Vissza a Főoldalra
 

Hírek, újdonságok
Változások listája
A számlanyitás folyamata
Árak + Jelenlét bónusz
Befizetési módok
Jelentkezési lap
Kedvezmények
Kipróbálás (10 ingyenes forduló)
Szabálykönyv
Új játékosoknak
Alanori Krónika kupon
Aukció
Beállítós UL
Bónuszok
Eseménynaptár
Hasznos Információk
Ismeretek hasonlítása
Kalandozók versenye
Karakternév-változtatás
Lemaradás vásárlása
Reinkarnáció
Statisztikák
Szavazások
Tesztcsata
Titanitdukát aukció
Tudástár
UL küldés
Beholder Labirintus
Memóriajáték
Mini-szójáték
Puzzle
Chat, üzenõfal
Fórumok
Közös Tudatok
Közös Tudatok Listája
KT-képességfa
Levelezési lista, IRC
Megosztott fordulók
Nyilvános fordulók
Miniolimpiák
Olimpiák
TF találkozó
AK Archívum
GN Archívum
Írások, novellák
Linkek
TF könyvek
Letöltés
Gyakori kérdések
Felhasználási feltételek
Feliratkozás Hírleveleinkre!
Adatvédelmi Tájékoztató
Ország Boltja 2011 Népszerűségi díj Egyéb kategória II. helyezett Ország Boltja 2012 Népszerűségi díj Hobbi és kellék kategória III. helyezett
Most ingyen kezdhetsz el játszani a Túlélők Földjén!
Kattints ide a részletekért...
A pillanat képe
Dezintegráció
Küldd el képeslapként!
"He-he! Csak nem porrá omlott a kis barátod? Siess összeszedni a hamut, mielőtt még elfújja a szél!" - Urgod gonoszkodásaiból
Nézz szét a galériában!
Olimpiák eredmémyei
A Sötétség Kora - retró történelmi esemény
XLV. Alanori Mini Olimpia - Eredményhirdetés
Beholderes HKK verseny január 27. - Versenybeszámoló
2. Termikrajzás

A lista folytatása...
Túlélők Földje - Közös Tudatok listája
Tudati erősítés (527. tudati képesség)
Aukciós statisztika
Túlélők Földje - Nyomtérkép az utolsó 32 játékhét nyomaiból

A lista folytatása...
Tavaszi befizetési akció 2023.02.27. (hétfő) - 2022.03.10. (2)
Olimpiák eredmémyei (7)
TF KÖZÖS TUDATOK (1277)
TF help (6655)
A Sötétség Kora - retró történelmi esemény (16)
LICIT! (4865)

További témák...

2024-02-26 05:24:24 Az UL-ek letöltésre kerültek.

Doomlord online game
Mágia Mesterei Online Játék
Szerkesztőség:
honlap@beholder.hu
Készítők:
Farkas Zsolt (Speedz)
Szeitz Gábor (Talbot)
Mazán Zsolt (Maci)
Webdesign:
Szirják Csaba (Chaar-Lee)
Szegedi Gergely (GerY5)
Ha hibát találsz a honlapon:
Írj nekünk!
 

Kalandozómesterek - Keresztes Zoltán (Túlélők Földje)

Bizonyára nem egy ember gondolt már arra, hogy vajon ki állhat az egyes erős, vagy híres kalandozók mögött. Ki lehet az a személy, aki irányítja őket? Régebben, jó pár évvel ezelőtt Treemnek volt egy rovata, melyben magukkal a kalandozókkal készített riportot. Most, a Kalandozómesterekben a másik oldalt, a játékost kérdezzük meg. Bár valószínűleg a nyilvános fórumokon, TF-találkozókon sokan megismertétek egymást, de szerintem az élenjáró, régi, híres játékosok és véleményük megismerése mindenki számára tarthat meglepetéseket. Következő interjúalanyunk, Keresztes Zoltán.

- Szia! Kezdjük rögtön a mindennapokkal! Mivel foglalkozol a valós életben?

- Egy egri nyomtatott áramköröket gyártó cégnél vagyok műszaki előkészítő

- Emlékeim szerint te is elég régi játékos vagy. Mióta is játszol a TF-en?

- Mióta az eszemet tudom. Körülbelül 95-96 óta. Középiskolában egyik osztálytársam mutatta, és nagyon megtetszett. Hirtelenjében elolvastam az első 30 fordulóját, és elkezdtem én is játszani.

- Mennyi idő töltesz hetente a TF-fel?

- Ez teljesen változó. Néha napi öt-hat órákat is, néha alig egy-két órát hetente. Sok függ a munkától, hiszen abból kell megélni.

- Mennyi idő ebből a fordulóírás?

- A fordulóírás fordulónként változó. Ha labirintusba megyek, akkor akár egy óráig is eltarthat az UL írás, hiszen minden labirintus bejárás saját, nem szoktam nézni a másokét, mivel az én karaktereimnek néha nincs meg, ami másnál esetleg alap (pl. igaz látás).

- A fordulóíráson kívül mi az, ami még a TF-fel kapcsolatos időtöltés nálad?

- IRC-n szoktam beszélgetni a többiekkel, illetve az elmaradhatatlan találkozók: Elftali, TF-tábor Szajolban, Maffiatábor, szegedi szilveszterezés, és lehetne még sorolni

- Milyen karaktereid vannak, melyik közülük a kedvenced?

- A karaktereim neve: Givangel és Ariella d'Amor. Egyértelműen Givangel a kedvenc. Azt sajnálom amúgy, hogy nem saját karakterként indult, hanem átvettem. Körülbelül a 80. fordulójában került hozzám.

- Melyik volt az első karaktered, miért indítottál újabbakat?

- Az első karakterem Scott Jordo Lee nevű kobudera volt. Akkoriban még nem volt hyper vagy ha volt, nem igazán elterjedt. Sajnos akkor úgy éreztem nagyon elszúrtam a karaktert, hiszen minden KNO-mat a lopásra nyomtam, mivel azt hittem a harcművészet az fejlődik magától. Valahol a 30. forduló környékén mondták, hogy ez nem lesz így jó. Ezért vettem át tolvaj karaktert.

- Melyik vallás a legjobb szerinted, és miért?

- Ha táp a kérdés akkor egyértelműen Tharr, hiszen varázslatai mindent tartalmaznak, nem tudja már az ember mire lőni a martiant... Amúgy szerintem Chara-din a legjobb. Nekem az a kedvencem. Hogy miért? Árnymanó, lopás, káosz...

- A fajokat tekintve nyilván az árnymanó a kedvenced, de van-e szerinted lényeges különbség a fajok között?

- Igen, az árnymanó a kedvenc, ehhez kétség se fér. A fajok között szerintem csak az elején van különbség, a vége felé nem igazán érezhető. Persze azért a gnómok még a későbbiekben is jobban varázsolnak a többieknél, a trolloknak jobban megy a harc, de ezek már csak minimális különbségek. Viszont a faji páncéloknak köszönhetően ismét van különbség a fajok között. Legalábbis az én szememben, hiszen táp szempontjából körülbelül ugyanazt tudjak.

- Mit szeretsz a TF-ben a legjobban?

- A haverokat. Egyértelmű, hogy rengeteg ember a barátok miatt játszik. Könnyen el tudom képzelni, hogy ha anno nem lettem volna meghívva elf táborba, akkor ma nem játszanék.

- Miben jobb, vagy rosszabb a TF az ŐV-nél?

- Sajnos nincs összehasonlítási alapom, hiszen az ŐV-vel nem játszok. Talán annyi, amit hallottam, hogy az ŐV-n vannak csapatdolgok. Talán a TF-re is lehetne tenni egy-két hasonló lehetőséget.

- Mit szeretsz inkább: felfedezni, optimalizálni, szerepjátszani...?

- Mindhármat. Imádok labirintusokba járni, felfedezni, és mint mondtam, saját magam írom meg a labibejárásokat, így sokkal izgalmasabb, még úgy is, ha néha 500 TVP-t elTFelek, mert bentmaradok.

- Melyik volt a kedvenc történelmi eseményed?

- A toronyháború... Bár sajnos nem tudtam részt venni benne, mivel minden toronytól nagyon messze voltam, és mire odacaplattam, vége lett.

- Mi a véleményed a KT-król és a KT-képességekről?

- Ha nem lennének KT-k, már TF se lenne szerintem. A közösség a közösen csinált dolgok azok, amik összefogják a TF-eseket. A KT képességekről annyit, hogy egy-kettő nagyon el van szállva jelenleg is, felborítja a TF-et. Sajnálom hogy kevesebb az igazán mókás, KT-hoz illő szerepjátékos képesség. Van pár, ami különösen tetszik. Ilyen az illúzió akasztás, vagy a táposabbak közül a kétkezes harc.

- Mi a véleményed a pszi-taumaturgia-teológiáról erősségeiről, gyengéiről, egymáshoz való viszonyáról?

- Az én karakterem inkább tolvaj harcos. Különösképpen nem nagyon akar "máguskodni", emiatt nem is nagyon "gyúrok" rá. Természetesen a kötelező varázslatokat én is ismerem és használom, de nem mániám, hogy a fejlődjön a teológiám fordulónként hárommal... Úgy gondolom, hogy az talán egy jó megoldás lenne, ha lenne egy érték, amit ha elérnek a karakterek, akkor nem fejlődne tovább.

- Tetszenek-e az utóbbi idők fejlesztései?

- A tolvaj küldetéssor nagyon tetszett. Sőt, meg merem kockáztatni, hogy a legjobb fejlesztés volt a TF-en. Nagyon várom, hogy a Sötét Földön is megnyissa a kapuit, mint az a hírekben volt...

- Mi a véleményed a karakter átadásról/átvételről?

- Szerintem nincs benne semmi rossz, lévén, hogy Givangel is átvett karakter. Én úgy gondolom, hogy ha valaki lejátszik egy karakterrel 400 fordulót az övének érezheti a karaktert, függetlenül attól, hogy ki indította. Ariellát is átvettem, de vele mégse tudok olyan felszabadultan játszani, mint Givangellel. Neki még elég "görcsösen" mennek a lépései.

- Mi a véleményed a hyperről?

- Nagyon hasznos, ez úton is szeretném megköszönni Jakabnak (Ugróczky László), hogy töltögeti. Bár én nem nagyon vagyok felfedező, próbálok én is újabb infókat küldeni neki. Sajnos erre nem sok lehetőségem van.

- Mi a véleményed a tápolásról (értsd tápsorok végtelen mennyiségben pl. csatamezők, thargodan táborok stb.)?

- Én is próbáltam. Két egész fordulóig anno a thargodan csatamezőket fosztogattam, de rájöttem, hogy rém unalmas... Akinek van kedve hozzá, csinálja. Én nem tudnék egymásután sok ilyen fordulót csinálni.

- Mi a véleményed a rabszolgázásról?

- Elítélem. Nagyon elítélem... Szerintem, ha valakinek van elég kapcsolata, akkor nincs szüksége rabszolgákra. Egy jó KT-ban elég csak megemlíteni, hogy erre vagy arra lenne szükségem, és délutáni táplálásnál vagy másnap már kapja is az ember. Márpedig ha így van, akkor szerintem nincs értelme rabszolgázni.

- Mit változtatnál a TF-en?

- Kicsivel több "csapatjáték" kéne a TF-re. Például valami KT-háború jó móka lenne, és szerintem rengeteg embert megmozgatna.

- Szerinted kik a legjobb játékosok/legerősebb karakterek a TF-en?

- A legjobb játékosok szerintem azok, akik nem úgy játszanak, hogy a karakterük minél erősebb legyen, hanem azt csinálják, amit szeretnének. Amit a játékos szeretne. Ha látják, hogy van valami új fejlesztés, akkor elmennek, és akkor is azzal foglalkoznak, ha a karakterüket "visszafelé" húzza. A legerősebb karakter szerintem egyértelműen Clod Onar (Nagy Tibor), akinek ezúton is szeretnék gratulálni a sikereihez.

- Kikkel készítsünk még interjút?

- Szerintem Nagy Lászlóval, Bean Sidhe irányítójával. Ő az egyik olyan játékos akit nagyon szeretek a TFen.

- Van még valami, ami el szeretnél mondani?

- Igen. Nagyon szépen köszönöm mindazon emberek segítségét, akik segítettek nekem valamilyen formában. Külön köszönöm a MAFFIA KT és az Árnymenők KT tagjainak a karakteremhez való hozzáállását. Szeretnék továbbá köszönetet mondani Kovács Lászlónak azaz Roham Bee Lee irányítójának is, mivel ő az az ember, akivel bármilyen TF-fel kapcsolatos gondolataimat meg lehet beszélni, illetve a sok-sok éven át segített.

Írta: Dani Zoltán
A cikk az Alanori Krónika 108. számában jelent meg.

Ha ez tetszett, olvasd el a következő, jellegében hasonló cikket is: Kalandozómesterek - Nagy Zoltán (Túlélők Földje).

Létrehozás: 2005. július 6. 10:06:06
Utolsó frissítés: 2015. május 20. 10:44:08
Nyomtatási forma


Főoldal | Túlélők Földje | Ősök Városa | Kalandok Földje | Sárkányölő | Puzzle | Hatalom Kártyái Kártyajáték | Álomfogó Kártyajáték | Káosz Galaktika Kártyajáték | Könyvesbolt | Alanori Krónika | Shadowrun | Battletech | Íróink | Könyvsorozataink | Fórum | Galéria és képeslapküldő | Sci-fi és fantasy novellák | Regisztráció | A Beholder Kft.-ről | Adatvédelmi tájékoztató

© Beholder Kft., 2003 - 2024
E-mail: beholder{kukk}beholder{ponty}hu | Tel.: (06-1)-280-7932

Az oldalon megjelent szöveges és illusztrációs anyagok átvétele, másolása, illetve bármilyen módon történő felhasználása csak a Beholder Kft. engedélyével lehetséges.