Vissza a Főoldalra
 

Feliratkozás Hírleveleinkre!
Adatvédelmi Tájékoztató
Ország Boltja 2011 Népszerűségi díj Egyéb kategória II. helyezett Ország Boltja 2012 Népszerűségi díj Hobbi és kellék kategória III. helyezett
Most ingyen kezdhetsz el játszani a Túlélők Földjén!
Kattints ide a részletekért...
Nézz be kártyaboltunkba!
Zén Legendái: Trollok szeptember 16.
Zén Legendái: Kufárok július 8.
A pillanat képe
Roncsmentés
(Könyv esemény)
Küldd el képeslapként!
A Krondori roncsmentők céhének tagjai speciális varázslataik segítségével akár egy hatalmas hajót is képesek kiemelni a hullámsírból, hogy értékes rakományát megmentsék. Különösen fontos ez akkor, amikor az Istenek Könnye nevű ősi relikviát kell visszaszerezni.
Nézz szét a galériában!
HKK gyorshírek - 2023. szeptember
HKK paklik keverése
XLIV. Alanori Mini Olimpia
Beholderes HKK verseny szeptember 16. - Versenybeszámoló
Így draftoltam Farmoson

A lista folytatása...
Túlélők Földje - Közös Tudatok listája
Országjáró feladat 2022
Országjáró feladat 2020
Országjáró feladat 2019

A lista folytatása...
Excelsior (997)
HKK gyorshírek - 2023. szeptember (8)
[HKK Piac] Eladó gyűjtemény (9472)
Így draftoltam Farmoson (4)
HKK retro laplista (129)
Versenybeszámolók (19249)

További témák...
Tegnap leggyakoribbak:
A bajnokság döntősei
A dobogósok
A Nemzeti Bajnok
Az ezüstérmes
A Nemzeti Bajnok akció közben.
3. nap

Utoljára ezt küldték:
Nagyobb tűzféreg
Küldj te is képeslapot!
Doomlord online game
Mágia Mesterei Online Játék
Szerkesztőség:
honlap@beholder.hu
Készítők:
Farkas Zsolt (Speedz)
Szeitz Gábor (Talbot)
Mazán Zsolt (Maci)
Webdesign:
Szirják Csaba (Chaar-Lee)
Szegedi Gergely (GerY5)
Ha hibát találsz a honlapon:
Írj nekünk!
 

 | 1 | 2 | 3 | 4 |
Nézet:
Az általam a mai napon lejátszott 5 meccs, 15 játszmájánál minden egyes esetben átadásra került a kezdés, hiszen a mana- és lap előny mindenki számára kecsegtető volt.
Ennek tükrében úgy érzem a kezdő játékos előnye nem szűnt meg vagy redukálódott, hanem átkerült a nem kezdő játékoshoz.
Így fejben visszapörgetve a meccseket úgy látom, hogy a lap előny nélkül, azaz amennyiben a kezdő játékos is húzott volna lapot vagy első körben senki nem húzott volna, úgy kiegyensúlyozottabb lehetett volna a játék és a kezdés átadása is.
Így utólag azt mondom, érdekes tapasztalat volt.
 
Volt ebből az idézéses sztoriból egy kisebb káosz. :P
 
Hogy megy a "remek" szabály tesztelése?
Nem adja át senki a kezdést?
Idézés működik?
 
Mert minden más bevisz nem kevés extra faktort amivel az alap kérdést felesleges bonyolítani....Egyenlő esélyek mellett, azonos sémára épülő dekkek között érdemes vizsgálni a kérdést, szélsőséges esetek kizárásával(pl két antiraksi tűzdekket én nem néznék...)
Ha jobb a lelkednek sima 5 lap vs sima 5 lap
 
Legyen mező vs mező, hogy ne legyenek zavaró tényezők:
4 lap a 4 lap ellen
Első kör:
Kezdő játékos 1 mana 4 lap, nem kezdő 0 mana 4 lap(kezdő van alapból előnybe, amit ellensúlyoz a védekezés, amiből azért akad, tehát nem 100% a kezdő előnye)
A nem kezdő játékos első köre:
Kezdő játékos 1 mana 4 lap, nem kezdő játékos 1 mana 5 lap( nem kezdő játékos lap előnye van és a kezdő játékosnak viszont semmi plusz, tehát a nem kezdő játékosnak 100% előnye van)
Második kör:
Kezdő játékos 3 mana 5 lap, nem kezdő játékos 1 mana 5 lap( a nem kezdő játékosnak ott az idézés, amiből sajnos nem sok használható lap akad, de így sem 100% a kezdő játékos előnye)
De ez egy kritikus pillanat, mert alap esetben a kezdő játékos 3 lapot tud kijátszani(ha minden 1 mana) és a nem kezdő csupán 1 lapot. Tehát mivel a lapok kijátszáskori vagy S/K/J képessége elég erős, így itt irgalmatlan nagy előnybe kerülhet a kezdő. A 0-ás lapokat direkt nem számoltam, hiszen azokkal mindkét fél játszhat… Itt vagy az idézés segít, ami viszont a későbbi körökben a jelenlegi nagyon max 1 mana átlag IK-nál is még előny(lásd nem kezdő 2. köre), vagy amit már írtam olyan lapok mint az angyalok mintájára, ha kevesebb manád van mint ellenfelednek akkor kevesebb az IK, ha több manád akkor pedig több az IK-ja
Nem kezdő második köre:
Kezdő játékos 3 mana 5 lap, nem kezdő játékos 3 mana 6 lap és még az idézés is… Na innentől fordul a kocka ha a kritikus kezdő játékos 2. körében nem szaladt el, a nem kezdő játékos elég nagy előnybe kerül(ha elszaporodik a használható idézés) és most aztán nagyon felé billen a mérleg.
Tehát mindkét játékos 2. köre roppant szélsőséges, és hiába nőne az átlag IK, ez csak pár körrel odébb tolná…. ezért lenne jó, az olyan lap ami az ellen erőforrása alapján határozza meg az alap IK-ját. A mana változtatás szintén nem jó út, mert az csak a nem kezdő játékos felé billenti a mérleget, hiszen lapelőnybe van.
 
Szerintem jóval egyszerűbb, és elegánsabb mint amit javasoltok, de nem vagyunk egyformák, és úgysem én döntöm el mi lesz.

Azzal viszont egyetértek egy lenti hozzászólóval, hogy a játékot kellene a szabályokhoz igazítani és nem fordítva...
 
Igazad van János,

helytelenül feléd intéztem a kérdést. Ettől függetlenül érdekelne (attól akinek tisztje) a válasz.

Mitől lett pont most ez ennyire fontos probléma?
 
Ennek a kérdésnek nem vagyok sem élharcosa, sem a megoldási javaslatnak a kezdeményezője. Csak próbálom élét venni a közbeszédben kialakult vitának.
 
János,

Én csak azt nem értem, hogy ez miért most lett ennyire égető probléma. A kezdő játékos előnye nyilvánvaló. De eddig folyamatosan gyorsult/olcsóbbodott a játék (dominánsabb lett a kezdő előnye), és mégsem volt ilyen irányú változtatás. Most be lett vezetve a rota, és nyíltan célotok a játék visszalassítása vállalható szintre. Ergó ez a különbség (kezdő-nem kezdő között) megint kell hogy tompuljon.

Mitől lett ez pont most ennyire fontos?
 
+1
 
Talán nem meglepő, de ezt az irányt támogatnám én is
 
Véleményem szerint ha lassul a játék, kevésbé számít a kezdés, ehhez ki lehet adni szabálylapokat, követőket is.
Pl.
Addig nyújtózkodj...
Szabálylap
Minden játékos 2. lapja 1 VP-vel 3. lapja 2 VP-vel drágább és így tovább.
Ha a játék elején megszüntetik rakj a játékba egy Ősi béklyó lapot.

Direkt picit szélsőséges, de szerintem ez lenne az érdekesebb irány.

Fec
 
Még egyáltalán nem biztos, hogy bevezetésre kerül ez a metódus.
 
Amúgy más játékoknál a játékot alakítják a szabályokhoz, és nem a szabályokat a játékhoz.

Ha a következő 2 generáció lapjával ez megfordul akkor meg el lesz törölve a -1 VP.

Szerintem ezen kellene gondolkodni inkább...
 
valami hasonlóra én is gondoltam már, a lehető legegyszerűbb az lenne, ha a nem kezdő játékos kapna valamit a kezébe vagy az asztalára (kezdő előnye lap), mert akkor nem lenne ez a káosz, hogy egyszer így kapunk vp-t aztán meg úgy, ezekből a kezdő előnye lapokból is lehetne többféle pl: 1/1 passzív lény, ami nem aktivizálódik
 
A lehető legegyszerűbb metódussal kell elérni a lehető legjobb eredményt. A vázolt megoldás egyáltalán nem egyszerű.
 
Ahhoz mit szóltok hogy a kezdő játékos a második körében az egyik manája helyett egy zszt kapna, egy spec token formájában. Biztos hogy sok kérdést vet fel , de ez is lehet egy opció.
 
Ezekkel mi volt a baj?

https://www.beholder.hu/?m=hkk&in=hkk.php&kartya=9028
https://www.beholder.hu/?m=hkk&in=hkk. php&kartya=8939
https://www.beholder.hu/?m=hkk&in=hkk.php&kartya=9554
 
Igazad van, hogy nem segít, de néha olyan jó érzelmi válaszokat is adni, nem csak racionálisakat.

Bedobtam azért egy ötletet is nem csak pampogtam.

Szóval mi a vélemény a nagykörös ötletről?

Egyszerűbb kezelni és számolgatni is szerintem. Persze annyi hátránya van, hogy ha nem te kezded a játékot és semlegesítésekből telepakolod a tartalékodat lényekkel azért nem kapsz manát mire hozzád jut a szerva, de akkor esetleg szét lehetne választani úgy, hogy nagykörönként kap mindenki ugyanannyit a megszokott módon, és kis körönként még esetleg a tartalékban lévő lényekért, ködmangóért stb, extra boost-ot.
 
Ha már statisztika.
Akkor lenne valóban releváns bármit is mérni, ha NEM két random játékos által terelt random paklit statisztikázunk (ez történik, ha a 1-1 versenyeredményből messzemenő következtetéseket akarunk levonni), hanem két kiemelt játékost, akik stabil eredményt hoznak minden versenyen. Nem nagy eredményszórású paklival játszanak, hanem a biztosra mennek mindig.
Amolyan húshorgászok
( bocs DK, nem személyes )

Szóval ezek a százalékok sztem nem mutatnak túl azon, amit mindenki érez. Sőt, egy ilyen verseny sem elegendő. Lesz, aki már most fel tud készülni megfelelően a megváltozott körülményekhez, és kihasználja azt. Mindegy ki dobja meg a kezdést.

A kezdeményezés sztem remek, de sztem több ilyen verseny kell ahhoz, hogy valóban reprezentatív eredmény szülessen. Akár egy félévet így végigtolni, mind versenyen.

Azért mert 2* kezdek bármelyik nemzeti bajnok ellen, még nem én leszek az esélyes...
Sztem
 
Ennek nem sok ertelme lenne. Hogy a kezdo jatekos elonyben van az teny, hogy a gyozelmi eselyei - nagy atlagban - +10% korul szorodnak, az is. Ha meg 10 honapig statisztikazzuk akkor is ilyen vagy hasonlo eredmeny jon ki.
Itt a kerdes sokkal inkabb az, h ez az uj metodus mennyit huz vissza ezen. Ugye az idealis az lenne,ha kereken 10-ot javitana, es krzdestol fuggetlenul - nagy atlagban - kozel 50/50% lenne az esely a gyozelemre. Sajnos ilyen szerencsenk valszeg nem lesz. Most azon folyik a vita h ez a szabalyverzio atbillenti-e a gyozelmi eselyeket a nem kezdo fele, es ha igen, milyen aranyban? Ezert kellenek az eles versenytesztek, mert ezt tesztpaklikkal merni nem lehet.
Amugy nem ordogtol valo az otlet. A kezdoszabaly maga is ebbol a celbol szuletett es egyidos a versenyjatekkal....
 
Ha tényleg ennyire nagy gond a kezdő előnye, első körben a drágító szabálylap olcsobbító követő párosokhoz kéne hozzányúlni, mert ott tényleg a dobás dönt. Másodikban meg a régi törhető, olcsobbító követőkhöz. Mellesleg a rota előrehaladtával ez utóbbiak egyre validabbak lesznek.
 
Szia Miklós!

Geri arra céloz, hogy a régi szabállyal lehetne statisztikázni szerintem +, hogy a narancs lapok rögzítésével ki lehetne venni így a mintából az irreleváns elemeket, ahol mindegy, hogy ki kezd pl.

MG
 
Ha egész évben gyűjtjük a statisztikát - azaz 10+ versenyen írjuk - az kb. az jelenti, hogy bevezettük az új szabályt, biztos ezt akarod?

Illetve azt, hogy milyen narancs lapok mentek egymás ellen, szerintem ezt nincs értelme külön jegyezni, ehhez tényleg sokezer meccs sem lenne elég, hogy számottevő adatot nyerjünk, tekintve, hogy milyen nagyszámú lehetséges variáció van.

Egyébként a statisztikák feldolgozása is elég munkaigényes a számunkra, az egészet tényleg csak úgy lehetne automatizálni, ahogy többen felvetették, hogy a gép a sorsolás mellett azt is kiirja, ki kezd az első meccsben, és akkor mindenki ezt követi precizen is, de ennek csak egy olyan szabályváltozással lenne értelme, hogy a kezdést nem lehet átadni, csak akkor tudná a program ezt automatikusan mérni.
 
Koszonom a gyors valaszt!
Lehetne akkor, hogy egesz evben regisztraljuk a statisztikat?
Azzal a pontositasssal, h k i dobott nagyobbat, ki adta at a kezdest, es milyen narancs lapok mentek egymas ellen?
Nagyobb minta kevesbe torzitana.

Orulok, h nem egybol menne a valtozatas
 
Bocsánat, én nem fogalmaztam pontosan.
 
Nyitott értelmezésű volt a megfogalmazás. Természetesen beleolvastam a legrosszabb opciót.
 
És akkor a fordulót buktad.
nem a kockadosást aki vesztette...
elsőt lejátszátok random kezdővel. aki vesztett az kezdi a másodikat a 3.-ikat meg aki a másoidkat bukta...
 
Ez egy nagyon rossz ötlet.
Az első meccset bedobom rögtön, utána pedig fixen kétszer kezdek.
 
Amúgy miért nem lehet más jàtékoknál körbenèzni?
Soknàl az első meccs kezdése random dől el, a második, harmadikat a vesztes kezdi.
 
 | 1 | 2 | 3 | 4 |
Nézet:
Hírek, újdonságok, változások | Szavazások

A társalgás szabályai | A legaktívabb fórumok és fórumozók | Moderátori tevékenységek


Főoldal | Túlélők Földje | Ősök Városa | Kalandok Földje | Sárkányölő | Puzzle | Hatalom Kártyái Kártyajáték | Álomfogó Kártyajáték | Káosz Galaktika Kártyajáték | Könyvesbolt | Alanori Krónika | Shadowrun | Battletech | Íróink | Könyvsorozataink | Fórum | Galéria és képeslapküldő | Sci-fi és fantasy novellák | Regisztráció | A Beholder Kft.-ről | Adatvédelmi tájékoztató

© Beholder Kft., 2003 - 2023
E-mail: beholder{kukk}beholder{ponty}hu | Tel.: (06-1)-280-7932

Az oldalon megjelent szöveges és illusztrációs anyagok átvétele, másolása, illetve bármilyen módon történő felhasználása csak a Beholder Kft. engedélyével lehetséges.
A fórumban történő hozzászólások valóságtartalmáért, minőségéért semmilyen felelősséget nem vállalunk.