Vissza a Főoldalra
 

Feliratkozás Hírleveleinkre!
Adatvédelmi Tájékoztató
Ország Boltja 2011 Népszerűségi díj Egyéb kategória II. helyezett Ország Boltja 2012 Népszerűségi díj Hobbi és kellék kategória III. helyezett
Most ingyen kezdhetsz el játszani a Túlélők Földjén!
Kattints ide a részletekért...
Nézz be kártyaboltunkba!
Hatalom Kártyái – Varázsdimenzió június 15.
Zén Legendái: Manaszipoly május 25.
Alfa pakli - Mágusok március 16.
Alfa pakli - Druidák március 16.
Alfa pakli - Boszorkányok március 16.
A pillanat képe
Égető tekintet
(Túlélők Földje varázslat)
Küldd el képeslapként!
Míg Dornodon tűzmágiája "csak" a nagyfokú pusztításra terjed ki, addig Raia olyan széleskörű tűzvarázslatokkal rendelkezik, ami alapján méltán nevezik a tűz istenének. Egyik ilyen igencsak érdekes, tűzvarázslatokat tápoló varázslata, az égető tekintet. Hatása alatt használójának szemében apró lángnyelvek lobognak.
Nézz szét a galériában!
Céhek átmeneti tiltása Új Nemzedékről
HKK Zsákbamacska a júniusi Beholder találkozón
Varázsdimenzió ritkák
Titanitdukát aukció - 2024. nyár
Befizetési Akció 2024.06.07. - 2024.06.21.

A lista folytatása...
Országjáró feladat 2023
Országjáró feladat 2022
Országjáró feladat 2020
Országjáró feladat 2019

A lista folytatása...
Békés megyei HKK-sok jelentkezzenek! (6355)
Új HKK kiegészítő: Varázsdimenzió (140)
BEHOLDER bácsinak kérdések !!! (8166)
HKK várható módosítások, nerfek (július 1.) (55)
Lapötletek (64978)
TF help (6657)

További témák...
Tegnap leggyakoribbak:
A bajnokság döntősei
A dobogósok
A Nemzeti Bajnok
Az ezüstérmes
A Nemzeti Bajnok akció közben.
3. nap

Utoljára ezt küldték:
Tolvajakció profi módra
Küldj te is képeslapot!
Doomlord online game
Mágia Mesterei Online Játék
Szerkesztőség:
honlap@beholder.hu
Készítők:
Farkas Zsolt (Speedz)
Szeitz Gábor (Talbot)
Mazán Zsolt (Maci)
Webdesign:
Szirják Csaba (Chaar-Lee)
Szegedi Gergely (GerY5)
Ha hibát találsz a honlapon:
Írj nekünk!
 

 | 1 | 2 |
Nézet:
Kiemelt vidéki versenyként?

Remélem, hogy olyan időpontban lesz, amikor tudok menni, mert meglepően szórakoztató formátum volt.

Egyébként nem lenne rossz, ha a júliusi Beholder verseny is így zajlana (ha más nem is, akkor csak a profi kategória).
 
Nagyon ugy fest kecsóra szervezek egy ilyen hagyományost én is hamarosan
 
Az új lezajlott versenyek oldalon:

https://pakliszerkeszto.hkk.hu/lezajlott_versenyek/6353

megtekinthetővé tettük az összes paklilistát mindenkinek.

Hamarosan jön a beszámoló is!
 
Rendben, elfogadható.
 
Mi is köszönjük a pozitív visszajelzést!

HSZ: Ezen a versenyen nagyon limitált volt, ki vehet részt, ráadásul az előző félévi HSZ-től függött. Nem lett volna fair, ha az első félév HSZ-ben legjobbjai egyből előnyt kapnak a következő évi HSZben, afféle pozitív visszacsatolást generálva.

És igen, a Nemzetin is így van jelenleg, ott viszont árnyalja a képet, hogy
1.) oda sokkal könnyebb bejutni, nem 24, hanem 70 bejutó van
2.) az első 2 napra nem igazán van más díj (csak az elsők ultrái és a promólap), legyen legalább ennyi extra a résztvevőknek.
 
Nagyon köszönjük a versenyt, szerintem a viszonylag bonyolult kiírás és hosszúság ellenére kifejezetten korrekt és hatékonyan sikerült lebonyolítani a dolgokat.

Eléggé szkeptikus voltam a LV-vel kapcsolatban és még most is kicsit bonyolultnak tartom, de szívesen teperek majd jövőre is hogy bejussak

Egyetlen kérdés: ezért miért nem jár HSZ pont? Magáért a Nemzetiért is szokott járni és gyakorlatilag ugyanolyan státuszú verseny.
 
Azon kívül, hogy ide kiírtuk, írtunk mindenkinek emailt, és kiírtuk az összes facebook csoportban is.

Én nagyon remélem, hogy aki szándékozik jönni erre a versenyre, azért az figyelemmel követi az információkat.

De a biztonság kedvéért irok külön mindenkinek még egyszer.
 
A verseny időpontjánál nincsen kiírva, csak a "Mi lesz a verseny formátuma?" szekcióban van említve, hogy 9 órakor egy válogatással kezdünk.

Egyébként ezen a ponton megkeresném a helyetekben Facebook-on vagy telefonon a résztvevőket, mert beszéltem egy másik játékossal, akit szintén a meglepetés erejeként ért a dolog.

És az előző hozzászólás alapján többen is vannak ezzel...

Ez főleg a vidéki játékosoknak lehet kellemetlen.
 
A 9 órás kezdésről én is most tájékozódtam, pontosan hova is volt ez kiírva?

Van egy külön Legendák Viadala blog bejegyzés, nincs kezdési időpont írva (és ez az, amit többször is elolvastam korábban): https://www.beholder.hu/blog/hkk-legendak_viadala
és van maga a versenykiírás, ahol azt láttam, mint az összes többinél, hogy 9-től nevezés és 10kor kezdés. Kb. fél 10-re gondoltunk érni, de akkor most még fél órával hamarabb kell indulni.
 
Ugyanúgy küldhetitek e-mailben, mint a versenykezdést, mert ha azt nem küldtétek volna, akkor bizony 10 órára érkeztem volna, tekintve, hogy még a mai napon is az volt kiírva.

Itt pl. van is egy újabb hasznos infó, hogy a narancs lapokat azonos kártyavédőbe rakjuk, kivéve persze, ha Ti készültök külön tokkal erre.
 
Ezeket a dolgok már megvannak, de valószínűleg jobb ott elmondani, mert ezt a fórumot nem biztos, hogy mindenki elolvassa. Látod, pl. előfordulhat olyan is, hogy minden létező cikkben, hivatkozásban ott a link a Legendák Viadala teljes cikkre, díjazással, formátummal, mindennel együtt, de azt valaki nem nézi, csak a rövid versenykiírást.

De röviden: maga a pakliátnézés külön lesz, külön idővel minden kör elején, és egyszerre fog zajlani, mindenki ugyanakkor kezdi el nézni, fejezi be, és hozza meg a döntését. Minden paklidat 1 narancslappal (annak hiányában egy bármilyen lappal) tudod "prezentálni", 3 db azonos tokba rakva őket, ezek közül választ az ellenfél bannoláskor, és te a pakliválasztáskor.
 
Egyébként ha már itt tartunk, kérlek, hogy arról is küldjetek részleteket, hogy miképpen fog lezajlani a verseny. Értem ez alatt, hogy hány percesek lesznek az egyes fordulók, a verseny második részében a fordulók idejébe számít-e bele, amíg egymás paklijait végignézzük, vagy arra lesz-e külön dedikált idő, ha igen, akkor mennyi, hogyan fog zajlani a tiltott pakli kiválasztása, és hogyan fog zajlani a játszott pakli kiválasztása. Utóbbi esetén gondolok itt olyan technikai részletekre, hogyha egyszerre fedjük fel, akkor elég lesz-e csak az egyik narancs lapot kirakni, ha egyébként többel játszunk (mert ha többet rakunk ki, akkor kvázi fel is fedtük).

Bízom benne, hogy ezekre előre megvan a terv és nem a helyszínen lesz belőle probléma, hogy mindenki a saját szájíze szerint csinálja, és emiatt késő estig húzódik a verseny.
 
A versenykiírásban 10:00 volt a kezdés időpontja, nem számít, hány különböző helyre írtál mást. Ugyanis számomra a Versenykiírások menüpont szolgál arra, hogy a hivatalos forrása legyen a versenyek részleteinek, pont elkerülve azt, hogy más forrásokat kelljen igénybe venni, pl. Facebook kiírások. Erre épp a minap volt egy válaszod Gice számára, hogy "a versenyt megelőző 2 hétben már elég megbízható a kiírás". Mint látjuk, ez pont a Legendák Viadalára nem volt elmondható.
 
Szerencsére nem változott most semmi

A Legendák Viadala teljes szabályrendszer kiírást február 9-én raktam ki, és azóta minden létező cikkben linkeltem, ott mindig is 9 óra szerepelt. De most azért kiírtuk még egyszer mindenhová, emailt is küldtünk minden résztvevőnek a nyomatékosítás kedvéért.

Azt, hogy a paklit ajánlott előző nap beküldeni, április 10-én, 2 héttel ezelőtt írtuk ki. Méghozzá azért, mert ha bármi problémád van a paklibeküldéssel, és erre csak holnap reggel jössz rá, akkor már nem fogunk tudni segíteni, és nem tudsz a versenyen részt venni. Szóval ez csak a ti érdeketeket szolgálja. Ha szeretsz gamblézni, ettől még halaszthatod a paklik beküldését holnap reggelre is, csak nem érdemes
 
Verseny előtt 1 nappal végül is csak annyi változott, hogy 1 órával előbb kezdődik a verseny és már előtte lévő nap be kell küldeni a paklikat.
 
Jogos, javítottam!
 
Most akkor végülis mikor fog kezdődni a verseny? A kiírásban 10 óra van, a kapcsolódó cikkben viszont 9 óra…
 
A cikkben:
https://www.beholder.hu/blog/hkk-legendak_viadala
frissítettem a tartalékok rendjéről szóló részt.

Ami lényeges, hogy ez a verseny komoly felkészülést igényel, plusz odautazás idő stb. nyilván nem akar senki úgy eljönni, hogy 3. tartalék és akkor van pár százalék esély, hogy játszhat.

Ezért 1 tartalékot szeretnénk a versenyre mindenképp meghívni, aki, ha nem tud indulni, akkor is részt vehet bíróként, díjazásért, így nem jött el hiába.

Ehhez viszont szükséges, hogy legyen 1 tartalék, aki biztosan eljön, van paklija (tehát a többiekhez hasonlóan a nevezési díjat is befizeti, amit, ha nem tud indulni, de eljön, visszakap). Ezt a lehetőséget sorban felajánljuk a tartalékoknak, de ha valaki nem akar élni vele, akkor a versenyt megelőző 10 naptól kezdve már nem ő lesz elsődleges tartalék, hanem aki a sorrend szerint ezt utána elfogadta.
 
Köszönöm!
 
Lapozz vissza a 19. hsz-hoz.
 
Köszönöm a választ! Még egy kérdésem lenne. Narancs lapból lehet-e azonosat használni 2 pakliban?
 
Igen, a side-ok is. Tehát ami az bekerül az egyik pakliba ill. a hozzá tartozó side-ba, azt nem rakhatod be se a másik 2 pakliba, se a sidejükba. (már csak azért is, hogy ne kelljen beszerezni 9 db-ot bizonyos sidelapokból.)
 
Nekem nem teljesen egyértelmű a versenykiírás. 3 un. hagyi paklit kell vinni, amiben nem lehet lapismétlés. Ez eddig ok. Ami nem világos, hogy a sideok is beleszámítanak ebbe, vagy csak a paklik?
 
Igen, mindenképpen, ugyanaz lenne a módszer, kiválasztasz egyet, lerakod, és egyszerre megfordítjátok, így dől el a tiltás, és utána ugyanígy választod ki, mivel játszol. Köszönöm a javaslatot és a segítséget!
 
Igen az első kiválasztás is hasonlóan egyszerre lenne jó megoldani (akár így,de akár úgy is mint azt előbb javasoltam).PL az ellen narancs lapjait magad elé veszed és az egyiket lehelyezed fejjel lefelé(ez lesz a tiltott) és egyszerre felfordítjátok.
 
Szerintem amúgy nem lenne nagy kunszt előre legyártani 16 szett papírkát, mindegyik 3 darabból állna: "OK", "OK", "NEM OK".
A paklinézegetés után mindegyik alá odaraksz nem látható módon egy cetlit, és nyilván a "NEM OK" az, amit tiltasz.
Utána meg a saját két megmaradt decked alá raksz egy "OK"-ot és egy "NEM OK"-ot, az "OK" az, amivel játszol.
Ezeket nyilván egyszerre csinálják a játékosok, így senkinek sincs információelőnye.
 
Köszi!
 
Szerintem ez jó ötlet, legyen így! Beleírom majd a kiírásba.
 
Nem. semmilyen lap nem szerepelhet két különböző pakliban (beleértve a side-ot). Narancslapok és céhek se.
 
Illetve van-e már gondolkodás a gyakorlati megvalósításról? Nem ártana.
Ok kiválasztom az 1 decket, amit tiltok majd a másik kiválaszt a 2 deckjéből 1et amivel játszik.Ezt feltételezem valamilyen módszerrel egyszerre kellene megtenni az inkorrektség elkerülése véget( mitudomén látom hogy az ellen a pirosra bugyizott tűz deckjét választotta akkor ne csapjak rá gyorsan a kék "víz" deckemre...) Javaslatom, hogy minden narancs lap azonos bugyival legyen tokozva(vagy tok nélkül) és 1 narancs lapot fordítsunk le a deck kiválasztásnál, amit egyszerre felfordítunk(ha több narancs lap van akkor a fő egyértelműen azonosítható deck releváns lapot pl 5 követőnél legfpbb követő járj+ roxnál a roxot pl stb).Ezzel szerintem elkerülhetőek a félreérthetőségek. Biztos egyéb kérdések is felmerülnek másokban ezeket érdemes lenne előre kibeszélni és fixálni,lévén, hogy nincs kialakult gyakorlat ebben.
 
 | 1 | 2 |
Nézet:
Hírek, újdonságok, változások | Szavazások

A társalgás szabályai | A legaktívabb fórumok és fórumozók | Moderátori tevékenységek


Főoldal | Túlélők Földje | Ősök Városa | Kalandok Földje | Sárkányölő | Puzzle | Hatalom Kártyái Kártyajáték | Álomfogó Kártyajáték | Káosz Galaktika Kártyajáték | Könyvesbolt | Alanori Krónika | Shadowrun | Battletech | Íróink | Könyvsorozataink | Fórum | Galéria és képeslapküldő | Sci-fi és fantasy novellák | Regisztráció | A Beholder Kft.-ről | Adatvédelmi tájékoztató

© Beholder Kft., 2003 - 2024
E-mail: beholder{kukk}beholder{ponty}hu | Tel.: (06-1)-280-7932

Az oldalon megjelent szöveges és illusztrációs anyagok átvétele, másolása, illetve bármilyen módon történő felhasználása csak a Beholder Kft. engedélyével lehetséges.
A fórumban történő hozzászólások valóságtartalmáért, minőségéért semmilyen felelősséget nem vállalunk.