Vissza a Főoldalra
 

Hírek, újdonságok
Változások listája
A számlanyitás folyamata
Árak + Jelenlét bónusz
Befizetési módok
Jelentkezési lap
Kedvezmények
Kipróbálás (10 ingyenes forduló)
Szabálykönyv
Új játékosoknak
Alanori Krónika kupon
Aukció
Beállítós UL
Bónuszok
Eseménynaptár
Hasznos Információk
Ismeretek hasonlítása
Kalandozók versenye
Karakternév-változtatás
Lemaradás vásárlása
Reinkarnáció
Statisztikák
Szavazások
Tesztcsata
Titanitdukát aukció
Tudástár
UL küldés
Beholder Labirintus
Memóriajáték
Mini-szójáték
Puzzle
Chat, üzenõfal
Fórumok
Közös Tudatok
Közös Tudatok Listája
KT-képességfa
Levelezési lista, IRC
Megosztott fordulók
Nyilvános fordulók
Miniolimpiák
Olimpiák
TF találkozó
AK Archívum
GN Archívum
Írások, novellák
Linkek
TF könyvek
Letöltés
Gyakori kérdések
Felhasználási feltételek
Feliratkozás Hírleveleinkre!
Adatvédelmi Tájékoztató
Ország Boltja 2011 Népszerűségi díj Egyéb kategória II. helyezett Ország Boltja 2012 Népszerűségi díj Hobbi és kellék kategória III. helyezett
Most ingyen kezdhetsz el játszani a Túlélők Földjén!
Kattints ide a részletekért...
A pillanat képe
Árnymanókról általában
Küldd el képeslapként!
Ha eddig nem hitted, hogy az árnymanók rusnya teremtések, ez a kép talán meg fog győzni erről. Vagy hiba lenne általánosítani ennek a kivételesen ronda egyednek a kinézetéből?
Nézz szét a galériában!
Titanitdukát aukció – 2024. nyár - nyertesek
TP Bónusz 2024.06.19. - 2024.07.03.
60. Beholder Találkozó 2024.06.15. - Beszámoló

A lista folytatása...
Túlélők Földje - Közös Tudatok listája
Aukciós statisztika
Túlélők Földje - Nyomtérkép az utolsó 32 játékhét nyomaiból
Az utolsó Aukciós Napon történtek

A lista folytatása...
TF help (6683)
Titanitdukát aukció – 2024. nyár - nyertesek (1)
60. Beholder Találkozó 2024.06.15. - Beszámoló (3)
TP Bónusz 2024.06.19. - 2024.07.03. (1)
Befizetési Akció 2024.06.07. - 2024.06.21. (1)
A Sötétség Kora - helyzetjelentés 2. (1)

További témák...

2024-07-15 16:03:18 Az UL-ek letöltésre kerültek.

Doomlord online game
Mágia Mesterei Online Játék
Szerkesztőség:
honlap@beholder.hu
Készítők:
Farkas Zsolt (Speedz)
Szeitz Gábor (Talbot)
Mazán Zsolt (Maci)
Webdesign:
Szirják Csaba (Chaar-Lee)
Szegedi Gergely (GerY5)
Ha hibát találsz a honlapon:
Írj nekünk!
 

Kalandozómesterek - Szirják Csaba (Túlélők Földje)

Bizonyára nem egy ember gondolt már arra, hogy vajon ki állhat az egyes erős, vagy híres kalandozók mögött. Ki lehet az a személy, aki irányítja őket? Régebben, jó pár évvel ezelőtt Treemnek volt egy rovata, melyben magukkal a kalandozókkal készített riportot. Most, a Kalandozómesterekben a másik oldalt, a játékost kérdezzük meg. Bár valószínűleg a nyilvános fórumokon, TF-találkozókon sokan megismertétek egymást, de szerintem az élenjáró, régi, híres játékosok és véleményük megismerése mindenki számára tarthat meglepetéseket. Következő interjúalanyunk, Szirják Csaba, akit sokan csak Chaar-Lee-ként ismernek.

- Szia! Gondolom, olvastál már hasonló interjúkat, szóval nem is húzom az időt, kezdjük el! Mivel foglalkozol a valós életben?

- Negyedéves egyetemista vagyok a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem (BME) műszaki informatika karán. Emellett Ercsiben (NB II) kézilabdázom. Sajnos a versenyszerű sporttal felhagytam, mert az egyetem mellett nem tudtam vállalni az NB I-es játékot. A szabadidőmben programozgatok és weboldalakat készítek. Amióta egyetemre járok, azóta a programozás életem szerves részévé vált, köszönhetően annak, hogy ebben találtam meg azokat a kihívásokat, amit középiskolában a matematika órák és versenyek nyújtottak, továbbá az alkotás élménye is nagy örömöt nyújt.

- Mióta játszol a TF-en?

- Amióta tudok olvasni. Na jó, természetesen ez nem igaz, de nagyon korán elkezdtem játszani. Ha jól emlékszem 12 éves voltam, mikor feladtam életem első UL-jét 1995 júliusában. A játékot az unokatestvéreméknél ismertem meg, ahol nagyon megragadta a fordulók hátulján található térkép és a rajta levő kis szimbólumok a figyelmemet. Akkor kértem el Fürge Calver első 20 fordulóját, amiket két nap alatt sikerült is elolvasni. Ezek után egyértelmű volt, hogy nekem játszani kell a TFen.

- Mennyi időt töltesz hetente a TF-fel?

- Ez egy érdekes kérdés. Sose mertem még kiszámolni, és most se szeretném. Remélem elég, ha annyit mondok, hogy a TF az életem részévé vált, és a leglehetetlenebb helyeken és időben is tudok foglalkozni vele. Nem egyszer előfordult már, hogy például egy információ elmélet előadáson WAPon olvastam fordulót, és adtam fel UL-t. Amúgy a TF-re fordított időm nagy része nem az UL tervezéssel és forduló olvasgatással telik, sokkal több idő inkább arra megy el, hogy más játékosokkal beszélgetek.

- Mennyi idő ebből a fordulóírás, és mi az ami még a TF-fel kapcsolatos időtöltés nálad?

- Fordulót nem szoktam írni, csak UL-t. Az UL-eket viszont már hatalmas rutinnal irkálom. Egy UL vázlat általában 5 perc alatt megvan, és ezeken sokszor már javítani se kell. Ami kicsit tovább szokott tartani az a labirintus bejárás tervezés. Jellemző rám, hogy nem szoktam mások fordulóját elolvasni, és nem is másolok sose labirintus bejárást. Minden karakteremnek én írom meg, és minden labirintusnál újra és újra. Ami még meg szokta bonyolítani az UL tervezést az a karakterek közötti interakció. Sokszor igen nehéz összehangolni a lépést, mert mindig van valami feltétel, ami sehogy se akar összejönni, pedig anélkül nem léphet az a karakter, akivel épp lépni szeretnék. Ha lépni akarok egy karakterrel, akkor nem szeretek napokat esetleg heteket várni, csak azért mert hiányzik valami. Ilyenkor sokszor a nem optimális, sőt rossz megoldást választva is de inkább lépek. Ennek ellenére az UL írás a TF-fel töltött időm igen kicsi részét teszi ki. Mint már előbb említettem nagyon sokat vagyok IRC-en, és beszélgetek ott barátaimmal, ismerőseimmel. El szoktam olvasni a fórumokat, és általában minden TF-fel kapcsolatos hírt. Sok időt töltök még TF-es programok, segédprogramok írásával is. Ezek a programok leginkább azért születnek meg, mert van valami, ami érdekel TF-en, és programmal gyorsan megkapom rá a választ, illetve ezekkel a programokkal nagyon sok programozói gyakorlatra teszek szert. Igazából meg se tudnám mondani mennyi ilyent írtam már, de rengeteget. Amiket talán többen ismernek az a CLformat és a Szabad Kompánia oldalán található tolvajcéh (statisztika), de vannak saját célra fejlesztett programok is, mint például licitálás automatizáló (mert utálok aukciózni), WAPos forduló nézegető, UL generáló és tárgykereső. Ezenkívül van még csomó minden, de most nem jutnak eszembe. Maradék kis időmben próbálok valami kis pluszt adni a játékosoknak, amit a játékvezetés nem tud megadni nekik. Pl.: Harcosok Ligája, Pöröly Tábor, Pöröly Olimpia szervezés, Közös Karakter Project stb...

- Milyen karaktereid vannak, melyik közülük a kedvenced?

- Van jó pár karakterem, de olyan, akik rendesen meg vannak alkotva négy darab van. A többi karaktert nem említeném meg, mert nem sikerült nekik saját egyéniséget teremtenem sajnos. Vannak dolgok, amikben kiemelkednek a tömegből ugyan, de hiányzik belőlük az egyéniség. Nézzük akkor sorba, hogy milyen karaktereket is irányítok.

Az első karakterem természetesen Chaar-Lee, aki egy harcművész kobudera és Fairlight hitét követi. Fairlightot nem a pénz és mágia miatt választotta istenének, hanem mert ő a villám istene, és ez valamiért megragadta. Mára már sikerült leghűségesebb hívei közé küzdenie magát, mind a papi rangja, mind a teljesített küldetések alapján. Amúgy Chaar-Lee egy a semleges és jó jellem határán kalandozó karakter, aki szívéből utálja a gonosz minden teremtményét. Ezért is lett a Pöröly Rend tagja, ahol az elnyomás ellen és az egyensúlyért küzdhet társaival.

A következő karakterem Mnémoszüné, aki egy Fairlight hívő elf szépség. Nagyon sokáig ő is a Pöröly Rendhez tartozott, de egy idő után unalmassá vált a két hasonló karakter, ezért új egyéniséget kerestem neki. Ekkor találtam rá a vámpírokra, akik új értelmet adtak létezésének. A vámpír lét már önmagában kiváltság, ezért nagyon a szívemhez nőtt. A Vértestvérek ranglistáján elfoglalt helye és az 1068 éves kora tekintélyt parancsol neki.

Harmadik karakterem High Density, akivel egy ideig nem tudtam mit kezdeni, csak úgy örököltem, de a játékot nem bírtam abbahagyni vele. Az igazi egyéniségét a hóviharban szerezte meg, amikor elsőként látogatta meg Sheran létsíkján Azomillát, Sheran papnőjét. Ezután lépett be a Szabad Kompániába, és lett a zsoldos hadsereg Vajákosa. Nagyon jó érzés olyan karakterrel játszani, aki egy közösség oszlopos tagja, és tudod, hogy nem tudná más karakter pótolni őt. A 100-as IQ-ja és halálvarázslatai (amivel az északi tűzsárkány se jelentett nagyobb ellenfelet egy mezei vadász tatunál) bebizonyították a Kompánia tagjainak, hogy csak ő lehet az egyetlen Vajákosuk. Ezenkívül nem tervezem vele a keletre való átkelést, mert a nyugati területeket tartom a TF legjobb részének, ezért nem szeretném, ha ezen a területen nem kalandozhatnék.

Az utolsó karakterem pedig Ravasack, akit szintén öcsémtől örököltem meg. Ő rengeteg dolog miatt ismert, és gondolom ezen dolgok miatt többen is utálják. Ő egy ilyen karakter. Megvan az oka, hogy miért lett olyan amilyen. Chaar-Lee és High Density közös gyermeke, de egyik szülő se ismeri el gyermekének. Chaar-Lee csatorna átkelésének előestéjén kicsit többet ivott a wargpini kocsmában, és valahogy sikerül összefeküdnie Densityvel, majd pár hónappal rá megszületett a kis mutáns. Density a minimális nevelést megadta neki, de aztán magára hagyta. Ravasack ezért utálja az összes kalandozót és amikor találkozik eggyel elsődleges célja, hogy megölje azt (eddig több mint 340 kalandozó harcot vívott). Ezért is lett Leah híve, és választotta a hatalomhoz jutásához legtöbbet segítő közösséget az Ördögi Kört. Érdekes még benne, hogy mind a két szülője laposra verte már egyszer-egyszer. Játékosként nézve a dolgot, ő az a karakterem, akibe bele tudtam fektetni 7-8 év játéktapasztalatát, és sokszor a játék határait súrolva lépni. Nagyon látszik rajta, hogy a műegyetemen beleverik az emberbe a mérnöki gondolkodás alapjait, amiket aztán az élet sok területén alkalmaz majd. Amúgy amiről legtöbben ismerik az az, hogy az ő nevéhez fűződik a fekete bugyor korlátozása.

- Melyik volt az első karaktered, miért indítottál újabbakat?

- Az első karakterem Chaar-Lee, mégha ez olyan meglepő is. Több karaktert nem indítottam. Mnémoszünét akkor vettem át, mikor úgy éreztem, hogy az egy karakter már kevés nekem, High Densityt és Ravasackot pedig akkor kaptam meg öcsémtől, mikor abbahagyta a TF-et. Nem tudtam nézni, hogy állnak, ezért elkezdtem velük lépni.

- Melyik faj/vallás a legjobb szerinted, és miért?

- Ha a táp oldaláról közelítjük meg a dolgot, akkor azt mondanám, hogy a legjobb faj a gnóm, nála csak az újszülött gnóm a jobb. A TF-en ugyanis nagyon fontos szerepet tölt be az, hogy milyen szinten értesz a varázsláshoz. Azt hogy mekkorát ütsz sokkal jobban befolyásolja az, hogy mekkora a teológiád, mint az, hogy mekkora a fegyverszakértelmed. A varázslói szakértelmei pedig a gnómnak jobban fejlődnek 25%-kal és több max. VP-t is kap, ami szintén csak a szakértelmek gyorsabb fejlődéséhez vezet. A legerősebb isten pedig egyértelműen Tharr. Ő adja meg a legfontosabb varázslatokat, és amióta van istenítélet és ryuku átokvarázs, azóta már a teljes gyógyítás is megtanulható vele martian tekercsből. Ha viszont nem a táp szemszögéből nézzük a dolgokat, akkor a legjobb fajnak azt tartom, amelyik az adott játékos egyéniségéhez legközelebb áll, és tud is vele játszani. A legjobb isteneknek pedig Fairlightot, Leahot és Eleniost, mert szerintem ők azok, akiknek igazi egyediségük van.

- Mit szeretsz a TF-ben a legjobban?

- A TF-et mindenki azért kezdte el, mert szereti a szerepjátékot és a fantasy környezetet. A játékot viszont az "öregek" már nem ezért játszák. A TF egyedül a közösségek miatt lett olyan sikeres, amilyen sikeres most. Tehát én ezt tartom a legnagyobb érdemének. Miklós nem tudom belegondolt-e már, hogy mennyi embert hozott össze Magyarországon, mennyi barátság és házasság született neki köszönhetően. A TF-nek szerintem ez a legnagyobb érdeme, és ha Miklóst sokszor nem is szeretjük kisebb hülyeségei miatt, ezekért a dolgokért minden tiszteletem az övé.

- Miben jobb, vagy rosszabb a TF az ŐV-nél?

- Bevallom őszintén, soha nem játszottam az ŐV-vel és soha nem is olvastam el egy fordulót se. Apróbb részleteket láttam fordulókból, és az elmondások alapján sokkal számolósabb, mint a TF. Elméletileg a TF hibáiból tanulva az ŐV-nek jobbnak kéne lennie, de szerintem hazánkban a TF mellett nem fér el még egy hasonló játék. Legalábbis ugyanolyan sikereket nem fog elérni soha, vagy ha mégis, akkor iszonyú jónak kell lennie, de akkor a TF valószínűleg nem marad versenyben.

- Mit szeretsz inkább: felfedezni, optimalizálni, szerepjátszani...?

- Ezek mind nagyon érdekes dolgok, és mindegyiknek megvan a maga szépsége. Volt szerencsém mind a hármat kipróbálni, és nem tudok köztük különbséget tenni. Sajnos a szerepjáték viszont egyre inkább háttérbe szorul a mai időkben, és sokkal fontosabb hely jut az optimalizálásnak. Ez köszönhető annak, hogy a játék lassan 12 éves, és a technika is rengeteget fejlődött. Ezért, akik még mai napig tudják igazi szerepjátékként játszani a TF-et, azok előtt le a kalappal.

- Melyik volt a kedvenc történelmi eseményed?

- Nem igazán tudnék választani közülük, mindegyiket másért tartom érdekesnek. Ami fontos viszont, hogy a történelmi események azok, amik életet adnak a játéknak, felpezsdítik a történéseket és gondolkodásra, összefogásra késztetik a játékosokat. Ezekből az eseményekből én sokkal többet látnék szívesen, mert ezekkel ki lehetne mozdítani a karaktereket az unalmas tápsoraikról. Én ezekben az eseményekben látom a megoldást arra, hogy a játék exponenciális fejlődését lelassítsák, ezért szerintem sokkal fontosabb szerepet kéne kapniuk. Tudom persze nem könnyű egy ilyen leprogramozása, de ettől még hiányozhat. Amúgy azon történelmi események a jók, amik a karaktereknek nem csak egy kisebb csoportját kötik le, hanem szinte az összes karaktert. Emellett fontos szempont még, hogy ne sokat számítson ki mekkora lemaradással tud egy eseményben részt venni.

- Rendben, elméletben megválaszoltad a kérdést, most már csak nevezd meg a kedvenc történelmi eseményedet!

- Ezek alapján talán a varkaudar inváziót tartanám a legjobb eseménynek. Sajnos nem tudtam benne részt venni, mert akkor még elég fiatal volt a karakterem, de talán az volt az egyik legszínesebb és karaktereket álláspontját megosztó esemény.

- Mi a véleményed a KT-król és a KT-képességekről?

- Fentebb már mondtam, hogy a közösségek a TF legfontosabb részei, ezért a KT-k adják a játék alapját. A KT képességek pedig nagyon jók lehetnének, ha a játékosok nem lennének ennyire mohók, és arra használták volna őket amiért ki lettek találva. A jelenlegi formájukban sok problémát okoznak, és sokszor emiatt kell toldozgatni-foldozgatni a programot, amik következtében szinte csak egyen karakterek nevelésére van lehetőség.

- Mi a véleményed a pszi-taumaturgia-teológiáról erősségeiről, gyengéiről, egymáshoz való viszonyáról?

- Nem találkoztam olyan játékkal, ahol a varázslatok segítségével ne lehetne mindent megoldani. Nincs ez másképp a TF-en se. Nagyon sokat lehet velük trükközni, ezáltal sokkal élvezhetőbb a játék. A varázslói varázslatok sose álltak hozzám annyira közel, így azokat nem is szeretem annyira. A papi varázslatok viszont már az istenekhez kapcsolódnak, és segítségükkel a karakter kialakíthatja egyéniségét, ezért ezeket nagyon szeretem. A kedvencem viszont az utóbbi pár évben a pszi. Megteszek mindent azért, hogy a TF leghatalmasabb pszi használója legyek, és azt hiszem a 130 fölötti pszimmel és 1500-nál magasabb maxpszimmel közel is állok ehhez. Nagyon bízom benne, hogy psziből is lesznek hamarosan új varázslatok, így a fejlődésére költött energiákat majd kamatoztatni is tudom.

- Tetszenek-e az utóbbi idők fejlesztései?

- Az utóbbi időkben nagyon sok fejlesztés volt és ezért köszönet Speedznek. Az egyetlen dolog, ami nem tetszik, hogy vannak olyan fejlesztések, amiket ha akarsz, ha nem, meg kell csinálnod. Számomra a nyugati területek azért olyan vonzóak, mert nem kötelező semmi. Ugyan ez a 220+ról már nem mondható el. Tudom, nem esne jól nektek, ha valaki pl az egész 220+os területet ki szeretné hagyni, mondván, hogy az ő karakteréhez az nem illik, ti pedig hosszú-hosszú ideig fejlesztettétek. Azért annyit javasolnék, hogy minden fejlesztésnél gondoljatok arra, hogy ne csak egy út legyen járható minden karakternek, legyenek alternatívák, amik elősegítik a karatkerek egyediségének megalkotását.

- Melyik volt ezek közül szerinted a legjobb (mondjuk az SF-től kezdve)?

- Talán a vándorcirkuszt emelném ki az összes közül, mert oda nagyon szeretek járni. A hóvihar volt még az, aminek az elgondolása tetszett, mert okosan ki volt találva, hogy ne lehessen az egészet egy-két hét alatt megcsinálni.

- Mi a véleményed a karakter átadásról/átvételről?

- Ez egy teljesen természetes dolog a TF-en. Ha valaki megunja a karakterét, és nem bántja, hogy más játszik vele tovább, akkor nincs benne semmi rossz. Az más kérdés, hogy én a szívemhez nőtt karaktereket soha nem tudnám másnak odaadni. Egyszer majd eljön az idő, hogy nem fogok velük lépni, de akkor lepihennek majd, és maradnak az enyémek, bár bízom benne a TF-nek előbb lesz vége, minthogy én abbahagyom. Ezért van az is, hogy soha nem bíztam másra a karaktereim irányítását.

- Mi a véleményed a hyperről?

- Nagyon jó hogy van, mert egy dokumentáció a játékról. Az összegyűjtött adatok egy részét szerintem a KFT-nek kéne kiadnia, de ha már nem tették meg, akkor örüljünk hogy van aki összegyűjti helyettük. Amit hiányolok még a hyperből, az a történelmi összefoglaló. Szerencsére Jakab már jó ideje dolgozik ezen, így valamikor a közeljövőben lesz a TF-nek "történelem könyve". Ez azért nagyon fontos, mert ettől lesz a játék élő. A történelmi dolgok teszik hangulatossá a játékot és ezeknek köszönhető, hogy van lehetősége a karakternek letérni a kitaposott ösvényről.

- Mi a véleményed a tápolásról (értsd tápsorok végtelen mennyiségben pl. csatamezők, thargodan táborok stb.)?

- Lehet a TF-et azért szeretni, mert lehetőség van az optimalizálásra, ezáltal erős karaktere lesz a játékosnak. A tápsorok a karakterek fejlődését gyorsítják meg, de szerintem, aki tápos karaktert akar, az nem fogja ezeket soha a végtelenségig kihasználni. A tápsor csak egy eszköz arra, hogy az átlagnál erősebb karaktered legyen, de soha nem lehetsz tápsorral a legerősebb. Emellett a tápsor irtó unalmas. Ugyanolyan fordulókból kapsz x egyformát és UL-t is csak egy-két darabot kell írni, mert azokat ha felváltva adod fel, akkor már nincs is más teendőd. Aki ezt élvezi az csinálja, mindenki azt csinál amit akar. Én sose voltam erre képes. Egy karakterem van, akivel A-B fordulókat lépek, de azzal se azért, mert a tápolás motivál, hanem azért mert jó pénzügyi befektetésnek tűnt, és annak a programnak megírása is kihívást jelentett, ami lép a karakterrel. Gyakorlatilag van egy programom, amit fél óra alatt be lehet konfigurálni és az addig lépi neked az optimális fordulókat a tápsorodon, amíg meg nem unod.

- Mi a véleményed a rabszolgázásról?

- Mivel a rabszolgázás nincs pontosan definiálva és a köztudatban sokféle verziója él, ezért erre annyit tudok csak mondani, hogy egy bizonyos szintig elfogadom, egy bizonyos szint fölött pedig elutasítom. Ha valaki nincs olyan közösségben, ahol megkaphatna minden segítséget amire szüksége van, akkor miért ne segíthetne saját magán saját karakterével. Ha valaki nem tudott a játék kezdetén indulni, attól még miért ne lehetne olyan saját indítású karaktere, akivel az élmezőnyben kalandozhat ha éppenséggel meg tudja azt tenni. Ha valaki csak azért tart karaktert, mert az pénzügyileg megéri neki, akkor miért ne csinálja? Szóval vannak érdekes dolgok és nehéz meghúzni azt a határt ahol azt tudod mondani, hogy ez rabszolgázás ez pedig nem.

- Mit változtatnál a TF-en?

- Lehetőséget biztosítanék a karaktereknek arra, hogy saját egyéniségüket könnyedén megformálhassák, ne kelljen minden egyes kötelező küldetéssornál megerőszakolnia magát a játékosnak csak azért, mert haladni szeretne. Ez egy nagyon nehéz feladat, mert a játékot egyszerre több szálon kell fejleszteni, de szerintem nagyon megérné. Sokkal fontosabban kéne kezelni a TF történelmét, mert anélkül a játék nem más, mint számok halmaza, ha pedig már csak számokról beszélünk, akkor szerepjátékra nincs lehetőség. A szerepjátékot nem csak a játékosoknak kéne a TF-re hozni, hanem a készítőknek kell lehetőséget biztosítani a szerepjátékra. Ezek a dolgok azok, amiket a játékban kéne megváltoztatni, de vannak még dolgok amikben a KFT-nek kellene változnia. Hiányoznak a játékból az NJK-k és teszt karakterek, a játékvezetés így nem mindig látja át rendesen a saját játékát, és sokszor a játékosok vesznek észre olyan hibákat, amiket hosszabb teszteléssel ki lehetne javítani. Ha a KFT nem tudja vállalni ezeket, akkor meg kell találni a játékosok azon rétegét, akikben meg lehet bízni, és szívesen vállalják a tesztelést. Bizalmat kéne adni a játékosoknak, mégha azok sokszor át is verték a Beholder KFT-t. Javítani kell a két fél közötti kommunikációt, és együtt fejleszteni a TF-et.

- Szerinted kik a legjobb játékosok/legerősebb karakterek a TF-en?

- Legerősebb karakterek mindig azok, akiknek van akkora játékhetük, hogy a TOP-ba bekerüljenek, olyan játékos áll mögöttük akik meg tudják teremteni a TOP karakterhez szükséges feltételeket és van annyi eszük, hogy ezt meg is tudják csinálni. Játékosból van jópár ilyen, de karakterük már nem biztos. Tehát jó játékosnak tartom azokat, akik átlátják a TF adta lehetőségeket, és tápsorok használata nélkül erős karaktert képesek csinálni. Emellett jó játékosnak tartom azokat, akik elveiket megtartva, sokszor a fejlődést nélkülözve egyediséget tudnak adni karakterüknek.

- Kikkel készítsünk még interjút?

- Olyan játékosokkal, akik egyedi nézeteket vallanak a játékról! Ne csak a tápos karakterek irányítóival készüljön interjú. Ilyen játékosok például az alábbiak (akiknek lehet hogy van tápos karakterük, de nézeteik mindenképp eltérnek az átlagtól): Pál András (Skaven), Körmöczi Zoltán (Weasel), Habencius István (Syck), Nagy Tamás (Beren), Juharos Péter (Nano Pallanthoff), Csák Olivér (Condor).

- Van még valami, amit el szeretnél mondani?

- Köszönöm, hogy megkerestetek, és remélem sikerül majd a TF-et a játékosok együttműködésével a modern kor technikai fejlettsége mellett olyan élményt nyújtó játékra fejleszteni, mint volt az indulásakor.

Írta: Dani Zoltán
A cikk az Alanori Krónika 109. számában jelent meg.

Ha ez tetszett, olvasd el a következő, jellegében hasonló cikket is: Kalandozómesterek - Nagy Tibor (Túlélők Földje).

Létrehozás: 2005. szeptember 13. 10:22:19
Utolsó frissítés: 2015. május 20. 10:44:09
Nyomtatási forma


Főoldal | Túlélők Földje | Ősök Városa | Kalandok Földje | Sárkányölő | Puzzle | Hatalom Kártyái Kártyajáték | Álomfogó Kártyajáték | Káosz Galaktika Kártyajáték | Könyvesbolt | Alanori Krónika | Shadowrun | Battletech | Íróink | Könyvsorozataink | Fórum | Galéria és képeslapküldő | Sci-fi és fantasy novellák | Regisztráció | A Beholder Kft.-ről | Adatvédelmi tájékoztató

© Beholder Kft., 2003 - 2024
E-mail: beholder{kukk}beholder{ponty}hu | Tel.: (06-1)-280-7932

Az oldalon megjelent szöveges és illusztrációs anyagok átvétele, másolása, illetve bármilyen módon történő felhasználása csak a Beholder Kft. engedélyével lehetséges.