Vissza a Főoldalra
 
Egyelőre üres.

Hírek, változások
Mi is az a HKK?
Hogyan kezdjek játszani?
Megjelent kiegészítők
Teljes szabálykönyv
HKK Kódex
Sorsoló program
Őslich szabályok
HKK-t forgalmazó boltok
HKK klubok
Lapkereső (új)
Lapkereső (régi)
Új Nemzedék lapok
Tiltott és módosított lapok
Versenykiírások
Lezajlott versenyek
Mai versenyek
Profi pontok és versenyzők
Hatalom Szövetsége
Hatalom Szövetsége tabella
Nemzeti bajnokság
Kiemelt vidéki versenyek
Versenyszabályok
Versenyszervezőknek
Chat, üzenõfal
Fórumok
Szavazások
HKK találkozó
Legendás cél
Toplisták
Pakliszerkesztő (új)
Pakliszerkesztő (régi)
Pakliszerkesztő (régi mobilos verzió)
Megosztások
Memóriajáték
Memóriajáték - Alfa
Kerátor Műhelye
HKK 20 Puzzle
HKK Puzzle
Beholder Labirintus
Mini-szójáték
HKK Blog
HKK Toborzás
HKK Védnöki Program
AK Archívum
Paklileírások
Írások, novellák
TF és ŐV könyvek
Letöltés
HKK Videók
Gyakori kérdések
Kérdezz-felelek
Feliratkozás Hírleveleinkre!
Adatvédelmi Tájékoztató
Ország Boltja 2011 Népszerűségi díj Egyéb kategória II. helyezett Ország Boltja 2012 Népszerűségi díj Hobbi és kellék kategória III. helyezett
Most ingyen kezdhetsz el játszani a Túlélők Földjén!
Kattints ide a részletekért...
Nézz be kártyaboltunkba!
Alfa pakli - Tengeri rablók március 18.
Alfa pakli - Kereskedők március 18.
Alfa pakli - Felfedezők március 18.
A pillanat képe
Barlangkaland
(Túlélők Földje)
Küldd el képeslapként!
Hatalmas barlangszáj ásítozik a hegyoldalban, előtte óriáscsontok hevernek. "Miféle fenevad élhet itt, amely óriásokkal táplálkozik? Talán egy sárkány - ide vele, százat öltem a Sötét Föld sárkánybarlangjainál!" - egy világot járt kalandozó gondolatai a helyi rém barlangjánál
Nézz szét a galériában!
HKK retró kiadás 2. kérdőív
HKK Védnöki program 2023. - jelentkezés lezárása
Beholderes HKK verseny március 18. - versenybeszámoló
HKK Védnöki program 2023. - elindult
HKK Védnöki program 2023.

A lista folytatása...
Termékismertető - Hatalom Kártyái - Homokdűnék
Termékismertető - Hatalom Kártyái - Résföld
Termékismertető - Hatalom Kártyái - Roxat céhei
Termékismertető - Zén Legendái: Kísértetjárás

A lista folytatása...
HKK retro laplista (20)
BEHOLDER bácsinak kérdések !!! (7877)
HKK kérdés? (46614)
Beholderes HKK verseny március 18. - versenybeszámoló (7)
HKK Védnöki program 2023. (136)
Versenyhirdető (1804)

További témák...
Doomlord online game
Mágia Mesterei Online Játék
Szerkesztőség:
honlap@beholder.hu
Készítők:
Farkas Zsolt (Speedz)
Szeitz Gábor (Talbot)
Mazán Zsolt (Maci)
Webdesign:
Szirják Csaba (Chaar-Lee)
Szegedi Gergely (GerY5)
Ha hibát találsz a honlapon:
Írj nekünk!
 
  ... | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | ...
Nézet:
Tegnapi versenyen feltettem a kérdést, hogy ha egy lény -1 ép-s jelzőt kap ezzel az aktuális ép-je is csökken (tehát sebződik)? A szituáció az volt, hogy sebzőtt a lényem, így 1-ben élt. Majd kapott egy -1 ép- jelzőt. Ilyenkor le is megy 0-ra az élete és meghal? Ha igen, egy szabálykönyvet tud nekem valaki idézni?
Elfogadtam az ítéletet, hogy igen sebződik ilyenkor, csak ott helyszínen nem kaptam rá értelmes magyarázatot, hogy miért.
 
Kijátszod. Kiválasztod, hogy mit masol és onnantól annak a lapnak kell tekinteni és nem változik. Azután jöhetnek a reakciok, hogy a másolás megtörtént.
 
"ott arról van szó"

Ok, értsd úgy akkor a kérdésemet, hogy mi történik akkor, hogyha a Zansanyival indul a reakciósor. A kérdés többi része ugyanaz. Változhat-e vagy nem-e?
 
A faq szerintem osstezavart Teged. Ott arrol van szo, hogy egy barmilyen mas lappal megindulo, majd lezarult reakciosor utan kijatszott Zansarkany milyen alakot tud felvenni. Es nem arrol h ha zansarkanyt jatszok ki, es ezzel elindul egy reakciosor, akkor mi van. Ugyanis a Zansarkany kijatszasanak az a lepese, hogy alakot valt, a reakciok elott tortenik. Mar a kivant alakban van a sarkany es eszerint lehet ra reagalni. Teljesen mindegy, hogy milyen reakciok jonnek ra. Pontosan emiatt kerult ra az, hogy nem lehet reakciokent kijatszani, mert ha meg bekavarunk azzal, hogy belecounterelunk vele egy reakciosorba, na akkor ember nincs, aki kibogozza, hogy mi van.
 
Elolvastam a cikket a hozzászólás előtt. Az a cikk a Zansárkány megjelenése előtt készült. Akkor még nem volt lehetséges, hogy egy másoló lap ne azt másolja, amiként ki lett játszva.
 
http://www.beholder.hu/?m=hkk&in=hir.php&id=28632
 
Szóval akkor másol amikor a lapot kijatszod, nem akkor amikor sikeresen létre jött.
 
Szóval akkor másol amikor a lapot kijatszod, nem akkor amikor sikeresen létre jött.
 
Onnan ered a félre értés, hogy mikorra gondolod a másolást.
Az történik, hogy kirakod a lapot és azt mondod az fürge elf akar lenni. Innentől lehet reagálni, hogy létre jön e a fürge elf vagy sem. De az már nem lesz onnantól más lap. Nem fog változni mit választasz. Ha gyűjtőbe kerül újra zansarkany lesz. Közben végig mint egy fürge elfet nézed.
 
Az nem világos, hogy hogyan tud megváltozni a Zansárkány másolása, de az idézési költsége nem.
A FAQ-ban vázolt általános helyzetről beszélek. Rákényszerülök arra, hogy mást másol a Zansárkány és másolható lapról van szó. A FAQ szerint ez lehetséges.
Példa:
1) Másolnék egy Fürge elfet az én oldalamon. Az ellenfél megakadályozza egy Manacsapda (2019)-el. Én a Manacsapda (2019)-et megakadályozom egy Az erős erejével. Az én oldalamon nem tud már mit másolni a Zansárkány, de az ellenfélnél korábban létrejött egy Kutató morf. Azt már másolhatná.
Ebben az esetben 0VP-t költök továbbra is a Zansárkányra? Reagálhat vissza a reakciósor korábbi részére az ellenfél olyan speciális kánterrel, ami eddig nem volt kijátszható, de a Zansárkány Kutató morffá változása után már igen? Például a Zantalanítás.
A reakciósoron belül dől el, hogy mást másol végül a Zansárkány?

2) Valamint a másik kérdés az volt, hogy 2VP-t költök a Zansárkányra, de 1 VP-s lapként érkezik meg. Az az 1 VP különbség elveszett?
 
Egy lap költsége azután, hogy kijátszod, és kifizeted, nem tud megváltozni, a reakciósorban sem.

De ha írsz konkrét példát, hogy mire gondolsz, megmutatom, honnan ered a félreértés.
 
1) Így már egyértelmű, köszi.
2) Nem célpontválasztásról szólt az a kérdés, hanem a lemásolt lap megváltozásáról a reakciósoron belül. Inkább arra gondolok, hogy visszakapok-e 1 VP-t ilyenkor a reakciósor lezárulása előtt.
3) Ne értem, hogy ezt miért hozod most fel erre a kérdésre. Valamint ez ellentmond a FAQ-nak. Hogyha változik a másolt lap, akkor más lesz a Zansárkány költsége is. Az más kérdés, hogy el kell-e költeni vagy sem.
 
1.) A lapkijátszásban mindig az első a szándék bejelentése, hogy mit akarsz kijátszani, az idézési költséget csak utána határozzuk meg. Ha pl. van 2 varázspontod, és ki akarsz játszani egy 2 VP-s reakciót egy 1-es reakciódrágítású lapra, akkor megállapítjátok, hogy ez 3VP-be kerülne, nincs annyid, nem játszhatod ki. A Zansárkánynál is ez a szitu, te ki akarod játszani, és rájössz, hogy a költsége nem annyi, amit gondoltál, akkor egyszerűen nem játszod ki.

2.) A célpontváltozásos kérdésnél arra gondolsz, hogy egy X-es varázslatot másolsz, aminél X=2, és te mondjuk 3 célpontot szeretnél?
Ilyet nem tehetsz meg, erről korábban már volt egy részletesebb FAQ, de hirtelen nem emlékszem, melyik lapnál. De a lényeg, hogy a költséget nem változtathatod meg, a zansárkány alap költsége is csak ugyanannyi lehet, mint az eredeti lapé. Tehát ha a célpontok meghatározása után egy lap költsége 2VP lett, akkor te is csak úgy választhatsz célpontokat a zansárkánynak, hogy az alap költsége 2VP maradjon. A módosított költség persze eltérhet az eredeti lapétól.

3.) Miután kifizetted egy lap idézési költségét, az nem változhat meg semmiképp.
 
Akkor elveszíti a VP-t az idézési költségéből. Értem, köszi.
Hogyha már a Zansanyinál tartunk, akkor még néhány kérdésem lenne a reakciós FAQ-val kapcsolatban.

1) A Zansárkány egy olyan lap másolására kényszerül amit nem másolhat, mert az túl drága idézési költségű lap és nincs rá keret. Pl van lent egy Fürge elf (az utoljára sikersen létrejött lapom), az ellenfélnél pedig egy Kutató morf (az ő utoljára sikeresen létrejött lapja). A Zansárkányra reagál az ellenfél egy azonnali reakcióval, amire én szintén reagálok egy azonnali reakcióval. A Zansárkány innentől kezdve csak a Kutató morfot másolhatná.
Le tudja másolni? Ha igen, akkor ilyenkor továbbra is 0 a Zansárkány költsége? Elvileg a költség kifizetésén már túl vagyunk ezen a ponton.
2) Hogyha célpontváltozáskor felvesz egy újabb idézési költséget, akkor azt is ki kell fizetni mindenestül megint? Vagy csak a különbözetet kell kifizetni? Hogyha különbözetet kell számolni, abban az esetben mi történik, hogyha az első költség 2VP volt a másik pedig 1 VP?
3) Célpontváltozáskor az ellenfél indíthat egy újabb reakció csatát? Pl először egy 2 VP-s lapként jött a Zansárkány, amire volt 1db kántere, de azt megfogtam. Módosul a Zansárkány IK-ja 1-re, amire viszont már lenne egy másik kántere az ellenfélnek. Vagy ilyenkor már sikeresen létrejött a Zansárkány?
 
Így van, ha nekronos lapot másol, akkor az ő költsége is nekron, így vonatkozik rá a szabály.
 
Szerintem nem kerüli meg, mert egy ugyanolyan lap lesz.
 
7.5.1. Nekron-szabály. A játékosok első három körében körönként minden játékos csak egy-egy olyan lapot játszhat ki a kezéből, amelynek az idézési költsége kizárólag nekront tartalmaz.

A Zansárkány megkerüli a nekron-szabályt?
Nekronos lapot másolva az idézési költségében nem csak kizárólag nekron van, hanem egy (?)_VP is. Vagy azt elveszíti?
 
Na ezért kérdeztem, mert az Istentelen pont azt mondja, hogy nézd át a pakliját, és ha több szin van benne... a céh nincs a pakliban, tehát az nem fogja az istentelent triggerelni.

De ha van vmi, ami arra hivatkozik hogy "legalább 4 színnel játszol" vagy hasonló (én ilyenről nem tudok), akkor beleszámít.
 
Istentelennél?
 
Igen, akkor 4 színű a paklid. A 3 szín korlát a céhekre is vonatkozik. Ez hol számít egyébként?
 
"... 1-gyel tobb cehet hasznalhatsz"
Jelentese: berakhatsz egy _negyedik_ cehet (5., 6. nyilvan hasonloan).
EZ a 4. ceh lehet " olyan is, amit egyebkent nem hasznalhatnal a szine miatt". Az elso 3 cehedet nem erinti ez a lap.

Szerintem
 
Itt is megpróbálom:


Az lenne a kérdésem, hogy ha Mardakor céhmesterrel vagy Roxatit titkárral használok 1 negyedik szinből céhet akkor 4 szinű a paklim?

A Mardakor misztikus FAq alatt ez a szöveg:
"A Mardakor misztikus összesen 3 db-ot engedélyez egy új szín használatából. Bár a céhek technikailag nem a pakliban vannak, attól a színkorlátba még beleszámítanak. Tehát pakliban levő lapból és céhből összesen 3 lehet egy negyedik színből a misztikusnak köszönhetően."
 
Szerintem pedig az "ez" a céhmesterrel berakott céhre vonatkozik.
Szóval szerintem pont jó úgy a pakliszerkesztő, ahogy most van.
 
Oke, koszonom!
 
Igen, a lap szövege szerint, ezt irtam fb-n is. Hamarosan implementáljuk hogy a pakliszerkesztő is tudja ezt.
 
Sziasztok, itt is megkérdezem:

a Mardakor céhmester csak a 3 feletti céheknél engedi-e a szabadon választott színt?

Köszi!
 
Így van, kiirtam hírbe is.
 
Feltételezem hogy azok lesznek a szabályok amikkel az elmúlt hónapokban minden draft versenyen játszottunk:
https://www.beholder.hu/?m=hkk&cikk=31322
 
Sziasztok!

Valaki meg tudja mondani, hogy a havi behós verseny vígaszdraftján milyen lapok ma tiltottak?
(Céhek? egyebek?)
 
A saját követőjével is le lehet venni róla a jelzőt. Ha költségként, vagy feltételként veszek le jelzőt, az nem forrás (Gregor, a mahinátor, Drakolder provokátor, stb.)
 
  ... | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | ...
Nézet:
Hírek, változások | Kérdések | Csere-bere | Stratégiák | Versenyek | Lapötletek | Szavazások | Egyéb

A társalgás szabályai | A legaktívabb fórumok és fórumozók | Moderátori tevékenységek


Főoldal | Túlélők Földje | Ősök Városa | Kalandok Földje | Sárkányölő | Puzzle | Hatalom Kártyái Kártyajáték | Álomfogó Kártyajáték | Káosz Galaktika Kártyajáték | Könyvesbolt | Alanori Krónika | Shadowrun | Battletech | Íróink | Könyvsorozataink | Fórum | Galéria és képeslapküldő | Sci-fi és fantasy novellák | Regisztráció | A Beholder Kft.-ről | Adatvédelmi tájékoztató

© Beholder Kft., 2003 - 2023
E-mail: beholder{kukk}beholder{ponty}hu | Tel.: (06-1)-280-7932

Az oldalon megjelent szöveges és illusztrációs anyagok átvétele, másolása, illetve bármilyen módon történő felhasználása csak a Beholder Kft. engedélyével lehetséges.
A fórumban történő hozzászólások valóságtartalmáért, minőségéért semmilyen felelősséget nem vállalunk.