Vissza a Főoldalra
 

Hírek, változások
Mi is az a HKK?
Hogyan kezdjek játszani?
Megjelent kiegészítők
Teljes szabálykönyv
HKK Kódex
Sorsoló program
Őslich szabályok
HKK-t forgalmazó boltok
HKK klubok
Lapkereső (új)
Lapkereső (régi)
Új Nemzedék lapok
Tiltott és módosított lapok
Versenykiírások
Lezajlott versenyek
Mai versenyek
Profi pontok és versenyzők
Szintlépés
Hatalom Szövetsége
Hatalom Szövetsége tabella
Nemzeti bajnokság
Kiemelt vidéki versenyek
Versenyszabályok
Versenyszervezőknek
Chat, üzenõfal
Fórumok
Szavazások
HKK találkozó
Legendás cél
Toplisták
Pakliszerkesztő (új)
Pakliszerkesztő (régi)
Pakliszerkesztő (régi mobilos verzió)
Megosztások
Memóriajáték
Memóriajáték - Alfa
Kerátor Műhelye
HKK 20 Puzzle
HKK Puzzle
Beholder Labirintus
Mini-szójáték
HKK Blog
HKK Toborzás
HKK Védnöki Program
AK Archívum
Paklileírások
Írások, novellák
TF és ŐV könyvek
Letöltés
HKK Videók
Gyakori kérdések
Kérdezz-felelek
Feliratkozás Hírleveleinkre!
Adatvédelmi Tájékoztató
Ország Boltja 2011 Népszerűségi díj Egyéb kategória II. helyezett Ország Boltja 2012 Népszerűségi díj Hobbi és kellék kategória III. helyezett
Most ingyen kezdhetsz el játszani a Túlélők Földjén!
Kattints ide a részletekért...
Nézz be kártyaboltunkba!
Hatalom Kártyái – Varázsdimenzió június 15.
Zén Legendái: Manaszipoly május 25.
A pillanat képe
Állj! Infók a játékról!
(Túlélők Földje)
Küldd el képeslapként!
"Mielőtt tovább haladsz keletre, pár dolgot el kell mondanom. A szörnyek egyre erősebbek lesznek, a városok küldetései exponenciálisan nehezednek... de kárpótlásként olyan tárgyak megszerzésére nyílik majd lehetőséged, melyről eddig talán még nem is álmodtál." - NJK a Túlélők Földje 60-as X koordinátáján
Nézz szét a galériában!
Varázsdimenzió lapok használhatók a pakliszerkesztőben
Roxat céhei csereakció
Varázsdimenzió paklibemutató: óriások
Varázsdimenzió paklibemutató: Womathok
Varázsdimenzió lapelemzés 3. rész

A lista folytatása...
Országjáró feladat 2023
Országjáró feladat 2022
Országjáró feladat 2020
Országjáró feladat 2019

A lista folytatása...
Varázsdimenzió lapok használhatók a pakliszerkesztőben (1)
Varázsdimenzió paklibemutató: óriások (4)
Roxat céhei csereakció (2)
HKK kérdés? (47128)
Lapötletek (64980)
Varázsdimenzió paklibemutató: Womathok (2)

További témák...
Doomlord online game
Mágia Mesterei Online Játék
Szerkesztőség:
honlap@beholder.hu
Készítők:
Farkas Zsolt (Speedz)
Szeitz Gábor (Talbot)
Mazán Zsolt (Maci)
Webdesign:
Szirják Csaba (Chaar-Lee)
Szegedi Gergely (GerY5)
Ha hibát találsz a honlapon:
Írj nekünk!
 
  ... | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | 42 | 43 | ...
Nézet:
up.
 
Mi is rendeztünk már hasonlót,ott is gyűjtős nyert.
 
Hángerien lákigém
3szor nagyobbat dobni végig a versenyen ISZONYAT!!!
 
Már amikor először lett kiírva a formátum, akkor mondtam, hogy fixen a gyűjtőgen a legjobb... Sajnos nem tudtam rendet vágni köztük a bokros teendőim miatt.
 
Nem volt több random faktor mint más formátumokon. Nagyon jól kis verseny volt én remekül szórakoztam, remélem lesz még hasonló. Mondjuk 1-2 lapot még ki kéne tiltani..

1. Csető Zsolt gyűjtő generáló kombó
2. Bíró Tomi lényes kontroll
3. Baka G gyűjtő generáló kontroll-horda
 
na ki nyerte a mai fortuna-orgiát?
 
up
 
Nos, akkor beszámoló, mai páros versenyünkről:

Szabó Ricsivel voltunk, és mindketten lila hordával Chd követővel és hegymélyi keltetővel, én a xenokat használtam zömmel, ő inkább picit agresszívebb ütővonallal játszott.

1. forduló: Ehrbár Anti és Várfalvi Tamás, tekik és ében íjászok. Nem éreztem rossznak magunkat ellenük...csak nem tett túl jót nekünk, hogy azs összes antimágiánkat behúztuk az elején. Sokáig úgy tűnt, előnybe vagyunk, Ricsi egy Bobóval már 8-10 jelzőt összegyűjtött, amikor kaptunk egy Draklem nyílpuskást és a Ricsi lapjai szinte teljesen használhatatlanokká váltak. Majd Antitól kaptam egy Cunami tekit, ami megint nehézzé tette a dolgot. Már-már úgy tűnt, nyernek, de antiék megtettek egy szívességet nekünk, ugyanis amikor Ricsi xeno kismeesterrel 2 Kifejlett xenot keresett ki, teknős kémnek be kellett volna dobniuk a cunami tekijüket, majd Eszement tekivel kilőni a saját kémüket, tudóssal visszahozni és kidobni a Ricsi kezéből a lapokat, amit nem tettek meg. Ezzel megadták az esélyt, jött a Kifejlett xeno és a jelzőink, amikből picit lőttünk magunkba, hogy megoldjuk az nyílpuskást. Anti a saját körében kirakta a két lapját, majd miután ezt megtörtént, közöltem vele, hogy vége a dalnak, elmondtam, Ricsi hogy öli meg őt a körében...erre Antinak eszébe jutott, hogy elfelejtette a körben a Planktonmesterére a gyógyulást és pótlólag felírta. Ez kicsit bosszantott, ugyanis ha nem vízionálom neki a győzelmünket, biztos vagyok benne, hogy eszébe sem jutott volna ezt felírni, ez így nem volt túl elegáns. Ugyanakkor a szabálytalan sem, így nincs mit kezdeni vele. Végül a Cunami tekivel ricsit is lebntították és megoldották a dolgot. Hozzáteszem, mi is hibáztunk, csak utólag jutott ez eszembe, sokkal korábban be kellett volna forgatni egy követőt, hogy kikerüljünk az Íjpuskás hatásköréből. A második meccsen iszonyat gyorsan leterültünk, jöttek a xenok és a goblin kutatók, 3 kör alatt megvoltunk. A harmadik mérkőzésünkön elindultunk, de 3 percünk volt, nem volt reális esély a befejezésre.
1-1


2. forduló: Sziva Csaba és Bogdán Erik, Zarknod börtöne. Ricsi jól kezdett, azonnal Mhrogot húzott, nekem első lapom eldobatták, ami egy X1 volt és el is semmizték, mert nem húztam neki xenot a kötelékéhez. Utána káoszteki és agrolények jöttek nálam. Ricsi is keményen és agresszíven ütött, csigáék próbáltak védekezni. A mérkőzést úgy hittem, kezünkben van, de egsz egyszerűen folyamatában hzták be az épp legjobb lapot, amikor gyógyulás kellett, akkor Szikrációt, amikor lény, akkor Rothadó mágust, amikor nekünk lett sok lényünk, akkor Chosugát. Egész egyszerűen úgy tűnt, hogy 2 Ép-ben túlélik a dolgot, amikor a Ricsi az utolsó pillanatban behúzta az Okulüpajt és rendet vágott az asztalukon és be is ütött. Második meccsen az elején nem húztunk valami jól, Csigák viszont sokkal jobban, Eriknek 2 Solatopolkája volt, de Csigának is volt Demizrája, és a Tojás is megjött nagyon hamar. Nagy előnybe voltak velünk, kétségbeesetten védekeztünk a végén minden mindegy alapon megpróbáltunk egy kifejlett xenomorf-Bűvös tigris kombót, de ehhez az kellett, hogy én jól húzzak a körömben. No, ez volt, ami nem jött össze. 4 perc maradt a fordulóból, nem tartottuk indokoltnak az újabb meccs elkezdését.
1-1


3. forduló: Béres Gergely-Király Zsolt, Rúnás fókuszkristályos-tárgyak. Első meccsen Gergő első körben beindult, majd Zsó követte, kb végigmosolyogtuk a meccset, mást nem tudtunk csinálni. akár ki is cserélhettük volna magunkat 1-1 lámpára. Ezután kb. 30 lapot sideoltunk összesen, aminek volt látható eredménye. Elején Groboxszal kicsit lelassítottam őket, bár Gergő így is kipörgött és 2 Veszedelmes kinccsel nagyon nagy parát tett ránk. Ricsi viszont keresett Chd templommal okulüpajt és kb. a komplett asztalukat megoldott. Azonban mielőtt nagyon örülhettünk volna, mindketten letettek 1-1 Őrző lordot, Zsoltiét csak-csak megoldottuk, de Gergőé már necces volt, és Zs is kitett még egyet. Kezdtünk aggódni, főleg mert egy kör múlva Zsolti megoldotta a Chd templomot. Ekkor azonban jött nálam egy Deego, ami rendesen rendet vágott a soraikban. Majd a köv. körben még egy. Zsoltiék egy-egy körben próbálták a lehető legtöbbet belénk lőni, és engem blokkolni, hogy a laphátrányos helyzetet megoldják, de amikor én egy X1-et húztam be, Ricsi meg a Goblin kutatókkal elkezdte felhasználni a nekünk ajándékozott csonthalmot, meg tudtuk őket oldani. Harmadik meccsre nem volt idő.
1-1


4. forduló: Az ellenfél hazament, így erőnyerő.


Végül nagy szerencsénk volt, ugyanis akikkel ikszeltünk, azok 4-nél több pontot nem tudtak szerezni, így egy 4. helyt bevasaltunk. A Fix Világégés mellé, ami a nyeremény volt, nyertünk egy Végzeturat és egy újjászületést is, így Ricsi végül egy Fürge manóval, egy Csalafinta manóval és egy Lohd hvane sáhkánnyal, én egy Halálos morffal, egy Kurtz-cal és egy Phoebiussazl gazdagodtam. Bár nem volt tökéletes az eredmény, azért jó móka volt.


Végeredmény:

1. Moschnitzka Ádám - Vasvári István - Raia követős kontrollok.
2. Farkas Gyula - Szabó Dávid, Elenios követős galetkik
3. Csire Krsztián - Haracsi Gergő, Változó környezetes tárgyak
 
A versenyen valaki otthagyott egy adag draftolt kártyát, illetve kockákat valamint fóliát.

Akinek hiányzik az írjon rám!
 
Koszi Dani :-)

Togya pls.
 
Odamentünk...rámentünk.
 
op pros, ban them :P... al nerf

grat srácok
 
Pro: Egyed D, Bonyi, Gaspar Tamas, Nagy Robert, Baka, Barti

Amator: David Mate, Simon Gyorgy, Horvath David, Horvath Vince
 
mi lett a mai verseny végeredménye?
 
és ezzel visszaadni a hiányzó 1 manát a kegyhez...az amatőr mezőny szépségei
 
Nem volt más lény, nem tudta, hogy halászat van a kézben, vagy ki tudja...

Ez azért távol áll az ősi hibáktól, mint pl az, hogy Mofe megszületett!
 
Az volt az egyetlen behúzott lénye,gondolom le akarta tudni a halászatot
 
Kerestél egy Halászatot, ő meg beletett egy anti-mágiás lapot? asd
 
2014.03.15. Dungeon amatőr verseny

Egy ideje már ígértem egy összeröffenés Matya barátomnak és a 15-ei hétvégét néztük ki. Láttam,hogy lesz amatőr verseny a Dungeonben és gondoltam,ha már Pesten vagyok,miért ne mennék el,hiszen tavaly is egész jól sikerült Meggyőztem Tisza Ákos barátom is,hogy jöjjön fel bulizni és tetszett neki az ötlet,hogy benézzünk szombat reggel egy kis játékra. Előző este volt egy kis iszogatás,hajnali 3-kor pedig egy kis tesztelés,ugyanis nem tudtam eldönteni,hogy a versenygyőzelem esélyes Előnyös üzletes kombóval induljak,vagy egy xenós Villámháborúval.Előbbi mellett tettem le a voksom,az Életenergia mellé betettem egy átkozottat,bízva abban,hogy sok-sok követőt tehetek tönkre.


1. forduló:

Kolta Gábor ellen játszottam,KF-s pakli Lépéselőnnyel,követő nélkül. Volt ott minden finomság,Antimágikus goblin,Őrült Montrix,Törpe hős,ahogy illik. Egy jó ütemben érkezett Caloni rendet rakott azért Volt lenn egy mágia létsíkom,majd leváltott Álom síkkal,de miután keresni akartam egy újabb síkot,bedobta. Side után bekerültek a sitgmák és halászatok,sajnos a halászat nem vitte a Montrixot. Amikor azt hittem,hogy kezdek rosszul állni,a Csápisten megmutatta hogy kell tisztára mosni egy asztalt. A harmadiknál sajnos lejárt az idő.

2,5-0,5


2. forduló:


Moldován Péter,ködös Sokszínűség. Kicsit ciccegtem,hogy megint luft volt az átkozott.Sajgott a szívem,mikor balra nézvén legfőbb követő játszott chara-din keltetővel,másik oldalon meg a törpék a leah hordával,dehát "ezt dobta a gép". Az elsőt kezdenem kellett,kaptam is az arcomba egy kyorgot,az a menet el is úszott. Másodikban a kánter csatában végül alul maradtam,sajnos a Fürge manó kinevette a síkot. Ellenfelem egy nagyot hibázott,amikor nem rakta le a Ködlidércet,így magam sem tudom hogy,de valahogy jött a kombó. A harmadik menet is elhúzódott,olyannyira,hogy lejárt az idő és 1 köröm maradt. Valahogy csak addig számolgattam,míg kijött itt is egy végtelen halandóságozás,így az utolsó pillatnatban sikerült hoznom a győzelmet,talán mondhatom,hogy nagy meglepetésünkre.

2:1


3. forduló:

Gál Attila,Életenergiás előnyös üzlet kombó,de hogy természetesen ne legyen könnyű dolgom,ő nem használt átkozottat. Biztos voltam benne,hogy kikapok.Az elsőben egy jó ütemben hozott sík be tudta védeni a kombómat és jött a halandóság. Sideolás után bementek a mocsok Szökőkutak,forogtak a lapok a Semmibe. Jöttek asztalra a stigmák is. A második el is ment a jó kis Kyorgnak hála. A harmadikban nálam is pörögtek a kyorgok,a butaság terjedése is figyelgette Attila kezét,így szépen lassan megint elfogytak a lapok és kvázi üresek voltak az asztalok. Kézbe vettem egy hallert,Attilánál volt lenn egy stigma és kézben egy papír. Egyetlen esélye az volt,hogy behúz a stigma helyére vmi finom kántert,de ez nem történt meg,pedig javára dönthette volna a meccset.

2:1


4. forduló:

Egészen meghozta az önbizalmamat az 5 lapos paklik elleni győzelem és reménykedtem,hogy végre kapok egy követőt. Kaptam is,Lassan járj,csudák csudájára Átkozott követővel. Igazából mosolyogtam,de már nem is érdekelt Kovács Zsolt játszott vele,vérfarkasos nekronhorda. Sikerült megdobnom a dupla kezdést. Ennek ellenére eléggé elhúzódott az első meccs,a farkasok lecsépelték a 30 Ép-et 1-re....Bobó tartotta a frontot,majd potyogtok a farkasok és tulajdonképpen úgy sikerült nyernem,hogy ellenfelem nem keresett lapot a ravasz farkasnak,így Bobó pont lecsipegett annyit,hogy 2 lap maradjon:halandóság átlépve. Side után már bátrabb voltam,bement az egy szál Don Calonim,aki igencsak hízott a farkashústól. Sikerült már a második 2 fordulót jobban irányítanom,így végül 3:0 lett. Hozzátenném,hogy Zsolt deckje nagyon jó volt és azt hiszem ő lett a 2. legjobb amatőr is,ezúton is gratula neki!

3:0


5. forduló:

Tisza Ákos barátom ellen,Lépéselőnyös törpés-gnómos KF pakli. Nyugodt szívvel kezdtünk hozzá a versenynek,mert tudtuk,hogy rosszul már nem végződhet,hiszen akármelyikünk nyer,az élmény már bőven megérte. Minden fordulóban egymás melletti padoknál játszottunk,végül együtt az 1.-nél Mondanom sem kell,hogy az átkozott itt nagyon kellett,hiszen könnyen eldönthette volna a meccset a hiánya,ha nem sikerül időben követőt szüntetni ÉP-ből. 2x sikerült kezdenem,az elsőben 1 univerzális kézbe adott egy halászatot,ami el is döntötte a meccset. Ákos törpe kovácsa leesett,visszadva pedig a manát,2. körben jött az isteni kegy,majd előnyös üzlet,keresés és meg is volt. Igen sokat sideoltunk egymás ellen,terrorkodott a teremtőmágus,a bronzsisak és megannyi antimágius kaller,viszont jó ütemben jöttek a stigmák,a törpe kovácsok sosem maradtak az asztalokon. A teremtőmágust is levitte a csápisten,így végül lapelőnyhöz jutottam.Már az agyam teljesen offon volt,így kicsit benáztam,de nem került a versenybe,de nehezen akart jönni az univerzális,azért csak sikerült pár kör után átlépni a halandóságot A harmadikban már annyira nem koncentráltam,amennyire kellett volna,ez a fordulóba is került. Tudtam,hogy zilak van a kezében,a gyűjtőből mégsem toltam meg a butaságot,inkább ősi legendákat hoztam le,mert már szorongatta a tökeimet egy törpe hős és kellett Caloni Úr,de azt persze csípte ingyen a zilak,így ott ki is kaptam.Sebaj.

2:1


Így végülis veretlenül sikerült hoznom a 8 csomagot és a Tiltott mágust,a pesti kiruccanásunkat fedezte a verseny
Gratula mindenkinek,nagyon élvezetes,fordulatos és kemény verseny volt!
 
A tegnapi amatőr versenyen Életenergia-Átkozott követővel felszerelkezett Délibáb-Magányos torony kombinációval indultam. Az követőt azért használtam, mert a fehér nem fér be a pakli szerkezete miatt, és így az általam várt sok Raia követős kontroll ellen ez tűnt az egyetlen járható útnak.

A pakliban kevés keresést, viszont rengeteg húzást használtam, így viszonylag sok lappal szűkítettem a pakli méretét. A pakli jól muzsikált, és az átkozott követő is kifizetődött.

Az első menetben egy A kalandozók védőszentje pakli ellen játszottam, ami a követője nélkül teljesen védtelen volt a counterek ellen. Ellenfelem reménytelennek látta, és bedobta. A második meccs ezután csak azért húzódott sokáig, mert sokáig nem jött fel a kombó. Aztán rádőlt ellenfelemre a torony (árnyéka). A harmadik hasonlóan folyt. Az asztalon Techiánaflux, a gyűjtőben A butaság terjedése, a kezemben mindig eggyel több counter, mint ahány lapja volt az ellenfelemnek. Bedobta.

A második menetben egy Életenergia ellen játszottam. Az világos hogy szintén kombó, de nem tudtam (akkor még, hogy milyen). Az első meccsen kezdőkézen volt a kombóm, én kezdtem, és a második körömben ki s jött, úgy, hogy ellenfelemtől egyetlen Földanya erejét láttam. Sajnos mostanában nem jutok el annyi versenyre, amennyire szeretnék, és itt kiütközött, hogy egyáltalán nem járok hagyományos versenyekre. Fel kellett volna ismernem a side átpörgetésekor, hogy Előnyös üzlet végtelennel állok szemben, de nem ismertem fel. Épp ezért a side-használat nem volt épp ideális. Ez a második körben meg is bosszulta magát, a harmadik, vagy negyedik körben jött a Mágia síkja ellenfelemnél, és kipörgette a végtelenbe (és tovább) a kombóját. A harmadikra korrigáltam a hibámat, és betettem a szükséges lapokat, de ebben a menetben előjött az egyik hibája a paklimnak, miszerint: mivel úgy kalkuláltam, hogy sem 3 erdős köd, sem gyűjtőgeneráló pakli nem lesz (a tiltott lapok miatt), ezért nem készültem gyűjtőjáték ellen. A szökőkút hiánya eldöntötte, illetve eljött a másik hiba is, miszerint kevés keresést használtam, és mire feljött volna a kombóm, ellenfelem megelőzött. Izgalmas, fordulatos meccsek voltak, ennek ellenére, és végig benne volt a lehetőség mindkét oldalon, amit ellenfelem használt ki jobban. 2-1 oda.

Harmadik menet: Hegymélyi keltető-Halhatatlanok nagymestere. Az első meccsen viszonylag gyorsan megszületett az ideális kéz, és rávetült a torony árnyéka ellenfelemnek ("ezer" - mondta Éjmágus), aki emiatt kapott egy szívrohamot. Side után azonban jöttek a gonoszabbnál gonoszabb lények, és hiába csócsálta őket Eleven méreg, hiába terrorizálta őket a Goulg császár, valahogy mindig eggyel kevesebb Vp-m volt, mint kellett volna. Mindkét meccs a Vp-hiányon ment el. Ismét az volt a baj, hogy a drágítással nem nagyon számoltam. (Megjegyzem, nem játszottam Járj ellen, pedig volt bőven, és valszeg ez ott is nagy probléma lett volna.) Mit szépítsük, 2-1 oda.

A negyedik menetben egy Őrült Enkala, az aminátor ellen játszottam, ami ugye nem működött. Az első meccsen ettől függetlenül eléggé gáz volt, hogy simán lecounterelt, majd két sztatikussal, meg néhány egyéb gólemmel gyönyörűen -9-be ütött! Side után jöttek a Goulg császárok, és az Eleven mérgek, és ez döntő segítségnek bizonyult. Az asztalon lévő Techiánaflux és Goulg császár, a kézben pedig egyre csak gyűlő counterek megoldhatatlan lock-ot alkottak. Aztán jött a torony, és ijesztegetett (mint a Boborján-yeti). A harmadik körben a Golug császár, és a bedobott két maxos eleven méreg eldöntötte, a toronyra nem is volt szükség. 2-1 ide.

Az utolsó meccsen egy Sokszínűség ellen játszottam. Itt nincs mit szépíteni, összemákoltam a megfelelő mennyiségű countert, kijött a kombó is, ahogy kell, a harmadik menetben pedig kialakult a lock, minden kontrollok rémálma: az asztalomon 2 Manevő féreg, Techiánaflux, Kasztroplanáris stigma, Szem szimbólum, a kezemben 3 counter, a gyűjtőmben A butaság terjedése... Ellenfelem reménytelennek ítélte és bedobta. 3-0

Így aztán 5/3-mal 15. helyre futottam be. Látható, hogy mindösszesen 2 (kettő) vesztett játszmán múlott, hogy veretlenül dobogós, vagy 15. lesz valaki. Ez a mezőny erőbéli rendkívüli kiegyenlítettségét mutatja.
Nagyon jó verseny volt egyébiránt, és igen jól éreztem magam, annak ellenére, hogy jobb eredményre számítottam. Na, majd legközelebb!
 
Nem szoktam beszámolókat írni de most írok egyet
a Dungeonben amatőr hagyi volt néhány tiltott lappal én legfőbb követős köddel mentem(Moluszk,Homályúr,Manafam,Antiraksi)

1.forduló Jambrik Zsolt(bocs ha rosszul írom)mezős tárgy
nem emlékszem mit vettem ki az első meccsen viszonylag gyorsan nyert2.meccs kezdtem 2 követő lánccal és nyomtam két Niolt innentől gyorsan megvolt 3. meccs nagyon rosszul húzott két zilakja volt és semmi értelmes tárgya úgyhogy nyomtam egy Niolt amit másolt egy Ősköd ez is meglett.amúgy ötletes paklija volt
2:1
2.forduló Balog Márton Keltető+Chd követő
1.meccs kezdtem ütöttem kettőt a fattyal forgattam a követőjét és passzoltam ő kirakott egy xenó férget kaptam egy manát aminek segítségével második körben kitudtam rakni egy homálydémont.2.meccs: ő kezdedt nem tudodt kirakni semmit én törtem a követőjét és ütöttem majd passzoltam ő kirakott egy tojást majd passzolt én elvettem a képességét és jött egy homálydémon innentől uraltam a meccset a harmadikat nekiadtam
2:1
3.forduló Korányi Gergő járj+átkozott erről nem tudok mit írni jobb volt a paklija és egyszer gy olyat nyomott rám hogy eldüeni majd kirakta a vándor otthonát az utolsót nekem adta
1:2
4.forduló GalambD Keltető+halhatatlanok nagymestere elsőt én kezdtem ütöttem kettőt passzoltam ő kirakott a saját körében egy jövőlátót mondtam,hogy köszi az ingyen manát ő is passzolt én második meccsen kiködöztem egy homálydémont onnantól kikapott 2.meccsre nem emlékszem csak arra,hogy rá tudtam rakni egy 15.jelzős iszapgólemet harmadikat nekiadtam majd ahogy kell nehogy jó legyen a bucholtzom haza is ment innen is köszi érte 2:1

5.forduló a nevedre sajnos nem emlékszem kalandozók védőszentje+rúna
én kezdtem ütöttem kettőt törtem a követőjét majd amikor kirakott egy páncélos lovagot és csak egy fattyam volt szerencsére a kezemben volt egy altató köd aludtak majd nyomtam egy iszapgólemet 2.meccs ő kezdedt kirakott egy legfelsőbb papot majd passzolt én jöttem törtem a követőjét és ütöttem a fattyal kirakta a kezét majd még egy bölcs tanítót aminek megfogtam a húzását ködöztem altattam aztán a saját körömben kiraktam egy iszapgólemet 3.meccs itt nem emlékszem sok mindenre csak,hogy a teli asztalánál a sideból berakott naxrahn papa megmutatt magát nyertem 3:0 végülis a 4.győzelmesek között nekem volt a legroszabb bucholtzom köszi ha végigolvastad
 
Volt még egy verseny azon a napon, egy jó kis kaposvári egyszínű.

Ezúttal, ha már arra szavaztam, hogy a Rhatt a leggyengébb szín a fórumon, elindultam egy Rhatt deckkel. Még soha nem indultam korábban egyszínű versenyen Rhatt paklival, most megtettem és így most már csak egy olyan szín van, amivel soha nem indultam egyszínű versenyen. Érdekes volt a mezőny összetétele, mert 3 szín, a Chara-din, a Tharr és meglepetésemre a Leah egyáltalán nem szerepelt, a többi nagy részéből viszont egynél több is volt.

Ami az én deckemet illeti egy Rhatt ganüides Bilinccsel voltam, a deck kb. 50%-a állt ganüidekből, a többi mágia síkból és varázslatokból. Mivel számítottam egy kis lény-túltengésre, 3 Domináns morfot is használtam. Ahogy a mezőnyben körülnéztem, úgy éreztem, a legtöbb pakli ellen jó sanszom van, gyakorlatilag senki sem Rúnázik, a 2 Raia követőt viszont el kellene kerülni.


1. forduló: Gellai Sanyi, Raia követős kontroll . Na, köszönöm. Első meccsen 2. körben kb. ki is nyírt, sokat nincs rajta ragozni. Második meccset én kezdtem, meg is tartottam a kezdést, próbáltam Altató ködökkel feltartani Sanyit, majd jött egy Régi dallam is, amivel kicsit rendet vágtam nála, de sajnos annyira pont leütött, hogy követőt szüntetni már nem tudtam. Elég erőteljes húzogatós játék lett a dologból, igyekeztünk a üansznyi előnyöket kihasználni a másikkal szemben, hol egyikünk került kis fölénybe, hol a másikunk, szoros csata volt. Ami viszont Sanyi mellett szólt, hogy folyamatosan ki tudta semmizni a lapjaimat, ez főleg a Mindenható ganüid kitételekor volt nagy érvágás. Kijött az a szitu, hogy ő egymás után behúzott 2 Ősmágia tornyát, amikor én az épp teljesen használhatatlan ganüid dolgozót húztam be. Harmadik meccsen ő kezdett, de védekezésből adtam neki egy Ganüid paradoxont és egy Extraprolit. Láthatatlanul ütögetett, de az Extrapolátor adta nekem is a tápot. Aztán végül megoldotta, de nálam volt még egy Brutálgeddon és egy Kegyeten nap, és a 2 lapját elloptam Geddonnal. Kevés volt az Ép-m, egyszer le is ütött, de a Kegyetlen nap visszahozta nekem a meccset, majd én öltem meg őt. Azért szép kis csaták voltak.
1-2


2. forduló: Haracsi Gergő, zöld Hálócsapda-kontroll. Na, ha az előző nekem volt nagyon kellemetlen, ez akkor neki. A lapjai fele kb. használhatatlan volt a deckem ellen, de a Felesleges kockázat meg néhány hasonló lap sem volt nagyon acélos ellenem. A játék elején mindig megpróbált kitenni 1-2 lényt, azokat megvédeni, de már az első meccsen is meg tudtam oldani a szitut a counterelő ganüidekkel, második meccstől a Dolgozó besideolásával pedig még inkább a kezembe vettem az irányítást. Szép lassan erőforrás-fölényt építettem ki vele szemben, majd elkezdtem ütni, igaz, 1-2-szer visszajött a halálból, de soha nem tudta a meccset megfordítani.
3-0


3. forduló: Felsorsolás, remek, helyreállhat a buchholzom. Sziva Csaba, Rhatt blokkoló, Átkozott-követő-Életenergia deckje ellen. Nos igen, inkább a követőkre és nem a szabálylapokra készült, ami alapvetően a mezőnyben egy nagyon jó döntés volt, de ellenem nem volt jó.Első meccsen csak egy extraprolit tudtam az ő körébe kitenni, de az a zanszilánk költségével segített nekem. Csiga egy blokkoló tigrissel támadt nekem, ami fájdalmas volt max. vp-ügyileg, de a lényeimmel tudtam ütni. A kezemben lévő counterrel szerencsére megfogtam a Bölcs látomását, innentől lelassult én meg tudtam eleget ütni. Side után több countert tettem a deckbe és ismét Gaüid dolgozval gyorsítottam fel kicsit. Átadtam neki a kezdést, és az első körben 2 Paradoxonnal megkínáltam, igaz, még kellett hozzá a köv. körben egy lopakodó ganüid, hogy elkezdjenek működni, de elkezdtek. Onnantól bőven elég counterem volt, a Térharapókkal, Bomtar rendekkel és Szikrációkkal stabilan tudtam Csigát lecounterelni. Harmadik meccsen ilyen jó hzásom ugyan nem volt, de egy Interruptorom volt az elején és sok védő lapom, megint jött a stabil counterelés, majd ütöttem eleget.
3-0


4. forudló: Az egyetlen 100%-os, Szabó Dávid ellen. Kék követős galetki deck...nagyon szép követő, kár lenne, ha valami baja esne . Első meccsen full kam volt a húzásom, 1-2 térharapót leszámítva csomó bank lap, szerencsére a Dávidnak sem volt jobb. Tudtam, hogy rakosgathat egy darabig, abból nem lesz bajom, a helytartó csápokra kell odafigyelnem, amit a ganüid nihilumok és meg is oldottak (térharapót sajnos kamdemuval semmizte). A húzogatós játék azonban nekem kedvezett, hiszen ő előbb-utóbb óhatatlanul blank lapokat húzott, nekem meg jött a Brutálgeddon pl. Így szép lassan felőröltem. Második meccsre átsideoltam a deckemet, átadtam neki a kezdést, hogy megkínálhassam egy Paradoxon Interruptor kezdéssel. Innentől akkor erőforrás-előnyös volt, amit nem lehetett eldobni, be is húztam a meccset. A harmadik meccs nagyon hasonló volt, szegény Dávid szentségelt, hogy "én is eladtam nemrég egy kissrácnak ganüid decket, de az nem ilyen volt", meg, hogy "nem igaz, az én első körömben ő terül ki!!". Ha még antimágiázott volna egyet, az lett volna a slusszpoén, mert volt a kezemben egy Mélység felfedezése.
3-0

Végül egy nagyon szoros végeredményt hozott a dolog, Az első 3 helyezettnek 9 pontja volt, utána meg jött 3 7 pontos játékos. Én, Sanyi és Dávid körbevertük egymást, döntött a buchholz. Összesen egy ponttal a javamra. Sajnáltam a Sanyit, mert a 3. fordul előtt sokkal jobb volt a buchholza, mint nekem, csak egész egyszerűen az utolsó fordulóban minden a szájízem szerint alakult. Ezért úgy döntöttem, hogy a Tiltott mágust, amit megnyertem, bagatel áron, 2 Szépség dühéért és 2 Fény citadelláért, odaadom neki. Volt még megllé egy bontásom, ami feledhető volt, Őrjöngő vérfarkas-undok gnómocska. A deck viszont tetszett, és a sideom is jó volt, 22 lapot be tudtam cserélni a verseny során. A szavazatomat meg talán revizionálni kellene
 
Jó kis beszámoló .Az elején ahogy indítod azt hitem hogy gyenge eredményed volt. Közbe meg mindenkit szinte elvertél.
Grat.

Jozsi
 
Ha már Józsi 98 hiányolta a beszámolókat, jöjjön egy:

Kaposváron egész kellemes kis mezőny jött össze vasárnap, úgyhogy örültem, hogy a helyiek és a kanizsaiak társaságát Vasvári Isti barátommal Pécsről is gazdagíthattuk.

Ami engem illet, egy egyedibb kombódecket raktam össze Vadászsarok-Hydron-Megfelelő alkalom köré. Nem építettem várat a kombó köré, más ölések is voltak a deckemben, de alapvetően erre építettem. Egyszer még Kezdő-Bubuként használtam egy ilyen decket, de a spoiler lapok hiányában versenyen úsztam vele. Most a gyűjteményemmel talán jobban össze tudom szedni. Nagy dilemma volt, hogy Életenergiával vagy Mulgannal toljam, végülis a kombóm banalitása (esetleg behúzok 3 Hydront) a paklicserélős hordaparancsnok mellett döntöttem.


1. forduló: Gellai Sanyi ellen, aki Csatamezőzött. Nos igen, Mulgan vs. Életenergia...első meccsnek az elején még egész szoros kis csata kerekedett ki, az egyetlen föld síkommal folyamatosan építkeztem akadémiákat, eleven épületeket, azonban Sanyi dezintegrátora vitte le őket. Egész egyszerűen egy counterrel folyamatosan többje volt, mint nekem. Majd jött nála egy Tridarkun, amivel elkezdett tni, és bár húztam egy pokol szemét, nem rakott ki mást, a saját Szolgáimat meg nem tudtam megcélozni, révén forrásimmunisak. A győzelme megvolt. Második meccsen az elején sikerült egy Minőségi cserével két Zajos lépteket kidobnom a kezemből, erőforrásfölénybe kerültem Sanyival szemben, de aztán Örökmozgókkal visszatért a meccsbe, Utána viszont először behúztam, majd eldobtaqm egy manaevő férget, így megint a kezemben volt az irányítás. 4-5. körben húztunk egy-egy erőst, innentől szinte nyílt kártyákkal játszottunk, de nekem előbb jött ki a kombóm és most én kerültem counterfölénybe. A harmadik mérkőzésen komoly csata volt, erőforrásfölénybe kerültem, Sanyi viszont Tridarkunnal és Dezintegrátorral gyepált engem. Végül lejárt az idő, amikor egy köröm volt, így helyszínkereséssel bepróbálkoztam egy hazárdjátékot a komóbmra, ha van akár egy countere is, nem nyerek, de neki már nincs köre. Volt countere. Igaz, hogy a köv. körben ő elméletileg leütött volna, de ha folytathatjuk a meccset, én is inkább biztonsági játékra állok át, és egy kis erőforrás-fölényem azért lett volna. Szoros meccs volt, kár, hogy nem tudtuk befejezni.
1-1


2. forduló: Szabó Dávid, Lépéselőnyös tárgyas deck. Első meccsen az elején lecountereltem sok lapját, de egy Goblin kutatója fenn maradt. Kétszer cselvetettem, ő csak nyakló nélkül lövöldözött. Már picit féltem, hogy ezt meddig lehet bírni, de egy molekulabitorló megoldotta a dolgot, Utána jött még egy kutatója, de a 2 kutató már tudta egymást semlegesíteni, amíg egy pokol szemével nem intéztem el az asztalát. Egy Akadémia stabilan tartottam nálam innentől a frontott, erőforrás-fölénybe kerültem, majd elkombóztam Dávidot. A második meccsre pár leszedést és lapcountert még betettem. Dávid egész jól indult be, hezitáltam, hogy moa fényvetőt vagy goblin kutatók lőjek, egyik sem veszélytelen, végül a fényvető ment el nála, a kutatót később megint bitorlóval szedtem le. Az elején pár lapomat eldobtam, hogy utána a Vésztartalékokkal visszahozzam magam, majd ezt követően kombóztam le. Harmadik meccset nem játszottuk le.
3-0


3. forduló: Áron Arochos deckje ellen. Első körben több countert húztam be, így az elején megakadályoztam, hogy elinduljon, majd harmadik körben föld sík akadémia, megfelelő alkalom, építi a sarkot, vissza az alkalom, nyertem. Második meccset én kezdtem, és egész egyedi útvonalat választottam a győzelemhez. Második körtől Cselvetés, Bobó, Cselvetés, Bobó. Ez önmagában elég lett volna az arochos jelzők megoldására, de a 4. körben még egy Fehér tigrist is behúztam, innentől vége volt. Harmadik meccsen megkaptam egy 2. körös targantullát, leszedésem meg nem volt, innentől csak evickéltem, 2 kör alatt meghaltam.
2-1


4. forduló: Fejes Gábor, Rúnás Trinigan-deck. Érdekes volt a helyzet, csak ő állt 100%-kal, Sanyival viszont mindketten 2/2-t húztunk be, tudtuk, egyikünket felsorsolják hozzá, másikunkat lesorsolják, feltehetően egy Kyorg-járj deckhez. Én nyilván a kontrollt akartam, ő a Járjat, ellenfeleink fordítva, de a lépés nekünk jött ki jobban. Első meccse keződkéz: Solisar, Solisar, Erős, Erős, Manaevő féreg. Na, dőljünk hátra és élvezzük a műsort. Ezután jött egy minőségi csere is, amivel bár a gyájtőbe nem dobtam semmit, kézbe vettem egy Eleven épületet. Első 3 körben hagytam, hogy Gábor kezdeményezzen, csak countereltem, majd 4. kör, elő a Föld sík, és 2 Eleven épületet felhúztam. Ezzel nem tudott mit kezdeni. Második meccsen kezdőkézben volt manaevő férgem, ami sokat tett, ugyanis ellenfelem végső kétségbeesésében Trinigan erengiapufit kellett, hogy felhasználjon rá. Ez stabil lapelőnyt adott nekem, melyből j9tt a Sík, a Hydron, 0 Vp-je volt és...egy Isteni szózat nála. Ezzel viszont lenullázta magát teljesen, nem volt más dolgom, mint egy eleven épülettel bevégeznem, amit elkezdtem. Harmadik meccse, első kör, manaevő féreg, majd Minőségi csere, kézből ment Zajos léptek, gyűjtőből, féreg, léptek, bedobta.
3-0


Sanyi is behúzta a saját meccsét, így döntött a buchholz. A javamra . Nyertem egy újabb Óriássárkányt és egy Világégést, közepes bontással (Szétterjedő köd-Varka preventor). Jó kis verseny volt, nekem főleg . A deck nagyon tetszett, bár pesti profi versenyen aligha fogok vele próbálkozni.
 
Jajj igen. Bocsánat. 23 akart lenni, azt elírtam ^^" de a 23 se jött volna ki, úgyhogy 22 az a 23. ;)


Remélem a beho a szerkesztés jogát valamikor megcsinálja. Néhány felesleges hozzászólástól megkímélnék magukat
 
Akkor számoljunk A szituáció az volt, hogy kapott a Mikkeldorfom 5ös ik után 5 izmot, és lent volt egy tudat ellensége. Jött az altató köd, kapott mind két lényem 2-2 álom jelzőt.
5 izom, meg 2-2 álom jelző, az 11 az első gólemre, majd ha így végére érek a számolásnak, a másik gólemre tényleg "csak" 22 jelző került.... (éljen a matek!)
 
"Altató köd után az egyik Iszapgólem 11 a másik 13 jelzővel..."

Hm. Erre azért kíváncsi lennék, hogy hogy jött ki. Ahhoz hogy az egyiken 11 jelző legyen, ahhoz 9 egyéb jelzőnek kellett lennie az asztalon. Ha ezután jön a másik, akkor azon már 9+11+2=22 jelzőnek kellett volna lennie.
Vagy csúnyán benéztétek, vagy az a bizonyos 9 egyéb jelző menet közben kiszállt, vagy tuti nem ugyanabban a körben, közvetlenül egymás után jött ki a két gólem...
Tudom ez utóbbi nem is szerepel a beszámolóban, én is csak finoman megvontam a szemöldököm, mikor olvastam.
Egyébként gratula!
 
Zsolt volt a tárgyas paklival.
 
Íme a beszámolóm a hétvégi blogos versenyről:

Blokkolós életenergiás átkozott követős paklival indultam, kisebb fajta finomítások voltak a blogos paklileíráshoz képest.

Lehet többet kellett volna foglalkozni a paklival, érződött rajta a pénteki kreálás.

Első menetben Aranyi Ákos ellen játszottam. Esélyem sok nem volt sajnos, valahogy mindig kifogyott a kezem, ő pedig erőforrás fölénybe került. Sima ügy volt számára. (itt volt az első hiba: kevés erőforrás .. )

Következő menetben a 13-as asztalon játszottam, viszont ellenfelem nevére nem emlékszem. Öt követőzött, az biztos, így az átkozott követő nem nagyon tetszett neki. Valahogy sikerült leblokkolnom, és lénye híjján be is dobta, ha jól emlékszem kétszer.

Harmadik menetben érdekes volt, mert egy tárogató tartotta a frontot, és leblokkoltam bár, nem bírtam lesebezni.

2,5-0,5 lett ide. (Ami vicces volt, bár a paklim szemszögéből gáz, volt hogy a hetedik - nyolcadik körre sem tudtam leblokkolni ellenfelem ^^")

Következő menetben az egyik Horváth fivér ellen játszottam (Dávid ellen talán? a kereszt nevekkel mindig bajban vagyok ^^")

Említettem neki hogy a paklim az 5ödik körben sem képes leblokkolni, szóval eléggé rosszul tettem össze... Tárgyazott, simán Átkozott követővel. Ehhez képest kezdtem, és első körben leficcent egy szilmil spóra, a 2 spóra épített egy halafirt, halafirből és spórákból jött egy bölcs látomás, amivel lett 6 vp-m. Jött egy rhatt küldetése, látomás meg még egy lap vissza, megint hat mana, és egy Bomtar. Ez valahogy elég volt ahhoz, hogy az első körben leblokkoljam az ellenfelem, szóval a legjobban én lepődtem meg, hogy tud ilyet is a pakli...
Szerencsémre tudtam nyerni, jól időzítve jöttek a lapok, és bár még mana nélkül is tartotta magát ellenfelem, az idő, és hogy a legtöbb lapját nem bírja használni nekem kedveztek.
Az egyik menetben egy méonech fürkész segítségemre szolgált, és megoldotta a csúf bomtarját kézből, aminek köszönhetően nem tudott megindulni. Következő menetben viszont láttam mire képes a pakli: ha a kristályőr elszabadul, instant győzelemre vezeti a paklit.

2-1

4. forduló Abbas Krisztián ellen. Lassan járj, átkozott követős horda szerűség. Eléggé zavart, viszont az első menetben egy a tudat ellensége elkezdte csócsálni az életét (és főleg a manáját). Megpróbálta kivédekezni, de 2szer is sikerült beütnie grátiszba az ellenségnek, mire meg tudta oldani. Ekkor már nem volt elég manája.
Következő menetben Telakishok tömkelege terrorizálták a varázslataimat, amik megoldották volna a helyzetet, és egy enyészet lovas az életemet vitte a nulla felé :|
1-1, két izgalmas játszma után, jött a harmadik menet, egy még izgalmasabb, és kiélezett párbajban. Nagyon jól tartottuk egymás ellen magunkat, és elkezdtem jobban állni, de sajnos az idő lejárt. Sajnos az nem derült ki mi lett volna a vége, de egy barátságos, és nagyon jó forduló után döntetlennel álltunk fel az asztaltól (ez év talán legjobb játszmáját sikerült Krisztiánnal vívnom).

Utolsó fordulóban Juhász Feri ellen küzdöttem meg, aki a ködös csúfsággal játszott. Ekkor az ötös asztalra kerültem, saját megdöbbenésemre...

A pakli nem bírt annyit, ez tény, de szerencsém volt egész nap, szóval örültem hogy megvívhatok az első asztalok egyikén.

Ferinél sajnos a sok köd, és a sok erőforrás előnyére vált, majd egy altató köd után kijátszott kettő iszapgólem eléggé megcsócsálta az életemet (konkrétan az egyik 11 jelzővel, míg a másik 13-mal héderezett ellenfelem őrposztjában).

Második menetet szintén megnyerte, majd a harmadikban egy friss szellő megmutatta az erejét. Tartotta magát ettől függetlenül, de a szellő sokat segített abban hogy nyerjek.

Jó meccsek voltak, sok nevetés, és kacagás.

Ezzel az eredménnyel 16. helyre sikerült befutnom, és a bontásom is igencsak jónak mondható (teciánaflux - őrült montrix)

Gratula mindenkinek, aki megmérette magát eme remek versenyen (:
 
Meg mindig lefuttattad a dalnok algoritmust, vagy ciklust

Jó kis verseny volt. Ismét nagyot mákoltam, de az utóbbi idők kudarcai után ez már nagyon érett!
 
  ... | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | 42 | 43 | ...
Nézet:
Hírek, változások | Kérdések | Csere-bere | Stratégiák | Versenyek | Lapötletek | Szavazások | Egyéb

A társalgás szabályai | A legaktívabb fórumok és fórumozók | Moderátori tevékenységek


Főoldal | Túlélők Földje | Ősök Városa | Kalandok Földje | Sárkányölő | Puzzle | Hatalom Kártyái Kártyajáték | Álomfogó Kártyajáték | Káosz Galaktika Kártyajáték | Könyvesbolt | Alanori Krónika | Shadowrun | Battletech | Íróink | Könyvsorozataink | Fórum | Galéria és képeslapküldő | Sci-fi és fantasy novellák | Regisztráció | A Beholder Kft.-ről | Adatvédelmi tájékoztató

© Beholder Kft., 2003 - 2024
E-mail: beholder{kukk}beholder{ponty}hu | Tel.: (06-1)-280-7932

Az oldalon megjelent szöveges és illusztrációs anyagok átvétele, másolása, illetve bármilyen módon történő felhasználása csak a Beholder Kft. engedélyével lehetséges.
A fórumban történő hozzászólások valóságtartalmáért, minőségéért semmilyen felelősséget nem vállalunk.