Vissza a Főoldalra
 

Hírek, változások
Mi is az a HKK?
Hogyan kezdjek játszani?
Megjelent kiegészítők
Teljes szabálykönyv
HKK Kódex
Sorsoló program
Őslich szabályok
HKK-t forgalmazó boltok
HKK klubok
Lapkereső (új)
Lapkereső (régi)
Új Nemzedék lapok
Tiltott és módosított lapok
Versenykiírások
Lezajlott versenyek
Mai versenyek
Profi pontok és versenyzők
Szintlépés
Hatalom Szövetsége
Hatalom Szövetsége tabella
Nemzeti bajnokság
Kiemelt vidéki versenyek
Versenyszabályok
Versenyszervezőknek
Chat, üzenõfal
Fórumok
Szavazások
HKK találkozó
Legendás cél
Toplisták
Pakliszerkesztő (új)
Pakliszerkesztő (régi)
Pakliszerkesztő (régi mobilos verzió)
Megosztások
Memóriajáték
Memóriajáték - Alfa
Kerátor Műhelye
HKK 20 Puzzle
HKK Puzzle
Beholder Labirintus
Mini-szójáték
HKK Blog
HKK Toborzás
HKK Védnöki Program
AK Archívum
Paklileírások
Írások, novellák
TF és ŐV könyvek
Letöltés
HKK Videók
Gyakori kérdések
Kérdezz-felelek
Feliratkozás Hírleveleinkre!
Adatvédelmi Tájékoztató
Ország Boltja 2011 Népszerűségi díj Egyéb kategória II. helyezett Ország Boltja 2012 Népszerűségi díj Hobbi és kellék kategória III. helyezett
Most ingyen kezdhetsz el játszani a Túlélők Földjén!
Kattints ide a részletekért...
Nézz be kártyaboltunkba!
Zén Legendái: Rémháború július 20.
Hatalom Kártyái – Varázsdimenzió június 15.
Zén Legendái: Manaszipoly május 25.
A pillanat képe
Az ősöreg Thargodanok
(Túlélők Földje)
Küldd el képeslapként!
Az ősöreg Thargodanok a káosz szülöttei, sokkal szörnyűbbek, mint fajuk jelenkori tagjai. Legalábbis a kalandozók számára azok, hiszen olyan képességek és varázslatok birtokában vannak, amikkel nincs olyan hős, aki szívesen találkozna.
Nézz szét a galériában!
HKK Új Nemzedék reakció lapok és erősségük 2021-2024
X. Kelet-Magyarországi HKK Találkozó: sok verseny, sok koncert
Zén bemutató – Rémháború
Varázsdimenzió paklibemutató: Sose halunk meg! (Egérút)
Legendás cél: 1000 lap

A lista folytatása...
Országjáró feladat 2023
Országjáró feladat 2022
Országjáró feladat 2020
Országjáró feladat 2019

A lista folytatása...
HKK Új Nemzedék reakció lapok és erősségük 2021-2024 (25)
BEHOLDER bácsinak kérdések !!! (8189)
Legendás cél: 1000 lap (22)
Lapötletek (64987)
[HKK Piac] Gyakori / nem gyakori lapok (3219)
Megújult lapkereső és pakliszerkesztő (228)

További témák...
Doomlord online game
Mágia Mesterei Online Játék
Szerkesztőség:
honlap@beholder.hu
Készítők:
Farkas Zsolt (Speedz)
Szeitz Gábor (Talbot)
Mazán Zsolt (Maci)
Webdesign:
Szirják Csaba (Chaar-Lee)
Szegedi Gergely (GerY5)
Ha hibát találsz a honlapon:
Írj nekünk!
 

HKK versenyszervezőknek

HKK versenyszervezőknek

A HKK versenyek egységes megrendezése érdekében ezennel írásba foglaltuk a HKK versenyekkel és a Hatalom Szövetségével kapcsolatos tudnivalókat. Az itt leírtakhoz mindig ragaszkodunk, nincsenek kivételek.

HKK versenyt bárki bármikor szervezhet, nem szükséges egyeztetnie azt a Beholder Kft-vel. Az alább leírtak azon versenyekre vonatkoznak, amit mi támogatunk. A támogatásunk a verseny meghirdetésében, sorsoló program biztosításában, ultraritka lapban és kártyacsomagokban jelentkezik. A támogatásunknak azonban feltételei is vannak.

1. A verseny meghirdetése

A versenyt felrakjuk a honlapunkra.
A verseny hirdetéseket egy hónappal előre kérjük.
A szervezőt (vagy az általa megnevezett személyt) a versenyhirdetés kiírásakor megtesszük az adott verseny intézőjének, ami azt jelenti, hogy tudja szerkeszteni a verseny hirdetését a honlapunkon, és a sorsoló programmal le tudja vezetni a versenyt.
A verseny hirdetést e-mailben a honlapon levő versenynaptárban látható formátumot követve küldjétek el.

A verseny meghirdetéséhez szükséges adatok:

Időpont:
Ezt célszerű egyeztetni a Beholderes versenyek időpontjaival, és más, az adott tájegységen szervezendő versenyekkel. Nem csak a verseny napja, hanem a nevezés és a verseny kezdete is szükséges.

Figyelem! Azon a napon, amikor Kiemelt vidéki verseny van, nem támogatunk más HKK versenyt. A Kiemelt vidéki versenyek jelezve vannak a versenynaptárban.
Helyszín:
Egy pontos cím, ami alapján meg lehet találni a versenyt, esetleg a kóborló lelkeknek egy-két mondatos útmutató.
Szabályok:
Nem kell leírni azt, hogy hagyományos svájci rendszer, ez alapértelmezése minden versenynek, csak azt kell megemlíteni, ha ettől eltérő formátumban zajlik a verseny. A szokásos tiltott lapokat ugyanúgy nem kell beleírni a hirdetésbe, akkor kell csak leírni a tiltott lapokat, ha azok eltérnek a megszokott listától. A hagyományostól eltérő minden versenyszabályt célszerű megemlíteni, nehogy a versenyre érkező játékosokat kellemetlen meglepetés érje.
Hatalom Szövetsége pontok akkor járnak, ha min. 15 induló volt az adott versenyen.
Nevezési díj:
Minden szervező szabadon állapítja meg a verseny nevezési díját. Egy fontos dolog a nevezési díjjal kapcsolatban: azokat a játékosokat, akik igazolvánnyal bizonyítják, hogy tagjai a Hatalom Szövetségének, 100 Ft-os kedvezmény illeti meg a nevezési díjból.
Díjak:
Játékosok számára csábító, ha minél több díj van a versenyen, de a minimális követelményünk az, hogy legalább 4 paklit rakjon a szervező a díjalapba a legújabb kiegészítőből. Ezt a 4 paklit tőlünk kell megvásárolnia, és 20 % kedvezményt biztosítunk rá.
Természetesen mi is támogatjuk a versenyeket. Az első versenyére minden szervező kap egy ultraritka lapot, 1 csomagot a legújabb kiegészítőből, 3 csomagot a frissebb kiegészítőkből, és 2 csomagot az utóbbi idők Zénjeiből (kivéve a legfrissebb Zént).
A későbbi versenyekre pedig az előző versenyének játékosszámától függően küldünk díjakat:
- Összesen 1 pakli + 2 Zén jár, ha az előző versenyen nem volt meg min. 8 induló, vagy a támogatás elküldésekor (1 héttel a verseny előtt) nem kaptuk még meg az előző verseny eredményeit.
- Teljes támogatás (azaz 1 ultraritka lap, 1 új kiegészítő, 3 frissebb kiegészítő, 2 Zén) jár, ha az előző versenyen volt legalább 8 induló.
- Extra támogatás (azaz 1 ultraritka lap, 2 új kiegészítő, 4 frissebb kiegészítő) jár, ha az előző - nem kiemelt - versenyen volt legalább 16 induló.
- Kiemelt vidéki versenyekre 4 ultraritkát és 14 új kiegészítőt adunk.
- Az ultraritkát akkor lehet kiosztani, ha min. 8 induló volt az adott versenyen.
- +1 ultraritka lapot adunk a szervező minden 2. versenyére, ha az előző versenyen legalább 12 induló volt, és a versenyszevező tart Új Nemzedék formátumú versenyt is. Azaz egy duplaversenyre 3 ultraritka lap jár ilyenkor.

Figyelem!
- A díjak pontos elosztását ki kell írni a verseny hirdetésében, és attól eltérni nem lehet. A díjazás lehet létszámtól függő is (de ld. fent a minimális díjazásra vonatkozó részt), akkor a kiirásnak tartalmaznia kell ennek leírását vagy az erre vonatkozó linket.
- Ha megvan a 8 induló a versenyen, a meghirdetett versenyt kötelező elindítani, és a teljes (a versenyhirdetésben leírt) díjazást ki kell osztani.
- Ha nincs min. 8 induló a versenyen, akkor a versenyszervező dönthet arról, hogy a verseny megrendezésre kerül-e. Ha igen, a támogatásként kapott díj arányosan csökkentett része kerülhet kiosztásra, az ultrát pedig nem lehet kiosztani, ezeket a következő versenyre el kell tenni.

Dupla verseny
- A szervezőknek lehetőségük van dupla versenyt, azaz egy nap egymás után két versenyt rendezni.
- A második versenyre a Beholder Kft. egy plusz ultraritka lapot ad támogatásként, az első versenyre adott paklitámogatást pedig meg kell osztani a két verseny között. Az ultraitka lapot ugyanúgy 8 főtől lehet kiosztani, mint az első verseyen esetén.
- A második versenyért nem jár HSZ pont és profi pont.

Érdeklődni lehet:
A szervező (személy vagy bolt) neve és telefonszáma vagy e-mail címe, ahol további részletek tudhatók meg a versenyről.
2. Maga a verseny

A sorsoló programról itt találhattok leírást.
Kezdő versenyszervezők számára röviden leírjuk a hagyományos versenyek szabályait. Hagyományos HKK versenyen a paklikra vonatkozó követelmények: maximum három szín használata, egy fajta lapból maximum három lehet a pakliban, legalább 50 lapos pakliméret (több lehet, de kevesebb nem) és pontosan 30 lapos kiegészítő. Maga a verseny egy 4-7 körös, svájci rendszerű verseny.
A versenyeken a győzelemért 3 pont, a döntetlenért 1 pont jár. A játékosok minden körben három játszmát játszanak egymással, és ha a végső sorrendnél pontegyenlőség van, akkor az alábbi megoldást alkalmazzuk:
1. A holtversenyben végző játékosok egyike legyőzte a verseny folyamán az összes többit, akkor övé ez első holtversenyes hely. Azaz kettes holtverseny esetén, ha az egyik játékos legyőzte a másikat, akkor ő végez előrébb, függetlenül a sorsoló program által kiírt sorrendtől. Ezt az ellenőrzést csak akkor alkalmazzuk, ha díjazás múlik a helyezése(ke)n.
2. Ha nem múlik díjazás rajta, vagy nincs olyan versenyző, aki legyőzte az összes többi, azonos ponttal végzőt, akkor a gép által kiírt sorrend a végső.

3. Profi pontok

A versenyeken a helyezésekért úgynevezett profi pontok járnak, melynek célja a kevésbé rutnios (amatőr) és rutinos (profi) HKK játékosok megkülönböztetése. Itt lehet megnézni, hogy 2016. február 1-től milyen versenyért mennyi profi pont jár. Amatőrnek számít az, akinek a profi pontszáma az utolsó egy évben ötnél kevesebb, valamint a profi összpontszáma 12-nél kevesebb. A profi játékosok listáját itt lehet megnézni.

4. A verseny után

Az online sorsoló program miatt nem kell külön eredményt küldeni.

2019-től A vidéki versenyek szervezőinek a verseny helyszínén fotót kell készíteni a verseny résztvevőivel. A fotón szerepeljen a résztvevők jól felismerhető képe, egy aznapi napilap (vagy más dolog, amiből a dátum azonosítható), és készüljön a szabadban, a háttérben az adott település jól felismerhető jellemzőjével (vagy google mapson beazonosítható helyszínnel). Nagyszámú résztvevő esetén a játékosok szétoszthatók több fotóra is. A fotó készítése minden, a Beholder Kft. által támogatott vidéki HKK versenyen kötelező, és azon minden játékosnak szerepelnie kell. A fotót legegyszerűbb a versenylezárásánál az online sorsoló programmal elküldeni, de ha ez valami miatt nem sikerül, akkor e-mailhez csatolva is elküldhető. A GDPR-ral kapcsolatos beleegyező nyilatkozatot a versenyszervezőnek kell a játékosokkal aláíratni. Mi a képeket nem tároljuk, csak ellenőrizzük az indulókat, és utána töröljük.

5. Bírói díjazás

Ha egy versenyen előre be van jelentve, hogy lesz külön dedikált bíró, arra bíró díjazás adható, ha a következő feltételek teljesülnek:
- A bíró érvényes bíró vizsgával rendelkezik.
- A bíró a versenyen nem vesz részt, és végig bíráskodik.
- A versenynek legalább 15 résztvevője van, akik közül mindenki legalább 1 kört játszik.
- A verseny időtartama legalább 5 óra.
"Dupla versenyre" is összesen csak 1 bírói lap jár.


A feltételeinket szigorúan vesszük, nincsenek kivételek. Ha valamelyik feltételt nem teljesítik, akkor a szervezők versenyeit a továbbiakban nem támogatjuk.

Reméljük, hogy mindezek tisztázásával és betartásával sikerül zökkenőmentes kapcsolatot kiépíteni, és problémamentesek lesznek a HKK versenyek. Sok sikert a szervezéshez!

Létrehozás: 2003. szeptember 14. 10:51:54
Utolsó frissítés: 2024. június 27. 12:37:13
Nyomtatási forma

Az oldal új verziójának megtekintése


Főoldal | Túlélők Földje | Ősök Városa | Kalandok Földje | Sárkányölő | Puzzle | Hatalom Kártyái Kártyajáték | Álomfogó Kártyajáték | Káosz Galaktika Kártyajáték | Könyvesbolt | Alanori Krónika | Shadowrun | Battletech | Íróink | Könyvsorozataink | Fórum | Galéria és képeslapküldő | Sci-fi és fantasy novellák | Regisztráció | A Beholder Kft.-ről | Adatvédelmi tájékoztató

© Beholder Kft., 2003 - 2024
E-mail: beholder{kukk}beholder{ponty}hu | Tel.: (06-1)-280-7932

Az oldalon megjelent szöveges és illusztrációs anyagok átvétele, másolása, illetve bármilyen módon történő felhasználása csak a Beholder Kft. engedélyével lehetséges.