Vissza a Főoldalra
 
Feliratkozás Hírleveleinkre!
Adatvédelmi Tájékoztató
Ország Boltja 2011 Népszerűségi díj Egyéb kategória II. helyezett Ország Boltja 2012 Népszerűségi díj Hobbi és kellék kategória III. helyezett

Most ingyen kezdhetsz el játszani a Túlélők Földjén!
Kattints ide a részletekért...
Nézz be kártyaboltunkba!
Hatalom Kártyái - Roxat céhei január 22.
A pillanat képe
Ryuku hajóroncs felé úsztomban...
(Túlélők Földje életkép)
Küldd el képeslapként!
"A partról úgy tűnt, egész közel van az a ryuku hajóroncs!" - gondolatok egy nagyra nőtt vérkeszeg és egy ádáz vízdémon leölése közötti nyugalmas percekben
Nézz szét a galériában!
Roxat céhei bemutató verseny - beszámoló
Roxat bemutató verseny előnevezés lezárult
Adatbázis bővítés - Új bónuszok
Roxat Céhei lapelemzés - 1 rész
Roxat céhei bemutató verseny friss információk

A lista folytatása...
Országjáró feladat 2020
Országjáró feladat 2019
Legaktívabb fórumok és fórumozók
Termékismertető - Kártyaalbum lap (10 darab)

A lista folytatása...
HKK kérdés? (46009)
Falvak a Csatornától nyugatra (7)
HKK pakliszerkesztő (232)
Előregisztráció a Roxat céhei frissen bontott versenyre (132)
[HKK Piac] Lapokat keresek (28384)
Lapötletek (64578)

További témák...
Tegnap leggyakoribbak:
Csatakiáltás


Utoljára ezt küldték:
Csatakiáltás
Küldj te is képeslapot!
Doomlord online game
Mágia Mesterei Online Játék
Szerkesztőség:
honlap@beholder.hu
Készítők:
Farkas Zsolt (Speedz)
Szeitz Gábor (Talbot)
Mazán Zsolt (Maci)
Webdesign:
Szirják Csaba (Chaar-Lee)
Szegedi Gergely (GerY5)
Ha hibát találsz a honlapon:
Írj nekünk!
 

Roxat céhei lapelőzetes 2.


Lávasárkány
Ezen a szép hétfői napon nézzünk is meg egy szörnyet, ami tuti elrontaná a napunkat, ha szembe jönne egy sötét sikátorban. A Lávasárkány szerintem nyugodt szívvel nevezhető egy legendás darabnak, így remélhetőleg a felújítása is méltó lesz a híréhez majd. Nem annyira titkolt dolog, hogy igyekszünk kicsit visszább szorítani a reakciók szerepét a játékban, ezért gyakrabban találkozhattok majd olyan lapokkal, amik rendelkeznek valamivel komolyabb reakció védelemmel. Ennek fényében ezen a darabon is van egy erősebb kompenzáció, ami visszaad némi beleölt erőforrást, ha megakadályozzák. Emellett kijátszásakor vagy buffol magán egy keveset, vagy céheket képes aktivizálni vagy passzivizálni, akár kettőt is. Mielőtt meglepődnétek, hogy passzivizálni is tud, ne felejtsétek, hogy sokszor hasznos lehet, ha az ellenfél céheit ki tudjátok kapcsolni! És, ha még nem tudna így is elég sok mindent, akkor kapott még egy §Ü képességet, ami szépen csipegeti le az ellenfél lényeit, illetve van egy marginálisnak tűnő, dobásra elsülő képessége is. De hát ugye tudjuk, hogy ezt is igencsak könnyű exploitálni manapság, ráadásul ki tudja… lehet jön céh, aminek lapokat kell dobálni?

A formázás mestere
A tegnapi sárkány után nézzünk meg egy univerzálisabb és jóval olcsóbb lényt, ami képes céhet aktiválni számunkra. A sárkány kapcsán leírtam, hogy igyekszünk kicsit visszább fogni a reakciók szerepét, amihez az is hozzájárul, hogy igyekszünk csökkenteni a kijátszáskori képességek számát és inkább § képességekre cseréljük őket, hiszen így a leszedések is jobban szerephez juthatnak a reakciók mellett. A formázás mestere már ennek a jegyében készült így az aktiválást nem kijátszásakor csinálja, hanem §-re. Persze ennek megvannak az előnyei is, hiszen bármikor ellőhető, de a hátránya is, hiszen a leszedések is jók ellene, ahogy azt már írtam. Persze nem kell félteni a mestert, mivel kapott egy jelenést is, így egy Gólem szilánkot még utánunk dob, ha esetleg megfognák vagy leszednék a lapot. Manapság nagyon népszerű különböző tókeneket termelgetni, így ő is kapott egy univerzális tóken adó képességet is. Valószínűleg fogunk vele találkozni az asztalokon.
Raska
A céhek persze nem csak arra jók, hogy bekapcsoljuk őket és használjuk a képességeiket, hanem arra is, hogy bizonyos lapjaink erősebbek lesznek, ha vannak már aktív céheink. Erre kitűnő példa a felújított Raska is. Szintén kompenzációval igyekszik védeni magát és szintén §-s képességgel rendelkezik, ami az ő esetében sokkal jobb, mintha kijátszáskori lenne, hiszen egy bármikor használható leszedésről és dobatásról van szó. Ráadásul, ha van aktív céhünk akkor életkioltósan szed le és nem véletlenszerűen dobat, hanem általunk választott lapot. Emellé kapott egy kis leszedés védelmet is, hogy ne járjon úgy, hogy egyből leveszik, és legyen alkalma használni a képességét. Korlátozó szabálylapok mellé valószínűleg egy nagyon erős lap lesz majd, érdemes lesz figyelni rá.

Szakavatott goblin
Haladjuk is tovább a céhes vonalon és nézzük meg az egyik legújabb goblin srácot. A Szakavatott goblin olcsón érkezik, ráadásul a vegyes idézési költsége miatt nehezebben lehet megfogni, hálózik és mellé minden körünkben tud lapot húzni egy szörnykomponensért cserébe. Ha nem lenne a §-s képessége, akkor is egy egészen jó lapról beszélnénk, de hát van neki az is. Játékonként egyszer képes megadni a laphúzása költségét vagy felállít egy céhet, vagy ami a legérdekesebb, hogy engedi egy céhünk képességét kétszer használni. Ez persze csak a többször használható képességekre vonatkozik, de azért így is elég szép dolgokat tud majd csinálni. A legjobb persze a múlt héten bemutatott Kovácsok céhével lesz, de akár a pirosat is szívesen beduplázom 4 sebzésért cserébe.
Ewgbert megszakítása
Eddig tudtuk a céheket aktivizálni, passzivizálni, használni a képességeiket, akár többször is és nagyon jók voltak arra is, hogy egyes lapjaink jobban működjenek általuk. Ha már ennyi mindenre használjuk őket, akkor miért ne használhatnánk költségnek is. Pontosabban arra, hogy helyettesítsünk némi erőforrást egy drágább lapunkból, az Ewgbert megszakítása erre nyújt lehetőséget számunkra, amit egy céh passzivizálásért cserébe csupán 2 manáért kijátszhatunk. Mivel ritka lapról beszélünk, így természetesen alternatív módon is helyettesíthetjük a legújabb Lassan járj! kompatibilis reakció költségét, de mindenképpen hasznos lesznek mellé a céhünk. Persze nem ettől lesz erős ritka lap mindenki kedvenc mágusának megszakító varázslata, hanem hogy a Semmibe rakja a megfogott lapot és az árát is teljesen visszanyerjük belőle, így kvázi ingyen counterré avanzsálva.

Horváth Dávid

Létrehozás: 2021. december 2. 13:57:44Utolsó frissítés: 2021. december 10. 07:46:43 Küldd el a cikket másoknak Nyomtatási forma


Főoldal | Túlélők Földje | Ősök Városa | Kalandok Földje | Sárkányölő | Puzzle | Hatalom Kártyái Kártyajáték | Álomfogó Kártyajáték | Káosz Galaktika Kártyajáték | Könyvesbolt | Alanori Krónika | Shadowrun | Battletech | Íróink | Könyvsorozataink | Fórum | Galéria és képeslapküldő | Sci-fi és fantasy novellák | Regisztráció | A Beholder Kft.-ről | Adatvédelmi tájékoztató

© Beholder Kft., 2003 - 2022
1680 Budapest, Pf. 4 | E-mail: beholder{kukk}beholder{ponty}hu | Tel.: (06-1)-280-7932

Az oldalon megjelent szöveges és illusztrációs anyagok átvétele, másolása, illetve bármilyen módon történő felhasználása csak a Beholder Kft. engedélyével lehetséges.