Vissza a Főoldalra
 

Újdonságaink
Előkészületben
ÁSZF
Adatvédelmi tájékoztató
A pontgyűjtésről
Akciók
Beholder könyvek (Lista)
Más kiadók könyvei (Lista)
Kártyacsomagok (Lista)
Magazinok (Lista)
Játék-kiegészítők (Lista)
Puzzle játékok (Lista)
PC játékok (Lista)
Társasjátékok (Lista)
Dobókockák (Lista)
Keresés a termékek közt
Chat, üzenõfal
Íróink
Sorozataink
Ajánlók, kritikák, ismertetők
Könyvrészletek
Fantasy borítóképek
Sci-fi borítóképek
Könyv toplisták
Fórumok
Szavazások
Bevásárló kosár
Feliratkozás Hírleveleinkre!
Adatvédelmi Tájékoztató
Ország Boltja 2011 Népszerűségi díj Egyéb kategória II. helyezett Ország Boltja 2012 Népszerűségi díj Hobbi és kellék kategória III. helyezett
Most ingyen kezdhetsz el játszani a Túlélők Földjén!
Kattints ide a részletekért...
Nézz be kártyaboltunkba!
Zén Legendái: Rémháború július 20.
Hatalom Kártyái – Varázsdimenzió június 15.
Zén Legendái: Manaszipoly május 25.
A pillanat képe
Polgara, a varázslónő
Küldd el képeslapként!
A varázsló játszmája című könyvből lopott jelenet: Polgara, a varázslónő épp Rak Cthol sötét városát kémleli.
Nézz szét a galériában!
Birodalom (könyvsorozat)
Termékismertető - Zén Legendái: Rémháború
Könyvismertető - Orson Scott Card: Végjáték
Könyvismertető - Graham Phillips: A mózesi örökség

A lista folytatása...
Könyv adás - vétel (622)
Megújult webbolt (14)
Kaland-Játék-Kockázat (156)
Részvétnyilvánítás - Böszörményi Gyula (2)
Alanori Krónikát vennék (61)
Az Idő Kereke sorozat folytatódik! (10)

További témák...
Doomlord online game
Mágia Mesterei Online Játék
Szerkesztőség:
honlap@beholder.hu
Készítők:
Farkas Zsolt (Speedz)
Szeitz Gábor (Talbot)
Mazán Zsolt (Maci)
Webdesign:
Szirják Csaba (Chaar-Lee)
Szegedi Gergely (GerY5)
Ha hibát találsz a honlapon:
Írj nekünk!
 

Könyvismertető - Phillip Messier: A Vihar Éve

Az Elshaan sorozat 4. könyve

A Találkozón a helfek tudata ismét egyesül, az Elshaan hatalmas lelke egy rövid időre felébred. Ám mi végre mindez, ha a béke elvész? Ha Siljagen győzelme a Találkozóünnepen csak egy még nagyobb megmérettetés kezdete? Egy pusztító űrhajógigászokkal vívott háborúé, ahol a hinamoriak helfjeik mentális erejét vetik be fegyverként. Van-e védekezés ellene? Milyen veszélyt rejt a Néma Hadművelet? Mi az ára a győzelemnek és a vereségnek?

A válasz csupán a Nővérek különös eredetű hatalma előtt mutatkozik meg. Az űrhajók fedélzetein szolgálóknak marad a remény, hogy a nagyszabású hadjárat mellett sikerül megvívniuk személyes küzdelmüket is a belülről emésztő kór ellen.

E könyv lapjain új színekkel tárul elénk az Elshaan univerzuma, hogy titkokkal, kalandokkal átszőtt, különös valóságába kalauzoljon bennünket. Új oldaláról mutatkozik meg a szereplők életének fonalát ellenállhatatlanul magával ragadó két ellentétes erő is: a Trittek és ősi hatalmuk antitézise, Maugun.

Beköszönt a Vihar Éve, és a Trionar felszínét feldúló szelek szárnyukra kapják a Fordulóponthoz vezető eseményeket.

Bővebb információk a könyv háttérvilágáról és az előző részek tartalmából a www.elshaan.hu weboldalon.

Előzmények

Évezredek múltba vesző távolában, az Utazás Korának hajnalán, mikor az Ismert Világ népei első próbálkozásaikat teszik a hiperűr meghódítására, humán lények százezreit hordozó csillaghajó menekül pusztuló világukról. Új otthont keresnek, hogy a faj lelkét mételyként maró viszály még útjuk első állomásán megossza őket. Az indulás sietségében magukkal vonszolt űrállomást hátrahagyják egy ismeretlen gázóriás holdjai közt, majd barátságosabb bolygót keresve eltűnnek a hiperűrben. A majdani vezetőknek szánt rekombinált embriók és az értük felelős tudósok is az űrállomáson rekednek, majd bűnbakként hamarosan a legzordabb hold, a Trionar árapálytól dúlt poklában találják magukat. Ám a holdat két, egymással fejlődési szimbiózisban élő intelligens faj lakja: a macskaszerű, humanoid zireelek és a belőlük átalakuló, hatalmas madarak. Ez utóbbiak a hold urai, a trittek, akik felsőbbrendű hatalmukkal a száműzöttekre kényszerítik feltételeiket: alkalmazkodnak, vagy meghalnak. A tudósok életét hamar felőrlik a mostoha feltételek, de a trittektől kapott génekkel tökéletesített embriókból évezredek alatt életerős, új faj fejlődik, a tyronok. Az idők során az űrállomás lakói benépesítik a másik két holdat, és a három civilizációból végül megszületik a Holdak Szövetsége, Zeifren Csillagállam. Hosszú-hosszú bolyongás után a csillaghajó is révbe ér, hogy jól felszerelt telepesei a Hinamor bolygón hozzálássanak az Ismert Világ egyik legnagyobb birodalmának megalapozásához.

Ám az Utazás Korában nem a fegyverek hordozzák az egyedüli hatalmat. Mindenütt, minden fajban - legyen az humán, vagy nem-humán - jelen van a tudatot és az anyagot befolyásolni képes lényekből, a helfekből szerveződött erő, az Elshaan. A helfek mentális hatalma félelmet kelt a kívülállókban, a félelem gyűlöletté, majd vérengzéssé fajul. A régmúlt legendás tyron nagymestere, Telarion, megalkotta a Helf Törvényeket, a béke zálogát, csakhogy a helfek sem akkor, sem a jelenben nem vetik alá magukat valamennyien e törvényeknek. A Hinamori Birodalom Elshaan kasztja inkább használja tudását népek leigázására. Hódító törekvéseik felborítják a galaxis törékeny politikai egyensúlyát, sorra döntik rabságba a náluk alantasabbnak hitt fajokat.

Hogy mérhetetlen önhittségük hová vezet, azt csak a sokmillió éves civilizáció, az Ősök halhatatlan, nagyhatalmú leszármazottai tudják: a trittek, a Trionar lángszínű egét uraló óriás madarak. Kiválasztottjuk, Siljagen, egy felnőtté avatásán és űrhajós akadémiai vizsgáin épp csak átesett, fiatal tyron férfi különleges erő birtokába jut, mikor űrhajóját hinamori kalózok ejtik fogságba. Megszökik a rabszolgaságból, de az átélt megaláztatások nyomán helf képességeinek új oldala kezd megmutatkozni. E képessége hozzásegíti őt a yazguni cím (a helf harcművészet bajnoka) és a rég vágyott nő szerelmének kivívásához. Majd névleg szolgálatba lép egy űrcirkálón, hogy hozzájusson egy vadászgéphez, és általa a győzelemhez az Ismert Világot lázba hozó űrhajós versenyen, a Nagy Viadalon. Nem a puszta dicsőség vágya vezeti, csupán a díjat, a kalózok ellen esküdött bosszú eszközét akarja megszerezni: az Iscatart, álmai űrhajóját. A Viadalon váratlan szövetségesre lel egy régi ismerős, a hinamori helf kalóz, Farro személyében. Különös barátságuk végigkíséri Siljagen bosszúhadjáratát, sorsuk véglegesen összefonódik. Kedvese, a szép Kitthari és akadémiai barátai segítségével vívott titkos harcuk fényes sikert arat, a hinamori kalózok megtanulják rettegni a Kalózvadász nevet. Csakhogy a sikernek árnyoldala is van. Siljagen veszedelmes ellenséget szerez: Blaurt, a Hinamori Birodalom uralkodóját, az Elshaan kaszt félelmetes mentális hatalommal bíró nagymesterét. Csapdákon és viszontagságokon át, rejtőzködve, szerelmét is feladva küzd céljaiért, de az Elshaan Találkozóünnepen aratott diadala a hinamori yazgun - ellensége akaratából épp Farro - fölött, csak közelebb sodorja őt és az egész világot a háborúhoz. Az erők gyülekeznek, a haditerv kész, még a hinamori helfek rémuralma ellen harcoló renegátok és az őket titkon irányító Nővérek világi vezetője, a Kéz sem képes útját állni az eseményeknek. A Vihar kitör.

Részlet a könyvből

Kiadta:Beholder
Státusz:kapható
A megjelenés dátuma:2007. május 8.
Megvásárlásáért nem jár pont.

A terméket a megújult webboltunkon vásárolhatod meg.
A sorozat könyvei: A kalózvadász, A Vihar Éve
Phillip Messier könyvei
Jelenleg kapható Beholder könyvek
- Történet -(A szavazáshoz be kell jelentkezned!)(átlag: 5 szavazat alapján 8.8)
- Hangulat -(A szavazáshoz be kell jelentkezned!)(átlag: 4 szavazat alapján 10.0)
- Borító -(A szavazáshoz be kell jelentkezned!)(átlag: 5 szavazat alapján 9.8)

Létrehozás: 2007. február 27. 11:38:15
Utolsó frissítés: 2024. január 3. 02:28:09
Nyomtatási forma


Főoldal | Túlélők Földje | Ősök Városa | Kalandok Földje | Sárkányölő | Puzzle | Hatalom Kártyái Kártyajáték | Álomfogó Kártyajáték | Káosz Galaktika Kártyajáték | Könyvesbolt | Alanori Krónika | Shadowrun | Battletech | Íróink | Könyvsorozataink | Fórum | Galéria és képeslapküldő | Sci-fi és fantasy novellák | Regisztráció | A Beholder Kft.-ről | Adatvédelmi tájékoztató

© Beholder Kft., 2003 - 2024
E-mail: beholder{kukk}beholder{ponty}hu | Tel.: (06-1)-280-7932

Az oldalon megjelent szöveges és illusztrációs anyagok átvétele, másolása, illetve bármilyen módon történő felhasználása csak a Beholder Kft. engedélyével lehetséges.