Vissza a Főoldalra
 

Feliratkozás Hírleveleinkre!
Adatvédelmi Tájékoztató
Ország Boltja 2011 Népszerűségi díj Egyéb kategória II. helyezett Ország Boltja 2012 Népszerűségi díj Hobbi és kellék kategória III. helyezett
Most ingyen kezdhetsz el játszani a Túlélők Földjén!
Kattints ide a részletekért...
Nézz be kártyaboltunkba!
Zén Legendái: Trollok szeptember 16.
Zén Legendái: Kufárok július 8.
A pillanat képe
Lávacsiga
(Ősök Városa szörnyeteg)
Küldd el képeslapként!
"Ez a folyékony lávaként kúszó, képlékeny lény természetesen a legtávolibb rokonságban sincs a békés csigákkal, az elnevezést mindössze alakja miatt kapta. Hihetetlen bár, de időről időre élet születik még a fortyogó lávatavak mélyén - és az esemény nagyságát még az sem csökkenti, hogy ezeknél a szüléseknél bizony mágia bábáskodik. A lávacsiga halálos ellenfél, nyálka helyett szétégetett sziklát hagy maga mögött, és gyilkos tűzcsóvával képes ellenfeleire támadni." - Encyclopedia Fantasia
Nézz szét a galériában!
HKK gyorshírek - 2023. szeptember
HKK paklik keverése
XLIV. Alanori Mini Olimpia
Beholderes HKK verseny szeptember 16. - Versenybeszámoló
Így draftoltam Farmoson

A lista folytatása...
Túlélők Földje - Közös Tudatok listája
Országjáró feladat 2022
Országjáró feladat 2020
Országjáró feladat 2019

A lista folytatása...
Excelsior (997)
HKK gyorshírek - 2023. szeptember (8)
[HKK Piac] Eladó gyűjtemény (9472)
Így draftoltam Farmoson (4)
HKK retro laplista (129)
Versenybeszámolók (19249)

További témák...
Tegnap leggyakoribbak:
A bajnokság döntősei
A dobogósok
A Nemzeti Bajnok
Az ezüstérmes
A Nemzeti Bajnok akció közben.
3. nap

Utoljára ezt küldték:
Nagyobb tűzféreg
Küldj te is képeslapot!
Doomlord online game
Mágia Mesterei Online Játék
Szerkesztőség:
honlap@beholder.hu
Készítők:
Farkas Zsolt (Speedz)
Szeitz Gábor (Talbot)
Mazán Zsolt (Maci)
Webdesign:
Szirják Csaba (Chaar-Lee)
Szegedi Gergely (GerY5)
Ha hibát találsz a honlapon:
Írj nekünk!
 

 | 1 | 2 |
Nézet:
A Gépezet más szerintem. Ott a költség volt a visszavétel. Itt pedig a hatás.
 
Nem célzás szerintem a Taurus. A Gépezet sem volt az, ebben az esetben célpontválasztás történik, de célzás nem. A Tüskés gigaféreg sem célzás, a Leah főpapja(2010) és az Erdő dala(2012) sem volt célzó forrás, de célpontválasztás történik. Meg kell mondanod, hogy a forrás milyen célpontokra hat. Célzó forrás az, amin szerepel a célpont szó vagy bűbáj lapra/lényre/építményre stb.
Az újrahasznosításnál is választani kell célpontokat, de az sem célzás.
 
Ugyanez a célzás vagy nem célzás témakör, ezért ide írom.
Bár már 2 éves a lap, csak most tűnt fel: a Taurus (E) képessége célzás? Nincs ott a szövegében a 'célpont' szó.
 
Ezzel egyetértek, ezért is mondtam, hogy a gigaféregnél, bár kicsit szomorú, hogy a célpont szó lemaradt, attól még a jelenlegi keretek közt nem minősthetjük át célzássá. A lopás viszont egy definiált fogalom, ott felvehetjük a pontok közé, hogy ez célzás.

És igen, ami "mindenre" vonatkozik, az sosem célzás, akkor a definíciót így kell megfogalmazni.
 
Ez csak szabályalkotási kérdés. Eddig konkrétan nem volt szükség "lopás definícióra", mivel a lapok nem a folyamatra, hanem a lopó lapra hivatkoztak. Természetesen definiálható egy ilyen szabály, és célzássá lehet minősíteni a lopást is (amennyiben ki kell választani a lopott lapo(ka)t. Van már erre példa. A bűbáj valamire típusú lapok kijátszása pl. definícióból adódóan mindig célzásnak számít. Vagy ott a Csábítás is, ami szintén célzás (ha ezt választjuk).
Szóval mindent lehet, megfelelő körültekintéssel.
Nagyon nem lenne jó azonban visszalépni a korábbi, képlékeny és ingoványos célzás-megközelítéshez, mert abból iszonyat sok kérdés és probléma származott. Nem véletlenül egyszerűsítettük.
Szóval csak okosan...
 
Rákerestem kódexben, 'lopás'-ra nem lehet, 'lopó lap'-ra igen, de ott nem látom a definícióban, hogy ez célzó forrás lenne.

Ha viszont célzó forrás, akkor a Csere (http://www.beholder.hu/?m=hkk&in=hkk.php&kartya=8227) is célzó forrás, miközben minden lapra vonatkozik?
 
Ha a célzás szerepel a fogalom definíciójában, akkor a forrás célzásnak minősül. A lopás definiált fogalom (a jelzőosztással ellentétben ) ezért oda nyugodtan beírhatjuk, hogy a lopás mindig célzó forrás. De Gidát ettől még nem fogja kinyírni
 
Úgy nézem, Tündér Mirca is becsobban ebbe a buliba.
 
Sárkánykő.

Nem tudom, a körmegszakítás a lapértékelésnél mintha félre lenne értelmezve. Én úgy képzelem ennek a lapnak a mechanikáját, hogy a meta tele lesz J-s lapokkal (meg persze K-s, S-es is), lekerül valami ilyesmi odaát, körmegszakítok, és amikor jövök, első cselekvésből elveszem azt, amit már nem bírt használni.

Szerintem az új lapok egyik legerősebbike lett.
 
A legjobban tetsző lapok a kiegből:
Kutató morf - olcsóbbítós epikusba nem is drága
Termomágikus indikátor -
Művészek céhe - +fél lap kezdés
Sírrabló - kezdőkézre nem szeretném húzni, de 3. körtől a céhével elég jónak tűnik
Kereskedők céhe - ez lehett volna ritka is akár
Ewgbert megszakítása - nálam nem csak járjba fér bele, imádtam a régit is
Rundhal a gyűjtögető - a céhe miatt csak még erősebb
Temető - lehet, hogy a fekete jó kontroll szín lesz?
Sárkánykő - X-essel fogni drága, ráadásul építmény is, kört szakít, lapot is megold, jól is néz ki
 
Na ezért kéne még tesztelned, mert akkor még egy jó szem, ami ezeket észreveszi, erre kellett volna a célpont szó a lap logikája szerint.
 
Tüskés gigaféreg, izmozó képességére direkt nem került rá a célpont szó?
Ezzel folyamatosan gyengül veszik ki a célzó forrás illetve a rezisztencia szavak jelentése, lényege.
 
Kétlem h Fecnek kellene bármit magyaráznom róluk, többet volt tesztelő szerintem mint én.
Biztos magától is látja a szinergiáikat és ráadásul szerdán nekem sikerül 4-szer 5-6-ot dobnom egymás után ellene. Mondjuk valszeg az ezek előtt szintén megnyert kezdődobás döntötte el a dolgot. Két 3 lapos kezdéssel, törhető követővel felálló koncepció esetén igen gyakran a kezdő nyer, mert előbb törhet követőt. (HD ellen sajnos én dobtam kisebbet, ki is szedett, ő tört előbb követőt.)

Ennek a ciklusnak amúgy csak a legelején voltam tesztelő (2021 január elejéig), akkor vittem óriásokat szerintem így-úgy többször is és gyengültek folyamatosan, ha jól emlékszem. Hogy miután én már nem teszteltem tovább, ki és mennyit tolta őket azt nem tudom, de a diszkoszt pl. tuti nem így láttam utoljára. (Lehetett asztalra tenni üresben és az volt az egyetlen képessége asztalról, hogy hálós. Nyilván nem terveztem 1 lapos végtelen kombót, csak utólag átgondolatlanul lett módosítva. Így az aktiválós képessége nagyot erősített rajta, de asztalra tenni nem lehet üresben, szal induló ingyen zsz-nek már nem jó. Toka-koka?)

Én a rotába tervezett lapjaimat már nagyon erősen azt szem előtt tartva készítettem, hogy a leszedés legyen ellenük az optimális megoldás. Ennek megfelelően kijátszásakor egyik új óriás se nagyon csinál semmit (viszont megfogni nem túl jó üzlet őket). Nyilván ha az ellenfél kevés leszedéssel játszik akkor bajban lesz, ha 1-1 ilyen nagy dög asztalt fog. Ezek amúgy még csak önmagukat sem olcsóbbítják lapdobással, mint az régen divat volt. Itt a 4-es IK-kat max a követő olcsóbbítja.

Nekem amúgy nagy kedvencem a kockadobós mechanika, de megértem ha más a falra mászik tőle.
Itt azért igyekeztem úgy megalkotni a bébik képességét, hogy okosan optimalizálva ne nagyon lehessen rosszul járni velük. Csak ez már nem az őszinte megyek ütök hordapakli, sokkal kontrollosabbak, kombósabbak lettek így, a nőstény óriások vezetésével.

Remélem ez az irány másnak is bejön majd.

Üdv: Kyb
 
Ha jól értem, termelve erősnek érzed a lapot.

Te is voltál tesztelő, tudod, mi a procedúra, kipróbáljuk, jönnek rá a gyenge, erős, oké kommentek, ha az előbbi kettőből több jön, akkor változtatunk, ha elég oké van rajta, akkor a lap rendben van.

Ezt a lapot is sokat teszteltük, és végül összegyűltek az okék erre a verzióra.

Abban egyetértek veled, hogy a HKK-ban elég randomot jelent az, hogy milyen lapokat húzok, illetve a párosításnál milyen ellenfelet kapok, nem feltétlenül kell még kockadobással is megfejelni ezeket. Épp ezért aránylag kevés ilyen lapunk van. Elhiszem, hogy bosszantó, amikor az ellenfél ilyenkor még megdobja a leszedést is.

A lapot egyébként Szabolcs tervezte, sokat tesztelte is, hogy mik a gyengéi, erősségei, mi a koncepció mögötte szerintem ő jobban el tudja magyarázni nálam.
 
+1

annyi kellett volna csak, hogy ÚN-en legit lap bármit termel, ha az konkretizálva van az használható és kész. Ami meg meghatározatlan lapot termel Pl. "sárkány". Az meg az aktuális ÚN pool-t nézi csak és kész. Nyilván a lap a termelt lap képességével együtt lett tesztelve. Nem véletlenül ez volt az eredeti rota elképzelésben.

Abszolút felesleges ez a hülye szabály, hogy nem lehet termelni nem ÚN dátumos (nem token) lapot.
Láthatóan csak baj van belőle és egy 3 sor átgépelésével megoldható problémát sikerül őrizgetni, mint ősembernek az esti tüzet, cserébe átbarmolt pótolgatott termelt lapokat kell pakolgatni az új kiegekbe. Teljesen abszurd.

Üdv: Kyb
 
Tudom, hogy még nem tartunk ott, de szerdán találkoztam a lappal.

Ezt az Ongóliant bébit, hogy fenébe gondoltátok?
Mint, gyakori lap teljesen oké, de az, hogy vannak lapok (3 is 1 koncepcióban), amik szinte folyamatosan termelik, ez kiverte nálam a biztosítékot.

Konkrétan nem tudom, hogy ezek a dolgok, hogy fének bele a a laptervezési fázisba még mindig, hogy a kötelező karatkerszámot ezzel elcsalva újabb képességeket adunk egy lapnak.

Arról nem is beszélve, hogy rendkívül demoralizáló maga a lap, amennyiben folymatosan megdobják ellened, gyakori létére dupla lapelőnyt képes adni.

Véleményem szerint az ilyen "bug"-okat kellene első körben rendbe rakna még a tesztelés alatt.

Fec
 
RIP sivatagi teki és solkim (jó, nyilván nem vesztenek sokat a használhatóságukból, de akkor is...)
 
+1
 
Az a szerencse, ami miatt ez nem gyengiti Trok Rakon-t, hogy az a jatekba rakja.
 
Te tekintesz rá gyengítésként, én nem írtam sehol, hogy "nerfelt", csak azt, hogy megváltozott. Ezt is csak azért, mert úgy gondolom, hogy nem igaz, hogy csak a "2 ÉP büntetés" került le róla. Ha a lap átdolgozását nézzük, igazából nem ez a lap gyengült, hanem mondjuk Tok Rakon, ami termelte. Mert ugye rá ingyen ki lehetett rakni eddig. Ezen kívül meg kb. teljesen mindegy, hogy 1 zsz, vagy 1 csont a költsége, mert pakliban szökőévnél is ritkábban játszik vele valaki.
 
Ez gyakorlatilag egy felújítás lett, nem egyértelműen nerf, nem is egyértelműen használgatóbb. Egy másik lap.
 
...és mennyivel egyszerűbb lett volna, ha rendesen van megfogalmazva egy szabály, és nem kell ilyenekkel foglalkozni...
 
Azért az 1 zsz nem egyenlő az 1 szk-val. Ne tekintsünk már egyértelmű nerfként erre a változtatásra! Ez nem egyszerű reprint, hanem a lapnak egy korszerűbb és egyúttal használhatóbb verziója.
 
Hát attól azért több maradt le róla, mint a 2 ÉP-s büntetés.
Az eredeti szövege:
Varkaudarra és orkra ingyen rárakhatod. Olyan lényre is amelyen nincs KF ikon. Kijátszásakor húzz egy lapot. A lény +3/-1-et és 2 ÉP-s büntetést kap.


A vastagított részek nem szerepelnek ezen a lapon. Én sem nagyon értem, hogy miért kellett megváltoztatni a lap szövegét. Mindegy is.
 
Szimplán egyszerűsítés, a gyakori lapokat szerettük volna, ha annyira egyszerűek, amennyire lehet, és az a 2ÉP-s büntetés olyan sokat nem számított.
 
Ezt teljesen megértem, de azt még mindig nem látom, hogy miért kellett lekerülnie a büntetésnek.
 
A KL-ben kijött Trok Rakon, ami termeli, de mikor a KL készült, még nem volt szó rotációról, ezért az általa termelt pálinka rotálódása nem volt szempont. Időközben azonban a pálinka kirotált a Rakon alól, ami így azt eredményezte, hogy az ork nem tud ÚN-en pálinkát termelni. Mindezért felkerült az RC ívre a pálinka, hogy ezzel a készletben maradjon. Ugyanakkor az RC-ben nincs ork, és morf-ból is csak egy ritka, így pedig eredeti verziójában a pálinka bontotton/drafton egy "blank" lap lett volna. Ezért lett megigazítva, hogy jobb legyen bontott környezetben.
Mindemellett ÚN-en csak az új verzió használható, mivel változott az eredetihez képest.
 
A varkaudar pálinkát miért kellett nerfelni?
 
Nálam a sötétség gyermeke 7 pontot megér. Egész kevés olyan lap van, amely összesen egy vp befektetéssel aktiválja bármelyik céhet. Illetve nem tudom, hogy létezik e Thargodan pakli, de ha az epikus termelt pár csontot, akkor jót sülhet. A céhaktiválás, illetve az önmagát csontért izmozás miatt nálam egy olyan lap, amely korai és kései játékban is jól tud jönni, amelyben relatíve kevés a kockázat.

Varkaudar lapát tetszik, megmozgatja a fantáziát. Az a legjobb benne, hogy keresi a Hok Rakon, és a Törpe hős is, amelyek amúgy elég jó lapok, csak kis tartományban keresnek.

A két fekete kánterrel kapcsolatban is abszolút egyet értek DK-val. Lehet, hogy minden színben tud az ember jobb ÚN-s lapokat mondani ugyanebben a funkcióban, de ettől függetlenül minden pakliba be fognak férni, ami játszik feketével és nem játszik korlátozó szabálylappal.

Hólavina erős, de a kompenzációjánál értékesebbnek tartom a Hol van az istened? és a Polipokalipszis kánterdrágítását. Továbbá az is vita tárgyát képezi, hogy előny, vagy hátrány-e, hogy azonnali és nem általános.

Quwarg orákulumnál nekem azért sok a 9 pont, mert 2-es költségű lap, amely kijátszásakor nem csinál semmit és még egy dobótőr is leveszi. Tudom, hogy a kijátszáskori képességek visszaszorítása az irányvonal, de én picit sérülékenynek látom ezt a lapot. Nálam ilyen 7,5 pontot ér. De tény, ha lejön és kisüti mindkét képességét, az elég nagy előny már.
 
A két feka kánter jol le lett pontozva. A fagyorkán valoszinu jobb lesz bármelyik X es kanternél nem tudom miert csak hidegben lenne jo.
A motyi alku is min 9es bőven jo lesz azoknak a helyére amik kiesnek.

A dérdémon 9 en sírtam Kieg egyik leggyengébje a ködyeti jut róla eszembe.

Az alantas yetirő jol lefelejtődött a hideg immunitás.

A varka lapát szerintem is rohadt jo lap.

Lávasárkányt en használtam iszonyat brutál amikor pl 2sárga céhet aktivizal egybol és az adott 2vp ből manat tudunk pusztítani ellenfel körében.Szerintem a sari minimum 9pont a legjobb azokból ami 2céhet aktival (abbol lesz az igazi előnyünk). Amugy meg rohadt gyorsan szét üt meg leszed minden közepes lényt E re ami jönne torlasznak pl.
 
 | 1 | 2 |
Nézet:
Hírek, újdonságok, változások | Szavazások

A társalgás szabályai | A legaktívabb fórumok és fórumozók | Moderátori tevékenységek


Főoldal | Túlélők Földje | Ősök Városa | Kalandok Földje | Sárkányölő | Puzzle | Hatalom Kártyái Kártyajáték | Álomfogó Kártyajáték | Káosz Galaktika Kártyajáték | Könyvesbolt | Alanori Krónika | Shadowrun | Battletech | Íróink | Könyvsorozataink | Fórum | Galéria és képeslapküldő | Sci-fi és fantasy novellák | Regisztráció | A Beholder Kft.-ről | Adatvédelmi tájékoztató

© Beholder Kft., 2003 - 2023
E-mail: beholder{kukk}beholder{ponty}hu | Tel.: (06-1)-280-7932

Az oldalon megjelent szöveges és illusztrációs anyagok átvétele, másolása, illetve bármilyen módon történő felhasználása csak a Beholder Kft. engedélyével lehetséges.
A fórumban történő hozzászólások valóságtartalmáért, minőségéért semmilyen felelősséget nem vállalunk.