Vissza a Főoldalra
 

Feliratkozás Hírleveleinkre!
Adatvédelmi Tájékoztató
Ország Boltja 2011 Népszerűségi díj Egyéb kategória II. helyezett Ország Boltja 2012 Népszerűségi díj Hobbi és kellék kategória III. helyezett
Most ingyen kezdhetsz el játszani a Túlélők Földjén!
Kattints ide a részletekért...
Nézz be kártyaboltunkba!
Alfa pakli - Tengeri rablók március 18.
Alfa pakli - Kereskedők március 18.
Alfa pakli - Felfedezők március 18.
A pillanat képe
Titkos ügynök
(Shadowrun archetípus)
Küldd el képeslapként!
A titkos ügynökök nem csak a lopózás és behatolás mesterei, de képzettek az elektronika és a technika terén is.
Nézz szét a galériában!
HKK Védnöki program 2023. - elindult
HKK Védnöki program 2023.
HKK retro laplista
Alfa lapok a lapkeresőben
Tiltott mágia - 2023. március 18.

A lista folytatása...
Túlélők Földje - Közös Tudatok listája
Varázslómester VI. (578. tudati képesség)
Országjáró feladat 2022
Országjáró feladat 2020

A lista folytatása...
HKK Védnöki program 2023. (110)
Lapötletek (64780)
HKK retro laplista (19)
BEHOLDER bácsinak kérdések !!! (7876)
HKK kérdés? (46598)
Excelsior (988)

További témák...
Tegnap leggyakoribbak:
A bajnokság döntősei
A dobogósok
A Nemzeti Bajnok
Az ezüstérmes
A Nemzeti Bajnok akció közben.
3. nap

Utoljára ezt küldték:
Tűzmágia
Küldj te is képeslapot!
Doomlord online game
Mágia Mesterei Online Játék
Szerkesztőség:
honlap@beholder.hu
Készítők:
Farkas Zsolt (Speedz)
Szeitz Gábor (Talbot)
Mazán Zsolt (Maci)
Webdesign:
Szirják Csaba (Chaar-Lee)
Szegedi Gergely (GerY5)
Ha hibát találsz a honlapon:
Írj nekünk!
 
Általánosan az amit a beharangozó írt. Nem a tiéd a végeredmény, hanem azé akitől a generáló program azt "kölcsön vette". Hogyha nagyon feltűnő módon vette kölcsön az MI a rajzot, akkor azt nem használhatod semmire.
https://www.youtube.com/watch?v=V1KLG159A2s
Az Outpainting is ugyanúgy egy meglévő illusztrációkból álló adatbázisból vesz kölcsön. Hogy a belepiszkálás megvéd-e téged jogilag, azt nem tudom.
Miért van szükség amúgy erre a limitált példányszámra? Ez egy örökzöld termék lehetne.
Meglévő illusztráció képarányának a megváltoztatásához a Midjourney-nek van egy "Outpainting" nevű funkciója, de arra is ugyanúgy vonatkoznak a MI által rajzolt illusztrációkra vonatkozó jogi kötelezettségek.
Valamint a könyvborítóitokon is van több olyan illusztráció, amik még nem kerültek rá lapra.
Láttam már nálatok több olyan illusztrációt is, amik álló képarányosak, pl a HKK Puzzle-höz készült rajzok, valamint az Alanori Krónikához készült számtalan borítókép. Azokból lehet választani, hogy rákerüljön egy már meglévő lapra újrarajzolás helyett? Az úgy ingyen lehetne a védnökölő embernek.
Azoknak a szerzői joga még nálatok van egyébként? Az AK borítók között volt több gyönyörű hajó tematikás festmény is. Meglepett, hogy a Hódítások kiegészítőbe nem került bele egy sem azok közül.
Jogos, ezek tényleg mind jó lapnak néznek ki.
280 lap az nem lesz kevés? A többi retrós alapkiadás mind 350 körül volt. Sőt, egy ilyen kiadásnak inkább 500 körül kéne lennie.
Nincs új hajó
És az az 5 kalóz is elég sovány. Ezekből a srácokból így nem lesz hagyi pakli. Esetleg azt az két költségnek áldozandó lapot lehet majd próbálgatni. A sok kreatív, de nem erős lap nem hoz lázba.
Rövidebben:
A javaslatom egy retro-creep.
Oké, hogy tud adni kölcsön lapot több aktív retro játékos is. Nagyon jó hozzáállás, de mi történne akkor, hogyha pl ez az újranyomás meghozná több ember kedvét is, hogy elmenjen egy ilyen versenyre? Tolakodjanak a kölcsön lapokért? Mi történik akkor, hogyha ugyanazokat a lapokat akarja majd kölcsön kérni mindenki? Mondjátok nekik, hogy bocsi, de abból már nem jut? Tehát akkor már lehet sejteni, hogy mit fognak vinni a játékosok arra a versenyre és ez alapján bekészülgetni egymás ellen? Meg amúgy is rossz ízt hagy mindig a számban a kölcsönkérés. Az mindig egy plusz erőfeszítés a kölcsön adó játékosnak, akkor is, hogyha gond nélkül tud adni a lapból.
Ez így egy kicsit már túlzottan is családias szerintem. Itt az újrakiadás, igyekezzen a kiadó a használható lapokból elérhetővé tenni minél többet!

Viszont a kibontott kiegek értékének a fenntartása is egy pozitívum lenne. Bátrabban bontják az emberek mindig az olyan kiegeket, amikből lehet jókat bontani. A pontos listákat a jelenlegi hiánycikk lapokról én nem tudom, ennek a közelébe se akarok menni, csak a rémtörténeteket szoktam hallani a nagyobb gyűjtőktől.
Esetleg meg lehetne próbálni a ritkaságok megváltoztatását. A versenyerős lapok inkább gyngyk legyenek és a ritkák a különlegesebb lapok legyenek. A korábbi ritkák legyenek ezüst lapok és a korábbi gyngy lapok legyenek a bronz lapok. Így a lehető legtöbb emberhez eljutna egy használható playset. Ezen segíthetne egy minden korábbi alapkiadásnál nagyobb lapszám készlet is. Pl 350 helyett 500.

Egy ritkákat tartalmazó teljes playsettet biztos, hogy nem gyűjtenék be ebből a kiadásból, de egy a korábbiaknál használhatóbb gyngy sort gondolkodás nélkül megvennék. A normál erősségű gyngy szett viszont annyira nem hozna lázba. Úgy max bontottra/draftra mennék el.
a legértékesebb gyűjtői ritkaságok nem lesznek újrakiadva

Miért nem? Azok között sok az erős versenylap. Valamint sok lap egyszerűen eltűnt a föld felszínéről és a gyűjtők sem tudják, hogy mi történt velük. Nem lehet látni őket sehol, főleg nem a piacon. Az olyanokat a monopolizáló gyűjtőktől sem lehet kölcsön kérni egy versenyre.
Épp az ilyenek visszaforgatása a retro metába lenne a lényege egy újranyomásnak. A sok ganét újranyomni nem lenne túl hasznos.
A szöveges begépelés nem működik sem a régi, sem az új pakliszerkesztőben jelenleg.
Ok, értem. Köszi.
Mondjuk az olcsóbbítás amúgy sem működött volna az áramlás definíció miatt így jobban megnézve.
Köszi, de ez nem lapkijátszás. Egy áramlásnak lehet altípusa? Hogyha igen, akkor pl a Bn'oxrad szaggató (2022) olcsóbbítja a következő éjfatty árámlását is, mert nem írja, hogy idézési költséget olcsóbbít.
Egy eláramolt éjfatty áramlása éjfatty altípusú forrásnak számít? A Morf mágia (10.) ezt képes átalakítani más altípusú forrássá? Káosz formátumon 1-2 esetben ez számítana.
A Keléses ragálymester alatti szkritter FAQ alapján lehet, hogy működnie kéne.
A Mennyek Úrnője
Ez a lap is egy ideje figyelőlistán van már a [K] képessége miatt, amivel bármennyi ÉP-t áldozhatunk. Most úgy döntöttünk, március 1-től ez a képesség kapni fog egy ésszerű korlátot: maximum annyi ÉP-t lehet áldozni, ahány ÉP-je a célpont lénynek hiányzik.

A "hiányzik" szó nem tetszik.
Ennél lehetne egy konkrétabb megfogalmazást adni? Mihez viszonyítva hiányzik? Az alap ÉP-jéhez képest? Vagy csak annyit lehet rajta gyógyítani, hogy 1-ig tudjuk gyógyítani a lényt?
Egyébként teljesen jogos ez a nerf. Az angyal paklinak sosem volt szüksége erre az exploitra.

A Leiráért viszont kár. Szívesen látnám eredeti évszámmal, de nerfelve újranyomva.
+1
Én csak bontott/draft versenyen vennék ebből a kiadásból. Emiatt is furcsálom, hogy ennyire előredelős a dolog. A draftolós igényeket nem lehet mérni az előrendelők igényével.
Köszi. Kár érte, lett volna azzal 1-2 kombó.
A Füstszakáll kinek a térfelére adja a lapot, hogyha az ellenfél gyűjtőjéből kérek vissza lapot? Nem írja, hogy átkerülne hozzám.
64 fő felett szükség lehet 7 fordulóra, hogyha mindenki végigjátssza a versenyt.
A Thu'zad hazaérkezése (2006) azt írja, hogy "semmiképp" sem jön létre a megakadályozandó lap. Ez megakadályoz olyan lapokat is, amikre nem lehet reagálni?
Elnézést, a teljes lapkereső rendszer csinálja ezt, nem csak a régi pakliszerkesztő.
Konkrétan a 0-ért jövő lapok akasztják ki a keresőt. Egyszerűen nem tudok rájuk keresni sehogyan.
A pakliszerkesztő (régi) nem enged idézési költség típusra keresni.
Ha egy napon ugyanazon a helyszínen több verseny is van, akkor az igazából csak egy HKKs esemény. A jövő héten 4 helyszínen lesz HKKs esemény. Nem lesz 9 különböző helyszínen HKKs esemény.
Volt már amúgy ennél rosszabb is tavaly.
Jaj, de jó! Még egy extra bonyolítás.
De akkor a Félresikerült vadászat(alfa) sem számít bele most már a faj keretbe, hogy konkrétan a nem-lény lapoknál maradjunk?
Tehát akkor a Napkirály (2023) már nem számít bele a 33 angyalba, mert "angyalt" van rajta egy "-t"-vel ellátva?
Engedélyeztük a faj altípusú nemlény lapokat akkor is, ha nevében és szövegében nem szerepelt a faj neve. Viszont kizártuk azokat a nemlény lapokat, amelyek altípusa nem az adott faj, így a Sztatikus orkán nem használható orkként és a Felfelé a lejtőn sem elfként. A visszajelzések alapján a használható lapok körét bővíteni fogjuk, engedni fogja a pakliszerkesztő azokat a nemlény lapokat is, amelyek altípusa nem faj, viszont a nevében vagy szövegében PONTOSAN szerepel az adott faj neve (tehát ragozás nélkül). A "csontsereg" és az "orkjaid" továbbra sem lesz jó, de az Ork csapatszállító igen. Ezt várhatóan jövő hét első felében fogjuk berakni a pakliszerkesztőbe.

Nem értem, hogy miért "bővítés" az, hogyha egy az "orkjaid" szót tartalmazó lap már nem számít bele a faj keretbe innentől kezdve. Ez nem "továbbra sem számít" bele, ezek eddig beleszámítottak. Ez így egy változtatás.
A bírók fizetését lehetne finanszírozni exkluzív, másohgyan meg ne szerezhető lapokkal (pl az aktuális UR-ek foilos kiadása). Akkor biztosan akadna bíró a versenyekre mindig.
+1
A januári behós hagyira beküldött paklik között Panyik Zoltán paklijában egy elég vad hiba merült fel a honlapon. Az egyik lap nem jelenik meg rendesen, és amikor rákattintok, akkor ezt írja ki.
Ezt az oldalt nem tudjuk számodra megjeleníteni. Kérjük, csak a kattintgatós módszerrel közlekedj az oldalainkon.

A társalgás szabályai | A legaktívabb fórumok és fórumozók | Moderátori tevékenységek


Főoldal | Túlélők Földje | Ősök Városa | Kalandok Földje | Sárkányölő | Puzzle | Hatalom Kártyái Kártyajáték | Álomfogó Kártyajáték | Káosz Galaktika Kártyajáték | Könyvesbolt | Alanori Krónika | Shadowrun | Battletech | Íróink | Könyvsorozataink | Fórum | Galéria és képeslapküldő | Sci-fi és fantasy novellák | Regisztráció | A Beholder Kft.-ről | Adatvédelmi tájékoztató

© Beholder Kft., 2003 - 2023
E-mail: beholder{kukk}beholder{ponty}hu | Tel.: (06-1)-280-7932

Az oldalon megjelent szöveges és illusztrációs anyagok átvétele, másolása, illetve bármilyen módon történő felhasználása csak a Beholder Kft. engedélyével lehetséges.
A fórumban történő hozzászólások valóságtartalmáért, minőségéért semmilyen felelősséget nem vállalunk.