Vissza a Főoldalra
 

Feliratkozás Hírleveleinkre!
Adatvédelmi Tájékoztató
Ország Boltja 2011 Népszerűségi díj Egyéb kategória II. helyezett Ország Boltja 2012 Népszerűségi díj Hobbi és kellék kategória III. helyezett
Most ingyen kezdhetsz el játszani a Túlélők Földjén!
Kattints ide a részletekért...
Nézz be kártyaboltunkba!
Zén Legendái: Trollok szeptember 16.
Zén Legendái: Kufárok július 8.
A pillanat képe
Roncsmentés
(Könyv esemény)
Küldd el képeslapként!
A Krondori roncsmentők céhének tagjai speciális varázslataik segítségével akár egy hatalmas hajót is képesek kiemelni a hullámsírból, hogy értékes rakományát megmentsék. Különösen fontos ez akkor, amikor az Istenek Könnye nevű ősi relikviát kell visszaszerezni.
Nézz szét a galériában!
HKK gyorshírek - 2023. szeptember
HKK paklik keverése
XLIV. Alanori Mini Olimpia
Beholderes HKK verseny szeptember 16. - Versenybeszámoló
Így draftoltam Farmoson

A lista folytatása...
Túlélők Földje - Közös Tudatok listája
Országjáró feladat 2022
Országjáró feladat 2020
Országjáró feladat 2019

A lista folytatása...
Excelsior (997)
HKK gyorshírek - 2023. szeptember (8)
[HKK Piac] Eladó gyűjtemény (9472)
Így draftoltam Farmoson (4)
HKK retro laplista (129)
Versenybeszámolók (19249)

További témák...
Tegnap leggyakoribbak:
A bajnokság döntősei
A dobogósok
A Nemzeti Bajnok
Az ezüstérmes
A Nemzeti Bajnok akció közben.
3. nap

Utoljára ezt küldték:
Nagyobb tűzféreg
Küldj te is képeslapot!
Doomlord online game
Mágia Mesterei Online Játék
Szerkesztőség:
honlap@beholder.hu
Készítők:
Farkas Zsolt (Speedz)
Szeitz Gábor (Talbot)
Mazán Zsolt (Maci)
Webdesign:
Szirják Csaba (Chaar-Lee)
Szegedi Gergely (GerY5)
Ha hibát találsz a honlapon:
Írj nekünk!
 

 | 1 | 2 |
Nézet:
Egyrészt igen, jönnek az ősmágiás counterek, másrészt a Fec továbbra is körberöhögi az összes ősmágiát...
 
Szerintem brutál jó lett, szinte az összes lap elkélne nálam
 
Vagy jönni fognak novemberben az ősmágiás kánterek, és nem változik semmi
 
Fasza zén lett, a fókuszált mágia meg igen jól stabilizálni fogja a tűz paklit pl.
 
Én a kérdést nem értem (volt?). Így működik, de ha azon gondolkozol, hogy ez OP-e, akkor messze nem, iszonyat körülményes és drága is.

Nem valószínű, hogy 7 törpe által fognak nyerni emberek, de nem is kell, mert maga a lap is teljesen korrekt önmagában.
 
Hali!

Lehet hogy nem értem teljesen úgyhogy javítsatok ki ha tévedek.

Ha kijátszom a 7 törpét (1vp) és a rajzó morfot (3vp) akkor már van 5 törpén a játékban. Ha a maradék 1 VP-ből kijátszok még egyet, akkor az 6 törpe. Átadom a kört és az előkészítő fázisban megkapom a hetediket. Nyertem.
Mellesleg Fec és a Törpe (új) 0 VP-ért is jöhetnek ha kézben vannak.
 
Simán leszedhető a pihenő, azért ez fontos tényező.

Amiket írtál azok közül erdő nincs, avatár 1-2 kivétellel nincs (hagyin), járj-krag visszaszorult a VH miatt, de ha van, akkor is jó eséllyel követőt kell lőnöd+berakod a járj kompatibilis lapokat--->irreleváns a pihenő, ha később felhúzod.

Korlátozás ellen miért olyan jó? Még ha be is húzom kezdőkézre, eldobtam már 3 lapot és egálon vagyunk. Ott már csak maximum akkor lehet jelentősége, ha másból nem áll a deck, csak kentrip lapokból (amiből mondjuk jó pár kör végi) és 2 felé mennék, de én ebben a matchupban kifejezetten nem szívesen topdeckelném ezt. Korlát ellen a homokgólemet kivéve a zarknod elleni side lapok mennek be-->nem látok helyet ennek.

Ami ellen tényleg prémium elismerem, az a harangmester+adó, mivel ott elhúzódik a játék, és később is jól jöhet--->ez ellen viszont ha már szín, akkor a fix előkereshető kurtz (ami megoldja a kritikus első kört), illetve a kentrip és később is erőforró manafonál jobb választás (ennél több lapot nem hiszem, hogy tud áldozni adó ellen az 5 lap, mert nincs is sok és kell más ellen).

Én azt tippelem, hogy nem fog beférni a 30 lap közé 5-6 lapos paklikba.

Buborék: oké nyilván nem pontosan olyan jó bele, mint ellene (ugye járjba pl fix nem fér be), de attól eltekintve, hogy alávág a fókusz illetve az avatár decknek (amik nem túl gyakorik), bőven berakható máshova is. NTI-vel mindenki játszik, pont emiatt miért ne játszana (majdnem) mindenki, aki kékezik buborékkal is? Természetesen alapvetően a kontrollt erősíti (counter lévén), de jó pár helyen visszaköszön majd ez kb fix.
 
Ez a buborék elég jo vak végzettel, lélekrezoval meg kiforditoval is a pihenő is eleg brutal még jobban erősiti az 5lapos kontrollt.Zarknodék ellen pont nem raknam be sok ertelme nincsen nem fogod benthagyni a kantrip dolgokak a pihenő miatt de mindem mas ellen erős. A törpe is szemèt eleg jo ez a 3lap eddig
 
Pihenő: kikapcsolja azokat a koncepciókat,amik ellen szenved olykor-olykor az 5 lap: Korlátozás,Járjas-krag,avatár,erdő(?),tábori+harangmester vagy VH,ami az AM:0 kiválasztása után átadja a kezdést h ne fusson védekezésbe,de nem fog örülni mikor te 1-ért lerakod a Pihenőt.

Buborék: megfogja a nagytanácsot,amivel megszabadulnál az UR bűbájaitól színkompatibilisen,megfogja azokat a lapokat,amikkel visszajönnél ellene a játékba(Fókuszálás-Polipokalipszis) és ha már említettem a fókuszálást,könnyedén veri azokat a paklikat,mint az avatár,aki a fókuszálással felvehette a tempót ellene(nyilván ha nem dobatták ki répával),ugyanakkor az olyan random pakliknak sem használt ez a lap,mint a fókusz meglelése,ami szintén épített a fókuszálásra(fókusznál speciel a pihenő ugyanúgy kiherélés 1-ért)

A baj ott van,hogy ezek a paklik ugyanezeket nem tudják használni,a kontroll meg alapból használni akarja a buborékot a másik kontroll ellen,tehát neki be fog férni a kezdő 50-be

Összességében úgy gondolom,hogy a Buborék kötelező lapja lesz a kontrolloknak,azzal stabilizálva őket,a Pihenő meg kötelező side lap lesz,ami minden más ellen lesz jó,ami esetlegesen meg tudja verni az 5 lapot.
 
A Buborék konkrétan annyira jó kontroll ellen, hogy általa megint gyengül így egy kicsit a nagytanács. És még alapabb lesz a kék minden négyszínű dekkbe.
 
Ha ezt a pihenőre érted, akkor azért kíváncsi lennék, hogy miért látod ennyire erősnek.

Ha a buborékra, akkor meg az ugyanolyan jó kontroll ellen, mint bele.

Nem látom, hogy eltolódást okozna ez a zén eddig, a törpét meg tuti kipróbálom a követőjébe, nagyon tetszik.
 
A jól összerakott 5 lapos kontrollok már most is csomagolják Zarknodékat...
 
Ez a kieg is csak arra lesz jó, hogy erősítse az 5 lapos kontrollok egyeduralmát...
 
Az tisztán látszik, hogy minden versenyjátékosnak kb kötelező lesz legyűjteni a Pihenőt. Tartok tőle, hogy az eddig is csupán néhány korlátozó szabálylappal kordában tartható 5 lapos kontroll kapott ezzel még egy utolsó jolly joker fegyvert a side-jába...

Bár nem tisztem szót emelni a lapok mellett, de azért emlékeztetnék, hogy mikor a mágusok alkonyával - változatlan formában - kijött újra a Pihenő, akkor az volt a legkomolyabb kritika vele szemben, hogy miért csak a varázslat alapú counter-ektől védett? Tessék, most itt van egy mindenféle reakciótól védett verzió. Tessék örülni neki. A nép szólt, és nép meghallgattatott...
 
nekem inkorrektnek tűnik a kék.
tudom,hogy a fóki is az,de csak azt tudom mondani mint a beszolgáltatónál is:ILYEN erős ellenlapot azért ne...
 
Semmit, ahogy irja is.

A piheno nem a kontrollnak lett kitalalva, hanem a kombonak.

Dal dekk ujra? Mondjuk eletenegiaval?
 
Nem értem, mit veszítesz vele járj ellen, ha hoki deckbe használod?
 
Nagyon tetszenek a felújított lapok!

A kék counter is elég jónak tűnik, a pihenő meg egyenesen elmebeteg...

Már látom a lelki szemeim előtt, hogy rárakom egy tábori adó/harangmesterre, vagy 1 öt követőre és sírva csomagol össze és ragequit-el a versenyről
 
Én is gondolkodtam, hogy felválthatja a térfixáló helyét életenergiában (vagy krigis), de nekem ezekkel (zoárd ital pl, nyilván követős deckben) mindig az a bajom, hogy nem lehet arra alapozni, hogy behúzod hamar.

Side után meg a lapjaid járj kompatibilisek, vagy ősmágiásak, akkor meg kb semmit nem csinál már (max nem működik a kővető, ha van, de azt vagy be kell lőni, vagy amúgy is békén hagyható) - illetve ez nem kentrip a térfixálóval szemben (plusz költsége van és csak egy ideig jó, ráadásul leszedni is könnyebb).

Hogy ne csak kontrollt nézzem: egy kaller követő (+keltető) paklinál vszeg kivenném a 2 (vagy drágább) manás lapokat ha lemezőznek--->nem hagynám bent, hogy hátha behúzom a pihenőt.

Aztán lehet nem így lesz, de nekem ez az első benyomásom.
 
Ez a kieg biztosan fogyni fog. A hét törpére érdemes paklit építeni. Elég kemény autó win.
 
Jó lett volna ha a Kék counter bűbáj egy gyengébb színhez került volna (tudom volt már ilyen lap és az is kék volt, akkor más lap kapta volna meg ezt a képességet ) Így csak + 1 esetleges spoiler a kék színhez
 
Csak nem sikerült elengedni ezt a "nem lehet rá reagálni" dolgot? Még egy side lapon is visszatetsző ez, 1 mana 1 lapért hatalmas ugrás ez a funkció ez a játékban, reagálhatatlanul meg főleg. Egyébként a régi illusztráció szebb-egyedibb volt, de ez már teljesen szubjektív.

Ebből a Zénből is foil lesz az egyik nem ritka lap?
 
köszönöm, ezt elnéztem
 
Az ellenfél körében is termel... és ő maga is az. 3 kör = 6 + a bűbáj. Voila!
 
A hét törpe páros versenyen lehet még mókás...
 
Ne legyen igazam, de a pihenő nem is annyira járj, inkább a korlátozó szabálylapokat, követőket nyírja ki (bilincs, böri, harang, korlát). Félő, hogy minden side-ban ott lesz majd és egy kontroll börit jobban hazavág, mint a sokszínt az istentelen.
 
Pihenő: szerintem bármilyen erősnek tűnik, nem nagyon fogják használni. Ha járj! ellen erre költöd a VP-d második körben, ugyanott vagy, mintha drágította volna a másik lapod. Az erőforrások többsége meg úgyis ősmágiás. Az 5-6 lapok ellen meg semmit nem ér.
A mező jobb ennél, mégse használják azt se.

Buborék: Kronorituálét vennék olcsón!
Flux-szal jól kombózik.

Hét törpe: a 4 kör alatt 7 törpe hogy jön ki? Amúgy vicces lap, elfogult vagyok a törpékkel szemben. (Az erőssége egy jobb Zénes)
 
A pihenő egy kicsit túltoltnak is tűnik.A nem létező erdőt végképp lehúzza a klozetba például,de egy követő+járj is vakarja majd a fejét ha kap egy ilyet. 6 lap in the house.
 
Elég prémiumnak tűnik így elsőre. Mind 3 lapban van power. Az kicsit zavar, hogy a bűbáj még látszani sem akar másnak mint ami(faék kánter).Side képessége azért lehetett volna hangsúlyosabb mert jelenleg csak a drága festéket viszi .
 
 | 1 | 2 |
Nézet:
Hírek, újdonságok, változások | Szavazások

A társalgás szabályai | A legaktívabb fórumok és fórumozók | Moderátori tevékenységek


Főoldal | Túlélők Földje | Ősök Városa | Kalandok Földje | Sárkányölő | Puzzle | Hatalom Kártyái Kártyajáték | Álomfogó Kártyajáték | Káosz Galaktika Kártyajáték | Könyvesbolt | Alanori Krónika | Shadowrun | Battletech | Íróink | Könyvsorozataink | Fórum | Galéria és képeslapküldő | Sci-fi és fantasy novellák | Regisztráció | A Beholder Kft.-ről | Adatvédelmi tájékoztató

© Beholder Kft., 2003 - 2023
E-mail: beholder{kukk}beholder{ponty}hu | Tel.: (06-1)-280-7932

Az oldalon megjelent szöveges és illusztrációs anyagok átvétele, másolása, illetve bármilyen módon történő felhasználása csak a Beholder Kft. engedélyével lehetséges.
A fórumban történő hozzászólások valóságtartalmáért, minőségéért semmilyen felelősséget nem vállalunk.