Vissza a Főoldalra
 

Feliratkozás Hírleveleinkre!
Adatvédelmi Tájékoztató
Ország Boltja 2011 Népszerűségi díj Egyéb kategória II. helyezett Ország Boltja 2012 Népszerűségi díj Hobbi és kellék kategória III. helyezett
Most ingyen kezdhetsz el játszani a Túlélők Földjén!
Kattints ide a részletekért...
Nézz be kártyaboltunkba!
Zén Legendái: Lúcia kalózai május 18.
Alfa pakli - Tengeri rablók március 18.
Alfa pakli - Kereskedők március 18.
Alfa pakli - Felfedezők március 18.
A pillanat képe
Barlangkaland
(Túlélők Földje)
Küldd el képeslapként!
Hatalmas barlangszáj ásítozik a hegyoldalban, előtte óriáscsontok hevernek. "Miféle fenevad élhet itt, amely óriásokkal táplálkozik? Talán egy sárkány - ide vele, százat öltem a Sötét Föld sárkánybarlangjainál!" - egy világot járt kalandozó gondolatai a helyi rém barlangjánál
Nézz szét a galériában!
Megújult webbolt
58. BEHOLDER TALÁLKOZÓ 2023.06.17. PROGRAMJA
Beholderes HKK verseny május 20. - Versenybeszámoló
További statisztikák a HKK paklidról
Császárváros lapbemutató 1. hét

A lista folytatása...
Országjáró feladat 2022
Országjáró feladat 2020
Országjáró feladat 2019
Hatalom Kártyái - Profi versenyzők listája

A lista folytatása...
58. BEHOLDER TALÁLKOZÓ 2023.06.17. PROGRAMJA (7)
Lapötletek (64820)
HKK kérdés? (46793)
Császárváros lapbemutató 1. hét (61)
Megújult webbolt (5)
Beholderes HKK verseny május 20. - Versenybeszámoló (19)

További témák...
Tegnap leggyakoribbak:
A bajnokság döntősei
A dobogósok
A Nemzeti Bajnok
Az ezüstérmes
A Nemzeti Bajnok akció közben.
3. nap

Utoljára ezt küldték:
Roncsmentés
Küldj te is képeslapot!
Doomlord online game
Mágia Mesterei Online Játék
Szerkesztőség:
honlap@beholder.hu
Készítők:
Farkas Zsolt (Speedz)
Szeitz Gábor (Talbot)
Mazán Zsolt (Maci)
Webdesign:
Szirják Csaba (Chaar-Lee)
Szegedi Gergely (GerY5)
Ha hibát találsz a honlapon:
Írj nekünk!
 

 | 1 | 2 | 3 |
Nézet:
Nem írtam olyat,hogy szuper. De egyébként én a múltkor már szemeztem vele (egyszer el is vittem behós hagyira). A színe adott,a legerősebb szín talán. A spoilerek bele ugyanazok. A burástya körítést kell kicsit meggondolni,de több olyan van,ami kompenzációra kölyköt (ha le is kánterelnek,nő az alter nyerési esély),1-2 királynővel pedig vége a meccsnek. Az már csak hab a tortán,hogy egy művészek céhétől kapott dermesztésjelzőből újabb kölyök esik. Szerintem csak idő kérdése,hogy próbálkozzanak velük.
 
Jogos, rosszul fejeztem ki magam.

Valahogy úgy kellett volna, hogy melyik követőre nem kell ráépíteni, mégis ad egy győzelmi kondíciót.

Így azért a “szuper” burástya már nem felelne meg.
 
Az az (S) képesség nem adódik össze, ennek akkor van értelme, ahol a hatását át lehet vinni a következő körre. Ha egy (S) képességnél választható, mit csináljon, akkor értelemszerűen ez akkor érvényes, ha olyan lehetőséget használsz, amire ez igaz.
A kérdés itt ugye az, mi van akkor, ha az (S) képességgel lehet késleltetve, meg rögtön létrejövő hatást is kérni.
Ha először kérsz egy késleltetett hatást (a következő Thargodanom 1 VP-vel olcsóbb lesz), de a következő körben a képességgel csontot kérsz, anélkül, hogy az olcsóbbítást elhasználtad volna, az olcsóbbítás megmarad a leírt szabály szerint:
"Tehát ha használod egy epikus követő (S) képességét, ami olcsóbbít, drágít vagy bármi olyasmit csinál, ami késleltetve teljesül, ha a következő körben ismételten használod ezt az (S) képességet anélkül, hogy az előző kisült volna, a kettő nem fog összeadódni, csak a legutolsó fog érvényesülni."
Mivel a második nem egy késleltetett hatás, így összeadódni sem tudnak.
Ha egy képesség többféle, késleltetett dolgot tud (pl. Zu'lit familiárisa) akkor azok nem fognak összeadódni, akkor sem, ha elsőre olcsóbbítást, másodjára villámsebzés erősödést kértél.
 
Burástya
 
Melyik másik epikusba van autowin beépítve?
 
Jah igen, ez lemaradt. A Semmi mesterének semmizős képességén a zanszilánkos költség az messze nem tiszta nerf. Az 1. kört leszámítva gyakorlatilag csak kinyit egy kombópotenciált feltámadó lényekkel. Egyetértek Feccel. Baj lesz belőle.
 
Ahoy,

Azt jól látom, hogy senki nem kérdezte még meg, ezek az epikus módosítások hogy működnek majd az olyan S képességgel amik nem olcsóbbítást hanem költhető erőforrást Vp,/Szk/asztalra lap adnak?

-Torzak hercege (új)? Oké az olcsóbbítást nem tudom stackelni, de az esetek 95%-ban a csontot kérem amúgy is. Innentől az sem stackelhető? Tehát van 1 virtuális szk-m és csak az előző elköltése után kérhetem az újat? (Remélem!)

-Motyogó kultivátor? Az S képességre kapott Vp hasonlóan a fenti példámhoz virtuális és csak akkor kérhető új, ha ez el lett költve?

-Xenó ősplazma? Mi van a termelt tokennel? Amíg játékban van az előző nem kérhető új?

-Teremtő rakshallion (új)? a kapott szk-val mi van itt? Virtuális és az előző elköltéséig nem használható újra a képesség?

-Zu'lit familiárisa? Az olcsóbbítás nem stackelhető, tiszta. És a + sebzés?

-Zuon az ajándékozó?
Második S képesség akkor nem használható újra addig amíg az előzőleg módosított jelző a játékban van?
(Az általános fogalmazás hibái ugye... Az epikus követők 1. S képessége esetén nem merülne ez fel.)

Azt látom, hogy szép lassan csak eljut oda a nerf, amit először javasoltam még anno tesztelőként.

Üdv: Kyb
 
Gondolom, ezért nerfelték, majd meglátjuk. Nekem az az érzésem, hogy vagy marad így is, vagy max. megtalálódik a következő "legjobb" epikus (ugye 0 hátránya van már mindnek) a spoiler kontroll mellé.
 
Mondjuk azon a versenyen làttam olyat is, hogy A semmi mestere a pakliégetős képessége miatt nyert. Milyen jó is, amikor egy 5-lapos kontrollnak hátrány nélkül van egy automatikus win Opciója.
 
Korrekt, elég jól megy, még ha nem is mindig örülök neki de legalább a faj versenyen nem voltál ott .
 
Erre azt tudom mondani, hpgy ahogy eddig is, úgy most is a játék hibáit próbálom kihasználni
 
Ez is igaz, de azért amikor tegnap megpördült az a gen nálad 1.körben (rota lassulás még annyira nem látszik ), hiányzott az ingyen semmizés, úgy tudom.
 
Hali

Nekem úgy tűnik, hogy a Semmi mestere 1 zanszilánkos költsége hosszú távon inkább erősítés lesz ismét (akárcsak a Művészek céhénél), megfelelő pakliépítéssel, csak és kizárólag a 0. körében fogja zavarni a követőt, míg minden más esetben még a zanszilánkból is előnyt fog teremteni, teszem azt 1 lény feláldozásával az őrposztból a támadók kijelőlése előtt. Vagy 1 lény újra kijátszása így a Temetővel...

Hibás és rossz a nerf véleményem szerint.

Fec
 
Az túlzás hogy megoldódik a probléma. Így ha húzol egy geomit vagy ilyesmit, azzal tudod passzivizálni, ha főtitkárral játszol akár azzal is. Ha alapból passzív lenne és a játékos aktiválja amikor akarja, akkor ezek a passzivizátorok például az ellenfél körében nem tudják ugye megoldani, addig meg nem aktivizálja a céhet, tehát konkrétan kevesebb counter play lenne ellene.
 
Igen. J-re egyszer aktiválható. A +3 lap megfogalmazható úgy, hogy csak a Művészek céhére legyen hatással.

Ugye a céh miatt +3 lapot kell berakni.
Ebben az esetben valahogy így működne.
Passzívan jön játékba.
[J] 1 vp, vagy 1 zsz (amelyik tesztelők szerint jobb) aktiválódik.
A többi meg úgy működik, ahogy rá van írva.


Ha egyszer aktiválod és passziválják, akkor önmagától nem tud aktiválódni újra.
Ebben a formában a +1 manát külön lépésben kell rákölteni.
A probléma megoldódik.
 
Termo: Ha eleve így jelent volna meg a lap, valószínű nem kiáltott volna nerfért senki. Így viszont lehet, hogy kevesellni fogják páran/sokan. Szerintem alapvetően jó így, bár azt sajnálom, hogy nem hátrányként lett megfogalmazva az, hogy tőlem a gyűjtőbe megy, mert így egy dermesztésjelzővel kicselezhető a dolog.

Kék céh: Aktívan jövés helyett nagyon kellene rá a beépített aktivizálhatóság. A céhszabályt könnyű megfogalmazni, hogy így is több lapot kelljen használni miatta, ez nem lehet érv ellene.

Semmi mestere: Oké nerfek.
 
Off topic, de ha jól látom a Minotaurusz eunuch nincs a módosított szövegű lapok listájában. Légyszi pótoljátok hátha valaki emiatt nem tud róla.
 
"Nem beszélve arról, hogy a céhekre az a megoldás, hogy passzivizálod őket, namost ha a kék céh ezután simán vissza tudja aktivizálni magát, akkor már így sem lehet megoldani."

A (J)-s aktivalas ezt megoldotta, amit Robi irt (eleve igy gondolta nyilvan).
Es nem, nem mikronikus gyengites, amint Aurgir fejtette ki szepen.
 
ld 40-es HSZ mi a probléma ezzel.
 
Szerintem arra gondolt a kolléga, hogy alapból legyen egy 1 zsz / vp költsége annak, hogy aktiváld a céhet (önmagával) és utána tudja csak amit tud - így nem lehet egy cselekvésből megoldani bármit, vagy előre el kell rá költeni a keretet


Igen, ez lett volna az alapötlet. Hogyha a céh tud egy olyat, hogy
[J] 1 zsz, vagy 1 vp aktiválni tudja önmagát
az azt eredményezi, hogy gyakorlatilag nem kell neki aktivátor, mert önmagától tudja azt, hogy aktív lesz. S ha egyszer tudja használni, akkor miután aktív lett és valaki elforgatja, akkor már ez nem működik.
Hozzáteszem, hogy ebben az esetben sem éri meg feltétlen az első alkalommal - amint megvan rá az erőforrás - azonnal aktivizálni. Az az egy zsz/vp tud fájni egy kántercsatánál az elején. Ha meg nem aktív, s van rá erőforrásod, s az ellenfél kitesz valamit, ami para, akkor csak 2 lépésből működik. Így nem egyértelmű, hogy mikor használja az ember.
 
Bocs, szept1-től már csak mana van, akkor pedig tényleg fontos döntés
 
Ha nem jön több céh, akkor elég annyi változtatás, hogy nem az aktívan jövő céheknél kell a +3 lap, hanem a kék céhnél

Amúgy nagyon nem mindegy egy első pár körös countercsatánál, hogy ott van-e az a plusz egy zsz
(Nyilván mondjuk egy rücsivel nem nagy hátrány, de ha mondjuk manából kell t2, az eléggé tud fájni)
Ráadásul +1 szituáció kék céhenként, amikor döntést kell hozni, mélyíti a játékot
 
Ja értem, mire gondolsz, akkor az viszont csak egy mikronnyi további gyengités csak - ugyanúgy be fogom aktiválni az első adandó alkalommal, amikor megvan rá az erőforrás - aminek viszont további nemkívánatos következményei vannak: passzívan jön játékba, tehát akkor elég +1 lapot berakni miatta a pakliba, és ez számos további lapra is kihatással lenne (ellenlapok, és ráépülő lapok). Nem beszélve arról, hogy a céhekre az a megoldás, hogy passzivizálod őket, namost ha a kék céh ezután simán vissza tudja aktivizálni magát, akkor már így sem lehet megoldani.
 
Egen, a beidezett 1 sor szerintem is pont ezt jelenti.
 
Szerintem arra gondolt a kolléga, hogy alapból legyen egy 1 zsz / vp költsége annak, hogy aktiváld a céhet (önmagával) és utána tudja csak amit tud - így nem lehet egy cselekvésből megoldani bármit, vagy előre el kell rá költeni a keretet
 
Értelmes változtatás? Ha 2 lépésben működne a céh? Passzívan jönne játékba, s előbb arra kellene manát vagy zsz-t költeni, hogy aktív legyen.

Nem, sajnos ez nem az. Ha passzívan jön, akkor a lapnak teljesen mást kell tudnia (körönként használható képesség, +egyszer használható képesség, mint a többi céh) hogy megérje használni, tehát akkor az már egy új lap. Nem beszélve arról, hogy nem így lett tervezve, tehát aktiváló lap sem igazán van úgy hozzá, mint a többi céhhez.
 
És ha elérsz eredményt, kiváló érv leszel, hogy miért nem kell jobban bántani, hiszen "lám, játszott kékkel, mégse használta"
 
Ígérem, hogy továbbra sem fogom használni a kék céhet. Egy ritka elrontott lapnak tartom (tipikus tiltani való). Még a Roxat lapbemutatashoz is kölcsön kell majd kernem, mert a gyujtemenyembe se raktam be.
 
Ja, ez lemaradt nálam: de, tudnék ilyen nerfet, sokfélét, ahogy Robi is tud. De nem látom értelmét hosszabban vitatkozni, meg hát ezek szerint nem is cél, hogy ne használja mindenki.
 
A Rhatt sem rossz szín, most kapott egy egész etnikumot. Az ellen meg ti tudtok tenni, hogy nem minden spoiler kék színben kerül kiadásra.


Hát én nem is értettem,hogy miért kék lett a művészek céhe...ezzel csak azt érték el,hogy a kontrollok közé stabilan befészkelte magát a kék szín a RC rotálásáig.
 
 | 1 | 2 | 3 |
Nézet:
Hírek, újdonságok, változások | Szavazások

A társalgás szabályai | A legaktívabb fórumok és fórumozók | Moderátori tevékenységek


Főoldal | Túlélők Földje | Ősök Városa | Kalandok Földje | Sárkányölő | Puzzle | Hatalom Kártyái Kártyajáték | Álomfogó Kártyajáték | Káosz Galaktika Kártyajáték | Könyvesbolt | Alanori Krónika | Shadowrun | Battletech | Íróink | Könyvsorozataink | Fórum | Galéria és képeslapküldő | Sci-fi és fantasy novellák | Regisztráció | A Beholder Kft.-ről | Adatvédelmi tájékoztató

© Beholder Kft., 2003 - 2023
E-mail: beholder{kukk}beholder{ponty}hu | Tel.: (06-1)-280-7932

Az oldalon megjelent szöveges és illusztrációs anyagok átvétele, másolása, illetve bármilyen módon történő felhasználása csak a Beholder Kft. engedélyével lehetséges.
A fórumban történő hozzászólások valóságtartalmáért, minőségéért semmilyen felelősséget nem vállalunk.