belépsz az ingoványba. Itt van egyedül látható jele az életnek, de ez az élet is olyan, amelynek célja másnak a halála. Szemedet összehúzva előrekémlelsz: igen, jól látod, találtál egy bíborcserjét. Észreveszel egy quwargot. Eltaposod. 1 tapasztalati pontot kaptál. Megállsz pihenésképpen, és azért, hogy a távcsővel körbevizsgálódj. Ahogy a szemedet erőlteted, észreveszel északnyugatra egy ősvortexet. Elrakod a távcsövet.

A cheloniciták egymással versengve habzsolják a manatartalékodat. (-21 VP.)

(Továbbmész...) [388,80] Elérkezel az égig érő magashegyek közé. Az előrehaladás itt nagyon nehéz. Vérfagyasztó sikoly jut el hozzád a távolból.

Megérzed, hogy a talaj, amelyen taposol, fémet (mithril) rejt. A cheloniciták egymással versengve habzsolják a manatartalékodat. (-21 VP.) Éles szemeddel azonnal kiszúrod, hogy van valami a földön... Épphogy megismerhető (kb. 2 hetes) troll nyomok vezetnek délre. Találsz még kb. 1 hetes kobudera nyomokat, amelyek északra, kb. 1 hetes alakváltó nyomokat, amelyek északnyugatra, kb. 2 hetes árnymanó nyomokat, amelyek délre, kb. 1 hetes emberi nyomokat, amelyek délre, kb. 3 hetes alakváltó nyomokat, amelyek délre, kb. 3 hetes törpe nyomokat, amelyek délre, kb. 3 hetes alakváltó nyomokat, amelyek északra vezetnek.
Összeakadsz Xantia Morphiliával. Tharr első számú avatárja. Egy che-vállszalagot, egy derit láncvértt, egy drakolder gyűrűt, egy Élet gyűrűjét, egy halálhozó karkötőjét, egy Huddens alkarvédőjét, egy Huddens kesztyűjét, egy két kard szimbólumot, egy Khór maszkját, egy kristályrendet, egy lidérckoronát, egy örökkéval. zafírját, egy Ovgun nyakláncát, egy rinóbőr övet, egy ryuku kalózkendőt, egy ryuku ökölgyolcsot, egy ryuku vadászinget, egy tűzúr csizmáját, egy Urgod fétisét, egy varkaudar szimbólumot és egy zafír fülbevalót visel. Felszerelését egy triklem drakolder trófea, egy wayazamund szirén trófea és egy nekromanta kóborló trófea ékesíti. Jelet látsz a ruhájára festve: földbe szúrt kard. Övén 3 kalandozóskalp fityeg! Bal kezében egy ryuku menetpajzsot tart. Lőfegyvere egy vas dobónyíl. Egy pikkelyes ptog a hátasa. Xantia Morphilia kihívott egy barátságos szkander-partira! Egy sima kőlapra könyököltök, jobb híján. Most ellenfeledre akadtál! Izzadság ül ki a homlokodon, de hiába szenvedsz: gyenge vagy, mint a harmat. Kikaptál! Ezt a szégyent... Egy meleg kézfogás, rövid hírcsere, aztán újból elváltok.
(Feltételes készítés:) Begyűjtöttél 2 kerek követ. Erőd TF-elődött. [38 pontot használtál fel, van még 478. Kapsz 68 VP-t.]

tk 15 1614 többszemélyes kaland 15 1614
Ezt a többszemélyes kalandot már teljesítetted! [0 pontot használtál fel, van még 478.]

vv 73 28 73 elmormolod a 73. varázslatot a 28. varázslatot a 73. varázslatot
Fürgén varázsolsz! Hosszasan meditálsz, pszi gyakorlatokat hajtasz végre. [-20 pszi pont.] [5 pontot használtál fel, van még 473. Kapsz 9 VP-t.]
Azt a varázslatot már elmondtad! [0 pontot használtál fel, van még 473.]
Fürgén varázsolsz! Alapvető gyakorlatokat végzel, amelyek pszi szakértelmedet fejlesztik. [-20 pszi pont.] [5 pontot használtál fel, van még 468. Kapsz 9 VP-t.]

* 1. BP: leveszed/lerakod a 608. tárgyat
Kiveszed a füledből az ősmágus fülbevalóját. [0 pontot használtál fel, van még 468.]

* 2. BP: kézbeveszed/felveszed az 511. tárgyat
Sajnos nincs a birtokodban az a tárgy. [0 pontot használtál fel, van még 468.]

* 3. BP: használod a 892. tárgyat
Sajnos nincs a birtokodban az a tárgy. [0 pontot használtál fel, van még 468.]

* 4. BP: használod a 305. tárgyat
Porrá zúzol 1 varázskövet. (+100 varázspont.) [0 pontot használtál fel, van még 468.]

* 5. BP: visszadátumozás kérelem
Még nem telt el három hónap (legutóbb 2006. évben 6. hónapban adtad ki) a parancs utolsó használata óta. [0 pontot használtál fel, van még 468.]

* 6. BP: elmormolod a 208. varázslatot
Még nem telt el fél év a legutóbbi kisebb kívánság óta. (Legutóbb 2006. év 5. havában használtad a varázslatot!) [0 pontot használtál fel, van még 468.]

Több pontod maradt, mint amennyit a következő körre át tudsz vinni. Ebből automatikusan gyógyítasz / gyakorolsz / élelmet szerzel.

tf 1 40 fejleszted az 1. tulajdonságodat 40 pontért
Találsz egy hatalmas sziklát, és nyomban nekilátsz, hogy erősíts: mellmagasságig, majd a fejed fölé emeled a nehéz súlyt! Ez még édeskevés ahhoz, hogy az erőd komolyan megnőjön. Tehetetlenül tűröd, hogy a cheloniciták belezabálnak mentális tartalékaidba. (-21 VP.) [40 pontot használtál fel, van még 428. Kapsz 72 VP-t.]

tf 1 40 fejleszted az 1. tulajdonságodat 40 pontért
Góga-migóg, a nagy aerob-IX mágus gyakorlataid hajtod végre. Hajolgatások, guggolások, miegymás. Ez még édeskevés ahhoz, hogy az erőd érezhetően megnövekedjen. Értékes varázserőd a rusnya chelonicitákat táplálja. (-21 VP.) [40 pontot használtál fel, van még 388. Kapsz 72 VP-t.]

tf 1 40 fejleszted az 1. tulajdonságodat 40 pontért
Száz guggolást-felállást, és száz fekvőtámaszt csinálsz. Huh, huh! Még nagyon sok kell ahhoz, hogy az erőd észrevehetően fejlődjön. Értékes varázserőd a rusnya chelonicitákat táplálja. (-21 VP.) [40 pontot használtál fel, van még 348. Kapsz 72 VP-t.]

tf 1 40 fejleszted az 1. tulajdonságodat 40 pontért
Elszántan, kitartóan, ellazítva, megfeszítve, viharverten edzeni kezded csendben tiltakozó testedet. Ez még édeskevés ahhoz, hogy az erőd érezhetően megnövekedjen.

A cheloniciták egymással versengve habzsolják a manatartalékodat. (-21 VP.) [40 pontot használtál fel, van még 308. Kapsz 72 VP-t.]

tf 1 40 fejleszted az 1. tulajdonságodat 40 pontért
Elszántan, kitartóan, ellazítva, megfeszítve, viharverten edzeni kezded csendben tiltakozó testedet. Ez még édeskevés ahhoz, hogy az erőd érezhetően megnövekedjen. A cheloniciták egymással versengve habzsolják a manatartalékodat. (-21 VP.) [40 pontot használtál fel, van még 268. Kapsz 72 VP-t.]

tf 1 40 fejleszted az 1. tulajdonságodat 40 pontért
Nekilátsz, hogy tested minden porcikáját megmozgató gyakorlatokat végezzél. Már csak egész keveset kell gyakorolnod, hogy az erőd érezhetően megnövekedjen. [Még 404 TVP-t kell elköltened.] Inkább a véredet szívnák a nyavalyás cheloniciták, de ezek a manádat eszik! (-21 VP.) Csillapítod az éhségedet. (-1 kaja.) [40 pontot használtál fel, van még 228. Kapsz 72 VP-t.]

tf 1 28 fejleszted az 1. tulajdonságodat 28 pontért
Nekilátsz, hogy tested minden porcikáját megmozgató gyakorlatokat végezzél. Most már nem is olyan szörnyen sok tréning szükséges ahhoz, hogy az erőd érezhetően megnövekedjen. [Még 376 TVP-t kell elköltened.] Értékes varázserőd a rusnya chelonicitákat táplálja. (-21 VP.) [28 pontot használtál fel, van még 200. Kapsz 50 VP-t.]
Lassan visszatér az erő bénult tagjaidba. Küzdelmes kalandjaid után megpihensz táborhelyeden, és felkészülsz a Szertartásra, melyet talán még őseid sem ismertek... ám hiába próbálsz tudatod legmélyére férkőzni, hogy meríts az Élet Forrásából, valami megakadályoz ebben... Azok a nyavalyás cheloniciták osztódni kezdenek! Nem ártana már megszabadulni tőlük! Túl fáradt vagy már, hogy tovább menj. Utolsó erőddel táborhelyet keresel. Percek sem kellenek hozzá, hogy mély álomba merülj. Karaktered megállíthatatlanul fejlődik, a tapasztalatoknak köszönhetően. (+1 max. életerő.) Elmúlt a munka gyümölcse hatása. Elmúlt a Thargodan illúzió hatása.
Ebben a körben 200 pontod maradt, ebből a következő körre 200 pontot vihetsz át. Kapsz még 780 pontot. A következő körben tehát 980 pontot költhetsz el.

ENCYCLOPEDIA FANTASIA


MÁGIAFALÓ (7043. SZÖRNY)
A mágiafalót káoszkedvelő megidézője látszólag nyers varázsenergiából alkotja meg, pedig elhiheted, hogy nem illúzió, hanem hús-vér szörnyeteg! Azonnal megtapasztalod ezt, mihelyst mágiával próbálsz ártani neki. A beléje csapódó varázsnyalábok ezt a hatalmas, gömbölyű hernyót ahelyett, hogy sebeznék, egyenesen hizlalják! Csápok, serték és csillók hemzsegnek lilás színű bőrén, ezek segítségével mozog, és ezekkel szippantja, nyalogatja fel környezetéből a manát, amivel táplálkozik. Szerencsére ez a fertelmes szörnyeteg csakis a mágia létsíkján képes bebábozódni, és elérni a teljes kifejlődés stádiumát. Még elképzelni is borzalom, hogy egy kifejlett példány mire lenne képes az anyagi síkon! A mágiafaló lárváját közönséges fegyverekkel, egy kezdő kalandozó is egy-kettőre el tudja pusztítani. [Ha egy mágiafalót varázslattal idéznek meg általában nincs lehetőség a megtámadására, ezzel kár is kísérletezned.]

LÉLEKKŐ (1650. TÁRGY)
Ebbe a pont egy kilós kőbe hajdanán egy, az anyagi létsíkról épp távozó személy lelkét zárták, hogy aztán egy másik testbe öntve azt, egy emberöltőnyi időt újra élhessen. Legalábbis a lélekkövekről szóló legendák szerint e kristályok pont ezt a célt szolgálták. Hogy hogyan kell a lélekköveket működésbe hozni, arról komplett használati utasítást találni bármelyik nagyváros könyvtárában, így te is tisztában vagy vele. A legnagyobb hasznát ennek a tudásnak akkor veszed majd, amikor többszemélyes kalandra indulsz, hiszen amikor jól jön egy plusz személy, nagy a kísértés, hogy előhívd a szellemet a kőből. A lélekkövet automatikusan használod ilyenkor (ha nem akarod elővenni a következő TK-ban, rakd el gyorsan a bankod széfjébe), és hatására a kőből kiszabadult lélek testet ölt, lemásolva a hozzá legközelebb lévő személyt (azaz téged), majd csatlakozik a csapathoz. Játéktechnikailag duplázódva veszel részt a kalandban, de természetesen a másolat szemszögéből nem kapsz leírást. A másolat szerencsére a talált kincsből a végső osztozkodásnál nem kér (max. egy-egy szörny kizsigerelésekor dönthettek úgy, hogy ő végezze el a piszkos munkát). Miután a kaland véget ér (akár csúfos, akár sikeres véget), másolatod elhagy. Ha lélekkő van birtokodban, akkor sem indulhatsz egyes-egyedül csatába. A tárgy nem átadható.

SZITHON VÉRFÓKUSZ (1656. TÁRGY)
A szithonok ősi faj voltak, amennyire tudjuk, a moák ellenségei. Nem sok írásos bizonyíték maradt fenn a létezésüket illetően, az ősi feljegyzésekből csupán annyi derült ki, hogy a moáknál korábban kihaltak, hiszen épp a moák pusztították el őket. Néhány sikertelen expedíció indult már ősi szithon bányák felderítésére, de be is fuccsoltak, annál az egyszerű oknál fogva, hogy nem tudták hol keressék ezeket a helyeket.
Most mégis egy valódi szithon relikvia került a kezedbe, egy bíborvörös drágakő, melynek mágikus kisugárzása a varázslataid erősségét képes növelni. Haszna akkor mutatkozik meg, ha egy többszemélyes kaland során több ellenféllel kerülsz összetűzésbe, ilyenkor ugyanis a legelső, amúgy nem tömegre ható támadó varázslatod minden ellenfélre hatni fog. A fegyveredből lőtt varázslatra a vérfókusz nincs hatással. Minden ilyen varázslaterősítés után a vérfókusz kimerül (a használhatatlan drágakövet el is dobod rögvest). A vérfókusz alkalmazását nem befolyásolhatod, ha nálad van, felhasználod, max. annyit tehetsz, ha nem akarod, hogy elvesszen, hogy bankba rakod a következő többszemélyes kalandod előtt. A szithon vérfókusz nem átadható tárgy.

MÁGIKUS GYORSÍTÁS (330. VARÁZSLAT)
A mágikus gyorsítás valójában nem egy varázslat, hanem egy képesség, melyet miután elsajátítottál egy mágusiskolában, varázspont elköltése nélkül, permanensen működik. Innentől egy parancsban három tárgyat is használni képes leszel. Ehhez a H parancs helyett a HH <tárgy> <tárgy> <tárgy> parancsot kell kiadnod. Az idő valamiképp máshogy múlik az ilyetén tárgyhasználat során. Hiába érzed úgy, hogy gyorsabb lettél, minden egyes sikeres H parancsod után +1 TVP-t el kell költened. A HH parancs paraméterének csak olyan tárgyat van értelme megadni, amelynek használata amúgy nem igényli második paraméter megadását (ugyanis olyan, mintha második paraméter nélkül adtad volna meg a H parancsot). Amennyiben a későbbiekben elfelejted vagy elfelejtetik veled a mágikus gyorsítást, a HH parancsot sem tudod majd használni.
Két dolog van, amiben ennek a parancsnak a használatát korlátoznunk kell.
Az egyik egy tárgy, melyet nem használhatsz a HH paranccsal, a sáfránypor (egy adag elhasználása 5 TVP-t ad), melynek kirívó táposságát eddig is a parancshely költsége gyengítette.
A másik korlátozás a Sötét Földön gyakori mópat bolyokat érinti, ahol a mópatok különböző érdekes dolgokat csinálnak, ha H parancsot használsz bolyuk közelében. HH parancs használata esetén nem következnek be efféle reakciók.

VARÁZSLAT OLVASÁSA (67. VARÁZSLÓ VARÁZSLAT)
Ha egy varázstekercsre bukkansz, az általában számodra érthetetlen ákombákomokkal, mágikus rúnákkal van tele. A varázslat olvasása azonban lehetőséget nyújt arra, hogy ezt az írást megfejtsd. Ha kiadod a V 67 parancsot, 30 varázspontért, 20 TVP-ért, akkor megfejtesz egy nálad levő varázstekercset. Ha szerencséd van, a varázstekercs egy általad eddig nem ismert varázslatot tartalmaz! Ezt a varázslatot rögvest megtanulhatod, és a továbbiakban használhatod is.

JÉGVIHAR (353. TÁMADÓ VARÁZSLAT)
Harc elején elmondva a jégvihart, ellenfeled körül olyan hideget teremthetsz, hogy könnyedén halálra fagyhat. Ha valamilyen isteni csoda folytán túl is élné ezt a szintenként D10 sebzésű varázslatot, a harc további részét akkor is 30-cal kevesebb védelem birtokában kell megvívja. A varázslat maximumát az 50-es szinten éri el, 50D10 sebzésnél. A jégvihar varázslat anyagi komponense egy jégkristály és egy sárkánypikkely, elmondása pedig 45 varázspontba kerül.

KARAKTERLAP

Sauron Junior, egy fekete, hosszú hajú, csillogó szemű alakváltó férfi vagy. Fekete a bőröd. Tharr első számú avatárja vagy. A Hófarkas Klán (#9117) K.T. tagjai közé tartozol. Ez a 671. fordulód.

Erő: 82 (122) Szint: 54 Merészség: 10/3 Magasság: 180 cm
IQ: 77 (103) Támadás: 89 (91) Agresszió: 5 Testsúly: 60 kg
Ügyesség: 77 (101) Védekezés: 135 (137) Menekülés: 15 % Életkor: 51/24 év
Egészség: 76 (104) Életpont: 2678/2427 Jellem: semleges Tul. pont: 1
Szerencse: 77 (102) Varázspont: 4169/1924 Pénz: 1678 arany Kép. pont: 2
Tudatpont: 21/3 Pszi pont: 134/249 Halhatatlanság: 30 % EFejl: 56
Eddig összesen 8166 szörnyet (15 ebben a körben) öltél meg. Ebben a fordulóban 133156 TP-t kaptál. Jelenleg 54760956 TP-d van. A következő szinthez még 10239044 TP szükséges. Trófeáid: triklem drakolder, ryuku sorkatona, dagálydémon. A Hófarkas tetoválását viseled. Eddig 1 többszemélyes kalandot teljesítettél.

HARCI ISMERETEK
víziharc: 11/86 ökölvívás: 13/48 (+53%) szúrófegyverek: 57/64
vágófegyverek: 35/98 ütőfegyverek: 38/60 lőfegyverek: 17/37
dobófegyverek: 45/59 (+2%)

Feltételes fegyverváltás: ököl (#28) (120%) << kyorg hosszúpenge (#917) (120%) << Daramoula pálcája (#950) (100%)
Feltételes lőfegyver használat: semmi (0 -4.); ezüsttollú nyíl (#363) (5 -13.); mérg. ubuk dobónyíl (#188) (14 -37.); bogyógránát (#430) (38 -44.); vas dobónyíl (#189) (45 -996.); bűvös shuriken (#562) (997 .); hajító csillag (#939) (998 -);
Óvatosság (labirintusokban): 0 KPCS: automatikusan minden kapcsolónál
A negatív esszencia épp tleikan nyárs fegyverre kenve.

EGYÉB ISMERETEK
1. rejtőzködés: 62/17 2. nyomkövetés: 176/63 (+41%) 3. lopás: 2/92
4. mászás: 47/17 5. hajózás: 18/44 6. csapdakészítés: 15/68
7. csapdaészlelés: 26/7 8. gyógyítás: 142/25 9. titkosírás: 7/98
10. felderítés: 35/93 (+7%) 11. szörnyidomítás: 3/90 12. teológia: 347/35 (+141%)
13. taumaturgia: 108/54 (+16%) 14. szerencsejáték: 7/32 15. versengés: 24/88
16. harcművészetek: 4/7 17. zene: 12/12 18. szörnyismeret: 30/98
19. pszi: 69/26 (+1%) 20. zárnyitás: 18/96 21. vadászat: 12/66
22. vitalitás: 11/96 23. bányászat: 61/81 (+1%) 24. úszás: 13/55
25. főzés: 6/45 26. ősteológia: 9/40 27. csapatmunka: 1/88

FEJLESZTÉSI PONTOK
Felhasználatlan fejlesztési pont: 62
1. sebzés bónusz: 3 2. támadás bónusz: 2 3. védekezés: 1 5. varázslat sebzés: 5
6. regeneráció: 3(4) 8. képességpont: 4 9. gyors fejlődés: 4 10. vp regeneráció: 7(9)
11. kincskeresés: 3

FELTÉTELES PARANCSOK (még 3 lehet)
deus ex machinád 0 mezőre repítsen
totem 80% életpont alatt (ősi gyógyítás (#267))
gyógyítasz 60% életerő alatt 40 TVP-ért (max. 6 alkalommal)
kutatsz max. 200 TVP-ért
ásol max. 80 TVP-ért
készítesz szögletes követ (#17) (max. 10 darabot ), kerek követ (#19) (max. 20 darabot ), nyílvesszőt (#108) (max. 12 darabot ), pézsmatökmagot (#934) (max. 10 darabot ), hajító csillagot (#939) (max. 10 darabot ), kőkést (#6) (max. 2 darabot ), jokonbia ágat (#1477) (max. 5 darabot ), gourry tojást (#1455) (max. 1 darabot )
mászol max. 400 TVP-ért
cirkusz: céllövölde, ötpróba, küldetés, kártyabarlang, labirintus, szellemkastély (63)
maradék TVP-dből az erő (1) tulajdonságodat TF-eled
Feltételes támadás (aktív: 16, max: 16)
armageddont lövő lények (#9099), halált okozó lények (#9098), Rém (#315), éjfattyak (#9096), 9955. szövetség (#9955), purifikátor császár (#393), öregedést okozó lények (#9095), északi tűzsárkány (#219), Dl'orkhaugruk (#425), manaelementál (#290), vámpírféreg (#782) (csak egyszer), ősöreg taalruherceg (#718), teriád varázsló (#798), teriád gyilkos (#800), 9944. szövetség (#9944), Sötétség Hercege (#296)
Barátságosság (aktív: 12, max: 16)
semlegesek (#989), jók (#990), élőholt ősmágus (#179), rothadó lián (#427), Garmhuun familiáris (#543), bosszúálló (#562), kronotapír (#286), bűbájlidérc (#761), Bondorroth (#723), magh-goth párduc (#871), Wart (#5667), hoarián barbár (#833)

VARÁZSLATAID ÉS PSZI KÉPESSÉGEID
Varázslói varázslataid
energiatüskék (#29, 5 VP) lángcsóva (#31, 5 VP) izomernyesztés (#33, 6 VP)
varázsvédelem (#34, 8 VP) mágiatörés (#35, 10 VP) védelem sav ellen (#36, 12 VP)
tompítás (#40, 8 VP) jégcsóva (#41, 15 VP) fehér glóbusz (#47, 13 VP)
villámcsapás (#50, 18 VP) elektromos pajzs (#51, 14 VP) varázslat olvasása (#67, 30 VP, 20 TVP)
mágiafeloldás (#75, 5 VP, 5 TVP) fúzió (#77, 25 VP, 5 TVP) láth. észlelése (#78, 7 VP, 5 TVP)
varázsital főzése (#100, 30 VP) tükörpajzs (#101, 26 VP) savhurrikán (#107, 40 VP)
varázsvédelem II (#108, 18 VP) felszínre ugrás (#109, 25 VP, 5 TVP) varázslatfelejtés (#130, 20 VP, 5 TVP)
tűzgolyó (#155, 25 VP) tűzmágia (#157, 24 VP, 5 TVP) familiáris idézése (#159, 40 VP, 20 TVP)
varázskő készítés (#160, 120 VP, 10 TVP) dimenzióugrás (#163, 55 VP, 5 TVP) városi teleport II (#181, 60 VP, 10 TVP)
Symulf rúnája (#182, 12 VP, 5 TVP) vízlélegzés (#185, 15 VP, 5 TVP) háló (#186, 24 VP)
tiltott teleport (#198, 100 VP, 10 TVP) a munka gyümölcse (#224, 10 VP) jégoszlop (#231, 24 VP)
minta formázása (#237, 120 VP, 10 TVP) Thargodan illúzió (#242, 50 VP) éjfattyak végzete (#260, 100 VP)
tl'urlang formázás (#262, 500 VP) filofaxáció (#277, 20 VP, 10 TVP) jégmágia (#279, 25 VP, 5 TVP)
időcsere (#285, 5 VP) ősi harcmodor (#287, 120 VP) mágikus gyorsítás (#330, 0 VP)
jégvihar (#353, 45 VP)
Papi varázslataid
vámpirizáció (#1, 8 VP, 5 TVP) éber kakukk (#3, 6 VP) áldomás (#6, 5 VP, 5 TVP)
alkímia (#7, 7 VP, 3 TVP) esőidézés (#11, 8 VP, 5 TVP) erőpajzs I (#12, 6 VP, 5 TVP)
hadiszerencse I (#13, 4 VP, 5 TVP) méregsemlegesítés (#14, 10 VP, 5 TVP) vak őrület (#18, 3 VP, 5 TVP)
kitartó ló (#19, 10 VP, 5 TVP) korgó gyomor, huss (#21, 3 VP, 5 TVP) unkreáció (#22, 0 VP, 5 TVP)
hadiszerencse II (#24, 6 VP, 5 TVP) tündérfény (#25, 1 VP) tulajdonságpajzs (#26, 16 VP, 5 TVP)
harmadik szem (#27, 12 VP, 5 TVP) csupasz izom (#28, 10 VP, 5 TVP) méregfelhő (#37, 12 VP)
óriáserő (#53, 24 VP, 5 TVP) a lélek védelme (#57, 32 VP) azonnali gyógyítás (#58, 15 VP, 5 TVP)
hadiszerencse III (#59, 15 VP, 5 TVP) puha ütés (#60, 18 VP) tűzeső (#61, 16 VP)
erőpajzs II (#63, 24 VP, 5 TVP) oltár eltörlése (#79, 60 VP, 10 TVP) vadítás (#81, 8 VP, 5 TVP)
szörnyészlelés I (#82, 8 VP, 5 TVP) szörnycsábítás (#83, 14 VP, 3 TVP) szörnyidézés (#84, 72 VP, 10 TVP)
vasszervezet (#86, 8 VP) szopókőpusztítás (#88, 21 VP, 5 TVP) agyburok (#90, 11 VP)
fürgülés (#92, 22 VP) rúnapukkasztás (#94, 0 VP) DEM kreálása (#95, 50 VP, 10 TVP)
pusztító végzet (#106, 30 VP) erőpajzs III (#127, 30 VP, 5 TVP) élőholt pozdorja (#134, 40 VP)
tárgyészlelés (#135, 30 VP, 10 TVP) földelem idézése (#144, 70 VP, 20 TVP) Tharr haragja (#145, 16 VP)
ongóliant tombolás (#146, 40 VP) mágikus ütés (#147, 18 VP) becsületjel (#158, 14 VP)
esszenciavédelem (#165, 15 VP, 5 TVP) oltár teremtése (#167, 50 VP, 10 TVP) áldomás II (#169, 10 VP, 5 TVP)
planetáris őrdémon (#172, 18 VP) szopógödöreltörlés (#173, 30 VP, 10 TVP) tárgyvédelem (#178, 14 VP, 5 TVP)
gyorsvarázslás (#179, 0 VP) agytaposás (#180, 12 VP) kényszerport (#183, 8 VP)
esszenciavédelem 2 (#188, 15 VP, 5 TVP) méregfelhő II (#193, 18 VP) megfejtés (#199, 28 VP, 5 TVP)
Pörhemór köre (#205, 30 VP, 5 TVP) kisebb kívánság (#208, 300 VP, 30 TVP) vadászat (#209, 40 VP, 5 TVP)
áldomás III (#217, 15 VP, 5 TVP) hatalomvarázs (#220, 25 VP, 5 TVP) földrengés (#221, 160 VP, 20 TVP)
csapdaészlelés (#222, 12 VP, 5 TVP) mágia megértése (#226, 0 VP) meditáció (#250, 0 VP)
pajzszúzás (#251, 24 VP) bo'adhun csapás (#266, 60 VP) ősi gyógyítás (#267, 30 VP, 5 TVP)
kiszáradás (#268, 70 VP) árnyak segítsége (#270, 24 VP) bo'adhun gyógyítás (#272, 0 VP)
kyorg tudás (#273, 0 VP) papi aura (#377, 50 VP, 5 TVP) fájdalomtükör (#379, 130 VP)
Pszi képességeid
pszi-ernyő (#64, 6 PP, 5 TVP) auratranszformáció (#65, 10 PP, 10 TVP) pszi-regeneráció (#66, 12 PP, 5 TVP)
felejtés (#68, 5 PP, 5 TVP) kí koncentráció (#69, 14 PP, 5 TVP) agyletapogatás (#70, 16 PP, 2 TVP)
szürkeáll. aktiv (#71, 20 PP, 5 TVP) mentális pajzs (#72, 9 PP, 5 TVP) pszi fejlesztés (#73, 20 PP, 10 TVP)
molekulaátrendezés (#74, 10 PP, 5 TVP) agykorbács (#97, 6 PP) pszi-acéltorony (#98, 8 PP)
tudatkutatás (#99, 20 PP, 10 TVP) térképelemzés (#104, 20 PP, 10 TVP) kontinuum-tágítás (#105, 60 PP, 10 TVP)
tudatrombolás (#111, 25 PP) pszi-gyűjtés (#112, 300 PP, 30 TVP) pszi-ernyő II (#113, 10 PP, 3 TVP)
agybénítás (#114, 10 PP) pszi-konverzió (#115, 50 PP, 20 TVP) az elme fölénye (#116, 10 PP, 5 TVP)
szuperpszi kif. (#117, 400 PP, 60 TVP) teljes őrület (#118, 12 PP) térképelemzés II (#119, 80 PP, 40 TVP)
nagyobb agypajzs (#120, 15 PP, 5 TVP) direkt kontaktus I (#121, 35 PP) direkt kontakt. II (#122, 45 PP)
az elme hatalma (#123, 15 PP, 5 TVP) a möszék kiirtása (#189, 8 PP, 5 TVP) igazlátás (#190, 3 PP)
ragály (#191, 5 PP, 5 TVP) gyors pihenés (#194, 0 PP) pszi-konverzió II (#195, 20 PP, 15 TVP)
az agy kifacsarása (#197, 14 PP) agybénítás II (#246, 15 PP) elme dominanciája (#247, 20 PP, 5 TVP)
fehérál.roncsolása (#248, 22 PP) spirituális ext. (#249, 0 PP)
Alakváltó és tudati képességeid
kisebb tűzlehelet (#110, 2 ÉP) nagyobb tűzlehelet (#150, 5 ÉP) pszi kő kreálása (#151, 30 ÉP, 30 TVP)
Ősteológia varázslataid
megifjodás (#309, 200 VP, 10 TVP) isteni eledel (#326, 70 VP, 6 TVP)
Butaság ára beállítás: teológia: +100 vp 15 költség alatt; taumaturgia: +100 vp 15 költség alatt;
A varázslatok tanulására elkölthető: 250 kör eleji VP regeneráció.

JELENLEG RAJTAD LEVŐ AKTÍV VARÁZSLATOK ÉS PSZI HATÁSOK
Pörhemór köre (#205) (171,5,2) vámpirizáció (#1) áldomás (#6) méregsemlegesítés (#14)
óriáserő (#53) esszenciavédelem 2 (#188) tulajdonságpajzs (#26) esszenciavédelem (#165)
hatalomvarázs (#220) csupasz izom (#28) Techiulan aurája (#261) szürkeáll. aktiv (#71)
papi aura (#377) mágikus ütés (#147)

TÁMADÓ ÉS VÉDEKEZŐ VARÁZSLATOK LISTÁJA
Feltételes varázslat-használat
10. és magasabb szintűek ellen
Támadó varázslatok (aktív: 3, max: 10)
puha ütés (#60), éjfattyak végzete (#260), bo'adhun csapás (#266)
Védekező varázslatok (aktív: 2, max: 10)
agytaposás (#180), tompítás (#40)
Feltételes támadó varázslatok (aktív: 54, max: 59 - védekező varázslatokkal együtt)
pusztító végzet (#106) >> káoszszellem (#472) pusztító végzet (#106) >> tleikan házőrző (#507)
pusztító végzet (#106) >> sötét ülnök (#508) pusztító végzet (#106) >> kreiton idéző (#510)
pusztító végzet (#106) >> tleikan hajadon (#533) pusztító végzet (#106) >> tleikan ölőművész (#535)
pusztító végzet (#106) >> kreiton jótündér (#538) pusztító végzet (#106) >> shokara bogár (#436)
pusztító végzet (#106) >> kreiton lich (#536) nagyobb tűzlehelet (#150) >> tleikan hadúr (#509)
pusztító végzet (#106) >> szellemdarázs (#481) pajzszúzás (#251) >> pszionikus entitás (#553)
direkt kontakt. II (#122) >> részeg kalandozó (#187) bo'adhun csapás (#266) >> kisebb jégisten (#662)
bo'adhun csapás (#266) >> ősöreg hósárkány (#663) puha ütés (#60) >> férfiak (#998)
puha ütés (#60) >> nők (#999) bo'adhun csapás (#266) >> tleikan behemót (#511)
tűzgolyó (#155) >> fagybehemót (#660) bo'adhun csapás (#266) >> ezerszemű bestia (#288)
bo'adhun csapás (#266) >> sötét kaszás (#591) halálos érintés (#271) >> tl'urlang vadász (#610)
halálos érintés (#271) >> ml'othag szürcsölő (#415) halálos érintés (#271) >> árnytündér csontváz (#629)
halálos érintés (#271) >> végzetes szójer (#631) pusztító végzet (#106) >> garmhegyi szerzetes (#599)
halálos érintés (#271) >> tleikan rémeb (#626) bo'adhun csapás (#266) >> takarító (#609)
halálos érintés (#271) >> eldüeni vándor (#601) halálos érintés (#271) >> baljós árny (#588)
bo'adhun csapás (#266) >> ősöreg Tguarkhan (#727) jégoszlop (#231) >> ősöreg taalruherceg (#718)
halálos érintés (#271) >> ryuku orgyilkos (#942) tűzeső (#61) >> Wart (#5667)
jégoszlop (#231) >> gnóm szolgáló (#943) halálos érintés (#271) >> ryuku tolvaj (#883)
halálos érintés (#271) >> teriád törzsfő (#805) halálos érintés (#271) >> kithszaki orgyilkos (#843)
halálos érintés (#271) >> ryuku sorkatona (#828) halálos érintés (#271) >> ryuku szamuráj (#836)
Feltételes védekező varázslatok (aktív: 54, max: 59 - támadó varázslatokkal együtt)
elektromos pajzs (#51) >> fényes griff (#952) agytaposás (#180) >> hoarián sámán (#834)
fürgülés (#92) >> gnóm szolgáló (#943) fájdalomtükör (#379) >> ősöreg taalruherceg (#718)
árnyak segítsége (#270) >> ősi asszimiláció (#717) varázsvédelem II (#108) >> tlopedmuk (#584)
agytaposás (#180) >> energiaelementál (#577) fürgülés (#92) >> ősöreg hósárkány (#663)
agytaposás (#180) >> kisebb jégisten (#662) fürgülés (#92) >> fagybehemót (#660)
pszi-acéltorony (#98) >> pszionikus entitás (#553) agytaposás (#180) >> márvány fagyúr (#657)
varázsvédelem (#34) >> elemi pulzátor (#440) varázsvédelem (#34) >> shokara bogár (#436)

ISTENI KÜLDETÉSEID
1.) Fosztogass végig tíz drakolder csatamezőt! (számláló: 4)
2.) Immunitáskövek? Bah, ilyesmire nincs szükségünk! Áldozz fel hármat a szívemtől legmesszebb állóból oltáromnál!
3.) Várlak audenciára - kerülj hozzám olyan közel, mint még soha életedben!

HŐSTETTEID
A quwarg rajzásban leölt quwargjaid: 1 élőholt, 6 rohamosztagos, 4 ősmágus, 1 anyakirálynő, 1 ősquwarg.
Olimpiai helyezéseid: harmadik hely az 5. kategóriában a XI. olimpián.
Eddigi legjobb helyezésed az alanori íjász- és dobóversenyen: 21. Legjobb pontszámod: 144.

A FORDULÓ ELEJÉN MÉG MEGVOLT...
2 isteni könnycsepp (#260) 1 jégrúna-tekercs (#1575) 5 madártoll (#112)
20 pirkit (#153) 1 purifikátor háj (#269) 1 sallank karom (#128)
1 varázskő (#305) 1 vas dobónyíl (#189) 1 szopókő (#259)

EBBEN A FORDULÓBAN KERÜLT HOZZÁD...
199 arany (#50) 2 aranytű (#272) 1 deus ex machina (#1)
1 ezüstshuriken (#327) 2 fémrúd (#104) 1 fűszertartó (#210)
2 grifftojás (#179) 2 gyöngymangó (#135) 32 kaja (#2)
3 kerek kő (#19) 4 nyílvessző (#108) 1 pszi kő (#248)
13 ramit kő (#226) 11 sárkánypikkely (#292) 1 sötét ital (#284)
1 szögletes kő (#17) 2 toxyl (#591) 4 vasérc (#152)
12 víz (#27)

E KÖRBEN TETT LÉPÉSEID TÉRKÉPE


(387,77) Orkhan Thai (#238), lidérckirály (#316), sötét ölész (#314), Thargodan tábor (#588), művészi porolit (#720)
(388,79) bíborcserje (#622, belőle készíthető: #623)
(388,80) érclelőhely, Xantia Morphilia (5216. kalandozó)

Változások a Túlélők Földjén a legutóbbi fordulód óta...


* Sawaki város szörnyarénája sajnos kifogyóban a pénzből. Épp ezért mostantól csak az igazán új tehetségeket tudják jutalmazni, a már többször bizonyított hősöknek csak kevesebbet fizetnek. A szabályok a következőképp módosultak a szörnyarénában szerzett arany arányában: 100 ezer aranyig minden változatlan, 100 és 300 ezer arany között csökkentett jutalom jár, 300 ezer arany felett pedig már nem jár arany díjazás.

Üzenet küldése a karakternek