Vissza a Főoldalra
 

Hírek, változások
Mi is az a HKK?
Hogyan kezdjek játszani?
Megjelent kiegészítők
Teljes szabálykönyv
HKK Kódex
Sorsoló program
Őslich szabályok
HKK-t forgalmazó boltok
HKK klubok
Lapkereső (új)
Lapkereső (régi)
Új Nemzedék lapok
Tiltott és módosított lapok
Versenykiírások
Lezajlott versenyek
Mai versenyek
Profi pontok és versenyzők
Szintlépés
Hatalom Szövetsége
Hatalom Szövetsége tabella
Nemzeti bajnokság
Kiemelt vidéki versenyek
Versenyszabályok
Versenyszervezőknek
Chat, üzenõfal
Fórumok
Szavazások
HKK találkozó
Legendás cél
Toplisták
Pakliszerkesztő (új)
Pakliszerkesztő (régi)
Pakliszerkesztő (régi mobilos verzió)
Megosztások
Memóriajáték
Memóriajáték - Alfa
Kerátor Műhelye
HKK 20 Puzzle
HKK Puzzle
Beholder Labirintus
Mini-szójáték
HKK Blog
HKK Toborzás
HKK Védnöki Program
AK Archívum
Paklileírások
Írások, novellák
TF és ŐV könyvek
Letöltés
HKK Videók
Gyakori kérdések
Kérdezz-felelek
Feliratkozás Hírleveleinkre!
Adatvédelmi Tájékoztató
Ország Boltja 2011 Népszerűségi díj Egyéb kategória II. helyezett Ország Boltja 2012 Népszerűségi díj Hobbi és kellék kategória III. helyezett
Most ingyen kezdhetsz el játszani a Túlélők Földjén!
Kattints ide a részletekért...
Nézz be kártyaboltunkba!
Hatalom Kártyái – Varázsdimenzió június 15.
Zén Legendái: Manaszipoly május 25.
A pillanat képe
Öngyilkos goblinok
(Kalandok Földje)
Küldd el képeslapként!
Az, hogy mikor és mitől tör ki a goblinokon az öngyilkos hajlam, az rejtély. Az viszont köztudomású, hogy szeretnek másokat maguk előtt küldeni a halálba, talán pont azért, hogy őket szolgálják a túlvilágon.
Nézz szét a galériában!
Varázsdimenzió lapok használhatók a pakliszerkesztőben
Roxat céhei csereakció
Varázsdimenzió paklibemutató: óriások
Varázsdimenzió paklibemutató: Womathok
Varázsdimenzió lapelemzés 3. rész

A lista folytatása...
Hatalom Kártyái - Versenykiírások
Országjáró feladat 2023
Országjáró feladat 2022
Országjáró feladat 2020

A lista folytatása...
HKK kérdés? (47140)
Lapötletek (64981)
Varázsdimenzió paklibemutató: óriások (6)
Varázsdimenzió lapok használhatók a pakliszerkesztőben (1)
Roxat céhei csereakció (2)
Varázsdimenzió paklibemutató: Womathok (2)

További témák...
Doomlord online game
Mágia Mesterei Online Játék
Szerkesztőség:
honlap@beholder.hu
Készítők:
Farkas Zsolt (Speedz)
Szeitz Gábor (Talbot)
Mazán Zsolt (Maci)
Webdesign:
Szirják Csaba (Chaar-Lee)
Szegedi Gergely (GerY5)
Ha hibát találsz a honlapon:
Írj nekünk!
 
  ... | 38 | 39 | 40 | 41 | 42 | 43 | 44 | 45 | 46 | 47 | 48 | 49 | 50 | 51 | 52 | ...
Nézet:
Na, jöjjön az év utolsó beszámolója tőlem a tegnapi versenyünkről.

Tegnap egy egyedi versenyt tartottunk. Alapvetően sima pörgős, de minden 2. fordulóban keverednek a paklik. Így számíthattunk egy izgalmas versenyre, de ugyanakkor talán elkerüljük a trollkodást. Ez az elképzelés végül bejött.

Ami engem illet, egy víziós-zanszilánkos Zaknod börtöne paklival indultam. Utóbb azt mondom, nem raktam össze tökéletesen, ha már kéket használtam, több Gosannal kellett volna játszani, de a cél az volt, hogy egy sok kereséses, nehezen használható koncepciót rakjak össze. Ez úgy tűnt, hogy bejött, ugyanis rajtam kívül senki nem tudott a deckkel nyerni. Nézzük a köreimet:

1. forduló: Erőnyerő, hurrá.
1-0

2. forduló: Véber Roland ellen, de itt már cserebere van. Én Béres Gergely legfőbb követős deckjét kaptam meg, kalandozókkal, védőszent-tokozó-átkozott-antirakshi négyessel, Roland pedig a sors ironiájaként a saját deckemet vezette hadba ellenem. Éreztem, hogy előnyben vagyok. A saját paklimat elég jól ismerem, de Gergő deckjével is játszottam már korábban házi kártyázások során, volt, amikor használtam is. Elég rossz kezdésünk volt, nekem vidám gorka volt az első lapom, neki Zu'lit kísérlet, Dornodon mosolya, második körben viszont lehozott egy eleven épületet, és ütött vele, viszont nem hagyott magának szilánkot. Éreztem, hogy ez az épület rendesen tönkretehet, ha nem cselekszem, ezért gorka kapott egy keresett Vlagyi szekercét, beáldoztam a tokozót és leütöttem vele az épületet. Nem volt azonban vége még a meccsnek, mert Roli Dorndodon mosollyal lőtt, később Tűzmadarakkal támadott. Én Bomtarral, Halafirral, Zarándokkal védekeztem. Az ÉP-m kevés volt, muszáj volt a gyógyulásra összpontosítanom, Roli viszont nyaklő nélkül használta a Tűzmadarait, amivel végül a malmomra hajtotta a vizet, a végzeturaim ugyanis megették a csontokat és így tudtam eleget ütni.
1-0


3. forduló: Saját deck, ellenfél Várfalvi Tamás, legfőbb követő, Ében íjászok, Chara-din követő, Antirakshi, Homályúr, Halhatatlanok nagymestere. Nem volt az elején túl jó kezdésem, szerencsére Tamás sem húzta be igazán a nyerő lapjait. Gosan tartott életben sokáig, a dupla lövés jót tett, főleg annak tükrében, hogy Tamás többször elfelejtette a lapjai életjelzőit használni. Aztán jött nálam a Tűzmadár, ami rendesen átbillentette a mérleg nyelvét, de Tamás jól használta a Homályurát, hogy kiszedje a Madaraim képességét. A lényei azonban nem voltak elég erősek, így amikor egy Eleven épületet kihoztam, az meccsfordító volt.
1-0

4. forduló: Schróth Dani ellen.A sors ironiája előjött, most én vezethettem az ő korlátozásos gyűjtős deckjét ellene harcba, ő pedig Gergő kalandozóival küzdött, ami már szintén ismert volt számomra. A játék elején rögtön óriásit hibázta kézben tartottam egy Szökőkutat, abszolute figyelmen kvül hagyva a szabálylapomat. Sokban került, mert egy végtelen formát kellett eldobnom. Ezek után próbáltam taktikázni, Ködlodércet hoztam ki nagyon hamar, éreztem, ez jó lehet, sok keresést használ Gergő deckje, be is jött, egyszer egy apró, egyszer egy Nil nem tudott mit keresni. Közben én terültem 2 Niollal, a Szökőkúttal, és a beforgatott Tokozó sem zavart. Sokáig nyeregben éreztem magam, de aztán Daninál jött egy Zarándok, majd Halafirt és Pénz dalát is ki tudott tenni. Nálam rothadó borzalom és vérkutya jött, patthelyzetbe kerültünk a lények miatt. Amikor 1-1 körünk volt, kockáztattam. Feláldoztam egy ködlidércet, hogy a vérkutyát bedbva 4 lapot gyűjtőzzek, hátha bejön a dolog, igaz, egy helyet az őrposztomban védtelenül hagyok, de ha ki tudok dobni egy Végtelen formát és egy préselést, nyertem. Nem jött be, de így is ennek köszönhettem a győzelmet, ugyanis egy rothadó borzalmat viszont ki tudtam hozni, és a Dani a köv. körben behúzott egy Pokol szemét, amivel nyert volna, de a 6-sebzést nem tudta bevállalni. Így maradt az X.
0.5-0.5


5. Forduló: Béres Gergely, mindenki sjaát deckkel, tehát megint a kalandozók. Az elején kétszer is bnéztem a Tokozót és a lapjaim passzívan jöttek, azonban egy térfalóval következetesen keresgéltem a Harq Al adáimat és próbáltam erőforrni. Egy Dornodon mosolyával tudtam védekezni, azonban Gergő is elkövette azt a hibát, hogy egyszer nem áldozt be a Tokozóját, amikor ez lehet elég lett volna a győzelemhez a nála lévő Vér dala miatt. A fordulópont akkor érkezett, amikor először kereshettem egy Harq Al Adával, és egy Talbot kínja rendet vágott a soraiban. Innentől nem tudta megoldani a Harq al adáimat (annál is inkább, mert egy Kumulatív szimmetria is garázdálkodott), előbb utóbb elkezdtem a Sugárzó ősanyagokat keresni, amik kivégezték.
1-0

6. forduló: Schnell Krisztián. A paklicsere során én Véber Ricsi Lépéselőnyös-Gliolos törpéit, ő egy mérgező decket kapott. Egész jó kezdése volt, ékkő, méregdémon, de nekem is, törpe hs, kerestem vele ezt az új sárga KF tárgyat, ütöttem, vele, újabb csont, jött Riannandi, Vlagyi szekercével. Azonban ő is keményen játszott, kilőtte Fetussal riannandit, Fekete özveggyel eléggé bemérgezte a hősömet, aki meghalt, de sebaj, volt 3 lapom a köv. kör elején, újabb Hős, és moa homokfutók, ezúttal bénító gyűrűre építettem a játékom és megint egy nagy lényt igyekeztem összehozni, ami be is jött, főleg, hogy egy körrel utána csillagszórót is kerestem, húztam egy Cselvetést is. Mivel kiszámoltam, hogy a maxos drágítás révén max egy lapot játszhat ki, ami, ha nem repülő lény, nyerek, kinyomtam max. vp-ért. Kitett egy borzalmat, de ez kevés volt, tudtam eleget ütni.
1-0


7. Ami egyszer barát, máskor ellenség. Véber Ricsi és a törpék a Börtönöm ellen. Lénnyel kezdett, e egy arzgullal, ami nem az igazi, azonban után jött Delga, Szekerce és kaptam, egy nagy pofont. Erre Tűnékeny csábítással és áldozással reagáltam, de 3 Ép-m maradt összesen. Kihozott egy törpe hőst, tárgyat keresett, de a hőst lelőttem Dornodon mosolyal (1 Ép...) kezté kidobattam. 1-2 körig ezek után mentek a húzások, egyikünknek sem a legjobb lapokkal, majd jött nálam egy Szem szimbólum, és kurzcal kezdtem ütni, mire ő kitett egy Arzgult és Törpe pálinkával (!!!) küldte le a Kurtzomat. Még ez sem volt reménytelen, egy zaszilánkot kellett húznom, és akkor tűn. csábbal, igaz megint egy ép-ben leszek, de még túlélhetem. Azonban Dornodon mosolyt húztam, ami az élet miatt nem volt jó. Pech.
0-1

8. Fiatal srác, én Mezőt kaptam, ő háromlapos decket. Itt nagyon nagy volt a különbség, nem is nagyon kell részleteznem...
1-0


Végül abszolute holtversenyben voltunk az élen Béres Gergővel, de egymás ellen jobb voltam, így megnyertem az Óriássárkányt
 
 
Fogalmunk sincs, hogy miről beszélsz.

Amúgy eladó egy tartó dobozka, kockákkal.

Priv.
 
Ezer hála!
 
Krisznél leadtuk, no para!
 
Sziasztok ha minden igaz ma lenthagytam a draft után a deck tartó dobozkám minden hasznos cumóval.Ha valaki megtalálta please jelezzen!
 
János beszámolóján felbuzdulva jöjjön tőlem is egy velős összefoglaló a draftról.

Az A asztalnál foglalhattam helyet, tőlem balra indulva a következő urak társaságában: Dömény Balázs, Bartus Gergő, Horváth Dávid, Szatmári Bálint, Abbas Krisz, Gáspár Tomi, Kalugyer Roland. Egyszerű koncepcióm volt: SKYDRAFT!

Összesen 23 ritkát szedtem ki a csomagok közül, köztük olyan csemegéket is, mint az orgling nélküli Orgling Törzsfőnök vagy a laphúzások és keresések nagy barátja, a Xenó bilincsmester. Nagy nehezen sikerült összeraknom egy fehér-lila-fekete-Rhatt paklit, és felkészültem arra, amit a régi Szánalmas teknős is csinál: úszik.

Mindenki játszott mindenkivel, én a 7 fordulóból egyet x-eltem (Krisszel túl sokat gondolkodtunk a nagy semmin ), egyet pedig nyertem (Dömény úr kezét megcsócsálta egy Zytan, utána már nem tudott visszajönni a topdekk-fázisban ), így nem én lettem a skydraft-paklimmal az utolsó a csoportban (ezt a megtisztelő címet Dömény úr érdemelte ki ).

Jó hangulatban teltek így is a meccsek, egy cseppet sem bánom, hogy úsztam végig. A döntők kezdetén eljöttem, szóval az eredményeket majd Zsoltiéktól érdemes várni (akiknek innen is köszönöm a szervezést).
 
Egy kis hangulatjelentés a mai blogos draftról:

Kis csúszással kezdtünk, de nagyon jó hangulatban vártuk a bontogatást. Kicsit izgultam, bár azért nem nagyon.

Azt eredeti elképzelés fekete-zöld alapokra épített horda volt, piros és fehér kiegészítéssel. Ezt a koncepciót próbáltam szedni, a lapelőny megszerzésének szem előtt tartásával.

Aztán kibontottam az első csomagot, és rögtön egy szörnybűvölés került a kezembe, amit természetesen kiszedtem, és így a fehéret azonmód leváltottam kékre, mint B-tervre.

Az újjászületésből 3 Vámpírférgeket (1 ősféreggel és 1 termonukleodonnal megerősítve), 3 csöpögő savat, 1 Betelgeust (jól írtam? hülye neve van), 1 piroslámpás házat, 2 Tüskés hólyagot, néhány második vonalas lényt (pl 3 Sahran rákot), és jó néhány ellendraft lapot szedtem ki, pl. 2 molitár dobot. A csöpögő sav és a sok 1 Ép-s lény ellentmondásnak tűnhet, de a B-tervben sok lény-erősítő megoldás is helyet kapott.
Három vagy négy paklinál is komoly dilemmám volt, hogy szedjem az alapkoncepciómat, vagy szedjek ki más lapokat inkább. Kiszedtem még egy főparancsnokot is, biztos, ami biztos alapon, de végül nem használtam. És úgy döntöttem, ragaszkodom az eredeti elképzeléshez... ami mindjárt kiderül, hogy mi volt.

Elég vidáman néztem a Tengermély kieg bontogatás elébe, mivel úgy éreztem, hogy jól megalapoztam a koncepciómat. A tengermélyből a B-terv szerint a Hullámok táncát, és a Hullámsárkányokat, továbbá a Kóspalaki vízszámlálókat kerestem. Az előző kettőből 4-4, az utóbbiból 3 jutott. Kiszedtem még néhány motyogót, bár nem akartam őket használni, 1 jégmadarat, 1 pufók molit, és néhány barna és fehér lapot, ellendraft gyanánt. Itt a ritkákat nem tudtam használni. Kiszedtem még 2 kráken porontyot is. Itt már azért körvonalazódik az elképzelés, hogy sok repülő, láthatatlan lény, amit megpúpozok a hullámok táncával, és kakukkfütty.

A második deck eldraftolása után már nyugodt voltam, mert megvolt a 40 lapom a négy színből, ezért kicsit lazábban vehettem a harmadik kiegészítőt. Ebből jutott 1 titkok tudója, 1 hordauduk, 2 morzsoló yeti, 1 rúnabárd, 1 kapunyitó, egy gemina könnyei, és a ritkák közül 1 rugalmas erőforrást tudtam beválogatni. Sajnos itt nagyon sokszor kerültem olyan dilemmába, hogy koncepció vagy ellendraft. Már bánom, hogy a koncepció mellett döntöttem, mivel a gitt-ben egy csomó színnek megfelelő lapot szedtem ki, és simán ellendraftolhattam volna már jóval korábban. 52 megfelelő színű lapom lett, ami bőven több, mint elég.

Végül egy vegytiszta hordám lett kék-fekete alapokon, zöld és piros kiegészítéssel. Kevés leszedésem, de sok láthatatlan, izmozható lényem volt. Így utólag, valszeg kiszedtem volna a kék gyógyulásokat, mert senkinek nem kellettek. Mindegy.

A draftolás után 7 körös pörgős körmérkőzés volt, amiből 4-et tudtam megnyerni. A paklim úgy működött, ahogyan egy hordának működnie kell. Eljöttem, mert nem jutottam be a legjobb 8 közé. Összességében jól éreztem magam, és remek volt a hangulat. Köszönöm a lehetőséget.

J.
 
Oké!
 
Sírok : DDD
 
ott a helyünk!
Kérlek írj fel minket Gábor
 
Jól hangzik, legközelebb megyünk mi is!
 
Hétvégi dunakeszis retro versenyről egy rövid beszámoló:

Egy régi nagy kedvenc paklimmal indultam, a Zarknod börtönés teknős paklimmal.

1. kör
Battai Marcell blokkoló paklival. Általában ilyen 5 körülire tudta levinni a max. VP-m és utána elhalálozott.
3:0


2. kör
Fülöp Dániel Lassan járjjal. Rögtön az arcomba szállt egy Eldüeni vándor, majd kb. 2-3 kör múlva még egy, na ezt nem bírták a páncélosaim. Második meccset tulajdonképpen egy Diuretikus kráken nyerte meg nekem, mindent tudott, amit tudnia kell.
Harmadik játszmában kijött nálam elég hamar a Rundhal + Villámhárító kombó, szerencsére nem húzott az ellenfelem leszedést, így pillanatok alatt elfogyott a 20ÉP-je.
2:1


3. kör
Győri Ákos 5 lapos hordaszerű paklival. Keményebb ellenfélre számítottam, lévén,hogy előtte nyert kettő kört. Szerintem a tekik jobban hordáztak itt, főleg miután megérkezett a Vezér és Terror barátunk.
Az meg már csak hab a tortán,hogy az Eszement teknős is támogatta őket a tartalékból.
3:0


4. kör
Battai Kristóf 5 lapos kontrollal. Alapjáraton jó voltam ellene, sőt. De aztán második játszmától jöttek a gondok és az ellenfél mazulája. Folyamatosan húzta be a megoldó lapokat: Szibarita váz, Nagyobb életszívás, Áldozat az ősi isteneknek. Szinte sosem volt lapom az asztalon, ha meg mégis, akkor kénytelen voltam a kevés ÉP miatt beállítani azt az 1-2 teknőst az őrposztba, de ott pillanatok alatt megváltották maguknak a jegyet a gyűjtő felé. (kár,hogy nem "RETÚÚÚÚR" jegy)
1:2


5. kör
Szép Imre bűvös erdős paklival. Na ettől kissé tartottam, de a lassú játékból végül én jöttem ki jobban. Hatalmas küzdelmeket vívtunk, záporoztak jobbról-balról a jobbnál jobb kártyák. Ezt az is bizonyítja,hogy a három játszmából csak 1-t tudtunk végig játszani. A paklimba pont az ilyen deckek ellen is becsempésztem egy A víz síkját (új). Harmadik körben kerestem és ki is raktam. Utána érkezett nem sokkal később 2 db Ifjú teknős és mondhatni meg is oldottam a +3 Vp-s drágítást. Nyerni valamiért még sem tudtam nagyon sokáig, főleg, amikor egy epikus pillanatban végig kellett néznem egy Nagyobb életszívást.
Ám ellenfelem is inkább csak "húzta az időt" az ilyen jellegű cselekvéseivel, a sorsát nem kerülhette el...a nagy ütközetből én kerültem ki győztesen szép lassú kis ütögetésekkel.
2:1


Összegezve 5/4-t produkáltam, ami egészen korrektnek mondható.
 
köszi szépen és grat neked is!
 
Hétvégi Miskolci verseny:

Eléggé érdekes volt a formátum, 2 féle laptípust lehetett használni. Gyűjtő generálós paklit raktam össze, szörny, és azonnal típussal.
2 járj, 5lapos trinigan , thargodan, épület, és leah horda volt.
Az első meccsem auto-win' erőnyerő lettem.
2. Sallai Gábor Lassan járj, Moa, és vérfarkas összeállítással. Éreztem esélyt ellene, láttam az első meccsét, tudtam, h gyorsnak kell lennem különben kiszed.
1. kezdőkézre sötétségszellem, lidércúr, gyűjtőztem lélekgyűjtőt, ment a pörgés, de a járj miatt megakadtam, nála is hasonló pörgés, jöttek a farkasok moák, le fojtotta a vp-m, de sikerült még időben az elegendő sebzést bevinnem robbanó birkákkal.
2. első körben vérfarkas preventorral kiszedte a lidércuram, 2. körben még 1 preventor, totál esélytelen voltam, felőrölt pillanatok alatt.
3. elég jó kezdő kezem volt, esélyesnek láttam magam, hozta a farkasokat, majd 2. körben Moa harci gép, kért 1 torpedót, bedobta a gépnek, 3. körre 2 vp-m és 2 vp-s drágításom volt, gondolkoztam, hogy oldjam meg, de be kellett látni, h esélyem se volt. Szépen elvert.
3. fordulóba Nándi leah követős hordája ellen kerültem össze.
1. meccs sikerült időbe lepörögnöm, tudtam, h 2 max 3 köröm van másképp felőről a lényeivel.
2. meccsen ez be is bizonyosodott, nekromanta fattyakkal terrorizált, enyészet porladó lovasa nehezítette a pörgésem, nem akartam nagyon lesebezni magam. őrző lordot sikerült visszahoznon gyűjtőböl, de a fattyak öregítése pont elég volt, h kiszedjen.
3. meccsen ismét sikerült első körbe kipörögnöm, s. szellem lidércúr, lélekgyűjtő, életadó. ha jól emlékszem 2. körbe meg is lett a 20 birkának köszönhetően.

végül sikerült 3. helyre kerülnöm. 1 IV-t zsebeltem be, bontás felejthető volt.
Innen is szeretnék még 1x gratulálni Sallai Gábornak az első helyért, iszonyú paklit rakott össze
 
Egy paklilistát írnál erről a pakliról? Kíváncsi vagyok rá, hogyan raktad össze.
 
Phua-kúpnak nevezik (nem puha kúpnak), és a moák hagyták hátra ezt az épületet, amiben egy különleges szörnygenerátor rejtőzik. Több változata van, mindegyik más-más erősségű szörnyet "állít elő" abból a célból, hogy a harcos moák gyakorlatozzanak rajtuk. Ezek a szörnyek mind teljesen random értékekkel, és képességekkel rendelkeznek.
 
Szombati D-s verseny:
A szombati megmérettetésre egy vadi új "mini kombót" akartam kipróbálni jó néhány világégésben (vagy az elmúlt 1-2 zénben) megjelent, valamint korábban kevésbé használt lapokkal kiegészítve. Így legfőbb követős "Klaussmann" deckket választottam. A 4 követő: Antimág rakshi, Molluszk, Elenios követő, Timera.
A 2. kör Szerencsekerék-> az esetek túlnyomó többségében nekem 6 lapom van kör végén neked pedig 1 forgatókönyvre támaszkodtam (illetve igyekeztem minél több féle szituációra optimálisan kereshető kék lapot berakni).
A deck végül egy "legjobb 3 győzelem huszonxedik hely"-re volt jó. Kicsit nagyobb szerencsével, egy javított változattal (út közbe derült ki, hogy mivel se nem játszottam 1et sem a deckkel, illetve eddig úgy amblock 5 követővel, így jó néhány lap a deckben elég idegenen mozgott) több is lehet a koncepcióban. Az is hozzá tartozik, hogy az utóbbi idők talán leggyengébb játékát sikerült produkálnom, így törvényszerű is volt a bukás(JuFe már eposzba foglalta). Ezeknek a hibáknak sokszor hangot is adtam, talán néha túlzottan is becsmérelve egy-egy szituációt, így ha esetleg megbántottam valamelyik ellenfelem játék közben/után, akkor elnézést kérek.
Grat mindenkinek!

u. i.: Külön öröm volt 2x is megtapasztalni a versenyen az ellenfél kezd:
" Jó töröm az antiraksit, passz"
"Oks kérek egy torpedót a fattyból a gyógyfázisodban"
"Hmm, ok"
"Akkor leesik a késletetett hatás jelző, kapok manát, húzok... Ráddobom a torpedót, Passz"
"Hmm, játszuk a következőt"
 
Következő versenyre több puha kúppal kéne készülni, és akkor meglesz a 6/5 is!
 
Ja, még annyit, hogy és az utóbbi kategória voltam, féltem a kontrolltól és féltem a lényektől is ezért egy stabil, kontroll-épület paklival voltam, Építő rakshis változattal,és valóban 6/4-re volt elég. Kristálypalota és Ősmágia tornya nagyon adták, de a kis Eszenciaőr is egy elég kemény figura, és a Szökőkútban sem csalódtam!
 
Neked is grat Baka! Nagyon kemény meccs volt, bocsi utólagosan a hitvány húzásért, utólag bele gondolva ez a 10-ből egyszer effekt volt, utolsó fordulóban MoFe hasonló paklival mint a tiéd úgy tett el, hogy nem tudtam szóhoz jutni.

p.s.: A Tojás meg undorító
 
Na jöjjön egy rövid beszámoló tőlem is.
Én az óvatosabb játékosok táborát gyarapítottam(csakhogy visszautaljak Jani kommentjére) és a már bevált és várakozásaim alapján erősödött (elsősorban a vélt meta jobban asztalra szorulása miatt) 5 követős ködöt választottam. Használtam mindhárom új ködös lapot és a várakozásokkal ellentétben pont fordított sorrendben bizonyítottak. A szétterjedő ködöt egyetlen egy alkalommal kerestem,de igaz akkor adott némi biztonságot(tudtam az ellen kezét üríteni).A sík 2 alkalommal is meccset hozott kontrol típusú paklik ellen „közép” játékban. Az altató köd pedig minden lényes decket megevett úgy ahogy volt több esetben is.
Nade a fordulók:
1 fordulóban Klujber Balázs rúnás dal deckjét szánta nekem a sors. Nagyon nem örült és a végeredmény alapján joggal.1 fordulóban belőtte 1 körben a homályurat..Majd kapott 1 manát kyorgra .Jött az akmal, én alakítottam tőrré és kissé belassult a dolog…Innen nagy tempót vesztett. Körömbe leütöttem a 6 lifeot.
2. fordulóban hasonló volt a dolog,nehezen tudta kezelni a sok zavaró követőt.
3.ba hibáztam is 1 aprót és fishek is pörögtek szépen,de sok sok hoki vége az lett, hogy lejárt az idő.Még nem volt fix, hogy kikaptam ,de nem akartuk időt húzni mert ránk várt mindenki így leXeltünk.
2. fordulóban megkaptam Krisz átkozottas villámháborúját.
Átkozott révén lapelőnyben voltam és hibázott is ugyanis antimágiát kért(mivel am rakshizom így nemigen értettem,de valszeg nem figyelt erre).1 körben passz passz. 2.ban kezdem a variköd ködlidérc variköd majd formálódó hatalom passz kombó.
Erre ő kitett egy kifejlett xenót meg 1 arctámadót.A kezem kissé megcsappant,de köre végén kerestem 1 lopást és körömbe elloptam a kifejlettet.passz.Jött még 1 arctámadó.Kezem kb kiszállt. Jövök keresek még 1 lopást. Ütök.És köv körben már megvolt.
2.kör húzós volt.Mostmár hálót kért am helyett.
Ő kezdett és 1 manából dobatott atkával ami nem volt para.Majd én passz.Jön ő is passz.Meghagyott 2 manát.Érdekes volt de hát keresetem a variködöt.Jövök.Megtolom.Erre kapok 1 darabolót.Ühüm az korrekt.Na innen valami óriási mákkal és az altató ködöknek(és Krisz 5 lényének) +iszapgólemnek hála tudtam hozni a mecset.Elég meleg volt.3.körben semmi esélyem nem volt.Kb minden lapom kánterekbe szaladt vagy elfogyott a manám vagy letépte az asztalom a naxhran stb stb.Jó kis deck van benne potenciál.

3. forduló
Aranyi úr életenergiás végtelen hallert kapsz az arcodba köcsög!!! deckje
1 fordulóban nem volt sanszom.Viszonlag gyorsan kaptam egy hallert és ennyi.
2.ban húztam 1 síkot a 2.körben és az hozta is a mecset igaz kellően elhúzódott a mecs.
3.ban meg 1 lapom abszprevbe szaladt majd Ákos tolt egy ilyen 2.kört, hogy gemina könny+gemina könny+univ->haller.Ühüm mondom ok.Thx.
4. körben kaptam egy újrakezdő szimpatikus srácot(sajnos a nevét elfelejtettem sorry) aki leah követős hordát pergetett.
Kb mindhárom meccs ugyanaz volt.Jött ütött a fatty fentartotta valamelyest.,termelte nekem a manát,leszállt a köd majd jött a gólem és leütötte.
5.körben Baka edrája jött szembe.
Itt törte az Am rakashit és leszedte a fattyat majd elkezdett minden lapomat megfogni.Nem tudtam keresni így kb a 3 -4 körömbe kerestem egy síkot és azzal megoldottam, hogy ne legyen haller és pár kör alatt meglett az 5 life.2. nagyon elhúzódott. Nem tudott törni semmit,de szedegette a lapjaim szépen és tartotta magát.Majd sajnos épp mikor nyertem volna nem ködös lapot húztam hanem egy szánalmas tekit.Ezzel ürítettem a kezét és a gyűjtősét majd.köv körben leszedte talán.Majd lejárt az idő.Ekkor volt még 1-1 körünk.Én nyerni nem tudtam úgy sakkoztam, hogy kiszedem a kezét és akkor hátha nem topdeckel hallert.Dobattam ködtekivel.Ki is szállt egy haller onnan.Jön húz káoszsúlyti.Ok:S X.
Úcsó fordulóban eljött az 5követők csatája.Ellenfelem DM volt aki a szerencsekereket pörgette veszettül egész nap.
1 fordulóban igen csúnyán kiszedett.Elszámoltam magam(elég fáradt voltam már ekkor) és agyonvert 1 naxi.2.körben kezdtem.Törtem az eleniost és ütés után a mollik Xeltek majd elkezdtem csépelni és nem volt jó megoldása erre.
3.ban kezdett és hibáztam újfent(sok ez a 6 forduló…:S). Nem törtem a követőt így keresett kereket és megtolta,de ő is hibázott mert elfelejtette törni a homárurat.És így nem úuzott senki.Innen tempó előnyben voltam mert azt húztam amit kartam(köd révén) ő meg kissé random élt és felőröltem.
Necces volt mert egymás hibáiból éltünk,de vicces ez a kerekes deck is.
Végül így 6/4.5.Hozta a kötelezőt a deck:P
A verseny mint ahogy a többiek is leírták ISZONYAT volt.Nagyon változatos metával és jó arcokkal mint mindig.Köszi a szervezést!
 
Grat a győztesnek és a jól szereplőknek. Nagyon színes jó hangulatú verseny volt, remekül éreztem magam.
Edrával mentem, néha hibáztam néha pechem volt így közepes eredménnyel zártam a napot. 3 win, 2 döntetlen, 1 vereség. Börtönőrt és tojást használtam az újak közül, korrektül működtek.
 
Sziasztok
Nem sűrűn írok beszámolót, de gondoltam most írok egyet.
Nagyon jó hangulatú verseny volt és nagyon tetszett, hogy rengeteg különböző paklit láttam.
A deckem:
lépéselőny
3 antigoblin
3 kerkalak
3 őrült montrix
3 aranysereg stratégája
3 törpe hős
3 bátor manó
3 zilakdin
2 goblin kutató
2 tébolyodott
3 moa homokfutó
3 doronydud
3 csillagszóró
1 démonölő
1 vlagyi szekerce
1 harsona
2 ryuku harci szekér
2 bénító gyűrű
3 gyilkos pöröly
1 baghar korbács
side
3 dúvad
3 arzgul
3 oküp robbanó gömbje
3 zarándok
3 solatopolka
3 bronzsisak
3 szökőkút
1 királyi adó
3 dharosz

A 6 forduló:
1.forduló: Auto-win a gép ellen ,na mondom fa**a, sebaj addig kipihenem a másnaposságom és meglesem a metát, ekkor tapasztaltam, hogy rengeteg a koncepciót és ennek nagyon örültem.
2. forduló: András Bence 3 erdős átkozottas köd , nem voltam boldog pedig Barti itt sincs!
Első meccset húztam egy ideig, aztán bedobtam inkább sidoljunk, második meccsen 18 lap cseréje után, nem húztam side lapot, de Bátor manókkal elkezdtem pörgetni a decket, ellenfelem 2. körében álom síkkal jött így elaludtak a manók, így termelve nekem + manát később jött egy tébolyodott és egy zarándok, akik felőrölték a kezét, majd jött egy démonölő, aki célozhatatlansága miatt be tudott ütni, win. 3. meccs én kezdek ,kezemben dúvad, gyilkos pöröly és egy szökőkút biztosan volt a kezemben. Dúvad jön üt 1, passz-passz kap egy pörölyt üt 5, passz ködöl egy molgant, keres vele ködöt én mutatok egy szökőkutat a molganra, jövök dúvad üt 10et, passzolok, ködöt megtolja pöröllyel megfogom , nem marad manája, jövök win.
2:1
3. meccs (sorry nem emlékszem a nevedre) Leah követős horda, itt sima 3:0 lett köszönhetően a ker-kalaknak és a csillagszóróknak
4. meccs Gáspár Tomi Korlátozós-lényes-kontroll
Itt az első meccset, sajnos elbuktam montrix túl nagyra hízott , második harmadik meccsen a törpe hős megmutatta hősiességét, utólag is sorry érte. 2:1
5. meccs Aranyi Ákos Életenergia kontroll univerzális megoldásokkal
Első meccsen rátettem a terrort Antimágikus goblinnal, amik szép lassan felőrölték a homokfutókés szekerce támogatása által. Második meccsen kezd passz jövök anit-goblin dob halászat, na innen, nyomott 1 második körös pörgést 10-12 körvégi laphúzással. Harmadikat kezdem kissé homályos, de ha jól emlékszem őrült montrix-szal kezdtem arra dob egy sima kántert őt felhízlaltam tárgyakkal és elkezdte ütlegelni volt rajta 2. körben Dorony-duda és Bronzisak is így a drágítást és a kántereket nem bírta, szépen leütötte a lény. 2:1
6. meccs döntő Kahn Evarth Raia követős deck
Úgy éreztem bőven volt esélyem a győzelemre, első meccsen húzok van kerkalak, aranysereg stratéga, dorony duda. Mondom a kerkalak szépen lekapja a baltazárt, meg a kristálytündért, úgyhogy lőttem a követőt kijön a kerkalak kap egy dudát dob valamit passz, majd jön itt nem figyelte a drágítást, kirak egy oltárt és inkább passzol, kirakok egy aranysereget, mutatja a kezét előző spellből leszedem az oltárt ütök passz, húz kirak verekedők szétválasztása, na mondtam magamban pár dolgot, hogy alapból játszik ősmágiás leszedéssel, két kényem oda kirak 1 kristálytündért, üt és innen nem tudtam felállni. Második meccs kirakok egy antigoblint kapna 1 halászatot és az kap 1 zilakot, és ez kulcsmomentum volt innen felőröltem annak ellenére, hogy folyamatosan lényeket húzott. A harmadik meccsen nem sok esélyem volt, antimágiás vonalat húztam, ő pedig csak lényeket köztük 2 megrontott trikornist, ami a legzavaróbb volt. Sajna 1:2 lett, innen is Grat!
Az auto-win miatt sajna visszaestem a 4. helyre, de remek meccsek voltak.
Összességében egy nagyon jó hangulatú verseny, NAGYON változatos deckekkel és ennek örülök.
Köszi a szervezést a HKK Blog-nak!
Sziasztok
KisFec
 
Köszönöm a gratulációkat kb. én is 6/4-re tettem a dekket
 
Hangulatjelentés a tegnapi hagyományosról.

Első mondatnak kívánkozik, hogy nem járok hagyományos formátumú versenyekre, és ennek jó oka van. Most sem szerettem meg, de - és ez fontos! - kellemesen csalódtam. Szóval aki hozzám hasonló ellenérzéssel viseltetik a hagyományos formátummal szemben, az gyűrje le az antipátiáját, és szánja rá magát bátran, nem olyan rossz az.

Bilinccsel mentem, mert úgy véltem, hogy a meta az asztalra fogja szorítani a játékot, és mind a hordákat, lényes kombókat, hoki-deckeket, mind a kontrollt (amire azért számítottam) igencsak zavarja, ha kiürül a keze, és topdeckelni kényszerül. Nem tévedtem túl nagyot, csak kb. mindenben. :P

A meta a véleményem szerint csak tovább színesedett, de nem változott meg (egyelőre). Kétféle játékos tette tiszteletét a versenyen: az óvatosabb fajta, és az általam "vaklégy"-nek titulált kreatív, vállalkozókedvűbb fajta. Az előbbi olyan paklit rak össze, ami eléggé rezisztens mindenre, jól eljátszik szélsőséges környezetben is, stabil 6/4 elvárható tőle (főleg a rutinos, öreg rókák döntöttek így), míg az utóbbi bevállalta az ötletét, a saját koncepcióját, kombóját, vagy kreatív pakliját, minden-mindegy ill. lesz-ami-lesz alapon.

Amik ellen játszottam:
Lépéselőny+Thormedor, 3-0 ide, igazából nagyobbrészt épp az ilyen paklik ellen készültem, szóval nagyon komoly esélyekkel indultam, csak arra kellett vigyáznom, hogy túl nagyot ne hibázzak.
Építő rakshallion, 2-1 ide, de nem szabad leírni ezt a decket, egyrészt mert messze előttem végzett, másrészt mert nagyon sok potenciál van benne. Szerencsém is volt, az első két menetben, és a két narancs lap szembenállása is nekem kedvezett.
Délibáb kombó Életenergiával. 3-0 oda. Mondhatnám, hogy lemákolt az ellenfelem, hiszen mindhárom körben behúzta a kombót, de ez így nem lenne igaz. Hiszen nagyon lassú volt a paklim, ilyen deckek ellen nem készültem, és elég időt hagytam ehhez, tehát nagyrészt az én hibám. Mindegy, nem von le az ellenfelem erényeiből, örülök a sikerének, hiszen kicsit a saját gyerekemnek is tartom a kombót, még ha nem is én találtam ki.
Rúnás dal deck. Emiatt a pakli miatt nem járok hagyományosra, és csak a forgatója személyére tekintettel játszottam le a meccseket. No meg presztízsből. Készültem is ellene (illetve a rúna ellen), de persze ez nem volt elég. 2-1 oda. Visszatekintve nem hibáztam. Az első meccsen kb. nem volt esélyem, vagy legalábbis minimális. Azért nem dobtam be, mert egy időben elcsattant brutálgeddon miatt vissza tudtam jönni a játékban, és megcsillant a hamis remény.
Aztán a másodikban is volt esélyem, feljöttek a side lapok, de "a harmadik körben 3 erősöm van" - szintű felállással nem tudtam mit kezdeni. A 3. menetben úgy jöttek a lapok, ahogy kellett, azt hoztam. Itt jegyzem meg, hogy presztízsből 16 lappal készültem csak a dal deck ellen, és mindet betettem, és mind fel is jött. ÍGY tudtam nyerni egy meccset. Továbbra is utálom, mind a decket, mind a dalnokot.
Krigis, ganüideck (á, micsoda szóvicc!). A követő hátrányát a kolléga védekezéses lapokkal kerülte meg. Az ötlettel már találkoztam másnál, szóval nagyjából ismertem a lapokat, meg az esélyeimet is. Az első két meccsen kijött a paklim hátránya, hogy miszerint sok asztalon lévő lap ellen készültem, kevés öléssel, egyszerűen megettek a ganyék. A harmadik meccs valami gigantikusan hosszú lett, 20+ körrel, de ott is kikaptam. A pakli annyiféleképpen tudott varázslatot, illetve bármilyen lapot fogni, és nekem olyan sok varázslatom volt, hogy kb. törvényszerű volt az eredmény. 3-0 oda.
Sokszínűség. Készültem sokszín ellen, pontosabban tudtam, hogy mire számítsak. Tudtam, hogy ha sikerül lenullázni a kezét, kb azt csinálok, amit akarok. Az első két körben ez sikerült, és nyertem, a harmadik körben sok Vp-nél elzárás után jött egy maxos sztatgólem, meg mellé egy maxos alakváltó ősköd = 20. Grat! 2-1 ide. Szóval 6/3-mal a sokadik lettem, de köszönhetően a legyőzött épületdeck jó helyezésének, a bucholczom magasan volt, és a háromgyőzelmesek közül a 2. voltam asszem.

Hangulatjelentést ígértem az első mondatban. Nos nagyon jól éreztem magam, bár a végére a kávéhiány betett nekem (gyakorló koffeinista vagyok). A mezőnyben nem volt két egyforma pakli, és jópár "vaklégy" elindult a szerelem, vagy koncepció esetleg kombópaklijával. Kiemelendő a délibáb-magányos torony kombó, ami azért nem teljesen ez a kategória, hiszen bevállt, bizonyított pakli, de mindenképp bátorságra vall, hagyományosra elvinni, pláne ennyire bizonytalan környezetbe.

Az etnikum paklik közül láttam a ganüideket (túl közelről), vérfarkas paklit, gólemeket, éjfattyakat és kalandozókat. Volt Arochos (innen is gratulálok Koltai Gábornak!), ötkövető, több CHD követős felállás (keltetővel és villámháborúval), jópár sokszínűség, életenergia, lassan járj... és minden, amit el tudtok képzelni.

Mondtam, hogy mindenben tévedtem, ami az előzetes prognózist illeti. Nos, tévedtem, mert a meta nem változott túlságosan. A sok-counteres kontroll továbbra is ugyanolyan erős, csak most másként side-ol. Az asztalokat nem lepték el a veszélyes fajok (bár sok helyen láttam morfokat), és az első asztalokon a stabil, hagyományosabb koncepciók játszottak, csupán néhány Világégéses lappal kiegészítve paklijukat. A másik csoport a mezőny második felébe szorult, ahogyan az várható volt. Szóval sok sikert mindenkinek a januári dungis és behós hagyihoz! Ha jótanácsra vágytok, én azt mondom, hogy vigyél stabil paklit, és készülj fel bármire VAGY vidd el a szerelempaklidat, és simán odaérhetsz (mint ahogy a torony kombó is odaért).
 
Van olyan aki le tud játszani 1 fordulóban 1 nél több meccset??? a 2-1 örök
 
Ja amúgy tényleg érdekes, hogy mind 2:1 lett. Kell az ilyen győzelem is
 
Azért látszik sztem az eredményeken is, hogy simán lehetett volna kevesebb is(2:1 mind).De persze a 6/6 az 6/6.
 
Grat Evart! Nem gondoltam volna, hogy egy ilyen decknek van esélye 4-nél több győzelemre.
 
  ... | 38 | 39 | 40 | 41 | 42 | 43 | 44 | 45 | 46 | 47 | 48 | 49 | 50 | 51 | 52 | ...
Nézet:
Hírek, változások | Kérdések | Csere-bere | Stratégiák | Versenyek | Lapötletek | Szavazások | Egyéb

A társalgás szabályai | A legaktívabb fórumok és fórumozók | Moderátori tevékenységek


Főoldal | Túlélők Földje | Ősök Városa | Kalandok Földje | Sárkányölő | Puzzle | Hatalom Kártyái Kártyajáték | Álomfogó Kártyajáték | Káosz Galaktika Kártyajáték | Könyvesbolt | Alanori Krónika | Shadowrun | Battletech | Íróink | Könyvsorozataink | Fórum | Galéria és képeslapküldő | Sci-fi és fantasy novellák | Regisztráció | A Beholder Kft.-ről | Adatvédelmi tájékoztató

© Beholder Kft., 2003 - 2024
E-mail: beholder{kukk}beholder{ponty}hu | Tel.: (06-1)-280-7932

Az oldalon megjelent szöveges és illusztrációs anyagok átvétele, másolása, illetve bármilyen módon történő felhasználása csak a Beholder Kft. engedélyével lehetséges.
A fórumban történő hozzászólások valóságtartalmáért, minőségéért semmilyen felelősséget nem vállalunk.