Vissza a Főoldalra
 

Feliratkozás Hírleveleinkre!
Adatvédelmi Tájékoztató
Ország Boltja 2011 Népszerűségi díj Egyéb kategória II. helyezett Ország Boltja 2012 Népszerűségi díj Hobbi és kellék kategória III. helyezett
Most ingyen kezdhetsz el játszani a Túlélők Földjén!
Kattints ide a részletekért...
Nézz be kártyaboltunkba!
Zén Legendái: Rémháború július 20.
Hatalom Kártyái – Varázsdimenzió június 15.
Zén Legendái: Manaszipoly május 25.
A pillanat képe
A labirintusok mélyén
(Kalandok Földje)
Küldd el képeslapként!
Hiába haladsz minden lépésed tízszer megfontolva, minden ártó neszre különösképp figyelve, tökéletesre fejlesztett felderítés képességedben bízva, váratlan események akkor is történhetnek. Sose tudhatod, hogy a következő pillanatban csapdába lépsz, vagy egyszerűen az idő vasfogának megadva magát, rádomlik a barlang mennyezete.
Nézz szét a galériában!
Beholderes HKK verseny augusztus 17. - Versenybeszámoló
Ősi Káosz akció - 2024.08.16. - 2024.09.08.
A Sötétség Kora - helyzetjelentés 3.
Szombati Tiltott mágia
HKK Legendás cél: Ősi Káosz

A lista folytatása...
Hatalom Kártyái - Versenyszabályok
Túlélők Földje - Közös Tudatok listája
Hatalom Kártyái - Profi versenyzők listája
Hatalom Kártyái verseny - 2024. szeptember 28., Oldschool

A lista folytatása...
TF help (6701)
Lapötletek (64996)
HKK Legendás cél: Ősi Káosz (4)
BEHOLDER bácsinak kérdések !!! (8198)
Békés megyei HKK-sok jelentkezzenek! (6356)
A Sötétség Kora - helyzetjelentés 3. (7)

További témák...
Tegnap leggyakoribbak:
A bajnokság döntősei
A dobogósok
A Nemzeti Bajnok
Az ezüstérmes
A Nemzeti Bajnok akció közben.
3. nap

Utoljára ezt küldték:
Bíbor möszék
Küldj te is képeslapot!
Doomlord online game
Mágia Mesterei Online Játék
Szerkesztőség:
honlap@beholder.hu
Készítők:
Farkas Zsolt (Speedz)
Szeitz Gábor (Talbot)
Mazán Zsolt (Maci)
Webdesign:
Szirják Csaba (Chaar-Lee)
Szegedi Gergely (GerY5)
Ha hibát találsz a honlapon:
Írj nekünk!
 
  ... | 145 | 146 | 147 | 148 | 149 | 150 | 151 | 152 | 153 | 154 | 155 | 156 | 157 | 158 | 159 | ...
Nézet:
még egy kérdés felmerült:

rhatt apró ügynökének a képessége nem érinti a kör elején normálisan kapott vp-t? Gondolom, csak az egyéb foráskotól kapott vp-re vonatkozik hogy csontot kapsz helyette?

Vagy nem?
 
Köszi a választ!
 
Óóóó B+!

Olvasni meg kéne tanulnom...
 
ép-t áldozni lehet, hiszen eltörlést is lehet kijátszani az első körben. és trafózni is lehet felkészülés mellett.
 
Leszedni, nem használni!
 
milyen jó kérdés. és tovább vinném, aki talán nem is vizsgázott, csak valamilyen egyéb okból (mondjuk a beholder kft-nél dolgozik ) bíráskodási joga van versenyen annak kell-e újítania valaha?
 
Miért ne lehetne? Nincs ráírva, hogy nem lehet! (hordaparancsnok mellett nem lehet se követőd, se szablapod)

Felkészüléses vízió deck... annó egész jó összeállítás volt (most se rossz, csak azóta több a semmizés)
 
Sziasztok!

Felkészülés szabálylap mellett lehet követőt leszedni?

Köszi
 
Ha egyszer vizsgázott HKK bíró valaki ,akkor meg kell-e ujitani a vizsgát,vagy mindíg érvényes marad?.Köszönöm a választ.
 
A Dungeon -t ismered?Van linkje is itt lentebb. Ha nem akkor ott is érdeklődhetsz,ingyen is játszhatsz az első versenyen.
 
Köszönöm!
 
igen, versenykiírások közt nézd meg minden hónapban a beholder által szervezett versenyt.
 
Néhány ismerősöm elkezdett érdeklődni a játék iránt. Rendeznek versenyeket kifejezetten amatőrök számára?
 
igaz
 
a sújtás nem a legjobb példa
 
Igen, lehet. Mert nem kézből kijátszásnak számiít (tehát kánterelni se lehet a lényekre, amiket kiteszel vele - a lényeknek a KÉZBŐL kijátszós képességei se jönnek létre

Azonnal tesz játékba két lényt, tehát még köztes cselekvésre sincs alkalma egyik játékosnak se.

Olyasmi lett mint a káoszsújtás, vagy a KT.... vagy mint az apró K.... Csak itt a kezedből kell kitenni a lényeket.
 
De igen, lehet....

Olvasd el az új faq-ját vigyázzautón...
 
Nem
 
Térsűrítéssel játékba lehet rakni 2 lényt háló mellett?
 
Itt több félre értett és igy félre magyarázott dolog van
megprobálom ketté választani
és kezdem annak magyarázatát amikor nem életmentésrőúlbeszélünk:

ha két lény egymásnak megy, és leütik egymást. ekkor nem eheti meg a komponenst, mert életmentő hatások alkalmazásával még menekülhet a lény, ergo még nincs kinyerve a komponens, miután lezajlott az életmentés, és kiderül jár-e komponens, akkorra már eldőlt hogy halottak-e vagy sem ergo a csont használata már csak az élő lényen történhet meg

élet mentés az amikor akár közvetve is a cselekvés a lény ép-jét nőveli
ergo a pyron NEM sebzi a lényt, hanem célpont lap GYÜJTŐBE KERÜL, akkor azon a lényen nem lehet életmentő beavatkoztás, ergo a cselekvés eredménye a megehető csont amit MEG IS KELL enni (máskülönben nem lenne életmentő cselekvés)
a lővés és az szk kinyerése egy cselekvés igy müködik a közvetve eset.
Abba a pillanatban nem közvetlen, ha pl. az igy szerzet csontot báre életmentésre, de egy másik cslekvés közbeiktatásával oldanánk meg (pl. goblin kutatóval )
ugyanis ez esetben a leszedés már nem szolgál életmentést -más kérdés, hogy a kivátott eredménye később már szolgálhatná-

és az olyan kérdésekre, hogy de mivan ha felszabadító lélektáncoznak, vagy sorsfintoroznak stb, arra a válaszom:
semmiben sem különb reakció lavina lenne, mint bármilyen más "normális" életmentő gyógyítás esetében. lezajlanak a reakciók, és a végén kiderül ki volt az erősebb, ennyi

összegezve, nagyon nem mindegy, hogy sebzéssel, vagy gyüjtőbe küldéssel történik a csontszerzés, mert a sebzés őnmagában nem jelenti a lény halálát, hiszen ez esetben annál a lénynél is bekövetkezik az életmentő fázis, és ekkor két lény áll ebben a szituban, és miután ez lezajlik, akkor derül ki, hogy van-e csont vagy sem a többit lássátok fenntebb, sőt ez esetben ezért sebezni sem lehet a lényt, hiszen a sebzés pont ebből kifolyólag nem szolgálja az életmentést
 
A lényeg, hogy Pyron képessége lehet életmentő hatás, ha a képesség hatására nő meg az életpontja Pyron-nak (pl. lelövi az ellenfél Teknős szellemét), de nem életmentő a hatás, ha komponens szerzésre irányul. Az én olvasatomban ilyenkor Pyron egyáltalán nem is lőhet, mert a lövésétől még közvetve sem nő meg az életpontja. A többi lentebb már látható.
Szerintem.
 
volt szó a páros verseny vége felé arról hogy a júliusi hagyományos helyett miért frissen bontott lesz (15 zénből ráadásul)?

vagy ez lesz a draft a profiknak és marad a faj?
 
Köszönöm János, sajnos nekem nem volt sem időm, sem elég ismeretem ahhoz, hogy a magam javára döntsem el a vitát.
 
Nem akartam ehhez a témához hozzászólni, de eddig ninsai érvelése tűnik számomra a legelfogadhatóbbnak.
Az életmentő hatás olyan hatás, amely - akár közvetve -, de megmenti a lényt.
A lényből való komponens kinyerése az én véleményem szerint nem életmentő hatás, hanem csak azokat követően megtörténő esemény.

Indokolás:
Szabálykönyv (részlet):
"Ha az ellenfélnek egy lénye elpusztul (az asztalról a gyűjtőbe kerül), s ez nem az előkészítő fázisban történt, akkor kapsz annyi szörnykomponens jelzőt, amennyi a lényre van írva."

A végzetúr szabály (Végzetúr kieg, szabálykönyv):
"A végzeturak a kalandozók egy altípusa. Egy különleges szabály vonatkozik rájuk: Ha valaki a játék során szörnykomponenst nyer ki egy lényből (kivéve az előkészítő fázisban), akkor, ha van végzetura játékban, minden egyes szörnykomponensnél dönthet úgy, hogy a komponens kinyerése helyett egy jelzőt rak valamelyik végzeturára. Minden ilyen jelző szintlépésjelzőnek számít, és rajta marad mindaddig, amíg a végzetúr a gyűjtőbe nem kerül, vagy egy forrás el nem távolítja a jelzőt."

A vonatkozó FAQ:
"Ha egy végzetúrral megölök egy szörnyet, akkor a szörnyből kinyert és a végzetúr erősítésére használt komponens nem mentheti meg a végzeturamat, ha az ellenfele 0 ÉP-re sebezte. Ugyanúgy, ahogy a galetkiket sem mentette meg a hasonló szabály, ha megöltek egy torzszülöttet, mivel a lények csak az életmentő hatások UTÁN kerülnek a gyűjtőbe, és szörnykomponenst is csak ilyenkor lehet belőlük kinyerni."

Ha ez utóbbi szabályt vesszük figyelembe leginkább, akkor megállapítható, hogy Pyron képessége használható ugyan életmentő hatásként, ha annak következtében bármilyen módon nő az ÉP-je (egyéb források közvetett hatása). Ugyanakkor a FAQ leszögezi, hogy komponenst, csak az életmentő hatások végrehajtása UTÁN nyerhetek ki a lényből, ugyanis a lény ekkor kerül a gyűjtőbe.

Véleményem szerint Pyron ilyenkor elhullik és pont. Hibás bírói döntés.
 
hát ez azért más tészta, előbb ütnek a lények, sérülnek, megnézzük ki élte túl, majd leesnek,akik nem. ezután akik leestek azokból kinyerhető csont, és rakható arra, aki még él. itt azért több fejezet van közben.

bár az is igaz, hogy amikor a pyron sebződik 2-t, majd lő, és megöl egy lényt, akkor is meg kell nézni, hogy az a lény amikor leesik, akkor a pyron is esik-e, mert ha egy lény leesik, az megszakítja azt a szálat, ami az életmentőhatásba még belefér, pl ha a pyron úgy tolná, hogy akit lelő, azután gyógyul anynit hogy elég legyen az ép-je, akkor az még egyszerre történik ugya nabból a cselekvésből. de ha lőne, akkor amikor lehullik a lelőtt lény, akkor a pyronnak is mennie kéne mert nem élne már ő sem ,aztán amikor lehullottak lehetne csontot osztani. de mivel ez az egész csak akkor működhetne, ha túlélni így nem is lőhet életmentő hatásként, hiszen ne mmenti meg, és éppen haldokló lény képessége nem használható. ha nem így van akkor valamit nagyo nne mtudok, de akkor világodsítsatok fel.
 
Van egy kurtzom leütök vele egy szilánktündért. A kurtzot megmenthetem, ha megeszi a csontot?

Nem hiszem...
 
Azért mert minden olyan azonnali forrás életmentő, ami akár közvetve is megmenthweti egy lény életét, de csak akkor, ha ez a közvetett életmentés nem igényel további cselekvést.

tehát ha egy lény/lap kilővése által további cselekvés nélkül nővelhető egy lény ép-ja akkor az életmentő (pl. mert megtudja enni belőle a csontott)
de az hogy az igy nyert csontból aztán egy másik forrás gyógyítja, az már egy további cselekvéssel történik, igy abban azu esetben már nem müködik
 
Én lehet, hogy nem értek ehhez, de amikor kilőnek egy lényt és nem sebzéssel, olyankor miért életmentő hatás (főleg, hogy nem "életmentő", mert ettől még meghal, bármennyi + Ép kerülne rá)?
 
Én is érzem, hogy nagyon közvetett, megesküdni én sem mernék, hogy jó, amit írtam. De szerintem azonnali képességekkel működik.
 
Az ektoplazmában a +x/+x miatt fel se merülne a kérdés, de a többi példád tipikusan ilyen.
bár a sebző forrásban bizonytalan vagyok egy picit, hogy müködik-e vagy sem.
 
  ... | 145 | 146 | 147 | 148 | 149 | 150 | 151 | 152 | 153 | 154 | 155 | 156 | 157 | 158 | 159 | ...
Nézet:
Hírek, változások | Kérdések | Csere-bere | Stratégiák | Versenyek | Lapötletek | Szavazások | Egyéb

A társalgás szabályai | A legaktívabb fórumok és fórumozók | Moderátori tevékenységek


Főoldal | Túlélők Földje | Ősök Városa | Kalandok Földje | Sárkányölő | Puzzle | Hatalom Kártyái Kártyajáték | Álomfogó Kártyajáték | Káosz Galaktika Kártyajáték | Könyvesbolt | Alanori Krónika | Shadowrun | Battletech | Íróink | Könyvsorozataink | Fórum | Galéria és képeslapküldő | Sci-fi és fantasy novellák | Regisztráció | A Beholder Kft.-ről | Adatvédelmi tájékoztató

© Beholder Kft., 2003 - 2024
E-mail: beholder{kukk}beholder{ponty}hu | Tel.: (06-1)-280-7932

Az oldalon megjelent szöveges és illusztrációs anyagok átvétele, másolása, illetve bármilyen módon történő felhasználása csak a Beholder Kft. engedélyével lehetséges.
A fórumban történő hozzászólások valóságtartalmáért, minőségéért semmilyen felelősséget nem vállalunk.