Vissza a Főoldalra
 

Feliratkozás Hírleveleinkre!
Adatvédelmi Tájékoztató
Ország Boltja 2011 Népszerűségi díj Egyéb kategória II. helyezett Ország Boltja 2012 Népszerűségi díj Hobbi és kellék kategória III. helyezett
Most ingyen kezdhetsz el játszani a Túlélők Földjén!
Kattints ide a részletekért...
Nézz be kártyaboltunkba!
Hatalom Kártyái – Varázsdimenzió június 15.
Zén Legendái: Manaszipoly május 25.
Alfa pakli - Mágusok március 16.
Alfa pakli - Druidák március 16.
Alfa pakli - Boszorkányok március 16.
A pillanat képe
Vérhörgő Mamulut
(Túlélők Földje kalandozó)
Küldd el képeslapként!
Vérhörgő Mamulut a Túlélők Földjének egyik nagyhatalmú alakváltó kalandozója. Sokak szerint ezt annak köszönheti, hogy pályája kezdetén rengeteg, pénzért felvásárolt, élő rabszolgát mészárolt le, csupán gyakorlásképpen...
Nézz szét a galériában!
Céhek átmeneti tiltása Új Nemzedékről
HKK Zsákbamacska a júniusi Beholder találkozón
Varázsdimenzió ritkák
Titanitdukát aukció - 2024. nyár
Befizetési Akció 2024.06.07. - 2024.06.21.

A lista folytatása...
Túlélők Földje - Közös Tudatok listája
Országjáró feladat 2023
Országjáró feladat 2022
Országjáró feladat 2020

A lista folytatása...
Új HKK kiegészítő: Varázsdimenzió (129)
Lapötletek (64978)
HKK várható módosítások, nerfek (július 1.) (53)
BEHOLDER bácsinak kérdések !!! (8164)
TF help (6657)
HKK kérdés? (47109)

További témák...
Tegnap leggyakoribbak:
A bajnokság döntősei
A dobogósok
A Nemzeti Bajnok
Az ezüstérmes
A Nemzeti Bajnok akció közben.
3. nap

Utoljára ezt küldték:
Tolvajakció profi módra
Küldj te is képeslapot!
Doomlord online game
Mágia Mesterei Online Játék
Szerkesztőség:
honlap@beholder.hu
Készítők:
Farkas Zsolt (Speedz)
Szeitz Gábor (Talbot)
Mazán Zsolt (Maci)
Webdesign:
Szirják Csaba (Chaar-Lee)
Szegedi Gergely (GerY5)
Ha hibát találsz a honlapon:
Írj nekünk!
 

 | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 |
Nézet:
egyértelmű gondolom, de nincs jelezve a versenykiírásban. Szombati versenyen tiltottak a narancslapok, igaz?

Továbbá ennek még nem jött el az ideje, de lassan el fog. A honlapon említésre került, hogy 2025-től fog változni a két szín szabály. Szóval a 2024-es ŐK+VD draftokon ugyanúgy a jelenlegi kétszín szabály lesz érvénybeM
 
A Zsebsárkány miatt mostantól úgy működnek a keresések, hogy mindig meg kell mutatni, hogy mit kerestem?
Ugye anno a szkritter esélylesőnél volt egy ilyen, hogy mindig meg kellett mutatni, amit kerestem, bizonyítani, hogy nem azt kerestem.
Szerintem analógiában ez ugyanaz, mindig bizonyítanom kell, hogy nem vagyok jogosult a laphúzásra.
 
Köszönjük a kedves szavakat, nagyon jól esik! Egyébként Lady Olívia és Niagren két full art képe együtt egy nagy közös képet alkot, ha már szerelmespár
 
Rengeteg a gyönyörű új grafika! Külön dicséretes, hogy mind a 3 új ultra teljesen új grafika, nem régi felújítása. Az adott színek full artjai is kitűnő választások, az a Lady Olívia káprázatos, szerintem a legszebb full art ebből a kiegészítőből a Gorbog, az őssárkány és a Xenó képességvadász mellett! Köszönjük szépen!
 
Szuper, köszönjük!
 
Bent van, elnézést a késésért.
 
a laplista jön ma?
 
Eddig még nem kérdezte senki, pedig már egész késő van úgyhogy szerintem itt az ideje. Mikorra várható, hogy fent legyen a varázsdimenzió a lapkeresőben?
 
A hozzászólásom nem személyes jellegű volt, -ne haragudj, csupán arra irányult, hogy ne csak negatív kritikák érkezzenek
Örüljünk az új kiegnek, a -szerintem- tök jó lapoknak és, hogy egyáltalában létezik még HKK. Én mindrnesetre 29 év után is tudok ennek örülni!.
 
Jobb dologgal is el tudnám ütni a szabadidőmet,minthogy "kisstílűen kekeckedjek" itt a fórumon. A hozzászólásom építő jellegű volt,volt egy jogos észrevételem,amivel úgy látom,nem voltam egyedül és más is érti mire gondolok. A kiadói szándék is egyértelmű. A baj azzal van,hogy mi játszunk 20 éve és tudjuk, hogy kell néznünk egy ilyen lapot,de egy kezdő nem fogja tudni és ez kizárólag a pongyala megfogalmazás miatt van,amit a hosszú sorok okozta félelem szült.
 
Köszönjük szépen
 
Erre a lapra, hol van ráírva, hogy őt magát ki lehet játszani semlegesítésként/reakcióként?

A 2. mondatban

Próbáld úgy olvasni a 2. mondatot, hogy nincs köze az első mondathoz, hanem csak a lapnak az asztalon lévő képessége.

Értem, mire gondolsz, és igazad van, még egyértelműbb lett volna, ha az egészet egy hosszú mondatba írjuk. Szerintem a tesztelés és lektorálás során ez azért sem merült fel, mert 1.) a másoló lapok eleve a teljes lapot másolják, nem maradnak meg a korábbi képességeik, és ennek köszönhetően teljesen egyértelmű, hogy a 2. mondat mire vonatkozik és 2.) a 2. mondatnak önálló képességként az égadta világon semmi értelme nem lenne. Nézz meg pl. egy Alakváltó ősködöt. Azon is 4-5 mondat van, mégis nyilvánvaló, hogy mindegyik a másolásra vonatkozik, nem valami külön képesség mindegyik.
De aláírom, hogy attól persze még bele lehet kötni, jogos!
 
Sziasztok!

Kisstílű kekeckedés mindenbe belekötni,
számomra teljesen egyértelmű a kiadói
szándék és a lap működése is.

Javaslom az építő jellegű hozzászólókat is!

Szerintem szépek és érdekesek az új lapok,
a bemutatott lapok alapján az utóbbi idők legjobb
kiegészítője lett!
 
Vagy még inkább: "Semlegesítéssel bíró építményt másolva semlegesítésként is kijátszhatod."
 
Egy "így" lehet, hogy elég lett volna a második mondat végére.

Csak hát akkor már több sor, és az nagyon nagy baj mostanában...
 
Próbáld úgy olvasni a 2. mondatot, hogy nincs köze az első mondathoz, hanem csak a lapnak az asztalon lévő képessége.
 
Ezt érted, DE.
Erre a lapra, hol van ráírva, hogy őt magát ki lehet játszani semlegesítésként/reakcióként?

Mert szerintem sehol, ugyanis a 2. mondat ebben a formájában nem ezt mondja.

Remélem én is, hogy érthető mi a problémánk.
 
Minden lap, amit ki lehet reakcióként játszani, reakció, amikor akként játszod ki.

Egy semlegesítéssel bíró lap is reakció, amikor semlegesít, hiába nincs ráírva a "reakció" altípus.

Remélem így már érthető.
 
Illetve mivel másolt lap lesz, így talán ezt sem tudja...
De nem fórum vitázni szeretnék, mert mindannyian tudjuk és értjük a lapot, csak egy észrevétel volt, hogy valahogy ebben a formában nem az igazi...
 
Eloszor nem ertettem en se, mi a gond
Arrol van szo, hogy kulon mondat a 2. mondat, es igy elvileg nem kapcsolodik az elsohoz, hanem a lap kepessege az asztalon, igy is lehet olvasni. Persze akkor ez a kepesseg a "semmi", ebbol (is) gyanus lehet, hogy nem igy van .

Kisebb pontatlansagnak mondanam, azert itt igen kicsi veszelyt latok, hogy valaki (aki nem rutinos HKK-s) felreerti. De azert nem 0 az eselye.
 
Miklós, te magad írtad le, hogy "Egy másoló lapot alapban nem játszhatsz ki reakcióként, ha ő maga nem reakció!"

Ez a lap nem reakció, így nem játszható ki reakcióként.
Amit a jelenlegi szövege alapján tud, hogy miután létrejött és asztalon van, azt követően a semlegesítéssel rendelkező lapokat ki lehet játszani semlegesítésként (amit amúgy is), tehát ez a képessége semmit nem csinál.

Természetesen Gábor is, én is és mindenki más is tudja, hogy nem ez volt a cél, de a szövegezése alapján ezt tudja. Szerintünk.
 
Ne haragudj, de még mindig nem értem, mi a gond.

A lap szövege számomra teljesen egyértelmű, hol tud ez mást, mint amit akartunk?

Ez másolni tud egy épületet, és akár semlegesítésként (azaz reakcióként) is kijátszhatod, ha semlegesítést másolsz. Ez van ráírva, és ezt is tudja.
 
Ezt természetesen tudom...
Arra gondolok,amit János írt. Ez nekem már nagyon a ló túloldala. Ha speciális képességű lapot csináltok,írjátok már rá normálisan mit csinál,mert az efféle "úgy is tudják mit jelent,meg jó lesz ez így,tudják mi a szándék" nem járható út. Ez a lap konktrétan mást tud ezzel a szöveggel,mint amit akartatok. Vagy ne csináljatok ilyen lapokat,vagy akkor igenis néha több lesz a karakter. Ez így csak arra jó,hogy jöhet majd rá a FAQ,ami a lehető legrosszabb és generál nekünk még 200 karaktert pluszban.
 
Egészen egzakt akkor lett volna, hogyha ez kerül rá:

"Ha semlegesítéssel bíró építményt másol, és azt semlegesítésként akarod kijátszani, akkor a Tükörpalotát kijátszhatod reakcióként, mintha a másolt lappal semlegesítenél."

De simán belátható, hogy mire gondolt a tervező, és azt is, hogy ezt így nem lett volna túl elegáns ráírni.
'95-ben még simán rákerült volna így, de azért azóta eltelt már majdnem 30 év.
 
Nem. A megfogalmazás így pontos.

Egy másoló lapot alapban nem játszhatsz ki reakcióként, ha ő maga nem reakció! Mert reagálni csak reakciókkal lehet, és a másolás csak azután történik meg, hogy már egyáltalán ki tudtad játszani a lapot. Ezért nem tudsz pl. az Alakváltó ősköddel sem semlegesíteni.
 
Ismét egy pongyola megfogalmazás... Értem mit akar a 2. mondat,de ebben a formában ez azt jelenti,hogy azokat az építményeimet,amiknek van semlegesítése,kijátszhatom semlegesítésként (amit amúgy is megtehetnék,hisz ez a lényege).
 
Köszi, erre jutottam, csak nem voltam teljesen biztos benne.
 
Ahogy Miklos is irta, ez "Dornodon leny" is meg "Leah leny is"egyszerre.
Vagyis a "nem Dornodon leny"-re hato Arnyeklang az nem fog ra hatni.
 
Tehát a konkrét kérdésnél maradva a "nem Dornodon lény" megfogalmazással az Árnyékláng hat rá vagy sem? Mert ez ugye nem Dornodon lény, hanem "Dornodon és Leah" lény akkor, ha jól értem. Jelenlegi szabályt se tudom ezzel kapcsolatban, lehet illene utánanéznem.
 
Új kétszín szabálynál, ha jól értettem és figyeltem a fórumon, akkor pakliépítéskor mondom meg, hogy az adott lap milyen színű. Ilyenkor például az Árnyékláng-nál meg kell vizsgálni, hogy az adott kétszínű (Dornodon+akármi) lény éppen Dornodon-e vagy sem? Vagy a kétszínű lényeket is fogja, ha az egyik színe Dornodon?


Az, hogy "meg kell mondani, milyen színű" csakis a pakliépítésre vonatkozott.

A lap egyébként továbbra is kétszínű, tehát egy Dornodon-Leah lap egyszerre Dornodon és Leah.
Ami a Dornodon lapokra hat, az hat rá.
Ami a nem Leah lapokra hat, az nem hat rá.
 
 | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 |
Nézet:
Hírek, újdonságok, változások | Szavazások

A társalgás szabályai | A legaktívabb fórumok és fórumozók | Moderátori tevékenységek


Főoldal | Túlélők Földje | Ősök Városa | Kalandok Földje | Sárkányölő | Puzzle | Hatalom Kártyái Kártyajáték | Álomfogó Kártyajáték | Káosz Galaktika Kártyajáték | Könyvesbolt | Alanori Krónika | Shadowrun | Battletech | Íróink | Könyvsorozataink | Fórum | Galéria és képeslapküldő | Sci-fi és fantasy novellák | Regisztráció | A Beholder Kft.-ről | Adatvédelmi tájékoztató

© Beholder Kft., 2003 - 2024
E-mail: beholder{kukk}beholder{ponty}hu | Tel.: (06-1)-280-7932

Az oldalon megjelent szöveges és illusztrációs anyagok átvétele, másolása, illetve bármilyen módon történő felhasználása csak a Beholder Kft. engedélyével lehetséges.
A fórumban történő hozzászólások valóságtartalmáért, minőségéért semmilyen felelősséget nem vállalunk.