Vissza a Főoldalra
 

Feliratkozás Hírleveleinkre!
Adatvédelmi Tájékoztató
Ország Boltja 2011 Népszerűségi díj Egyéb kategória II. helyezett Ország Boltja 2012 Népszerűségi díj Hobbi és kellék kategória III. helyezett
Most ingyen kezdhetsz el játszani a Túlélők Földjén!
Kattints ide a részletekért...
Nézz be kártyaboltunkba!
Zén Legendái: Trollok szeptember 16.
Zén Legendái: Kufárok július 8.
A pillanat képe
A legamorfabb testkéreg
(Ősök Városa)
Küldd el képeslapként!
A Teron hegy mélyén bármi előfordulhat, egyes galetkik az Ellenség uralomra törését követő időszakban akár a leghihetetlen változásokon is keresztülmehettek. Új végtagokat, bőrt növesztettek, a lehető legváltozatosabb formában.
Nézz szét a galériában!
HKK gyorshírek - 2023. szeptember
HKK paklik keverése
XLIV. Alanori Mini Olimpia
Beholderes HKK verseny szeptember 16. - Versenybeszámoló
Így draftoltam Farmoson

A lista folytatása...
Túlélők Földje - Közös Tudatok listája
Országjáró feladat 2022
Országjáró feladat 2020
Országjáró feladat 2019

A lista folytatása...
[HKK Piac] Eladó gyűjtemény (9472)
HKK gyorshírek - 2023. szeptember (7)
Így draftoltam Farmoson (4)
HKK retro laplista (129)
Versenybeszámolók (19249)
HKK paklik keverése (2)

További témák...
Tegnap leggyakoribbak:
A bajnokság döntősei
A dobogósok
A Nemzeti Bajnok
Az ezüstérmes
A Nemzeti Bajnok akció közben.
3. nap

Utoljára ezt küldték:
Nagyobb tűzféreg
Küldj te is képeslapot!
Doomlord online game
Mágia Mesterei Online Játék
Szerkesztőség:
honlap@beholder.hu
Készítők:
Farkas Zsolt (Speedz)
Szeitz Gábor (Talbot)
Mazán Zsolt (Maci)
Webdesign:
Szirják Csaba (Chaar-Lee)
Szegedi Gergely (GerY5)
Ha hibát találsz a honlapon:
Írj nekünk!
 

 | 1 |
Nézet:
Közben felfedeztük egy hibát a FAQ-ban, amit korrigáltunk:

A termomágikus indikátorra, így annak képességeire nem lehet reagálni. Ez vonatkozik az általa létrehozott automatikus reakcióra is
Kódex 132.16
Igy a 2. példa levezetés nem volt teljesen jó, amikor két indikátor halálsikoly "lebeg" és az egyik kisül, a másik nem fogja megakadályozni már.
 
Köszönöm Neked is Miklós! Ez a megosztós részleg nagyon jó!!
 
Igen, ugy mar adja
 
k betű nélkül próbáld
 
A keresett kifejezés (versenybeszámolók) a következő cikkek címében fordul elő:

Nem szerepel az adott kifejezés ebben a témában egyetlen cikkünk címében sem.
 
A beholder oldalon van oldalt egy keresés, oda írd be, "versenybeszámoló" (**javitva**)

Illetve kicsit lejjebb, az interaktív menüben van egy olyan, hogy "megosztások" ott van egy csomó pakli megosztva játékosok által.
 
Köszönöm szépen!
 
Szia
elduen.hu->versenybeszámolók
excelsiorhkk.wordpress.com->beszámoló
Illetve itt a Beholder honlapján is versenybeszámolók, de ezek nincsenek itt külön menüpontba kigyűjtve.
 
Sziasztok, a minap kezdtem újra a játékot, beszereztem pár új lapot Hol találok up to date hagyományos versenypakli leírásokat vagy valamit, amiből ihletet meríthetek? Köszi!
 
+1
 
Rendben, van benne logika, el tudom fogadni Köszönöm!
 
A szelence egy másoló hatás, valamit, ami megtörtént, még egyszer létrehoz. Az ilyenek nem "hatnak" az eredeti hatásra vagy annak létrehozójára, mivel azzal nem csinálnak semmit. Ez ugyanaz, mint az alakváltó / másoló lapok, pl. egy forrásimmunis lapot is lehet másolni (krakoch vs zansárkány, gyakorlati példa). Hogy miért van ez így, próbálok másik példát is hozni, "ellenfeled sebződik annyit, ahány lapja van a kezében". Ez nem hat az ellenfél kezére. Egyszerűen csak, amikor megállapítom, mit csinál egy lap, akkor az ehhez szükséges információt nyerem valahonnét, ettől arra még nem hatok.

Amikor viszont valamit módosítasz, akkor hatsz rá, és ha még létrejötte ELŐTT megváltoztatod, az mindenképpen csak reakció lehet, hiszen miután valami sikeresen létrejött, akkor már nem változtathatod meg utólag, hogy mit csinál.

Tehát a megkülönböztetés alapja:
hat-e rá, csinál-e vele valamit.
mikor csinálja, miután létrejött, vagy előtte.
 
Az Oázisfészkelő és a Leira szelencéje nem mond ellent egymásnak?

A céhet képességei hatások, de nem lehet drágítani/reagálni rájuk, viszont pl. a forrásimmunitás véd tőlük. Gondolom, hogy mivel hatás, de nem reagál rá, ezért tud a szelence is működni vele.

Viszont az Oázisfészkelő nekem ugyanannak a kategóriának tűnik. Ránézésre az nem reakcióforrás, hanem egy permanens képesség, ami folyamatosan átirányít minden gyógyító/sebző forrást. Szigorúan nézve ha valami, akkor a Szelence közelebb van szerintem ahhoz, hogy reakció legyen, mint a fészkelő. Az inkább olyan, mint a Sivatagi csillagvizsgáló.
 
Ezt úgy kell elképzelni, mint egy egyenlőtlenséget:

költségből eredő hátrány < használatból jövő előny

A hátrány itt az, hogy a meglévő kulcslapjaidat kisebb eséllyel húzod fel. Erre persze többen mondták, hogy "ugyan, már rengeteg spoiler van, mindegy, mennyit raksz be" de ez persze nem igaz. Mindig lesznek lapok, amiket egy adott helyzetben szívesebben húzol be. Mint pl. kontroll vs kontrollban a termomágikus indikátort, sideolás után az ellenlapot (pl. térfixáló, anbam) és még sorolhatnám. Ez egyszerűen egy statisztikai szám, hány meccs volt, amit emiatt vesztesz el. És persze borzasztó nehéz lenne mérni - pl. 2 közel azonos pakli játszana egymással, az egyik 50 (56) a másik 59 lapos egy csomó meccset.

Az előny meg értelemszerűen az, amikor a képességet használni tudod. Elég gyakran elhangzik az az érv, hogy a meccs sokszor eldől a 2. körben (vagy esetleg a 3.-ban) na ezt is akkor le kéne mérni, valójában milyen gyakran van ez, vagyis ennél pontosabban, hány olyan eset van, amikor nemcsak, hogy tudod használni a Művészek céhét, de ennek köszönhetően nyered meg a játékot. Ezt is statisztikázni kéne, 100 v 1000 meccsből.

És ezt a 2 számot kéne összehasonlítani, hogy tudjuk, megéri-e a lapot használni.

A probléma az, hogy ezeknek a statisztikáknak a gyakorlati elkészítése megfelelően nagy számban túl sok időt igényelne. Ráadásul erősen függ attól is, milyen pakli játszik milyen ellen.

Ezért sajnos csak a B megoldás működik, mindenkire ráhagyjuk, saját érzése szerint döntse el, megéri-e neki használni, vagy sem. És ez tényleg érzésből lesz, mivel rengeteg versenyt kéne lejátszani így is, úgy is, hogy legalább a saját paklidra legyen elég statisztika.

Viszont azt biztosan tudjuk, hogy az eredeti szabály szerint ez túl megérős volt. 1VP-ért túl gyakran lehetett használni a játék korai szakaszában.

A nerf után viszont erre már nincs lehetőség, csakis hosszabb, elhúzódóbb játékokban jut szerephez. Biztos, hogy az első érték nő, a második csökken, tehát közelítünk az optimális megoldás felé, de mivel ezeket senki sem tudja számszerűsíteni, az egyetlen mód, hogy kipróbáljuk.

A +4 nemcsak igen jelentős mértékben növeli az első értéket, jelentősen megdobja a kockázatot azzal is, hogy akkor már az istentelent elég hatékonyan lehet a koncepció ellen sideolni. Persze ez is egy lehetőség, csak akkor meg nem lehet a lap erősségét is drasztikusan nerfelni, mert ha átesünk a ló túloldalára, onnan jóval nehezebb visszatáncolni, mint fokozatosan gyengíteni.
 
Igen szeritntem is ezt a részét 4,de sokkal inkább 5 lapnál kezdené el éreztetni.
 
Az a resze konnyen lehet, hogy javul, hogy kevesbe irritalo/eros lesz, meg hogy kevesbe "kenyszeriti be a keket a pakliba".
Viszont a "mindenki odacsapja a kek melle" az nem fog valtozni (1 db-nak nincs hatranya meg mindig gyakorlatilag, de 2-nek se szamottevo az a 6 lap).
 
Középjátékban mindegy lesz. A játék elején viszont nagyon nem lesz mindegy,amikor 2. körömben lejön egy Vác és nem lehet majd ledermeszteni. Szerintem pont emiatt a kettőség miatt lesz jó a nerf. Nyilván az hogy 2 vagy 3 lap,az tök mindegy.
 
Ez csak ranezeses, de "26 ev jatektervezesi es tesztelesi tapasztalata" alapjan kevesnek latom a nerfet, igy se latni az okat miert NE rakna oda az ember minimum 1-et barmilyen pakliba, ami jatszik (az amugy eros) kekkel.
 
Én is már inkább a sárgát tolom gyűjtőgen bilincse mint a kéket (mardakoral). Nem gondoltam a kieg előtt h ekkora szerepe lesz a céheknek. Akkora hátránynak gondoltam h aktiválni kell őket, h csak a kéknek jósoltam karriert. Erre majd mind meghatározó lett. Mondjuk még csak kevesen de kezdik elengedni a céheket. Valójában gyengül egy deck az aktivátorok miatt. Ez főleg a top kontrolloknál lehet dilemma.
 
Ezért is nem futott be nagy karriert a végső illúzió. El Miacchi újjat a népnek
 
Az egyik leg többet játszott szín a kék(nézzétek meg csak a januári Remete versenyek top 10 pakliját, legalább 6 játszott kékkel). Kap egy nagyon erős lapot és mindenki meglepődik, hogy sokan játszák...
Ez nem jó érv, hogy sokan használják, egyszerűen kell mert tele van OP képességekkel rendelkező lapokkal a játék....
Mennyivel jobb egy járj+ kaller első körös aktív kereskedők céhétől kikapni? Ok tudom be kell húzni, de mennyi lapból is:sárga 2, piros,fehér,kék zöld 1-1 színtelen 1, tehát összesen legalább 15 lapja van ami első körben képes rá. Abba ne menjünk bele, hogy mennyi van a 2. körben...
A kék céh egy időhúzó lap, a sárga meg konkrétan elver egymaga...hatalmas a különbség.

A többi alapvetően ok, bár azért a szelence az oázisfészkelő után kicsit húha, a termogenyó levezetésére már a jóságos lófaa(az) jutott eszembe(ezt jegyezd meg öcsém)
 
Igen. Ha majd vegleges lesz. HA vegleges lesz.
 
A Művészek céhe pakliméretes nerfje a céh szabályba kerül, az aktív céhekhez?
 
ok
 
A vízió szabály a lap neve alapján azonosítja, hogy olyan lap ki volt-e játszva, vagy sem, nem az alapján, hogy mi van ráírva...
 
A Dungeon kripta FAQ-val nem értek egyet. Ha a lény nem volt korábban vízió, akkor hogyha később kapja meg a vízió altípust, az már egy teljesen másik lap lesz.
 
Itt jegyzem meg, hogy a szelence mindig is ezt tudta, ez nem egy erősítése a lapnak, hanem az értelmezése a szövegének.
A szelencével megismételhető a helyszínek, követők sőt a szabálylapok aktiválást kívánó képessége is. Helyszíneknek (ha van ilyen nekik) a kijátszáskori képessége is megismételhető.
Ebben semmi új nincs, csak eddig valahogy nem került terítékre, senki nem firtatta.
 
 | 1 |
Nézet:
Hírek, újdonságok, változások | Szavazások

A társalgás szabályai | A legaktívabb fórumok és fórumozók | Moderátori tevékenységek


Főoldal | Túlélők Földje | Ősök Városa | Kalandok Földje | Sárkányölő | Puzzle | Hatalom Kártyái Kártyajáték | Álomfogó Kártyajáték | Káosz Galaktika Kártyajáték | Könyvesbolt | Alanori Krónika | Shadowrun | Battletech | Íróink | Könyvsorozataink | Fórum | Galéria és képeslapküldő | Sci-fi és fantasy novellák | Regisztráció | A Beholder Kft.-ről | Adatvédelmi tájékoztató

© Beholder Kft., 2003 - 2023
E-mail: beholder{kukk}beholder{ponty}hu | Tel.: (06-1)-280-7932

Az oldalon megjelent szöveges és illusztrációs anyagok átvétele, másolása, illetve bármilyen módon történő felhasználása csak a Beholder Kft. engedélyével lehetséges.
A fórumban történő hozzászólások valóságtartalmáért, minőségéért semmilyen felelősséget nem vállalunk.