Vissza a Főoldalra
 

Feliratkozás Hírleveleinkre!
Adatvédelmi Tájékoztató
Ország Boltja 2011 Népszerűségi díj Egyéb kategória II. helyezett Ország Boltja 2012 Népszerűségi díj Hobbi és kellék kategória III. helyezett
Most ingyen kezdhetsz el játszani a Túlélők Földjén!
Kattints ide a részletekért...
Nézz be kártyaboltunkba!
Zén Legendái: Rémháború július 20.
Hatalom Kártyái – Varázsdimenzió június 15.
Zén Legendái: Manaszipoly május 25.
A pillanat képe
Livak és Ryshad a jégszigeten
(Könyv)
Küldd el képeslapként!
Livak és Ryshad az elietimm jégsziget fagyos pusztaságán keres új kalandokat az Einarinn legendája könyvsorozat Kétélű fegyver című kötetében.
Nézz szét a galériában!
Ősi Káosz akció - 2024.08.16. - 2024.09.08.
A Sötétség Kora - helyzetjelentés 3.
Szombati Tiltott mágia
HKK Legendás cél: Ősi Káosz
XLVII. Alanori Mini Olimpia - Eredményhirdetés

A lista folytatása...
Túlélők Földje - Közös Tudatok listája
Hatalom Kártyái - Versenykiírások
Országjáró feladat 2023
Országjáró feladat 2022

A lista folytatása...
TF help (6701)
Lapötletek (64996)
HKK Legendás cél: Ősi Káosz (4)
BEHOLDER bácsinak kérdések !!! (8198)
Békés megyei HKK-sok jelentkezzenek! (6356)
A Sötétség Kora - helyzetjelentés 3. (7)

További témák...
Tegnap leggyakoribbak:
A bajnokság döntősei
A dobogósok
A Nemzeti Bajnok
Az ezüstérmes
A Nemzeti Bajnok akció közben.
3. nap

Utoljára ezt küldték:
Bíbor möszék
Küldj te is képeslapot!
Doomlord online game
Mágia Mesterei Online Játék
Szerkesztőség:
honlap@beholder.hu
Készítők:
Farkas Zsolt (Speedz)
Szeitz Gábor (Talbot)
Mazán Zsolt (Maci)
Webdesign:
Szirják Csaba (Chaar-Lee)
Szegedi Gergely (GerY5)
Ha hibát találsz a honlapon:
Írj nekünk!
 
  ... | 142 | 143 | 144 | 145 | 146 | 147 | 148 | 149 | 150 | 151 | 152 | 153 | 154 | 155 | 156 | ...
Nézet:
Kedves játékosok, és kedves tervezők-hkk "atyjai"

Ismerősömmel tanakodtunk, egy esetleges új versenyformátum lehetőségén.

Hogy miért is?

Egy ideje már boncolgatva van az a téma hogy kevés az új játékos(bár megjegyzem vannak új arcok), és hogy ha a mostani játékosok abba hagynák a kártyát, nem lenne utánpótlás(lehet rosszul látom, de nagy valószínűséggel így van).

Kicsit véve más játékokból ötleteket, egy olyan versenyformátummal lehetne próbálkozni a jövőben, ahol csak az elmúlt 1-2 kiegészítőt a kiegészítők közötti zénekből és a kiegekhez kiadott urekből lehetne paklit össze állítani.
Ezzel bár eléggé korlátozva lenne a verseny, de feltehetően az új játékosok (lévén hogy nem kell a régebbi lapokat beszerezni) könnyebben megmaradnának, az újabbaknak könnyebb lenne a hkk körforgásába való belépés, valamint a régebbi játékosoknak is lenne egy kis változás (mind pakli összeállítás, mind a játék környezet terén).

Ne értsetek félre, itt nem arról van szó hogy mindig csakilyen formátum lenne, de pl negyed évente - fél évente adott időszakonként lehetne egy egy ilyen verseny.

Ugyebár nem lenne kifogás hogy "jajj de nincs olyan lapom" , hiszen bárki amikor megengedheti magának, vesz egyet az éppen aktuális zénből, vagy a régebbi zénből ami éppen kellhet a versenyre.

Mivel lehetne még esetlegesen kedvet teremteni a régi játékosoknak, esetleg az újaknak is? Gondoltunk olyanra, hogy lenne egy különleges UR, amit csak ezen a versenyformátumon lehetne megnyerni.

Érdeklődnék így a játékosok, és a szervezők között is hogy ebben láttok e valami realitást, esetleg hogy működne e a dolog?

Nyilván ki kellene még okoskodni a részleteket, de maga az ötlet igen sok játékost vonzhat(kérdés hogy tényleg így van - e).

Szívesen olvasom a negatív és pozitív véleményeket, mint játékostól, úgy akár a szervezőktől is, ha látnak benne fantáziát, ha nem.

Remélem nem hagytam ki semmit, és remélem jól írtam le amit mondani akartam.

Köszönöm szépen ha elolvastad : )
 
Akkor csak abban bízhatsz, hogy ki tudsz szedni egy Mardakor misztikust....XD
 
én észreveszem. de ez qva jó kérdés volt, tényleg akkor i lesz? automata kiestél ?
 
az email értesítőben azt írták h a regisztráció 9től kezdődik

tavaly is ugyanez volt, h ahány hely annyi féle megfogalmazás, akkor 10kor kezdtünk, nyilván idén is
 
versenykiírások közt az szerepel, hogy "nevezés 9-től, kezdés 10-kor", míg a hírek közt az, hogy"kezdés 9-kor", most akkor mi hánykor lesz?
 
Akkor az illető egy szánalomtoken örökös tulajdonosává lép elő.
 
Hát nem nyerhetsz elvileg, de ne szólj senkinek, rakd 5 színűre, hátha nem veszik észre, sokat nem veszthetsz.
 
Mi történik, ha hibázok a drafton és semmiképp sem tudom 4 színnel összehozni a 40 lapot?
 
támogatom
 
Én is! Mivel alapból nem terveztem ezekkel a lapokkal játszani, akkor már másnak se legyen!
 
Szintén!
 
Én is támogatom a dolgot!
 
támogatnám mind a mágis létsík, mind a térfaló manaspórák tiltását második napról
 
aki játszott mostanában sokszín formátumon mind tudja h ezeket tiltani kéne, de inkább használják, én sem bánnám ha tiltva lennének, de nem rajtunk múlik
 
2. napra gondoltam és ezt oda is írtam. 2. napon a következő paklik az esélyesek: terrgath, járj, edra, bilincs, homályúr, esetleg ősi bölcsi. Ezekben mind lesz a sík. Lesz pár kalandor lényes hokival meg mittudom én még mivel hogy elérjen 6/3mat, de a lényeg sztem érthető.
 
Szerintem maradjon brébőr, úgy viccesebb

Hát csak onnan ha a paklik 95%-ban benne van...
 
-r+l
 
Ezt meg honnan a brébőr szűrted le?
Robi: A térfalót is nyugodt szívvel tiltanám annak ellenére, hogy 100%, hogy 2. napon is kontrollal fogok indulni.
 
a nemzetin való tiltáshoz már késő szerintem, a sokszín formátumról való jövőbeni kitiltása a síknak viszont nem hülyeség
 
Máris eljárt az idő az áldozós molluszk és a tárgyak felett, azt mondjátok csak kontroll lesz nemzetin?
 
Hasonlóan: Térfaló manaspórákat?

Amúgy egyetértek a létsík kitiltása melett, már csak amiatt a lap miatt sem tolnám semmiféle antimágiás paklival :/
 
Elképzelhető, hogy nemzeti 2. napról kitiltsuk a mágia létsíkot? szerintem az, hogy a dekkek 95%-a használja, viszont sose szereted felhúzni (max bilincs ellen), eléggé indokolja a dolgot. Vélemény?
 
Melyik péntekre van tervezve ez a leállás?
 
ehhez hozzáfűzném, hogy egy kántrip bűbáj esetéban x-rt fogja a bűbájt, és nulláért a húzást.

viszont egy örökmozgót ne mfoghat meg, csak a képességét, azt viszont két manáért, ha húzni akar vele, így így nem teljese igaz, hogy asztalonmaradó lap képességét nulláért fogja.
 
a zilakdin alatt lévő hat faq szerintem elég ellenvélemény.

olyan ,mint a manevő féreg vagy a gyak lesújt. és a kulcsszó szerintem a volna.
 
zilakdinra:

ha megmajdolok egy lapot, akkor az ki se lett játszva, ezért nem is majdolhattam meg?
 
hát, ha egy lény ka pegy teki szellem miatt egy gynegülést, aztán lövök rá egy gyengét, akkor melyiktől halt meg ? a két forrásegyütt végezte ki, és a másik nélkül egyik se végezte volna ki, ilyenkor is csak egy forrástól halt meg?
 
1. Egy lény egyszerre csak egyvalamitől halhat meg. Ez a bizonyos hatás, ami megölte (ellopta, kézbe visszavetette, stb), ez a "forrás" süti ki az izmot is, ami emiatt szintén egyetlen forrás, mindegy, hogy pontosan hány izomjelző van a lényen.

2. A lopásra vonatkozó szabály tényleg teljesen egyértelmű. Csak akkor sül ki az izom, ha a tulajdonos irányítása alól kerül ki a lény. Ha viszont visszamegy kézbe, vagy gyűjtőbe kerül, akkor mindegy, kinél van. Ha a tulajdonoshoz kerül vissza, az izom nem sül ki. Nem összekeverendő az élettel, amelynek esetében mindegy, hogy kinél van. Az életjelző ugyanis a "gazdát cserél" hatástól véd.

3. Az az asztalon maradó lap, ami sikeres kijátszásakor húzat, manát ad, stb, nem akadályozható meg Zilak-dinnel. Ha ugyanis megakadályozható lenne, akkor az alábbi paradox helyzet állna elő: megakadályoztam a lapot, tehát nem jött létre sikeresen, tehát nem jött létre a sikeres kijátszáskori hatása sem, amire reagáltam volna...
Nonszensz!

Tehát ha a lap sikeresen létrejött, és ezután kisül az a hatás, amire lehet Zilak-kal reagálni, akkor ezt a bizonyos hatást, azaz ezt a forrást akadályozza meg Zilak-din. A lap pedig játékban marad, hiszen Zilak nem szedi le, és már sikeresen létrejött, ugye.

Akkor is így van, ha ez a bizonyos asztalon maradó lap történetesen egy bűbáj. A bűbáj hiába varázslat, azaz forrás, sikeres kijátszása után, mint egy asztalon maradó lap hoz létre hatást, akkor a hatást meg lehet akadályozni, de a bűbájt már nem. Aki másként ítélte be ezt a szitut, az tévedett. Lásd a fenti paradoxont.

Úgy érzem, jól védhető az álláspontom, de azért várom az ellenvéleményeket.

J.J.
 
1. Azt hiszem, ez úgy van, hogy az egy forrás. Legalábbis mintha behon született volna ilyen ítélet.

2. Ez teljesen egyértelmű, lopás esetén csak akkor sül ki az izom, ha a tulajdonostól lopják el. Az mindegy, hogy hanyadszorra.

3. Választhatsz, hogy X-ért a lapot vagy 0-ért a hatását. Legalábbis most éppen így van.
 
Lenne néhány szabállyal és faq-val kapcsolatos kérdésem a hkk nemzeti bajnokság közeledtével, amiben szeretném, ha állást foglalnának a játékvezetők (más állásfoglalását is szívesen veszem).

1. izom jelzők kérdése. Ha egy lényen több izomjelző van és az kisül (pl lelövik a lényt) az egy vagy több forrásnak számít-e (manaevő féreg szempontjából)

Eddig kb. minden versenyen, ahol ez szóba jött más-más ítélet született.

2. izom jelzők kérdése lopás esetén (pl izomjelzős lényt szörnybűvölik stb.)

Itt kb 3 féle ítélettel találkoztam a versenyek során. Ha ellpoják kisül, eddig egyértelmű. Itt merülnek fel a kérdések. Ha én vagyok az izom jelzős lénynek a gazdája és ellenfelem a tulajdonosa és ő visszalopja (pl leszedi a szörnybűvölést), akkor immár az én oldalamon kisül-e az izom, vagy csak akkor, ha kikerül a lény a játékból. Itt merül fel az újabb kérdés. Ha visszalopta és én újra visszalopom vagy leszedem a lényt akkor ismét kisülnek-e az izom jelzők?

3. zilak-din főkancellár működése. Most akkor lapot fog vagy csak a lap hatását? Én döntöm-e el, hogy a lapot szereetném megakadályozni vagy cska a hatását? Általános és azonnali varázslatnál egyértelmű, hogy a lapot akadályozza meg, de asztalon maradó lapoknál pl: nekrofun mágia már sok kétes ítélet született. Egyszer úgy ítélték,hogy 0.-ért a hatását akadályozom meg, egyszer pedig úgy, hogy eldönthetem, hogy X.-ért megekedályozom a lapot, vagy 0.-ért a hatását.

Előre is köszönöm a választ.
 
  ... | 142 | 143 | 144 | 145 | 146 | 147 | 148 | 149 | 150 | 151 | 152 | 153 | 154 | 155 | 156 | ...
Nézet:
Hírek, változások | Kérdések | Csere-bere | Stratégiák | Versenyek | Lapötletek | Szavazások | Egyéb

A társalgás szabályai | A legaktívabb fórumok és fórumozók | Moderátori tevékenységek


Főoldal | Túlélők Földje | Ősök Városa | Kalandok Földje | Sárkányölő | Puzzle | Hatalom Kártyái Kártyajáték | Álomfogó Kártyajáték | Káosz Galaktika Kártyajáték | Könyvesbolt | Alanori Krónika | Shadowrun | Battletech | Íróink | Könyvsorozataink | Fórum | Galéria és képeslapküldő | Sci-fi és fantasy novellák | Regisztráció | A Beholder Kft.-ről | Adatvédelmi tájékoztató

© Beholder Kft., 2003 - 2024
E-mail: beholder{kukk}beholder{ponty}hu | Tel.: (06-1)-280-7932

Az oldalon megjelent szöveges és illusztrációs anyagok átvétele, másolása, illetve bármilyen módon történő felhasználása csak a Beholder Kft. engedélyével lehetséges.
A fórumban történő hozzászólások valóságtartalmáért, minőségéért semmilyen felelősséget nem vállalunk.