Vissza a Főoldalra
 

Feliratkozás Hírleveleinkre!
Adatvédelmi Tájékoztató
Ország Boltja 2011 Népszerűségi díj Egyéb kategória II. helyezett Ország Boltja 2012 Népszerűségi díj Hobbi és kellék kategória III. helyezett
Most ingyen kezdhetsz el játszani a Túlélők Földjén!
Kattints ide a részletekért...
Nézz be kártyaboltunkba!
Hatalom Kártyái – Varázsdimenzió június 15.
Zén Legendái: Manaszipoly május 25.
Alfa pakli - Mágusok március 16.
Alfa pakli - Druidák március 16.
Alfa pakli - Boszorkányok március 16.
A pillanat képe
Tirranda
(Ősök Városa galetki)
Küldd el képeslapként!
Tirranda, az Ősök Városa egyik tolvaj klánú galetkije a frissen lopott mágikus gyűrűt vizsgálgatja. Az elsőre is egyértelmű, hogy nem a törékeny lányka ujjaira tervezték.
Nézz szét a galériában!
Céhek átmeneti tiltása Új Nemzedékről
HKK Zsákbamacska a júniusi Beholder találkozón
Varázsdimenzió ritkák
Titanitdukát aukció - 2024. nyár
Befizetési Akció 2024.06.07. - 2024.06.21.

A lista folytatása...
Országjáró feladat 2023
Országjáró feladat 2022
Országjáró feladat 2020
Országjáró feladat 2019

A lista folytatása...
Békés megyei HKK-sok jelentkezzenek! (6355)
Új HKK kiegészítő: Varázsdimenzió (140)
BEHOLDER bácsinak kérdések !!! (8166)
HKK várható módosítások, nerfek (július 1.) (55)
Lapötletek (64978)
TF help (6657)

További témák...
Tegnap leggyakoribbak:
A bajnokság döntősei
A dobogósok
A Nemzeti Bajnok
Az ezüstérmes
A Nemzeti Bajnok akció közben.
3. nap

Utoljára ezt küldték:
Tolvajakció profi módra
Küldj te is képeslapot!
Doomlord online game
Mágia Mesterei Online Játék
Szerkesztőség:
honlap@beholder.hu
Készítők:
Farkas Zsolt (Speedz)
Szeitz Gábor (Talbot)
Mazán Zsolt (Maci)
Webdesign:
Szirják Csaba (Chaar-Lee)
Szegedi Gergely (GerY5)
Ha hibát találsz a honlapon:
Írj nekünk!
 
Jobb dologgal is el tudnám ütni a szabadidőmet,minthogy "kisstílűen kekeckedjek" itt a fórumon. A hozzászólásom építő jellegű volt,volt egy jogos észrevételem,amivel úgy látom,nem voltam egyedül és más is érti mire gondolok. A kiadói szándék is egyértelmű. A baj azzal van,hogy mi játszunk 20 éve és tudjuk, hogy kell néznünk egy ilyen lapot,de egy kezdő nem fogja tudni és ez kizárólag a pongyala megfogalmazás miatt van,amit a hosszú sorok okozta félelem szült.
Ezt természetesen tudom...
Arra gondolok,amit János írt. Ez nekem már nagyon a ló túloldala. Ha speciális képességű lapot csináltok,írjátok már rá normálisan mit csinál,mert az efféle "úgy is tudják mit jelent,meg jó lesz ez így,tudják mi a szándék" nem járható út. Ez a lap konktrétan mást tud ezzel a szöveggel,mint amit akartatok. Vagy ne csináljatok ilyen lapokat,vagy akkor igenis néha több lesz a karakter. Ez így csak arra jó,hogy jöhet majd rá a FAQ,ami a lehető legrosszabb és generál nekünk még 200 karaktert pluszban.
Ismét egy pongyola megfogalmazás... Értem mit akar a 2. mondat,de ebben a formában ez azt jelenti,hogy azokat az építményeimet,amiknek van semlegesítése,kijátszhatom semlegesítésként (amit amúgy is megtehetnék,hisz ez a lényege).
Semlegesítés: nem Dornodon lény.

Amit Ricsi írt:
[Nem Dornodon]lény: Minden lény,ami nem Dornodon
Nem [Dornodon lény]: Minden lap,ami nem Dornodon lény.

Ha belemagyarázzák a játékosok,ha nem,máris valaki jelezte,hogy nem egyértelmű számára (őszinte leszek,más lap kapcsán ez bennem is felmerült már).

Amit én javaslok és nagyszerűen működik a nem-lény lapoknál:

Semlegesítés: Nem-Dornodon lény

A kötőjellel tudjuk érzékeltetni,hogy a lényen a hangsúly és senki nem fog arra gondolni,hogy lapok halmazát tudja megfogni,amik bármik lehetnek,csak Dornodon színű lények nem.

Szerintem.
Engedd el. Tudjuk,hogy a nyelvtan régóta feláldozható a karaktercsökkentés céljából. Nyilván szebben úgy nézne ki,hogy "lény,ami nem Dornodon". Csak az ijesztőbb,mert hosszabb.
Egész egyszerűen el kellett volna törölni a Megszüntetést a követőkön és kiadni őket gyengébb verzióban (amelyiknél kellett volna).
Meg lehetett volna spórolni ezt az ellenszenves és nevetséges epikus áradatot is. Aki 5 lapozni akart volna,az ezután is megoldotta volna Életenergiával és Sokszínűséggel,cserébe vállalja,hogy szemben egy erősebb narancs lapot talál,amit nem tud betörni.
Egy újabb unalmas epikus,aminek megjelenésével egy közel 20 éves koncepció (járjas óriás,bár volt erdős is) a feledés homályába merül (kit érdekel,úgy is kirotált volna a régi melák). Egy pillanatra el is gondolkodtam rajta,aztán megláttam ezt a teljesen fölösleges J-t a követőn. A Fagyóriás meg a színe miatt nem fog beférni a deckbe. Várnia kell félévet. Az illusztrációk rendben vannak.
Ez oké,csak játékosok nélkül nem lesz fejlesztés és nem lesz mit fenntartani. De már elmondtam élőben a véleményem,lesz,ami lesz már ezzel a játékkal...
Azért egy szavazásra kíváncsi lennék a narancslapok rotációja kapcsán.
Értem,így rendben is van. Csak a cikkben úgy lett előadva,mintha direkt kapta volna meg a KF ikont.
A képét imádom. A lap is rendben van. Tudom,nem nagy dolog az a KF ikon,de akkor is paytowin hatást kelt (az is). Remélem több ilyen nem lesz.
6-ot éget "csak" kötelékre,az égetés meg kb tudjuk olyan,hogy ha nem építünk rá,semmit se ér,tehát inkább koncepcióteremtő/alternatív wincondition lapnak szántam. a ZSZ dolog csak akkor para,ha leolcsóbbítod,de ezek az etnikumkövetők nem erről híresek. kötelék nélkül meg szerintem egy ezüst lap szintje max. de majd dönci kiteszteli
A választ megkaptam,az irányt értem. Ezen elindulva tovább, terveztem neked lapot,hogy pihenhess. Hajrá,holnapután már lehet is tesztelni!
Motyogólem

1 VP,1 ZSZ

Leah-Fairlight szörny
motyogó,gólem

élőholt,KF

Anti-semlegesítés:0
Nem cserélhet gazdát.
Kijátszásakor kapsz egy Gólem szilánk vagy egy Motyogó kölyök lapot,de ha kötelék,mindkettőt.
Minden játékba hozott tókenért,ellenfeled a paklija tetejéről 3 lapot a Semmibe dob.

1/5
Azt leszámítva (a quwarg-ganüid példánál maradva),hogy egy quwarg deck így be tud rakni egy "4." Rhattot vagy a ganüid egy "4." Dornodont,ez a kétszínű dolog így már nem csak egy teljesen fölösleges dolog,ami még inkább bonyolítja a játékot?
Nem lett volna egyszerűbb inkább elengedi ezt az egészet (ha már a saját bevallásod szerint sem számít a lapok ereje szempontjából),mint ez a bohóckodás a lapszerkesztővel meg h trükközgetek h melyik az "alapszínem" és hasonlók?
Yeti tetszhalott

1 VP

Repül.

hideg,yeti

S:Ha a gyűjtődben van,5 ÉP áldozása árán a tartalékodba rakhatod és eloszthatsz egy dermesztésjelzőt.
Áldozd fel és rakd a Semmibe: válassz ki egy "hideg" vagy "élőholt" lényt,ami a gyűjtődben van, ez a lény ebben a körben "S:Feltámad" képességet kap.

0/1
Ezúttal is köszönöm a zombit <3

Igen,a gyngy-kben is voltak nyalánkságok,ugye ekkor látott napvilágot a kirotálásáig használt Szörcsögő is. A motyik jók voltak ebben a kiegben. A kragoru is buffolódott a Szabad zsoldossal,illetve a Sárkányfiókáva és Kyorg szolgasárkánnyal,Monneor-Tariklész új alapot jelentett az íjászoknak,az Orgling szagvarázs ugyan túl volt tolva,de önmagában meghatározó volt az orglingoknak. Ekkoriban még igyekeztem a KF-törpés vonalat feléleszteni lapötletek beküldésével,így született Poxi,de sajnos nem játszotta senki,az amúgy szerintem balanszos és a mai rotába egy az egyben kiadható törpét. És emlékezzünk meg a Kreátor követőről,amivel néhanapján azért lehet találkozni,ha kreatív játékossal ülünk le játszani.
Anyamotyogó szerintem sem volt kezelhetetlen,ki merném adni változatlan formában.
Tetszett nekem is ez a cikk és szívesen látnék továbbit,illetve szívesen ki is egészítem az emlékeimmel,valódi időutazás.
Mikor még kísérletezgetősebb voltam a paklik terén,építettem egy anti-mágiás 7 törzses decket. Ott szerettem az Orklingot is 1-ért,az Orkaudart is,Fekete főnixet,Galargamothot.
A Vajákost 1 lapos börtön side-ban használtam,a rezisztencia sokat jelentett rajta,a Nagyobb kineport azt hiszem alapból is befért,de side után biztosan.
Az imádott sok követős avatár paklimban az Eruolt nagyon szerettem követőlövés ellen,Krebrix is befért még,mivel a fekete kötelező volt.
Gregor szerintem nem "-",elég sokáig fel-felbukkant,csak már az utóbbi években nem.
Illetve voltak kreatív próbálkozások bizonyos játékosok részéről a genes xenó kapcsán,ahol egy ragályterjesztő vissza tudott adni egy kigenerált királynőt,amit kijátszva visszajöttek a xenók a gyűjtőből.
Jó kieg volt,szinte minden lapnak megvolt a mai helye,elvétve mindennel játszottam/találkoztam a versenyasztalokon. A doboza gyönyörű volt és különösképpen szerettem Kreátor szüleményeit,akik a 7 törzset egy igazán unikális deckké tették,nem beszélve arról,hogy az erőltetett morfokat nélkülözve tudtak egyszerre több koncepciót erősíteni. Ha nem vesszük a spoilereket,a rota tempója megfelelne nagyjából ennek az időszaknak,ezt a számok is mutatják.
Ja és itt is leírom: Leave Szirén zombi alone (:
Nyilván sima hagyi
Maga a ötlet szerintem nem rossz,de -1 lapot tényleg nem ér. Színtelen általánosként képzelném el,ősmágiásan,némi ÉP-ért vagy VP-ért kör végi cantripként,mert a képesség maga nagyon marginális,mégha taktikailag jó is.
Végre egyszer érdemben,szó szerinti értelmezéssel el lehet sütni Vishera kapcsán a klasszikust:

"Kár érte,kiváló ügynök volt."
Drakolder dekóder

1 SZK

Fairlight tárgy
drakolder

Költségéből 1 SZK-t helyettesíthetsz egy jelző levételével.
K: célpont jelző kikerül a játékból és helyette eloszthatsz egy izom-,dermesztés- vagy méregjelzőt.
Ha egy lényeden van jelző,mágikus lesz a védelme,ha drakolder,a támadása is.
Féreglyuk

0 Építő

Fairlight építmény
féreg

"Szárnyak"

S:válassz ki egy lényt a kezedből és keverd vissza a pakliba vagy rakd a Semmibe:
a kezedből vagy a gyűjtődből rakj játékba egy fix ,maximum 2 költségű lényt (kijátszáskori képességek nem jönnek létre). Ha a játékba rakott lény féreg altípusú,kap egy izomjelzőt.

/(1)
A Bufát azért már kicsit erősnek érzem 0-s ŐM lapnak,így inkább az egyik jelenleg leggyengébb színt választottam (nyilván a tüzes vonal miatt se lehetne Bufa,plusz annak is egy kis buff)
Természetesen úgy gondoltam,hogy a Szikra ismét megjelenne vele párhuzamosan gyakoriként
Dornodon legyintése

Dornodon azonnali

0 VP

ősmágia,tűz
reakció

Megakadályoz egy olyan lapot,amire drágább reagálni,majd sérülsz 4 ÉP-t.
Ha bármilyen módon eldobod a kezedből, kapsz egy Szikra(új) lapot.

"Tűz előttem,füst mögöttem."
Szeretném azt hinni,hogy direkt írták így,de sajnos kétlem.
Kotyogó motyogó

1 VP

Leah szörny
motyogó,élőholt

Ellenfelednek nyílt lapokkal kell játszania és a paklija felső lapja felfelé néz.
Kijátszásakor kötelék: ellenfeled paklijának felső 5 lapja a Semmibe kerül.
Áldozd fel és rakd a Semmibe: ellenfeled paklijának felső lapját kijátszhatod(keresés),mintha a kezedben lenne(kivéve reakciót).

0/4

"Árnyékvilág legnagyobb pletykafészkei..."-Suttogó Végzet


Easter eggként lehetne az illusztráción a háttérben egy kotyogós kávéfőző
Én is élnék egy igénnyel,ami szerintem hasznos lenne:

Gyakran szoktam olyat csinálni verseny után,hogy a doksiban kommentet fűzök egy adott laphoz ("10/10 volt","kellene 3. a deckbe?","nem győzött meg") és ezek fényében reformálom a paklit. Esetleg le is írom a versenytapasztalataimat,kivel mit játszottam és hogyan.
Nekem speciel nagyon hiányzik egy olyan felület,ahova bármit beírhatok,de nem lesz publikus,csak én látom,akkor is,ha beküldöm versenyre. Esetleg egy lapokhoz fűzhető komment ablak,mint mondjuk a Word doksikban. Ilyen irányban szerintem érdemes lehetne fejleszteni, sokunknak lenne igénye rá.
Szia!

Játékban: az asztalodon,a te oldaladon (ellenfélé nem számít).
Amit Lúcia termel,azt egy külön kikészített stócból kell kivenned,nem a pakliból (különben keresés lenne). Kódexben az "előre kikészített lapoknál" találod a kapcsolódó részt.

A társalgás szabályai | A legaktívabb fórumok és fórumozók | Moderátori tevékenységek


Főoldal | Túlélők Földje | Ősök Városa | Kalandok Földje | Sárkányölő | Puzzle | Hatalom Kártyái Kártyajáték | Álomfogó Kártyajáték | Káosz Galaktika Kártyajáték | Könyvesbolt | Alanori Krónika | Shadowrun | Battletech | Íróink | Könyvsorozataink | Fórum | Galéria és képeslapküldő | Sci-fi és fantasy novellák | Regisztráció | A Beholder Kft.-ről | Adatvédelmi tájékoztató

© Beholder Kft., 2003 - 2024
E-mail: beholder{kukk}beholder{ponty}hu | Tel.: (06-1)-280-7932

Az oldalon megjelent szöveges és illusztrációs anyagok átvétele, másolása, illetve bármilyen módon történő felhasználása csak a Beholder Kft. engedélyével lehetséges.
A fórumban történő hozzászólások valóságtartalmáért, minőségéért semmilyen felelősséget nem vállalunk.