Vissza a Főoldalra
 

Feliratkozás Hírleveleinkre!
Adatvédelmi Tájékoztató
Ország Boltja 2011 Népszerűségi díj Egyéb kategória II. helyezett Ország Boltja 2012 Népszerűségi díj Hobbi és kellék kategória III. helyezett
Most ingyen kezdhetsz el játszani a Túlélők Földjén!
Kattints ide a részletekért...
Nézz be kártyaboltunkba!
Hatalom Kártyái – Varázsdimenzió június 15.
Zén Legendái: Manaszipoly május 25.
A pillanat képe
A Sikátorok Fényessége bérgyilkosai...
(Túlélők Földje kalandozó)
Küldd el képeslapként!
A Zangrozban székelő rettegett társaság tagjai mind-mind ilyen kétes külsővel megáldott, gonoszságban felülmúlhatatlan gazemberek. Lopnak, csalnak, ölnek, hol a saját megélhetésükért, hol szórakozásból, hol pedig azért mert megbízójuk szép summát fizet azért, hogy tegyenek meg valamit.
Nézz szét a galériában!
Roxat céhei akció 2024.07.02.-2024.07.14.
Ajándéksorsolás július + júniusi eredményhirdetés
Varázsdimenzió lapok használhatók a pakliszerkesztőben
Varázsdimenzió paklibemutató: Kitaposatlan utakon
Roxat céhei csereakció

A lista folytatása...
Hatalom Kártyái verseny - 2024. június 29., Phantom 2.
Hatalom Kártyái - Gyakori Kérdések - Semmi
Hatalom Kártyái - Gyakori Kérdések - forrásra immunis
Túlélők Földje - Közös Tudatok listája

A lista folytatása...
Roxat céhei akció 2024.07.02.-2024.07.14. (3)
Kitaposatlan utakon (4)
HKK kérdés? (47145)
Lapötletek (64981)
Varázsdimenzió paklibemutató: óriások (6)
Varázsdimenzió lapok használhatók a pakliszerkesztőben (1)

További témák...
Tegnap leggyakoribbak:
A bajnokság döntősei
A dobogósok
A Nemzeti Bajnok
Az ezüstérmes
A Nemzeti Bajnok akció közben.
3. nap

Utoljára ezt küldték:
Bíbor möszék
Küldj te is képeslapot!
Doomlord online game
Mágia Mesterei Online Játék
Szerkesztőség:
honlap@beholder.hu
Készítők:
Farkas Zsolt (Speedz)
Szeitz Gábor (Talbot)
Mazán Zsolt (Maci)
Webdesign:
Szirják Csaba (Chaar-Lee)
Szegedi Gergely (GerY5)
Ha hibát találsz a honlapon:
Írj nekünk!
 
  ... | 59 | 60 | 61 | 62 | 63 | 64 | 65 | 66 | 67 | 68 | 69 | 70 | 71 | 72 | 73 | ...
Nézet:
Nekem teljesen mindegy csak ne D.K.-nak leyen igaza
 
Miklos hidd el eddig se volt probléma ellenuk játszani ezutan se lesz. de ez egyaltalan nem csak az en szememet szurja ahogy làthatod. Itt sokan inkabb meg se szólalnak akiket jobban zavar a dolog mint engem... De mondom en ezt mostmar ràhagyom két nézöpont van még mindig es nem véletlen. Mind a kettőbe bele lehet magyaràzni.
 
Alapvetően nem olyan fontos a lapismeret valóban. Úgy sem tudom mit bontott az ellenfél.
Viszont a paklim összerakásakor azért elég előnyös a lapismeret. Pl tudom hogy alapból sok spell akapú kánter leszedés van csak én bontottam sok lényt tárgyat stb. Akkor berakom a kevésbé jó de am 1-es lényt a nagy % lapelőny miatt, ha ezt nem tudom akkor kihagyom, gondolva akkor több a lény másnál is. Mennyi az életes/kioltós lapok aránya stb.

A lényeg ezt időben le kellett volna kommonikálni és főleg nem így. Simán elkerülhető lett volna ez a rossz szájíz...
 
Magadnak is hozzál mert te hoztad fel ezt a tèmát nekem elòször
 
A frissen bontott és a draft formátum között alapvető különbség van. Míg az utóbbinál fontos ismerni, hogy milyen lapokból draftolhatsz, milyen koncepciókra, kombókra érdemes rámenni, addig a sima frissen bontottnál kibontod, amid van, azzal játszol. Tehát semmi jelentősége nincs annak, hogy tudd mely régi lapok felújított verziója kerül be, csak az számít, hogy ismerd az új lapokat, ez játékosonként átlag 2 db lapot fog jelenteni.

Alapvetően ők is annyit fognak tudni, mint te, vagyis hogy az ellenfél kezében alapvetően kánterek, leszedések, erőforrások és lények lesznek (kb. ebben az arányban).

Ismétlem, eddig sem volt a prereleasen külön amatőr és profi kategória, és az amatőrök még sosem lázadtak amiatt, hogy ellened, vagy más profik ellen kell játszaniuk, akkor őszintén remélem, neked sem lesz gond, hogy bevállald ezt.
 
Mar most csomagolom a 100-as zsepit a bomboleshez
 
+1: hozzáteszem, hogy mindkét oldalt megértem.
 
Bocsi, nekem tunt inkabb ugy, hogy agresszivabb stilusban reagaltal a kommentemre. Nem az en reszortom eldonteni, hogy ki indulhat a versenyen.

Csak szemet utott, hogy pont egy olyan aspektusa miatt vagy kiakadva, amit te a multban sokkal erosebben exploitaltal, minthogy par ember, aki ismeri a kiegeszito osszetetelet elindul ezen a versenyen (es potenciálisan elorebb lep a hszben). Meg mindig allitom, hogy elenyeszo az elonyunk, amikor megkapod a listat te is erteni fogod, mire gondolok.
 
A draft során erősebb paklik születnek, mint egy bontotton, ráadásul nem is valószínű, hogy pont 8 ember gyűlne össze (annyival optimális nem?) úgyhogy nem hiszem, hogy az jó ötlet.

Jó lehet a lista kikerülése dolog.
 
"tesztelők >> all

Gyuri voltam, sziasztok!"

Emlékeztek az alfás bontottra, amikor előre fent voltak a lapok? Azt pl. én nyertem meg. Körbejátszás? Lapismeret? Annyi volt a nagy művészet, hogy megkértem Balázsékat, hogy abból adjanak a pultnál, amiből a legkevesebb fogyott. Az első 3 fordulóban megvertem 3 vámpírt, utána meg 3x dobtam nagyobbat.

Szóval szerintem túl van lihegve a dolog, sokkal komolyabb szerencsefaktorok vannak ezen a formátumon, pláne a 2. fordulótól kezdve konkrétan 0 előnye van a tesztelőknek. Szerintem. Mondom ezt úgy, hogy én nem játszom majd.
 
Csak egy óvatos észrevétel... volt olyan ötlet, hogy a tesztelők egy asztalhoz ültetve ledraftolhatják egymás közt a 10. kiadást és jó napot. A kecske is jóllakhat, a káposzta is megmarad.
Én megértem, hogy a tesztelők szívják a fogukat, mert egyrészt immár két nagy behós versenyt kell kihagyniuk minden évben, ami nem csak a HSZ-ben jelent hátrányt, hanem első félévben még egy kvalifikációs lehetőség kiesését is.

Ugyanakkor a többi játékost is megértem, hogy aggályosnak tartják a nem egyenlő esélyeket.
 
En megertem teljesen hogy játszani akartok. Jatszatok is engem egyaltalán nem zavar. Engem az zavar amit leirtam forditott esetbe biztos vagyok benne hogy te is igy gondolnad. Azt meg nem ertem miert kellett elkezdeni engem ba**ogatni egy teljesen mas témába. Nem hiszem hogy szoltam hozzad addig is egy rossz szot is. En is befejeztem itt mert làtom nem lehet normàlisan megbeszélni meg nagyon kétfajta nèzet van.
 
Igazabol most a kiado helyett vivok szelmalomharcot, szoval reszemrol befejeztem. Szerintem mindent leirtam, amit gondolok.
 
Mi az hogy pont àltalam számonkérve? Ezt fejtsd már ki bővebben kérlek. Lehet en tudtam meg es en kerdeztem rá először. Mindenkit erdekel ha nem tunt volna fel. Egyebkent meg miert nem lett ez megmondva hogy indulhattok? Azert odalehetett volna bigyeszteni a hirdeteshez. Lehet valakinek igy nincs sok kedve indulni mert igy is nem elég hogy vegyes a kategoria meg tesztelok is jatszhatnak. A rendszerrol meg annyit hogy oriasi problèmak voltak az egészel te konnyen beszèlsz pesti révén.Azota nem kevesett változott es meg mindig vannak helyek ahhol kivannak használva szoval te ne ram gyere ilyennel! Vidéken regebben rá voltal kényszeritve hogy ne haljon ki ez a kartyajatek elhiheted!A stilust meg mostmar meg is szokhatod.
 
Elvi problemam van azzal, hogy milyen alapon vagyunk pont Altalad szamonkerve, aki tobbszor is abuzalta a rendszert. Illetve a teljesen alpari stilust sem tudom hova tenni.
 
Igen megvan a lehetősegunk csak még mindig nem fogod fel hogy mi 1nappal elotte kapunk listát! Hiaba magyarazod hogy regiek a lapok. A mutogatast meg te kezdted el ezer eves dolgokon vered itt a nyálad! Sztem kár volt de ahogy érzed.
 
Enis csusztam mar vissza, amikor misztikusan tiszteletet tette elegendo szegedi jatekos egy versenyen, es meg sikerult is megnyerni 105-el. Szerintem felesleges mutogatni egymasra, es kirekeszteni a masikat, ugyanugy elindulsz a versenyen, szoval megvan a lehetoseged, hogy jo helyezest erj el.
 
Igen tudnék mesélni! Nyilvan ezert is csusztam le az előző felévbe a 4. Helyre! meg ezert javasoltam hogy legyen 3 pesti 2vidéki. Jobb lett volna ha gondolkozol meg utánanézel mielott beszologatsz.
 
Az észrevétel jogos, valami elromlott a legutóbbi fejlesztésnél, hétfőn tudjuk javitani, addig kérjük türelmedet!


A hibát javítottuk, ha bárki anomáliát talál az akcio.beholder.hu aloldal használatakor, kérjük jelezze nekünk emailben!
 
Ebben a felevben a 2 videki eredmenye Kecskemeten jott ossze, ott altalaban vagyunk 15+. Egyszer gyere el ;)
 
A HSZrol biztos sokat tudsz meselni, hadd ne menjunk bele, hogy idorol-idore hogyan gyulik ossze elegendo jatekos videken, amikor epp valaki raszorul
 
A hsz rol csak annyit mondanék hogy nem kicsit a javatokra lett változtatva a pontozasi rendszer még igy is es sokkal tobb versenyetek van mint bárhol mashol! Szoval ne akard nekem előadni hogy pont ez az egy verseny hianyzik nektek a hszhez. Van bőven versenyetek.(Ràadasul nem szamoltam utána de szerinten most pont borulhat az első 3 helyezet). Az meg nem hiszem el hogy ti nem nézegettétek át a kiadott lapokat ha már ennyire jàtszanátok A masik meg akkor lett volna korrekt ha mar most fentlennének a lapok es nem pénteken. Persze erthető h ez kivitelezhetetlen mostmar de ha en pl nem kerdezek ra erre a témara akkor ez versenyen derult volna ki?? Biztos orultek volna neki sokan.
 
Ha a tesztelők indulhatnak a frissen bontotton, akkor minden játékos is indulhasson a következő kiegészítőt lezáró tesztversenyen!
 
Szerintem a jelentkezes utani 2 ora mire elkezdodik a verseny pontosan epeg arra, hogy atfogo képet alkoss a metarol (ugye a kapott lista alapjan), hidd el, a lektoralason kivul en sem toltottem el egy darab percet sem vele. Szoval en egy picit ugy erzem, hogy tul van reagalva (leszamitva a kicsipecsi fele szandekos uszitast).

Amugy meg ugy is meg lehet kozeliteni, hogy velunk szemben sem fair, hogy egy relevans HSZ versenyrol fixen kimaradunk, minek utan a HSZ dijazas talan picit komolyabb, mint a legtobb versenye, szoval szerintem ez egy korrekt kompromisszum. Teljesen uj kiegeszitonel fel sem merulne bennem, hogy indulhassunk, itt teljesen objektiven mondom, hogy teljesen elhanyagolhato az elonyunk.
 
A lapok terveink szerint fent lesznek a lapkeresőben péntekig (ha csütörtökre meg tudjuk oldalni, már akkorra). Csak azért nem előbb, mert ez igen munkaigényes, az összes lapot újra kell szerkesztenünk és a programkódon is változtatni kell.

Arról, hogy a tesztelők játszhatnak most a prereleasen: erről egyedül én döntöttem, nem kérte tőlem senki. A döntés okát is meg tudom magyarázni:
A kiegészítő lapjainak 90%-a mindenki által ismert, régi lapok. A maradék 10%-a ritka lapok, amelyekből egy meccs során csak néhány bukkan fel, ráadásul a lapismertetőkből ezek nagy részét már alaposan lehet ismerni anélkül is, hogy felkerült a végleges lista.

Ettől függetlenül, természetesen azoknak, akik már korábban ismerték ezt a pár lapot, elvben lehet néhány százalék előnyük. De ez az előny jóval csekélyebb ahhoz képest, amekkora előnye egy profinak van egy amatőrhöz képest - márpedig a prerelease-ken nincs külön amatőr és profi kategória.

Ahhoz kétség sem férhet, hogy bár a Nemzeti a legrangosabb HKK verseny, de a legizgalmasabb a prerelease. A HKK tesztelői ezeken soha nem vehettek részt, ez egy igen masszív hátránya a tesztelői státusznak. Úgy gondoltam, hogy a fenti leírt okok miatt most az egyszer kivételt tehetünk, és meg lehet engedni, hogy ezt a kivételes formátumot, az első 10. kiadású pakli felbontásának örömét minden HKK játékos egyformán élvezhesse.
 
Hàt szati kosz a segitséget Pontosan errol van szo...
 
Sziasztok.

En is tamogatom (tamogattam), hogy keruljon fel lista, szerintem nemsokara lehet is ra szamitani. Addig annyit tudok mondani, hogy tulnyomoreszt a mar nem kaphato kiegekbol erdemes keszulni (kivetel az újra kiadott isteni ritkak), gyngyk 90%-ban ZV, MA, IV.
 
kicsipécsi és Jufe +1
Így megfelel?
 
Hát... egy héttel előtte kitenni a listát már nem nagyon lehet.
 
Jufe +1.

Nem a 20-30 új lap ismeretén múlik a dolog, hanem azon, hogy a mezei játékos nem tudja mi a maradék 150 lap. Nem ismeri milyen megoldások vannak a gyngy-k között, nem tud azzal számolni, hogy mennyi counter vagy leszedés jöhet stb. Lehet, hogy minden lapot ismer külön-külön, de ha azokkal csak kijátszásukkor találkozik akkor 0 lesz a metaismerete. Erről szól a megjelenés előtti bontott, ez a 0 metaismeret a lényege (illetve 0+ismertetők, de az egységes mindenkinek).
Lehet egyébként, hogy valóban minimális így a tesztelők előnye, de ezt nem tudhatjuk. Ez egy elvi kérdés. Lényegtelen milyen kis előnnyel indul valaki egy versenyen. Ha nem mindenki azonos eséllyel indul az nem fair play.
Ha a beho beengedi a tesztelőket erre a versenyre és nem rakja ki a teljes laplistát képpekkel kb. 1 héttel a verseny előtt, akkor nem tud korrekt lenni.
Ha pedig ezután ezt a versenyt valamelyik tesztelő nyeri meg, akkor soha nem fogja lemosni magáról sem ő, sem a beho, hogy megbundázták a versenyt és inkorrekt feltételek mellett nyert.

Tessék elfogadni, hogy a játék tesztelési lehetősége, mint elit bennfentes pozíció jár néhány hátránnyal is.
Ezek egyike az, hogy évente 1, újabban 2 versenyen nem vehetnek részt (cserébe van egy saját versenyük.). Akinek ez vállalhatatlan az ne akarjon tesztelni.

Nem tudom miért vagy honnan jött ez, hogy erre a versenyre jöhessenek a tesztelők is. Kíváncsi vagyok, kiknek vannak etikai hiányosságai.

Egyébként az összes online kártyajátékban megjelenés előtt már min. 1 héttel ismert az összes lap. Nem értem a beho miért ragaszkodik a titkolózáshoz. El lehetne kerülni a fenti problémát is teljesen, ha a beho megjelenés előtt 1 héttel kirakná a teljes laplistát. Mehetne mindenki a bontottra, lenne kb. +8-10 résztvevő fixen, és eggyel kevesebb feszültségforrás lenne a hkk versenyjátékosai között, mindenkinek jobb lenne.

Üdv: Kyb
 
  ... | 59 | 60 | 61 | 62 | 63 | 64 | 65 | 66 | 67 | 68 | 69 | 70 | 71 | 72 | 73 | ...
Nézet:
Hírek, változások | Kérdések | Csere-bere | Stratégiák | Versenyek | Lapötletek | Szavazások | Egyéb

A társalgás szabályai | A legaktívabb fórumok és fórumozók | Moderátori tevékenységek


Főoldal | Túlélők Földje | Ősök Városa | Kalandok Földje | Sárkányölő | Puzzle | Hatalom Kártyái Kártyajáték | Álomfogó Kártyajáték | Káosz Galaktika Kártyajáték | Könyvesbolt | Alanori Krónika | Shadowrun | Battletech | Íróink | Könyvsorozataink | Fórum | Galéria és képeslapküldő | Sci-fi és fantasy novellák | Regisztráció | A Beholder Kft.-ről | Adatvédelmi tájékoztató

© Beholder Kft., 2003 - 2024
E-mail: beholder{kukk}beholder{ponty}hu | Tel.: (06-1)-280-7932

Az oldalon megjelent szöveges és illusztrációs anyagok átvétele, másolása, illetve bármilyen módon történő felhasználása csak a Beholder Kft. engedélyével lehetséges.
A fórumban történő hozzászólások valóságtartalmáért, minőségéért semmilyen felelősséget nem vállalunk.