Vissza a Főoldalra
 

Feliratkozás Hírleveleinkre!
Adatvédelmi Tájékoztató
Ország Boltja 2011 Népszerűségi díj Egyéb kategória II. helyezett Ország Boltja 2012 Népszerűségi díj Hobbi és kellék kategória III. helyezett
Most ingyen kezdhetsz el játszani a Túlélők Földjén!
Kattints ide a részletekért...
Nézz be kártyaboltunkba!
Zén Legendái: Lúcia kalózai május 18.
Alfa pakli - Tengeri rablók március 18.
Alfa pakli - Kereskedők március 18.
Alfa pakli - Felfedezők március 18.
A pillanat képe
A furfang temploma
(Túlélők Földje építmény)
Küldd el képeslapként!
Itt-ott elszórva találni még néhány elhagyatott építményt, melyről nem tudni kik és mikor építették. A furfang temploma pont ilyen, bár vannak rajta ajtók és ablakok, a belsejébe jutni még soha senkinek nem sikerült.
Nézz szét a galériában!
Császárváros lapbemutató 2. hét
Megújult webbolt
58. BEHOLDER TALÁLKOZÓ 2023.06.17. PROGRAMJA
Beholderes HKK verseny május 20. - Versenybeszámoló
További statisztikák a HKK paklidról

A lista folytatása...
Hatalom Kártyái verseny - 2023. július 29., Pécs 12.
Hatalom Kártyái - Versenykiírások
Túlélők Földje - Közös Tudatok listája
Túlélők Földje - Nyomtérkép az utolsó 32 játékhét nyomaiból

A lista folytatása...
Lapötletek (64824)
HKK kérdés? (46801)
Rekordok, érdekességek (12)
Császárváros lapbemutató 1. hét (62)
58. BEHOLDER TALÁLKOZÓ 2023.06.17. PROGRAMJA (7)
Megújult webbolt (5)

További témák...
Tegnap leggyakoribbak:
A bajnokság döntősei
A dobogósok
A Nemzeti Bajnok
Az ezüstérmes
A Nemzeti Bajnok akció közben.
3. nap

Utoljára ezt küldték:
Roncsmentés
Küldj te is képeslapot!
Doomlord online game
Mágia Mesterei Online Játék
Szerkesztőség:
honlap@beholder.hu
Készítők:
Farkas Zsolt (Speedz)
Szeitz Gábor (Talbot)
Mazán Zsolt (Maci)
Webdesign:
Szirják Csaba (Chaar-Lee)
Szegedi Gergely (GerY5)
Ha hibát találsz a honlapon:
Írj nekünk!
 

Beholderes HKK verseny március 18. - versenybeszámoló

Mivel a Zarknodos korlátozó narancsok közül a bilincs tiltva lett, a márciusi kiadói Tiltott Mágia amatőr kategóriájára a kisöcsivel, a börtönnel kezdtem tervezni. A gen igen jól működik ezekkel a szabálylapokkal, nem kérdés tehát, hogy a pakli gerincét most is a gyűjtő hízlalása jelentette. A két állandó szín mellé a fehéret választottam harmadiknak. A gonosz kriptaszökevények támogatására olyan angyali jelentétet képzeltem, ami lapok kézből kijátszva, aztán gyűjtőből is tudnak működni, ezzel próbálva előnyt kicsikarni ebben a behatárolt környezetben. A mai modern gyűjtőjáték nem létezhet végtelen nélkül, de mivel ezen lapok nagy része nem kerülhette el a tiltólistát alkotók vigyázó tekintetét, meg kellett elégednem egy kisvégtelennel. Nyerésem egyszerű: Nekromanta pálca + Morgan gyermeke + Füstszakáll. A Nekromanta pálca adja az erőforrást a kombó pörgetésére, Füstszakáll asztalra tétele zsz-ként kidobja, majd vissza is rakja a pálcát, kettőt sebez költségnek saját maga bedobásával, a Morgan gyermeke visszaadja kézbe Füstszakállt, a pálca pedig visszarakja Morgan gyermekét az asztalra. Mindez addig ismételendő, amíg nincs meg a megfelelő mennyiségű seb (ideális esetben ez 20 ÉP, ami 20 gyűjtőből Semmibe rakott lapot jelent a pálca használata miatt). Paklim gerincét tehát ők alkotják:

3 Nekromanta pálca (2020)
3 Füstszakáll
3 Morgan gyermeke (2022)

Nézzük, hogy a pálca és a gyermek mellett ezekkel a színekkel milyen generálás maradt a metában! A Lidércharcos ismét átcsúszott a tiltólistán, a feltételből genelés, az Élet, a költségből Semmizés és a képessége csúcsragadozóvá emelik ezt a lapot. Az Árnyrém és a Varkaudar trágya is univerzális természetesen (a két trágyát ugye nem kell említenem, de egy Füstszakáll és egy kis mana is egészen jól generálja a gyűjtőmet). A Sötét angyal öt lapot generál, emellett a kötelékes képessége, hogy nulláért életkioltósan lapot szed le, nem elhanyagolható! Cirkulációt választottam még, jó szinergiában van Füstszakállal, és akkor a ködözést még nem is említettem. Emellett jelenésre manát buktat, elég hasznos lehet a meccsek korai szakaszában (a Ködlovas kijátszáskori képességének aktiválásában is segíthet).

3 Lidércharcos (2022)
3 Árnyrém (2023)
3 Varkaudar trágya (2020)
3 Sötét angyal
2 Cirkuláció

A gyűjtő generálása mellett a ködös vonal is erős. A paklimból jól konfigurálva remekül elő lehet kapni lapokat, amik aztán gyorsítják nyerésemet. Az említett Cirkuláció mellé Ködlidércet, Ködlovast és Ködfarkast választottam. Amellett, hogy a lidérc jelenésből keresést fog, erősíti a kísértet szinergiát, két hasznos asztalról működő képességgel is meg van áldva, illetve a kijátszáskorija stabilizálhatja nyerésemet. A Ködlovas manatermelése, semmizése és kijátszáskori képessége brutális, remekül működik koncepciómban! Ködfarkasom feltámad, és dermesztésével megoldhat egy zavaró lapot ellenfelem asztalán.

3 Ködlidérc (2020)
2 Ködlovas (2020)
1 Ködfarkas

A gyűjtőgen és a ködözés mellett kell a kontroll is, elsősorban olyan lapok, amik a gyűjtőbe kerülés után is képesek valami csínyre. Mikhael nem varázslat lapot fog akár védekezésből, jelenésből pedig forrást, a Pusztító motyogó is magabiztosan el tud csípni bármilyen asztalra kerülő lapot, a leszedését pedig börtön mellett nem nehéz kisütni. Hiei védekezve gyűjtőbe küld, a Motyogó verem tóken termeléssel és permanens leszedéssel is büszkélkedhet, a Mennyei áldás pedig zsz-ért életkioltósan laptól szabadít, és van jelenése is. A Védőangyal is remekül illeszkedik koncepciómba amellett, hogy ugyancsak el lehet jelenni. Jól kijátszva swing lap lehet.

3 Mikhael, az oltalmazó
3 Pusztító motyogó (2020)
3 Hiei (2020)
3 Motyogó verem (2022)
3 Mennyei áldás (2020)
3 Védőangyal (2020)

Nézzük, mi fért még be. Evidens a céh aktivátorunk (1 Fejvadászok, 1 Tolvajok és 1 Gyógyítók céhével játszom - A fekete tökéletes elhúzódó játékban, és a Semmizésével kibökhetjük az ellenfél kulcsfontosságú gyűjtős lapját, hasznos a piros nem lény laplopása, a fehér meg követőtörés esetén működhet, és fogja a gyorsan terülő paklikat), a Kezdő tolvaj egy újabb alappillére paklimnak. Tirrandát lopásával és a dobótőrös képességével borzalmasan erősnek érzem ide, és egy nagyon szerencsés húzással a védekezése is kisüthető.

3 Kezdő tolvaj
3 Tirranda (2020)

Meg is vagyunk az 53 lapunkkal. Morgan átkozott ajándéka életkioltós sebzése és jelenésből leszedése nagyon csábító, de drágának és lassúnak érzem, hasonlóan a Vámpírtőrhöz. Mellőzve lett A Résföld tréfája és Raquel haragja, gyűjtőből sajnos nem működnek. A Varkaudar fétis tökéletes lenne, a költségből dobatásra nem pattan a Kyb’er, de az egy csont IK-ja miatt beblankulhat, így nem mertem kockáztatni vele. A Kristálysárkány erősítheti kombónkat, és kaphatunk egy combos lényt asztalunkra, van benn helyette Ködlovas. A gyógyító fény kezdőkézre szinte megnyeri a meccset, ez kétlapos kezdésnél nem igazán jönne kézbe. A Quwarg rekonstruktor a gyűjtőgen egyik sztárja, a kötelék hiánya miatt sajnos hátra kellett hagynom most őt. A Fantom motyogó sem lenne rossz, de egy újabb 1 VP-s, 1 zsz-es lap már túl sok lenne. A korábban megrendezett tiltott mágiás versenyek metáját is figyelembe vettem kiegészítő paklim megépítésénél, emellett gondolnom kellett a keresésekre, és a metában maradt spike-okra, a Semmizésekre, és hogy a Kyb’ert is gond nélkül rám kereshetik. Kyb’er esetén a második meccsre a Lidércharcoson kívül minden gyűjtőgeneráló lapot cserélek, és átállok full kontrollra: máris mehetnek be az Istenölők, Az angyali kórus szavai, a Trebor kalodák, Ködszitálások. Mirror esetén hasonló gyűjtőgenre rátehetem én is a Kyb’ert, illetve a Lopott álom sem tűnik rossz választásnak. Pegazusok esetén beszáguld az Istentelen. Adó + Harangmester tűnik még erősnek, ez ellen Pihenőzöm, és a Halál és Remény angyalokkal szerelkezem fel. A Halálparancs kivéd bármilyen első körös megborulást, illetve jelenésből is életkioltósan meg tud oldani lapot. Tehát a side-om: 

1. forduló
Hódossy Máté
- Archaix
A meta felmérésénél szóba került, hogy előfordulhat majd ez a hordaparancsnok. Nem igazán gondoltam jó matchupnak. A kezdéssel járó fölény, az ellenfél nulla lapos keze hamar felmorzsolódik, a második körtől két lapokkal tölti magát. Voltak félelmeim. Igyekeztem minél hamarabb lehozni a meccseket, mielőtt úgy igazán rám szakadt volna az ég. A kombó egyszer kijött, és a másik két meccs is jól alakult, hol a Motyogó verem uralta az asztalt, hol pedig a ködös vonal határozta meg a játékot.
6-0

2. forduló
Hajdu Roland
- Életenergia (új) + Harangmester (2020)
Bevallom őszintén, hogy Rolandot és a végletekig kioptimalizált gyógyulós napkirályos koncepcióját szerettem volna nagy ívben elkerülni, erre megkaptam másodiknak. Első meccsünkben egészen jól ment a háló kezelése, a követő betörése után indult volna a kombó, amit Roland kiváló ütemben akasztott meg egy Raquel haragjával, leszedte a Füstszakállamat, amit nyilván ki is játszott, és lopta a pálcát is. Végül csak összeállt a kombó, és egy adag mákkal első meccsünket vittem. Roland side-jában ott lapult a Kyb’er, terveimnek megfelelően a következő meccsben búcsúztam a geneléstől. Egy soha nem alkalmazott stratégiát játszottam meg, lévén, hogy gyakorlatilag kiside-oltam nyerésemet: Roland lassú kontroll játékát saját maga ellen fordítottam, és igyekeztem elhúzni a meccset úgy, hogy lejárjon a 15-20 percünk, ami maradt a fordulónkból (a fanyalgóknak: mindezt nem lassú, inkorrekt játékkal, hanem gyors, pörgős körökkel terveztem). A taktika bejött, Roland kifutott az időből, a második és így a harmadik meccsünk döntetlen lett.
4-2

3. forduló
Minyó András
- A Mennyek Úrnője
Az epikus és a 2-3 arányú kezdőkéz nem mondható túl jó matchupnak. Megdobtam a kezdést, így tempóból igyekeztem megfogni Andrist. Hihetetlen szerencsével a második körömben egy jól sikerült bait után úgy dobtam a Lidércharcossal és a Nekromanta pálcával, hogy a gyűjtőmbe került a Morgan gyermeke és Füstszakáll is. Andrisnak már nem volt második köre. Átpörgetve Andris side-ját újra szerencsésnek éreztem magam: nem volt Kyb’er! A második és harmadik meccsünk nagyon izgalmasra sikerült, megizzasztottuk egymást rendesen. Végül az összecsapásból 2:1-re én kerültem ki győztesen.
4-2

4. forduló
Szabó Máté
- A Mennyek Úrnője
Újabb angyal epikus, ezúttal Máté irányítása alatt. Ő sem játszott side-jában Kyb’ert, ismét örülhettem. Kiegyenlített küzdelem volt, egészen a harmadik meccsig, ahol kiestem Timera aznapi kegyeltjei közül, és a rossz ütemben/rosszul húzott lapok és Máté háromlapos induló keze elég is volt, hogy veszítsek.
2-4

5. forduló
Novák Balázs János
- Tábori adó + Harangmester (2020)
Slussz poénnak Jana vezényletével a Tiltott Mágia metájának egyik favoritja, az Adó + Harangmester került utamba. Az első meccset simán hozta, egészen a harmadik körig kellett várnunk, hogy egy tömegirtással hentelje a szépen kiépült asztalomat. Side-ból alaposan készültem Adó ellen, csak úgy repültek be a Pihenők és A remény angyalok a reaktív és kisebb impakttal rendelkező lapok helyére. Bizakodóan vágtam neki a verseny utolsó két meccsének. A másodikat az angyal követő-kikapcsolása utáni kombóm tombolásával nyertem meg, míg a harmadik játékban a kezdő kézre kapott 2 Sötét angyal bivaly 10 lapos generálása lett a motorja későbbi játékomnak (végül talán itt is a hármas zabálta ellenfelem ÉP-jét).
4-2

A versenyt 4 győzelemmel, 1 vereséggel és az előkelő 2. hellyel zártam. A koncepció jól működött, külön örültem annak, hogy kevésbé jó matchupokban sikerült helytállnom.

Genre fel!

Gulyás Róbert

Létrehozás: 2023. március 21. 14:22:04
Utolsó frissítés: 2023. március 22. 10:27:01
Nyomtatási forma


Főoldal | Túlélők Földje | Ősök Városa | Kalandok Földje | Sárkányölő | Puzzle | Hatalom Kártyái Kártyajáték | Álomfogó Kártyajáték | Káosz Galaktika Kártyajáték | Könyvesbolt | Alanori Krónika | Shadowrun | Battletech | Íróink | Könyvsorozataink | Fórum | Galéria és képeslapküldő | Sci-fi és fantasy novellák | Regisztráció | A Beholder Kft.-ről | Adatvédelmi tájékoztató

© Beholder Kft., 2003 - 2023
E-mail: beholder{kukk}beholder{ponty}hu | Tel.: (06-1)-280-7932

Az oldalon megjelent szöveges és illusztrációs anyagok átvétele, másolása, illetve bármilyen módon történő felhasználása csak a Beholder Kft. engedélyével lehetséges.